Ο Γκαντάφι, ανεξάρτητα και χωρίς λογοκρισία

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το θέμα που φέρνει στην δημοσιότητα το πολύ καλό Berlin – Athen.

Ο Μουαμάρ Γκαντάφι ήταν ένας μεγάλος ηγέτης, το έργο του οποίου, λόγω παραπληροφόρησης, λίγοι μόνο γνωρίζουν. Το κείμενο που θα διαβάσετε είναι ένα είδος διαθήκης που αφήνει σε όλους μας

Αναμνήσεις απο τη ζωή μου – Μουαμάρ Γκαντάφι, ο ηγέτης της επανάστασης

Πρωτότυπο: Recollections of My Life: Col. Mu’ammar Qadaffi, The Leader of the Revolution

 

Ανγγλική μετάφραση: Prof. Sam Hamod, Ph.D.

Γερμανική Μετάφραση: Katharina Huber Cuénod

Ελληνική Μετάφραση: Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

Πηγη: Informationclearingshouse

Στο όνομα του Αλλάχ, του Φιλανθρώπου και Ελεήμονος

Για 40, ίσως και περισσότερα χρόνια, δεν μπορώ να θυμηθώ, έκανα ότι μπορούσα για να δώσω στους ανθρώπους σπίτια, νοσοκομεία, και όταν πεινούσαν, τους έδωσα να φάνε. Μετέτρεψα μάλιστα την έρημο στη Βεγγάζη σε καλλιεργήσιμή γή. Αντιστάθηκα ενάντια στις επιθέσεις εκείνου του Cowboy, του Reagan. Όταν σκότωσε την υιοθετημένη κόρη μου, που ήταν ένα ορφανό παιδί, είχε προσπαθήσει να σκοτώσει εμένα, αντί για μένα σκότωσε εκείνο το φτωχό και αθώο παιδί. Μετα βοήθησα τους αδελφούς και τις αδελφές μου στην Αφρική με χρήματα για την Αφρικανική Ένωση.

Έκανα ότι μπορούσα για να βοηθήσω τους ανθρώπους να καταλάβουν την πραγματική δημοκρατία, όπου επιτροπές των κατοίκων κυβερνούν τη χώρα μας. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, όπως μου είπαν κάποιοι, και μάλιστα αυτοί που είχαν σπίτια με δέκα δωμάτια, καινούργια κοστούμια και έπιπλα στα σπίτια τους, αυτοί δεν ήταν ποτέ ικανοποιημένοι. Επειδή ήταν εγωιστές, ήθελαν όλο και περισσότερα και έλεγαν στους Αμερικανούς και άλλους επισκέπτες της Λιβύης, ότι χρειάζονται “δημοκρατία” και “ελευθερία”, και δεν συνειδητοποίησαν ποτέ, ότι αυτό ήταν ένα καταστροφικό σύστημα, όπου ο μεγαλύτερος σκύλος τρώει όλα τα υπόλοιπα. Αυτοί είχαν μαγευτεί από τέτοιες λέξεις και δεν έβλεπαν, ότι στην Αμερική δεν παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν νοσοκομεία, δωρεάν στέγαση, δεν παρέχεται δωρεάν σχολείο και δωρεάν φαγητό, εκτός εάν οι άνθρωποι πάνε να το ζητιανέψουν ή στέκονται σε μεγάλες ουρές για μια σούπα.

Όχι, ότι έκανα εγώ, για μερικούς δεν ήταν ποτέ αρκετό. Υπήρχαν όμως και οι άλλοι, που ήξεραν πως εγώ ήμουν ο γιος του Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ, του μόνου αληθινού ηγέτη των Αράβων και των Μουσουλμάνων που είχαμε απο την εποχή του Σαλαντίν, όταν αυτός ζήτησε την Διώρυγα του Σουέζ για το λαό του, όπως και εγω ζήτησα τη Λιβύη για το λαό μου. Ήταν τα βήματα του που ακολούθησα, για να απαλλάξω τον λαό μου από τον αποικιακό ζυγό – απαλλαγμένο από κλέφτες που θα μας έκλεβαν.

Τώρα βρίσκομαι υπο την επίθεση της μεγαλύτερης δύναμης της στρατιωτικής ιστορίας. Ο μικρός αφρικανός γιος μου, ο Ομπάμα, θέλει να με σκοτώσει, θέλει να αφαιρέσει απο την χώρα μας την ελευθερία, να μας πάρει τα δωρεάν σπίτια μας, την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μας, τα δωρεάν σχολεία μας, το δωρεάν φαγητό μας και να τα αντικαταστήσει με κλοπή αμερικανικού στυλ, αυτό που ονομάζεται “καπιταλισμός” – αλλά εμείς στον τρίτο κόσμο γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει πολυεθνικές επιχειρήσεις, που κυριαρχούν τον κόσμο και βάσανα για τους λαούς. Και γι’ αυτό για μένα δεν υπάρχει καμμία εναλλακτική λύση, εγώ πρέπει να πάρω τη θέση μου, και αν θέλει ο Αλλάχ, θα πεθάνω, ακολουθώντας τον δρόμο του, έναν δρόμο που έκανε την χώρα μας πλούσια σε καλλιεργήσιμη γη, σε τρόφιμα και σε υγεία, και μας επέτρεψε μάλιστα να βοηθάμε τους αφρικανούς και άραβες αδελφούς και αδελφές μας που εργάζονται εδώ μαζί μας, εδώ στο λιβυκό Jammohouriyah.

Δεν θέλω να πεθάνω, αλλά εαν πρόκειται να σώσω τη χώρα αυτή, όλες τις χιλιάδες που είναι παιδιά μου, τότε ας γίνει έτσι.

Ας γίνει αυτή η διαθήκη μου μια φωνή πρός τον κόσμο, ότι εγώ ήρθα αντιμέτωπος με τις επιθέσεις των σταυροφόρων του ΝΑΤΟ, ότι στάθηκα ενάντιος στην φρίκη, στην προδοσία, ενάντια στη Δύση και τις αποικιακές φιλοδοξίες της και ότι είμαι στο πλευρό των αφρικανών αδελφών μου, των πραγματικών αράβων και μουσουλμάνων αδελφών μου, σαν ένας φάρος. Όταν άλλοι χτίζαν παλάτια, εγώ ζούσα σ’ ένα ταπεινό σπίτι, σε μια σκηνή. Ποτέ δεν ξέχασα τα νιάτα μου στη Σύρτη. Δεν πρόδοσα ανόητα το εθνικό μας κεφάλαιο. Και όπως ο Σαλαντίν, ο μεγάλος μας μουσουλμάνος ηγέτης, έσωσε την Ιερουσαλήμ για το Ισλάμ, έτσι κι’ εγώ πήρα λίγα για τον εαυτό μου …
Στη Δύση κάποιοι είπαν ότι δεν έχω σώας τας φρένας, είμαι “τρελός”, και εξακολουθούν να ψευδολογούν, ακόμη και αν γνωρίζουν την αλήθεια. Γνωρίζουν, ότι η χώρα μας είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη, δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αποικιοκρατίας, ότι αυτό το όραμα μου, ο δρόμος μου, ήταν και είναι ξεκάθαρος για το λαό μου, και ότι θα αγωνιστώ μεχρι την τελευταία μου πνοή, για να διατηρήσουμε την ελευθερία. Είθε να μας βοηθήσει ο Αλλάχ ο Παντοδύναμος, να μείνουμε πιστοί και ελεύθεροι.
Σημείωση του lupo cattivo

Εμείς οι ηλίθιοι δυτικοί δεν καταλάβαμε καθόλου, τι μεγάλος «τύραννος», «δικτάτορας», «ηγέτης» είναι αυτός ο ‘λύκος” Γκαντάφι για την Λιβύη, την Βόρεια- και ολόκληρη την Αφρική, και αυτό θα πρέπει να μας ανοίξει τα μάτια για τους λίγους όπως ο Ahmedschenidad, ο Assad, ο Τσάβες, ο Πούτιν (;), ο Kim, ο Al-Bashir για τους Ταλιμπάν και την ανευ ηγεσίας (;) ιρακινή αντιπολίτευση κ.λπ.

Πώς μια τέτοια ζωή χωρίς καμία δικαιοδοσία και χωρίς καμμία νομιμότητα μπορεί να τελειώσει, δείχνει ξεκάθαρα το γαλλικό τμήμα των παγκοσμίων τυράννων στην Ακτή του Ελεφαντοστού, όπου στο άψε σβύσε συλλαμβάνεται ο κύριος Ghagbo που δεν πειθάρχησε στο σύστημα, για να αντικατασταθεί, ύστερα απο “ελευθερες εκλογές” που έγιναν με την βοήθεια της Δύσης, απο έναν “αγαπητό” της δικτατορα. Πολλοί απο τον “επαναστατημένο” στρατό φόρεσαν μάλιστα παραπλανητικά και τα σήμετα του ΟΗΕ, για να μοιάζουν με στρατό της «διεθνούς κοινότητας», που στην πραγματικότητα εξυπηρετεί την «σιωνιστική χυδαιότητα».

Στο τέλος μερικές συμπληρωματικές πληροφορίες για το θέμα Λιβύη, που δείχνουν και το είδος της παραπλήροφόρησης του κόσμου (απο τον Heinz Eckel)

 

Πηγή: http://lupocattivoblog.wordpress.com/2011/04/11/gadaffi-unabhangig-und-unzensiert/

 

Erinnerungen an mein Leben – Mu’ammar Gadaffi / Col. Mu’ammar Gadaffi

Engl. Übersetzung Prof. Sam Hamod, Ph.D. /Deutsche Übersetzung aus dem Englischen: /Katharina Huber Cuénod

Recollections of My Life: Col. Mu’ammar Qadaffi, The Leader of the Revolution. April 8, 2011.     QUELLE: Informationclearingshouse

6 thoughts on “Ο Γκαντάφι, ανεξάρτητα και χωρίς λογοκρισία”

 1. Ακριβώς την ίδια διαθήκη θα κάνει και ο ΓΑΠ! Θα πεθάνει για το λαό του. Όμως ποιός είναι ο λός του; Σίγουρα όχι οι Έλληνες.
  Και κάτι ακόμα: Θα πεθάνει!!!
  γ.κ.

  Like

 2. Δεν αμφιβάλλω ότι πολλά έχει κάνει για το λαό του. Εκείνο που δεν μας είπε είναι αν αληθεύει ότι έχει δισεκατομμύρια σε τράπεζες εκτός Λιβύης και αν ναι γιατί! Επίσης, γιατί δεν έχει κάνει πολύ περισσότερα με τόσο χρήμα που διαθέτει η χώρα του, ώστε να βουλώσει τα στόματα αυτών που έχουν σπίτια με δέκα δωμάτια κ.λπ. Τα πράγματα, δυστυχώς, είναι πάντοτε γκρίζα. Ποτέ μαύρο ή άσπρο. Επίσης, γιατί δεν μας λέει τί ακριβώς είναι αυτό που προκάλεσε την μήνι των Δυτικών και κυρίως του Σαρκοζί. Δεν μπορεί ο Σαρκοζί να έκενα ό,τι έκανε για την ψυχή του μπαμπά του ή για τον λιβυκό λαό.

  Like

  1. Με συχωρείς……
   αλλά ελικρινά, ποιόν προσπαθεις να πείσεις με τα όσα λές?
   Εχω κάνει στην Λιβύη και γνωρίζω το τι συμβαίνει… Για παρτη του δεν έχει…αλλα και να είχε….εφοσον ο λαός του ειναι πλήρως καλυμμένος δεν πεφτει λόγος σε κανένα. (Εκπαιδευση, υγεία, μηνιαιο μέρισμα σε όλους του Λιβύους, δωρεάν κατοικία – οι αγρότες και δωρεάν καλλιεργησιμη γη με ολον τον απαραιτητο αγροτομηχανικό εξοπλισμό – κι αυτό δωρεάν)
   κι ερχεσαι και ρωτάς γιατί προκάλεσε την μήνι του Σαρκοζί???? και δίνεις μια υποθετική απάντηση που δεν στεκει πουθενα… “Δεν μπορεί ο Σαρκοζί να έκενα ό,τι έκανε για την ψυχή του μπαμπά του” Απο εκεί ξεκινάς???
   Από οτι φαίνεται….κιεσύ εισαι ενα ακομη λαμόγιο των πολυεθνικών, ενας προβοκατορας, ξεφτιλισμένος και ξεπεσμένος υπηρέτης των ξένων οικονομικών συμφερόντων που καμία σχέση δεν έχουνε με το να θέλουνε να δούνε το καλό της Λιβύης και των Λιβύων.
   Μόνον μια απαντηση σου πρέπει.
   ΟΥΣΤ
   UncleGeorge

   Like

 3. είχαν μαγευτεί από τέτοιες λέξεις και δεν έβλεπαν, ότι στην Αμερική δεν παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν νοσοκομεία, δωρεάν στέγαση, δεν παρέχεται δωρεάν σχολείο και δωρεάν φαγητό, εκτός εάν οι άνθρωποι πάνε να το ζητιανέψουν ή στέκονται σε μεγάλες ουρές για μια σούπα.

  Γιατι, ετσι δεν την πατησαμε και εμεις με την ..μαγεια του αμερικανικου ονειρου?
  Αμερικη δεν γιναμε , με το χειροκροτημα μας?
  λιγα ασημηκακια μεινανε και ..θα ζουμε μαγεμενα!
  Στη χωρα που και εμεις Κανταφι τα ειχαμε!
  Δεν ειχα ειδει ΠΟΤΕ στη ζωη μου να ψαχνουν …στα σκουπιδια!
  Ποτε ανθρωπους νακοιθμουνται στα ..πεζοδρομια!
  Ποτε ανθρωπους να μην μπορουν να μπουνε Νοσοκομεια!
  Ειπαμε. Η μπουλντοζα της παγκοσμιας αταξιας , ΟΛΑ θα τα ισοπεδωσει σαν αγαπη και αλληλεγγυη.
  ΟΛΑ!
  Και εμεις που μας αφορα,
  θα κοιταζουμε την λυση στην ..τηλεοραση!
  Εσενα το γνωριζεις οπως και εγω προβλεπω , οτι λιγος ειναι ο καιρος….
  Ηρθαν με τις βοβμβες και το ετσι γουσταρω!
  Εμας ηρθαν ..απο μεσα!
  Με αλλο τροπο!
  Φοβηθηκαν την ..προιστορια μας!

  Like

   1. Περίοπας δεν σου βγήκε μπρέ
    με τέτοιο D θέλει όχι κούτσικο
    να :D:

    Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s