olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Το παγκόσμιο χρέος είναι 42 τρισεκατομμύρια, δηλαδή 42.000 δισεκατομμύρια !

Posted by UDemand στο Ιουνίου 28, 2011

Γράφει  Ο Διπλωματικός

Βαρεθήκαμε τα λόγια, να η ουσία!

Το πραγματικό οικονομικό πρόβλημα και οι ρίζες του!

Το παγκόσμιο χρέος είναι 42 τρισεκατομμύρια, δηλαδή 42.000 δισεκατομμύρια ! Κατ’ άλλους το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο.

Αυτά τα χρήματα “κάποιοι άγνωστοι κύριοι μιας ελίτ ” τα έχουν δανείσει σε 130 περίπου χώρες με ένα εντελώς τοκογλυφικό επιτόκιο.

Αυτοί οι “κύριοι” κρύβονται πίσω από ένα δαιδαλωδες οικονομικό-τραπεζικό δίκτυο που έχουν δημιουργήσει, ώστε κανείς ποτέ να μην ανακαλύπτει σε ποια χώρα ανήκουν οι ίδιοι, σε ποιο θεό πιστεύουν, σε ποια ηθική «πατούν», κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία που δίνουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μορφώματα και τράπεζες.

Πίσω όμως από κάθε ίδρυμα, μόρφωμα ή οτιδήποτε άλλο, βρίσκονται πραγματικά άτομα με όνομα, επίθετο, διεύθυνση κατοικίας και κράτος που διαμένουν και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα και η πολιτική δύναμη.

Ωστόσο δυο πράγματα είναι σίγουρα…

1. ότι αυτά τα αμύθητα ποσά που δάνεισαν, δεν είναι δυνατόν να τα απέκτησαν νόμιμα και να πλήρωσαν τους τόκους που τους αναλογούσαν

και 2. ότι αυτά τα ποσά δεν αντιπροσωπεύουν τα πραγματικά ποσά που δάνεισαν αλλά το σύνολο των τοκογλυφικών επιτοκίων, αποτέλεσμα της απληστίας τους για δύναμη και πλούτο.

Με τα πλούτη που απέκτησαν, απομυζώντας τον μόχθο των λαών, πληρώνουν τους συγχρόνους πολιτικούς και δημοσιογράφους για να διατηρούν και να διαιωνίζουν το τοκογλυφικό τους σύστημα.

Αυτοί οι “κύριοι” χρησιμοποίησαν μια σπουδαία έννοια, “την παγκοσμιοποίηση” που υποδήλωνε –μεταξύ άλλων- οικονομική ισότητα για τους λαούς, εάν στηρίζονταν στην ηθική και το δίκαιο, και αντί γι’ αυτό συγκεντρώνουν τον παγκόσμιο πλούτο σε πολύ λίγους για να οδηγήσουν στην απόλυτη φτώχεια και εξάρτηση τους πολλούς.

Όλοι οι λαοί θα καταλάβουν κάποια στιγμή ότι έγιναν σκλάβοι αυτής της παγκόσμιας δολοπλόκας συνωμοσίας που τους άρπαξε το βιος τους ξαφνικά και ανέντιμα.

Πως?

Δίνοντας πρώτα δάνεια αφειδώς και εν συνεχεία δημιουργώντας οικονομική κρίση στα κράτη, ώστε τα κράτη και οι πολίτες να μην μπορούν να εξοφλήσουν το χρέος τους και έτσι οι τοκογλύφοι να πάρουν τα σπίτια και το βιος τους που είχαν βάλει ως ενέχυρο για να πάρουν αρχικά το δάνειο. Το όλο σκηνικό ήταν στημένο από την αρχή με την συνενοχή ορισμένων δημοσιογράφων, πολιτικών, επιχειρηματιών και τραπεζών.

Ωστόσο εάν οι “κύριοι” αυτοί πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούσαν στα διάφορα κράτη, όλες οι χώρες θα ελευθερώνονταν από το μεγαλύτερο μέρος του απεχθούς τοκογλυφικού χρέους μέσα στο οποίο τους ενέπλεξαν, με την βοήθεια των διεφθαρμένων πολιτικών, τους οποίους βέβαια βοήθησαν οικονομικά ώστε να υφαρπάξουν την εξουσία των λαών τους.

Είναι γνωστός ο τρόπος με τους οικονομικούς δολοφόνους πως αρπάζουν το βιος των κρατών για να μην ορθοποδήσουν ποτέ οι πολίτες.

Τι μπορεί να γίνει ?

Οι εισαγγελείς όλων αυτών των χωρών που έχουν υπερχρεωθεί, να προσδιορίσουν μια “Παγκόσμια Επιτροπή Απεχθούς Χρέους” (Π.Ε.Α.Χ.), αποτελούμενη από μέλη από όλες τις χώρες, η οποία θα εξετάσει το χρέος των διαφόρων κρατών και θα καθορίσει σε ποια “συγκεκριμένα πρόσωπα” χρωστούν τα χρήματα αυτά.

Όχι σε ποιους φορείς, μορφώματα, τράπεζες κτλ. αλλά στα αντίστοιχα συγκεκριμένα πρόσωπα που κρατούν τους μεγάλους τίτλους και συγχρόνως θα ελέγχει εάν έχουν πληρωθεί οι αναλογούντες φόροι στα κράτη που δραστηριοποιούνταν τα πρόσωπα αυτά, όταν έκαναν τις εμπορικές τους συναλλαγές.

Κατά σύμπτωση κάτι τέτοιο επέβαλαν οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα στους μικροεπενδυτές αλλά ποτέ δεν άγγιξαν το παγκόσμιο απόστημα των μεγαλοεπενδυτών-τοκογλύφων.

Επειδή όμως μια τέτοια παρέμβαση θα έφερνε πρωτίστως στην επιφάνεια την βαθιά διαφθορά των πολιτικών, οι κυβερνήσεις δύσκολα θα δεχθούν μια τέτοια εισαγγελική έρευνα (από το ποιες κυβερνήσεις θα δεχθούν μια τέτοια εισαγγελική παρέμβαση θα καθορίζονταν ποιες είναι αθώες και ποιες ένοχες).

Για τούτο όλοι οι λαοί θα πρέπει να δράσουν με σύνεση και συνέπεια. Όχι ξαφνικές επαναστάσεις αλλά συστηματική πληροφόρηση και επιμονή να αποκαλυφθούν όλοι οι τοκογλύφοι με τα ονόματα τους. Όχι τσιπς και φακέλωμα μόνο στο λαουτζίκο για να τον ελέγχουμε απόλυτα.

Συγκεκριμένα ονόματα, συσχετίσεις με κρατικές επενδύσεις και πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα να έλθουν στο άπλετο φως.

Να διαφανεί -εάν υπάρχει -κάποιος συνδετικός ιστός μεταξύ των τοκογλύφων μεγαλοεπενδυτών και ποιος είναι αυτός ο ιστός !

Αυτό θα ήταν η σημαντικότερη ίσως αποκάλυψη που πρέπει να γίνει στην όλη υπόθεση της υποδούλωσης των λαών.

Εάν αυτή η “πλουσία ελίτ” έχει δεσμούς φυλής, θρησκείας και κράτους αλλά και στόχους τον πλουτισμό και την παγκόσμια διακυβέρνηση, τότε είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για όλους τους άλλους λαούς και τα κράτη. Για τούτο και μόνο το λόγο τα κράτη πρέπει να κρατήσουν και να διατηρήσουν την εθνότητα τους, διαφορετικά θα χαθούν σε μια χοάνη που χωνεύει και πολτοποιεί τα πάντα.

Το κέρδος πρέπει να έχει ένα ΌΡΙΟ, πέρα από το οποίο θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομο και απεχθές και να τιμωρούνται οι ένοχοι πολιτικοί με βαρύτατα πρόστιμα εάν δεν έχει δηλωθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση και μόνο θα υπάρξει ισσοροπία ανάμεσα στις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις, εφόσον τα κράτη θα αποκτήσουν οικονομική δύναμη την οποία τώρα έχουν παραχωρήσει σε μεμονωμένους οικονομικούς απατεώνες.

Αυτό θα απαιτήσει μια νέα συνειδητότητα για την ανθρωπότητα.

Οι λαοί σε ένα μεγάλο ποσοστό θα πρέπει να ενημερωθούν για την ακριβή κατάσταση την οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε λίγο χρόνο. Αν ο κόσμος αυτός των σωστά πληροφορημένων πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο αποκτήσει εύρος και δυναμική, τότε ο πλανήτης θα είναι έτοιμος για μια παγκόσμια ανατροπή και μια νέα συνειδητότητα θα αναπτυχθεί, που δεν θα αφήνει περιθώρια σε απατεωνιές οποιασδήποτε μορφής, όσο λεπτοφυείς κι αν είναι.

Αυτό που τρέμει η Ελίτ δεν είναι οι κραυγές και η τρομοκρατία (αυτό αντίθετα τους βολεύει), αλλά το φως που θα ρίχνεται όλο και πιο άπλετο σε αυτά τα σκοτεινά κέντρα οικονομικών αποφάσεων που λειτουργούν σήμερα υποχθόνια χωρίς κανένας να μπορεί να αποκαλύψει τον πραγματικό τους ρόλο.

Μέχρι τη μεγάλη ανατροπή:

Το διαδίκτυο, τα blogs και τα social networks θα είναι το μέσο που θα φέρει την πληροφορία στα πλήθη όσο και αν προσπαθήσουν να τα απαξιώσουν ή να τα φιμώσουν τα επίσημα και υποδουλωμένα ΜΜΕ.

Μικρές ομάδες πολιτών θα πρέπει να συγκεντρώνονται και να συζητούν τα επείγοντα θέματα σε λεπτομέρειες. Μέσα από αυτές οι πραγματικοί ηγέτες θα ξεπηδήσουν. Οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται άμεσα και σε σχέση πάντα με τα αναφυόμενα τρέχοντα προβλήματα. Ο βασική αρχή πρέπει να είναι: “ό,τι βοηθά την πατρίδα να επιβιώσει, είναι καλό και πρέπει να εφαρμόζεται”.

Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι διάφορα οικονομικά και πολιτικά κέντρα, παράδειγμα Σόρος κτλ , επιζητούν όχι απλώς την χρεοκοπία αλλά την εξαφάνιση του Ελληνισμού. Ο νυν πουργός Εξωτερικών το έχει δηλώσει δημοσία άλλωστε : οι Έλληνες λιγοστεύουν και γι’ αυτό η χώρα πρέπει να δοθεί στους μετανάστες!

Οι ομάδες θα πρέπει να αλληλοβοηθούνται και να συνεργάζονται ώστε να παράγεται έργο και κοινωνικός πλούτος σε όλα τα επίπεδα, στις καλλιέργειες, στην τεχνολογία, στην πληροφορική, στην υγεία, στις τέχνες κτλ.

Αυτό που πρέπει να γίνει επειγόντως είναι να ξαναγυρίσουν στην περιφέρεια οι Έλληνες που άφησαν τα χωριά τους χρόνια πριν. Μετά από χρόνια τα εξωράισαν ή τα ξανάχτισαν, τώρα είναι καιρός να πάνε να τα κατοικίσουν και να τα συντηρήσουν. Το μεγάλο παράδειγμα του εξαίρετου Δημάρχου της Ανάβρας που μετέτρεψε το χωριό του σε επίγειο παράδεισο, του Δημήτρη Τσουκαλά, θα πρέπει να γίνει το όραμα κάθε Έλληνα της περιφέρειας.

Έχει έλθει η ώρα να καταλάβουμε ότι ο θάνατος του διπλανού μας θα είναι και ο δικός μας θάνατος αλλά και το αντίθετο, η δική του επιβίωση θα σηματοδοτεί και την δική μας ευημερία και κατά συνέπεια την επιβίωση της Ελλάδας.


12 Σχόλια to “Το παγκόσμιο χρέος είναι 42 τρισεκατομμύρια, δηλαδή 42.000 δισεκατομμύρια !”

 1. St. Nick said

  ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ»ΜΟΝΕΥ ΑS DEBT»και τοτε ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΥΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ-ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΥΣΗΧΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ…

  Μου αρέσει!

 2. fd said

  Η πραγματική οικονομία είναι σε όρους ΑΕΠ μόλις το 6%! Τα υπόλοιπα είναι αέρας και τραπεζικές αλαξοκολιές…

  Ο καπιταλισμός της αγοράς έχει πεθάνει προ πολλού – τώρα ζούμε τον φαντασιακό καπιταλισμό

  Με τις υγείες μας!

  Μου αρέσει!

 3. phoivos said

  «Διότι Κύριος ο Θεός σου θέλει σε ευλογήσει καθώς υπεσχέθη εις σε και θέλεις δανείζει εις πολλά έθνη, συ όμως δεν θέλεις δανείζεσθαι, και θέλεις βασιλεύσει επί πολλά έθνη» (Δευτερονόμιον ΙΕ΄ 6)

  Μου αρέσει!

 4. […] https://olympia.gr/ […]

  Μου αρέσει!

 5. Δηϊδάμεια said

  Θα διαφωνήσω μαζί σου μόνο σε ένα πράγμα. Θεωρείς ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα και η πολιτική δύναμη. Δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου αυτά τα δύο γιατί πολύ απλά τα έχουν εδώ και πολύ καιρό. Όταν κατακτάς κάτι απλά πας για την επόμενη κατάκτηση. Τώρα τι ακριβώς θέλουν μόνο ο Θεός, οι ίδιοι και ένας καλός ψυχίατρος που τους γνωρίζει μπορούν να απαντήσουν.

  Μου αρέσει!

 6. Dimitris D said

  Ο ΓΑΠ σύμφωνα με το re-public.γρ είναι σαν τον Χίτλερ ακολουθώντας την αντίστροφη πορεία. Αντί να «καθαρίζει φυλές», καλεί με την βία όλες τις φυλές να ζήσουν εδώ, χωρίς να μπορεί να εξασφαλίσει τροφή και στέγη ούτε για τους γηγενής. Όλη η Ελλάδα ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου μας πετάνε μια φέτα ψωμί και σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, ποιος θα φάει πρώτος.

  Μου αρέσει!

 7. ΑΝΥΠΝΩΤΟΣ said

  Πολύ καλή προσέγγιση, μόνο που λεἰπει ένα βασικό κομμάτι του κάδρου. Είναι γνωστο τοις πάσοι ότι αν αρνηθώ ν αποπληρώσω το δάνειό μου στον τοκογλύφο θ αναλάβουν δράση οι μπράβοι. Ε λοιπόν ποιός είναι ο στρατός που προστατεύει τα συμφέροντα της προαναφερθείσας ελίτ; Ή εαν δεν πρόκειται περί στρατού από ποιούς αποτελείται αυτός ο μηχανισμός που πειθαναγκάζει κράτη ολόκληρα να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους;

  Μου αρέσει!

 8. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Οταν ολα τα κρατη επι γης ΧΡΩΣΤΑΝΕ!
  Πες τε μου και μενα να μαθω, ποιος θα μπορουσε να ειχε κανει τοσα πολλα χρηματα ωστε να ειναι δανειστης?
  χαχαχαχα!
  Δεν θα το βρειτε , οσο κι αν ποθειτε!

  Μου αρέσει!

 9. ainte ainte said

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ (-5%).ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

  Μου αρέσει!

 10. Soros Bank said

  ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ….

  ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!

  ΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΧΡΕΗ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!!

  ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ!

  ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ!

  ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: