Νέα βόμβα Τρισέ αλλάζει στο παρά πέντε τις συζητήσεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής

Νέα ασυμφωνία στο παρά πέντε για την Ελλάδα.

Ο Ζαν Κλόντ Τρισέ μιλώντας στους Financial Times Deutscheland τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να δεχθεί χρεοκοπημένα ομόλογα ως εχέγγυα και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να παρέμβουν ώστε να διορθωθεί η κατάσταση στην περίπτωση που τα ελληνικά κρατικά ομόλογα αξιολογηθούν ως default.

Αν οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα κρατικά ομόλογα ως εχέγγυα στην ΕΚΤ, τότε θα έρχονταν αντιμέτωπες με έλλειψη ρευστού.

Ερωτηθείς για την αντίθεση της ΕΚΤ στη συμμετοχή των ιδιωτών προκειμένου να λυθεί η κρίση στην Ελλάδα, ο κ. Trichet δήλωσε πως σε γενικούς όρους, ο ρόλος του ιδιωτικού κλάδου είναι να παρέχει στις χώρες που έχουν πληγεί κεφάλαια με το να αγοράζουν κρατικά περιουσιακά στοιχεία και να επενδύουν σε αυτά.

«Σε όλον τον κόσμο, οι καλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι η άμεση ξένη επένδυση, οι ιδιωτικοποιήσεις και η επιστροφή στην χρηματοδότηση από την αγορά όσο το δυνατόν συντομότερα».

Η Μέρκελ από την πλευρά της επιμένει στη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, ενώ συνεχίζει να κρατά σκληρή στάση.

Μάλιστα είπε, ότι αν οι συζητήσεις δεν είναι σοβαρές, ενδέχεται να μην προσέλθει καν στη Σύνοδο Κορυφής.

Η ίδια πάντως, απορρίπτει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

9 thoughts on “Νέα βόμβα Τρισέ αλλάζει στο παρά πέντε τις συζητήσεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής”

 1. Για να μην ξεχνιόμαστε:

  “Ο ΠΟΛΕΜΟΣ (δημόσιων και ΙΔΙΩΤΩΝ κατόχων ομολόγων) ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ (της Κρίσης για την Ευρώπη)”

  14/06/2011

  Σήμερα, το κεντρικό θέμα στις ευρωπαϊκές και, φυσικά, ελληνικές ειδήσεις είναι ότι, η Κομισιόν προωθεί σχέδιο για την εθελοντική μετακύλιση, ή συμμετοχή, και των ιδιωτών στην κάλυψη τού ελληνικού χρέους. Αυτά, ΟΜΩΣ, ήταν …last year για το ελληνικό blogging! Δείτε:

  Ο Θείος είπε:
  03/12/2010 στις 12:45 pm (Σσ: προσέχουμε, Π Α Ν Τ Α, τις η μ ε ρ ο μ η ν ί ε ς των ποστ, -έτσι;)

  Το λέει σαφώς η S&P: Για ένα ακόμη επεισόδιο του γνωστού πολέμου πρόκειται. Του πολέμου ΔΗΜΟΣΙΩΝ και ΙΔΙΩΤΩΝ κατόχων ομολόγων.

  Αυτή είναι η ουσία της σύγκρουσης, και όχι (απλοικά) Ευρώπη εναντίον Αμερικής κτλ. Θα γίνουν πολλές μάχες ακόμη. Αλλά στο τέλος, είτε ο Δημόσιος έλεγχος θα καταστρέψει εκ θεμελίων τον καζινο-καπιταλισμό των ανεξέλεγκτων ιδιωτών, είτε ο (αυτο)καταστροφικός καζινο-καπιταλισμός θα παρασύρει στην άβυσσο τον καπιταλισμό εν γένει. Και τις κοινωνίες όπως τις γνωρίζουμε.

  Ο καθείς και τα όπλα του. Και η πλευρά που επιλέγει.

  Απάντηση
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε:
  03/12/2010 στις 12:54 pm

  Αυτοδικαιως μπανει διαιτητης / αξιολογητης και διαχειριστης χρεους νταβατζιλικι.
  Εμεις εχουμε τον Τρισεεεε… παιζει με το 1% επιτοκιο και μας πουλαει οτι παραγει “πολιτικη”. Αγοραζει ομολογα, τα χωνει αφειδως στις Τραπεζες και το εχει βγαλει το μεροκαματο. Αυριο παλι. ΕΙναι μια νεα μερα.

  Απάντηση
  Ο Θείος είπε:
  03/12/2010 στις 1:18 pm

  Αγοράζει ομόλογα η ΕΚΤ. Τον Ιούνιο Ελληνικά, χθές – προχθές Ιρλανδικά και Πορτογαλικά. 100 εκατ. σε 2 – 3 μέρες. Πού βρίσκει το ρευστό; Γαλλία, Γερμανία, Φινλαδία, Αυστρία, Σλοβενία κτλ, έχουν ψηλούς φορολογικούς συντελεστές, ψηλότερους από τους δικούς μας. Και ψηλό ΦΠΑ (μην κλαιγόμαστε μόνον!).

  Έτσι, οι Ιρλανδικές (και Ελληνικές!) τράπεζες καλύπτουν τις επισφάλειες από τα στεγαστικά.

  Ανάγνωση του υπολοίπου…
  http://gkdata.wordpress.com/2011/06/14/%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%87%CF%89/

  Like

 2. Ο Τρισέ υποστηρίζει λοιπόν πως ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα είναι να “αγοράζει” κρατικά περιουσιακά στοιχεία από τις “πληγείσες” χώρες, παρέχοντας τα αναγκαία κεφάλαια και “επενδύοντας” στα περιουσιακά αυτά στοιχεία.

  Μας λέει δηλαδή ο καλός αυτό τραπεζίτης, πως οι καταχρεωμένες χώρες πρέπει να εξαναγκαστούν να πωλήσουν την δημόσια περιουσία τους στον ιδιωτικό τομέα. Να πουλήσουν πραγματική και απτή περιουσία με αντάλλαγμα χαρτάκια, δηλαδή τα “κεφάλαια” που θα επενδυθούν. Δίνουν κομφετί και παίρνουν δημόσιες επιχειρήσεις, δηλαδή διώρυγες, λιμάνια, δρόμους, νοσοκομεία, αεροδρόμια, εταιρίες πετρελαίου και αερίου και φυσικά δημόσια γη.

  Από την αρχή αυτής της άσχημης περιπέτειας έγραψα πως ο τελικός στόχος όλων αυτών των απίστευτων που ζούμε, είναι η πραγματική περιουσία του δημοσίου. Του κάθε δημοσίου και όχι μόνο του ελληνικού. Ετσι έκαναν αυτοί οι νομάδες του χρηματοπιστωτικού τομέα όπου πήγαν. Επιδίωξαν να βάλουν στο χέρι πραγματική δημόσια περιουσία με αντάλλαγμα τα χαρτιά πόυ οι ίδιοι εκτυπώνουν και τα εμφανίζουν ως χρήματα.

  Καταχρεώνουν τις χώρες για να τρομοκρατούν τους λαούς ώστε όταν οι πουλημένες κυβερνήσεις παρουσιάζουν στον λαό ως λύση την πώληση δημόσιας περιουσίας, οι λαοί τρομοκρατημένοι να την αποδέχονται.

  Εχω επίσης γράψει και άλλες φορές πως ο απάνω όροφος των διεθνών τραπεζιτών ΔΕΝ θέλει χρήματα. Τι να τα κάνει; Αφού αυτοί είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του χρήματος. Του κάθε “εθνικού” νομίσματος.

  Το χρήμα εξάλλου δεν έχει αξία. Δεν έχει πραγματική αξία καμμία. Γι’ αυτό οι διεθνείς τραπεζίτες, με τον Τρισέ τους, θέλουν δημόσια περιουσία. Πραγματική περιουσία. Οχι πέτσινη. Το χρήμα, το νόμισμα, είναι μια υπόσχεση. ΥΠΟΣΧΕΣΗ απλώς. Οχι πραγματικός πλούτος. Το χρήμα είναι μια υπόσχεση οτι “μπορεί” να μετατραπεί σε πραγματικό πλούτο. (αλλά μπορεί και να απαξιωθεί εντελώς). Γι’ αυτό το τελικό ζητούμενο είναι πάντα ο πραγματικός πλούτος. Η δημόσια περιουσία.

  Φτάνουμε δηλαδή στο τελικό στάδιο όλων αυτών των τραγικών και προδοτικών μεθοδεύσεων: την πώληση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου σε εξευτελιστικές τιμές. Πώληση που φυσικά και δεν θα μας σώσει από το “πέτσινο” χρέος.

  Απλώς θα μας στερήσει ως λαό από την περιουσία εκείνη που είναι χρήσιμη στην κοινωνία, στο κοινωνικό κράτος, και που σαν τον κοινό πλούτο πρέπει να απολαμβάνουμε όλοι μας. Θα μας στερήσει από την κοινή περιουσία εκείνη που είναι το πολύτιμο στοιχείο για να ξαναβάλει κάποια μέρα την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

  Για την δημόσια περιουσία γίνονται όλα.
  Και το δημόσιο χρέος είναι εργαλείο να αλλάξει ιδιοκτήτη αυτή η περιουσία.

  Ιδού το ΠΑΡΑΝΟΜΟ εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει χέρια η περιουσία του ελληνικού λαού.
  1. http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1521216&nt=103
  2. http://www.epikaira.gr/content/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Ενα δημόσιο δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ΠΟΤΕ στην ανάγκη να δανειστεί. Διότι ένα δημόσιο ΔΕΝ είναι επιχείρηση να χρειάζεται να πάει στην τράπεζα για να πάρει δάνειο. Ενα δημόσιο θα έπρεπε να είναι ο ιδιοκτήτης, ο διαχειριστής και ο εκδότης του νομίσματός του. Και θα μπορούσε έτσι να κάνει ΚΑΘΕ πληρωμή και ΚΑΘΕ αναπτυξιακή επένδυση, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ. (τους μισθούς και τις συντάξεις με τους οποίους μας τα έχουν κάνει καρπούζια).

  Ενα δημόσιο, όντας ο ιδιοκτήτης του νομίσματός του, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΦΟΡΟΥΣ.

  Το ξαναλέω: Ενα δημόσιο, εφόσον είναι ο ιδιοκτήτης του νομίσματός του, ουσιαστικά ΔΕΝ έχει καμμία ανάγκη να μαζεύει φόρους.

  Ενα δημόσιο, μόνο οταν πρόκειται να κάνει διεθνείς συναλλαγές, εκείνες οι οποίες γίνονται δηλαδή σε νόμισμα άλλο από το δικό του, είναι αναγκασμένο να βρει τρόπο να εξασφαλίσει τα ποσά που απαιτούνται σε αυτό το ξένο νόμισμα, με κάποιο τρόπο. Ο οποίος τρόπος και πάλι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ο δανεισμός.

  Εχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει επειδή η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ήταν ποτέ “της Ελλάδος”, η Εθνική Τράπεζα δεν ήταν ποτέ “εθνική” και ο ιδιοκτήτης της δραχμής ΔΕΝ ήταν ποτέ το ελληνικό δημόσιο αλλά οι ιδιώτες που κρύβονται πίσω από το ΔΣ της Τράπεζας της Ελλάδος. Οπως και οι εκδότες του ευρώ είναι οι ιδιώτες που κρύβονται πίσω από το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον Τρισέ τους.

  Εν ολίγοις αυτό που ζούμε είναι η απόλυτη εκδοχή του μαφιόζικου και γκανγκστερικού χρηματοπιστωτικού και αεριτζίδικου καπιταλισμού. Δεν είναι κάν καπιταλισμός. Είναι μια διεθνής εγκληματική συμμορία που ληστεύει λαούς και έθνη, εξαγοράζοντας τα πολιτικά συστήματα των χωρών (είναι όλοι πουλημένοι) και τρομοκρατώντας τους λαούς με το δημόσιο χρέος.

  Like

  1. ……………..αυτο που ζουμε,ειναι η νεα ταξη πραγματων και δεν εχει να κανει με πολιτικη!

   Like

   1. Το Ισραηλ ζει Νεα Ταξη Πραγματων για παραδειγμα?
    Μηπως Η Ρωσια?
    Η Κινα?
    Οχι! Απλα η ΜΑΛΑΚΙΑ των Ελληνων ξεπερασε καθε ιστορικο προηγουμενο.
    Ποιοι ειναι οι Ελληνες? Μα αυτοι οι ΜΑΛΑΚΕΣ που τους αρεσει παντα τα φταιξιματα τους να τα φορτωνουν αλλου!

    Like

 3. Οι παλλινοδιες στην Ευρωπη γινονται ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ!
  Η Ευρωπη προσπαθει να μην πεσει στη παγιδα των Αμερικανων με τυρι στη φακα της διασωση της Ελλαδας.
  Αν παρατραβηξει το πραγμα μας βλεπω να μας στελνει πακετο στους Τουρκους για να γλιτωσει απο εμας και τη βλακεια μας να ψηφιζουμε πανηλιθιους σαν το ΓΑΠ και ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΠΑΣΟΚ, γιατι δεν θα εχει και καμια αλλη επιλογη! Ειδικα αντιλαμβανωνται οταν ειμαστε ο Δουριος Ιππος της Αμερικης στην Ευρωπη!

  ΜΑΚΓΕΣ ΤΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΑΜΕ!
  ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ!

  Like

 4. Ναι εντάξει τα θέλαμε γιατί ως λαος ψηφίσαμε με την υποσχεση ότι λεφτά υπάρχουν και ότι δεν θα παρθούν δυσάρεστα μέτρα, αλλά και αυτοί είναι μαφιόζοι.
  Και στην Ισλανδία ψηφίζανε ίσως τους λάθος ανθρώπους κα ενδεχομένως υπήρχε και διαφθορά αλλά……..δεν υπέκυψαν στους μαφιόζους. Εκεί μία τέτοιου είδους κυβέρνηση θα είχε την αξιοπρέπεια να αποχωρήσει εάν αντιλαμβανόταν ότι οι ίδιοι της οι ψηφοφόροι δεν την θέλουν πια και έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση. Εδώ δεν ιδρώνει το αυτί τους……αλλά θα δούμε….Μιλάμε ότι είναι τρέλες πάπιες οι τύποι….

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s