Στο χαμηλότερο επίπεδο 19 ετών η ανεργία στη Γερμανία – Και εμείς κοιτάζουμε παθητικά να μας διαλύουν τη χώρα

Την ώρα που η Ελλάδα παλεύει με το μέτωπο της ανεργίας, που βρίσκεται πάνω από το 15% (στην πραγματικότητα ξεπερνά το 20%), κάποιες άλλες χώρες μειώνουν την ανεργία.

Η χώρα όμως αυτή, έχει κερδοσκοπήσει εναντίων της χώρας μας ουκ ολίγες φορές, ενώ ακόμα και τώρα την οδηγεί στην καταστροφή.

Ο λόγος φυσικά, για τη Γερμανία, όπου ο αριθμός των Γερμανών ανέργων υποχώρησε κάτω από τα 3 εκατομμύρια για πρώτη φορά τον Απρίλιο. Στα χαμηλότερα επίπεδα δηλαδή, των τελευταίων 19 ετών από τον Ιούνιο του 1992!

Ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας μειώθηκε κατά 37.000 στους 2,97 εκατομμύρια, με το ποσοστό της ανεργίας να παραμένει αμετάβλητο στο 7,1%.

Σε μεγάλη αντίθεση με την δεινή κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο τμήμα της υπόλοιπης Ευρώπης, οι γερμανικές εταιρίες κάνουν προσλήψεις καθώς αυξάνουν την παραγωγή για να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες παραγγελίες για εξαγωγές, την ώρα που υποχρεώνουν την υπόλοιπη Ευρώπη να υιοθετεί σκληρά μέτρα λιτότητας με ταυτόχρονη αύξηση της ανεργίας!

Η γερμανική κυβέρνηση προβλέπει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί 2,6% φέτος μετά το 3,6% της περσινής χρονιάς. Εμείς φυσικά, θα έχουμε ύφεση…

42 thoughts on “Στο χαμηλότερο επίπεδο 19 ετών η ανεργία στη Γερμανία – Και εμείς κοιτάζουμε παθητικά να μας διαλύουν τη χώρα”

 1. Συνεχίστε να αγοράζετε BMW Mercedes και από γερμανικές αλυσίδες super market να μειώσετε και άλλο την ανεργία της γερμανίας.

  Αλλά το επίδομα της ανεργίας σας σιγά σιγά να το βγάλετε από το μυαλό σας….

  Like

  1. Γιατί τι παράγει η Ελλάδα για να το υποστηρίξουμε ??? καλός και ο αντίλογος αλλά με επιχειρήματα. και όσο αναφορά τις αλυσίδες Σούπερ μάρκετ που από ότι φαντάζομαι εννοείς τα Lidl ένα ποσοστό των προϊόντων είναι Ελληνικά αλλά φτηνότερα από τις ‘Ελληνικές’ αλυσίδες…γιατί άραγε???

   Like

   1. Τότε να κλείσουμε και τα τελευταία ελληνικά εργοστάσια να πάει η ανεργία 60% να πέσει η πείνα για να αισθανθούν κάποιοι ότι έχουν “επιχειρήματα”…

    Like

   2. Μα αυτό είναι το θέμα ότι κάποιοι αυτό θέλουν και αυτό κάνουν .. και γω επαγγελματίας είμαι και δεν θα είμαι για πολύ… γιατί το κράτος προσπαθεί να με γονατίσει από όλες τις πάντες… πόσες ελληνικές επιχειρήσεις νομίζεις θα αντέξουν στην Ελλάδα?? ελάχιστες ..και αυτές που θα αντέξουν θα έχουν Γερμανικές Ιταλικές κτλ κτλ ‘πλάτες’ ..μην γελιόμαστε.

    Like

   3. Άρα τι μου προτείνεις? Αφού είσαι επαγγελματίας και θέλω να αγοράσω το προιόν σου και ας είναι λίγο πιο ακριβό για να σε στηρίξω να μην το κάνω?

    να πάω στο πολυεθνικό πολυκατάστημα και να το πάρω από εκεί?
    αυτό θες??

    εξήγησε λίγο που θες να καταλήξεις?

    Like

   4. Θέλω να καταλήξω στο ότι ενώ εγώ θα στο πουλήσω φτηνότερα από το κατάστημα το πολυεθνικό … εσύ θα πας να το πάρεις από εκεί γιατί σου έχουνε κάνει πλύση εγκεφάλου… γιατί εγώ το μικρό μαγαζάκι δεν έχω τα κεφάλαια και την ρευστότητα να σου πουλήσω μούρη και λεζάντα …

    Like

   5. εδώ συμφωνούμε απόλυτα . Στο Olympia αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με τις πενιχρές μας δυνάμεις. Να περιορίσουμε τον προγραμματισμό που έχει υποστεί ο κόσμος.

    Πιστεύεις ότι σε παντοπωλεία της γειτονιάς (που έχουν απομείνει) βρίσκω πιο φθηνά μερικά προϊόντα από τα super market αλλά δε πατάει ψυχή???!!

    Like

   6. Τα παντοπωλεία έχουν σώσει τον προυπολογισμό μου. Δοκιμάστε το. Θα πάρετε τα απαραίτητα και αρκετά προιόντα σε καλή τιμή. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα το γάλα το οποίο αγοράζω 0.95/λίτρο.

    Like

  2. Το πιστεύω γιατί το ζω καθημερινά … δυστυχώς. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και τρόπο σκέψης σαν λαός δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.

   Like

 2. Γερμανικό μοντέλο…
  Οπως μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, περίπου 7,5 εκατομμύρια (!)
  είναι οι Γερμανοί εργαζόμενοι που ζουν με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα!
  *
  Στο «νοικοκυρεμένο», στο «σοβαρό», στο «πλεονασματικό», στο «αναπτυγμένο»
  γερμανικό κράτος, ένας πληθυσμός, που αριθμητικά ισοδυναμεί με μια Ελλάδα
  σχεδόν, λιμοκτονεί!
  *
  Να, λοιπόν, που οι θεωρίες περί «ανάπτυξης» είναι άνευ σημασίας, αν δεν
  απαντηθεί το βασικό ερώτημα: «Ανάπτυξη για ποιον»; Προφανώς, η ανάπτυξη του
  γερμανικού καπιταλισμού δεν αφορά… εξίσου τα γερμανικά μονοπώλια και τους
  Γερμανούς εργαζόμενους.
  *
  Το ίδιο ισχύει και με τη θεωρία περί «πολιτικής σταθερότητας». Μια χαρά
  σταθερότητα γνωρίζει το αστικό πολιτικό οικοδόμημα στη Γερμανία. Το αποτέλεσμα:
  Οι Γερμανοί εργαζόμενοι, είτε με κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατών, είτε με
  συγκυβέρνηση σοσιαλδημοκρατών – χριστιανοδημοκρατών, είτε τώρα με κυβέρνηση
  χριστιανοδημοκρατών, στην ίδια θέση βρίσκονται: Είναι το αναλώσιμο «κάρβουνο»,
  που ρίχνεται στη φωτιά, που θυσιάζεται και λιώνει για να γυρίζει τους τροχούς
  της «ατμομηχανής της Ευρώπης».
  *
  Και να σκεφτεί κανείς ότι εκεί δεν έχουν ούτε μνημόνιο, ούτε τρόικα. Που
  σημαίνει ότι για να πίνουν οι πολυεθνικές το αίμα των εργαζόμενων, δεν
  χρειάζονται ντε και καλά μνημόνια. Υπάρχουν πολλοί – καπιταλιστικοί – τρόποι…

  Γράφει:
  ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Like

 3. Αγαπητοί φίλοι, γίνομαι ανιαρός,
  αλλά θα σας παρακαλέσω να μου εξηγήσετε γιατί αυτή η μανία εναντίον της Γερμανίας, η οποία παράγει και εξάγει; Σας ενοχλεί μήπως η οικονομική ισχύς μιας χώρας, που εν δυνάμει αποτελεί οικονομικό “αντίπαλό”των ΗΠΑ; Μήπως, άθελά σας, αναμασάτε την αντιγερμανική (κατ’ουσίαν αντιευρωπαϊκή) προπαγάνδα του ΓΑΠ, ο οποίος, εκτελώντας τα πρακτωρικά καθήκοντά του έναντι της “κατά πνεύμα και σάρκα” πατρίδος του, πυροδότησε μια ωρολογική βόβμβα στα θεμέλια του μέχρι πρότινος ισχυρότερου νομίσματος στον κόσμο, του Ευρώ;
  Πές τε μου , για να καταλάβω: Τί ακριβώς θα θέλατε να κάνει η Γερμανία για να σωθούμε εμείς, για να σωθεί μια χώρα της οποίας η πολιτική ελίτ (με προεξάρχοντα τα πασοκογενή συνδικαλιστάρια και τους “αριστερούς” μανδραγόρες) κατέστρεψε την παραγωγική της βάση (μοναδικό φαινόμενο, τουλάχιστον στην δυτική Ιστορία)ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και μετέτρεψε το μείζον τμήμα του πληθυσμού της σε αργόσχολους γρεναδιέρους μιας τεμπελικής και αντιπαραγωγικής γραφειοκρατίας; Έχετε υπ’ όψιν σας ότι η Ελλάς είναι η πρώτη (ναί η πρώτη) στην Ευρώπη χώρα όσον αφορά τις εισαγωγές Μερτσέντες; Έχετε επίσης υπ’όψιν σας ότι το μεγαλύτερο μέρος του γιγαντιαίου δημοσίου χρέους μας δεν οφείλεται πρωτίστως στις γερμανικές, αλλά στις γαλλικές και ελβετικές ΤΡάπεζες, ενώ και εγχώριες Τράπεζες, όπως και ασφαλιστικά μας, ταμεία κατέχουν μέρος του χρέους μας, οπότε η ενδεχόμενη “ἁναδιάρθρωσή” του δεν θα έπληττε μόνον τους Γερμανούς τραπεζίτες…
  Τέλος, για το μέγα όνειδος της νεώτερης Ιστορίας μας, το ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Πέστε μου, οι Γερμανοί ανάγκασαν τον ΓΑΠ να μας υπαγάγει στο ΔΝΤ και να ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ στους διεθνείς τοκογλύφους (άλλη παγκόσμια πρωτιά) βάσει ΣΧΕΔΙΟΥ; Σε ενδεχόμενη περίπτωση καταφατικής απάντησης, θα σας διαψεύσει ο ομογάλκτος του ΓΑΠ “σοσια λήστης”, Στρος Καν.

  Ευχαριστώ

  Like

  1. ” Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας”

   Τι μου θύμισες!!!

   Έχεις επιλεκτική μνήμη. στη δημιουργία χρέους ΜΕΓΑΣ συνέταιρος ήταν η γερμανία .
   Ξεχνάς τα υπερτιμολογημένα οπλικά συστήματα (στη διαφθορά υπάρχουν 2 και αυτός που τα παίρνει και αυτός που τα δίνει)

   Η διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας ήταν εν γνώση των γερμανών μέσω των μονοπωλίων από τη δεκαετία του 80.

   θα γίνουμε κουραστικοί αν μιλήσουμε για siemens?

   Το ότι υπήρξε η άθλια συντεχνιακή νοοτροπία στη χώρα δεν αναιρεί τον νέο τραπεζικό ναζισμό του 4ου Ράιχ που επιβάλει η γερμανία σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα.

   Ξεκολλήστε κάποιοι από τη γερμανοφιλία σας. Τους κατάπτυστους όρους του μνημονίου ποιος νομίζετε τους επέβαλε? Ιδιαίτερα να μην δανειζόμαστε χρήματα από Ρωσία και Κίνα?

   Like

   1. 1 Όσο αντιλαμβανόμαστε τη διεθνή πολιτική και τη στρατηγική και τα συμφέροντα με όρους ”φιλίας”, τόσο θα τρώμε σφαλιάρες, και μάλιστα δεν θα καταλαβαίνουμε και γιατί τις φάγαμε.

    2 για τον φίλο που δηλώνει επιχειρηματίας που στενάζει κάτω από τη μπότα του ΔΝΤ ένα θα πω: πριν από αρκετά χρόνια, ας πούμε στα παλιά καλά χρόνια, τα ανύποπτα, είχε γίνει μια πανευρωπαική έρευνα για τα 10 τοπ προτερήματα μιας υγιούς επιχείρησης. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων μάνατζερ στην Ευρώπη είχε βάλει τους ανθρώπινους πόρους, τις επενδύσεις στην καινοτομία και τις στρατηγικές συμμαχίες στις ψηλότερες θέσεις. Σε αντίθεση μ αυτούς τους κουτόφραγκους και τους τεταρτο-ραιχ-ίτες, οι έλληνες μάνατζερ πριμοδοτούσαν ”τον καλό λογιστή”.

    Τα συμπεράσματα τα αφήνω να τα εξάγεις μόνος σου φίλε μου – είσαι και της αγοράς, θα καταλάβεις.

    Like

  2. Η ίδια η μετατροπή ενός χρέους ειδεχθούς σε ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΔΑΝΕΙΟ δεν είναι κατά τη γνώμη σου ΚΑΙ γερμανικής εμπνεύσεως; Ή πιστεύεις πως η προδοσία δεν συντελέστηκε ΚΑΙ με την έγκριση της Γερμανίας που κάλλιστα θα μπορούσε να απαιτήσει Δικαιοσύνη στα πλαίσια της Ευρώπης αντί να συναινέσει στους σχεδιασμούς των προδοτών και των αφεντικών τους;
   Σ’ αυτή την περίπτωση όμως, οι γερμανικές εταιρείες θα βρισκόταν υπόλογες για οικονομικά εγκλήματα, μαζί με τους χριστοφορακους και τους εγχώριους συνεργάτες τους, πράγμα καθόλου σωστό για τους Γερμανούς που “δεν μας φταίνε σε τίποτα”.
   Η Γερμανία συμμετέχει σε κατακτητικό πόλεμο με οικονομικά μέσα κι ως εκ τούτου αποτελεί εχθρό της Ελλάδας για μία φορά ακόμη.

   Like

 4. Για τους ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ και τους ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ δεν ακούω τίποτα.

  Οι Γερμανοί κάνουν την δουλειά τους, εμείς τι κάνουμε ;

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ εχουν παίξει τον ρόλο του στην παράσταση αυτή των τελευταίων 30-40 ετών, ΟΛΟΙ τους (πράσινοι-μπλέ-κόκκινοι-μαύροι-πολύχρωμοι) ειναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  Τα ΒΟΔΙΑ πρέπει να ξυπνήσουμε αλλιώς η ΠΑΤΡΙΔΑ χάνεται.

  Like

 5. Φίλοι συνανγνώστες,

  Πουθενά δεν υποστήριξα ότι “οι Γερμανοί είναι φιλοι μας”! Καλό θα είναι όταν σχολιάζετε απόψεις οποιουδήποτε δημοσίως να συζητάτε με στοιχείώδη συστηματικότητα σκέψης, στοιχεία, αλλά και προσοχή στα λεγόμενα και γραφόμενα των άλλων!
  Και βέβαια στη διόγκωση του χρέους μας συνήργησε ΚΑΙ η Γερμανία· ενδεχομένως να ζήτησε ΚΑΙ αυτή την ΥΠΟΘΗΚΗ της γης μας, της πατρίδας μας. Αλλά επί της ουσίας δεν μου απαντά κανένας! Ο Στρος Καν υπέδειξε (“έδωσε” λέμε στη λαϊκιά γλώσσα) το μεγάλο Στοχαστή για τό αίσχος της κατάργησης της εθνηκής μας ανεξαρτησίας· αυτός, κατά τη δήλωση του Γάλλοεβράιου πρώην Κομμουνιστή, ανέλαβε, να “φέρει” το ΔΝΤ στην Ευρωζώνη… Τώρα, γιατί θα πρέπει να θέσω στην ίδια μοίρα τη Γερμανία με τους Έλληνες πολιτικούς, που ενώ ορκίσθηκαν να υπηρετούν το συμφέρον του ελληνικού λαού, το σύναταγμα και την Πατρίδα, συνεργάστηκαν με τους ξένους (και με τους Γερμανούς, δεν θα το αρνηθώ) για να μας πουλήσουν για την επόμενη 100 ετία, ίσως μόνο εσείς οι … Γερμανομάχοι μπορείτε να μου το εξηγήσετε.
  Βεβαίως δεν έλαβα καμία απάντηση για την μανιώδη κατανάλωση γερμανικών προϊόντων από τους λιμασμένους “ελληνώνυμους” πασοκοκοαριστερούς και νουδούδες. Γιατί δεν έκαναν το ίδιο και οι Φινλανδοί, οι μέχρι πριν λίγα χόρνια φωχότεροι των Ευρωπάιων; Γιατί δεν κάθησαν και οι Φινλανδοί, οι Ιρλανδοί, οι Ισπανοἰ, ή οι Ιταλοί (τα οικονμικά προβλήματα αυτών των τελευταίων έχουν άλλες αιτίες και εξάπαντος δεν συγκρίνονται με το καθεστώς ΥΠΟΘΗΚΗΣ που επιβλήθηκε σε μας)να διασπαθήσουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις, όπως έκαναν οι δικοί μας πολιτική δωσίλογοι παρέα με την εγκληματική μαφία των μεγαλοεργολάβων του Δημοσίου και τις στρατιές των τρεφομένων τεμπέλησων στο “Πρυτανείο” του Ελληνικού Δημοσίου (εξαιρέσεις παραγωγικών υπαλλήλων, βέβαια, πάντα υπάρχουν).
  Το ίδιο σκεπτικό ισχύει και για το πρόβλημα της καταστροφής της παραγωγικής μας βάσης. Αν ρίξετε μια ματιά στα δημοσιευμένα στατιστικά στοιχεία (είπαμε σκεφτόμαστε συστηματικά και μιλάμε με στοιχεία, όχι με το μυαλό του ΓΑΠ, ο οποίος καθυβρίζει τη Μερκελ, ενώ ήταν μέλος των κυβερνήσεων που καραλαδώνονταν από τα Πάντσερ!!)για τη συμμετοχή της βιομηχανικής παραγωγης στη διαμόρφωση του ΑΕΠ των 27 της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένων δηλ. και των κρατών του πρώην Υπαρκτού…) θα διαπιστώσετε ότι, με εξάιρεση την Κύπρο, η Ελλάς βρίσκεται μακράν πίσω από όλες (ναι ακόμα και από τις καθημαγμένες από τον Κομμουνισμό χώρες της Α. Ευρώπης) στη βιομηχανική παραγωγή:μόλις 13% του ΑΕΠ, ότων όλες οι άλλες ξεκινούν από 19 και φτάνουν μέχρι και το 25%.
  Ερώτημα: Από όλες αυτές τις χώρες πώς και γιατί η Γερμανία κατάφερε (αν δεχθώ,ως υπόθεση εργασίας, ότι η Γερμανία είναι υπεύθυνη για την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας)να κατατρέψει τη βιομηχανία (εσχάτως και την βιοτεχνία) ΜΟΝΟΝ της Ελλάδος; Μας έβαλαν στο μάτι ειδικά εμάς γιατί έιμαστε ιδιατέρως ευφυείς και μας φοβούνται; Τέτοια επιχειρήματα, παρακαλώ, μην μπείτε στον κόπο να εκθέσετε· προσβάλλουν τη λογική ακόμη και νηπίου.

  Εν τέλει,
  Ως Έλληνες πολίτες που ψηφίζουμε συγκγριμένους συμπολίτες μας(Έλληνες κατά δήλωση ταυτότητας) για να μας κυβερνήσουν και να διαχειριστούν το μέλλον και τις ζωές μας, από ποιόν πρέπει πρωτίστως να ζητήσουμε ευθύνες; από τους εκλεγμένους υπηρέτες του κοινού συμφέροντός μας οι οποίοι απεδείχθησαν επιλήσμονες του καθήκοντός τους, ή από τους… Γερμανούς, οι οποίοι στο κάτω-κάτω φυσικώ τω τρόπω θα κοιτάξουν τα δικά τους συμφέροντα, ιδίως σε μια συγκυρία, όπως η παρούσα, οπότε στο παιχνίδι, ορθότερα, στην αιματηρή σύγκρουση για την αναδιαμόρφωση των σφαιρών κατανομής της εργασίας και του κεφαλαίου, εισέρχονται Κινέζοι, Ρώσοι, Ινδοί κλ.π. με τα όπλα ενός πρωτόγονα βάρβαρου (τύφλα ν’άχει εδώ η Γερμανία) σοσιλ-Καπιτελισμού. Εδώ αυτονοήτως εντάσσεται και το θέμα της Σίμενς, για την οποία, παρεμπιπτόντως, θυμίζω, ότι μάθαμε χάρη στα στοιχεία που μας ήρθαν από την εισαγγελία του Μονάχου, αφού κανείς Κουλογλου ή Τριανταφυλλόπουλος δεν πήρε τίποτες πρέφα, ούτε η Ελληνική δικαιοσύνη ασχολείται με τέτεοιες… λεπτομέρειες· όσο για το λαό, τη μεγάλη μάζα των διεφθαρμένων από τον πασοκισμό, γρεναδιέρων της Αρπαχτής (και πάλι δεν γενικεύω, μιλώ για τη μεγάλη μάζα, όχι για όλους), δεν μου φαίνεται να νοιάζεται και πολύ για τις Οφ σόρ των Τσοχατζαραίων και λοιπών σοσια -ληστών και μη μεγαλοσχημόνων του πολιτικού μας συστήματος.

  Ευχαριστώ

  Like

  1. Διακρίνω έναν προϊδεασμό ως προς την συστηματικότητα της σκέψης μας, τον παραβλέπω όμως χάριν της συζητήσεως.
   “Η μανία εναντίον της Γερμανίας, η οποία παράγει και εξάγει” , δεν είναι παρά τοποθέτηση στην θέση του ενός οικονομικού εχθρού και τίποτα περισσότερο. Το ότι ο εν λόγω εχθρός είναι “εκείνοι οι οποίοι στο κάτω-κάτω φυσικώ τω τρόπω θα κοιτάξουν τα δικά τους συμφέροντα” , δεν τον κάνει λιγότερο εχθρικό, ούτε λιγότερο δικαιολογημένο αποδέκτη της “μανίας” μας.
   Πέρα απ’ αυτό, ασφαλώς ο κυρίως εχθρός είναι οι προδότες της δικής μας κυβερνήσεως και πρώτα τη τάξει άμεσα αφεντικά του, είναι ο στροςκαν και η παρέα του, περί αυτού δεν υπάρχει αμφιβολία και ουδείς υπονόησε κάτι τέτοιο.
   Και ασφαλώς έχουμε κι εμείς τεράστιες ευθύνες, όπως η υποστήριξη της Γερμανικής οικονομίας, όχι όμως και η ανάδειξη προδοτών στην ηγεσία της Χώρας, τουλάχιστον στις τελευταίες εκλογές. Αν παρατηρήσεις τα ποσοστά αποδοχής του πασοκ θα διαπιστώσεις πως είναι μικρότερα του 30% επί του συνόλου των ψηφοφόρων, τώρα δε, Κύριος είδε που βρίσκονται, μετά την αποκάλυψη των ψεμάτων του papandreu ακόμη και στους πιό αδαείς πασοκους.
   Είναι αναντίρρητο πως πρέπει να οργανώσουμε αντίσταση στο καθεστώς και πως για πολλά χρόνια παραδέρναμε τυφλωμένοι από την προπαγάνδα και εξουδετερωμένοι από την παραδειγματική οργάνωση του προδοτικού πολιτικού συστήματος.
   Κάθε καλοπροαίρετη αυτοκριτική μας ως λαού, από εμένα τουλάχιστον είναι όχι μόνο καλοδεχούμενη αλλά και επιβεβλημένη. Τα σφάλματα είναι απαραίτητο να εντοπιστούν για να αποφευχθούν κατά το δυνατόν και στο παρόν και στο μέλλον.
   Από εκεί και πέρα όμως, είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίζουμε που βρίσκεται ο εχθρός, ο εσωτερικός κυρίως και ο εξωτερικώς δευτερευόντως, αντί να λέμε πως για όλα φταίμε εμείς και οι άλλοι απλώς κοιτάνε τα συμφέροντά τους.
   Αν ξέχασα να απαντήσω σε κάτι, παρακαλώ να μου το επισημάνεις.

   Φιλικά.

   Like

  2. Εγώ έχω μια μικρή απάντηση. Ίσως δεν είναι ”επιστημονική”, και καθότι δεν είμαι και ιστορικός, απαλλάσομαι από την υποχρέωση να υποβάλω αποδείξεις.

   Η απάντησή μου λοιπόν είναι η εξής απλή: σε αντίθεση με Γερμανίες, Ιταλίες, Γαλλίες και όποια άλλη χώρα θέλετε, εμείς οι Έλληνες δεν δεχτήκαμε, ούτε υιοθετήσαμε ΠΟΤΕ αυτό το κράτος ως ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Κάθε φορά ήταν το κράτος κάποιου άλλου, στον οποίο νιώθαμε ότι δεν έχουμε καμία πολιτική ηθική υποχρέωση.

   ήταν το κράτος του Σουλτάνου,
   ήταν το κράτος των Βαυαρών,
   ήταν το κράτος των τσιφλικάδων, σιγά σιγά έγινε
   το κράτος της ”επάρατης δεξιάς”,

   το κράτος των συνταρματαρχών,
   το κράτος των πασοκόσκυλων,

   και ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

   ΓΙΑΥΤΟ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, θεωρούμε ότι για αυτό το κράτος δεν φέρουμε εμείς ως πολίτες καμία απολύτως ηθική και πολιτειακή και οικονομική ευθύνη.

   Γιαυτό αναπτύσσουμε σήμερα, μέσα στην απελπισία μας, κινήματα τύπου ”δεν πληρώνω”, λες και επί 160 χρόνια πληρώναμε, συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αυτά που έπρεπε και είχαμε κάνει χώρο σε αδιάβλητους θεσμούς να ελέγχουν την απάτη, τη κακοδιαχείριση και τις κακές επενδυτικές επιλογές.

   Λίγο Σουρή να διαβάσετε, λίγο Σταυρίδη να δείτε, λίγο ελληνικές κωμωδίες του 50 και του 60, τότε που όλα είναι τέλεια τάχατες κι είχαμε μεσούσης της χούντας τους πιο τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα διαπιστώσετε μέσα από τα ποιητικά ευφυολογήματα και τις έξυπνες ατάκες των ηθοποιών ότι η συνταγή της αποτυχίας ήταν ήδη στο κατσαρόλι.

   Ακόμη και σήμερα η μισή Ελλάδα πιστεύει ότι την ολική καταστροφή την προκάλεσε το δίδυμο Καραμανλή-Αλογοσκούφη, η άλλη μισή ουρλιάζει ότι φταίνε μόνο οι δύο ”Παπ”.

   Κι οι δύο μισές Ελλάδες, ή τουλάχιστον τα πιο αφελή τους, απλοικά και αμμόρφωτα στρώματα, είναι ακράδαντα πεποισμένες ότι φταίει ο Σόρος μόνος του.

   Από κει και πέρα έχουμε και τις κατά τόπους γενικεύσεις: αν είσαι ΚουΚουΕς φταίει συλλήβδην ο καπιταλισμός, αν είσαι θεούσος βρίσκεις όλες τις απαντήσεις στην Αποκάλυψη… τί να χάνεις το χρόνο σου να διαβάζεις εφημερίδες και μπλογκς όταν τα πρόβλεψε όλα ο Ιωάννης; όταν τα προφήτευσε ο Παίσιος;

   Οπότε διαλιεχτιε -με αυτή τη προφορά- και πάρετε. Τί σας εκφράζει καλύτερα.

   Μέχρι να μη μείνει κοκκαλάκι όρθιο στ αυτή τη χώρα των ξένων.

   Γιατί ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΝΙΩΣΑΜΕ ΠΟΤΕ.

   Like

   1. Με τη λογική σου αν οι Μεγαλοεργολάβοι σου βάλουν διόδια κάθε 5 χιλιόμετρα σε όλο το οδικό δίκτυο και για να πας στο χωριό σου θα πρέπει να πληρώνεις 700 euro εσύ θα τα πληρώνεις κανονικά και αδιαμαρτύρητα γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να κατηγορηθείς ότι δε θεωρείς δικό σου το κράτος?

    Αν σου κάνουν 9 euro το εισιτήριο στο αστικό θα κάνεις το ίδιο για να μην κατηγορηθείς για τον ίδιο λόγο?

    Και γιατί να μην σου το κάνουν? αφού δε πρόκειται να αντιδράσει κανείς και καλά θα σου κάνουν!

    Like

   2. Τα αμόρφωτα στρώματα είναι πεπεισμένα ότι φταίει για όλα ο Σόρος…κι εγώ μου νόμιζα ότι ήταν ο Καραμανλής…

    Like

 6. Από που προκύπτει ότι επειδή αναδεικνύουμε το βρώμικο αλλά και οικονομικό-μιλιταριστικό ρόλο της γερμανίας στη υπόθεση κρίση της Ελλάδος (αλλά και της Ευρώπης) ταυτόχρονα σημαίνει ότι περιορίζουμε τις ευθύνες του ΓΑΠ?

  Αυτό το συμπέρασμα από που το έβγαλες? Πρώτη φορά διαβάζεις αυτό το blog?
  Σου έχει δώσει αυτήν την εντύπωση? Εδώ έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας για το “θεάρεστο” έργο του ΓΑΠ αλλά και των προκατόχων του.

  Η πρότασή σου είναι ποια? να σταματήσουμε να στηρίζουμε τις ελάχιστες Ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν απομείνει και να αυξήσουμε τις γερμανικές εισαγωγές για να μη χαρακτηριστούμε αντιγερμανοί?!!

  Σε ότι αφορά το παραγωγικό ιστό που διαλύθηκε ο Ελληνικός λαός την πάτησε κανονικά με το δίπολο ποσοστώσεις – επιδοτήσεις όπου κυριολεκτικά κατέστρεψε συνθέμελα την ακμάζουσα Ελληνική αγροτική παραγωγή (και όχι μόνο)

  Ο λαός είδε το τυρί (επιδοτήσεις) αλλά δεν είχε την εκπαίδευση και την παιδεία να δει τη φάκα (περιορισμός ως αφανισμός) της Ελληνικής παραγωγής.

  ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ τότε δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τη συζήτηση, είμαστε σε άλλο μήκος κύματος.

  Με τη λογική σου στην Γερμανική επίθεση το 1940 επειδή πιθανόν το Ελληνικό Στρατιωτικό επιτελείο να είχε κάνει λάθος στρατιωτικούς υπολογισμούς αυτό μειώνει στο ελάχιστο τις ευθύνες για την καταστροφή και όλεθρο που έφερε ο ναζισμός στην Ελλάδα.

  Αλήθεια από που πηγάζει η ανάγκη σου να υποβαθμίσεις τη οικονομική γενοκτονία που εκτελεί η γερμανία σε όλη την Ευρώπη όχι μόνο την Ελλάδα?

  Like

 7. Οικονομολόγος δεν είμαι αλλά το απλό το καταλαβαίνω. Άρα άλλοι που γνωρίζουν μου έδωσαν το δικαίωμα να μιλάω για προδοσία!
  Για να δουλέψει και να ηγηθεί η Γαλλογερμανια , έπρεπε να δουλέψουν και να υποταξουν τις μικρές χώρες της .., Ενωμενης Ε !
  Έπρεπε όλοι να δουλεύουμε για αυτούς , όχι μόνο ανέξοδα, αλλά και να μας τα παίρνουν!
  Έξω τώρα Απο την ΕΕ!
  Μήπως σωθούμε!

  Like

 8. Όταν για πρώτη φορά το 2002 κατέβηκα ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων αυτά που αντιμετωπίζουμε σήμερα προβάλαμε στο πρόγραμμά μας και τότε κάποιοι «Ελληναράδες», μας αποκαλούσαν ακραίους, φασίστες και….και μας κατέστρεφαν τα εκλογικά μας κέντρα. Τότε που μαχόμαστε κατά της εργασίας των λαθρομεταναστών και υπέρ των επιχειρήσεων που απασχολούσαν Έλληνες, τότε είμαστε γραφικοί, όταν φωνάζαμε να μην παίρνετε ξένους στις δουλειές σας, τότε είμαστε οι ΜΑΛΑΚΕΣ που απασχολούσαμε στις επιχειρήσεις μας ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ. Πού είναι η «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ» του Ελληνικού Μετώπου, Μάκη Βορίδη; Τότε που δίναμε ένα αγώνα υπέρ της ελληνικής κοινωνίας κάποιοι «Ελληναράδες» ψάχνανε για «φραγκάτους» και μας πούλησαν την τελευταία στιγμή συμμαχώντας με τον Καρατζαφέρη. Τότε που φωνάζαμε να αγοράζετε μόνο ελληνικά προϊόντα γιά να μην κλείσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις είμαστε οι αφελείς που δεν ξέραμε να «κονομήσουμε». Τότε που πηγαίναμε στον Άγιο Παντελεήμονα και λέγαμε στους κατοίκους να μην νοικιάζουν τα σπίτια τους στους λαθρομετανάστες, είμαστε οι ρατσιστές. Πόσα άλλα τότε…. μπορώ να αραδιάσω. Τώρα όμως τι γίνεται; Μόνο η οργάνωση μας σώζει. Μόνο η δημιουργία ομάδων κρούσεως και αυτοάμυνας θα μπορέσει να αναχαιτίσει το επερχόμενο αντάρτικο πόλεων που κάποιοι ευαγγελίζονται με συμμάχους και πρωτεργάτες τους λαθρομετανάστες. Το ζήσαμε το σενάριο αυτό στην καταστροφή της Αθήνας το 2008, εκτός αν δε το καταλάβατε ότι αυτό το γεγονός ήταν μια άσκηση των καταστροφέων του ελληνικού Έθνους που σήμερα ζούμε τα αποτελέσματά της. Μην εθελοτυφλείτε πιά, ΟΡΘΩΣΤΕ το ανάστημά σας πρίν είναι πλέον αργά. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ.
  Οδυσσέας Τηλιγάδας

  Like

 9. Ενώ σε γενικές γραμμές δεν διαφωνούμε, εντούτοις προκαλείται ένταση μια και όλοι μας (αυτονοήτως κι εγώ) δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε αποχρώσεις τονισμού και όχι ουσίας).
  Πάντως , αγαπητε Πέτερ Β, με αδικέίς κατάφωρα, όταν υπονοείς ότι η φράση μου, σύμφωνα με την οποία “οι Γερμανοί κάνουν τη δουλειά τους κοιτώντας τα συμφέροντά τους” είναι ουδέτερη. Δεν είναι έτσι: Πρόκειται για διαπίστωση: Κάθε έθνος και κάθε λαός στην Ιστορία (εξαιρουμένης της μεταπολιτευτικής Ελλάδος) κοιτάζει το συμφέρον του. Ο Σερ Β. Μαρκεζίνης (και πριν από αυτόν πολλοί άλλοι)μας θυμίζει ότι το στοιχειώδες συμπέρασμα που εξάγει κανείς από τη μελέτη της Διπλωματικής Ιστορίας είναι ότι δεν υπάρχουν “φύσει” φίλια έθνη προς την Ελλάδα και προς κανένα άλλο κράτος· οι φιλίες ή, ορθότερα, οι συνεργασίες υπαγορεύονται αποκλειστικά από τα εκάστοτε οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα.
  Εκέινο που εν προκειμένω με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι αυτή την αλήθεια κάποιοι (όχι απαραιτήτως οι συνδαιτυμόνες αυτου του διαδικτυακού διαλόγου)τη θυμήθηκαν όψιμα και μάλιστα αποκλειστικά σε σχέση με την Γερμανία. Ξεχάστηκε , επί παραδείγματι, ο σφοδρός αντιαμερικανισμός της Μεταπολίτευσης (χάρη σε αυτόν έκανε καρριέρα μια ολόκληρη γενιά πολιτικών και όχι μόνο!) και τόσα άλλα. Περιέργως ουδείς μοιάζει να ανανμιμνήσκεται ότι η τρέχουσα κρίση , η οποία πλήττει κυρίως την Ευρώπη (τα πιο αδύναμα κράτη της) είχε ως αφετηρία της την υπερατλαντική υπερδύναμη, η οποία πνέει τα λοίσθια, και φυσικώ τω τρόπω προβαίνει σε ένταση του οικονομικού και όχι μόνο πολέμου που διεξάγει ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Σε αυτή τη σύγκρουση οι θνήσουσες, αλλά ακόμα ισχυρές ΗΠΑ, έχουν ένα στρατηγικό ατού, το ΓΑΠ και την ευρωπίκή, κυρίως , σοσιαλδημοκρατία, η οποία και υιθέτησε από το 90΄και εντεύθεν τις αρχές του αεριτζίδικου καπιταλισμού της Αγγλοξαξωνίας. Αυτού του είδους ο Καπιταλισμός, που στηρίζεται προεχόντως στο εμπορτραπεζικό και χρηματεμπορικό κεφάλαιο του Σίτυ και της Ν. Υόρκης, έρχεται πλέον σε ευθεία αντίθεση με τον “παραγωγικό” λεγόμενο Καπιταλισμό του Ρήνου (οι όροι είναι τεχνικοί!). Σε αυτή , λοιπόν την τόσο οδυνηρή για τους “μικρούς” συγκυρία, η οποία καθίσταται έτι οδυνηρότερη ένεκα του τυχοδιωκτικού σοσιλακαπιταλισμοού των ανερχόμενων ασιατικών οιονομιών και της Ρωσίας, η πατρίδα μας θα μπορούσε να αμυνθεί στοιχειωδώς (αν και ομολογουμένως με βαριές απώλεις), αν οι άρχουσες ελίτ της πατρίδας μας συμπεριλαμβανομένης της πνευματικής ηγεσίας και, ίσως, κάποιων δημοσιογράφων, είχαν φροντίσει ούτως ώστε τα δισεκατομμύρια των κοινοτικού πλούτου που εισέρρευσαν στη χώρα μας (και από την ωφελημένη από τις εξαγωγές Γερμανία)είχαν μετασχηματιστθεί σε παραγωγικές υποδομές, είχαν δηλ. διατεθεί για την ριζική αναδιάρθρωση των κοινωνικών και οικονμικών δομών της Ελλάδος. Κάτι τέτοι ήταν εξάπαντος εφικτό, αλλά δεν έγινε· γι’ αυτή την τραγική αποτυχία, εγώ προσωπικά, επιρρίπτω το μέγιστο μέρος της ευθύνης στις ντόπιες ελίτ, αλλά και σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας, που επεζήτησε, θαρρείς μαγεμένο από τον δίχως κόπο πλούτο, τη διαβουκόλευσή του. Τούτο όμως δεν σημαίνει ότι αγνοώ ή παραγράφω τις ευθύνες τρίτων, άρα και της Γερμανίας. Όμως, λυπάμαι που θα σας στενοχωρήσω: Δεν πιστέυω ότι η Γερμανία αποτελεί τον υπ’ αρθμ. 1 οικονομικό εχθρό μας! Μπορεί να σφάλλω επ’αυτού· αλλά για να μεταγνώσω χρείαζομαι τεκμηριωμένα στοιχεία και όχι βαρύγδουπες παρόλες τύπου “4ου ΄Ράϊχ” και άλλα συναφή. Επί του παρόντος το μόνο σχετικό στοιχείο που έχω, είναι ότι μορεί η Γερμανία να εξάγει στη χώρα μας πλείτα όσα προϊόντα της, όμως , από την άλλη μεριά, είναι μαζί με την Ιταλία ο μεγαλύτερος ενότς ΕΕ εισαγωγέας ελληνικών προϊόντων. Αν τελικώς το εμπορικό ισοζύγιο είναι τραγικά ελλειμματικό εις βάρος μας τούτο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξάρθρωση του παραγωγικού μας ιστού, που μας οδήγησε στο να εισάγουμε 4 φορές περισσότερα αγαθά από όσα εξάγουμε.. Το ότι φτάσαμε να βλέπουμε λεμόνια Αργεντινής στα εγχώρια μανάβικα, ή αδυνατούμε να εξάγουμε το λάδι μας σε όλον τον κόσμο, την ίδια στιγμή που το συσκευάζουν και το εξάγουν ως δικό τους οι… Ιταλοί, ίσως κάτι μας λέει για τα κατάντια μας και τον κύριο φορέα ευθύνης.
  Όσο για το ερώτημα του “Κόσμου των νέων διαστάσεων”, για το έαν “πιστέυω ότι η Γερμανία δεν γνώριζε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής της”, παραπέμπω στα όσα είπα ανωτέρω, ότι, δηλ., πρέπει να μελετούμε με προσοχή τα γραφόμενα των άλλων. Πότε μίλησα εγώ για άγνοια της Γερμανίας, με πρόθεση να την απαλλάξω από τις ευθύνες της;
  Τέλος, ουδείς μπήκε στον κόπο να σχολιάσει τα όσα έγραψα για την οξεία “μερσεντίτιδα”, και “πορσίτιδα” θα πρόσθετα εδώ, που χτύπησε των ψωριάρη Νεοέλληνα, ο οποίοις θυμήθηκε τώρα που σώθηκαν τα δανεικά ότι του φταίνε οι Γερμανοί και αύριο (οπότε και μαθηματική ακρίβεια θα ξεσπάσει ο όλεθρος τύπου Αργεντινής)ίσως “ενυπνιασθεί” ότι φταίνε οι εξωγήινοι….
  Ουδείς μπήκε στο κόπο να μου απαντήσει γιατί ΜΟΝΟ στην Ελλάδα η συμμετοχή της βιομηχανικής παραγωγής στη διαμόρφωση του ΑΕΠ έπεσε τότο χαμηλά; Μόνο στην Ελλάδα επιτέθηκε οικονμικά το 4ο ΡάΪχ; (Επαναλαμβάνω μην μου πείτε για την Ισπανία ή την Πορτογαλία, γιατί εκεί τα αίτα της κρίσης είναι άλλης τάξης και σε κάθε περίπτωση η παραγωγική τους βάση δεν εξαρθρώθηκε, όπως εδώ. Επίπλέον υπάρχει και το παράδειγμα της Φινλανδίας, ενός μέχρι προ τιν ος μ ικρού, φτωχού και αγροτικού κρατους, που σήμερα φιγουράρει στα σαλόνια των ελάχιστων ανα τον κόσμο χωρών τεχνολογίας αιχμής… Προφανώς αυτούς δεν τους πολέμησαν οι Γερμανοί, γιατί ήταν σύμμαχοί τους στον 2ο Π.Π!!. Σε κάθε περίπτωση οι Φινλανδοί, σε αντίθεση με τους τετραπέρατους Ρωμιούς , φρόντισαν πριν από οτιδήποτε άλλο να μετασχηματίσουν τα κοινοτικά κονδύλια σε ένα θαυμαστό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο τώρα ζηλεύουν ακόμα και οι Γερμανοί, και το οποίο συγκρότησε τη βάση για το “άλμα αιώνος” που πέτυχε το μικρό αλλά πεισματάρικο αυτό έθνος).

  Συγγ΄νώμη για τις εμμονές
  Ευχαριστώ για το διάλογο

  Like

  1. Κι εγώ συγγνώμη για την όποια παρεξήγηση.
   Ας δούμε πάντως τι μπορούμε να κάνουμε τώρα κι ας αφήσουμε όσους συμπατριώτες μας έχουν πληγεί από οξείες μερσεντίτιδες και πορσίτιδες να αποπληρώνουν δάνεια στις τράπεζες. Εάν θέλεις ένα συγκεκριμένο σχόλιο γι αυτούς, κατά τη γνώμη μου υπήρξαν οι πιο επιρρεπείς στις παντός είδους προπαγάνδες, πολιτικές και καταναλωτικές. Πολιτικά είναι προφανώς εξουδετερωμένοι πλέον.
   Η προπαγάνδες πάντως και ιδίως οι καταναλωτικές, είναι ηλίου φαεινότερον πως έχουν πλήξει και πολλούς άλλους λαούς, στο σύνολο της Δύσης και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ήδη σε χώρες των οποίων ο παραγωγικός ιστός υφίσταται μεν ακόμη, αδυνατεί όμως να πραγματοποιήσει οικονομικά αποτελέσματα υπέρ των ίδιων των λαών. Κι αυτό γιατί το παρασιτικό διεθνές τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο και οι πολιτικές τους ηγεσίες χρεώνουν το λογαριασμό στα κράτη τους, δηλαδή στους λαούς τους.
   Οι μόνοι που μέχρις στιγμής έχουν αντιδράσει, είναι οι Ισλανδοί. Κι αυτό επειδή συνειδητοποίησαν γρήγορα πως ο “εχθρός” είναι οι δανειστές ενός ειδεχθούς χρέους και οι συνεργάτες τους (έγραψα και πριν πως ούτε εγώ θεωρώ τη Γερμανία υπ’ αριθμόν 1 εχθρό).
   Εν πάσει περιπτώσει, επαναλαμβάνω ας δούμε τι θα κάνουμε από δω και μπρος.
   Ευχαριστώ κι εγώ για τον διάλογο.

   Like

   1. Εγώ εντυπωσιάστηκα απο τους Φιλλανδούς και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων στην παιδεία και την τεχνολογία. Αλλα δεν εκπλήσσομαι όταν αυτοί οι λαοί έχουν συγκροτημένη εθνική συνείδηση και απλοποιημένο τρόπο ζωής χωρίς ανάγκη απο χάντρες, καθρεφτάκια και υποτιμητικούς λαϊκισμούς.

    Like

  2. τελικά συμφωνούμε ότι διαφωνούμε….

   ο μεγαλύτερος οικονομικός εχθρός της Ελλάδος είναι το διεθνές μαφιόζικο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο το οποίο όμως έχει ως κορυφαίο εργαλείο στην Ευρώπη τη γερμανική οικονομία.

   Λυπάμαι ειλικρινά ότι πρέπει να κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να πείσουμε ότι η γερμανία ως πιόνι έστω μας κάνει μαζική οικονομική επίθεση με προορισμό ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΧΩΡΑΣ για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία.

   Δε μπορούν κάποιοι να αντιληφθούν ότι ο μιλιταρισμός αυτής της χώρας ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΣΒΗΣΕ αλλά μετασχηματίστηκε με πιο προηγμένα “βελούδινα” εργαλεία.

   Δε μου λέει κάτι ότι παράγει πολλά προϊόντα και ο χίτλερ παρήγαγε 100 πάντσερ την ημέρα αλλά πως καταλήξαμε!

   Ευθύνες μπορεί να έχουμε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα κρύψουμε κάτω από το χαλί τα οικονομικά εγκλήματα που διέπραξε η γερμανία σε όλη την Ευρώπη…

   Λυπάμαι….

   Like

  3. @Γεώργιο Παναγόπουλο.
   Είναι Εγκληματική η Πολιτική της Γερμανίας για το σύνολο της Ε.Ε.
   όχι μόνο εγκληματική αλλά και ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ.
   Χωρίς “σεντόνια” θα σου επισημάνω 2-3 πράγματα.
   Πολύ bold πιστεύω να καταλάβεις και να ψαχτείς περισσότερο.

   1.Επιμένει στο ΑΝΟΗΤΟ Σύμφωνο Σταθερότητας που παραβιάζεται από όλους αλλά και από την ίδια την Γερμανία…!!!!

   2.Τα κράτη δεν έχουν το νομισματικό προνόμιο και δεν μπορούν να “ελιχθούν” σε κρίσιμες οικονομικές περιόδους μέσα στην Ε.Ε.Και έρχεται η Γερμανία και θέλει να τα τιμωρήσει κιόλας επειδή αυτή δεν πρόβλεψε μηχανισμούς στήριξης των αδύναμων κρατών μέσα σε μία Νομισματική Ενωση.

   3.Ποτέ στην Οικονομική Ιστορία,με πολιτικές λιτότητας δεν ήρθε η Κοινωνική ευτυχία και η Οικονομική ευφορία.ΠΟΤΕ.
   Η Γερμανία πάει να καταρίψει το Νόμο της βαρύτητας…

   4.Δεν έχει στο D.N.A της την λέξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.Αδιαφορεί παντελώς για τα άλλα κράτη.

   5.Τα επιτόκια δανεισμού στην Ε.Ε.είναι από 2 εως 12%.Ετσι το κοινό νόμισμα είναι μόνο κατά όνομα…Τι σόι Ενωση είναι αυτή ? ποιός ωφελείται από αυτό ? προφανώς ο ισχυρός δηλαδή η Γερμανία…εις βάρος των άλλων κρατών της Ενωσης…

   6.Τα κράτη της Ε.Ε.”έφαγαν” το κόστος της Ενοποίησης της Γερμανίας.
   Τώρα η Γερμανία θέλει να καταπιεί όλο τον Νότο…

   7.Είναι τελείως αδρανής σε όλη την Οικονομική κρίση.ΑΠΑΘΕΣΤΑΤΗ.
   Καμία αλλαγή πλεύσης.Νομίζει ότι η Οικονομία είναι ένας βράχος.
   Τον Ηρόδοτο δεν τον έχει διαβάσει…

   8.Ο μέσος Γερμανός παραμένει κυρίως ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΗΣ,ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΑΣ,ΠΙΣΤΩΤΗΣ,παρά δημιουργός παραγωγικών εισοδημάτων…
   Ο J.M.Κeynes (ο θεμελιωτής του σύγχρονου καπιταλισμού εάν δεν γνωρίζεις)
   ξέρεις τι πρότεινε για αυτή την τάξη των ανθρώπων ? Την ευθανασία…
   Δεν προσφέρουν πουθενά στην πραγματική Οικονομία…περιμένουν μόνο τόκους και πρέπει να δουλεύουν άλλοι…

   9.Είναι εγωιστές αφού θέλουν να κατευθύνουν όλη την Ε.Ε. στα δικά τους στάνταρντς αγνοώντας φωνές από όλη την Ευρώπη από όλους τους πολιτικούς χώρους,οι οποίες λένε ότι πάμε για διάλυση της Ε.Ε. και αναγέννηση του ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

   10.Η κυρία Μέρκελ στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ στις 27-05-2009 δήλωσε ότι αντιμετωπίζει την Ευρώπη σαν στοιχείο του Γερμανικού κρατικού Συμφέροντος.
   του Γερμανικού το τονίζω…!!!

   Να γιατί η Γερμανία είναι εγκληματική όταν θέλει να ηγείται της Ε.Ε.
   Η Ευρώπη το γνωρίζει καλά…και η Ελλάδα καλύτερα.Χύθηκε πολύ αίμα.
   και επειδή βλέπω ότι δεν είσαι καλά ενημερωμένος ή προβαίνεις σε εκούσια λογικά άλματα να διαβάσεις το βιβλίο του Γ.Δερτιλή “Ιστορία του Ελληνικού κράτους” και το βιβλίο του Ν.Μπελογιάννη “Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα”.
   Οταν θα τα διαβάσεις (βιβλία εκπληκτικά από κάθε άποψη) θα καταλάβεις και εσύ ότι ο Ελληνας δεν ήταν ποτέ ψωριάρης όπως τον αποκάλεσες…
   Ψωριάρη πήγαν να τον καταντήσουν κάτι τύποι σαν τους Γερμανούς φίλους σου.

   Υπογράφει
   Ενας ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ελληνας,με καταγωγή από την Ηπειρο και τη Μικρασία, με παππούδες που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους κατά της Γερμανικής Κατοχής.

   Like

   1. διόρθωση, αντί “Ηράκλειτο” έγραψα εκ παραδρομής “Ηρόδοτο”.

    Like

 10. Πέτερ Β,
  είναι προφενές πώς όλοι μας συνεχόμαστε από τις ίδιες αγωνίες, την ίδια αγάπη για τον τόπο που γεννηθήκαμε και την ίδια εναγώνια φροντίδα για το άμεσο μέλλον που προδιαγράφεται κάτι παρα πάνω από καταστροφικό.
  Τις παρατηρήσεις σου για το διεθνές παρασιτικό σύστημα των τοκογλύφων τις προσυπογράφω το δίχως άλλο.
  Δεν σας κρύβω, όμως, ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στον Έλληνα (λυπάμαι ειλικρινά που το γράφω)· και διερωτώμαι ποιά μπορεί να είναι η διέξοδος.
  Πάντως το γεγονός ότι συζητήσαμε εδώ τόση ώρα τόσοι άνθρωποι διαφωνώντας μεν , μη εκτρεπόμενοι δε σε απρέπειες, δηλώνει τουλάχιστον υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που μπορούν να “διακρίνουν” ποιότητες…

  Φιλικά

  Like

 11. Αμετανόητε,
  Δεν πήρες πρέφα για το πώς διεξάγεται εδώ και αρκετή ώρα η συζήτηση: πολιτισμένα και χωρίς προσωπικές αντεγκλήσεις!
  Τώρα, πρόσεξε καλά αυτά, που θα σου γράψω:

  α) Καταγωγή από την Ήπειρο και τη Μ. Ασία έχω κι εγώ (από τη μάνα μου), ενώ στο γενεαολογικό μου δέντρο συμπεριλαμβάνονται ουκ ολίγοι αγνωνιστές για την πατρίδα και (πράγμα πολύ σηματνικό) ούτε ένας δωσίλογος!

  β) τον Έλληνα (ασφαλώς όχι όλους – δεν θα κουρασςτώ να το τονίζω , γιατί όπως φαίνεται κα΄ποιοι από σας εξακολουθούν να διαβάζουν με .., κλειστά τα μάτια), τον κατάντησαν ψωριάρη από τη Μεταπολίτεσυη και εντεύθεν οι φαυλεπίφαυλοι σοσιαλησταράδες και οι κατ’επάγγελμα Αριστεροί των κρατικών και … κοινοτικών επιδοτήσεων. Το αν αυτό συνέφερε τους Γερμανούς έπρεπε πρωτίστως να το σκεφτούμε εμείς, ίδιως όταν προσερχόμασταν στην κάλπη…

  γ)Κα ι το βιβλίο του Δερτιλή το έχω σπίτι μου (παρεμπιπτόντως είναι δίτομο) και τον κ. Κέυνς κάθε άλλο παρά τον αγνοώ, όπως κακεντρχώς υπέθεσες. (Έκανα τόσες αναφορές σε στατιστικά στοιχεία , στα οποία δεν πήρα από κανέναν απάντηση, και φαντάζεσαι ότι αγνοώ τον Κέυνς, τον Χαγιεκ, τον Φρίντμαν , η τον Κρούγκμαν;). Είναι όμως καιρός να σου υποδείξω κι εγώ κάποια πονήματα για να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μιλώ χωρίς να γνωρίζω την Ιστορία μας.
  Για την κηδεμόνευση της Ελλάδας από τους ξένους, τους πάσης λογής ξένους βλ. τον Κορδάτο, Για τις Επεμβάσεις των Άγγλων στην Ελλάδα, Το Συμπλήρωμα της Ιστορίας του Ελληνικού έθνους του Πααπρρηγόπουλου, από τους ΑΛ. Δεσποτόπουλο, Τ. Βουρνά και Κιουχτσόγλου υπὄ την επιστασί Ν. Βέη.
  Χρήσιμο μπορεί να φανεί η Ξενοκρατία στην Ελλάδα του Σταυριανού (άγνωστο έργο του μεγάλου ιστορικού, που μάλλον παλαιοπωλικά θα το προμηθευτείς). Το σύνολο σχεδόν των έργων του Ν. Ψηρούκη έχει αξία, αν και οι γενικεύσεις του θελουν προσοχή.
  η ίδια παρατήρηση ίσχύει και γαι τα κατά τα άλλα πολύτιμα βιβλία του Κ. Μπαρμπή, για τους “εθνάρχες”: Ελ. Βενιζέλο, Κ. Καραμανλή και Α. Παπανδρέου.
  Τέλος το βιβλίο του Κοντογιαννίδη, με τίτλο Ήρωες και προδότες της κατοχής θα αποτελέσει για πολλούς έκπληξη, αν το βρουν και το διαβάσουν, αφού θα τους δοθεί η ευκαιρία να συνειδητοποίησουν την έμφυτη τάση που έχει ο Έλληνας στο να επιβραβεύει δωσιλόγους, λαμόγια, και λοιπά καθάρματα, ψηφίζοντάς τους ή θέτοντάς τους στο Πάνθεο των ηρώων (Στην συνειδητοποίηση αυτή συμβάλλει εξ άλλου τα μέγιστα και το βιβλίο του Λουκά Πάτρα, Ιστορία του ελληνικού πολιτικού Διμορφισμού).

  Λάβε δε υπ’ όψιν σου ότι αυτό που έκανε ο ΓΑΠ , δηλ την υποθήκευση της ΄πατρίδας μας και την άρση της εθνικής μας κυριαρχίας… επεχείρησαν κατ’επανάληψη οι Αγγλοσάξωνες τοκογλύφοι να το επιτύχουν , ζητώντας από τους κατά καιρούς ιθύνοντές μας κάτι ανάλογο: υποθήκη εθνικής περιουσίας.
  ε λοιπόν σε πληροφορώ, φίλτατε, ότι ούτε οι επναστατημένοι έλληνες του 1825, ούτε οι κυβερνήσεις Δηλιγιάννη και Τρικούπη δέχτηκαν να συνργήσουν σε κάτι τέτοιο, μολονότι στην δεύτερη περίπτωση τις απιτήσεις των ξένων πιστωτών μας στήριξε ο Βασιλεύς Γέωργιος Α΄. (Η συνέχεια, βέβαια, είναι γνωστή:ο ατυχής πόλεμος του 1897, τον οποίο προκάλεσαν και οι Γερμανοί ως πιστωτές μας, και το ΔΝΤ της εποχής, ο ΔΟΕ). Στην πρώτη περίπτωση, η Εθνική των Ελλήνων Συνέλευση υπό τον Π. Νοταρά, απέρριψε μετά βδελυγμίας την απαίτηση των Αγγλοεβραίων πιστωτών μας , αδελφών Ρικκάρντο, να υποθηκεύσουμε εθνικές γαίες στην Κορινθία· και αυτό σε μία αποχή που η δαμόκλειος σπάθη του Οθωμανού δεν είχε πάψει να επικρέμεται πάνω από το κεφάλι του επαναστατημένου έθνους μας… Τότε που δεν είχαμε καλά καλά στήσει το ρωμαίικο ξέραμε να λέμε όχι και στους Αγγλοεβραίους, στους Γερμανούς και σε πολλούς άλλους… Σήμερα, στην “ισχυρή Ελλάδα” του Σημίτη και του Πάγκαλου, μας φταινε οι Γερμα νοί, επειδή δυο άνθρωποι (αμφιβόλου εθνικής συνειδήσεως) υποθήκευσαν, πούλησαν, πρόδωσαν και μάλιστα ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ (βλ. Στρος Καν).

  δ) Τέλος όσο για το “οι φίλοι σου οι Γερμανοί” θα έπρεπε να απξιώσω να σου απαντήσ:ω!
  Όμως, λόγω ευερέθιστου χαρακτήρα δύσκολα σηκώνω τις προσβολές:
  Είμαι Έλληνας κι αγαπώ, μετά το Θεό, την πατρίδα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
  Αυτή η στάση όμως μου υπαγορεύει να θεωρώ επικινδυνότερο εχθρό αυτής της πατρίδας (η οποία βέβαια δεν ταυτίζεται με το αριθμητικό άθροισμα των κατοίκων της, αλλά το υπερβαίνει κατά πολύ ) τον κακό μας εαυτό, το διαχρονικό “δαιμόνιο” του Έλληνα, που ότων ευνουχιστεί ή αφιονιστεί γίνεται “δαίμονας” και “άγγελος εξολοθρευτής” της ίδιας της ιστορικής μας υπόστασης.

  Λυπάμαι, που δεν μπορούμε να διφωνήσουμε, χωρίς να εκτρέπουμε τη συζήτηση σε ανταλλαγή προσβολών.

  Ευχαριστώ

  Υ.Γ. Τα οικονομικής φύσεως θέματα που έθεσες χρήζουν όντως συζήτησης που παρέλκει εν προκειμένω. Αλλά είναι μειωτικό της νοημοσύνης μας να διαμρτύρεται κάποιος γιατί δεν δανείζονται όλες οι χώρες τη ΕΕ με τα ίδια επιτόκια. Οικονομίες ανάπηρες ή συντηρούμενες με αναπνευστικό σωλήνα στη ζωή δεν μπορούν να δανέιζονται με το αυτό επιτόκιο που δανείζονται μεγάλες παραγωγικές δυνάμεις. Και όμως, αν είχες λίγο παρακολουθήσει, μέχρι πριν έναμιση χρόνο η Ελλάδα δανειζόταν από τις “αγορές” μς επιτόκιο ελάχιστα υψηλότερο από αυτό χωρών με παραγωγική βάση και αναπυτξιακή υποδομή έτη φωτός ανώτερη από τη δική μας (Γερμανί, Γαλλίςα, Ολλανδία, Δανία, Αυστρία και πάει λέγοντας). Αυτό ήταν μια ευκαιρία για μας και ταυτόχρονα μια ακραία απειλή: Το κόστος του χρήματος μειώθηκε για σχεδόν μία δεκαετία στην Ελλάδα (δίνοντας πνοή ζωής στην κατανάλωση και προκαλώντας έκρηξη στα στεγαστικά), ενώ την ίδια στιγμή η παραγωγικότητά μας κατακρημνιζόταν στα τάρτρα του πεντακομματικού λαϊκισμού μας!!! Με πολύ απλά λόγια η Ελλάδα με ευθύνη πτωτίστως των ταγών της (δηλώνουν Έλληνες, παρεμπιπτόντως, και όχι Γερμανοί) έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την μακρά περίοδο χάριτος που της δόθηκε με τον φθηνό δανεισμό, και αντί να ετοιμαστεί για να κολυμπήσει χωρίς “μπρατσάκια” στα βαθιά, βυθίστηκε στην καταναλωτική ευωχία. Τώρα ήρθε η ώρα να λάβει τα επίχειρα της ανεμελειάς, την Αργεντινοποίησή της.

  Ανάλογες ενστάσεις θα μπορούσε να εγείρει κανείς και για τη χαλάρωση του “ανόητου” Συμφω΄νου σταθερότητας, αλλά και για την έκδοση του περίφημου Ευρωομολόγου. Αυτό θα σήμαινε πολύ απλά ότι οι Ευρωπαίοι (και πρώτοι οι Γερμανοί φυσικά) θα άνοιγαν την πόρτα ενός, απροκάλυπτα πλέον, πληθωρικού νομίσματος, όπως έπραξε και πράτει απότη δεκαετία του 70 , αλλά κυρίως τα τελευταία χρόνια, η σχεδόν χρεοκοπημένη Αμερική. Αυτό θέλουμε; Εμείς οι Έλληνες, και κυρίως οι διαβουκολευτές μας πολιτικοί, τα συνδικαλιστάσρια, οι αργομισθία του δημοσίου και αετονύχηδες της δήθεν επιχειρηματικότητας και βέβαια το θέλουν για να συνεχίσουν το φαγοπότι· οι Ευρωπαίοι όμως (και όχι μόνο οι Γερμανοί) γιατί να θέλουν ένα απληθωρικό νόμισμα, δηλ. ένα νόμισμα με μειωμένη ή μηδενική αξιοπιστία, αφ΄ ης στιγμής στερούνται των εργαλείων εκείνων που επιτρέπουν στις ΗΠΑ να επιβάλλουν την κυριαρχία του τυπωμένου χαρτιού, που λέγεται δολλάριο: δηλ. την ισχύ των όπλων (και ο νοών νοείτω!!); Οι ΗΠΑ στηρίζουν δια των όπλων την πληθωρική φωτοτυπία τους, Οι Ρώσοι εκβιάζουν τους πάντες με τους ενεργειαούς πόρους τους, οι Κινέζοι διαθέτουν ένα τεχνιτά υποτιμημένο γουάν με εργαλέιο ακριβώς την σοσιαλφασιστική ειλωτία εκατομμυρίων εργατών τους, οι Ευρωπαίοι, σας ρωτώ, πώς θα στηρίξουν το Ευρώ, εάν κατ’ απαίτηση δίκή σας , του ΓΑΠ , του Σόρος, ή του … Σαμαρά μετρέψουν το νόμισμά του σε “πετσετάκια”;

  Like

  1. ” (Η συνέχεια, βέβαια, είναι γνωστή:ο ατυχής πόλεμος του 1897, τον οποίο προκάλεσαν και οι Γερμανοί ως πιστωτές μας, και το ΔΝΤ της εποχής, ο ΔΟΕ)”

   συ είπας! Γιώργο μήπως αυτοαναιρείσαι?

   για διευκόλυνσή σου αν έχεις χρόνο διάβασε αυτό το άρθρο :

   http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/04/blog-post_21.htm

   Σου θυμίζει κάτι?

   Like

  2. @Γεώργιο Παναγόπουλο
   Μου άρεσε η απάντησή σου…εκτιμώ τη μαχητικότητα,για αυτό αφιερώνω ξανά χρόνο.
   Εάν έχεις διαβάσει έστω τα μισά από όσα αναφέρεις τότε ευτυχώς, μιλάω με κάποιον άνθρωπο που έχει παιδέψει το μυαλουδάκι του,και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα.
   Ισως να μην εννόησα καλώς την “συμπάθεια” σου προς τους Γερμανούς.
   Εύχομαι να κάνω λάθος και να είσαι και εσύ αγνός μαχητής της Ελλάδας μας.
   Συμφωνώ ότι βγάλαμε πολλές φορές μόνοι μας τα μάτια μας…
   Συμφωνώ με την απόψη σου για τον ΓΑΠ.
   Αυτά που σου έγραψα στα έγραψα καλόβουλα.Οχι κακόβουλα.
   Δεν σε ξέρω,και πάντα όταν δεν ξέρω έναν άνθρωπο του συμπεριφέρομαι καλόπιστα.
   Εάν καταλάβω όμως,ότι είναι “λαμόγιο”,τότε έχουμε πανηγύρια…
   Στην Οικονομική σου θεώρηση διαφωνώ σε κάποια βασικά σημεία…
   Και αυτό ξεκινά καταρχήν από την Ιδρυση της Ε.Ε.
   Αλλο να ιδρύεις Νομισματική ένωση και άλλο αυτό που πλασαρίστηκε από τα λαμόγια της πολιτικής…Ευρωπαϊκής και Ελληνικής.
   Μπορούμε να γράψουμε πολλά αλλά εγώ δεν έχω χρόνο και δεν είμαι τόσο καλός στο γράψιμο…

   Υ.Γ. και εμένα ο πατέρας και η μάνα της μάνας μου,ήταν από την Μ.Ασία.Επαρχία Κυζίκου,Καϊμακαμλίκι Αρτάκης.
   Χρόνια Πολλά.

   Like

 12. Φίλε “Κόσμε των νέων διαστάσεων”,

  δεν αυτοαναιρούμε, αλλά διαβάζω την Ιστορια σφαιρικά και γι’ αυτό η σκέψη μου είναι πιο περίπλοκη από όσο φαντάστηκαν κάποιοι από σας , που έσπευσαν να με στηλιτεύσουν ως γερμανόφιλο.

  Θέλω επίσης να θέσω προσωπικώς σε σένα δύο ερώτηματα:
  α) Αν η Γερμανία είναι το πιόνι της διεθνούς μαφίας των τοκογλύφων, και όχι πρώτα και κύρια οι Αγγλοσάξωνες, τότε γιατί η γερμανική κυβέρνηση πρότεινε στο εξής να συμμετέχουν και οι ιδιώτες, δηλ. οι χρηματέμποροι, στο ρίσκο από ενδεχόμενη πτώχευση όφειλετών, για να δεχθούν την συντονισμένη και σφοδρή άρνηση των Αμερικάνών και των … ΓΑΠ και Σαμαρά (εδώ γελάνε); Λάβε δε επιπορσθέτως υπ’ όψιν σου ότι στη Γερμανία υφίσταται από δεκαετίες μια μοναδική για τα διεθνή καπιταλιστικά δεδομένα συμμαχία μεταξύ του γερμανικού τραπεζικού και βιομηχανικού κεφαλαίου. Και μόνο το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι η Γερμανία είναι τοκογλύφος sui generis και σε καμία περίπτωση δεν κατέχει στα σαλόνια των τοκογλύφων τη θέση των ΗΠΑ και της Μ. ΒΡεταννίας.

  β)Εχεις μήπως υπ’ όψιν σου τι έπραξε κατ’εντολήν της Μέρκελ το Φεβρουάριο του 2010 (πριν έλθει το ΔΝΤ και υποθηκευτούμε συν γυναιξί και τέκνοις) ο Γιόζεφ Άκερμαν αφιχθείς εν Ελλάδι; Έχεις μήπως ακούσει για το γεναίο πρόγραμμα συγκεκαλυμμένης χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, που πρότεινε σε ΓΑΠ και ΠΑΠ, οι οποίοι, βέβαια, ως εκτελούντες προσχεδιασμένο πρόγραμμα, τον έγράψουν κανονικά και πειθαρχικά στα παλαιότερά τους υποδήματα;
  Η είδηση δημοσιεύθυκε στην δική τους Ελευθεροτυπία 21, Μαρτίου 2010.
  Άστα, φίλε, η χώρα έχει μπλέξει με πρακτωροφασίστες, και κατά δεύτερο λόγο με του Γερμανούς, του Γάλλους και τα… νεφελίμ!

  Φιλικά

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s