Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς στο μετοχικό κεφάλαιο της Proton Bank!

Τη συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ εξετάζουν θετικά οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας και συγκεκριμένα οι Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος: “Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας (Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς) ενημέρωσαν την Τράπεζα της Ελλάδας ότι αποφάσισαν να ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση της Τράπεζας Proton και να μετάσχουν στις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες προκειμένου να δρομολογηθεί μια νέα περίοδος για την τράπεζα, με βάση ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και σε συνδυασμό με τις σημερινές διοικητικές αλλαγές στην Τράπεζα Proton.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τέσσερις τράπεζες εξετάζουν θετικά τη συμμετοχή τους στην ήδη αποφασισμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Proton, μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 50 εκατομμυρίων ευρώ”.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ταυτόχρονα με τη σημερινή ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton και πέραν του ήδη υπάρχοντος σε όλες τις τράπεζες Επιτρόπου του Δημοσίου, η Τράπεζα της Ελλάδος τοποθέτησε και δικό της Επίτροπο που θα διευκολύνει και θα υποστηρίξει τη λειτουργία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Proton.

Σημειώνεται πως τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Proton είναι στελέχη με μακρά τραπεζική εμπειρία και απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος και των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Proton θα εξετάσει το ταχύτερο δυνατόν όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες στρατηγικών συνεργασιών.

Τέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει ότι οι παραπάνω ενέργειες και πρωτοβουλίες διαμορφώνουν το πλαίσιο της εξυγίανσης και της νέας πορείας της Τράπεζας Proton.

Πηγή:www.capital.gr

10 thoughts on “Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς στο μετοχικό κεφάλαιο της Proton Bank!”

  1. η PROTON, ειναι απο τις ΜΚΟ των Τραπεζων… μη χαλιεστε.. μη το ψαχνετε..!

   κανονικα το ΠΑΣΟΚ επρεπε να εχει πεσει με τα $$ που εδωσε το Μπεννυ στην PROTON… αλλα Οι Απομηχανης Θεοι… γονατισαν και ειπαν να δωσου καποια απο τα ψιλα τους στο ΠΑΣΟΚ.

   Κλωνοποιηθηκε ο Σαλλας???

   ΠΠ

   Like

 1. Ανεξαρτήτως της “ιδιαιτερότητος” της Proton, δεν με εκπλήσσει η κίνηση αυτή. Θυμόσαστε ποτέ να λύθηκε και τέθηκε υπό εκκαθάριση τράπεζα στην Ελλάδα όσες αμαρτίες και αν κουβαλούσε; 1]Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος > Αγροτική Τράπεζα > Εγνατία Τράπεζα > Marfin Εγνατία Τράπεζα, 2] Τράπεζα Κρήτης > Eurobank. Αυτά. Επίσης, η Alphabank μείωσε το κεφάλαιό τη, αλλά θα μετάσχει στη διάσωση της Proton. Δεν ανησυχώ καθόλου. Σε λίγο θα ανακοινωθεί ότι θα ενισχύσουμε με άλλα τόσα δισ. τις τράπεζες, μεταξύ αυτών και τις εν λόγω που θα ενισχύσουν την Proton. Διαβάστε Ν. Μπογιόπουλο [“Καπιταλισμός είναι, ηλίθιε”].

  Like

 2. Μήπως θέλουν να κρατήσουν την Proton ως “καθαρή τράπεζα” και να ξεπουλήσουν τις μεγάλες με τους μαγειρεμένους για χρόνια ισολογισμούς σε ξένους; Γιατί να κρατήσουν κάτι πριν την οριστική ρήξη;

  Like

 3. Στην PROTON ειχε συγχωνευτει η ΩΜΕΓΑ BANK που ανηκε στον Ισραηλινο Χασδαι Καπον. Αυτον που τωρα ειναι αντιδημαρχος του Δημου Θεσσαλονικης. Ξερει κανεις με τι ποστο συμμετεχει στο τωρινο μετοχολογιο?

  Like

 4. Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ που είμαι λίγο βλάκας, ο κατά-πράσινος Γαμβρίλης της τράπεζας Αττικής (παρέα του Παναγιωτακόπουλου που του είπε ο J-ΓΑΠ -του Παναγιωτακόπουλου- : “απαιτώ σεβασμό”, σαν να λέμε σκάσε και κολύμπα και εκείνος έσκασε…) θα σταματήσει τον έλεγχο των οικονομικών της PROTON για συγχώνευση μαζί της ;
  Ρε Γιαννάκη πονηρέ με τον πράσινο μπερέ, το ρολόι τη γραβάτα και της άγκυρας τη γάτα, πας να φορτώσεις το παλτό όπως φόρτωσαν τον άλλο παλτό (ASPIS) στο Τ.Τ. ;
  Ποιος σου είπε Γιαννάκη και του φίλου του του Γιαννάκη (κολλητού του Βενιζέλου, που με τη σειρά του είναι γαμπρός του τάδε, που είναι με τη σειρά του φίλος με τον πατέρα του Λουα – Λουα -ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ-) ότι θα παίξεις με τα φράγκα των Μηχανικών και του Τ.Τ. και του Τ.Π.&Δ. ;
  Γιαννάκη, πέφτεις σε λάθη, και το ΤΣΜΕΔΕ σε έχει μάθει !!!!!!!!!!!!!! και θα μάθει και ΑΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΠΑΡΕΑΚΙ. Για λόγους ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΚΗ !!!!

  Like

 5. Ξέχασα. Και Χρηστάκη και Θοδωράκη και Γιωργάκη και άλλε Γιαννάκη. Και γενικά όλο το παρεάκι που επί σειρά ετών νομίζατε ότι είναι δικό σας το μαγαζάκι. Ουστ Λεχρίτες. Σύντομα, όσους τσάτσους πασοκους και αν έχετε θα σας πάρει η σκούπα και το φαράσι. 2 χαρτάκιa έλειπαν και τα έχει. Τώρα : Run Lola Run.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s