olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Μύδρους εναντίον της κυβέρνησης ο Μιχαλολιάκος.

Posted by olympiada on July 29, 2011

Ξεσπάθωσε κατά της κυβέρνησης ο δήμαρχος Πειραιά, σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ στην εκπομπή «Αυτήκοος Μάρτυς», με το δημοσιογράφο κ. Άγγελο Κωβαίο, σχετικά με τον αποκλεισμό του λιμανιού από τους ιδιοκτήτες ταξί. Αφού διέλυσε με επιχειρήματα τις άναρθρες κραυγές των κυβερνητικών για να καλύψουν την ανεύθυνη στάση τους, απευθύνθηκε στο αίσθημα ευθύνης των αυτοκινητιστών καλώντας τους να ξεπεράσουν τις αντοχές τους προς όφελος της πατρίδας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε: «Εμείς στον Πειραιά προσπαθούμε και δημιουργούμε. Πορευόμαστε στην αναγέννηση της πόλης μας. Την καθαρίσαμε, τις βελτιώνουμε το πράσινο, κάνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις, έχουμε αντιμετωπίσει νικηφόρα το παρεμπόριο. Όλα αυτά μέσα στη σκληρή οικονομική κρίση, στη σκληρή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο δικός μας Δήμος. Και ξαφνικά εκεί που ο τουρισμός πήγαινε πολύ καλά και ήταν μια ανάσα στην κρίση της εθνικής οικονομίας, μας προέκυψε το αίτιο της κρίσης.

Επειδή είμαι γιατρός, δε βλέπω ποτέ τα συμπτώματα. Βλέπω το αίτιο που προκαλεί τα συμπτώματα. Γιατί αν βλέπουμε τα συμπτώματα, βλέπουμε το δέντρο και δε βλέπουμε το δάσος.

Αυτή την αναστάτωση, την προκάλεσε η ανακολουθία της κυβέρνησης, η οποία είναι πρωτοφανής.  Ασφαλώς και θα έπρεπε οι ταξιτζήδες να αποφύγουν αυτές τις ακρότητες, οι οποίες μεταξύ άλλων, τους οδηγούν στο να χάσουν τμήμα του δίκιου τους. Αλλά δεν είναι δυνατόν να στρεφόμαστε εναντίον των συμπτωμάτων και όχι εναντίον του αιτίου.  Δηλ. δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να είναι παρατηρητής αυτής της ανακολουθίας. Πρέπει να δώσει λύση. Ή να πει ότι ο κ. Ρέππας  είχε άδικο και άρα αίρεται η συμφωνία ή να πει ότι ο κ. Ραγκούσης είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας.  Δεν είναι δυνατόν στην καρδιά του καλοκαιριού, της τουριστικής σεζόν να πυροδοτεί η ίδια η κυβέρνηση αυτή την ένταση.

Είναι δυνατόν να είναι τόσο ανεύθυνη αυτή η κυβέρνηση;

Είναι δυνατόν να πυροδοτεί τέτοια ένταση αυτή η κυβέρνηση;

Είναι δυνατόν να πυροβολεί τον τουρισμό αυτή η κυβέρνηση;

Αυτά, τα έχω πει στο Δημοτικό Συμβούλιο και συμφωνούν όλες οι παρατάξεις.

Κακώς έκανε ο κ. Ρέππας σε αυτή τη συμφωνία. Παρέκκλινε των δεσμεύσεων μας απέναντι στην Ε.Ε. Έπρεπε να σημαδεύσει την καρδιά του καλοκαιριού;

Δεν μπορούσε να περιμένει το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο;

Σήμερα, δέχεται ο κ. Ραγκούσης τους εκπροσώπους των ταξιτζήδων. Γιατί δεν το έκανε 15 ημέρες νωρίτερα; Γιατί δεν το έκανε την επομένη; Εμένα, όποιος από τους χώρους του Δήμου θέλει να με δει, με βλέπει την ίδια ημέρα. Δεν έχω δικαίωμα να θυμώνω.

 

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σπάει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αποκλείει λιμάνια, να αποκλείει αεροδρόμια. Συνιστώ στους ταξιτζήδες να το αποφύγουν γιατί χάνουν και το δίκιο τους και αποπροσανατολίζουν και την κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης και συμβάλλουν στο να χτυπηθεί ο τουρισμός μας που είναι η μεγάλη μας δυνατότητα, η μεγάλη δυνατότητα να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας και να προβάλουμε τη χώρα μας. Αλλά έλεος, απαιτώ μεγαλύτερη υπευθυνότητα από την κυβέρνηση. Το αίτιον είναι αυτό. Αν ο κύριος Ραγκούσης είχε υιοθετήσει, ως όφειλε, το Προεδρικό Διάταγμα του κ.  Ρέππα, δε θα υπήρχε πρόβλημα.

 

Εκτιμώ και τον κ. Ρέππα και τον κ. Ραγκούση.

Αλλά οφείλουν να συνεννοηθούν. Δεν μπορεί, να πληρώνει η κοινωνία, ο λαός, η οικονομία, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, τη διαφωνία τους. Επιτέλους υπάγονται στον ίδιο πρωθυπουργό.

 

Ο αποκλεισμός του λιμανιού είναι τραγικός. Σε έναν Πειραιά που δεν έχουμε παρεμπόριο, που δεν έχουμε σκουπίδια, που βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι η αναστάτωση.

Ο ένοχος έχει όνομα. Είναι η κυβέρνηση. Αν είχαμε μια πρωτογενής σύγκρουση, θα έλεγα ότι μπορεί να φταίει και ο κλάδος, αλλά στην πρώτη φάση το πρόβλημα λύθηκε. Συννενοήθηκαν, συμφώνησαν και εν πάση περιπτώσει, οι κυβερνώντες έχουν και ένα παρελθόν. Έχουν πυροδοτήσει στο παρελθόν, ως αντιπολίτευση, κάθε κοινωνική ένταση.  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατέβαινε στο λιμάνι, για να είναι μαζί με τους διαδηλωτές. Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες.

Συνιστώ στους ταξιτζήδες και τους καλώ, να αποφύγουν αυτές τις ακρότητες, οι οποίες βλάπτουν τους ίδιους, την τοπική κοινωνία και την οικονομία.

 

Εγώ κλείδωσα στην καρδιά μου την Νέα Δημοκρατία και είπα: τώρα το κόμμα μου είναι ο Πειραιάς και ασκώ τα καθήκοντά μου ως υπερκομματικός Δήμαρχος.

Το σε ποιο κόμμα ανήκουν, αν ανήκουν οι συνδικαλιστές, είναι δικό τους θέμα. Δεν μπορούν να απολογηθούν σε κανέναν, ούτε οι ίδιοι, ούτε τα κόμματα στα οποία ανήκουν, όσοι ανήκουν. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Λυμπερόπουλος δεν καθοδηγείται από την Ν.Δ. Επειδή την Ν.Δ την έχω ζήσει, δεν καθοδηγεί το συνδικαλιστικό της τμήμα».

3 Responses to “Μύδρους εναντίον της κυβέρνησης ο Μιχαλολιάκος.”

 1. […] πηγη […]

  Like

 2. dyspistos said

  Μόλις ο …τύπος αυτός, που τον βάλανε “υπουργό” δεχτεί τα πληθυσμιακά κριτήρια και τις ιδιαιτερότητες της επαρχίας, αυτόματα λιμάνια, αεροπλάνα, δρόμοι κλπ. θα επανέλθουν στην καθημερινή ροή τους.
  Χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια κλπ., οι ταξιτζήδες μετατρέπονται σε υπαλλήλους των καρτέλ με μισθούς Βουλγαρίας ή Πακιστάν.

  Μεθαύριο όταν κόψε-κόψε καταντήσουν τις συντάξεις μας στα 80 ευρά το μήνα, σαν τους Αλβανούς και τα μισθά το ίδιο, τι θά κάνουμε; Θα πούμε “σφάξε με , αγά μου, ν΄αγιάσω”; Η θα σκεφτούμε “πω πω γινόμαστε ρεζίλι στους τουρίστες”; Ισα-ίσα οι τουρίστες ερχόμενοι εδώ βλέπουν ότι δεν είμαστε τα διεφθαρμένα αποκτηνωμένα στρουμφ, αλλά ότι αγωνιζόμαστε για τα κεκτημένα, τις οικογένειές μας, το ψωμί μας.
  Να μαθαίνουν κι αυτοί, αν δεν ξέρουν, ότι κανένας δεν θα σου δώσει, αν δεν το διεκδικήσεις σοβαρά, σταθερά και για το σύνολο κι όχι μονάχα για την τσέπη σου.
  Διαφωνώ με τις εκκλήσεις της ΝΔ να σταματήσουν τον αγώνα. Είδαμε και τους φορτηγατζήδες πώς πρόκοψαν.

  Like

 3. ΔΦ said

  Προσοχη μην πειραξουμε τις οργανομενες κομματικες συνδικαλιστικες συντεχνειες…ταξιτζιδες,δικηγοροι,μηχανικοι,συμβολαιογραφοι,γιατροι,φαρμακοποιοι,ηλεκρολογοι,φουρναραιοι,φορτηγατζηδες κλπ,αναρωτιεμαι υπαρχει καποιος που να μην ειναι σε κλειστο επαγγελμα κ μετα λεμε πως καταντησαμε ετσι…η κοινωνια θελει ομαδικη ψυχοθεραπεια,ολοι μη μου τους κυκλους ταρατε…εταιρος μεγαλος αρρωστος το πολιτικο μας συστημα,με τους υπηρετες τους το 90% των βολευτων μας…εταιρος καπαδωκης στα αχναρια του κ νικολοπουλου απο την πατρα,ο κ μιχαλολιακος με τα μηνυματα ηθικης κ διαφανειας,εχοντας ομως στο πισω μερος του μυαλου του πως θα βαλει υποψηφια στην νδ την κορη του….τα παλαιοκοματικα παιχνιδια αγαπητοι φιλοι πρεπει να σταματησουν,ισες ευκαιριες για ολους μας,καμμια εξαιρεση…αυτη ειναι η εε αν θελουμε να επιβιωσουμε δεν αντεχει η ελλαδα αλλα προστιμα,οπως στους αγροτες,συμβολαιογραφους κλπ…εαν δεν μας αρεσει δημο

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: