ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ LIDL.

https://olympiada.files.wordpress.com/2011/07/adena-grlidl3025.gif?w=320&h=28622 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 αποκαλύπτουμε ότι ο μολυσμένος κυμάς και παράγωγα του που κυκλοφορούν στα LIDL ευθύνονται για τα φονικά κρούσματα στην Β. Γαλλία.

2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 βλέποντας την ΦΟΝΙΚΗ σιωπή των Ελληνικών ΜΜ»Ε» για το θέμα επανερχόμαστε: ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ΤΩΝ LIDL; ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΩΣΑΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ; Μιλάμε για τους ΙΔΙΟΥΣ δημοσιογράφους, τα ΙΔΙΑ κανάλια και τις ΙΔΙΕΣ εφημερίδες που αναπαρήγαγαν με περισσή προθυμία την άθλια προπαγάνδα των Γερμανών για τα αγγουράκια Ισπανίας, προκαλώντας χτύπημα ακόμα και στις Ελληνικές εξαγωγές!

Παρά τον εμφανή κίνδυνο για την δημόσια υγεία αφού ως γνωστόν οι διεθνείς αλυσίδες διανέμουν ομοειδή προϊόντα σε όλα τα καταστήματα, η ομερτά για τους «ανεξήγητους» λόγους, έπαιξε με την υγεία των Ελλήνων καταναλωτών. Τα αποτελέσματα;Όπως ακριβώς τα μεταφέρει το Adena-gr. 10 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!:

Να γιατί (ως καταναλωτές με κοινή λογική) θεωρούμε ύποπτη την αντίδραση του Φορέα.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. Παρασκευή 1/7 και ώρα 7 το βράδυ !!!(όταν όλοι έχουν φύγει για Σαββατοκύριακο) ανακοινώνει ανάκληση / απόσυρση των εν φωτό κρεατικών, γιατί ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli. Καλεί δε τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (απλώς)να μην τα καταναλώσουν…
Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πότε έγινε η δειγματοληψία, και μετά από πόσο καιρό έλαβε τα αποτελέσματα της ανάλυσης. Δεδομένου ότι δενδιαθέτει δικά του εργαστήρια, απευθύνεται στα Χημεία του Κράτους, όπου τα αποτελέσματα σε «εξετάσεις» ρουτίνας βγαίνουν μετά από βδομάδες. Αρκετός χρόνος για να έχουν ήδη διατεθεί και καταναλωθεί από τους πελάτες του LIDL οι 6 σχεδόν τόνοι μολυσμένου κρέατος. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να αναφέρουν σε ποιο νομό Μακεδονίας και Θράκης , έγινε ο έλεγχος, ώστε τουλάχιστον τα τοπικά ΜΜΕ να ενημερώσουν τα «θύματα». Υπάρχουν καταστήματα της αλυσίδας στην επαρχία, όπου ακόμα δεν υπάρχει σύνδεση Ιντερνετ. Με ποιο λοιπόν τρόπο εκτίμησαν οι φωστήρες του ΕΦΕΤ, ότι θα ενημερωνόταν το καταναλωτικό κοινό πριν την Δευτέρα?
Διαβάστε το δελτίο τύπου ώστε στην επόμενη ανάρτηση μας , να σας αναπτύξουμε γιατί θεωρούμε απαράδεκτη εως ύποπτη την στάση του ΕΦΕΤ. Αθήνα 1 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντων

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσε τη διακίνηση α) κατεψυγμένου προϊόντος κιμά από βοδινό κρέας, β) κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, στα οποία ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli O157.

A. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας (κάτωθι φωτογραφία), σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011.

Β. Πρόκειται για κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας (κάτωθι φωτογραφία), σε κλειστή συσκευασία των 1000 g, με την εμπορική επωνυμία «Marvest»,που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.

 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παραπάνωπροϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

15 σκέψεις σχετικά με το “ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ LIDL.”

 1. Διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο !!! Ήταν οι ίδιοι όταν για 6 μήνες από το πρωί μέχρι το βράδυ μας ενημέρωναν για τους κινδύνους του Η1Ν1 και την αναμονή του λυτρωτικού εμβολίου ( όταν ο άνθρωπος με τις κινούμενες μηχανικές παλάμες εξασφάλισε τα εκ-δόσεων των εμ βολίων…)
  Εκτοτε..? η γνωστή ένοχη σιγή τους…

  Είναι οι ίδιοι που τόνιζαν τη χρησιμότητα του αντικαπνιστικού νόμου και τα πρόστιμα για τους παραβάτες !

  Είναι οι ίδιοι υποκριτές και ξεπουλημένοι ψυχή & σώμα που επειδή εμφανίζονται στο χαζοκούτι με την ένδειξη ΕΙΔΗΣΕΙΣ και φέρουν τον τίτλο Δημοσιογράφοι ( ενώ είναι τυπικοί παρουσιαστές καθορισμένης ύλης )
  αυτόκλητα βαφτίζουν το Ψέμα ως Αλήθεια σύμφωνα με τα συμφέροντα του καναλάρχη που αυτά συμπλέουν με τα συμφέροντα του διαφημιζόμενου πελάτη….αλλά & του πολιτικού προστάτη…!

  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΥΤΙΑ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ,

  ΚΡΑΤΟΥΝ

  ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΒΗΣΤΟΥΣ….!

  Μου αρέσει!

 2. Ότι και να δούμε πλέον, θα είναι απολύτως λογικό.

  Όταν βουλιάζει το καράβι, οι κινήσεις που γίνονται, είναι κινήσεις πανικού.
  Και στον πανικό σου, μόνο μ@@@κίες θα κάνεις.
  Τι μείζον θέμα;
  Αν ήταν όντως μείζων θέμα και επρόκειτο να γίνει και κάτι, θα το μαθαίναμε από την κρατική τηλεόραση κι όχι θα γραφόταν ένα άρθρο και θα έτρεχε να το καλύψει η αρμόδια αρχή.

  Στα λιντλ δεν κάνουμε μαγκιές. Είναι εταιρία της φίλιας δύναμης γερμανίας και απαγορεύται να την πειράξουμε.
  Θα φωνάζει η άγγελα(δα) στον μικρό γιωργάκη (πρωθυπουργός και να σε λένε όλοι γιωργάκη-γαμώ τις φάσεις-σεβασμός μηντέν).

  Μου αρέσει!

 3. και να επανερχεσαι συνεχεια Ολυμπια.
  Ειναι μεγιστη η βοηθεια να βαζεις καθε ημερα μπροστα στη μουρη μας το μεγιστο αυτο θεμα.
  Αφου δεν καταλαβαινουμε, μπορει να καταλαβουμε αν μας σπασεις τα νευρα απο τις επαναληψεις.
  Το βλεπουμε οτι τιποτα δεν ελεγχεται σε αυτη τη χωρα.
  Οτι καποιοι παιζουν με τις ζωες μας.
  Με τη ζωη των παιδιων μας.
  Με την ιδια την τροφη μας και ακομα δεν…καψαμε ως υγιης λαος ενα!
  Ενα!
  Απεναντιας κοιταξα απο περιεργεια
  και ειδα οτι ο ελληνακος συνεχιζει να ψωνιζει απο τα καταστηματα
  σαν να μην συναιβει τιποτα.!
  Απαθεια. Ανεχεια. Ποτε θα φθασουμε στο υγιες επιπεδο της διεκδικησης?
  Της απαιτησης , να γραφουν υποχρεωτικα οπως σε ολη την Ευρωπη την προελευση του καθε προιοντος?
  Ωστε να αποφαζιζω εγω αν θα το αγορασω
  και οχι οι καθε πονηροι γερμαναραδες αντι να τα θαψουν, να βγαζουν χρημα και απο τον θανατο μας!
  Τελικα ειναι σωστη η διαπιστωση του μαχητη.
  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΥΧΗ!
  Ή ΕΠΕΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙ!

  Μου αρέσει!

 4. Προσωπικά με πιάνει το παράπονο γιατί θυμάμαι πριν λίγα χρόνια με την γρίπη των πτηνών (άλλη μια φούσκα) εμείς οι εκτροφείς πουλερικών βιώσαμε έναν πρωτοφανή και άδικο πόλεμο από τα μέσα ενημέρωσης που παραπληροφορούσαν σκόπιμα και κατά σύστημα τον κόσμο. Ένας νεκρός γλάρος στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας αποτελούσε πρώτο θέμα και είδηση στα κανάλια. Πάντοτε όταν έπρεπε να φάμε τρελές αγελάδες Βελγίου και μεταλλαγμένα χοιρινά Ολλανδίας , τα ελληνικά κοτόπουλα έπρεπε να κατασυκοφαντηθούν με οποιοδήποτε τρόπο. Πού είναι η ανάλογη ευαισθησία σ αυτήν την περίπτωση που στο κάτω κάτω είναι και αποδεδειγμένη και όχι φαντασίες του κάθε δημοσιογράφου.

  Μου αρέσει!

 5. Το ζήτημα αποκαλύφθηκε λόγω της μεγάλης δημοσιότητος που πήρε το θέμα, εξαιτίας των θανάτων στην Γερμανία.

  Ποίος ξέρει τι άλλη σαβούρα με ηπιότερες παρενέργειες τρώμε και δεν μας το λένε. Πόσα μεταλλαγμένα τρόφιμα τρώμε, δεδομένου ότι κάποια Ευρωπαϊκά κράτη δέχονται καλλιέργειες Γ.Τ.Τ. (λ.χ. Βέλγιο-πατάτες) τα οποία γίνονται από ζωοτροφές μέχρι απευθείας τροφές.
  Είναι μεγάλη μαλ…. Έλληνες να αγοράζουν τρόφιμα από το Λίντλ. Κανένα εργαλειάκι σε προσφορά και αυτό πολύ είναι.

  Μου αρέσει!

 6. Δεν θα ήθελα να γίνω με τίποτα «δικηγόρος» του Lidl αλλά κάθε μέρα βγαίνουν Δελτία Τύπου με ανακοινώσεις για μολυσμένα τρόφιμα από άλλες επιχειρήσεις γνωστές και λιγότερες γνωστές (βλέπε http://portal.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=395 για προϊόντα του ΑΒ Βασιλόπουλος) αλλά δεν είδα τέτοια ευαισθησία και ενδιαφέρον παρά μόνο όταν βλέπετε το όνομα LIDL. Φυσικά και εφ΄όσον πουλά ακατάλληλα προϊόντα να στιγματιστεί και να κλείσει αλλά να γίνει το ίδιο και με τους λοιπούς ελληνάρες που επίσης μας πουλάνε σαπάκια, κλείνουν τους δρόμους με τα φορτηγά που προμηθεύουν τα προϊόντα τους και ξεχειλίζουν τους κάδους με τα σκουπίδια τους χωρίς να προνοήσουν όπως οφείλουν και για θέσεις πάρκινγκ των προμηθευτών και για τη διάθεση των απορριμάτων τους. Και στο τέλος «αξιοποιούν» τα χρήματα που κέρδισαν από τη δική μας ευαισθησία υπέρ των Ελλήνων επιχειρηματιών σε μπουζουκομάγαζα και αυθαίρετα ή τα φυγαδεύουν στο εξωτερικό.

  Μου αρέσει!

  1. Δηλαδή νομίζεις οτι η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ είναι Ελληνική;
   Μιά «μαϊμού» είναι κι αυτή όπως και όλες οι άλλες. Ο
   μοναδικός που έμεινε Έλληνας είναι ο κυρ Γιώργος στην
   γειτονιά του καθενός μας που αγωνίζεται να μείνει ζωντανός.

   Μου αρέσει!

 7. Τί πρόσεξα :
  Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (αυτοί που
  κάνουν απεργίες για ………)
  αναφέρθηκε στο θέμα ΑΛΛΑ,
  «γνωστή αλυσσίδα» όχι LIDL, τζιζ!
  Έτσι αόριστα όπως λένε «δύο»,
  «κάποιοι», «άγνωστοι» όπως είναι
  η τακτική τους όταν θελουν να
  ανεφερθούν-υπονοήσουν αλλοδαπούς.

  Μου αρέσει!

 8. Συγγνώμη, αλλά να σας ρωτήσω κάτι εσείς που το παίζετε όλοι έξυπνοι… πως πήγε ο ΕΦΕΤ εκεί;;; Ήρθε ALERT από Γαλλία γιατί το εκεί ΚΕΛΠΝΟ ανακάλυψε ότι το κοινό που είχαν αυτοί που νοσηλεύονταν ήταν ότι είχαν φαει αυτά τα προϊόντα. O ΕΦΕΤ λοιπόν πήγε και έκανε έλεγχο όταν πήρε το ALERT. Βρήκε τα προϊόντα και έκανε έλεγχο εργαστηριακό. Βρήκε ότι έχουν Ecoli (όχι το ίδιο στέλεχος με το θανατηφόρο που έγινε γνωστό πριν από λίγο καιρό) και δέσμευσε το προϊόντα. Έβγαλε την ανακοίνωση που κάνει πάντα και τη στέλνει στα μέσα. Τι έχει κάνει λάθος ο ΕΦΕΤ μέχρι τώρα???? Αυτό το στέλεχος Ecoli δεν είναι μεγάλης επικυνδυνότητας αλλά είναι εν δυνάμει επικίνδυνο αν δεν μαγειρευτεί πολύ καλά το προϊόν (αυτό μας σώζει στην Ελλάδα)… Στη Γαλλία που δεν τα ψήνουν καλα το στέλεχος αυτό του Ecoli μπορεί να προκαλέσει αυτό που προκάλεσε… Μια χαρά τα έκανε όλα ο ΕΦΕΤ που τον έχουν κάνει μπαλάκι από Υπουργείο σε Υπουργείο και που χάρη στους ελέγχους του μαζεύονται οι ασύδωτοι… Το πως τα μέσα καλύπτουν τη δουλειά του ΕΦΕΤ αυτό είναι άλλο ζήτημα…

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s