παραίτηση Καραμπελιά από τη Συμβουλευτική Επιτροπή της Σπίθας

η επιστολή παραίτησης του Γ. Καραμπελιά από τη Συμβουλευτική Επιτροπή της «Σπίθας»

«Σύντροφοι γρηγορείτε, ο παλιός κόσμος είναι ήδη πίσω σας»*…

Τα τελευταία γεγονότα στο εσωτερικό της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών έχουν τροχοδρομήσει αρνητικότατες εξελίξεις για το εγχείρημά μας. Η έλλειψη εσωτερικής δημοκρατίας, που παρατηρήθηκε στη συνδιάσκεψη, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά συνέχεια μιας τακτικής μηνών, με διαρκείς αντεγκλήσεις και συγκρούσεις χωρίς αρχές· αυτές, δυστυχώς, δεν αντανακλούν μόνο προσωπικές στρατηγικές, ή απειρία σε επίπεδο Σπιθών, αλλά εκπορεύονται κατ’ εξοχήν από λανθασμένες επιλογές και τακτικές της ίδιας της ηγεσίας της κίνησης: Η αλλαγή τριών (ή μήπως τεσσάρων;) οργανωτικών υπευθύνων, η προώθηση πέντε ή έξι νέων «οργανωτικών» σχημάτων και η έλλειψη παραγωγής πολιτικής –δεν υπάρχει ούτε μία επιτροπή επεξεργασίας θεμάτων– καταδεικνύουν μια μονόπλευρη εμμονή σε ένα μοντέλο οργάνωσης, σύμφωνα με το οποίο οι Σπίθες λειτουργούν μόνο ως μηχανισμοί προετοιμασίας μαζικών εκδηλώσεων της ηγεσίας της κίνησης, με πενιχρή αν όχι ανύπαρκτη παρέμβαση σε μαζικά κινήματα.
Παρ’ όλα αυτά, μέχρι τη συνδιάσκεψη, έθετα σε δεύτερη μοίρα αυτές τις διαπιστώσεις μου, κρίνοντας πως η «εξωτερική» δυναμική της Κίνησης υπερκάλυπτε τις εσωτερικές αδυναμίες –κάποτε και φαιδρότητες– στη λειτουργία μας. Εξ άλλου, είχα αποδεχτεί τη συμμετοχή μου στην Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή της Κίνησης, παρά τους ενδοιασμούς μου, διότι η κρίση που περνάει η χώρα υποχρεώνει σε συστράτευση όλους όσους συμφωνούν γύρω από το τετράπτυχο, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, οικολογική ισορροπία, άμεση δημοκρατία.
Η Συνδιάσκεψη αποτέλεσε όντως ένα σημείο καμπής, όπως έγραφα σε πρόσφατο κείμενό μου. Κατ’ αρχάς θετικά, διότι με μεγάλη προσπάθεια κατορθώσαμε να μη βγούμε διασπασμένοι από αυτήν, παρά τις αντίθετες και συντονισμένες προσπάθειες, γεγονός που δείχνει τη δύναμη ενός συλλογικού σώματος. Επειδή όμως, για κάποιους, ο κίνδυνος είναι ακριβώς η συγκρότηση ενός συλλογικού υποκειμένου που διασκέπτεται, συνεδριάζει και αποφασίζει, αμέσως μετά, επικράτησαν τα αρνητικά στοιχεία και άρχισε μια μεθοδευμένη συκοφαντική εκστρατεία, με στόχο την αποχώρηση ενός μέρους της Κίνησης. Και δεν μπορώ να ερμηνεύσω διαφορετικά την αθρόα δημοσίευση ψευδολόγων κειμένων, τη στιγμή που, επί μήνες, κείμενά μου –που συχνά είχα γράψει με προτροπή του ίδιου του Μ. Θεοδωράκη (για παράδειγμα, κείμενό μου για τις Θέσεις της Σπίθας ή για τα γεγονότα της Κερατέας, κ.λπ.)– έμειναν αδημοσίευτα σε αυτή την, ξαφνικά, τόσο «δημοκρατική» ιστοσελίδα.
Αυτά θα πρέπει να συνδυαστούν με τις πρόσφατες συμμαχίες με ένα κομμάτι του συστήματος, το οποίο γυρεύει σήμερα να επιπλεύσει πάνω σε ένα αντιμνημονιακό σωσίβιο, οπότε ο ρόλος της Σπίθας γίνεται πολύ πιο διακοσμητικός, ενώ ενισχύεται η παρουσία και ο ρόλος παραγόντων που επιζητούν εκλογική επιβεβαίωση και βουλευτικούς θώκους. Δυστυχώς, κινδυνεύουμε να βρεθούμε μπροστά σε «μια από τα ίδια», τη στιγμή που ο ελληνικός λαός, μέσα στη δίνη της κρίσης, δεν έχει ανάγκη από ένα πολιτικό σχήμα συναρμολογημένο από τα ερείπια του υπό κατεδάφιση παλιού κόσμου.
Ο ελληνικός λαός, μέσα από τον υπό εξέλιξη ελληνικό «Μάη», χρειάζεται νέα πολιτικά εργαλεία, τα οποία, μέσα στο κλίμα της πραγματικής δημοκρατίας, θα απελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις του. Η ανάπτυξη ενός νέου μαζικού κινήματος, στο οποίο η Κίνηση και ο Μίκης Θεοδωράκης συνέβαλαν, αποτέλεσε το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, σήμερα όμως χρειάζονται νέα βήματα και αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω να στρατεύομαι.
Οι σχεδόν πέντε δεκαετίες μιας αδιάλειπτης πολιτικής δραστηριότητας, δίχως συστημικές παρεκβάσεις, δεν μου επιτρέπουν να ανεχτώ άλλο την επανάληψη πρακτικών που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στη σκληρότερη ματαίωση της πρόσφατης ιστορίας του και θέτουν σε κίνδυνο το νέο που γεννιέται. Και αυτή τη διαδρομή μου δεν θα την αμαυρώσουν αστεία ανταλλάγματα, όπως μια περίοπτη θέση σε ένα πολιτικό σχήμα, ή μια κοινοβουλευτική έδρα.
Το δικό μου όραμα είναι φτιαγμένο από άλλα υλικά. Γι’ αυτό και σας κοινοποιώ την παραίτησή μου από την Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή της ΚΑΠ, η οποία υπήρξε όντως και κατ’ εξοχήν «συμβουλευτική»! Για περισσότερες εξηγήσεις και λεπτομέρειες θα επανέλθω αν και όταν χρειαστεί.

Υ.Γ. Κάποιοι, ανενδοίαστα, αναφέρονται υβριστικά στο Άρδην και τη Ρήξη. Μπορώ να πληροφορήσω τους καλόπιστους –όχι βέβαια τους υβριστές–, ότι το Άρδην από το 1996 και η Ρήξη σε δύο περιόδους μετά το… 1980, αποτελούν συλλογικά εγχειρήματα μιας αναγνωρισμένης ποιότητας με εκατοντάδες συνεργάτες και συμβολή όσο κανένα άλλο έντυπο στην Ελλάδα στη διαμόρφωση του ιδεολογικού χώρου στον οποίο κινείται και η ΚΑΠ. Μερικοί από αυτούς συμμετέχουν στη Σπίθα, όχι όλοι βεβαίως, ούτε καν ολόκληρη η συντακτική επιτροπή των εντύπων μας. Και αν επαίρομαι για κάτι δεν είναι για τα δεκάδες βιβλία που έχω γράψει, ούτε για τους προσωπικούς μου αγώνες, όσο για το ότι μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες έχω συμβάλει στη διαμόρφωση συλλογικών υποκειμένων που διαμορφώνουν ανθρώπους με υψηλό πνευματικό επίπεδο, γενναίο φρόνημα και υψηλό ήθος. Αυτό το ήθος που λείπει από τους υβριστές και όσους δεν πάσχισαν ποτέ ειλικρινά για τίποτε το συλλογικό στη ζωή τους.

Γιώργος Καραμπελιάς

* Σύνθημα από τους τοίχους του Μάη του ’68

28 σκέψεις σχετικά με το “παραίτηση Καραμπελιά από τη Συμβουλευτική Επιτροπή της Σπίθας”

 1. Επί τέλους κατάλαβες…!
  Μένει ακόμα ο Κ. Ζουράρης να καταλάβει…
  Όταν τα «εγώ» γίνουν «εμείς», στην πράξη κι όχι στα λόγια, όταν εγώ εργάζομαι να προβάλλω εσένα κι εσύ εμένα, όταν προτείνω εσένα για αρχηγό κι εσύ δεν το δέχεσαι, επειδή πιστεύεις ότι κάποιος άλλος είναι καλύτερος, τότε θα αρχίσει κάτι να γίνεται
  Όταν οι μικρές μοναχικές σταγόνες βροχής ενωθούν και γίνουν ρυάκι και τα ρυάκια ενωθούν με άλλα ρυάκια τότε θα γίνουν ποτάμι να καθαρίσουν τον τόπο μας από τους βρωμερούς ρύπους που μαζεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια,
  Καλως ήρθες πίσω, στο μοναδικό μέλλον!
  γ.κ.

  Μου αρέσει!

  1. Καλημέρα φίλε Γ.Κ, πολύ σωστός …………. μένει ακόμα ο Ζουράρις ….

   Ο Καραμπελιάς, πολύ σωστά αναφέρει
   «Αυτά θα πρέπει να συνδυαστούν με τις πρόσφατες συμμαχίες με ένα κομμάτι του συστήματος, το οποίο γυρεύει σήμερα να επιπλεύσει πάνω σε ένα αντιμνημονιακό σωσίβιο, οπότε ο ρόλος της Σπίθας γίνεται πολύ πιο διακοσμητικός, ενώ ενισχύεται η παρουσία και ο ρόλος παραγόντων που επιζητούν εκλογική επιβεβαίωση και βουλευτικούς θώκους.»

   Μου αρέσει!

  2. Συμφωνώ απόλυτα.
   Αυτό είναι και το πνεύμα μια ιδεατής κιονωνίας.
   Το μόνο που χρειάζεται είναι παιδεία, αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και φιλοπατρία. Το ένα φέρνει τ’ άλλο με αυτήν τη σειρά.

   Μου αρέσει!

  1. Ας πούμε οτι ο Σπίθας υπάρχει.
   Το Γιώργο Θαλάσση δε βλέπω!!

   «Γι αυτό σου λέω πως αλλάξαμε,
   πως ο καιρός δε συγχωράει,
   ως τους παλιούς, τους αντιγράψαμε,
   κι ό,τι κερδίσαμε
   κι ό,τι κερδίσαμε
   κι ό,τι κερδίσαμε, σκορπάει»

   (συγγνώμη, δεν βρήκα video)

   Μου αρέσει!

 2. Ελάτε τώρα ρε παιδιά!

  Κανείςςς τους δεν είναι ΧΑΖΟΣ στην Σπίθα… Μια ζωή διαπλεκόμενοι με την εξουσία ήταν όλοι. Τώρα για τον Ζουράρη που δεν ήταν(βασικα αγνοώ και λίγο), χαζός δεν είναι!

  Απλά μάλλον δεν τα βρήκαν στη «μοιρασιά» και την κάνουν μερικοί!

  Ή τη χρησιμοποιήσαν για να αναδειχτούν(βλέπε Καζάκης και ΕΠαΜ…..

  Αν θέλετε τη γνώμη μου, πραγματικός πατριώτης είναι μόνο ο Γιατρος ο Αντωνίου, οσον αφορα τα κομμματα!

  Μου αρέσει!

  1. Εχω μια ενσταση για τον Καζακη.
   Εχω διαβασει αποψεις του πριν απο 11 χρονια. Τον παρακολουθω εδω και εναμισι χρονο στενα και οτι εχει πει, εχει αποδειχτει σωστο. Δεν πιστευω, οτι ο Καζακης εχει ιδιοτελεις σκοπους.
   Για μενα και ο Καζακης και ο Αντωνιου ειναι πατριωτες. Το Ε.Πα.Μ. δεν ειναι κομμα και εχει ημερομηνια ληξης.

   Μου αρέσει!

 3. Θα τρελαθούμε τελείως ,

  Στην αρχή μετά από την βροντερή , αλλά αναιτιολόγητη σε ότι αφορά την τεκμηρίωση των καταγγελιών τους ( πράκτορες κ.τ.λ. ) , των κ.κ. Καζάκη και Ληναίου από την Σπίθα έχουμε την πλήρη σιγή του Γ. Καραμπελιά. Κατεβάζει μεν από την ιστοσελίδα του ( ΑΡΔΗΝ ) τα μπάνερς της Σπίθας , αλλά παραμένει διορισμένο μέλος της ¨Συμβουλευτικής¨ της Σπίθας , την οποία σήμερα με την επιστολή παραίτησης του ( η οποία σημειωτέον δεν έχει ανέβει ακόμα στην ιστοσελίδα του ) περίπου , με υπαινιγμούς σαν ¨Χουντική¨ ( ¨Συμβουλευτική του Παπαδόπουλου¨).

  Στην συνέχεια , μόλις πριν λίγες μέρες , εν όψη της Συνδιάσκεψης της Σπίθας , κυκλοφορεί Άρθρο στο οποίο , λίγο – πολύ , μας λέει πως η ¨Σπίθα¨ είναι αυτή που ενέπνευσε το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Πολιτών και τις Συγκεντρώσεις της ¨ Πλατείας¨ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ γύρω από αυτή …. δες :

  http://mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=1029

  ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ έχουμε την επίσης ¨βροντερή παραίτηση του…, διότι ¨δεν υπάρχει προοπτική με την Σπίθα …¨ . Τα επιχειρήματα του για την παραίτηση αυτή είναι περίπου τα ίδια με αυτά των Καζάκη-Ληναίου , εκτός από τις αναφορές για ¨υπεραντλαντικούς πράκτορες κ.λ.π. . ¨Κάποιοι θέλουν να υπουργοποιηθούν …, να κάνουν κόμμα κ.α. ¨

  Τι έγινε ; Δεν έγιναν αποδεκτές οι απόψεις του στην τελευταία ¨Συνδιάσκεψη¨ ; Θα παραιτηθούν και οι κ.κ. Αλευρομάγειρος και Ζουράρις ; ( ο τελευταίος πριν λίγο καιρό σε μια Συνέντευξη του είχε προαναγγείλει πως το Φθινόπωρο η Σπίθα θα γίνει Κόμμα και το υποστήριζε ) .

  Θα μείνει η Σπίθα μόνο με τους κκ. Κασσιμάτη , Μαριά , Μπέη , Φίλια κ.α . ; Θα εκλείψουν τελείως στην ¨Σπίθα¨ οι παράγοντες της πέρα της Κεντρό-Αριστεράς , λεγόμενης ¨Πατριωτικής Αριστεράς¨ ;

  Μπορεί ορισμένες καταγγελίες και διαφωνίες που εκφράζονται για τον τρόπο λειτουργίας και τους στόχους της Σπίθας να έχουν κάποια βάση. Μπορεί.

  Όμως από την άλλη πλευρά διαπιστώνουμε έναν παραγοντισμό ,και κάποιες φιλοδοξίες προσώπων που ήθελαν να αντλήσουν ¨αίγλη¨ από τον Σπίθα και τον Μίκη , να αναβαπτιστούν και να κολυμπήσουν ¨σαν τους καρχαρίες μέσα στον λαό¨ ( ο Μάο είχε γράψει ¨να κολυμπάμε -σαν τα ψάρια – μέσα στον λαό ¨ …).

  Πάντως είναι κρίμα για τον Ελληνικό λαό που περίμενε και περιμένει να χαραχτεί κάποια προοπτική αγώνα και διεξόδου. Όλες οι ¨πνευματικές ηγεσίες ¨ φαντάζουν ανίκανες μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης που διανύουμε . Ο καθένας με την μονομανία , τις νευρώσεις και την φιλοδοξία του.

  Μου αρέσει!

 4. Ο συγγραφέας της ανάρτησης αν δεν είναι προβοκάτορας είναι καθυστερημένος.Πως αλλοιώς μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι η παραίτηση του Γ. Καραμπελιά από τη Συμβουλευτική Επιτροπή της Σπίθας ισοδυναμεί με παραίτηση του Καραμπελιά από τη Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη και να τιτλοφορίσει έτσι την ανάρτησή του;Από ποιό σημείο του κειμένου προκύπτει κάτι τέτοιο;Εκτός κι αν ξέρει κάτι παραπάνω οπότε οφείλει να μας το πει.

  Μου αρέσει!

  1. Έχεις δίκιο με την παρατήρηση σου . Δεν παραιτήθηκε από την Σπίθα , αλλά από την ¨Συμβουλευτική της¨. Αλλά όμως για όσους ξέρουν τους κωδικούς του ¨αριστερού δογματισμού¨ , αυτό ισοδυναμεί με το ίδιο… ,

   Καλό θα ήταν όμως να διορθωθεί ο τίτλος. Πρέπει όλοι να είμαστε ακριβοδίκαιοι όταν ασχολούμαστε με τα κοινά , δηλαδή με την πολιτική.

   Μου αρέσει!

 5. Ρε λες να ειχε δικιο ο τραιανος ???ΛΕΕΕΕΕΣ? Ο μικης δεν ειναι μικρονοικος απλως ηταν ειναι και θα παραμεινει ενας ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ.Εκτονωνει και οδηγει ,οσους εχουν την αφελεια να τον πιστευουν-ρε μεχρι και τον εμφιετζογλου εψησε το λαμογιο- ΟΔΗΓΕΙ εκει που οι ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΤΟΥ του λενε.
  ρε ΖΟΥΡΑΡΗ ΕΛΛΗΝΑΡΑ με 10 κιλα αρχιδ….,εισαι απο τους ελαχιστους που εκτιμω ,ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ??ΡΕ ΞΥΠΝΑ.

  Μου αρέσει!

 6. επεξήγηση για τους φίλους του Ολυμπία.

  Η παραίτηση Καραμπελιά ήρθε σαν αποτέλεσμα της 1ης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης της Σπίθας, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε αυτήν ο Μίκης, πέρα από σταλινικού τύπου μεθοδεύσεις στο ζήτημα της οργάνωσης της Σπίθας, ανήγγειλε την δημιουργία εκλογικού μετώπου με τον Μαριά και άλλους. Αυτό ως συμπλήρωμα των τελευταίων δραστηριοτήτων του, όπου έχει εγκαταλείψει τη συμβουλευτική (Καραμπελιά, Κωνσταντακόπουλο, Αλευρομάγειρο κλπ) και προτιμά την «παρέα» διάφορων καθηγητάδων του εκσυγχρονιστικού Πασόκ.

  Με λίγα λόγια, ο Μίκης επιχειρεί να επαναλάβει τα κατορθώματα του Αντρέα Παπανδρέου. Αυτά φάνηκαν ξεκάθαρα στη Συνδιάσκεψη, με αποτέλεσμα πάρα πολλά μέλη της Σπίθας (και όχι μόνο της ομάδας του Άρδην) να απογοητευτούν. Ήδη έχει ξεκινήσει ο χορός των μαζικών αποχωρήσεων και παραιτήσων, ατόμων, αλλά και ολόκληρων τοπικών Σπιθών.

  Μου αρέσει!

  1. Να παραθέσω και το «δημοκρατικό» ΥΓ του μίκη απ΄τη χθεσινή του τοποθέτηση επί των συμβάντων :

   «ΥΓ. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα αφαιρεθούν από την Ιστοσελίδα μας όλες οι παρεμβάσεις οι σχετικές με τις ανωμαλίες που παρατηρήθηκαν στο τέλος της Συνδιάσκεψης και που αποτελούν πια ένα θλιβερό παρελθόν που εγώ τουλάχιστον το έχω ήδη ξεχάσει…»

   http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=1072

   Μου αρέσει!

  2. Ποία η σχέσις του Θεοδωράκη με την Δημοκρατία;
   Ουδεμία.
   Ο Μ.Θεοδωράκης από μέλος της ΕΟΝ έγινε μέλος του ΚΚΕ και σήμερον, ως δήθεν δημοκράτης, διαφημίζει την αποχή ως τρόπο αντιδράσεως. Δηλαδή ο ΜΘ προτείνει το 5% που θα είναι το πραγματικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ να γίνει 20% δια της αποχής και το πραγματικό 10% του ΚΚΕ να γίνει 40%.

   Η εποχή μας είναι εποχή όπου ο καθένας ονειρεύεται την εκπλήρωση των ιδεοληψιών του και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Μ.Θ. έχει ξεχάσει το κομμουνιστικό του παρελθόν.

   Μου αρέσει!

 7. έτσι είναι,
  τα αποτελεσματικά χτυπήματα έρχονται πάντα από μέσα , ή από πίσω,
  για πόσο θα λειτουργούσε η προπαγάνδα των ΜΜΕ?
  έπρεπε να δημιουργηθεί μια κατάσταση που να μοιάζει με κίνημα και να ελέγχεται
  Όλο αυτό το εγχείρημα λειτουργεί εκτονωτικά και παραπλανητικά (όπως και άλλες κινήσεις) και την κατάλληλη στιγμή το χαλί θα φύγει κάτω από τα πόδια όσων το πίστεψαν,
  αλλά μέχρι τότε,
  θα έχει φρενάρει τη διαδικασία δημιουργίας ενός αυθεντικού κινήματος,

  Μου αρέσει!

 8. Μάγκες μην αυταπατάστε…!!!
  Αυτός και ο μόνος που θα μπορούσε να σώσει την ΠΑΤΡΙΔΑ αλλά κι όλους μας, (απ’την προδοσία, το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ και την εξαθλίωση που γυρισμός και ΣΩΤΗΡΙΑ δε θα υπάρχει) δε θα βγεί μέσα από ομάδες και κινήματα πολιτών, διότι δυστυχώς όσο κι αν οι πραγματικοί Έλληνες και με αγνές προθέσεις πατριώτες προσπαθούν να συγκροτήσουν δυνάμεις που θα βάλουν φρένο και στη συνέχεια ανατροπή της επερχόμενης καταστροφής μας, υπάρχουν και οι «άλλοι πατριώτες», που σαν τις ύαινες επωφελούμενοι της κατάστασης καραδοκούν να αρπάξουν το μερδικό τους από το πτώμα της κατακρεουργημένης Ελλάδας μας και μπαίνοντας ανάμεσα μας δημιουργούν τη σύγχυση και τη διάσπαση…
  Γι αυτό σας λέω,(και μακάρι να είχα άδικο) ότι αυτός και ο μόνος που θα μπορούσε να σώσει την ΠΑΤΡΙΔΑ αλλά κι όλους μας σε μια τέτοια στιγμή, θα ήταν μόνο ένας αξιωματικός του στρατού με πολύ βαριά @ρχίδια, που με μοναδικό γνώμονα τη Σωτηρία της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και τη διαφύλαξη του συντάγματος και των ιερών ιδανικών τω Ελλήνων, θα κατέβαζε στρατό και τανκς στη Βουλή και θα συνελάμβανε όλους τους προδότες πολιτικούς και διαπλεκόμενους επίορκους…
  Θα ήταν αυτός που με το σπαθί του θα έκοβε με μιάς τον γόρδιο δεσμό από την Ε. Ε. και τους εβραιο-ευροπαίους τοκογλύφους θέλουν να μας πιούν το αίμα, με απώτερο σκοπό να μας εξαφανίσουν, αλλά ακόμα κι απ’αυτό το άτιμο δόλωμα το λεγόμενο ευρώ που μας έριξαν ώστε να μας βάλουν σ’αυτό το τεχνητό αδιέξοδο…
  Θα ήταν αυτός που με την επιστροφή στη δοξασμένη και αθάνατη δραχμή μας και το κλείσιμο των ιδιωτικών τραπεζών, θα ξανάπαιρνε την Ελλάδα μας πίσω και θα την οδηγούσε σε νέες εποχές δόξας, επειδή σ’αυτήν τη Χώρα δεν αξίζει τέτοια ταπείνωση…
  Όμως τέτοιος δεν υπάρχει, επειδή η σαπίλα έχει φτάσει καθώς φαίνεται και βαθιά μέσα στο στρατό μας και γι αυτό έχουν φροντίσει οι ως τώρα μεταπολιτευτικές ανθελληνικές κυβερνήσεις μας…!!!
  ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ…!!!
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ…!!!
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ…!!!
  ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΜΕΙΣ…!!!

  Μου αρέσει!

 9. ΚΡΙΣΗ – ΛΥΣΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ

  Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ανήκουν στο Πατριωτικό & Ριζοσπαστικό Κέντρο. Ιδρύθηκαν όχι για να πάρουν μια θέση στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και να διαιωνίσουν το κομματικό κράτος, αλλά για να συμβάλλουν στην εξεύρεση διεξόδου στο σημερινό καθολικό αδιέξοδο. Είναι μία ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΑ πολιτική προσπάθεια, από εργαζόμενους αλλά ενεργούς πολίτες, οι οποίοι δεν υπηρετούν οποιονδήποτε επώνυμο πολιτικό -δημιούργημα ή μη των Μ.Μ.Ε.- ούτε το κρατικοδίαιτο κομματικο-συνδικαλιστικό κατεστημένο.

  Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ αγωνίζονται για τη συγκρότηση ενός κινήματος ενεργών δημοκρατικών πολιτών, το οποίο θα αναχαιτίσει και τελικώς θαανατρέψει το διεφθαρμένο & ανίκανο πολιτικό σύστημα της Μεταπολιτεύσεως, που είναι υπεύθυνο για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και την κατάντια στην οποία έχει φτάσει σήμερα η ελληνική κοινωνία και ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ στην προσπάθεια των φαύλων πολιτικών να επιβιώσουν χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα της καταστροφικής τους πολιτικής ως μοχλό πιέσεως, εκφοβισμού & εξαναγκασμού του ελληνικού λαού! Δεν είμαστε όλοι ένοχοι γιατί δεν ασκήσαμε όλοι εξουσία και δεν μας επιτρέπεται, πλέον, να εγκαταλείπουμε τη λύση των προβλημάτων της κοινωνίας μας σε αυτούς που, ανεξαρτήτως παρατάξεως, επί δεκαετίες, εξαπατούσαν την ελληνική κοινωνία με οργανωμένη προπαγάνδα, οικογενειοκρατία, αδιαφάνεια, αναξιοκρατία, διαπλοκή, παραπληροφόρηση. Σε αυτούς που σήμερα έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως σωτήρες και που στην πραγματικότητα σπρώχνουν την χώρα στον γκρεμό και την κοινωνία στην απόγνωση, με απρόβλεπτες συνέπειες.

  Έχουμε ήδη προϊδεασθεί για τις συνθήκες Κατοχής, στην οποία οδηγείται η Ελλάδα υπό την επικυριαρχία του Μνημονίου. Μήνες τώρα παρακολουθούμε την εξοργιστική εικόνα μιας κυβερνήσεως, κυνικής, αδιάφορης & ανάλγητης να λαμβάνει, αφ’ υψηλού, καταστροφικά μέτρα χωρίς καμμία αίσθηση Δικαιοσύνης ανίκανη να δώσει στους πολίτες την Ελπίδα ότι το αύριο αξίζει τις θυσίες του σήμερα, απλώς προσπαθεί να αποφύγει την επερχόμενη δίκαιη έκρηξη επιρρίπτοντας τις ευθύνες της στο σύνολο της κοινωνίας, ολοφυρόμενη σε δήθεν αυτοκριτική ενώ μόνο στόχο έχει να διασπάσει ακόμη περισσότερο την κοινωνική συνοχή, στρέφοντας την κάθε θιγόμενη και αντιδρώσα κοινωνική κατηγορία εναντίον της άλλης!

  Ας δούμε τι μας περιμένει: Στη διετία 2014-2015 τα χρεωλύσια θα ανέλθουν στο ύψος των 145 δις. ευρώ, καθώς συμπίπτουν λήξεις αρκετών παλαιών ομολόγων με τα περισσότερα από τα δάνεια του Μηχανισμού Στήριξης! Ποιός είναι τόσο αφελής να πιστέψει ότι οι μαθητευόμενοι μάγοι του κυβερνητικού επιτελείου, αλλά και της αντιπολιτεύσεως, είναι ικανοί να φέρουν σε επιτυχές πέρας την έξοδο της χώρας από την κρίση; Απλώς μεταφέρουν όλα τα βάρη στις πλάτες της κοινωνίας, με μόνους ωφελημένους τους ίδιους και μια μικρή κάστα κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, τραπεζιτών & συνδικαλιστών, την οποία στηρίζουν και η οποία τους στηρίζει σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Αυτό και μόνο αποτελεί επαρκή λόγο για την αποπομπή τους!

  Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας επιβάλλουν ριζικές ανακατατάξεις, ενίοτε καταλυτικές για τη χώρα μας! Ανακατατάξεις από τις οποίες δεν θα μπορέσουμε να προστατευθούμε εφ’ όσον είμαστε (ή νομίζουμε ότι είμαστε…) κατεστραμμένοι και εξαρτώμενοι. Αισθάνεται κανείς ασφαλής εμπιστευόμενος την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων στο πολιτικό προσωπικό των κομμάτων εξουσίας που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή και στην εξάρτηση; Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί μία κυβέρνηση, που με απροκάλυπτο κυνισμό οδηγεί τη χώρα, μέσω της μεθοδευμένης κοινωνικής εξαθλιώσεως, σε ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση;

  Εμείς, οι ενεργοί πολίτες, ας δώσουμε τη λύση που αδυνατεί να δώσει ο πολιτικός κόσμος! Με σύνεση, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα έναντι της Ιστορίας, ας κινηθούμε ανεξάρτητοι, αποφασισμένοι να επιβάλλουμε την πλήρη αναδιοργάνωση των θεσμών και ένα νέο πολιτικό σύστημα. Ας σταθούμε σταπόδια μας και ας αγωνιστούμε γιατί μόνον έτσι θα ανακτήσουμε την ελπίδα και θα απεγκλωβισθούμε από το αδιέξοδο της παρακμής! Ο αντίπαλος, καίτοι ισχυρός, σ’ εμάς στηρίζεται, την ψήφο μας έχει ανάγκη ώστε να νομιμοποιεί τη φαυλότητά του!! Ας του εκφράσουμε, σύσσωμοι, την αποδοκιμασία μας!!!

  Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ φιλοδοξούν να αποτελέσουν έναν από τους πόλους αντίστασης, γύρω από τους οποίους θα συστρατευθεί το τμήμα εκείνο της κοινωνίας που είναι αποφασισμένο να αντιδράσει. Όχι με εκδικητικότητα, αλλά με τη σταθερή βούληση αφ’ ενός να επιβάλει τη δικαιοσύνη, χωρίς την οποία η αφαίμαξη του λαού είναι στυγνή τυραννία, και αφ’ ετέρου να θέσει το δημοκρατικό πολίτευμα σε βάσεις τέτοιες που να αποκλείουν στο μέλλον την επανάληψη όσων μας οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα.

  Στην ιδρυτική διακήρυξη των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ (18η Ιανουαρίου 2009)πρώτη φορά ετέθη το αίτημα συγκλήσεως Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως για τη θέσπιση ενός νέου, πατριωτικού & ριζοσπαστικού Συντάγματος, το οποίο θα κατοχυρώνει την πλήρη ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ως εξής:
  1. Ψήφιση συντάγματος Προεδρικής Δημοκρατίας.
  2. Πλήρης διαχωρισμός νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας με τη θέσπιση ασυμβίβαστου του υπουργικού με το βουλευτικό αξίωμα.
  3. Πλήρης ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με εκλογή της ηγεσίας της από ειδικό σώμα και όχι από το Υπουργικό Συμβούλιο.
  4. Πλήρης κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για υποθέσεις μη σχετιζόμενες με το βουλευτικό αξίωμα ή για αδικήματα που διενεργήθησαν προ της εκλογής.
  5. Περιορισμός και εκλογίκευση των βουλευτικών προνομίων.
  6. Θέσπιση της λαϊκής πρωτοβουλίας για δημοψήφισμα.
  7. Θέσπιση της λαϊκής πρωτοβουλίας για εισαγωγή νομοσχεδίων.
  8. Θέσπιση Γερουσίας με ισχυρές ελεγκτικές αρμοδιότητες.
  9. Αυστηρός έλεγχος του πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων από ειδική υπηρεσία π.χ. Σ.Δ.Ο.Ε. ή/και Ελεγκτικό Συνέδριο,
  10. Θέσπιση πόθεν έσχες για όλα τα πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα καθώς και για δημοσίους υπαλλήλους με δικαίωμα υπογραφής.
  11. Μικτό εκλογικό σύστημα μονοεδρικών περιφερειών και ενιαίου εθνικού ψηφοδελτίου ώστε ελαχιστοποιηθούν οι εκλογικές δαπάνες και να ενισχυθεί ο ρόλος του βουλευτή.

  Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ σας προσκαλούν να γνωρίσετε τη ριζοσπαστική & δημοκρατική πρότασή τους για τη διακυβέρνηση της χώρας και με την ενεργό συμβολή σας να συμμετάσχετε στον ανοιχτό πολιτικό διάλογο και στην προσπάθειά τους. Η πολιτική δράση όλων μας πρέπει να είναι το μήνυμα αλλά και το μέσο της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού. Μέσω αυτής θα αρχίσει η ορθολογική & δίκαιη -άρα υγιής- επαναδόμηση της ελληνικής κοινωνίας και η επανεκκίνηση της οικονομίας, χωρίς τις πρωτοφανείς στρεβλώσεις του μεταπολιτευτικού συστήματος. Είναι η στιγμή που πρέπει να αναλάβουμε τις τύχες μας αλλά και τις ευθύνες μας!!!
  Οι άνθρωποι χωρίζονται σε αυτούς που μπορούν να κινηθούν και σε αυτούς που κινούνται! Με την πολιτική μας δράση ας περιληφθούμε σε αυτούς που κινούνται. ΑΣ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ!

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ: ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΚΟΜΜΑ ΛΥΣΕΩΝ

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s