olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Γιατί υποστηρίζω τον Λογιστικό Έλεγχο του Δημόσιου Χρέους

Posted by olympiada στο Ιουνίου 27, 2011

Διάβαζα τις δημοσκοπήσεις στις κυριακάτικες εφημερίδες προ δεκαπενθημέρου και παρατηρούσα ότι μέσα στη γενική δυσαρέσκεια, τα κόμματα κάποιων από μας που συμμετέχουμε με δημόσιο λόγο στην κοινή αγωνία, δε συγκέντρωναν το ποσοστό που θα τους έβαζε στην επόμενη Βουλή. Μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό που θέλω να πιστεύω ότι προκλήθηκε από τους «Αγανακτισμένους», η στρατηγική αλλάζει: Όχι, ίσως, πέραν του περιθωρίου που δίνει το στατιστικό λάθος ή των προθέσεων του παραγγελιοδόχου ή του δημο(σ)κόπου,  πάντως με δόλωμα κάποιες βουλευτικές έδρες, κάποιοι μας συμβουλεύουν να πουλήσομε την «Πα.Σο.Κ. Ε.Π.Ε» (εταιρία περιορισμένης ευθύνης) και να αγοράσουμε την «Οικουμενική Α.Ε.» (ανώνυμη εταιρία). Να χάσομε, δηλαδή, κι άλλο χρόνο, περισσότερους πόρους, σε αδιέξοδες εκλογικές διαδικασίες.


Σύμφωνα με τους δημο(σ)κόπους περισσότεροι από το 40% των Ελλήνων θα απείχε από την εκλογική διαδικασία αν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή. Στους εκλογικούς καταλόγους βρίσκονται εγγεγραμμένοι και πεθαμένοι και αδιάφοροι, αλλά περιλαμβανόμαστε κι όλοι αυτοί που, ατυχώς κατά τη γνώμη μου, αυτοαποκληθήκαμε «Αγανακτισμένοι».

 

Σε προηγούμενο σημείωμά μου προσπάθησα να καταδείξω αυτό που έλεγα από το περασμένο προεκλογικό καλοκαίρι, ότι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη δεξιά της εκμετάλλευσης και την αριστερά του ανθρωπισμού -και της οικολογίας, αν θέλετε να προσθέσετε, καθόλου δεν είναι στην εποχή μας μια ευθεία καθαρή γραμμή αλλά, αντίθετα, μια δραματικά τεθλασμένη γραμμή.

 

Με αρωγό τα ΜΜΕ, το πολιτικό σύστημα μας τρομοκρατεί με όλους τους τρόπους ώστε να οδηγούμαστε στην εθνική κατάθλιψη ή  την καθολική άρνηση του Χρέους ή τη νοσταλγία στη Δραχμή και τον χρυσό Φοίνικα. Με άλλο πρόσφατο σημείωμά μου υποστήριξα ότι  το πρώτο μέλημά της κοινωνίας μας πρέπει να είναι η διαχείριση του ελλείμματος για να μπορέσει μετά να ακολουθήσει μια αποδοτική διαπραγμάτευση του ευρωχρέους. Γιατί μια οικονομία με διαλυμένη παραγωγική βάση που παράγει ελλείμματα, με το δικό της εθνικό νόμισμα, παράγει και μεγάλο πληθωρισμό. Ο πληθωρισμός είναι ένας πρόσθετος «φόρος» που βαραίνει, κατά κύριο λόγο, τα χαμηλότερα εισοδήματα. 

 

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, έχοντας συμπεράνει οριστικά ότι «τα κουκιά δε βγαίνουν», κατέφυγα σε αυτό που μετάφρασα από το διεθνή όρο “Odious Debt”  ως «ειδεχθές χρέος» (ένα, δηλαδή, χρέος που είναι αποκρουστικό στην όψη, σιχαμερό). Επικρατεί, τελικά, ο όρος «επαχθές» που είναι ηπιότερος και νομικά ορθότερος όρος. Άλλοι το λένε απεχθές. Εγώ επιμένω να το ονομάζω ειδεχθές, αλλά είναι δουλειά του κ. Μπαμπινιώτη να μας πει πως θα το λέμε. Σημασία έχει ότι έχει δημιουργηθεί ένας μικρός διαδικτυακός πυρήνας 40.000 ανθρώπων που πιστεύει στον Λογιστικό Έλεγχο και που διευρύνεται. Έλεγα ότι αν συμφωνούμε με το Λογιστικό Έλεγχο, πρέπει να κλείνομε τα κομπιούτερ μας για λίγες ώρες την ημέρα και να ζητάμε από τους φίλους μας και τους δικούς μας που δεν τα καταλαβαίνουν τα διαδυκτιακά, να ενημερωθούν και να συνυπογράψουν. Πρότεινα να ανοίξομε βιβλία υπογραφών στις Πλατείες. Πιστεύω ότι αν μαζευτούν αρκετές υπογραφές, η Επιτροπή Λογιστικού Έλεγχου μπορεί να μετεξελιχθεί από μια γραφική καρικατούρα που είναι σήμερα, σε θεσμό του ελληνικού κράτους.

 

Τι είναι ο Λογιστικός Έλεγχος; Η λογιστική άλλοτε είναι φοροτεχνική, άλλοτε όμως είναι η «επιστήμη» της διαχείρισης των δεδομένων. Τα δεδομένα, με τη σωστή διαχείριση, μετατρέπονται σε πληροφορίες. Με τις πληροφορίες εγκαλείς αυτόν που έκλεψε, να γυρίσει τα κλεμμένα. Αυτά με λίγα λόγια.

 

Υποστηρίζω τον Λογιστικό Έλεγχο γιατί, όπως ξανάλεγα, δε θέλω να γίνει «κούρεμα» του χρέους, θέλω να πληρωθούν, αν το δικαιούνται, οι δανειστές με δίκαιη πληρωμή και θέλω να πάει ο λογαριασμός στη Goldman Sachs, τη HDW, τη Lockheed Martin και τους λοιπούς. Και καθόλου δεν ξεχνάω όλους τους ντόπιους συνεργάτες τους, δοσίλογους και μιζαδόρους, αλλά αυτοί είναι τα μικρότερα τρωκτικά, που ζουν ανάμεσά μας. Προέχει η ιεράρχηση των στόχων. Θυμάμαι ότι το πρώτο σκάνδαλο «Siemens» καταγράφτηκε στα πρακτικά της ελληνικής Βουλής του 1954.  Θέλω να δω τους ομολογιούχους, είτε τράπεζες είναι αυτές είτε ασφαλιστικά ταμεία είτε ιδιώτες αποταμιευτές, να στρέφονται όχι κατά του ελληνικού δημοσίου αλλά να συνεργάζονται μαζί του κατά αυτών των υπερεθνικών πειρατών, στη βάση της νομοθεσίας περί αδικαιολόγητου πλουτισμού. Επίσης θέλω να πονηρευτούν κι άλλοι λαοί από ένα ελληνικό παράδειγμα και ακόμα θέλω να σταματήσω να ζηλεύω τους Ισλανδούς που έκαναν δημοψήφισμα και είπαν «όχι».

 

Οι ριζοσπαστικότεροι θα αναρωτηθείτε αν βγαίνω να υπερασπιστώ τις αδηφάγες τράπεζες που μας έχουν σφιχταγκαλιάσει με τα στεγαστικά, τις κάρτες, τα εορτοδάνεια και τα λοιπά θαλασσοδάνεια. Οι τράπεζες θα συμπεριληφθούν αναπόφευκτα στο Λογιστικό Έλεγχο. Από εκεί έφυγαν πολλά από τα λεφτά που κρύβονται στην Ελβετία και αλλού. Ταυτόχρονα, όμως, στα μετοχολόγια των τραπεζών, περιλαμβάνονται και πολλοί μικροσυνταξιούχοι που εγκλώβισαν τα εφάπαξ τους σε τραπεζικές μετοχές. Διάφορα κληροδοτήματα στηρίζονται σε τέτοιους μετοχικούς τίτλους για να συνεχίσουν να ενισχύουν τις τέχνες, τα παιδιά, τους άστεγους. Το ίδιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιβιώσουν οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα. Ο πρώτος λόγος είναι για να μην κλάψει ξανά κόσμος και κοσμάκης. Ο δεύτερος λόγος, για να είναι δυνατό να ελεγχθούν και όταν αποδειχθεί, να δημευτούν υπέρ του Δημοσίου τα μερίδια εκείνων που τις χρησιμοποίησαν ως οχήματα για να πλουτίσουν αδικαιολόγητα. Μακάρι να βρει το Δημόσιο μερικά από τα λεφτά που υπάρχουν σε χέρια καταχραστών για να αγοράσει συμπληρωματικά μερίδια, τώρα που οι τράπεζες είναι τζάμπα. Αρκεί να μην καταρρεύσουν.

 

Και να σταματήσει το φαγοπότι τώρα. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει το φαγοπότι είναι να βρισκόμαστε κάθε βράδυ στην Πλατεία, όχι για να ψάχνομε τις διαφορές μας αλλά να ενώσουμε τις φωνές μας σ’ αυτό που μπορεί να μας ενώνει: να απαιτήσομε να σταματήσει το φαγοπότι τώρα.

 

Αλλά τονίζω ότι στην ιεράρχιση προηγούνται οι διεθνείς πειρατές, κι όχι ο μικρομπακάλης που κλέβει το ΦΠΑ για να πληρώσει τα υπέρογκα δημοτικά του τέλη, γιατί όπως λέει κι ο ποιητής, «Θάνατος ο αστυνόμος που διπλώνει για να ζυγίση μια «ελλιπή» μερίδα».

 

Αλέξανδρος Ι. Κατσανεβάκης

Χανιά, 19-6-2011

 

Υ.Γ. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε ή να συζητήσετε αυτές τις σκέψεις με τους φίλους σας ή τους φατσόφιλούς σας, και να αρχίσουμε να συζητάμε επί της ουσίας, θα ήμουν υπόχρεος.

21 Σχόλια to “Γιατί υποστηρίζω τον Λογιστικό Έλεγχο του Δημόσιου Χρέους”

 1. APOLLO11 said

  στις 27 Μαΐου 2011, ΠΑΣΟΚ+ΝΔ+ ΛΑΟΣ ψήφισαν με «εθνική ομοφωνία και ομοψυχία», ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, με επιχείρημα ότι ο Λογιστικός Έλεγχος καλλιεργεί δήθεν την αυταπάτη αποφυγής των «διεθνών υποχρεώσεων της χώρας», (προς την Goldman Sachs)

  ???

  ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…?

  Μου αρέσει!

  • astillais said

   Αυτό το επιχείρημα ποιωνών ήταν;

   Μου αρέσει!

  • Γιώργος Φ. said

   Είναι όλοι τους εμπλεκόμενοι στη δημιουργία του χρέους. Και όταν λέω όλοι, εννοώ ΟΛΟΙ.
   Ακόμα και από τα κόμματα της Αριστεράς. Λίγοι από τους υπάρχοντες εν ενεργεία αλλά και πρώην βουλευτές δεν έχουν πάρει μέρος στο μεγάλο φαγοπότι.
   Όσο όμως στηρίζουν με τη παρουσία τους και με τη ψήφο τους το σύστημα, είναι εξίσου συνυπεύθυνοι στη χρεωκοπία της χώρας.
   Είναι γλυκό το μέλι της εξουσίας και δεν έχουν διάθεση να αφήσουν τη καρέκλα τους.
   Μόνο η αρνητική ψήφος τους θα μπορούσε να αλλάξει τα γεγονότα.
   ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ.

   Μου αρέσει!

  • mitsos said

   1.- ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΩΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ HOCHTIF ΠΗΡΕ ΜΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΜΕ ΤΟ 15 % ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
   2.- ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΗΡΕ ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ 15 % ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ
   3.- ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Κ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ( ΑΣ ΠΟΥΜΕ Π.Χ. 100 ΕΡΓΑ ) ΕΔΙΔΟΝΤΟ ΜΕ ΑΠ΄ΕΥΘΕΊΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ. ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΟΣΤΟΥΣ ( ΣΧΕΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ / ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ) 15 %
   4.- ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΩΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ( ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΠ. )

   ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ 15 % ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ – ΟΠΩΣ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΣΕ 10 % ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ 15 % + 10%Χ15% = 16,50 % ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 83,50 % ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ.

   ΧΑΡΙΝ ΕΥΚΟΛΙΑΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΕ 80 %
   ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΑΝ ΕΥΝΟΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ 80 % ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑΣ ( ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟΥ 70 % )

   ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΝ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ Ν=1 ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ Ν=Ν ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ Ν= Ν+1 ΤΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ Ν. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΤΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΓΙΑ 20 ΤΥΧΑΙΩΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ.

   ΑΡΑ ΤΟΤΕ ΑΝ Χ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ – ΔΑΝΕΙΟ, ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΘΕΝ ΠΟΣΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 0,80Χ = 0,80 Δ ΕΝΘΑ Δ= ΔΑΠΑΝΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΑΝ Χ = Δ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 0,80Χ – 0,80Δ = ΜΗΔΕΝ ( 0 )

   Μου αρέσει!

 2. σσδδφ said

  Ελευθεροτυπία: Στο τρικ της πρόσκαιρης αφαίρεσης από τον εφαρμοστικό νόμο, που θα ψηφιστεί την Πέμπτη, των διατάξεων για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΑΘ, που προκαλούν τριγμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έχει εναποθέσει τις ελπίδες της η κυβέρνηση, για τον κατευνασμό των βουλευτών, που έχουν μέχρι τώρα δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα την Τετάρτη και τον εφαρμοστικό νόμο την Πέμπτη.

  Αθανασιάδη κανείς; Τι στοίχημα ότι θα το ψηφίσει τώρα;

  Μου αρέσει!

 3. bmplefour said

  Ολοι οι Ελληνες πρεπει να υποστηριξουν τον Λογιστικο ελεγχο του Χρεους. Ειναι αποριας αξιο που δεν γινεται θεμα. Δε πρεπει να ξερουμε πως δημιουργηθηκε το Δημοσιο Χρεος; με αριθμους και ακριβεια;
  Μιχάλης.

  Μου αρέσει!

 4. ddfee said

  Ελευθεροτυπία: Στο τρικ της πρόσκαιρης αφαίρεσης από τον εφαρμοστικό νόμο, που θα ψηφιστεί την Πέμπτη, των διατάξεων για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΑΘ, που προκαλούν τριγμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έχει εναποθέσει τις ελπίδες της η κυβέρνηση, για τον κατευνασμό των βουλευτών, που έχουν μέχρι τώρα δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα την Τετάρτη και τον εφαρμοστικό νόμο την Πέμπτη.

  Αθανασιάδη κανείς; Τι στοίχημα ότι θα το ψηφίσει τώρα;

  Μου αρέσει!

 5. Πα.Σο.Κ. Ε.Π.Ε Λαθος κυριοι το ΕΠΕ. ΜΠΕ ειναι το σωστο. [=ΜΥΑΛΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ]

  Μου αρέσει!

 6. ΓΙΩΡΓΟΣ - ΑΝΑΞ said

  Κάποτε μου ετέθη το ερώτημα: «Τι προτιμάς, να κλαις σε μια ρολς ρόυς ή να γελάς σ’ ένα ατομπιάνκι;»
  Στο τέλος του σχολίου μου, θα δώσω την ίδια απάντηση.
  Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κι όχι μόνο κοινωνία, είναι πως έχουμε πεισθεί ότι χρωστάμε τα λεφτά που μας λένε.
  Πως έχουμε πεισθεί πως όλοι όσοι είναι στην βουλή είναι έντιμοι και ειλικρινείς Ελληνες που πασχίζουν για το καλό της χώρας μας. Πως τα κόμματα είναι φορείς που χαίρουν άκρας υγείας και λειτουργούν σύμφωνα πάντα με το Εθνικό συφμέρον, κάτω από απόλυτα διαφανείς διαδικασίες. Πως τα χρήματα πρέπει να τα ελέγχει η FED, η ΕΚΤ κ.λ.π. Πως οι ΔΕΚΟ είναι προβληματικές εταιρίες που αν δεν φύγουν από τα χέρια μας θα γίνουν ακόμη πιο επιζήμιες για το κράτος. Πως η αγροτική, τουριστική, εξωτερική εσωτερική, αμυντική πολιτική της χώρας μας, πρέπει να είναι αυτή που είναι, αποδικνύοντας καθημερινά την έλλειψη ελληνοκεντρισμού. Πως η Τράπεζα της Ελλάδος (που είναι υπαύθυνη για την χάραξη της οικονομικής πολιτικής μας, πρέπει να είναι ιδιωτική τράπεζα που ανήκει σε άτομα που αποδεδειγμένα καταστρατηγούν τα συμφέρντά μας. Πως απαγοερεύεται να εκτρέφουμε οικόσητα και ανα καλλιεργούμε προϊόντα που μπορούμε να τρώμε (έρχετε σύντομα). Πως δεν έχουμε ορυκτό πλούτο κι όσον έχουμε, πρέπει να τον δώσουμε σε κάποιο ξένο κράτος να τον εκμεταλλευτεί. Πως το μνημόνιο είναι η μόνη μας σωτηρία. Πως δεν πρέπει να βγούμε από το ευρώ και να γυρίσουμε πάλι στην δραμχή (αμήν και πότε). Πως πρέπει να έχουν ασυλία οι βουλευτές μας. Πως δεν πρέπει να γίνει λογιστικός έλεγχος του κράτους.

  Πως έχουμε Δημοκρατία.

  Το θέμα είναι κατά πόσο πλέον πιστεύουμε ακόμη τέτοια παραμύθια. Τι θα κάνουμε και μέχρι που είμαστε διατεθιμένοι να φτάσουμε για να φωνάξουμε το ΟΧΙ μας.
  Μέχρι πόσο θα τρώνε το παραμύθι αυτοί που εκόμη δεν έχουν ξυπνήσει λόγω βολέματος ή λόγω ανασφάλειας και δυσκολίας αποδοχής του καινούριου ή λόγω νοητικής υστέρησης (ο μόνος λόγος που δικαιολογείται).
  Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλάβιά και φυλακή. Αυτό απαντάω και στον αρθρογράφο. Καλύτερα να παλέψουμε για όσα πιστεύουμε, παρά να ντροπιάσουμε τη ράτσα μας.
  Κλέινοντας θα απαντήσω και στο αρχικό ερώτημα.
  «Προτιμώ να γελάω μέσα σε μια ρολς ρόυς».
  Το μυστικό είναι πάντοτε πως τα πράγματα είναι όπως πιστεύουμε ότι είναι. Ας αρχίσουμε να αναθεωρούμε αυτά που πιστεύουμε, με ελευθερία σκέψης, απαγκιστρωμένη από τις επιβεβλημένες κοινωνικές προκαταλήψεις και τις συμπεριφορές που έχουμε διδαχθεί να θεωρούμε ως βάση για τον τρόπο που συναρμολογούμε την αντίληψή μας.
  Κάποτε είχα ακούσει μια υπέροχη φράση που δεν ξέρω σε ποιον ανήκει, αλλά θα την μοιραστώ με όλους:
  «Η ζωή σου επιβάλλει τους περιορισμούς που εμείς οι ίδιοι θέτουμε στον ευατό μας».

  Σπάστε τα όποια δεμά σας.

  Μου αρέσει!

 7. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ: ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

  ΟΚΤΩ -8- ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

  1. Κανόνας Αποκλειστικότητος
  Οι τράπεζες δεν μπορούν να παρέχουν μη χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες (π.χ. μελέτες, συμβουλές κλπ) ούτε να συμμετέχουν σε εταιρείες εκτός χρηματοπιστωτικού τομέως.
  2. Ενίσχυση Ανταγωνισμού
  2.1. Οι τράπεζες δεν μπορούν να κατέχουν πλέον του 10%-20% του μετοχικού κεφαλαίου εταιριών του χρηματοπιστωτικού τομέως οπως: Χρηματοδοτικών μισθώσεων & Χρονομισθώσεων, ασφαλειών, Ε.Κ.Ε.Σ. & Α.Κ.Ε.Σ., Ε.Ε.Χ., Α.Ε.Ε.Α.Π. κλπ. Υφιστάμενες συμμετοχές ρευστοποιούνται εντός 3-5 ετων.
  2.2. Τα τμήματα επενδυτικής τραπεζικής θα μετατραπούν υποχρεωτικώς σε αυτόνομες επενδυτικές τράπεζες, με ουσιαστική διοικητική ανεξαρτησία και σημαντική μετοχική διασπορά.

  3. Προστασία Εθνικής Οικονομίας – Ενίσχυση της Παραγωγής
  Θέσπιση ρήτρας αναλογίας χορηγήσεων λιανικής τραπεζικής ως ποσοστού -έως 60%- επί των χορηγήσεων προς επιχειρήσεις με σκοπό την εύρυθμη χρηματοδότηση της εγχωρίου παραγωγής.

  4. Απαγόρευση Καρτέλ
  Απαλλοτρίωση της “ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.” και λειτουργία της χωρίς καμμία εξάρτηση από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, υπό την εποπτεία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Θέσπιση νέων αυστηρών κανόνων διαχειρίσεως του αρχείου, των προϋποθέσεων & αιτίων εγγραφής του σε αυτό, κλιμάκωση “εμφανίσεων” εγγραφών αναλόγως του αιτούντος, πρόσβαση μόνον από απολύτως εξουσιοδοτημένα & διαβαθμισμένα πρόσωπα.

  5. Περιορισμός Τοκογλυφίας
  5.1. Τοκοφορία έως το 100% του δανειακού κεφαλαίου.
  5.2. Απαγόρευση εκτοκιστικού συστήματος τοκοχρεωλυτικών δόσεων.

  6. Ενίσχυση της Διαφάνειας
  6.1. Ασυτηρός περιορισμός ή κατάργηση προσθέτων πράξεων.
  6.2. Αναγραφή επιτοκίου στη σύμβαση και διαρκής κοινοποίηση του κυμαινομένου. Κατάθεση της συμβάσεως στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. με έγγραφη βεβαίωση παραλαβής της από τον πιστούχο.
  6.3. Υποχρέωση παραστάσεως δικηγόρου στις επιχειρηματικές συμβάσεις καθώς και σε ποσά πλέον των 100.000 ευρώ.
  6.4. Υποχρεωτική γενίκευση εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων σχετικών με όρους συμβάσεων. (Κατοχύρωση & προστασία δημοσίας τάξεως).

  7. Προστασία Δανειοληπτών
  7.1. Απαγόρευση λήψεως εγγυήσεων επί των τόκων. Ακατάσχετο πρώτης κατοικίας επιχειρηματία.
  7.2. Υποχρεωτική διαδικασία αναχρηματοδοτήσεως ή ρυθμίσεως, προ οιασδήποτε εκδόσεως διαταγής πληρωμής & εκτελέσεως.
  7.3. Ενεργοποίηση πλασματικού ενεχύρου.
  7.4. Απαγόρευση διασταυρώσεως εγγυήσεων (cross guarantee).

  8. Επαγγελματική Πιστοποίηση
  Καθίσταται υποχρεωτική η πιστοποίηση όλων των στελεχών με δικαίωμα υπογραφής. Ιδρύεται Επιμελητήριο Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και αναλαμβάνει καθήκοντα φορέως επαγγελματικής πιστοποιήσεως του συνόλου της αγοράς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών & σχετιζομένων επαγγελμάτων: Σύμβουλοι, Εκτιμητές, οικονομικοί Διευθυντές, Στελέχη Ε.Κ.Ε.Σ./Α.Κ.Ε.Σ., Αναλυτές, Μελετητές κλπ. Επιβολή καθεστώτος πλήρους & αποκλειστικής απασχολήσεως με κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων και θεμελίωση ποινικής & αστικής ευθύνης.

  Μου αρέσει!

 8. ΚΡΙΣΗ – ΛΥΣΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ

  Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ανήκουν στο Πατριωτικό & Ριζοσπαστικό Κέντρο. Ιδρύθηκαν όχι για να πάρουν μια θέση στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και να διαιωνίσουν το κομματικό κράτος, αλλά για να συμβάλλουν στην εξεύρεση διεξόδου στο σημερινό καθολικό αδιέξοδο. Είναι μία ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΑ πολιτική προσπάθεια, από εργαζόμενους αλλά ενεργούς πολίτες, οι οποίοι δεν υπηρετούν οποιονδήποτε επώνυμο πολιτικό -δημιούργημα ή μη των Μ.Μ.Ε.- ούτε το κρατικοδίαιτο κομματικο-συνδικαλιστικό κατεστημένο.

  Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ αγωνίζονται για τη συγκρότηση ενός κινήματος ενεργών δημοκρατικών πολιτών, το οποίο θα αναχαιτίσει και τελικώς θαανατρέψει το διεφθαρμένο & ανίκανο πολιτικό σύστημα της Μεταπολιτεύσεως, που είναι υπεύθυνο για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και την κατάντια στην οποία έχει φτάσει σήμερα η ελληνική κοινωνία και ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ στην προσπάθεια των φαύλων πολιτικών να επιβιώσουν χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα της καταστροφικής τους πολιτικής ως μοχλό πιέσεως, εκφοβισμού & εξαναγκασμού του ελληνικού λαού! Δεν είμαστε όλοι ένοχοι γιατί δεν ασκήσαμε όλοι εξουσία και δεν μας επιτρέπεται, πλέον, να εγκαταλείπουμε τη λύση των προβλημάτων της κοινωνίας μας σε αυτούς που, ανεξαρτήτως παρατάξεως, επί δεκαετίες, εξαπατούσαν την ελληνική κοινωνία με οργανωμένη προπαγάνδα, οικογενειοκρατία, αδιαφάνεια, αναξιοκρατία, διαπλοκή, παραπληροφόρηση. Σε αυτούς που σήμερα έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως σωτήρες και που στην πραγματικότητα σπρώχνουν την χώρα στον γκρεμό και την κοινωνία στην απόγνωση, με απρόβλεπτες συνέπειες.

  Έχουμε ήδη προϊδεασθεί για τις συνθήκες Κατοχής, στην οποία οδηγείται η Ελλάδα υπό την επικυριαρχία του Μνημονίου. Μήνες τώρα παρακολουθούμε την εξοργιστική εικόνα μιας κυβερνήσεως, κυνικής, αδιάφορης & ανάλγητης να λαμβάνει, αφ’ υψηλού, καταστροφικά μέτρα χωρίς καμμία αίσθηση Δικαιοσύνης ανίκανη να δώσει στους πολίτες την Ελπίδα ότι το αύριο αξίζει τις θυσίες του σήμερα, απλώς προσπαθεί να αποφύγει την επερχόμενη δίκαιη έκρηξη επιρρίπτοντας τις ευθύνες της στο σύνολο της κοινωνίας, ολοφυρόμενη σε δήθεν αυτοκριτική ενώ μόνο στόχο έχει να διασπάσει ακόμη περισσότερο την κοινωνική συνοχή, στρέφοντας την κάθε θιγόμενη και αντιδρώσα κοινωνική κατηγορία εναντίον της άλλης!

  Ας δούμε τι μας περιμένει: Στη διετία 2014-2015 τα χρεωλύσια θα ανέλθουν στο ύψος των 145 δις. ευρώ, καθώς συμπίπτουν λήξεις αρκετών παλαιών ομολόγων με τα περισσότερα από τα δάνεια του Μηχανισμού Στήριξης! Ποιός είναι τόσο αφελής να πιστέψει ότι οι μαθητευόμενοι μάγοι του κυβερνητικού επιτελείου, αλλά και της αντιπολιτεύσεως, είναι ικανοί να φέρουν σε επιτυχές πέρας την έξοδο της χώρας από την κρίση; Απλώς μεταφέρουν όλα τα βάρη στις πλάτες της κοινωνίας, με μόνους ωφελημένους τους ίδιους και μια μικρή κάστα κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, τραπεζιτών & συνδικαλιστών, την οποία στηρίζουν και η οποία τους στηρίζει σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Αυτό και μόνο αποτελεί επαρκή λόγο για την αποπομπή τους!

  Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας επιβάλλουν ριζικές ανακατατάξεις, ενίοτε καταλυτικές για τη χώρα μας! Ανακατατάξεις από τις οποίες δεν θα μπορέσουμε να προστατευθούμε εφ’ όσον είμαστε (ή νομίζουμε ότι είμαστε…) κατεστραμμένοι και εξαρτώμενοι. Αισθάνεται κανείς ασφαλής εμπιστευόμενος την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων στο πολιτικό προσωπικό των κομμάτων εξουσίας που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή και στην εξάρτηση; Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί μία κυβέρνηση, που με απροκάλυπτο κυνισμό οδηγεί τη χώρα, μέσω της μεθοδευμένης κοινωνικής εξαθλιώσεως, σε ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση;

  Εμείς, οι ενεργοί πολίτες, ας δώσουμε τη λύση που αδυνατεί να δώσει ο πολιτικός κόσμος! Με σύνεση, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα έναντι της Ιστορίας, ας κινηθούμε ανεξάρτητοι, αποφασισμένοι να επιβάλλουμε την πλήρη αναδιοργάνωση των θεσμών και ένα νέο πολιτικό σύστημα. Ας σταθούμε σταπόδια μας και ας αγωνιστούμε γιατί μόνον έτσι θα ανακτήσουμε την ελπίδα και θα απεγκλωβισθούμε από το αδιέξοδο της παρακμής! Ο αντίπαλος, καίτοι ισχυρός, σ’ εμάς στηρίζεται, την ψήφο μας έχει ανάγκη ώστε να νομιμοποιεί τη φαυλότητά του!! Ας του εκφράσουμε, σύσσωμοι, την αποδοκιμασία μας!!!

  Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ φιλοδοξούν να αποτελέσουν έναν από τους πόλους αντίστασης, γύρω από τους οποίους θα συστρατευθεί το τμήμα εκείνο της κοινωνίας που είναι αποφασισμένο να αντιδράσει. Όχι με εκδικητικότητα, αλλά με τη σταθερή βούληση αφ’ ενός να επιβάλει τη δικαιοσύνη, χωρίς την οποία η αφαίμαξη του λαού είναι στυγνή τυραννία, και αφ’ ετέρου να θέσει το δημοκρατικό πολίτευμα σε βάσεις τέτοιες που να αποκλείουν στο μέλλον την επανάληψη όσων μας οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα.

  Στην ιδρυτική διακήρυξη των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ (18η Ιανουαρίου 2009)πρώτη φορά ετέθη το αίτημα συγκλήσεως Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως για τη θέσπιση ενός νέου, πατριωτικού & ριζοσπαστικού Συντάγματος, το οποίο θα κατοχυρώνει την πλήρη ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ως εξής:
  1. Ψήφιση συντάγματος Προεδρικής Δημοκρατίας.
  2. Πλήρης διαχωρισμός νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας με τη θέσπιση ασυμβίβαστου του υπουργικού με το βουλευτικό αξίωμα.
  3. Πλήρης ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με εκλογή της ηγεσίας της από ειδικό σώμα και όχι από το Υπουργικό Συμβούλιο.
  4. Πλήρης κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για υποθέσεις μη σχετιζόμενες με το βουλευτικό αξίωμα ή για αδικήματα που διενεργήθησαν προ της εκλογής.
  5. Περιορισμός και εκλογίκευση των βουλευτικών προνομίων.
  6. Θέσπιση της λαϊκής πρωτοβουλίας για δημοψήφισμα.
  7. Θέσπιση της λαϊκής πρωτοβουλίας για εισαγωγή νομοσχεδίων.
  8. Θέσπιση Γερουσίας με ισχυρές ελεγκτικές αρμοδιότητες.
  9. Αυστηρός έλεγχος του πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων από ειδική υπηρεσία π.χ. Σ.Δ.Ο.Ε. ή/και Ελεγκτικό Συνέδριο,
  10. Θέσπιση πόθεν έσχες για όλα τα πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα καθώς και για δημοσίους υπαλλήλους με δικαίωμα υπογραφής.
  11. Μικτό εκλογικό σύστημα μονοεδρικών περιφερειών και ενιαίου εθνικού ψηφοδελτίου ώστε ελαχιστοποιηθούν οι εκλογικές δαπάνες και να ενισχυθεί ο ρόλος του βουλευτή.

  Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ σας προσκαλούν να γνωρίσετε τη ριζοσπαστική & δημοκρατική πρότασή τους για τη διακυβέρνηση της χώρας και με την ενεργό συμβολή σας να συμμετάσχετε στον ανοιχτό πολιτικό διάλογο και στην προσπάθειά τους. Η πολιτική δράση όλων μας πρέπει να είναι το μήνυμα αλλά και το μέσο της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού. Μέσω αυτής θα αρχίσει η ορθολογική & δίκαιη -άρα υγιής- επαναδόμηση της ελληνικής κοινωνίας και η επανεκκίνηση της οικονομίας, χωρίς τις πρωτοφανείς στρεβλώσεις του μεταπολιτευτικού συστήματος. Είναι η στιγμή που πρέπει να αναλάβουμε τις τύχες μας αλλά και τις ευθύνες μας!!!
  Οι άνθρωποι χωρίζονται σε αυτούς που μπορούν να κινηθούν και σε αυτούς που κινούνται! Με την πολιτική μας δράση ας περιληφθούμε σε αυτούς που κινούνται. ΑΣ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ!

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ: ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΚΟΜΜΑ ΛΥΣΕΩΝ

  Μου αρέσει!

 9. “Debtocracy: Γιατί ΔΕΝ συνυπέγραψα”, Βαρουφάκης

  Το ντοκιμαντέρ Debtocracy το είδατε φαντάζομαι (αν όχι πατήστε εδώ για να το δείτε – αξίζει). Πριν το σχολιάσω, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

  Στις 2 Φεβρουαρίου πήρα ένα email από τον Jamie Galbraith, γνωστό οικονομολόγο (και γιο του μεγάλου John Kenneth Galbraith), με το οποίο με ρωτούσε την άποψή μου για την προσπάθεια δημιουργίας μιας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) της οποίας στόχος θα ήταν να μελετήσει προσεκτικά την σύσταση του ελληνικού δημόσιου χρέους: σε ποιον χρωστάμε, πότε δανειστήκαμε, για ποιον λόγο, τι έγιναν αυτά τα χρήματα, κατά πόσον η Βουλή και η κοινή γνώμη τηρείτο ενήμερη για αυτές τις συμφωνίες δανεισμού κλπ. Το ερώτημα του Galbraith ήταν αν θεωρώ σκόπιμο να υπογράψει (κι αν εγώ θα υπέγραφα).

  Διάβασα προσεκτικά το σκεπτικό της ΕΛΕ. Εξ αρχής η προδιάθεσή μου ήταν θετική. Πράγματι, η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν βασικές αρχές της δημοκρατίας χωρίς τις οποίες η δημοκρατία δεν είναι παρά ένα άδειο πουκάμισο με το οποίο καλύπτονται λογιών-λογιών απολυταρχικές ανομίες. Ο λαός, είναι αλήθεια, δικαιούται να γνωρίζει σε ποιον χρωστά και τι έγιναν τα χρήματα τα οποία δανείστηκαν κατά καιρούς οι κυβερνώντες στο όνομά του. Ιδίως όταν η αποπληρωμή του χρέους είναι τόσο δυσβάστακτη που θέτει υπό απειλή ακόμα και την ύπαρξη της χώρας.

  Ανάγνωση του υπολοίπου… http://gkdata.wordpress.com/2011/06/21/debtocracy-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%85%CF%80%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82/

  Μου αρέσει!

  • kanenas said

   Καλά τα λέει, αλλά θα έπρεπε να ξέρει πως σύμφωνα με τα τελευταία (μάλλον παλιά τελικά) στοιχεία και πετρέλαιο φαίνεται πως έχουμε και μερικά ακόμα καλούδια επίσης, τα οποία τα λιγουρεύονται διάφοροι τυχοδιώκτες και για αυτό προσπαθούν να μας φέρουν εκεί που θέλουν. Οπότε μήπως θα έπρεπε σε κάποιο σημείο να το ξανασκεφτεί? Σίγουρα συμφωνώ με αυτά που λεέι για την Ευρώπη, αλλά προς αλλυλεγγύη για τους λαούς και όχι για τα καθίκια τους πολιτικούς που δυστυχώς κυβερνούν και εκεί σε πολλές περιπτώσεις.

   Και μην μπερδεψεί κανείς την αλληλεγγύη που αναφέρω με το μπάτε σκύλοι αλέστε που έγινε ή χώρα μας για τον κάθε λαθρομετανάστη.

   Μου αρέσει!

  • Alexandros I. Katsanevakis said

   Διάβασα με ενδιαφέρον τους λόγους για τους οποίους ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε να συνυπογράψει την έκκληση για τη δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου.

   Όμως πιστεύω ότι και οι τρεις βασικοί λόγοι που επικαλείται ο κ. Βαρουφάκης για να θεμελιώσει την άρνησή του αποκρούονται:

   Πρώτον, λέει, επειδή η εστίαση στο δημόσιο χρέος ενισχύει την παραπλάνηση ότι η Κρίση των ημερών είναι κρίση του δημόσιου χρέους – ενώ, στην πραγματικότητα, το δημόσιο χρέος δεν είναι παρά η αντανάκλαση της κρίσης που ξεκίνησε στο διεθνές τραπεζικό σύστημα και συνεχίζεται σήμερα επιταχυνόμενη στις ευρωπαϊκές τράπεζες:

   Αλλά ο κ. Βαρουφάκης μιλάει με τη γλώσσα αυτών που έχουν ξεχάσει την πραγματική οικονομία. Την γλώσσα των τραπεζιτών και των χρηματιστών που τρέφονται με κοκαΐνη, παγωμένη βότκα και χαβιάρι. Ακόμα κι οι άλλοι, αυτοί που από αγρότες μετατράπηκαν σε καφενόβιους βοσκούς κοπαδιών ανασφάλιστων μεταναστών, ακόμα κι αυτοί, όπως και ο κ. Βαρουφάκης, επίσης ξεχάσανε την πραγματική οικονομία. Κι όλοι μαζί, ξεχνάμε ότι η πρωτογενής παραγωγή συμμετέχει στο Α.Ε.Π. με μικρό μονοψήφιο ποσοστό. Ο δε Καλλικράτης χαζεύει άφωνος.

   Δεύτερον, λέει, καμία Επιτροπή δεν μπορεί ούτε να βρει τι έγιναν τα δανεικά ούτε και να εντοπίσει σε ποιον χρωστάμε το χρέος σήμερα. Όπως ξέρεις, λέει, τα ομόλογα αλλάζουν συνεχώς χέρια. Οπότε, οι αρχικοί μας δανειστές δεν είναι εκείνοι στους οποίους χρωστάμε σήμερα.

   Ασφαλώς έχει δίκιο ο κ. Βαρουφάκης στη διαπίστωσή του, ξεχνάει όμως ότι ο λογιστικός έλεγχος, όταν αποδείξει κατάχρηση, μπορεί να απαιτήσει από τον καταχραστή να αποζημιώσει εκείνος τον τελικό ομολογιούχο για λογαριασμό του Ελληνικού δημοσίου: Ιδού ο χειρότερος εφιάλτης για οργανισμούς όπως, λόγου χάρη, η Siemens ή η HDW, για να μην περάσομε στην ονοματολογία πέραν του Ατλαντικού.

   Και, τρίτον, λέει, η ΕΛΕ δεν μπορεί (ό,τι και να κάνει) να τα βάλει με το μεγάλο πρόβλημα της αγοράς των στοιχημάτων τύπου CDS τα οποία έχουν θεμελιωθεί πάνω στο χρέος του ελληνικού δημοσίου.

   Ειλικρινά δε συμμερίζομαι τους φόβους του κ. Βαρουφάκη γιατί ο συνταξιούχος πατέρας μου που βλέπει την ποιότητα της ζωής του να πηγαίνει στο διάβολο, δεν έχει παίξει CDS.

   Πρέπει να ζητήσομε από τον κ. Βαρουφάκη να το ξανασκεφτεί λιγάκι, καθόσον στις πλατείες πρέπει να μαζέψομε περισσότερες υπογραφές: http://www.gopetition.com/petition/43171.html

   Μου αρέσει!

 10. HEIL GAP said

  γεια σου ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑ , ΤΟ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟ
  http://news-gr.gr/
  ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ., ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ .
  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ‘Η ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ . ΔΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΄΄DEFAULT ΄΄ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ , ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΟΘΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ.

  ΦΥΓΑΜΕ ………..

  Την Τετάρτη: Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μπορεί να απορρίψει τα μέτρα λιτότητας
  Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ οχι . From HEIL GAP

  Φωτογραφία στο διαδίκτυο ( τουλάχιστον αυτή αρέσει σε εμένα, όποιος πιστεύει ότι δεν αρμόζει στο κείμενο , μπορεί κάλλιστα να βρει χιλιάδες σοβαρότερες στο διαδίκτυο )

  Η κοινοβουλευτική Πλειοψηφία του Έλληνα Πρωθυπουργού μειώνεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μπροστά στην κρίσιμη ψηφοφορία περι λιτότητας ΕΚΤ/ΕΕ /ΔΝΤ στο κοινοβούλιο την Τετάρτη
  Απόρριψη της λιτότητας θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μια προεπιλογή και στην έξοδο της ευρωζώνης.
  Η Γερμανική εφημερίδα Die Welt παραδέχθηκεότι οι Γερμανοί θα ξεσηκώνονταν επαναστατώντας , αν είχαν να δεχθούν ισοδύναμα σκληρά μέτρα λιτότητας όσο είναι και το νέο πακέτο λιτότητας
  Οι διαμαρτυρίες και οι απεργίες εντείνονται στην Αθήνα μπροστά από την ιστορική ψηφοφορία την Τετάρτη που θα μπορούσαν να σημάνουν το τέλος του νομίσματος του ευρώ
  Τέσσερις Έλληνες βουλευτές από το κόμμα ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νέο πακέτο λιτότητας της ΕΕ και του ΔΝΤ στο κοινοβούλιο την Τετάρτη.
  Αν το ελληνικό Κοινοβούλιο καταψηφίζει τη νομοθεσία, θα ανοίξει το δρόμο για την χρεοκοπία της Ελλάδας , εξ αιτίας χρεών της προς τις ξένες τράπεζες και την έξοδο της από την ευρωζώνης σε μια ιστορική νίκη για τη δημοκρατία. .
  Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ έχει μια μικρή πλειοψηφία , μόνο 155 βουλευτές στα 300 μέλη του κοινοβουλίου.
  Η λιποταξία επιπλέον κυβερνητικών βουλευτών μπορεί να σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να περάσει τα νέα μέτρα λιτότητας και την εφαρμογή του νόμου, την Τετάρτη και την Πέμπτη, τα οποία μέτρα η ΕΕ, το ΔΝΤ και ΕΚΤ επιμένουν να ψηφιστούν , ώστε να μπορέσει να γίνει η επομένη πληρωμή των τόκων προς τις τράπεζες .
  Ο κύριος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε ότι τα μέτρα λιτότητας είναι ένα «φάρμακο που είναι χειρότερο από την ιδία την ασθένεια που προορίζονταν για να θεραπεύσει» και ότι δεν θα ψηφίσει υπερ.
  «Το δρακόντειο » πακέτο με τις τελευταίες αυξήσεις φόρων και οι περικοπές του προϋπολογισμού περιλαμβάνουν μέτρα που αναγκάζουν τους ανθρώπους που κερδίζουν μόλις € 8.000 το χρόνο να πληρώσουν το 10% σε φόρους για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να συγκεντρώσει τα ποσά για πληρωμές πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, τόκων σε τράπεζες, ενώ τα πανεπιστήμια κλείνουν λόγω των περικοπών της χρηματοδότησης.
  «Είναι καθοριστικής σημασίας, δεν είναι κεφάλαιο διάσωσης που θα χρησιμοποιηθεί για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά για να πληρώσει το μακρύ χρέος που διακρατείται από γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.
  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα πληρώσει το εκπληκτικό ποσό των 131 δισεκατομμυρίων ευρώ σε αναχρηματοδότησης και σε πληρωμές τόκων μεταξύ 2009 και 2014, πολύ περισσότερα από το αρχικό δάνειο διάσωσης ύψους 110 δισ. Ευρώ », αναφέρει η Guardian.
  Τα νέα ελληνικά μέτρα λιτότητας θα είναι το ισοδύναμο της γερμανικής κυβέρνησης κοπής € 117 δισεκατομμύρια από τον προϋπολογισμό και την πώληση στοιχείων ενεργητικού αξίας 555 δισεκατομμυρίων αξίας του ευρώ, εκτιμάται η Die Welt. http://www.welt.de/wirtschaft/article13451154/Wenn-Berlin-so-sparen-muesste-wie-Griechenland.html http://www.welt.de/wirtschaft/article13451154/Wenn-Berlin-so-sparen-muesste-wie-Griechenland.html
  Ακόμη και ο Έλληνας Διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας έχει εξαπολύσει επίθεση ενάντια στα τελευταία μέτρα λιτότητας που η σοσιαλιστική κυβέρνηση θέτει εν όψει της κρίσιμης κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας αυτή την εβδομάδα για ένα τετραετές πακέτο λιτότητας ΄΄ Financial Times 26 Ιούνη του 2011.΄΄
  Ο Γεώργιος Προβόπουλος προειδοποίησε ότι η πίεση για τον Έλληνα φορολογούμενο έχει φτάσει στα όριά της με την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας των πρόσθετων μέτρων 5.6 δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο 28 δισ. ΕΥΡΩ πρόγραμμα περικοπών των δαπανών .
  Τα μέτρα λιτότητας απομυζούν την οικονομία και από την τελευταία της ρευστότητας και συντρίβουν και εκείνες οι επιχειρήσεις που εξακολουθούν να είναι φερέγγυες.
  Ο Dr. Andrew Lilico ( Director of Europe Economics ) , επισημαίνει ότι :
  – Η ελληνική προσφορά χρήματος έχει μειωθεί περίπου κατά 10 τοις εκατό το χρόνο.
  – Το νέο ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ πακέτο λιτότητας έρχεται να προστεσεί περικοπές που οδήγησαν σε συρρίκνωση της οικονομίας και την αύξηση του βουνού του χρέους της χώρας.
  – Το Χρέος στην Ελλάδα προβλέπεται να αυξηθεί στο 170% του ΑΕΠ το επόμενο έτος.
  ( ΑΠΟ 150% ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ )
  Στην 48ωρη γενική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, αύριο και την Τετάρτη κατά των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας , οι διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος, έχουν δηλώσει ότι θα μπλοκάρουν την είσοδο του κτιρίου στους βουλευτές και συνεπώς και την ψηφοφορία σχετικά με τα μέτρα λιτότητας.
  Στο κοινοβούλιο άρχισαν από σήμερα ήδη να συζητούν τα νέα σχέδια λιτότητας.
  Εάν η Ελλάδα δεν περάσει το πακέτο, δεν θα λάβει και μια δόση € 12 δισεκατομμύρια των δανείων από το διεθνές σχέδιο διάσωσης της, ώστε να κάνει τις πληρωμές στις τράπεζες στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία , εξαναγκαζόμενη σε μια ΑΤΑΚΤΗ προεπιλογή.
  ( Μια σύσταση από το γερμανούς οικονομολόγους να εισαχθει ένας μηχανισμός αφερεγγυότητας για την ευρωζώνη το φθινόπωρο του 2010 θάφτηκε από τη γερμανική κυβέρνηση. )
  Η απειλή της « ΜΗ ΟΜΑΛΗΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ » και η οικονομική καταστροφή χρησιμοποιείται από τις τράπεζες της ευρωζώνης και τους ευρωπαίους αξιωματούχους ως πίεση προς τους Έλληνες δια να δεχτούν τη μεταφορά του πλούτου προς τις τράπεζες και να ενδώσουν στις επιθυμίες τους για την απώλεια της ανεξαρτησία τους.
  Μια ΑΤΑΚΤΗ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ, ωστόσο, θα ανοίξει το δρόμο για την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας στην Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. ( ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Η ΟΜΑΛΗ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΘΑ ΒΡΕΙ σχεδόν τους ΜΙΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ και την ΑΝΕΧΕΙΑ , ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ , καλά μην το χαλάμε τώρα )
  Παπανδρέου αντιμετωπίζει μια εξέγερση από τους βουλευτές του ΚΑΘΟΤΙ οι διαμαρτυρίες από τον ελληνικό λαό συνεχίζουν να ασκούν πίεση στους βουλευτές.
  Ακόμα και ο υπέρ – bankster ( Banker + gangster = bankster ) George Soros – ο οποίος πραγματοποιεί τακτικές ιδιωτικές συναντήσεις με τον Παπανδρέου και ο οποίος κάλεσε τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης και να συνεχίσουν να λεηλατούν τους φορολογούμενους για να σώσει τις τράπεζες σε ένα άρθρο των Financial Times ,
  ( τον περασμένο Δεκέμβριο από τον HEIL GAP (or mind the GAP) στο Ο Τζόρζ Σόρος μέσω του ΔΝΤ θέλει τα λεφτά των Ευρωπαίων
  http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/49581.html )
  αναγκάστηκε να παραδεχθεί σε συζήτηση χθες στη Βιέννη ότι η κατάρρευση του νομίσματος του ευρώ είναι πιθανή.
  Η ευρώ- κατάρρευση θα σημάνει το τέλος της οικονομικής αυτοκρατορίας των bankster και τις φιλοδοξίες της ευρωζώνης ώστε να λεηλατήσουν τα περιουσιακά στοιχεία και τους φόρους των 400 εκατομμυρίων ατόμων με το πρόσχημα του ότι θα πρέπει να πληρώσουν τα χρέη των κυβερνήσεων και των τραπεζών που είναι πραγματικά υπο πτώχευση .
  Η συζήτηση για την «φιλελεύθερη δημοκρατία» εδόθη από Σόρος φιλοξενήθηκε δε από την Der Standard της οποίας συντάκτης είναι ο Oscar Bronner. συμμετέχων στην σύνοδο της Bilderberg: στην Vouliagmeni, Greece, 14-17 May 2009
  Η Der Standard και το μέλος της Bilderberg αυστριακός καγκελάριος Werner FAYMANN έμμεσα προσπαθεί να ενισχύσει τη δημοτικότητα της άκρας εξτρεμιστικής Χριστιανικής δεξιάς «Strache με την παρουσίαση του ως τον επικεφαλή των μέτρων της ΑΝΤΙ- ΕΕ και του κινήματος κατά της ευρωζώνης.
  Πάντως , εδω θα παρακαλούσα τους φίλους του HEIL GAP να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα και να ακούσουν τον Christopher Booker στις 19:00 BST 25 Ιουνίου 2011
  « Πολύ περισσότερο από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν, εμείς στη Βρετανία πλησιάζουμε σε ένα οικονομικό άβυσσο σχεδόν τόσο μεγάλο όσο αυτό στην Ελλάδα. Την περασμένη εβδομάδα, το έλλειμμα στις ετήσιες δαπάνες της κυβέρνησης μας διευρύνθηκε ακόμη μια φορά, με £ 143 000 000 000, πράγμα που σημαίνει ότι οφείλουμε να δανειστεί περίπου £ 3.000.000.000 την εβδομάδα. Αυτό ισοδυναμεί με £ 5.700 το χρόνο για κάθε νοικοκυριό. Στο BBC σήμερα μας λένε ότι μέχρι το τέλος του έτους, το δημόσιο χρέος μας θα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη σε £ 1.000.000 εκατομμύρια, έχοντας διπλασιαστεί σε έξι χρόνια; Ξεχάστε τις παλιές κακίες για την πτώχευση στην Ελλάδα.»
  « Εδώ στη Βρετανία, εμείς δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. »
  Εάν δεν σας κούρασα ίσως θα μου επιτρέπατε να αναφερθώ και στο πλέον φανερό παγκόσμιο μυστικό ή όπως λέει και ο HEIL GAP « Υπάρχει πάντα ένας προδότης σε κάθε χώρα ».
  « Πώς κρίση του χρέους στην Ελλάδα επηρεάζει Αμερική » U. S. News από τον Matthew Bandyk
  Η κρίση ξεκίνησε λίγο μετά τις εκλογές το προ-περασμένο φθινόπωρο από τη νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Παπανδρέου. Οι κρατικοί υπάλληλοι που αποκάλυψαν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα στην Ελλάδα ήταν κατά το 14 τοις εκατό του ΑΕΠ – σχεδόν διπλάσιο από αυτό που η επίσημη ελληνική κυβέρνηση είχε εγγράψει σε στατιστικά στοιχεία που αναφέρθηκαν. Δύο μήνες αργότερα, η Moodys υποβάθμισε το χρέος στην Ελλάδα σε A2, αυξάνοντας την πιθανότητα αθέτησης Ελλάδα για το χρέος του.

  Αλλά δεν είναι εγγυημένο ότι η διάσωση Ελλάδα θα επεκταθεί και στη ζώνη του ευρώ.
  Ο οικονομολόγος Hanke ανησυχεί ότι ακόμα και με ένα σχέδιο διάσωσης, οι πλούσιοι Έλληνες και οι ξένοι επενδυτές δεν θα σταματήσουν να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες, από τις οποία έχουν ήδη αποχωρήσει δισεκατομμύρια ευρώ.( ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ) Για να ανακτηθεί το υπόλοιπο της στήριξης της Ευρώπης για ένα σχέδιο διάσωσης, η Ελλάδα έπρεπε να υποσχεθεί να συμπληρώσει τον προϋπολογισμό της με περισσότερα φορολογικά έσοδα. Αλλά παραδόξως, οι φόροι αυτοί θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους ώστε να εγκαταλείψουν το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, λέει ο Hanke. «Στην πραγματικότητα, με τα τρεξίματα στις τράπεζες ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ των καταθέσεων , που επί τόσο καιρό συμβαίνουν ( που είσαι βρε χοντρέ με τα τανκς σου ) στην χώρα και που συνδέονται με τις εκροές κεφαλαίων στο εξωτερικό « ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ μια κατάρρευση των πιστώσεων στην Ελλάδα», » όπως μας λέει.

  From HEIL GAP ( or mind the GAP ) για όσους πιστεύουν ακόμα ότι οι δημοκρατίες έχουν το δικαίωμα για την προστασία της κοινωνικής τους οργάνωσης, και ότι «χρειαζόμαστε ένα εθνικό κράτος από Έλληνες για Έλληνες , αλλά επίσης και ότι η έξυπνη ( μάλλον ηλίθια) παγκοσμιοποίηση δεν είναι, κατ ‘ανάγκη το ανώτατο όριο της ΕΛΛΑΔΑΡΑΣ ΜΑΣ «.

  Μου αρέσει!

 11. bill said

  Το προβλημα με το χρεος μας ειναι οτι το δικο μας ειναι κατα 95% στην δευτερογενη αγορα ομολογων ανωνυμα και αρα νομοτυπα.
  Εμεις η μονη λυση που εχουμε ειναι μα κανουμε αρνηση αναγνωρησης και πληρωμης του χρεους και επιστροφη σε εθνικο νομισμα με εθνικοποιηση της τραπεζας της ελλαδας και 3 – 4 εμπορικων τραπεζων.
  Ευχαριστω

  Μου αρέσει!

 12. Alexandros I. Katsanevakis said

  Έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για τον λογιστικό έλεγχο του ελληνικού χρέους. Αυτή η προσπάθεια θα αποκτήσει νόημα μονάχα αν γίνει θεσμός. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να γίνει θεσμός: Να μαζευτούν 500 χιλιάδες, ένα εκατομμύριο υπογραφές και να πάει κάποιος, δε με ενδιαφέρει ποιος, στη Βουλή ή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του παραδώσει το ψήφισμα, απαιτώντας τη θεσμοθέτηση ενός λαϊκού αιτήματος για το λογιστικό έλεγχο του χρέους. Πριν από μερικές μέρες πίστευα ότι αυτό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Βλέποντας από την τηλεόραση τον κόσμο που μαζεύεται κάθε μέρα στην πλατεία Συντάγματος κι αλλού έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο στόχος δεν είναι ουτοπικός.

  Έχουν μαζευτεί μόλις 40.000 υπογραφές. Απαιτούνται, λοιπόν, τουλάχιστον 460.000 υπογραφές ακόμα για να μπορέσουμε να απαιτήσουμε τη θεσμοθέτηση του λογιστικού έλεγχου. Μπορείτε να υπογράψετε ηλεκτρονικά κι εσείς στη διεύθυνση

  http://www.gopetition.com/petition/43171.html

  Μπορείτε ακόμα, αν θέλετε, να το πείτε και στους φίλους και τους δικούς σας. Ας ανοίξομε και βιβλία υπογραφών σε κάθε πόλη, σε κάθε πλατεία, σε κάθε χωριό για εκείνους που δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Ας πάμε και πόρτα-πόρτα, αν χρειαστεί. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.

  Εν τω μεταξύ:

  Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι τo να υποθηκεύεις ή να πουλάς εθνική περιουσία είναι κάτι σαν εθνικό σπορ στη χώρα το αχόρταγων λωτοφάγων, την Ελλάδα. Αλλά όταν γονυπετής ετοιμάζεσαι να πουλήσεις κάτω από τις σημερινές συνθήκες της «αγοράς», τότε μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να χαρακτηριστεί αυτή η αγοραπωλησία: εθνική μειοδοσία.

  Οι δανειστές ζητάνε εγγυήσεις για νέα δάνεια, κι αυτό –αν θέλομε να αφήσομε κατά μέρος την άσκοπη επαναστατική γυμναστική- είναι, υπό τις παρούσες συνθήκες, απόλυτα λογικό. Να τους εκχωρήσουμε, λοιπόν, τις απαιτήσεις μας από τις εκκρεμείς πολεμικές αποζημιώσεις και τις μελλοντικές αξιώσεις, όπως θα στοιχειοθετηθούν, απέναντι στους διάφορους που λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες τις κρατικές προμήθειες, τα δημόσια νοσοκομεία, τις τηλεπικοινωνίες, τα δημόσια έργα. Και μετά, με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και από μηδενική βάση, παράλληλα με το λογιστικό έλεγχο, να συζητήσομε πώς θα αυξηθούν τα έσοδα με την πάταξη –κατ’ αρχήν- της μεγάλης φοροδιαφυγής και πώς θα μειωθούν τα έξοδα με την περιστολή της σπατάλης στο πάρτι του κρατικοδίαιτου παρασιτισμού και της διαφθοράς που συνεχίζεται απρόσκοπτα.

  Μου αρέσει!

  • Αμετανόητος said

   κ.Κατσανεβάκη,
   σας λέω προσωπικά ότι έχω και εγώ υπογράψει με την οικογένειά μου.Και αρκετοί φίλοι επίσης.
   Προσπαθώ και εγώ να το προωθήσω με τον κύκλο γνωριμιών που έχω…
   Αν μπορούσε να χωρέσει όλη η Ελλάδα στο Διεθνές συνέδριο που έγινε στην Νομική Αθηνών και άκουγε την Βραζιλιάνα την Φατορέλι και τον Βέλγο τον Τουσαίν,να εξηγούν τί συνάντησαν στον Ισημερινό….είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Ελληνες θα υπέγραφαν…ΟΛΟΙ θα υπόγραφαν.
   Ακούστηκαν πράγματα, που έκαναν στον ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ οι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ που δεν μπορεί να τα χωρέσει ο νούς ανθρώπου…
   Τώρα,εδώ, δεν υπάρχουν κόμματα…Το θέμα είναι Εθνικό.
   Πολεμήστε το…επιμείνετε.
   Οσοι γράφουν και λένε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα…είναι ή «μνημονιακοί» ή ηττοπαθείς ή δεν έχουν «ζυγίσει» καλά τα δεδομένα…
   Ακόμα και αν λέγεσαι Βαρουφάκης,που τόσο πολύ εκτιμώ…

   Μου αρέσει!

 13. […] […]

  Μου αρέσει!

 14. Γιώργος Φ. said

  Κύριε Κατσανεβάκη το θέμα με την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου είναι η πολιτική απόφαση που πρέπει να παρθεί από αυτόν που ασκεί την διακυβέρνηση της χώρας.
  Αυτή τη στιγμή οι υπογραφές για την ΕΛΕ έχουν φτάσει τις 52.000 περίπου (από το σάιτ της ΕΛΕ).
  Αν τα μεγάλα ΜΜΕ είχαν αναφερθεί στο θέμα αυτό, οι υπογραφές θα ήταν πολλαπλάσιες.
  Η βασική προϋπόθεση για να δημιουργηθεί μια ΕΛΕ είναι η άρνηση του χρέους προς τους δανειστές. Όταν έρθουν για τα δανεικά τους τότε φτιάχνεις μια ΕΛΕ και τους απαντάς ανάλογα.
  Υπάρχουν στο διαδύκτιο οι ραδιοφωνικές εκπομπές του Άρη Χατζηστεφάνου – του δημιουργού του DEPTOCRACY – σχετικά με τον Ισημερινό, όπου ο νέος πρόεδρος μετά από τις ταραχές δημιούργησε την ΕΛΕ και έσβησε το 80% του χρέους.
  Εδώ στα δικά μας πρέπει πρώτα να αναλάβει μια κυβέρνηση με «προσωπικότητα» που έλεγε παλιά ο Χάρυ Κλύν και μετά να δημεύσει τη περιουσία μέχρι τρίτου βαθμού σε όλους τους βουλευτές και μεγαλοεργολάβους σε βάθος 50 χρόνων. Τότε και μόνο τότε δημιουργείς μιαν ΕΛΕ και βλέπεις τί χρωστάς και σε ποιόν.
  Όσο αποδέχεσαι το χρέος τόσο αυτό θα σε κυνηγά. Η ΕΛΕ δεν έχει δηλώσει άρνηση του χρέους.
  Και εγώ μαζί με την οικογένειά μου έχουμε υπογράψει για τη σύστασή της αλλά αρνούμαι το χρέος μιας και είναι καταχρηστικό και απεχθές.

  Μου αρέσει!

 15. […] είναι ύποπτο, διότι δεν έχει ελεγχθεί. Ζητούσαμε από την αρχή αυτής της περιπέτειας, από την εποχή των Πλατειών, λογιστικό έλεγχο του […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: