olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ…!

Posted by Περίοπας στο Μαρτίου 17, 2011

ntinome_elinika  Το συνημμένο, <<Ο Gerhard από την Γερμανία…>>, που ακολουθεί στo τέλος, είναι μιά πολύ σοφή πρόταση/έκκληση και σίγουρα εξ …ουρανού προερχόμενη, αφού δεν αναφέρεται πουθενά όνομα συγγραφέα/συντάκτη! Ίσως να την έκαναν …διανομή στο Διαδίκτυο, οι …Θεοί των Ελλήνων, αυτοί του Ολύμπου κι’ αυτός ο Ένας και μοναδικός των μετέπειτα Χριστιανών…!

Φίλε συμπατριώτη, συγγραφέα/συντάκτη αυτού του υπέροχου πονήματος, όποιος κι’ αν είσαι, παίρνεις, από μένα τουλάχιστον, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!

Όποιος γνωρίζει, ας μας …αποκαλύψει το όνομα σου…!

Ο αξιαγάπητος Πρόεδρος της  Eλληνικής  Δημοκρατίας θα ’πρεπε ήδη προ πολλού να είχε βγει στην τηλεόραση και να διαβάσει, στους …ξενομανείς κατοίκους αυτής της Πατρίδας, το περιεχόμενο του πονήματος – κάνοντας και ο ίδιος έκκληση: Οι Έλληνες να προτιμούν και ν’ αγοράζουν αυθόρμητα τα Ελληνικά Προϊόντα…! Οι Έλληνες ν’ αρχίσουμε επιτέλους να σκεφτόμαστε …ελληνικά – αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν Έθνος…!

Γιά …όλα και για ταπάντα δεν φταίνε οι εκάστοτε πολιτικοίκαι μόνον…!

Βεβαίως, θα πρέπει και η Κυβέρνηση, πάραυτα, να φροντίσει δεόντως, ώστε οι κύριοι

Έλληνες Βιομήχανοι να μειώσουν ανάλογα τις τιμές των ελληνικών προϊόντων, για να δοθεί έτσι, εκτός του …πατριωτικού, και το οικονομικό κίνητρο, οι Έλληνες να αγοράζουν τα ελληνικά προϊόντα και όχι τα προϊόντα των εχθρών της Πατρίδας μας, επειδή είναι φθηνώτερα!

Gro8ia Βλέπε την …μεγάλη …’’αγάπη’’ που τρέφουν για μας τους Έλληνες, π.χ. οι …’’φίλοι’’ μας οι Γερμανοί, ενεργοποιώντας το βίντεο, στο τέλος του κειμένου!

Οι Έλληνες Βιομήχανοι, Μεγαλο Επιχειρηματίες και Μεγαλο Τραπεζίτες, με αρκετά παλάτια και θαλαμηγούς …’’κοσμούν’’ με …υπερηφάνεια, τις παραθαλάσσιες ελληνικές εκτάσεις…!

Όμως, τώρα που η πάλαι ποτέ ένδοξη αυτή Πατρίδα  εκπνέει τα  λοίσθια , ας δείξουν έστω κάποιο …ίχνος μόνον ανθρωπισμού, απέναντι στο λαό αυτής της Πατρίδας – όπου και οι ίδιοι ζουν και αναπνέουν…!

Κύριοι, του πλούτου και της χλιδής,οι τόκοι δανείων πενταετούς εξόφλησης που πρέπει να πληρώνει π.χ. ή Γερμανία, είναι αυτήν τη στιγμή 3,26% ενώ για την …’’τριτοκοσμική’’ Ελλάδα είναι 14,11% – σκεφτείτε το, αυτό, καλά και εσείς και η Κυβέρνηση αλλά και οι 300 …ένδοξοι της Ελληνικής Βουλής…!

Αφορά την εκπομπή της ARD (Γερμανικής Κρατικής Τηλεόρασης), του φανατικού αυτού Ανθέλληνα Harald Schmidt (βλέπε βίντεο παρακάτω), θα πρέπει να μάθουμε, γιατί η Γερμανική Κυβέρνηση δεν ζήτησε ακόμη συγγνώμη και γιατί ο …κύριος αυτός, δεν τιμωρήθηκε ανάλογα, για το κακούργημα που διέπραξε απέναντι στην Ελλάδα – απέναντι σ’ αυτήν την Πατρίδα που τον έβγαλε απ’ τιςσπηλιές, όπου ζούσε και τον έκανε κι’ αυτόν …Άνθρωπο(;;;) Άνθρωπο δυστυχώς τέτοιον, που το μόνο για το οποίο του …επιτρέπεται να ομιλεί, είναι τα …κατορθώματα  του …πατέρα του, ίσως, σε κάποια …πασίγνωστα κρεματόρια…!

Βλέπε ακολούθως, το βίντεο απ’ την εκπομπή αυτού του Ανθέλληνα:

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

clip_image002

Του Κώστα Γκαλιμάνη,

KostasGalimanis@yahoo.de

=============================================
Ο Gerhard από την Γερμανία…!

Ο Gerhard από την Γερμανία, ο Franchua από την Γαλλία,ο Mario από την Ιταλία και ο Johan από την Ολλανδία, ευχαριστούν από καρδιάς όλους εμάς τους Έλληνες για την προτίμηση που δείχνουμε στα εθνικά τους προϊόντα, και κατά επέκταση στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των.
Και σαν επιβράβευση μας συμβουλεύουν να πουλήσουμε τον Παρθενώνα, και τα νησιά μας,
σπρώχνοντας μας στο Δ.Ν.Τ. για να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα.

Αντίθετα ο Νίκος από την Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος από τις Σέρρες,ο γαμπρός μας ο Γιάννης, ο γιος μας, ο Θοδωρής, ακόμα και εμείς οι ίδιοι, βγαίνουμε στην ανεργία για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για την προτίμηση μας στα ξένα προϊόντα, και στα ξένα Super Markets (Lidl, Aldi, Carrefour, Dia).

Φανταστείτε πόσα δισεκατομμύρια ευρώ πηγαίνουν κάθε χρόνο στον Gerhard, στον Franchua, στον Mario και στον Johan. Και αυτό γιατί, ή από άγνοια ή από ωχαδερφισμό δεν αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα. Και μιλάμε για απλά πράγματα, καθημερινά. Όπως γάλα, τυρί, κασέρι, γιαούρτι, σαπούνια, χαρτιά υγείας, μακαρόνια, μπύρες, αναψυκτικά, ποτά, μαρμελάδες, τσιγάρα, σοκολάτες, παγωτά, μπισκότα, οδοντόκρεμες….
Τόσο απλά…
Φανταστείτε τώρα ότι όλοι οι Έλληνες αγοράζουν μόνο Ελληνικά ζυμαρικά και η βιομηχανία Μέλισσα,
για παράδειγμα, λόγω αυξημένης ζήτησης, θα πρέπει να διπλασιάσει την παραγωγή της. Σίγουρα θα χρειαστεί περισσοτέρους εργάτες, υπαλλήλους, οδηγούς, αποθηκάριους, περισσότερους μηχανικούς, ίσως χημικούς, σίγουρα περισσότερο σιτάρι (αγρότες). Σίγουρα κάποιους παρά πάνω υπαλλήλους θα πρέπει να προσλάβει. Σ’ αυτούς τους νεοπροσλαμβανόμενους φανταστείτε λέει, να είναι το παιδί σας, που ψάχνει δουλειά ή, ακόμα και εσείς οι ίδιοι.

Και όλα αυτά επειδή αγοράζατε μακαρόνια Μisko, η Μελισσα, και όχι μακαρόνια Barilla η μακαρόνια Lidl.
Τυχαίο? Δεν νομίζω!!! Στο τέλος ας το δούμε και εγωιστικά:
Τρώει ο Ιταλός μακαρόνια Μελισσα??
Πίνει καφέ Λουμιδη??
Πίνει ο Γερμανός μπύρα
Mythos??
Τρώει λουκάνικα Τζουμαγιας??
Πίνει ο Ολλανδός γάλα Μεβγαλ??
Τρώει κασέρι Τρικαλινό??
Πίνει ο Γάλλος Ελληνικό κρασί η τσίπουρο???

Γιατί να παίρνουμε εμείς τα δικά τους προϊόντα?
Για να μειώνουμε την ανεργία τους?
Μπορεί τα ξένα μερικές φορές να είναι φθηνότερα. Τα χρήματα αυτά όμως ξαναγυρίζουν σε εμάς
διπλά και τρίδιπλα. Ειδικά τα δύσκολα χρόνια που έρχονται λόγω Δ.Ν.Τ.
Επειδή οι πολιτικοί μας δεν θέλουν, αλλά και δεν μπορούν επίσημα λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης,
να μποϋκοτάρουν τα ξένα προϊόντα, ας κάνουμε εμείς μόνοι μας μια προσπάθεια να αλλάξουμε τις αγοραστικές μας συνήθειες, είναι απλό:

clip_image004Από αύριο προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα αλλά και Ελληνικά super markets.
Τα Ελληνικά προϊόντα τα αναγνωρίζουμε από το
barcode . Όλα τα Ελληνικά προϊόντα στο barcode τους, τα τρία πρώτα νούμερα είναι 5-20 

Αντί λοιπόν για παγωτά Algida η ΗaagenDazs αγοράστε Έβγα, Κρι Κρι, Δέλτα.
Αντί βούτυρα Α
doro,Lurpak, προτιμήστε Βιταμ, Αγνο, Κέρκυρας.
Αντί προσούτο και σαλάμια
Lidl, πάρτε Νίκας, Υφαντής, creta farm έδεσμα.
Αντί μπύρες,
Carlsverk, Bud, Stella Artois υπάρχουν οι Mythos, Βεργίνα, Fix, Alfa.
Aντί Νoutela υπάρχει η Μerenta
Αντί γάλατα Νουνου, Βεροπουλου,
Lidl, προτιμήστε Αγνό, Μεβγαλ, Ολυμπος, Κουκάκη.
Αντί ουίσκι, βότκα, αγοράστε κονιάκ, τσίπουρο, ούζο, Ελληνικά κρασιά.
Αντί σόδα
Tuborg, Perrier, evian, έχουμε Σουρωτή, δουμπιά, ξινό νερό.
Αντί
coca cola, fanta,sprite υπάρχουν αναψυκτικά εψα, ηβη, Νιγριτα, Lux.
Αντί ζυμαρικά
Barilla και Lidl προτιμήστε αβεζ, μελισσα, Mισκο.
Αντί οδοντόκρεμες
Colgate, Aim υπάρχουν kolynos, aquafresh, oulodent.
Aντί χαρτί υγειάς και κουζίνας Lidl και zewa αγοράστε Diana softex.
Αντί καθαριστικά
Ava, Azax, υπάρχουν τα planet, trylet εύρηκα…

Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι προτιμώντας τα ελληνικά προϊόντα, βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή,την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.

53 Σχόλια to “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ…!”

 1. EΛΛΗΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ said

  ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.

  ΤΡΩΩ, ΠΙΝΩ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ, ΨΩΝΙΖΩ Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ VALUE FOR MONEY, ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ή ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ…

  OΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝΕ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ.

  Μου αρέσει!

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΑΚΟΣ said

   Στηρίζουμε ελληνικές εταιρείες και προιόντα (όσες έχουν επιζήσει) και τοπικές αγορές (κρεοπωλεία, καταστήματα ρούχων, εστατόρια , κλπ). Καμμία αρωγή σε επιχειρήεις που προσλαμβάνουν λαθρομετανάστες(κούριερς, κλπ)!

   Μου αρέσει!

  • FFFF said

   ΠΟΣΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΑΘΗΚΙ ΕΙΣΑΙ…
   ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ, ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ «ΤΡΩΣ,ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ»

   Μου αρέσει!

   • EΛΛΗΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ said

    ΕΣΥ ΡΕ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ, ΓΡΑΙΚΥΛΕ, ΤΕΜΠΕΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΑΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΚΛΕΡΙ, ΣΤΑ ΣΚΥΛΟΜΑΓΑΖΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΡΩΜΟ ΟΥΖΕΡΙ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ, ΠΙΝΕΙΣ, ΤΡΩΣ, ΧΕΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ…

    Υ.Γ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΑ, ΑΝΕΦΙΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ, ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΠΑΠΡΑΠΑΝΩ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ… ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ Μerenta ΠΟΥ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ «Σοκολατοποιία Παυλίδου ΑΕ», ΕΙΧΕΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «Jacobs Suchard/Pavlides AE» ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ KRAFT KAI METONOΜΑΣΤΗΚΕ ΣΕ «Kraft Hellas AE» ΚΑΙ ΜΕΤΑ «Kraft Foods Hellas AE». ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΘΑ ΒΡΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΙΣΤΑ…

    ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ!!!

    ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ, ΒΡΩΜΟ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΦΡΟΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ.

    Μου αρέσει!

  • Γιώργος said

   Κοπελλάρα πάλι εδώ ;

   Μου αρέσει!

  • GIWRGOS said

   GEIA SOU RE ELLHNA OMOGENH EPIASES TO NOHMA PANA8EMA SAI. OTAN LEME STYRIZOUME TA ELLHNIKA PROIONTA ENOOUME KAI AUTA POU PARAGONTAI STHN ELLADA ESTW KAI APO KSENES ETAIREIES ARKEI NA EXOUN ERGOSTASIA EDW STHN ELADA GIA MEIWSEI ANERGIAS KTL KTL. KAI OLO AUTO GINETE GIA NA KANEI KUKLO TO XRHMA STHN ELLADA NA MHN BGAINEI SHNEXEIA EKSW. ALLA POU NA KATSEIS NA BALEIS MUALO STON KA8E TSIFTETELOMAGA SAN ESENA?

   Μου αρέσει!

 2. […] ολόκληρο το άρθρο εδώ […]

  Μου αρέσει!

 3. man said

  http://giaouris.blogspot.com/2011/03/blog-post_17.html

  Μου αρέσει!

 4. EΛΛΗΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ said

  ANTI ΓΙΑ ΑRMANI, ERMENEGILDO ZEGNA, HERMES, GUCCI, LOUIS VUITTON, KITON, BMW, MERCEDES, TOYOTA, SONY, NOKIA, SIEMENS, PHILIPS, SAMSUNG, ΑPPLE, ΜΙCROSOFT PRODUCTS… TI ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΓΟΡΑΖΩ, ΡΕ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ;

  TO ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

  ΟΤΑΝ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΕΙΣΑΓΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΦΑΚΕΣ… ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝΕ!

  ΕΚΤΟΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΜΟΝΟ Ο,ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΤΕ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ.

  ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΑΒΑΛΕ ΚΙ «ΕΝΟΠΛΗ ΦΡΑΠΟΓΑΛΟ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΟ-ΜΠΟΥΖΟYΚΛΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.

  Μου αρέσει!

  • Κ. Κων/νος said

   Ρε μεγάλε, ακόμα να καταλάβεις το παιχνίδι;
   Πήγαινε κάπου να γαμήσεις γιατί σ’εφαγε η μαλακία.

   Μου αρέσει!

  • astillais _ said

   Τι δεν θα αγοράσεις κτήματα;;;
   φτου γανω την κρίση γανώτο
   καλά το ερώτημα σου είναι άλλο
   τι θα αγοράσεις από ρουχισμό εννοείς
   εμείς θα γίνουμε γυμνιστές έχουμε δέρμα ασυναγώνιστο
   εσύ που είσαι τσόλι έ βάλε κανα τσόλι τι διαφορά θάχει;;

   α ναι και τι θα τρώμε;;;
   δεν τόμαθες;;
   τα λυσσακά μας θα τρώμε
   εντάξει τώρα;;;
   άντε σιγά σιγά που έμαθες και το αρμάνι

   Μου αρέσει!

   • EΛΛΗΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ said

    ΑΣΤΕΙΑΛΕΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ-SATURN, ΚΑΤΕΒΑ ΛΙΓΟ ΚΑΤΩ ΣΤΟ SATURN ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝΕ ΤΑ BLUE RAY PLAYERS THS ΑΓΟΡΑΣ…

    Μου αρέσει!

   • astillais _ said

    Κατέβηκα μπρε δεν έχει
    τα πήραν οι πακιστανοί
    τι δεν στα έφεραν ακόμη;;;
    απαπα πα κι αυτοί
    αργόστροφοι σαν και του λόγου σου
    μα κι εσύ τι πας και διαλέγεις

    Μου αρέσει!

  • FFFF said

   ΕΣΥ ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΒΡΕ ΚΑΘΗΚΙ ???
   ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ? ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ????
   ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ???

   Μου αρέσει!

  • perastikos said

   ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΛΥΞΕΡΕ «ΕΛΛΗΝΑ ΟΜΟΓΕΝΗ» ΕΣΥ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ?

   Μου αρέσει!

 5. Γιώργος said

  Ομογενή Κοπελλάρα μάλλον δεν την βρίσκεις με την παρέα σου και εισαι πάλι εδώ ;

  Μου αρέσει!

 6. Δ.Φ. said

  Αγαπητοι φιλοι μην ακουτε τις σειρηνες της αντιδρασης…προ πολλου εδω εγραφα η λυση εδω που φτασαμε ειναι οι εξης προσπαθειες μας…
  1.ψωνιζουμε ελληνικα προιοντα,εστω κ εαν ειναι ποιο ακριβα,εχουμε μακροπροθεσμα κερδος…
  2.αλλαγη νοοτροπιας,χαλαμε οσα βγαζουμε…
  3.εαν δεν υπαρχουν ελληνικα προιοντα κ θελουμε να παρουμε ξενα,μειωνουμε την ποσοτητα στα απολυτως αναγκαια…
  4.κοινωνικος ελεγχος παντου κ ιδιαιτερως στους κρατουντες…
  5.δεν φοροδιαφευγουμε,δεν κλεβουμε κ δεν διδουμε φακελακι πουθενα…
  Θα μου πει καποιος εαν τα κανουμε ολα αυτα θα βελτιωθει η κατασταση…εγω νομιζω οτι κατι θα καταφερουμε κ με λιγη καλη διαχειρηση τα πραγματα θα φκιαξουν…

  Μου αρέσει!

  • astillais _ said

   Εγώ προσωπικώς φοροδιαφεύγω και δεν πληρώνω ΦΠΑ στα τσόλια
   γιατί να το πληρώσω;;;
   για την υγεία που μου θέλουν και 5ευρω για είσοδο τι λε ρε μεγάλοι;;;
   για την παιδεία που με τιγκάρισαν στην ανοησία
   για τους δρόμους που τα μανιτάρια φυτρώνουν ποιό αργά απ΄τα διόδια χώρια τις τρύπες κλπ
   για τα ΜΑΤ που φυλάνε το παγκαλικό οικοδόμημα

   και κάτι άλλο
   αν δεν υπάρχει ελληνικό την κάνω δεν θα πάθω και κάτι αν δεν φάω πουστερδέλλα γερμανική που είναι κάτι σαν αντζούγιες με ζάχαρι το αντίθετο μάλιστα
   διατηρώ την υγεία και την γεύση μου

   Μου αρέσει!

   • σταυρούλα πετρίδου said

    Πηγαίνοντας στην εφορία με τα λεφτά στην τσάντα Αστυ, είδα καμμιά δεκαριά αστυνομικούς να φυλάνε το τζαμί των μουσουλμάνων στην Αττική.
    Σκέφτηκα τότε, θα πληρώνω,θα στερούμαι για να φυλάνε οι Ελληνες αστυνομικοί ξένους και όχι εμένα που τους τ΄ακουμπάω κιόλας;
    Εκανα μεταβολή και από τότε δεν έχω ξαναπληρώσει εφορία.
    Ας μου κάνουν ότι θέλουν.Θα τους πηγαίνω δικαστικά.

    Μου αρέσει!

   • zonitis said

    Εχουμε κατι τσιγαριδες, λουκανικα, μπατζιο, κεφαλοτυρι στο χωριο που δεν τα πιανουν ουτε τα καλυτερα αλλαντικα της Ιταλιας και Γερμανιας. Με τσιπουρακι σπιτικο η καλο κρασι περνουν οι μεγαλες νυχτες του χειμωνα ζαχαρη. Το καλοκαιρι δουλευουμε για να εχουμε το χειμωνα. Εδω θα ηθελα μερικα παλλικαρακια που παιζουν στο πληκτρολογιο να δουν τι θα πει δουλεια κα παραγωγη.

    Μου αρέσει!

   • astillais * said

    Βάζω την μουσική τα ανέκδοτα και τους χορούς,Ζονίτι και φίλοι
    βάζεις το σπίτι;;;
    καλά το ξέρω
    οι πόρτες ανοίγουν με τα πόδια γιατί τα χέρια είναι χρειαζούμενα
    για να κουβαλάν αυτά που θα φάμε
    το γνωρίζω σε λέγω 😉 🙂 🙂

    Μου αρέσει!

   • ΕΜΜ. ΑΡΚΑΣ said

    Πουστερδέλα; 😈 xexexexe

    Μου αρέσει!

 7. Συμβάλετε με την ενεργή συμμετοχη σας και την γνώσης σας, στην συγκρότηση του πλανητικού δικτύου Κοινοτήτων και Εκκλησιών του Δήμου και τις Απολλώνιας Αδελφότητας Ελλήνων.
  Οι ιστότοποι μας:: http://diktyoellinwn.wordpress.com, http://diktyoellinwn.freeforums.org/index.php

  Μου αρέσει!

 8. ammos-mpaliagaios said

  Κύριοι θέλω να σας επαναφέρω στην σκληρή πραγματικότητα ήμουν στέλεχος σε αρκετές πολυεθνικές εταιρίες θα σας πω το βασικότερο όλων ένας αμερικονοτραφής σπουδαγμένος εις τας ΗΠΑ μας διέταξε σε μια συγκέντρωση του τμήματος πωλήσεων είτε με έννομα μέσα ή άννομα μέσα εγώ θέλω τον στόχο που σας έχω βάλλει καθ΄υπέρβασιν 30% παραπάνω του πραγματικού.Η ουσία ειναι μία οι πολυεθνικές πληρώνουν καλά για να κάνουν την δουλειά τους.Γι αυτό οι Ελληνικές επιχειρήσεις δεν βλέπουν το αύριο παρά μόνον το σήμερα.

  Μου αρέσει!

  • Κ. Κων/νος said

   Οι πολυεθνικές ανοιχτομάτη, έχουν κράτη ληστές από πίσω που τις στηρίζουν, δεν έχουν μπινέδες πολιτικούς που νομοθετούν για να τις κλείσουν.
   Αί ξύσε καμμιά πατσά ρε στέλεχος να δείς πως γίνεται και μετά έβγα στη πιάτσα να μας πείς τι σημαίνει άκρατος ανταγωνισμός και πως επιβάλεται.

   Μου αρέσει!

 9. provato said

  Είναι πολύ καλή ιδέα και γνωρίζω και άλλους από το περιβάλλον μου που έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν στο ράφι Ελληνικά προϊόντα. Ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που το σκέφτονται ενώ πριν την κρίση δεν σου έδιναν καν σημασία.
  Βέβαια χρειάζεται ψάξιμο και διάδοση της ενημέρωσης ώστε να προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα και όχι Ελληνοποιημένα. πχ γνωστή εταιρεία με έδρα στη Θράκη παράγει made in Greece πιπεριές Φλωρίνης που φέρνει όμως απο Τουρκία. Η μπύρα μύθος που αναγράφεται πιο πάνω έχει πουληθεί στην πολυεθνική Carlberg (υπάρχει όμως η ακόμα καλύτερη Ελληνική μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ – πολύ καλύτερη απο πολλές ξένες και με ανταγωνιστική τιμή – έχει το εργοστάσιο στη Θράκη).
  Γενικά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα μας παράγει απο αγροτικά προιόντα κορυφαίας ποιότητας μέχρι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και φυσικά μπορεί να παράξει ακόμα περισσότερα εαν φύγει ο εσμός και τα κομματόσκυλα που τις πίνουν το αίμα, χρόνια τώρα.

  Μου αρέσει!

 10. ΜΟΡΙΑΣ said

  δηλαδή η κοροίδια συνεχίζεται ? για ποιά ελληνικά προιόντα μιλάτε ? αυτά που έγιναν εξοχικά και καταθέσεις στην Ελβετία ?
  πότε μας πρόσεξαν οι έλληνες επιχειρηματίες ? πάνμτα και παντού μας τα έπαιρναν και ας είμασταν οι καλύτεροι πελάτες τους …και αντί να βάλουν μυαλό κοιτάνε πως θα εκδικηθόυν εταιρείες που πραγματικά μας προσέχουν. Ένα παράδειγμα είναι η Αθηναική Ζυθοποιία που παλεύουν να σφετεριστούν την ελληνικότητα της ..με τόσα εργοστάσια στην Ελλαδα και χιλιάδες υπαλλήλους τους οποιούς δεν τους επηρέασε το μνημόνιο ..και όμως εκεί με προτρέπουν να υπερασπιστώ τον έμπορα βοτάνων που νόμιζε ότι σήμερα ανοίγω εταιρεία και αύριο κάνω σκί στην Αράχωβα…όυστ ρε !!!

  Μου αρέσει!

 11. σταυρούλα πετρίδου said

  H αγορά της Ευριπίδου είναι γεμάτη από ελληνικά προιόντα, άριστης ποιότητας και πολύ φθηνά.
  Αν ψωνίζετε στα delikatessen της περιοχής σας, θα δείτε τεράστιες διαφορές στις τιμές ακόμη και στην ποιότητα.
  Στην Ευριπίδου υπάρχουν τα καλύτερα αλλαντικά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, όπως και τυροκομικά στην αγορά της Αθηνάς.
  Εχω κάνει μεγάλη έρευνα αγοράς σε θέματα ποιότητας- τιμής και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η αγορά της Αθήνας, αν την ψάξει κανείς, θα βρεί θησαυρούς ακόμη και στον ρουχισμό.
  Αυτό που δεν μπορώ να βρω, είναι ξηροί καρποί ελληνικοί.
  Βρίσκω, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι ελληνικοί και φρέσκοι.

  Μου αρέσει!

  • Κόριννα said

   Σταυρούλα
   ἔχεις δίκιο.
   Ὄχι μόνο ἡ Εὐριπίδου,ἀλλά ὅλα ἐκεῖνα τὰ μικρὰ δομάκια στὴν Ἀθῆνα ἔχουν ὅ,τι Ἑλληνικό θέλεις καὶ σὲ καλὲς τιμές.
   Πηγαίνω ὅμως στά τυφλά διότι δὲν θυμᾶμαι ποτὲ ὀνόματα δρόμων γι᾿αὐτὸ σοῦ γράφω γιὰ μικρὰ δρομάκια.

   Μου αρέσει!

   • σταυρούλα πετρίδου said

    Κόριννα το έχω ψάξει αρκετά, αλλά κι εγώ δεν θυμάμαι τα ονόματα των μικρών δρόμων που βρίσκεις θησαυρούς.
    Ξέρω κι άλλα μαγαζιά όπως το *παντοπωλείο της μεσογειακής διατροφής* στην Αριστείδου το οποίο έχει φοβερές γεύσεις, απ΄όλη την Ελλάδα από μικρούς παραγωγούς, αλλά αυτό είναι λίγο ακριβό.
    Επίσης υπάρχουν είδη καθημερινής χρήσεως για το σπίτι όπως όλων των ειδών σακούλες(ειδικές και για το ψυγείο, αυτές που το ΙΚΕΑ τις έχει πανάκριβα) πάμφθηνα.
    Θα ψάξω τώρα να βρώ καθαριστικά για το σπίτι και το πλυντήριο.
    Μπορώ να πω ανεπιφύλακτα ότι έχουμε τα καλύτερα προιόντα από όλη την υφήλιο, γιατί από περιέργεια έχω δοκιμάσει αρκετά ξένα.

    Μου αρέσει!

 12. Κ. Κων/νος said

  Καταναλώνουμε μόνο ότι χρειαζόμαστε και προτιμούμε αν είναι εφικτό μόνο Ελληνικά προιόντα.
  Όχι στα προιόντα των χωρών της Τρόικας.

  Μου αρέσει!

 13. Δ.Φ. said

  χαιρομαι αγαπητοι φιλοι που εστω κ αργα καταλαβαμε οτι πρεπει να ειμαστε ελληνες,γιατι εως τωρα σνομπαραμε καθε ελληνικη προσπαθεια…για μενα αυτο σημαινει πατριωτισμος,δλδ να μην αλλιωθουν τα ηθοι κ τα εθιμα μας…

  Μου αρέσει!

 14. EΛΛΗΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ said

  ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΧΑΒΑΛΕ… ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΑΦΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ…

  http://nonews-news.blogspot.com/2011/03/blog-post_9985.html

  Αδιάκοπη αιμορραγία προς τα Σκόπια…

  Η καταστροφή δεν έχει ωράριο
  •Ολες τις ώρες του 24ωρου η ροή προς τα καζίνο των Σκοπίων.
  •Πρόσθετο “κίνητρο” η μεγάλη διαφορά στα καύσιμα.

  Στην ευρύτερη περιοχή Πολυκάστρου-Παιονίας, η κατάσταση έχει φθάσει στα άκρα.
  Τα μαγαζιά αναψυχής είναι ένα ασφαλές κριτήριο.

  Ταβέρνες με παράδοση ετών που παλαιότερα έσφυζαν από κίνηση καθημερινά και το Σαββατοκύριακο δεν είχαν κάθισμα, σήμερα κλείνουν νωρίς αφού μετά τις 9-10 το βράδυ δεν υπάρχει ψυχή ζώσα ως πελάτης. Το ίδιο βέβαια και τα άλλα καταστήματα αναψυχής (καφετέριες, καφενεία, μπαράκια), που πλέον δεν γεμίζουν ούτε το Σάββατο.

  Η παραπάνω κατάσταση στο σημερινό δήμο Παιονίας, δεν σημαίνει ότι η κατάσταση στις άλλες περιοχές του νομού είναι καλύτερη. Ο τζόγος στα καζίνο των Σκοπίων είναι ελκυστικότατος. Η αιμορραγία συνεχίζεται όχι μόνο για το νομό μας, αφού μια αυτοψία στο μεθοριακό Σταθμό, ιδίως των Ευζώνων, δείχνει ότι τα καζίνο του Γευγελή προσελκύουν πελάτες και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όχι μόνο της Βόρειας!

  Παράλληλα, μια επίσκεψη στα σύνορα δείχνει και κάτι άλλο: ότι η αιμορραγία προς τα καζίνο της γείτονος δεν έχει ωράριο. Το δρομολόγιο δεν είναι μόνο νυχτερινό όπως ήταν παλαιότερα. Ολες τις ώρες του 24ώρου ο τζόγος οδηγεί τα όλο και περισσότερο λιγοστεύοντα ευρώ προς τα καζίνο των Σκοπίων. Η “υπόθεση” τίθεται ξανά και ξανά προς συζήτηση από φορείς και αρμόδιους (Επιμελητήριο, δήμοι, Εμπορικοί Σύλλογοι κλπ), πλην όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

  Η  μειωμένη τιμή των καυσίμων στα πρατήρια των Σκοπίων, ήταν πάντα μια καλή δικαιολογία. Η πρόσφατη και συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής στην Ελλάδα ενισχύει ακόμη περισσότερο το “άλλοθι”!

  Μου αρέσει!

  • σταυρούλα πετρίδου said

   Ελληνα Ομογενή σ΄αυτό που γράφεις για τον τζόγο έχεις δίκηο.
   Αλλά όποιος είναι τζογαδόρος καλά να πάθει.
   Οι τζογαδόροι δεν βρίσκονται μόνον στην Ελλάδα.
   Σ΄όλο τον κόσμο βρίσκονται και κάνουν τα ίδια ακριβώς όπως οι Ελληνες τζογαδόροι.
   Εχεις πάει στην Αμερική να δεις τι γίνεται από τζόγο;

   Μου αρέσει!

   • EΛΛΗΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ said

    ΔΕΝ Μ’ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ.

    ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝΕ ΤΖΟΓΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΖΙΝΟ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ-FYROM…

    Μου αρέσει!

   • σταυρούλα πετρίδου said

    Ελληνα ομογενή όταν μιλάς σε τζογαδόρο είναι σαν να μιλάς σε ναρκομανή στο τελευταίο στάδιο.
    Ούτε τα παιδιά τους δεν τους ενδιαφέρουν όχι η πατρίδα.

    Μου αρέσει!

  • ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ said

   ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΡΑΤΑΣ;ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ..

   Μου αρέσει!

  • Κ. Κων/νος said

   Το παράδειγμα που φέρνεις δεν αντικατοπτρίζει όλη την αλήθεια.
   Ελλάδα δεν είναι μόνο η Θεσ/νίκη αφενός και αφεταίρου ποιός σου είπε ότι όλοι οι Έλληνες σκέπτονται;
   Εδώ υπάρχουν μαλάκες που πιστεύουν ακόμα πως το Πασοκ θα φτιάξει τα πράγματα.
   Όχι, όχι, δεν λέω μόνο για σένα !!!!!!

   Μου αρέσει!

 15. Ο Παπους said

  Θα σας πω την εμπειρια μου απο την εποχη που ειχα το μπακαλικό μου.
  Λοιπον, παιδες Ελληνων, ο εμπορος κερδιζει οταν αγοραζει και οχι οταν πουλαει. Εγω ειχα στο μαγαζι μου ελληνικα προ’ι’όντα ποιοτητας που τα ευρισκες μονον στο ΑΒ της Σταδιου – οι παλαιοτεροι ξερουν – αλλα οι δικες μου τιμες ηταν συνηθως 10 – 15% φθηνοτερες απο του ΑΒ. Για τον απλουστατο λογο οτι πληρωνα παντοτε μετρητοις τους προμηθευτες μου και ετσι μου εξασφαλιζαν τα καλυτερα προ’ι’οντα στις καλυτερες τιμες. Ειχα πελατη εναν δημοσιογραφο που εργαζοταν σε μια απο τις εφημεριδες του Λαμπρακη, οταν ακομη βρισκοταν στη Χρηστου Λαδά, ο οποιος οταν ερχοταν να ψωνισει ο ιδιος, συνηθως Σαββατο απογευμα, με ρωτουσε παντοτε πως μπορουσα να εχω προ’ι’όντα τετοιας ποιοτητας σε τιμες κατωτερες απο του ΑΒ της Σταδιου, οπου φαινεται οτι ψωνιζε και απο εκει και γνωριζε τιμες και ποιοτητες.
  Μπορουμε ολοι μας να αρχιζουμε να αγοραζουμε ποιοτικα ελληνικα προ’ι’οντα. Και επειδη ειναι αρκετα δυσκολο να μπορεις να εντοπισεις τα καταστηματα στα οποια μπορεις να τα βρεις προτεινω τα σάιτς και τα μπλογκς που θελουν να συμβαλουν στην προσπαθεια να αναφερουν σε καποια μονιμη, ισως στηλη, οσα τετοια μαγαζια σπευσουν να γνωστοποιησουν την παρουσια τους (επωνυμια, διευθυνση και ενδεκτικα μερικα απο τα ειδη που διαθετουν), φυσικα οχι με πληρωμενες καταχωρισεις, γιατι τοτε κανενας δεν θα προσελθει ή θα θελησει να ριξει το κοστος στις τιμες των προ’ι’οντων. Και τα σάιτς και τα μπλογκς να τους πιεζουν συνεχως απο την πλευρα τους για την εξασφαλιση συνεχως καλυτερων προ’ι’οντων και σε ανταγωνιστικες τιμες.
  Οφειλω με την ευκαιρια να υπογραμμισω οτι ενω οι πολιτες στιβουν το μυαλο τους για να βρουν λυσεις που θα μας ωφελησουν και εμας και την πατριδα μας, κομματα του εσμου των κοπριτων εξαντλουν το ενδιαφερον και τη «μαχητικοτητά» τους στην προστασια των λαθρομεταναστων τοσο πολυ ωστε εφτασε του κουκουέ να εισηγειται και την κατασκευη τζαμιων για να μπορουν να προσευχονται – προσεξτε, το ΚΚΕ, ε – οι μουσουλμανοι λαθρομεταναστες. Ενω και ολα τα υπολοιπα κομματα αδιαφορουν παντελως για τετοια πεζα θεματα, γιατι, βλεπετε, ωρε Ελληνες, προσπαθουν να λυσουν τα προβληματα της ευρωζωνης, να βαλουν την Τουρκια στην Ε.Ε., να μας πουν τι ειναι καλο για μας, να διωξουν τους εντιμους και σωστους Ελληνες δασκαλους απο τα πομακοχωρια γιατι ενοχλουν το τουρκικο προξενειο, να αγωνιστουν για το Παλαιστινιακο, να μας δειξουν ποιοι ευθυνονται και γιατι για τα κυματα των λαθρομεταναστων, να κονταροκτυπηθουν στη Βουλη για να μας δειξουν ποιο κομμα ειναι καλυτερο για μας και αλλα συναφη. Κι’ ας τσουρουφλιζομαστε εμεις στην καταντια που μας οδηγησαν, για την ανεργια που αυξανεται αλματωδως καθημερινα, για την εξαθλιωση πολλων Ελληνων που ψαχνουν στα σκουπιδια των λα’ι’κων αγορων να βρουν κατι φαγωσιμο και που τρεχουν στα συσσιτια για ενα πιατο φα’ί’, για τη λεηλασια των ασφαλιστικων ταμειων που σιγα σιγα ξεμενουν και δεν θα εχουν μια για να πληρωσουν τις συνταξεις που τις εχουμε χρυσοπληρωσει με σκληρη δουλεια τριαντα και σαραντα χρονων, για, για για…

  Μου αρέσει!

 16. […] Ο Gerhard από την Γερμανία, ο Franchua από την Γαλλία,ο Mario από την Ιταλία και ο Johan από την Ολλανδία, ευχαριστούν από καρδιάς όλους εμάς τους Έλληνες για την προτίμηση που δείχνουμε στα εθνικά τους προϊόντα, και κατά επέκταση στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των. Και σαν επιβράβευση μας συμβουλεύουν να πουλήσουμε τον Παρθενώνα, και τα νησιά μας, σπρώχνοντας μας στο Δ.Ν.Τ. για να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα. Αντίθετα ο Νίκος από την Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος από τις Σέρρες,ο γαμπρός μας ο Γιάννης, ο γιος μας, ο Θοδωρής, ακόμα και εμείς οι ίδιοι, βγαίνουμε στην ανεργία για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για την προτίμηση μας στα ξένα προϊόντα, και στα ξένα Super Markets (Lidl, Aldi, Carrefour, Dia). Φανταστείτε πόσα δισεκατομμύρια ευρώ πηγαίνουν κάθε χρόνο στον Gerhard, στον Franchua, στον Mario και στον Johan. Και αυτό γιατί, ή από άγνοια ή από ωχαδερφισμό δεν αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα. Και μιλάμε για απλά πράγματα, καθημερινά. Όπως γάλα, τυρί, κασέρι, γιαούρτι, σαπούνια, χαρτιά υγείας, μακαρόνια, μπύρες, αναψυκτικά, ποτά, μαρμελάδες, τσιγάρα, σοκολάτες, παγωτά, μπισκότα, οδοντόκρεμες…. Τόσο απλά… Φανταστείτε τώρα ότι όλοι οι Έλληνες αγοράζουν μόνο Ελληνικά ζυμαρικά και η βιομηχανία Μέλισσα, για παράδειγμα, λόγω αυξημένης ζήτησης, θα πρέπει να διπλασιάσει την παραγωγή της. Σίγουρα θα χρειαστεί περισσοτέρους εργάτες, υπαλλήλους, οδηγούς, αποθηκάριους, περισσότερους μηχανικούς, ίσως χημικούς, σίγουρα περισσότερο σιτάρι (αγρότες). Σίγουρα κάποιους παρά πάνω υπαλλήλους θα πρέπει να προσλάβει. Σ’ αυτούς τους νεοπροσλαμβανόμενους φανταστείτε λέει, να είναι το παιδί σας, που ψάχνει δουλειά ή, ακόμα και εσείς οι ίδιοι. Και όλα αυτά επειδή αγοράζατε μακαρόνια Μisko, η Μελισσα, και όχι μακαρόνια Barilla η μακαρόνια Lidl. Τυχαίο? Δεν νομίζω!!! Στο τέλος ας το δούμε και εγωιστικά: Τρώει ο Ιταλός μακαρόνια Μελισσα?? Πίνει καφέ Λουμιδη?? Πίνει ο Γερμανός μπύρα Mythos?? Τρώει λουκάνικα Τζουμαγιας?? Πίνει ο Ολλανδός γάλα Μεβγαλ?? Τρώει κασέρι Τρικαλινό?? Πίνει ο Γάλλος Ελληνικό κρασί η τσίπουρο??? Γιατί να παίρνουμε εμείς τα δικά τους προϊόντα? Για να μειώνουμε την ανεργία τους? Μπορεί τα ξένα μερικές φορές να είναι φθηνότερα. Τα χρήματα αυτά όμως ξαναγυρίζουν σε εμάς διπλά και τρίδιπλα. Ειδικά τα δύσκολα χρόνια που έρχονται λόγω Δ.Ν.Τ. Επειδή οι πολιτικοί μας δεν θέλουν, αλλά και δεν μπορούν επίσημα λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μποϋκοτάρουν τα ξένα προϊόντα, ας κάνουμε εμείς μόνοι μας μια προσπάθεια να αλλάξουμε τις αγοραστικές μας συνήθειες, είναι απλό: Από αύριο προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα αλλά και Ελληνικά super markets. Τα Ελληνικά προϊόντα τα αναγνωρίζουμε από το barcode . Όλα τα Ελληνικά προϊόντα στο barcode τους, τα τρία πρώτα νούμερα είναι 5-20  Αντί λοιπόν για παγωτά Algida η Ηaagen-Dazs αγοράστε Έβγα, Κρι Κρι, Δέλτα. Αντί βούτυρα Αdoro,Lurpak, προτιμήστε Βιταμ, Αγνο, Κέρκυρας. Αντί προσούτο και σαλάμια Lidl, πάρτε Νίκας, Υφαντής, creta farm έδεσμα. Αντί μπύρες,Carlsverk, Bud, Stella Artois υπάρχουν οι Mythos, Βεργίνα, Fix, Alfa. Aντί Νoutela υπάρχει η Μerenta Αντί γάλατα Νουνου, Βεροπουλου, Lidl, προτιμήστε Αγνό, Μεβγαλ, Ολυμπος, Κουκάκη. Αντί ουίσκι, βότκα, αγοράστε κονιάκ, τσίπουρο, ούζο, Ελληνικά κρασιά. Αντί σόδα Tuborg, Perrier, evian, έχουμε Σουρωτή, δουμπιά, ξινό νερό. Αντί coca cola, fanta,sprite υπάρχουν αναψυκτικά εψα, ηβη, Νιγριτα, Lux. Αντί ζυμαρικά Barilla και Lidl προτιμήστε αβεζ, μελισσα, Mισκο. Αντί οδοντόκρεμες Colgate, Aim υπάρχουν kolynos, aquafresh, oulodent. Aντί χαρτί υγειάς και κουζίνας Lidl και zewa αγοράστε Diana softex. Αντί καθαριστικά Ava, Azax, υπάρχουν τα planet, trylet εύρηκα… Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι προτιμώντας τα ελληνικά προϊόντα, βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή,την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.  olympia.gr/ […]

  Μου αρέσει!

 17. GIWRGOS said

  RE ELLHNA OMOGENH POSO DYSKOLO EINAI NA KATALABEI KAPOIOS OTI STO EMPORIO DEN YPARXEI PATRIWTHSMOS? OLO AUTO GINETE GIA NA KANEI KUKLO EPITELOUS TO XRHMA MESA STHN ELADA. BASH STATISTIKWN KA8E 1000 ELLHNIKES OIKOGENIES POU ALAZOUN SHNI8IES KAI AGORAZOUN ENA ELLHNIKO PROION ANOIGOUN 100 8ESEIS ERGASIAS STO ERGOSTASIO PARAGWGHS TOU PROIONTOS. AUTOS EINAI O STOXOS NA ANOIKSOUN 8ESEIS ERGASIAS SE ERGOSTASIA H BIOTEXNIES ENTOS THS ELLHNIKHS EPIKRATIAS. TI MAS ZALIZEIS TON ERWTA GIA PATRIOTISMOUS KAI ALLES TETOIES M….IES? O STOXOS EINAI ENAS H MEIWSEI THS ANERGEIAS STHN ELLADA…

  Μου αρέσει!

 18. GIWRGOS said

  POIO PANW KSEKINISES NA TON PARALOGISMO GIA BMW MERSEDES NOKIA ARMANI. H ELLADA KSEREIS POLU KALA H AN DEN TO KSEREIS SE ENHMERWNW OTI DEN BGAZEI OUTE KINITA OUTE AUTOKINHTA OPOTE AUTA TA AGA8A AN TA PROMH8EYTEIS APO ALLH XWRA AUTO ENOEITAI ALLA DEN PERHMENAN POTE AUTOI POU KSEKINHSAN THN KAMPANIA OTI 8A YPHRXE ESTW KAI ENAS NA MHN TO KATALABEI KAI NA ZHTAEI KAI TA RESTA. OSO GIA TA ROUXA KAI TA ALLA POU ANEFERE STO SHGEKRIMENO POST. PISTEYEIS OTI EISAI SE 8ESH ESY NA KSEXWRHSEIS THN POIOTHTA ENOS ROUXOU H NA BGALEIS KOSTOLOGIO? PISTEYEIS OTI ENA ARMANI EKTOS APO TA LEFTA THS DIAFIMISEIS POU MPAINOUN PANW STHN TIMH EINAI AKRIBOTERO EPIDH EINAI POIOTHKOTERO? TO KSEREIS OTI H ELLADA PARAGEI EKSERETIKHS POIOTHTAS ROUXA APO TA PALIA XRONIA? EISAI SE 8ESH NA GNWRIZEIS OTI STHN GRAMMH PARAGWGHS TO F8INOTERO PRAGMA EINAI TO YFASMA GIA THS ELLHNIKES BIOTEXNIES KAI GIAUTO PANTA EPILEGETE TO KALHTERO? PAPSE LOIPON THN 8OLOKOULTOURA KAI PSAXTO LIGO DES TI GINETE. MOU KA8ESAI APO TO PRWI KAI MOU KANEIS SHZHTHSEIS KAFENIAKES XWRIS BASH KAI OUSIA KAI ANALONESAI ME BRISIES KAI XARAKTHRISMOUS, DES PERA APTHN MYTH SOU KOITA THN FERRARI OXI TO MANIKIOUR STO DAXTYLO…

  Μου αρέσει!

 19. Βρασίδας said

  το κασέρι Τρικαλινό γίνεται από γάλα που παράγουν ντόπιοι τσοπάνηδες;
  ομοίως το Όλυμπος από τα βοσκοτόπια του Ολύμπου; Γι αυτό στοιχίζει διπλάσια από το Γερμανικό; ομοίως το Μεβγάλ και Αγνό;
  Τελικά είμαστε χώρα κτηνοτρόφων.
  τα παγωτά Δέλτα αφού παράγονται στην Ελλάδα -φαντάζομαι από αγνό ελληνικό γάλα που τα χρήματα πάνε στους κτηνοτρόφους- γιατί δεν είναι φθηνότερα από τα Algida;
  Κανά ελληνικό κονιάκ ή μπύρα που να πίνονται ξέρει κανείς;
  τα ούζα είναι από απόσταξη ή γίνονται με γαλλική εσσάνς;
  η ΗΒΗ είναι ελληνική;ενώ η coca cola αμερικάνικη;
  οι ελληνικές πορτοκαλάδες και κόλες γιατί είναι ακριβότερες από τις ξένες;

  αυτοί που τα γράφουν αυτά από ποιούς πληρώνονται;

  Μου αρέσει!

  • Sto IMF payroll ki esu Broute?? 😈

   Μου αρέσει!

  • astillais * said

   Τά είπαμε, Βρασίδα τα εξηγήσαμε
   εσύ βέβαια κολλημένος στην ΔυΝαΤο-κατάσταση και στην … παραλία.
   Πόσες φορές πρέπει να σου εξηγηθούν για να τα αντιληφθείς;;;;
   πολύ ξεροκέφαλος και αυτό είναι ύποπτο(τουλάχιστον)

   Μου αρέσει!

   • Κοπελλα μου ασ το παιδι.Ελληνοφωνο ειναι κατι εμαθε οπως πχ : Αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει?? Εεε αυτος το παινευει αλλα με αρνητικο τροπο(μαυρη διαφημηση) ξερει αυτος..
    Γινεται αλλου να τρως να πινεις και ….αλλου να το «δινεις»??Θα του τα παρουν τα…κουβαδακια του ,και μετα …θα πεσει πεινα. 😉 😆

    Μου αρέσει!

 20. Ειμαι ο διαχειριστης ενος απο τα μπλογκ που στηριζουμε αυτη την προσπαθεια (http://ellada2011.blogspot.com/2010/11/blog-post_9353.html) και μια και πιστευω οτι ειναι εθνικης σημασιας και επιβιωσης, νομιζω οτι καθε στηριξη ειναι απαραιτητη.

  Σοφωτατο το σχολιο του Παπου και πραγματικα αξιολογο και για να ειναι σιγουρος οτι ολοι οι Ελληνες δεν «κοιμωμαστε», αυτη ειναι η ζωντανη αποδειξη.. http://oepimenonellinika.kinima.org/

  Μου αρέσει!

 21. Υποστηριζουμε αυτη την ενεργεια γιατι αγαπαμε και την ποιοτητα των ελληνικων προιοντων αλλα και τον τοπο μας.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: