Mόσχα προς Άγκυρα: “Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι αν κινδυνεύσει η Κύπρος!”

Εντυπωσιακή Εξέλιξη στο διπλωματικό πεδίο. Από το defencenet.gr

Προειδοποιητική “σφαλιάρα” από αυτές που είχαν χρόνια να πέσουν στο σβέρκο της Άγκυρα έριξε η Ρωσία με αφορμή της παραληρηματικές δηλώσεις Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς της Ρωσίας, αφού υπενθύμισε ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα νόμιμο κράτος μόνο και κανένα άλλο (!), απέρριψε όλα τα επιχειρήματα του Ρ.Τ.Ερντογάν, τόνισε ότι “Μόνο τα ψηφίσματα του ΟΗΕ θα επιτρέψουν την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση» και ότι “Οι δηλώσεις Εντογάν είναι πολύ σκληρές”.

Εντύπωση προκάλεσε στους διπλωματικούς κύκλους ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ρωσικό ΥΠΕΞ δεν περιορίστηκε σε τυπικές διατυπώσεις, αλλά εμμέσως πλην σαφώς υπενθύμισε την παράνομη ύπαρξη του κατοχικού ψευδοκράτους (σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 541 του 1983 και 550 του 1984), υπενθυμίζοντας ότι εκεί καλούνται τα μέλη της διεθνούς κοινότητας «να μην αναγνωρίζουν κανένα κυπριακό κράτος πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σέβονται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και να μη διευκολύνουν και να μην παρέχουν κατ’ ουδένα τρόπο βοήθεια στο αποσχιστικό μόρφωμα στο βορρά της νήσου της Κύπρου».
Παρασκηνιακά έχει υπάρξει ενημέρωση της Άγκυρας, αναφέρουν πηγές από την Μόσχα ότι “Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα μείνουν αδιάφορες αν κινδυνεύσει η ασφάλεια της κυπριακής δημοκρατίας και έχουν τρόπους να το καταστήσουν αυτό σαφές”!

Η θέση που έλαβε η Μόσχα άφησε άφωνή την Άγκυρα που θεωρούσε ότι λόγω της ανάπτυξης καλών οικονομικών σχέσεων η Ρωσία θα “έριχνε νερό στο κρασί της” σε ότι αφορά την Κύπρο, αλλά η Ρωσία έφτασε να υπενθυμίσει μέχρι και την απορριπτική απόφαση του ΟΗΕ στο αυθαίρετο ψευδοκράτος που έστησαν οι κατοχικές δυνάμεις στην Βόρεια Κύπρο.

Οπως διαβεβαίωσε ο κ. Λουκασέβιτς, «η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ παρείχε και θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στην επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και καθολικής διευθέτησης προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, των ενδοκυπριακών συμφωνιών υψηλού επιπέδου (των ετών 1977 και 1979) και της εθελουσίας, χωρίς έξωθεν πίεση, συναίνεσης των ίδιων των κυπριακών κοινοτήτων».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η τύχη της κυπριακής διευθέτησης βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των Κυπρίων, Ελλήνων και Τούρκων», όμως το «ευαίσθητο υλικό» των συνεχιζόμενων εφ’ όλης της ύλης διακοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο δεν πρέπει να υφίσταται πίεση έξωθεν, πολύ περισσότερο στις παρούσες συνθήκες που η διαπραγματευτική διαδικασία προχωρά εξαιρετικά δύσκολα, γι’ αυτό και το βασικότερο είναι να βοηθηθεί ο διάλογος και όχι «να προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τα κοινά συμφέροντα των Κυπρίων με τα συμφέροντα άλλων πλευρών».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επαναβεβαίωσε ότι στηρίζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σημειώνοντας ότι «μόνο αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση».

«Είναι προφανές ότι η Μόσχα θέλει να δείξει με σαφήνεια ότι η Κύπρος τελεί υπό την υψηλή διπλωματική και στρατηγική της προστασία» εκτιμούν διπλωματικές πηγές στη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι Ρώσοι τάχθηκαν εκ νέου υπέρ ενός ενιαίου κράτους με βάση το πρότυπο «διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», κάτι το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, ανέφερε στις δηλώσεις της και η Αμερικανίδα υπουργός, Χίλαρι Κλίντον, κάτι το οποίο διέφυγε από τα ελληνικά ΜΜΕ, πολλά εκ των οποίων θεώρησαν – εκτίμησαν ότι συντάχθηκε με τις θέσεις της Τουρκίας.

Η Μόσχα δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να στηρίξει την άριστη σχέση που έχει με την Κυπριακή Δημοκρατία. Μπορεί οι σχέσεις της με την κυβέρνηση Χριστόφια – παρά τις πολιτικές ρίζες στην Σοβιετική Ένωση που έχει ο τελευταίος – να μην είναι το ίδιο καλές όπως ήταν με τον μακαρίτη τον Τάσσο Παπαδόπουλο (υπάρχουν κύκλοι στη Μόσχα που λένε ότι ο Χριστόφιας ανέκαθεν ήταν πιο κοντά στο Λονδίνο παρά στην Μόσχα), αλλά το μέγεθος των ρωσικών επενδύσεων στη Κύπρο και η γνώση του γεγονότος ότι τυχόν επανένωση υπό τουρκική κηδεμονία θα ανατρέψει όλη της στρατηγική ισορροπία στην Α.Μεσόγειο σε βάρος της Ρωσίας, κάνει να μην “σηκώνει μύγα στο σπαθί της”.

Μία αιτία “παγώματος” των σχέσεων με την κυβέρνηση Χριστόφια είναι η ματαίωση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ρωσία, όπως των ρουκετοβόλων Smerch, των αντιαρματικών πυραύλων Kornet-E κλπ.

Επίσης η Μόσχα ενδιαφέρεται μέσω της Gazprom, να αποκτήσει ενεργό ρόλο στο ενεργειακό “Ελ Ντοράντο” της Α.Μεσογείου.

Η Ρωσία με δεδομένη την πολιτική αναταραχή στην Συρία και την έκθεση σε κίνδυνο της μοναδικής ναυτικής βάσης στην Α.Μεσόγειο, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να κινδυνεύσουν τα πολιτικά κεκτημένα στην Κύπρο. Για το λόγο αυτό δηλώνει τώρα “παρούσα” και κόβει τον αέρα του Ερντογάν, όπως δεν τόλμησε να τον κόψει κανένας άλλος μέχρι τώρα.

30 thoughts on “Mόσχα προς Άγκυρα: “Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι αν κινδυνεύσει η Κύπρος!””

 1. Πού ακριβώς είπαν οι Ρώσσοι ότι “δεν θα μείνουν αδιάφοροι αν κινδυνέψει η Κύπρος” ??? Από πού και ως πού εκλαμβανετε ότι η Ρωσία έχει την Κύπρο υπό την προστασία της?

  Το defencenet δεν μας είχε μαθημένους στις συνθηματολογίες. Το αέριο και τα πετρέλαια της Κύπρου τα έχουμε μαζί με τους Ισραηλινούς=Αμερικάνοι. Η Ρωσία θα τα βάλει με την Τουρκία…. για να πάρουν το αέριο Ισραήλ και Αμερική; Βάση ποιας λογικής βγήκε το συμπέρασμα ότι θα μας βάλουν πλάτη οι Ρώσοι???

  Like

  1. Αν ρωτάς “που το είπαν οι Ρώσοι” επειδή προφανώς δε το είδες στα δελτία Πρετεντέρη-Τρέμη-Χατζηνικολάου-Σροιτερ κλπ” τότε είναι αδύνατον να γίνει οποιοσδήποτε διάλογος μαζί σου…..

   Like

   1. Είμαι Κύπριος και παρακολουθώ πολύ στενά τις εξελίξεις. Και προσπερνώ την σπόντα σου για τον Πρετεντέρη-Τρέμη γιατι δεν είναι καν επιχείρημα. Διαβάζω στα παρακάτω σχόλια κάτι για προφητείες και συνθήματα και δώστου συνθήματα. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα δούμε κάτι χωρίς συναισθηματισμούς, ΠΟΤΕ;;;

    Η Ελλάδα και η Κύπρος με επιλογή ΤΟΥΣ ανήκουν στο στρατόπεδο της Δύσης-Αμερικής. Το οποίο τώρα τελευταία ψιλοδιχοτομείται γιατί η Γερμανία έχει άλλα σχέδια (λέγεται Drang Nack Osten και το επιδιώκουν από τις αρχές του 20ου αιώνα-κινούνται μέσω “χωρών-δορυφόρων” προς τα πετρέλαια της Ανατολής). Αν διαβάσεις το Cyprus Conspiracy των Brendan O’Malley – Ian Craig θα σου λυθούν όλες οι απορίες για αυτό που βλέπεις να γίνεται σήμερα. Είναι το αρτιότερο βιβλίο για το Κυπριακό.

    Πρέπει κάποτε να βλέπουμε πότε κάτι λέγεται “επικοινωνιακά” και πότε κάτι λέγεται και έχει ουσία. Η πρόταση “Πιστεύω ότι πρέπει να απευθυνθείτε στο ΔΝΤ” του Πούτιν στον Τζέφρυ πριν κάτι μήνες, ήταν ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ, μπας και ξυπνήσουμε και καταλάβουμε ΕΜΕΙΣ οι του “εσωτερικού” ποιον φορτωθήκαμε.

    Λοιπόν, επειδή στην πολιτική ακόμα και οι τελείες και τα κόμματα ΔΕΝ μπαίνουν τυχαία, τη φράση “Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι αν κινδυνεύσει η Κύπρος!” δεν την βλέπω ΠΟΥΘΕΝΑ στις δηλώσεις των Ρώσων. Ως εκ τούτου την εκλαμβάνω ως συμπέρασμα του συγγραφέα του άρθρου. Όπως και “ότι η Μόσχα θέλει να δείξει με σαφήνεια ότι η Κύπρος τελεί υπό την υψηλή διπλωματική και στρατηγική της προστασία”.

    Ο μοναδικός που είδε ότι το καράβι που λέγεται “Δύση” βυθίζεται και θέλησε να ανοίξει ένα άλλο δρόμο, ήταν ο Καραμανλής. Και είναι κρίμα που ΕΜΕΙΣ τον στείλαμε σπίτι του. Έχουμε ακριβώς τον πρωθυπουργό που μας αξίζει. Μέχρι να τον αλλάξουμε και να το στείλουμε με ελικόπτερο στη motherland του, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

    Like

   2. Ενδεικτικό του “με ποιους είμαστε τελικά” είναι ότι οι σχέσεις με το Ισραήλ έχουν αναθερμανθεί και ενισχυθεί σε απίστευτο βαθμό. Εμένα δεν μου αρέσει αυτή η συμμαχία.Πραγματικά προτιμούσα άλλη επιλογή. Όμως ο άνθρωπος που την εμπνεύστηκε, ο άνθρωπος που την προώθησε ήταν ο Καραμανλής και ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!

    Πάρε ένα χάρτη και κοίταξέ τον. Σκέψου πόσες επενδύσεις κάνουν η Τουρκία στη Ρωσία και το ανάποδο. Σκέψου πόσες επενδύσεις κάνει η Ελλάδα στη Ρωσία και το ανάποδο και κλάψε! Σκέψου με ποιους γειτονεύουν τα δικά μας κοιτάσματα. Με το Ισραήλ=ΗΠΑ. Έχεις τα στρατόπεδα. Η Ρωσία και η Ελλάδα (με επιλογή της Ελλάδας!) ΔΕΝ είναι στο ίδιο στρατόπεδο. Όταν το καταλάβεις, όταν όλοι το καταλάβουν, θα είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουν τα συνθήματα για το ξανθό γένος. Είμαστε αντίπαλοι-εμείς και οι Ρώσοι και για αυτό φταίει ο Γιωργάκης και ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ. Περισσότερο όμως φταίνε αυτοί που ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και έμειναν σπίτι για να “δώσουν το μήνυμα”.

    Like

   3. …Ο μοναδικός που είδε ότι το καράβι που λέγεται “Δύση” βυθίζεται και θέλησε να ανοίξει ένα άλλο δρόμο, ήταν ο Καραμανλής. Και είναι κρίμα που ΕΜΕΙΣ τον στείλαμε σπίτι του….

    Όταν πριν τις εκλογές του 2009 κάποιοι από εμάς λέγαμε αυτό ακριβώς το πράγμα, μας απαντούσαν ότι θέλουμε να δικαιολογήσουμε την “ανικανότητα” του “τεμπέλη” και “ικανότατου παίκτη playstation” Καραμανλή, συζύγου της “ιατρού” Νατάσας.
    Έτσι λοιπόν με αυτή την βαθειά πολιτική σκέψη, “έδωσαν το μήνυμα” και αποκτήσαμε τον ηγέτη που ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    Πόσο δίκιο έχεις…

    Like

  2. μένουμε στα γεγονότα.

   “Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς της Ρωσίας, αφού υπενθύμισε ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα νόμιμο κράτος μόνο και κανένα άλλο (!), απέρριψε όλα τα επιχειρήματα του Ρ.Τ.Ερντογάν, τόνισε ότι “Μόνο τα ψηφίσματα του ΟΗΕ θα επιτρέψουν την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση» και ότι “Οι δηλώσεις Εντογάν είναι πολύ σκληρές”

   “αναλύσεις” και “προφητείες” μπορεί να κάνει ο καθένας. δε μιλάμε για σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας αλλά για σχέσεις Ρωσίας-Κύπρου. Ψάξε τις συμφωνίες που έκανε Χριστόφιας- Μεντβέντεφ και μετά μιλάμε για συναισθηματισμούς…. Ο καθένας κοιτά τα συμφέροντά του το ίδιο κάνει και η Ρωσία. Το ζητούμενο είναι να ταυτίσουμε Ελλάδα και Κύπρος με τη Ρωσία για να κερδίσουμε και όχι για συναισθηματισμούς. Επιμένω στο ενημέρωση-σπόντα ” Πρετεντέρη-Τρέμη-Χατζηνικολάου-Σροιτερ” γιατί πολύ απλά αν το ανακοίνωναν αυτοί θα το αποδεχόσουν 100% δίχως αμφιβολία και δε θα έκανες το παραπάνω σχόλιο.Μη παρεξηγείσαι δεν είσαι ο μόνος. Το 99.5% του πληθυσμού του πλανήτη έχει προγραμματιστεί να δέχεται ως αληθινό μόνο ότι του πασάρουν τα “έγκριτα” και “έγκυρα” ΜΜΕ.

   ΥΓ και εσείς όταν έγιναν εκλογές τον Τάσσο (τον τελευταίο ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ) τον στείλατε σπίτι του…

   Like

 2. Ο Ερντογάν θέλει τα πετρέλαια της Κυπριακής ΑΟΖ. Η Μόσχα έχει ήδη συμφωνίες που αφορούν την εξόρυξη και την συν-εκμετάλλευση με την Κυπριακή πλευρά. Σιγά μην αφήσει η Μόσχα την Τουρκία να μπει “σφήνα”. Απορώ οι δικοί μας αξιόπουστοι πολιτικοί δεν άκουσαν τις δηλώσεις Ερντογάν ;;;
  Δεν είδα κανέναν να πάρει θέση από την κυβέρνηση αλλά δυστυχώς ούτε από την αντιπολίτευση.
  Τυχαίο; Δε νομίζω…

  Like

 3. ΜΟΝΟΝ όποιος κατέχει την χερσόνησο της Ελλάδας, μπορεί να κάνει Αυτοκρατορία: Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Τούρκοι, Εγγλέζοι, Αμερικανοί… Οι ρώσοι παιδεύονται μια ζωή για κάτι τέτοιο, αλλά ΔΕΝ κρατάνε και τον λόγο τους όταν πρέπει (Ορλωφικά, Τεχεράνη). Η μυστήρια των “Μυστηρίων” και των μυστήριων ανθρώπων χώρα… Γι’ αυτό και οι άνθρωποί της, ανέκαθεν, είναι “άλλου παπά ευαγγέλιο”:

  “Στο όνομα της φωτεινότητας και της διαφάνειας”

  “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”
  10-12-1979

  Λόγος Ελύτη στην απονομή του βραβείου Νόμπελ

  «Ας μου επιτραπεί, παρακαλώ, να μιλήσω στο όνομα της φωτεινότητας και της διαφάνειας. Επειδή οι ιδιότητες αυτές είναι που καθορίσανε τον χώρο μέσα στον οποίο μου ετάχθη να μεγαλώσω και να ζήσω. Και αυτές είναι που ένιωσα, σιγά-σιγά, να ταυτίζονται μέσα μου με την ανάγκη να εκφρασθώ.

  Είναι σωστό να προσκομίζει κανείς στην τέχνη αυτά που του υπαγορεύουν η προσωπική του εμπειρία και οι αρετές της γλώσσας του. Πολύ περισσότερο όταν οι καιροί είναι σκοτεινοί και αυτό που του υπαγορεύουν είναι μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ορατότητα.

  Δεν μιλώ για τη φυσική ικανότητα να συλλαμβάνει κανείς τ’ αντικείμενα σ’ όλες τους τις λεπτομέρειες, αλλά για τη μεταφορική, να κρατά την ουσία τους και να τα οδηγεί σε μια καθαρότητα τέτοια που να υποδηλώνει συνάμα την μεταφυσική τους σημασιολογία.

  Ανάγνωση του υπολοίπου… http://gkdata.wordpress.com/2011/07/24/%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB/

  Like

 4. Εδω υπηρξε απαντηση αλλα δεν ξερω αν στην γιορτη ο προεδρος απαντησε,ξερει κανεις?

  Απάντηση Λαμπρινίδη στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν
  Ο τερματισμός της παράνομης τουρκικής κατοχής αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σημείωσε ο υπουργός.
  Το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ο τερματισμός της παράνομης τουρκικής κατοχής αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, κατέστησε σαφές εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, με αφορμή την επέτειο της παράνομης εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο και τις σχετικές σημερινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού.

  Παράλληλα επανέλαβε ότι «η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τις πρωτοβουλίες και προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών, αξιών και του κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

  Ο λαός της Κύπρου πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει πάντα δίπλα του την Ελλάδα στο δίκαιο αγώνα για την επανένωση της πατρίδας του», επισήμανε ο κ. Λαμπρινίδης.

  Αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, ο υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε ότι «λίγο πριν την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής, ο Τούρκος πρωθυπουργός «απειλεί» με πάγωμα τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ, με σχέδια «Β» επίλυσης του Κυπριακού και, εν είδει ιδιοκτήτη κυπριακού εδάφους, με μη επιστροφή της Μόρφου και του Ριζοκάρπασου.

  Οι δηλώσεις αυτές, συνέχισε, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η ουσία του Κυπριακού είναι η εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή. «Αντί να επιδεικνύει την αναγκαία πολιτική βούληση για αμοιβαία αποδεκτή λύση του Κυπριακού, η Τουρκία προσπαθεί μάταια να υπαγορεύσει στην ΕΕ τη σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας της», σχολίασε.

  Like

 5. TORA KAI ESY VRE VLADIMIRE…GIATI TOUS VAZEIS DYSKOLA…?
  DEN TOUS LYPASE TOY XREOKOPHMENOUS…?
  KSERO ΘYMASE THN EPOXH THS APOLYTHS KSEFTYLAS…
  LOGO GELTSIN…KAI EXEI TO MATI SOU…ΘOLOSH.
  EMEIS VLADIMIRE SHMERA ZOUME….THN EPOXH GELTSIN,
  EINAI ADIKO LIPON NA EXOUME KAI EMEIS ΘOLOMENO MATI….?
  TORA DYO….ΘOLOMENOI….MPOROUN NA FEROUN
  MEGALO KAKO…..

  Like

 6. Γι αυτο το Ισραηλ-Αμερικανοι ψαχνει να δημιουργησει Λευκες Φονταμενταλιστικες Αλ-Καϊντες αρχης γενομενης απο τη Νορβηγια πολυ κοντα στη Βορεια Θαλασσα στα Βορεια νοτα των Ρωσων.
  Σου λεει ο εβραιος, αμα Ρωσε ενδιαφερεσαι για το τι κανω στη Κυπρο και στην Ελλαδα θα σου βγαλω προβλημα στα Βορεια νοτα σου. Ειναι πολυ απλο!

  Like

 7. Παντως,το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι τα λογια του π.Παισιου,που ελεγε οτι η Ρωσια θα χτυπησει την Τουρκια,υπερασπιζομενη τα συμφεροντα της!

  Like

 8. Κάποιοι υπολογίζουν χωρίς το Ρώσο ξενοδόχο…
  Αυτός ο Σακς που ευχαρίστησε και ο Παπανδρέου τώρα στην χρεοκοπία στις Βρυξέλλες, προσπάθησε πολύ αλλά δεν τα κατάφερε….
  Το ίδιο θα γίνει και εδώ…
  Ακριβώς το ίδιο…σε λίγο.

  Like

 9. Ο ΓΑΠ τελικά γιατί βλέπει Ρώσους και του γυρίζουν τα άντερα !!!!!! σε αντιθέση με τον Καραμανλή…..

  Like

 10. Σας λεω δυο χρονια οτι ο ..Αρκουδος βραζειιιιιιι
  Ειναι πολλα μαζαμενα!
  και μου ελεγαν καποιοι για ρωσοτουρκικη φιλια…..
  Βραζει και ειναι Αγριος και αποτελεσματικος παικτης.
  Και ο καιρος πλησιαζει επικινδυνα .
  Γιατι Αυτος και οι υπηρεσιες του ξερουν πολλα περισσοτερα απο οτι μαθαινει ο κοσμος.
  Υπαρχουν παραλληλοι κοσμοι, σχεδια, συμβαντα…
  Αν και δεν το ..διατυμπανιζει,
  να εισθε σιγουροι οτι ειναι πιο ισχυρος απο τους Δυτικους.
  Ειναι μια ..σουπια ο Πουτιν.
  Θα εχουμε την ατυχια να τα δουμε……..

  Like

 11. Ολα καλα ρε παιδια ,αλλα γιατι να τρωγομαστε(ως συνηθως);-Δεν υπαρχει ουτε ενας που να εχει δει ἠ να εχει στην κατοχη του το επισημο κειμενο και να το δημοσιευσει;Ολα τ’αλλα ειναι ἠ εκ του πονηρου ἠ απηχουν προσωπικες αποψεις.

  Like

 12. Να βαλλουμε στην εξισωση και την ισλαμιγια στο νταγκεσταν…;
  Exoυν μαθει πια οι τουρκοι να παιζουν τοσο καλα το παιχνιδι απο τους αγγλοσαξονες που νομιζω οτι παιζουν και μονοι τους αμα λαχει…
  Λυκοφιλιες…τι ψαχνεις;

  Like

  1. Κατα τα αλλα η ευρωπη το μονο που κανει πολυ καλα ειναι να αυτοσχεδιαζει με τα τζαμια και να ξοδευει το ευρω της στον ισλαμικο κοσμο…

   Like

 13. ΠΟΤΕ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ??
  ΑΦΟΥ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΠ ΤΗ ΜΑΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ..

  ΛΕΤΕ???

  Like

 14. Just as well we have Russia making noises, which I hope are more than just that. We in Cyprus can’t rely on Greece, especially now under the current problems and a weak Government, which is trying to resolve a problem bigger than it handle itself, without at least tentative support from other Greek parties. It is sad that Greeks do not understand that the current economic situation is their own doing and joining efforts is the way out of the crisis hard as it maybe.They must stop suggesting stupid solutions like money from China or going into deliberate default or just going back to drachma or exiting EU and such other verbal diarrhea. Cyprus will do well to establish a very close relationship with Israel the super power in the region, without damaging relationships with the Arab world (except radical regimes i.e Iran etc) which will fall sooner or later. Cyprus should get the Russians involved in Gas and Oil exploitation and exploration within its own Economic zone as well as USA and others including Israelis.

  Like

  1. Είναι θλιβερό να μην καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα, όπως και το να συντάσσεστε με τον προδότη που την κυβερνά. Επίσης θλιβερό, είναι να επιθυμείτε την ισχυροποίηση των δεσμών της Κύπρου με το Ισραήλ, παραβλέποντας την παγίδα που της στήνουν και τους ωμούς εκβιασμούς που της ασκούν.
   Εάν τις προσπάθειες αναίρεσης της κατοχής που μας έχει επιβληθεί τις αποκαλείτε “ηλίθιες” (με τις υπόλοιπες βλακείες σας προτιμώ να μην ασχοληθώ), το μόνο που έχω να σας προτείνω είναι να διαβάσετε Ελληνική Ιστορία.
   Ελπίζω επίσης να μην εκφράζετε σημαντικό ποσοστό των αδερφών μας Κυπρίων.

   Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s