Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία, που την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί.

30 χρόνια κυβέρνησαν, και δεν πρόκαναν, παρά το ότι είχαν συμβόλαιο μαζί μας

-να εθνικοποιήσουν τις τράπεζες
-να εθνικοποιήσουν τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας
-να κάνουν ανάπτυξη
-να βγουν από το ΝΑΤΟ
-να βγουν από την ΕΕ (είχαν υποσχεθεί και δημοψήφισμα)
-να καταργήσουν τις εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ
-να καθιερώσουν την απλή αναλογική
-να σταματήσουν τον κρυφό υπερδανεισμό του δημοσίου
-να διασφαλίσουν τα σύνορα με βάση τις διεθνείς συμβάσεις
-να… να… να…

Και όλα τα είχαν υποσχεθεί. Επαιξαν με τη λαχτάρα ενός ολόκληρου λαού να δει προκοπή. Και τον πρόδωσαν με τον πιο ελεεινό τρόπο. Τον πρόδωσαν συμμαχώντας με τους χειρότερους εχθρούς του. Με τους αιμοπότες του. Και τώρα αυτούς τους εχθρούς του λαού έχουν συμμάχους.

Αποδείχθηκαν οι χειρότεροι ολιγάρχες που μας κυβέρνησαν ποτέ.

Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία. Την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί.

Το σύνολο των ανώτερων και ανώτατων στελεχών του είναι ένοχο για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη. Είναι ένοχο για τα μεγαλύτερα ψεύδη, για το πιο ελεεινά ψεύδη στον ελληνικό λαό, με μόνο σκοπό ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ την ψήφο του. Κλέφτες της πολιτικής ισχύος των πολιτών είναι. Και θα έπρεπε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ να βρίσκονται ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.

Οι επίγονοι και οι νεώτεροι οπαδοί του ΠαΣοΚ, που μάλλον δεν τα ξέρες ή δεν τα θυμάστε καλά, και έχετε και πολύ “αριστερή φρασεολογία” έτοιμη στο τσεπάκι σας, τυπώστε το “Συμβόλαιο με το Λαό”, που θα μένει για να σας ντροπιάζει αιώνια, αν έχετε την τόλμη βγείτε στις πλατείες των Αγανακτισμένων να το μοιράσετε στον κόσμο. Αυτό το πράγματι επαναστατικό κείμενο.

Τολμήστε. Για να δείτε την οργή του λαού στα μάτια των ανέργων, των κατεστραμμένων επιχειρηματιών, των νέων χωρίς μέλλον, των γερόντων με την λειψή σύνταξη και τα λειψά φάρμακα, των πελατών του ανύπαρκτου ΕΣΥ, της ανύπαρκτης εθνικής ασφάλισης και του φθηνού φαρμάκου. Και του φθηνού ψεύδους των ΠαΣοΚικών ροκ σταρ του μακρινού και του κοντινού παρελθόντος.

Τολμήστε.

Γιατί μάλλον δεν έχετε ιδέα για το τι έχει κάνει το “σοσιαλιστικό σας κίνημα” στην έρμη αυτή πατρίδα.

Που μου ‘χετε ακομη ελπίδες σε μαγειρευτές του Συντάγματος και σε διαγραφείς των ιστοσελίδων τους.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Ιδού κύριοι το ΠαΣοΚικό ψεύδος σε ένα και μόνο έγγραφο, υπό την μορφή “Συμβολαίου με τον Λαό” μάλιστα. Πού να μην ήταν και συμβόλαιο δηλαδή!

“Εκπροσωπούμε και εκφράζουμε τα συμφέροντα όλων των μη προνομιούχων Ελλήνων. Οι αγρότες, οι εργάτες, οι μισθωτοί, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι μικρομεσαίοι, οι επιστήμονες, οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες, καθώς και οι νέοι και οι γυναίκες είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από την ξένη και ντόπια οικονομική ολιγαρχία.

H θέση της χώρας μας στην περιφέρεια του παγκόσμιου καπιταλισμού, που παγιώνεται με την ένταξη στην E.O.K. ευνοεί το μεγάλο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο να καταπιέζει όλο και περισσότερα στρώματα του Λαού μας, κάθε μέρα και πιο στυγνά. H κρίση του καπιταλισμού δεν αφήνει περιθώρια εξαιρέσεων, δεν προσφέρει πια δυνατότητες στην άρχουσα τάξη να εικχωρεί δήθεν προνόμια και να καλλιεργεί διαιρέσεις.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 2)

“Δεν νοείται Σοσιαλισμός χωρίς την έντονη καθημερινή παρουσία του Λαού, δίχως τελικά την άσκηση της εξουσίας από τον ίδιο το Λαό. Καμιά απόφαση, που αφορά επιλογές για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων είτε πρόκειται για την Εθνική Ανεξαρτησία, είτε πρόκειται για την Κοινωνική Απελευθέρωση, – δε μπορεί να προχωρήσει, αν δεν έχει την πλατιά λαϊκή συναίνεση και δεν μπορεί να υλοποιηθεί δίχως τη λαϊκή συμμετοχή και πρωτοβουλία.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 12)

“Παράλληλα, η εξυγίανση και ο εκδημοκρατισμός του δημοσίου τομέα καθώς και η κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας απελευθερώνουν και κινητοποιούν το δυναμικό των μικρομεσαίων, και προωθούν την ανάπτυξη της χώρας για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 16)

“Yπήρξε τεράστια κατασπατάληση πόρων, ληστρική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και καταστροφή του περιβάλλοντος. Στο βωμό της κερδοσκοπίας παραμελήθηκε η ικανοποίηση των συλλογικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών. H υπερτροφική ανάπτυξη της Aθήνας και η ερήμωση της υπαίθρου, συνοδεύτηκαν από αποδιοργάνωση του παραγωγικού δυναμικού στις περιφέρειες. H βιομηχανική ανάπτυξη καθοδηγήθηκε από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, έγινε θελημένα απρογραμμάτιστα και ασυντόνιστα σε βάρος της Ελληνικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και σε ανταγωνισμό με τους άλλους τομείς της οικονομίας και κύρια της γεωργίας.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 18)

“H πλήρης απογραφή και κοινωνικά υπεύθυνη εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων και η αξιοποίηση των δικών μας πόρων και η αξιοποίηση του ανθρώπινου Ελληνικού δυναμικού, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, θα συνοδεύονται από συστηματική επιστημονική έρευνα· μια έρευνα που θα βοηθά τη σωστή επιλογή και αφομοίωση ξένης τεχνολογίας και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας εθνικής τεχνολογίας.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 20)

“Βασικός μοχλός για την πραγματοποίηση της αυτοδύναμης και ισόρροπης αναπτυξιακής πολιτικής του ΠA.ΣO.K. θα είναι ο Δημοκρατικό Προγραμματισμός. Mε το Δημοκρατικό Προγραμματισμό θα εξασφαλιστεί η αποφασιστική συμμετοχή του Λαού στις αποφάσεις, που αφορούν στην κατάρτιση, εφαρμογή και έλεγχο του αναπτυξιακού προγράμματος, δηλαδή σ’ όλες τις αποφάσεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα και το μέλλον του. Ταυτόχρονα η λαϊκή συμμετοχή σημαίνει πλατιά αποκέντρωση των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, που θα δίνει τη δυνατότητα να παίρνονται αποφάσεις σε διάφορα επίπεδα από τον ίδιο το Λαό, τους εκπροσώπους και τις οργανώσεις του.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 26)

“H ριζική αντιμετώπιση του ανοίγματος ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών, πέρα από την αναγκαία λήψη μέτρων για τις εισαγωγές, προϋποθέτει τόνωση και αναδιάρθρωση των επενδύσεων υψηλής αποδοτικότητας που δημιουργούν, με τη σειρά τους, νέες θέσεις απασχόλησης. H κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και ιδιαίτερα το πρώτο άμεσο μέτρο της κοινωνικοποίησης του πιστωτικού συστήματος, των Τραπεζών, απελευθερώνει και κινητοποιεί το τεράστιο δυναμικό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τους μικρομεσαίους, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βήμα δεσμευτικό για την πορεία προς το Σοσιαλιστικό Μετασχηματισμό.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 32)

“Βασικός, στρατηγικής προσανατολισμός μας είναι η διάλυση και των δύο ψυχροπολεμικών μπλοκ: του NATO και του Συμφώνου της Bαρσοβίας. Σ’ αυτή μας τη στρατηγική εντάσσουμε και την αποχώρηση της χώρας μας απ’ την Ατλαντική συμμαχία.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 48)

“H αντιμετώπιση της κρίσης του Αιγαίου δεν επιδέχεται διαταγμούς και παλινδρομήσεις. Πρέπει να καταστεί σαφές, τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την Ατλαντική Συμμαχία, πως τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορά μας, καθώς και τα όρια της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Αυτά τα σύνορα της πατρίδας του Αιγαίου, δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Αυτά τα σύνορα της πατρίδας μας κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες και κατοχυρώνονται σήμερα από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.

Διάλογος με την Τουρκία έχει νόημα μόνο στο μέτρο που δεν αφορά παραχωρήσεις απαράγραπτων εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 50)

“H Κύπρος είναι για το Ελληνικό Έθνος πρώτιστο θέμα. Είναι ταυτόχρονα και κρίσιμο διεθνές θέμα μια και συνεχίζεται η στρατιωτική κατοχή μεγάλου τμήματος ενός ανεξάρτητου και αδέσμευτου κράτους – μέλους του O.H.E. Αλλά η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, έχει και νόμιμο δικαίωμα αλλά και χρέος, να συμπαρασταθεί ενεργά στον αγώνα του Κυπριακού Λαού για την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και βάσεων, για την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, για την κατοχύρωση της ελεύθερης εγκατάστασης και διακίνησης, για τη διαμόρφωση ενός καταστατικού χάρτη που, ενώ θα κατοχυρώνει το ενιαίο της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα παρέχει ίσα δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις σε όλους τους πολίτες της τόσο τους Ελληνοκύπριους όσο και τους Τουρκοκύπριους.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 51)

“Καταδικάζει την απροκάλυπτη αμερικάνικη προώθηση και υποστήριξη δικτατορικών, στρατοκρατικών και καταπιεστικών καθεστώτων, όπως στην Τουρκία και τη Λατινική Αμερική, καθώς και τις επεμβάσεις στα εσωτερικά άλλων χωρών, με οποιοδήποτε πρόσχημα και μορφή.

Tο ΠA.ΣO.K , για τους ίδιους λόγους, καταδίκασε και τη Σοβιετική επέμβαση στο Aφγανιστάν.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 55)

“Χρόνια ολόκληρα η Δεξιά φαλκιδεύει τη Δημοκρατία, γιατί φοβάται το Λαό. Καταστρατηγεί το Σύνταγμα, υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, ποδηγετεί το Συνδικαλισμό και εξουθενώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει ταυτίσει το Κράτος με το κόμμα, που κυβερνά, μονοπωλεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καταστρατηγεί στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη, έχει κλονίσει το κύρος της Δικαιοσύνης.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 59)

“Δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί η υποβαθμισμένη συνειδητά λειτουργία του Κοινοβουλίου. H Δεξιά επειδή φοβάται τη φωνή του λαού, προσπάθησε να υποβαθμίσει και τη φωνή των εκπροσώπων του. Oι κυβερνήσεις της Δεξιάς δημιούργησαν μια υπερτροφική Εκτελεστική Εξουσία. Παράλληλα τοποθέτησαν σε δεύτερη μοίρα τη Βουλή με έναν αναχρονιστικό Κανονισμό Λειτουργίας, με τη φαλκίδευση των δικαιωμάτων της Αντιπολίτευσης, με μια τυπική και μόνο λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. θέματα, που συγκεντρώνουν το Λαϊκό ενδιαφέρον, δε φθάνουν καθόλου στη Βουλή ή συζητούνται ανεπίκαιρα.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 60)

“Mε την άνοδό του στην Κυβέρνηση, το ΠA.ΣO.K. θα προωθήσει την καθιέρωση της απλής αναλογικής, για να καταγράφεται η λαϊκή βούληση χωρίς παραμορφώσεις. ”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 63)

“Oι Κυβερνήσεις της Δεξιάς έχουν κομματικοποιήσει και ιδιοποιούνται αναίσχυντα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Tο ΠA.ΣO.K. θεωρεί χρέος του να εξασφαλίσει και να κατοχυρώσει την αντικειμενική πληροφόρηση του Λαού από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Tα μέσα αυτά θα μεταβληθούν σε όργανα σωστής ενημέρωσης ψυχαγωγίας, πολιτιστικής ανάπτυξης και μόρφωσης, αλλά και ελεύθερης ανοιχτής συζήτησης και διακίνησης ιδεών.

Στη Διοίκησή τους θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτιστικών φορέων και των συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων, ώστε να εξασφαλίζεται ο πλουραλισμός των απόψεων και της καλλιτεχνικής έκφρασης. H λογοκρισία καταργείται. Δε νοούνται απαγορεύσεις παρά μόνο για την προστασία των νέων.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 71)

“Καταργούνται οι Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στα Λύκεια.

Καταργούνται επίσης οι σημερινές Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και γενικότερα στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 95)

“Tα άμεσα προβλήματα της χώρας είναι ο πληθωρισμός και η ύφεση. Απέναντι σ’ αυτά τα προβλήματα η Δεξιά παραπαίει. Tη μια μέρα επιχειρεί να πολεμήσει τον πληθωρισμό με μέσα που εμποδίζουν την ανάκαμψη της οικονομίας και την άλλη, να τονώσει την οικονομία με μέσα που εντείνουν τον πληθωρισμό. H Κυβέρνηση της N.Δ. έχει από καιρό χάσει τον έλεγχο της οικονομίας. O πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό διπλάσιο ή τριπλάσιο από εκείνο των άλλων χωρών της Ευρώπης. H ανεργία αυξάνεται συνεχώς και η ανισότητα στην κατανομή του εισοδήματος και του πλούτου μεγαλώνει. Oι αποταμιεύσεις του Λαού, αντί να διοχετεύονται σε παραγωγικές επενδύσεις, τροφοδοτούν την πολυτελή κατανάλωση και την παράνομη εξαγωγή κεφαλαίων. H ανικανότητα και η κακή διάγνωση της κατάστασης δεν είναι τα μόνα και ούτε τα κύριο αίτια. H κρίση είναι δομική. Tο αδιέξοδο της Δεξιάς είναι αναπότρεπτο, μια και για να βγάλει την οικονομία από την κρίση, θα πρεπε να θίξει δομές της εξουσίας της, να χτυπήσει συμφέροντα, που η ίδια έχει ταχθεί να προστατεύει και εξυπηρετεί. Oι φορείς αυτών των συμφερόντων, το μονοπωλιακό κεφάλαιο, οι μεσάζοντες και οι κερδοσκόποι, επιδιώκουν να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, παρά την παρατεινόμενη κρίση. Κερδίζουν άλλωστε από τον ίδιο τον πληθωρισμό, που αποτελέι μέσο αναδιανομής του εισοδήματος σε βάρος των εργαζομένων. H φοροδιαφυγή και η διαρροή συναλλάγματος με τις γνωστές υπερτιμολογήσεις – υποτιμολογήσεις, συμπληρώνουν τον φαύλο κύκλο.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 111)

“Παράλληλα η κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας που αποτελεί αντιμονοπωλιακό και αντιεξαρτησιακό μέτρο και η απελευθέρωση και ενίσχυση της πρωτοβουλίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα συμβάλουν αποφασιστικά στο ξεπέρασμα της κρίσης και στη χάραξη της νέας αναπτυξιακής πορείας.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 115)

“H οικονομική επέμβαση στη χώρα μας έχει χαρακτήρα καπιταλιστικής εκμετάλλευσης της περιφέρειας, που αποβλέπει στη μεταφορά του κοινωνικού πλεονάσματος στη μητρόπολη. Για το λόγο αυτό, η χώρα μας, όπως και οι περισσότερες χώρες, της N. Ευρώπης και της Μεσογείου, δεν μπόρεσε να πετύχει μια αυτοδύναμη ανάπτυξη των στρατηγικών τομέων και να βάλει τις βάσεις για μια οικονομία με δικό της κέντρο αποφάσεων και προγραμματισμού.

H καθοδήγηση της οικονομίας από τις πολυεθνικές έφερε την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, τις άνισες εμπορικές ανταλλαγές και ξένες επενδύσεις με απαράδεκτους όρους βραχυπρόθεσμου, θεμιτού και αθέμιτου, επαναπατρισμού κερδών και κεφαλαίων. Παράλληλα ή εξαρτησιακή οικονομική πολιτική της Δεξιάς οδήγησε σε συνεχή διόγκωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, στην αύξηση του εξωτερικού δανεισμού και στη μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 116)

“H ένταξη στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες:

117. H ένταξη συνεπάγεται μεταφορά εθνικής κυριαρχίας, σε ξένα κέντρα, για κρίσιμα θέματα της εθνικής οικονομίας. Τις αποφάσεις που παίρνονται στις Βρυξέλλες ”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 117)

“H Κυβέρνηση του ΠA.ΣO.K. θα ζητήσει σύμφωνα με τις συνταγματικές διαδικασίες, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, για να αποφασίσει ελεύθερα ο Λαός, ύστερα από αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση, αν επιθυμεί τη συνέχιση της ένταξης, ή αν το συμφέρον του επιβάλλει, όπως εμείς πιστεύουμε, τη σύναψη μιας ειδικής συμφωνίας με την Κοινή Αγορά.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 118)

“Άλλη μορφή οικονομικής εξάρτησης, στην οποία η Κυβέρνηση του ΠA.ΣO.K. θα στρέψει την προσοχή της είναι ο εξωτερικός δανεισμός. O εξωτερικός δανεισμός επιτρέπεται όταν είναι εντεταγμένος σ’ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης. Δε συμφωνούμε με εξωτερικό δανεισμό, που αποβλέπει στο να καλύψει περιστασιακά λάθη και παραλείψεις της οικονομικής πολιτικής, αλλά τον δεχόμαστε όταν έχει δυναμικό αναπτυξιακό χαρακτήρα. H διατυμπανιζόμενη από την Κυβέρνηση της N.Δ. πιστοληπτική ικανότητα της χώρα δεν είναι το βασικό πρόβλημα.

H επιτυχία του εξωτερικού δανεισμού κρίνεται από την ταχύτητα με την οποία αυτοπεριορίζεται.

H εξακολούθηση του εξωτερικού δανεισμού σε υψηλά επίπεδα όπως τα σημερινά, θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην οικονομία της χώρας.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 120)

Εδώ όλο το “συμβόλαιο”: http://www.pasok.gr/portal/resource/section/sumvolaioMenu

Και τα ΠαΣοΚικά ψεύδη συνεχίζονται για πολλές παραγράφους και δεκαετίες ακόμη. Ακούραστοι ψεύτες.

27 thoughts on “Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία, που την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί.”

 1. τι σχολιο να κανουμε τωρα σε αυτη την σκληρη πραγματικοτητα;
  γερασαμε με αυτη την γαγγραινα
  και τωρα απειλουνται και τα παιδια μας(θεωρω δικα μου τα παιδια ολων σας) να μην σηκωσουν κεφαλι ως τα δικα τους γεραματα
  εδω που φτασαμε δεν θελει πια σχολια
  ΘΕΛΕΙ ΕΡΓΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ
  ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ
  ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ

  Like

 2. Φαινομενικά είναι έτσι όπως τα γράφεις. Αλλά η ουσία είναι διαφορετική από τα φαινόμενα.
  Τελικά η ελληνική κοινωνία παίρνει μπρος μόνο στα πολύ δύσκολα, αλλά έτσι και πάρουμε δεν σταμάταμε.
  Η ελληνική κοινωνία μέσα σε 1,5 χρόνο θεράπευσε συσσωρευμένη εγκεφαλική μαλακία μίας 30ετίας και βάλε.
  Είμαστε Θεοί και μπράβο μας.

  Η μετάλλαξή μας η ωριμότητά μας, αποφασιστικότητα και οι συνειδητοποιήσεις τρέχουν με ραγδαία ταχύτητα.
  Απαλλαγήκαμε στην μεγάλη πλειοψηφία μας από τα κομματικά μαντριά, είδαμε την αλήθεια, καταλάβαμε ότι μας έβαζαν τόσα χρόνια να μαλώνουμε, ενώ αυτοί κανόνιζαν από κοινού τα πάντα κάτω απ’ το τραπέζι, κι ο ένας έδινε την πάσα στον άλλο.
  Πότε πριν βγήκε τόσος κόσμος ακομμάτιστα χωρίς αρχηγό, ινστρούκτορα, προβατάρχη και με σύμπνοια, αποφασιστικότητα και συλλογικότητα άρχισε να διεκδικεί πράγματα για την Ελλάδα, με μια σταθερότητα κι επιμονή που κρατά σχεδόν μήνα;;; Επιτέλους μιλάμε σαν Ελλάδα για την Ελλάδα. Όχι για τη στενή τσεπούλα μας, αλλά για τη χώρα ολοκληρη.

  Κοιτάξτε λίγο πίσω, όχι πολύ, μερικούς μήνες… 23 Φεβρουαρίου και συγκρίνετε: ποια ήταν τα αιτήματα; “μην περικοψετε” “όχι τα επιδόματα” παρακάλια, παρακάλια, παρακάλια… πόσο γρήγορα διαλύθηκε διαδήλωση με τις πρώτες μολότωφ; αμέσως! πώς τελειωσε; άδοξα για τους πολίτες, ευχάριστα κι άνώδυνα για την εξουσία, ικανοποιητικά για τους συνδικαλιστάδες.

  Δείτε τώρα! ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΒΥΣΑΛΕΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ!
  Πότε πριν είχαν ορμήσει πολίτες να διώχνουν κουκουλοφόρους και να τους δέρνουν; ποτέ!!!! Πότε έπεφταν χημικά και απλώς απομακρυνόντουσαν για να ξαναγυρίσουν; Πότε είχε γίνει της κολάσεως το πρωί και το βράδυ ήταν όλοι στη θέση τους; Πότε είχαμε βγει για την Ελλάδα; Πότε απαιτούσαμε και διατάζαμε;
  ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ!
  Γίναμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΕΠΙΜΟΝΟΙ, ΜΑΧΗΤΕΣ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ, ΠΕΙΣΜΩΝΕΣ, ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ!!!!!
  ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ;;; ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΙΑ!!!
  ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΤΕΡΟ; ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ!!!
  ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΛΑΟΣ! ΑΚΟΥΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΩ ΠΛΑΚΑ!
  Μέχρι τις τελευταίες εκλογές άκουγα μαλάκες να λένε το επί δεκαετίες τραγουδάκι του θυματούλη “εμένα ποιος ήρθε να με σώσει” και τώρα αυτό που ακούω να λένε είναι: φταίμε που δεν καταλαβαίναμε, φταίμε που βολευόμασταν, φταίμε που αποφασίζαμε κοιτάζοντας μόνο την πάρτη μας. Αυτό σημαίνει αντίληψη, ωριμότητα, συλλογική συνειδητότητα. Φεύγω από το Εγώ και πάω στο Εμείς. Σημαίνει βλέπω ποιο είναι το λαθος και δεν θέλω να το επαναλάβω. Αλλάζει στάση ζωής ο κόσμος κι αυτό σημαίνει ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!!!
  ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΆ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ.

  Τα καλλίτερα βγαίνουν για μας από αυτήν την ψευτοκρίση, που είναι όλο ένα τεχνητό κακοπαιγμένο ψέμα. Και τώρα έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι δεν χαύουμε πια τις απειλές και τα φόβητρα που μας κουνάνε, κι ότι έχουμε δικό μας σκοπό και πρόθεση. Τώρα αρχίζουν να ανησυχούν αυτοί….

  ΘΑΡΣΕΙΤΕ, ΤΟ ‘ΧΟΥΜΕ!!!!

  Like

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΟΦΙΑ.
   ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ
   ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ. ΟΜΩΣ …
   “ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ
   ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ….”

   Like

  2. Συμφωνῶ ἀπόλυτα Σοφία. ‘Υπάρχει τεράστιο ποιοτικό ἅλμα τῆς κοινωνίας. Ἀλλάζουμε συνειδητότητα. Καταλάβαμε, ἐκτὸς τῶν ἄλλων, ὅτι δὲν μᾶς φταίει ὁ διπλανός καί σταματήσαμε νὰ τὰ βάζουμε μ’ αὐτόν. Τὸ ὅτι τὴν Τετάρτη τὸ ἀπόγευμα κατέβηκαν δεκάδες χιλιάδες ἄνθρωποι στὸ Σύνταγμα, χωρὶς κανένας ἰνστρούχτορας νὰ τὸ ἐπιβάλλη, δείχνει ὅτι τὸ ποτάμι δὲν γυρίζει πίσω.

   Like

  3. Ο Αναρμόδιος για άλλη μια φορά αρθρογραφεί με αξιέπαινη ακρίβεια. Όντως, το χειρότερο από όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ είναι ότι αλλοίωσε το ήθος και τις αξίες του μέσου Έλληνα. Από την αλλοίωση αυτή προέρχεται η ταχεία κατάπτωση της κοινωνίας, ακριβές αντίγραφο της οποίας είναι οι πολιτικοί που εκλέγουμε.

   Ας μου επιτραπεί, πάντως, να παρατηρήσω ότι, παρά το τι θα θέλαμε, ουδεμία ποιοτική διαφορά διαφαίνεται (ακόμα τουλάχιστον) στις κοινωνικές αντιδράσεις, οι οποίες έχουν όλες (μα ΟΛΕΣ) ατομικό οικονομικό κίνητρο.

   Εάν δεν είχε μειωθεί το ατομικό εισόδημα των Ελλήνων μέσω μειώσεως αποδοχών, αύξησης φόρων και πολλών απολύσεων, η ίδια αυτάρεσκη και ωφελιμιστική χειμερία νάρκη θα επικρατούσε, όπως και παλαιότερα. Ουδείς θα είχε βγει στους δρόμους.

   Ακόμα και τώρα, μιλάει μήπως κανείς “αγανακτισμένος” για τα θανάσιμα προβλήματα που απειλούν τον Ελληνισμό (δημογραφικό, ασφάλεια, μεταναστευτικό); Ή μήπως πιστεύετε ότι, αν υπήρχε τρόπος να γίνει δημοψήφισμα με ερώτημα της μορφής “Αν πουληθεί όλη η δημόσια περιουσία όσο-όσο, τα εισοδήματα όλων επανέρχονται αμέσως στο επίπεδο του 2009. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;”, θα πλειοψηφούσε το ΟΧΙ;

   Τυχαίο είναι ότι έχει αποκτήσει τέτοια δημοφιλία η πρόταση για στάση πληρωμών; Ή μήπως οι πολλοί υποστηρικτές της σκέφτονται π.χ. να ενισχύσουν με τα χρήματα που (πιστεύουν αφελώς ότι) θα εξοικονομηθούν, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο με τις διαρκείς περικοπές έχει οδηγήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε επίπεδο γελοιότητας; Όχι βέβαια! Μεταξύ μας θα μοιραστούμε και πάλι τα “κέρδη”.

   Λοιπόν, ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Την τσεπούλα μας συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε η μεγάλη πλειοψηφία – ούτε την Ελλάδα, ούτε τη δημοκρατία, ούτε τίποτα άλλο από αυτά που ονειρευόμαστε ότι υπηρετούμε. Δεν μας ένοιαξαν τόσες δεκαετίες, θα μας πειράξουν τώρα;

   Σε όσους ξεφεύγουν από τον ανωτέρω κανόνα, θερμά και ελικρινή συγχαρητήρια. Δυστυχώς, όμως, αποτελούν μικρή μειοψηφία, σε μια χώρα που έχει χάσει πλήρως τον προσανατολισμό της.

   Αξιοθαύμαστη ήταν η νεολαία της δεκαετίας του 1950, η οποία, λίγα μόλις χρόνια μετά από έναν καταστροφικό Παγκόσμιο Πόλεμο, ανάμεσα στα ερείπια, χωρίς δουλειές και ελπίδα, στα πρόθυρα της μαζικής μετανάστευσης στο εξωτερικό, διαδήλωνε, χωρίς να καταστρέφει ή να βανδαλίζει, υπέρ της Ενώσεως με την Κύπρο.

   Εμείς, αλήθεια, έχουμε καθόλου πατρίδα στο μυαλό μας, άνω από το προσωπικό μας συμφέρον;

   Like

 3. Ετσι ακριβώςσωστός ο θράκας! Μάλλον έχεις δίκιο που την έκανες από το antinews αν και θα ήθελα να το σχολιάσεις αν δεν σε χαλάει βέβαια

  Like

  1. Ε, εκει κοβονται καποια αιχμηρα σχολια που ειναι και προσφατη ιστορια!

   Like

  2. @black sea

   Μα δεν την έκανα. Απλώς κάποια στιγμή σταμάτησαν να δημοσιεύονται τα σχόλια που έκανα. Προσπάθησα, ξαναπροσπάθησα αλλά τίποτε. Οπότε σταμάτησα να σχολιάζω… Μάλλον με …κάνανε (λολ).

   Θραξ Αναρμόδιος

   Like

 4. και εγω μαζι σας ομως…

  ποιος ψηφιζε πασοκ;

  δεν υπαρχουν μελη και φιλοι;
  δεν ειναι συγγενεις φιλοι οι κοπελες μας που ειναι ΠΑΣΟΚ;

  κακα τα ψεματα δυστυχως ειναι παντου και η πλυση εγκεφαλου ακομα υπαρχει.

  οχι αδικα πανηγυριζουν απο χθες ολοι οτι με τον Μπερνυ λες και ξεγραφτηκε το χρεος!

  ειμαστε ναι μεν εξυπνοι αλλα οταν σου λενε

  «Σήκωσες στην πλάτη σου ασήκωτα βάρη, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Θεωρώ ότι είναι εθνικό έργο. Τίμησες την χώρα και την κυβέρνησή μας δίνοντας δύσκολες μάχες, για να κρατηθούμε όλοι όρθιοι ως χώρα.
  (παπαχρεου για τον παπακων) τι να λεμε;

  Like

 5. Πάντα είχα την μάυρη εντύπωση ότι ήσουν κοψοχέρης Θράκα μου,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα
  Μάλλον επιβεβαιώθηκα,χο,χο,χο,χο,χο.
  Παναγία μου, τέτοια κείμενα είναι ανεκτίμητα. Να΄σαι καλά, μου ανέβασες το ηθικό…Κι άλλο…

  Like

  1. @ΒΡΑΧΟΣ

   Μην παίρνεις όρκο. Δεν ψηφίζω από το 1990-κάπου εκεί. Διότι δεν θεωρώ πως αυτό το πολίτευμα είναι δημοκρατία και η συμμετοχή μου στις εκλογές θα μπορούσε να σημαίνει τίποτε. Οτι και να αποφάσιζα να ψηφίσω ήμουνα υποχρεωμένος να διαλέξω από το μενού υποψηφίων που είχαν διαλέξει ολιγαρχικές κομματικές ηγεσίες. Οι οποίοι μετά ως βουλευτές θα ψήφιζαν οτι τους έφερνε η κυβέρνηση αγόγγυστα. Δεν μπορώ να πάρω μέρος σε τέτοιο πράγμα. Οποιος μπορεί και θεωρεί πως μπορεί ας το κάνει. Εγώ δεν μπορώ.

   ΠαΣοΚ επίσης ΔΕΝ ψήφισα ποτέ. Και ήδη μετά τους πρώτες μήνες διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ το 1982 (υπηρετούσα τότε την θητεία μου), φάνηκε πως τα περισσότερα και τα σημαντικώτερα από αυτά που έλεγε η ηγεσία τους ήταν ψεύδος.

   Απλώς άργησα να καταλάβω, λόγω της φυσικής μου βραδύνοιας, πως αυτό που έλειπε από παντού (πολίτευμα-βουλή, εσωκομματική λειτουργία κομμάτων, δήμοι, σωματεία κλπ) ήταν η δημοκρατία. Με την αντιπροσώπευση με μακρές θητείες και συνεχόμενες επανεκλογές των ίδιων και των ίδιων σε όλες τις θέσεις, δημιούργησαν παντού (στη βουλή, στις κεντρικές κλπ επιτροπές και πολιτικά γραφεία των κομμάτων, στους δήμους, στα σωματεία, στους μοτοσυκλετιστικούς ομίλους) μια τάξη ΟΛΙΓΩΝ ανθρώπων που λυμαίνονται την εξουσία και έχουν ως τάξη δικά τους πια συμφέροντα. Και παντού ο λαός να απουσιάζει…

   Θραξ Αναρμόδιος

   Θραξ Αναρμόδιος

   Like

   1. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να σε κάνω να απολογηθείς, απλώς αστειεύτηκα.
    Απόλυτο δικαίωμά σου, απλώς διαφωνούμε….
    Ριζικά.
    Ότι πρέπει ο λαός να έχει λόγο, είναι δεδομένο.
    Το κείμενο είναι ανεκτίμητο γιατί ΑΚΟΜΑ το έχουν ευαγγέλιο πολλά ζα, που επιμένουν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους.Ποτέ δεν άντεξα να το διαβάσω όλο, με πονούσε το στομάχι από τα γέλια, στα μισά.
    Τώρα το αποθήκευσα γιατί το γέλιο χρειάζεται και οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες.
    Να΄σαι καλά.

    Like

 6. γιατι σου ανεβασε το ηθικο?εμενα μεπιασε καταθλιψη με τις αληθειες που λεει.και που συνεχιζουν να υπαρχουν ανθρωποι που το ψηφιζουν.

  Like

 7. Αναρμοδιε δεν εχεις δει ολες τις σκηνες του εργου…
  Αστο καλυτερα…
  Εγω παντως θα συμπληρωνα οτι πασοκ -ξεπασοκ ,Ν.Δ.-ξε Ν.Δ,ΚΚΕ-ξεΚΚΕ,ΛΑΟΣ-ξεΛΑΟΣ,ΣΥΡΙΖΑ-ΞΥΡΙΖΑ ΟΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ …
  Η Βουλη των Ελληνων ισως δεν χρειαζεται κομματα…
  Κιαυτο ισως πρεπει να γινει κατανοητο απο τους πολιτες…
  Οπως εχει γινει εξαλλου κατανοητο απο την Ευρωζωνη…
  Η βουλη χρειαζεται ομως,κυριως εξυπνα προσωπα ,που μπορουν να συνδιασουν ολες τις ποικιλομορφιες και διαφορες αποψεων – συμπεριφορων των πολιτων και να τις συντονισουν σε μια και μονη αρμονικη κινηση…ή γροθια…
  Πρεπει δε η Βουλη να συνειδητοποιησει οτι μνημονια και μεσοπροθεσμα δεν ωφελουν κανενα στην κατανοηση της καταστασης αλλα τουναντιον οδηγουν σε ανουσια παρεκτροπη…Εκτος κιαν αυτο θελουν…

  Like

  1. @Ηλιας

   Ηλία αφού έχεις δει όλο το έργο, γιατί δεν ενημερώνεις και εμάς τους υπολοίπους. Το αφήνω όμως αφού μου λες “άστο καλύτερα”…

   Εχω πει για όλα τα κόμματα κατά καιρούς και οι απόψεις μου είναι γνωστές.

   Να τις ξαναπώ: Πρέπει να βρούμε τρόπους στο πολίτευμα ώστε
   1) και η κοινωνία να επιλέγει αυτούς που θεωρεί ικανώτερους και αξιώτερους
   2) και να δυσκολέψουμε την διαφθορά και αυτών που θα εκλεγούν
   3) και ΚΥΡΙΩΣ να ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ τα κόμματα κυβερνήτες και νομοθέτες

   Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να εφαρμόσουμε ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι κομματικό. Και από αυτούς που θα εκλέξει η κοινωνία, θεωρώντας τους ως καλύτερους, μετά να συγκροτήσουμε βουλή και κυβέρνηση ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ. Δηλαδή ίσως χρειαστούμε παραπάνω από ένα ΕΝΙΑΙΑ ψηφοδέλτια. Ενα σίγουρα για την βουλή και ένα για την κυβέρνηση. Μια παραλλαγή θα ήταν να έχουμε ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο για κάθε κυβερνητική θέση, πχ του πρωθυπουργού, των υπουργών και των υφυπουργών. Και πάντα η τελική επιλογή, μετά την εκλογή από τον λαό, να γίνεται ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ.

   Ιδέες υπάρχουν κι αν καθήσουμε τρεις ανθρώποι θα κατεβάσουμε περισσότερες. Πόσο μάλλον τώρα που κατεβαίνει η μισή ελλάδα στις πλατείες και στις συνελεύσεις.

   Θραξ Αναρμόδιος

   Like

 8. Το ΠΑΣΟΚ ηταν και ειναι η πολιτικη πανουκλα που σαρωσε και μολυνε την Ελληνικη κοινωνια απο τα συθεμελα της. Οπως πολυ σωστα ελεχθη το ΠΑΣΟΚ δεν ειναι κομμα αλλα επενδυση, επενδυση ομως για πολυ λιγους που ροκανισανε επι 30 χρονια την Ελλαδα. Ιδου το αποτελεσμα !

  Like

 9. Για οσους διαβαζουν ιστορια ας δουν τι ελεγε ο Χιτλερ προεκλογικα και το εκανε μετα στην εξουσια, και θα δουν ποσα κοινα στοιχεια εχει με το Πασοκ. Ο ελληνικος λαος την πατησε με το Πασοκ οπως οι γερμανοι με τον Χιτλερ. Δυστυχως το Πασοκ εχει γινει δυναμη της συνηθειας για τον μεσο ελληνα και δυσκολα μπορει να απαλαγει απο την θρησκεια του εθνικοσοσιαλιστικου Πασοκ. Τουλαχιστον οσο υπαρχουν συνηδητοποιημενοι ανθρωποι υπαρχει καποια ελπιδα.

  Like

  1. συμφωνῶ ἀπολύτως.
   Ἡ κομματική πειθαρχία τοῦ παschock , ἡ δομή του ἀκόμη καί τά ἒντυπά του εἶναι cλopy – paste ἀπό τόν Χῖτλερ. ΟΛΑ !
   Δέν ἔχουμε παρά νά θυμηθοῦμε προεκλογικά τό “τεῖχος” ὡς πρός τήν προσέγγιση, τίς δηλώσεις τό ὕφος, τίς λέξεις πού χρησιμοποιοῦσαν τά στελέχη του. Δέν ξέφευγαν οὒτε κεραῖα ! Στρατιωτάκια !
   Δἐν ἒπρεπε νά παραδοθοῦν οἱ ἐκλογές τοῦ 2000 …
   Ἒτσι βρῆκαν χρόνο νά ἀνασυνταχθοῦν , νά συνεχίσουν τήν λεηλασία καί νά ξαναθεμελιωθοῦν .

   Like

 10. Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία. Την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί. » λέτε εσείς
  Για να θυμηθούμε όμως κάτι.
  Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι γνήσιο κίνημα που βγήκε από τον Λαό , όπως ας πούμε η σημερινή ” πλατεία ”. Είναι κατασκεύασμα ενός που είχε την έμπνευση να οικειοποιηθεί την διάθεση του λαού..
  Μεγάλη παρένθεση
  Σ αυτά ο Ανδρέας ήταν άπιαστος .Κάντε τον κόπο να διαβάσετε την διακήρυξη της τρίτης του Σεπτέμβρη 1974 .Τώρα θα μου πείτε που θα βρεθεί ;!!…
  Θα αντιγράψω μόνο μια φράση από το ” πράσινο βιβλιαράκι ” σελ. 45 ….. ια) Συμπεριφέρεται κατά τρόπο που να δείχνει πως τα σοσιαλιστικά ιδανικά δεν είναι μόνο πολιτική θέση ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ”
  Κλείνει η παρένθεση
  Μη γελιόμαστε αρκεί να θυμηθούμε μόνο ότι : Το πρώτο του συνέδριο έγινε μετά από 7 χρόνια και μόνο, όταν το κόμμα έγινε κυβέρνηση !!!!!
  Χρειάστηκε η παρένθεση Σιμήτη , μέχρι που να ενηλικιωθεί το παιδί ,και η κληρονομιά πήγε στον φυσικό της κληρονόμο !!!
  Το μεγαλύτερο λοιπόν δυστύχημα , δεν είναι αυτό καθ εαυτό το ΠΑΣΟΚ στο οποίο πολλοί πίστεψαν και για το οποίο πολλοί αγωνίστηκαν Είναι η οικογένεια.
  Τώρα για τους υπόλοιπους τι να πει κανείς…
  Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν Και, καλά, αυτοί θέλουν να πιστεύουν στην διακήρυξη και στο ” κίνημα ” και από αυτό ελπίζουν σε καλλίτερες μέρες και η ελπίδα είναι γνωστό πως πεθαίνει τελευταία.σ
  Όταν όμως ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίου [ θα τον παίρνανε τάχα βοηθό στην έδρα τους στο πανεπιστήμιο ; ] ψάλουν το, σε υμνούμεν , σε ευλογούμεν σε δοξολογούμεν κύριε …[ το και δεόμεθά σου, το λένε από μέσα τους ] .και τρέχουν από πίσω του επαναλαμβάνοντας σε κάθε παράγραφο της όποιας δημόσιας κουβέντας τους ” όπως είπε ,όπως ανέφερε, όπως διακήρυξε ο πρωθυπουργός και λοιπά αηδιαστικά τι να πω..
  Διάβασα κάπου και αναφέρεται στην εποχή που χτίζονταν το Δρομοκαϊτιο [ έτσι δεν το λένε ; υπάρχει ακόμα ή το πουλήσανε κι αυτό ; ] ,
  Περνούσε ένας χωρικός και ρώτησε
  .- Τι θα φτιάξετε εδώ ;
  .- Τρελάδικο του απάντησαν
  Υπονοώντας ότι πρέπει να γίνει μεγάλο για να μας χωρέσει όλους , Τράβα κορδέλα , είπε ο χωρικός συνέχισε τον δρόμο του …..

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s