ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, ΤΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει και σε σας προσωπικά αυτές τις ημέρες. «Καταλάβατε» την εξουσία με ψεύτικες υποσχέσεις και δελεαστικά συνθήματα προς το ελληνικό λαό, που και αυτός δυστυχώς σας πίστεψε και σας έδωσε την ψήφο του απλόχερα , κατακρημνίζοντας το μέχρι τότε κυβερνόν κόμμα και αναγκάζοντας τον Κώστα Καραμανλή να παραιτηθεί από την αρχηγία και ο λαλίστατος μέχρι τις εκλογές του 2009, να βυθισθεί έκτοτε σε μια περίεργη σιωπή.

Και μετά από συνεχείς αποτυχίες βυθίσατε τον ελληνικό λαό σε κατάθλιψη και μιζέρια με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάσταση που κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει.

Δεν γνωρίζω ποιοι σας συμβουλεύουν και τι σας καθοδηγούν να πράξετε. Ένα μόνο ξέρω. Ότι η κατάσταση αυτή δεν «μαζεύεται», διότι ο λαός μετατρέπεται σε μάζα. Και όταν έχουμε μάζα, τα πράγματα είναι σαν τον ασκό του Αιόλου, που όταν ανοίγει κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τις ζημιές και τις καταστροφές που θα συντελεσθούν.

Αυτά που λέτε περί πανεθνικής προσπάθειας και λοιπές μεγαλοστομίες δεν τα πιστεύει πλέον ο κόσμος και σας γυρίζει όχι μόνο τη πλάτη, αλλά σας απονέμει απλόχερα τα παράσημα της ανοικτής παλάμης συνοδευόμενα από νεράντζια και λοιπά αντικείμενα. Ένα πλέον σας μένει πια. Να παραιτηθείτε και να αποσυρθείτε τόσο εσείς και ο μαθητευόμενος κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και ο λαλίστατος κ. Πεταλωτής που όταν τον βλέπει ο κόσμος εκνευρίζεται ακόμη περισσότερο.

Αλλάξτε την κυβέρνησή σας και αναθέστε σε κάποια άλλα σοβαρά πρόσωπα να ασκήσουν την εξουσία για να αντιμετωπίσουν τη κρίση μήπως και περισωθεί ότι δύναται ακόμη να περισωθεί .

Και σεις κ. Σαμαρά,

Αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Μην βιάζεσθε να κυβερνήσετε. Έχετε καιρό μπροστά σας και προ πάντων βοηθείστε να ξεπερασθεί η κρίση, τόσο η πολιτική όσο και οικονομική. Μην έχετε την εντύπωση ότι αν αναλάβετε ακόμη και σήμερα την εξουσία, τα πράγματα θα είναι όλα ρόδινα για σας. Το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ (οι συνδικαλιστές δηλαδή) που τώρα απλά κουνάει το δακτυλάκι του, θα το βρείτε απέναντί σας  κουνώντας τις γροθιές του και θα ξεσηκώνουν τον κόσμο που δυστυχώς θα υπακούει. Πιστεύω ότι αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά και εξ αυτού μάλλον πηγάζει η ατολμία σας να ζητήσετε άμεσα εκλογές, παρότι οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις σας δίνουν εκλογικό προβάδισμα.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί «μικροί και μεγάλοι», καθίστε γύρω από ένα τραπέζι, και αποφασίστε να βγάλετε τη χώρα από τη κρίση ειρηνικά και με σύνεση, πριν σας βγάλει ο κόσμος με βία από τη χώρα, διότι όταν η  όταν αρχίζει η φθορά της εξουσίας, τότε όλα καταρρέουν ολοκληρωτικά.

Και δυστυχώς η φθορά άρχισε προ πολλού.

 

Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Αντιστράτηγος ε.α.

nikosxrist@gmail.com

9 σκέψεις σχετικά με το “ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, ΤΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ”

 1. «Ο Λαός μετατρέπεται σε μάζα» , μάλιστα. Έτσι αποκαλούμε τον Λαό όταν αρχίζει να αντιδρά στην προδοσία, η δε εναλλακτική που προσφέρουμε είναι οι συγκυβερνήσεις, χωρίς ασφαλώς να ξεκαθαρίζουμε τι περιμένουμε απ’ αυτές (με εξαίρεση τις γενικότητες).
  Κρίμα στρατηγέ…

  Μου αρέσει!

   1. Δηλαδή Συμμαχητή, γίναμε αυτό που γίναμε επειδή ΤΩΡΑ καταφέραμε με τις ακομμάτιστες συγκεντρώσεις να ζητηθούν επιτέλους εκλογές; Μας βρίζαμε πριν, μας βρίζουμε τώρα, τελικά το μόνο που μας απομένει είναι να μας βρίζουμε και να αδρανούμε;

    Μου αρέσει!

 2. Υπάρχει καθώς έμαθα και η λεγόμενη: «κρίσιμη μάζα». Είναι αυτή που με τρόπο ακατάληπτο μεταφέρει την πληροφορία που σχετίζεται με την επιβίωση σε χώρο πολύ μακρινότερο της ύπαρξής της. Μιλάμε για μηνύματα αυτοπροστατευτικά που έχουν αποδεκτές ομοειδείς πληθυσμούς. Δεν χρειάζεται κανένα μέσο πέραν της αντίληψης του όντος για να ληφθούν.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s