olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Nομικές συμβουλές για προσαγωγή, σύλληψη ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

Posted by anarmodios στο Φεβρουαρίου 24, 2011

από το Μεγαλύτερο blog της πόλης

Διαβάστε κείμενο που διαμόρφωσε ομάδα νομικής βοήθειας δικηγόρων της Αθήνας:

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Το φυλλάδιο που κρατάς στα χέρια σου περιέχει πληροφορίες για το νομικό πλαίσιο που αφορά το δικαίωμα της διαδήλωσης στην Ελλάδα, πρακτικές συμβουλές για την υλοποίηση αυτού του δικαιώματος πριν και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, όπως και για τη συμπεριφορά σε περίπτωση προσαγωγής, σύλληψης και εμπλοκής με την ποινική δικαιοσύνη.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ/ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα, το δικαίωμα όμως αυτό ισχύει και για τους αλλοδαπούς.

Απόφυγε την κατοχή μαχαιριών ή σουγιάδων, ακόμη και αν τα χρειάζεσαι για άλλη χρήση (επαγγελματική κλπ.), καθώς και κάθε αντικειμένου που θα μπορούσε να θεωρηθεί κατάλληλο για άμυνα ή επίθεση (ρόπαλο κλπ), διότι έχουν συχνά κριθεί ως όπλα.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, αυτή θεωρείται παράνομη και δεν προστατεύεται από το Σύνταγμα, «όταν παύει να είναι ήσυχη και χωρίς όπλα και εκτρέπεται σε πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων». Στις παραπάνω περιπτώσεις, απαιτείται παρουσία εισαγγελέα και η απαγόρευση ή η πρόσκληση προς διάλυση γνωστοποιείται στο πλήθος τρεις φορές. Να σημειώσουμε, ότι στην Ελλάδα είναι σπάνια η σύλληψη με αποκλειστικό λόγο τη συμμετοχή σε παράνομη διαδήλωση.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Άφησε στο σπίτι ατζέντες με τηλέφωνα.

Έχε μαζί σου το κινητό σου τηλέφωνο, αφού προηγουμένως έχεις αφαιρέσει από αυτό, τυχόν πληροφορίες που δεν θέλεις να γίνουν γνωστές σε περίπτωση σύλληψής σου. Σε περίπτωση σύλληψής σου, το πιθανότερο είναι ότι θα σου αφαιρεθεί το κινητό από την αστυνομία (όχι πάντα). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα πρώτα λεπτά για να ειδοποιήσεις με γραπτά μηνύματα, οικείους σου ή δικηγόρο. Aν συλληφθείς και σου ζητηθεί να το παραδώσεις, αφαίρεσε πρώτα την κάρτα και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, απενεργοποίησέ το.

Έχε μαζί σου:

Α. Ταυτότητα ή διαβατήριο.

Β. Τηλεκάρτα

Γ. Σημείωσε στο χέρι σου ή μάθε απέξω ένα τουλάχιστον από τα τηλέφωνα της Ομάδας Νομικής Βοήθειας (………….).

Δ. Για την περίπτωση σύλληψης, κάποια φάρμακα που χρειάζεσαι οπωσδήποτε ή υγρό φακών

Στην Ελλάδα δεν θεωρείται παράνομο το να φοράς μαντήλι, κουκούλα, γάντια ή άλλα προστατευτικά (περικνημίδες, γυαλιά κολύμβησης κλπ.), αν και η χρήση τους θεωρείται επιβαρυντική περίσταση σε κάποια αδικήματα. Δεδομένου ότι στην Ελλάδα η αστυνομία χρησιμοποιεί ευρέως μεγάλες ποσότητες χημικών αερίων ενάντια στους διαδηλωτές, μπορείς να εφοδιαστείς με ό,τι από αυτά κρίνεις κατάλληλο, έχοντας υπόψη ότι μερικές φορές η λήψη υπερβολικών μέτρων μπορεί να τραβήξει την προσοχή της αστυνομίας.

Μετά τη διαδήλωση φρόντισε να ενημερώσεις τους φίλους σου ότι είσαι καλά και συμφωνείστε ένα σημείο συνάντησης. Έτσι αποφεύγεται ο πανικός και οι άσκοπες αναζητήσεις οικείων προσώπων.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ)

Σιγουρέψου ότι δεν μένεις μόνο/η σου και έχε τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά, ώστε να υπερασπιστείς και τον εαυτό σου αλλά και άλλους, καταθέτοντας, για παράδειγμα, σε περίπτωση προβλημάτων με την αστυνομία.

Σε περίπτωση που παραβρεθείς σε σύλληψη ή κακοποίηση διαδηλωτή, φρόντισε να πληροφορηθείς τα στοιχεία του (αρκεί το ονοματεπώνυμο!) και να ενημερώσεις την Ομάδα Νομικής Βοήθειας σχετικά με την ώρα, τον τόπο και τα περιστατικά του επεισοδίου. Χρήσιμο είναι αμέσως μόλις βρεθείς σε ασφαλές μέρος να καταγράψεις ό,τι είδες με κάθε δυνατή λεπτομέρεια και να φροντίσεις να φτάσει από σένα ή έμπιστό σου πρόσωπο στην Ομάδα Νομικής Βοήθειας. Τα στοιχεία σου, όπως και το περιεχόμενο της αναφοράς σου δεν θα γίνουν γνωστά σε κανέναν, πέρα από τα μέλη της ομάδας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια, αν το επιθυμείς κι εσύ, σε νομικές ενέργειες υπεράσπισης διαδηλωτών ή κατά των οργάνων της τάξης που παρανόμησαν.

Σε περίπτωση που η διαδήλωση δεχθεί επίθεση από την αστυνομία (συνήθως με χημικά αέρια), φρόντισε να απομακρυνθείς από το σημείο συγκροτημένα μαζί με τους συντρόφους σου, χωρίς να τρέχεις. Ακολούθησε τον κύριο όγκο της πορείας και παρέμεινε στον κεντρικότερο δρόμο. Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσεις να φύγεις από τυχόν παράπλευρους, στενούς δρόμους και μην απομονωθείς. Συνήθως, ομάδες αστυνομικών βρίσκονται στα στενά και συλλαμβάνουν όσους τρέχουν πανικόβλητοι να ξεφύγουν από τα αέρια.

Στην περίπτωση που οδηγηθείς σε Νοσοκομείο λόγω προβλήματος από τη χρήση χημικών, πάρε αναλυτική γνωμάτευση και ειδοποίησε την Ομάδα Νομικής Βοήθειας. Η γνωμάτευση θα βοηθήσει για την μετέπειτα αγωγή αποζημίωσης.

5. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

Μπορεί να σε σταματήσουν αστυνομικοί με στολή ή με πολιτικά, οπουδήποτε και να ζητήσουν να εξακριβώσουν τα στοιχεία σου. Από τον αστυνομικό με πολιτικά, απαίτησε την επίδειξη ταυτότητας. Κατόπιν επέδειξε ταυτότητα ή διαβατήριο. Από τη στιγμή που έχεις το σχετικό έγγραφο, δεν έχεις υποχρέωση να τον ακολουθήσεις στο τμήμα.

Οι αστυνομικοί απαγορεύεται να παρευρίσκονται μέσα στη συγκέντρωση ή την διαδήλωση. Πάντοτε όμως υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά. Σε περίπτωση που αντιληφθείς κάποιον αστυνομικό ή σου ζητήσει αυτός τα στοιχεία σου, βρισκόμενος μέσα σε συγκέντρωση ή διαδήλωση, ενημέρωσε δυνατά τους άλλους γύρω σου και αφού πάρεις τα στοιχεία του, απαίτησε αμέσως την απομάκρυνσή του.

Στην περίπτωση που ζητήσει ο αστυνομικός να σου κάνει σωματική έρευνα, απαίτησε να μάθεις την αιτία, τους ακριβείς λόγους που οδηγούν τον συγκεκριμένο αστυνομικό να σε θεωρεί ύποπτο για διάπραξη αυτόφωρου κακουργήματος ή πλημμελήματος. Λόγοι που αφορούν την εμφάνισή σου ή το σημείο όπου βρίσκεσαι, δεν θεωρούνται επαρκείς. Αν ο αστυνομικός επιμείνει, απαίτησε να πληροφορηθείς τα στοιχεία του, και δήλωσέ του ότι σκοπεύεις να υποβάλεις μήνυση για δυσφήμιση και έργω εξύβριση, και θα επιδιώξεις αποζημίωση για την ηθική σου βλάβη.

Σε περίπτωση προσαγωγής στο Α.Τ., παρότι έχεις τα απαραίτητα έγγραφα:

Την στιγμή της σύλληψης/προσαγωγής, φώναξε δυνατά και καθαρά το ονοματεπώνυμό σου και την τυχόν συλλογικότητα (σύλλογο, πολιτική οργάνωση, σωματείο κλπ) στην οποία συμμετέχεις, και ότι σε συλλαμβάνουν άδικα (π.χ. Με λένε Γιάννη Παπαδόπουλο, είμαι μέλος του συλλόγου φοιτητών νομικής και με συλλαμβάνουν άδικα!). Να επαναλαμβάνεις τα παραπάνω συνέχεια, απευθυνόμενος στον κόσμο γύρω σου, μέχρι να σε μεταφέρουν στο περιπολικό. Η εμπειρία έχει δείξει ότι συχνά, αυτή η συμπεριφορά οδηγεί στην άμεση απελευθέρωση του συλληφθέντος – προσαχθέντος, εξασφαλίζει δε την ειδοποίηση των οικείων και της συλλογικότητας, καθώς επίσης και νομική βοήθεια.

Ζήτησε να μάθεις την αιτία της προσαγωγής σου.

Δήλωσε στους αστυνομικούς ότι παρανομούν, παραβιάζουν τα συνταγματικά σου δικαιώματα.

Ζήτησε τα ονόματα των αστυνομικών που σε συλλαμβάνουν ώστε να γνωρίζεις ποιους θα καταγγείλεις για παράνομη σύλληψη και παράνομη κατακράτηση (ακόμη και αν τελικώς δεν το κάνεις).

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Α. ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ.

1.Απαίτησε να μάθεις για ποιο συγκεκριμένα αδίκημα σε συλλαμβάνουν.

2. Ακολούθησε την συμπεριφορά που εκτέθηκε προηγουμένως. Π.χ. Δεν έχω κάνει καμία παράνομη πράξη. Είμαι ο/η…. μέλος του σωματείου/συλλόγου/πολιτικής οργάνωσης κλπ, και με συλλαμβάνουν άδικα.

(Συνήθως οι συλλήψεις είναι τυφλές. Με τον παραπάνω τρόπο ενημερώνεται ο κόσμος ότι γίνονται συλλήψεις, ειδοποιούνται δικηγόροι κλπ, ακολουθεί η έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης των διαδηλωτών και οι αστυνομικοί λαμβάνουν υπ’ όψη τους ότι γνωρίζεις τα δικαιώματά σου και προτίθεσαι να τα ασκήσεις, άρα είναι πιο προσεκτικοί και λιγότερο βίαιοι).

Α. ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ

Φρόντισε να μην απαντήσεις σε καμία ερώτηση των αστυνομικών, ούτε καν να εμπλακείς σε «φιλική κουβεντούλα». Οτιδήποτε πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ή εναντίον άλλων.

Ανταλλάξτε στοιχεία με τους άλλους συλληφθέντες, ώστε να ενημερωθεί εγκαίρως η Ομάδα Νομικής Βοήθειας σε περίπτωση που κάποιος αφεθεί ελεύθερος πιο νωρίς από τους άλλους.

Ενημέρωσε τους άλλους συλληφθέντες για την ύπαρξη Ομάδας Νομικής Βοήθειας και για τα δικαιώματά τους, σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζουν. Διαμόρφωσε κατά το δυνατόν ατμόσφαιρα αλληλεγγύης, και συλλογικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων σας.

Β. ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Φρόντισε να ενημερωθείς αν κατηγορείσαι για κάτι ή αν πρόκειται για απλή προσαγωγή. Σε κάθε περίπτωση απαίτησε την άμεση επικοινωνία με δικηγόρο.

Στην περίπτωση της προσαγωγής, πίεσε για την άμεση απελευθέρωσή σου, ως εξής:

Σε κάθε αστυνομικό που περνά από μπροστά σου καθώς στέκεσαι και περιμένεις, επαναλαμβάνεις απαιτητικά τα παρακάτω.

1. Διαμαρτύρομαι για την παράνομη κατακράτησή μου και απαιτώ να αφεθώ αμέσως ελεύθερος.

2. Απαιτώ να επικοινωνήσω με το δικηγόρο μου τώρα αμέσως.

3. Γνωρίζω τα δικαιώματά μου και σκοπεύω να τα ασκήσω. Απαιτώ το όνομα των υπευθύνων για την παράνομη κατακράτησή μου προκειμένου να υποβάλω μήνυση.

4.Παρακίνησε και τους υπόλοιπους προσαχθέντες να κάνουν το ίδιο.

Μη θεωρήσεις δεδομένο ότι η «υπομονετική» στάση σου κατά τις ώρες της αναμονής θα σε βοηθήσει να ξεμπερδέψεις. Συνήθως, η αστυνομία συλλαμβάνει δεκάδες ανθρώπους χωρίς να τους ενημερώσει για την αιτία, τους χαρακτηρίζει όλους προσαχθέντες και μετά από πολλές ώρες, αποδίδει αδικήματα στους περισσότερους από αυτούς.

Θεώρησε δεδομένο, ότι καθώς εσύ θα πιέζεις μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα για την απελευθέρωσή σου, έξω από αυτό θα διαμαρτύρονται δικηγόροι για τον ίδιο λόγο και θα οργανώνονται εκδηλώσεις συμπαράστασης από τους υπόλοιπους διαδηλωτές. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ.

Σε περίπτωση σύλληψης και απαγγελίας κατηγοριών, κεντρική συμβουλή που πρέπει να διέπει όλη σου τη στάση είναι η ερμητική σιωπή σε οποιαδήποτε προσπάθεια των αστυνομικών να σε προσεγγίσουν. Δεν απαντάς σε άλλες ερωτήσεις, πέραν των στοιχείων ταυτότητας (π.χ. ούτε καν αν έχεις αδέλφια, πού εργάζεσαι κλπ.) και γενικά διατήρησε μία αποστασιοποιημένη στάση (αρνήσου κέρασμα καφέ κλπ.). Απαίτησε την επικοινωνία σου με συνήγορο. Αρνήσου να απολογηθείς προανακριτικά χωρίς δικηγόρο.

Αν παρά ταύτα, επιλέξεις να απολογηθείς χωρίς δικηγόρο, είναι χρήσιμο, να δώσεις προανακριτική κατάθεση με το παρακάτω περιεχόμενο: «Συμμετείχα σε ειρηνική διαδήλωση όπως δικαιούμαι από το ελληνικό σύνταγμα. Δεν διέπραξα καμία παράνομη πράξη. Η σύλληψή μου είναι απολύτως παράνομη, το ίδιο και η κράτησή μου. Προτίθεμαι να υποβάλω μήνυση και γι’ αυτό ζητώ να μου ανακοινωθούν τα ονόματα των υπευθύνων. Αναλυτικά θα απολογηθώ ενώπιον των δικαστικών αρχών».

Αρνήσου να απαντήσεις σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη ερώτηση, πλην των παραπάνω αναφερόμενων ως εξής: «Αρνούμαι να απαντήσω δεδομένου ότι μετά την παράνομη σύλληψή μου για δήθεν αδικήματα τα οποία ουδέποτε διέπραξα, αμφιβάλω για την νόμιμη διεξαγωγή προανάκρισης από την αστυνομία. Επιφυλάσσομαι και πάλι να απαντήσω ενώπιον των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών.»

Ακόμα και αν κρίνεις ότι κάτι μπορεί να διευκολύνει τη θέση σου, έχεις κάθε χρονικό περιθώριο να το καταθέσεις αργότερα, αφού θα έχεις μιλήσει με δικηγόρο και τους οικείους σου.

Μην δέχεσαι τίποτα πόσιμο ή φαγώσιμο εκτός από συσκευασμένα είδη (π.χ. μπουκάλι νερό, κρουασάν κλπ.). Επίσης δεν υπογράφεις κανένα έγγραφο χωρίς την παρουσία δικηγόρου, με εξαίρεση το έγγραφο της προανακριτικής σου απολογίας, εφόσον έχεις απολογηθεί με τη θέλησή σου και εφόσον έχει το παραπάνω περιεχόμενο.

Βασικά δικαιώματα στο αστυνομικό τμήμα:

1. Έχεις δικαίωμα να ζητήσεις το έντυπο με τα δικαιώματά σου στη μητρική σου γλώσσα.

2. Έχεις δικαίωμα να κάνεις ένα επιτυχημένο τηλεφώνημα. Αν ειδοποιήσεις την Ομάδα Νομικής Βοήθειας, δώσε μας κάποιες απαραίτητες πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, τμήμα που κρατείσαι, πού και πότε συνελήφθης, υπηκοότητα και σε ποια γλώσσα συνεννοείσαι).

3. Έχεις δικαίωμα να επιλέξεις δικηγόρο της αρεσκείας σου. Σε περίπτωση που επικοινωνήσεις με την Ομάδα, θα φροντίσουμε να έρθει δικηγόρος το συντομότερο. Επίσης μπορούμε να ειδοποιήσουμε δικηγόρο της επιλογής σου, εφόσον μας δώσεις τα στοιχεία του.

4. Μπορούν να σου αφαιρέσουν όλα τα κινητά αντικείμενα (π.χ. ρολόι, κινητό, χρήματα, κλειδιά). Έχεις δικαίωμα να απαιτήσεις τη σύνταξη σχετικού καταλόγου. Παρέδωσε το κινητό μόνο αφού αφαιρέσεις την κάρτα και σε κάθε περίπτωση απενεργοποίησέ το.

5. Αν είσαι γυναίκα, απαίτησε να σου γίνει σωματική έρευνα από γυναίκα αστυνομικό.

6. Αν έχεις τραυματιστεί, απαίτησε: 1) Την άμεση μεταφορά σου σε νοσοκομείο, ακόμη και στην περίπτωση φαινομενικά ελαφρού τραυματισμού. Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις την εξέλιξη μιας σωματικής βλάβης και επιπλέον περιφρουρείς τη σωματική σου ακεραιότητα από τυχόν νέες επιθετικές διαθέσεις κάποιου αστυνομικού. 2) την εξέτασή σου από ιατροδικαστή και την έκδοση σχετικής γνωμάτευσης.

Η αστυνομία οφείλει να σε οδηγήσει το συντομότερο δυνατό στον εισαγγελέα, σε κάθε περίπτωση εντός 24 ωρών. Αν παρέλθει ένα 24ωρο από τη σύλληψή σου χωρίς να έχεις οδηγηθεί στον εισαγγελέα, απαίτησε να αφεθείς ελεύθερος, ακόμη και αν σου έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

Γ. ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Ο εισαγγελέας σου απαγγέλλει κατηγορίες και έχει τις εξής δυνατότητες:

Α. να σε παραπέμψει σε τακτική δικάσιμο, οπότε αφήνεσαι ελεύθερος/η. Υποχρεούσαι να δηλώσεις μία διεύθυνση μόνιμης διαμονής ή κατοικίας.

Β. να διατάξει συμπλήρωση της προανάκρισης (σπανίως) ή κύρια ανάκριση, ιδίως σε περιπτώσεις που κριθεί αναγκαία η επιβολή περιοριστικών όρων (εγγύηση, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα κλπ.) ή προσωρινής κράτησης (στην περίπτωση κακουργημάτων – στμ. Βαρέων εγκλημάτων). Μετά από διαδηλώσεις, έχει επιβληθεί στο παρελθόν προσωρινή κράτηση ουσιαστικά μόνο για αδικήματα που σχετίζονται με βόμβες μολότοφ. Η επίσημη αιτιολογία για την προσωρινή σου κράτηση σε αυτή την περίπτωση είναι ο κίνδυνος φυγής ή τέλεσης άλλων αξιόποινων πράξεων. Κατά συνέπεια, βοηθάει η ύπαρξη σταθερής κατοικίας, μόνιμης εργασίας, λευκού ποινικού μητρώου κλπ.

Γ. να σε παραπέμψει να δικαστείς με την αυτόφωρη διαδικασία. Στην περίπτωση αυτή προσάγεσαι στο δικαστήριο εντός 24 ωρών και μπορεί να σου δοθεί μία προθεσμία έως τρεις ημέρες για να ετοιμάσεις καλύτερα την υπεράσπισή σου. Κατά τη διάρκεια αυτής της προθεσμίας μπορεί να διαταχθεί η συνέχιση της κράτησής σου.

Δ. Στον Εισαγγελέα δηλώνεις την αθωότητά σου και διαμαρτύρεσαι για τον παράνομο χαρακτήρα της σύλληψής σου.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΑΦΕΘΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ

Ειδοποίησε τους οικείους σου ότι είσαι ελεύθερος/η και την Ομάδα Νομικής Βοήθειας (για την κατηγορία που τυχόν σου απαγγέλθηκε, για άλλα άτομα που τυχόν κρατούνται ακόμα). Μην «φλυαρείς» για τις πράξεις σου ούτε στους οικείους σου, δεν σε εξυπηρετεί σε τίποτα και μπορεί να σε ακούσουν και «λάθος άνθρωποι».

Σε περίπτωση που έχεις κακοποιηθεί, φρόντισε να εξεταστείς σε δημόσιο νοσοκομείο και ζήτα αντίγραφο της γνωμάτευσης.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Σε περίπτωση που σου ζητηθεί από την αστυνομία να καταθέσεις ενόρκως ως μάρτυρας, δεν έχεις δικαίωμα να αρνηθείς, φρόντισε όμως να καταστήσεις σαφές ότι δεν γνωρίζεις τίποτα σχετικά με το γεγονός για το οποίο σου ζητείται κατάθεση.

Συνηθίζεται το φαινόμενο να εξετάζεται κάποιος ως μάρτυρας και στη συνέχεια να καίγεται από τις ένορκες καταθέσεις του, αν του απαγγελθεί κατηγορία.

Στην περίπτωση που μετά την παραπάνω μαρτυρική σου κατάθεση σου απαγγελθεί κατηγορία, απαίτησε δικηγόρο και αν απορριφθεί το αίτημά σου, ζήτησε αυτό να καταγραφεί στα πρακτικά. Είναι γεγονός ότι η κατάθεση στοιχείων σε αυτό το στάδιο δεν βελτίωσε τη θέση κανενός κατηγορουμένου. Οποιαδήποτε ευνοϊκή κατάθεση μπορεί να γίνει μόνο μετά από συνεννόηση με δικηγόρο. Ακόμη και στην περίπτωση που επιθυμείς να καταθέσεις γεγονότα που θα χρησιμεύσουν για την υπεράσπιση άλλου κατηγορουμένου, πρώτα συμβουλέψου τον δικηγόρο του.

ΑΠΕΛΑΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Μπορεί να διαταχτεί η απέλαση αλλοδαπού από τη χώρα, είτε με δικαστική είτε με διοικητική απόφαση. Στην πρώτη περίπτωση κατόπιν καταδικαστικής απόφασης που επιβάλλει ποινή άνω των τριών μηνών, ενώ διοικητικά απόφαση απέλασης εκδίδεται από την αστυνομική διεύθυνση για λόγους, μεταξύ άλλων, δημόσιας τάξεως.

Εναντίον υπηκόων της Ε.Ε. απέλαση μπορεί να διαταχτεί μόνο αν η ατομική συμπεριφορά του κοινοτικού υπηκόου συνιστά πραγματική και αρκετά σοβαρή απειλή για τα θεμελιώδη συμφέροντα της κοινωνίας και την εσωτερική δημόσια τάξη.

Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται στους αλλοδαπούς διαδηλωτές να έρθουν σε επαφή με την Ομάδα Νομικής Βοήθειας για την άσκηση των προβλεπόμενων ένδικων μέσων εναντίον της απόφασης απέλασης.

Μην ξεχνάς: η γνώση είναι δύναμη! Σκοπός τους είναι να μας τρομοκρατήσουν. Όμως, σ’ αυτούς τους καιρούς, καθένας από μας, σε κάθε στιγμή, από τη διαδήλωση, μέχρι την αντιμετώπιση της κρατικής καταστολής, δεν παύει να είναι ενεργό κομμάτι του κινήματος…

Τηλέφωνα Ομάδας Νομικής Βοήθειας:

6972-718536
6972-799025
6976-395658
6946-738686
6978-909319
6936-492025
6975-752346
6973-335960

e- mail επικοινωνίας: legalaidgroup@gmail.

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

34 Σχόλια to “Nομικές συμβουλές για προσαγωγή, σύλληψη ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!”

 1. WOLF said

  Εσύ στο Antinews, να σου φτιάξει μια κοτόσουπα ο Φαήλος.

  Μου αρέσει!

  • anarmodios said

   @WOLF

   Καταλαβαίνω ότι με τόσο μίσος και τόση εμπάθεια είναι θεραπευτικό να ξεσπάς κάπου. Διότι αν μείνει αυτό το δηλητήριο όλο μέσα στην ψυχή σου, θα σου κάνει κακό. Χαίρομαι, ειλικρινά, που έστω και έτσι σου είμαι χρήσιμος πατριώτη. Ρίχτα.

   Θραξ Αναρμόδιος

   Μου αρέσει!

   • Σοφία said

    Αναρμόδιε, αυτή η νομική «ομάδα» που λες είναι του ΣΥΡΙΖΑ;
    Ποιος τους πληρώνει να είναι πάντα εκεί για μένα όποτε κάνω την …διαδήλωσή μου;
    Τη μεγαλύτερη φασαρία πάντως εγώ την έχω κάνει απόλυτα μόνη και δεν κουνήθηκε φύλλο σε πληροφορώ.
    Αυτά, έτσι όπως τα λες μοιάζουν με οδηγίες στους οργανωμένους που βλέπουμε να τα σπάνε κάθε φορά κατόπιν σχεδίου. Και επειδή υπάρχει σχέδιο σημαίνει ότι υπάρχουν συμφέροντα που εξυπηρετούνται και μηχανισμός που τους προστατεύει… Όπως ακριβώς ο μηχανισμός που προστατεύει αυτούς που ξεπουλάν τη χώρα αυτή τη στιγμή, αυτούς που επιτίθενται στην ιστορία μας και σε κάθε συνεκτικό μας δεσμό προκειμένου να γίνουμε μια ομογενοποιημένη παχύρευστη σούπα που θα την χύσουν εύκολα έξω και θα τους μείνει το φιλετάκι- οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα.

    Αυτά τα έχεις σκεφθεί καθόλου;

    Γιατί να κατεβαίνουμε ως ανήκοντες στο σύλλογο τάδε ή την οργάνωση δείνα κι όχι ως Έλληνες πολίτες που δηλώνουν τη βούλησή τους για τη χώρα και τη ζωή τους;

    Είναι μεν χρήσιμο να γνωρίζει ο πολίτης τα δικαιώματά του και να τα προστατεύει, αλλά έχω την αίσθηση (πες την βεβαιότητα) ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς που φωνάζουν «δεν έχω κάνει τίποτα» λένε ψέμματα. Έχουν κάνει και έχουν παρακάνει, απλά βασίζονται στο ότι η σύλληψη «είναι στα τυφλά» και δεν υπάρχει κάποιος να πει ότι το έκαναν.
    Και μετά θα έρθει η Κούρτοβικ… να τους σώσει για να ξανακάνουν αυτό που «δεν έκαναν».

    Σε λίγο όλα αυτά δεν θα ισχύουν γιατί τα δικαιώματα των πολιτών θα έχουν καταπατηθεί σαν τη γόπα του τσιγάρου. Δεν θα σε πουν αναρχικό ή τρομοκράτη, θα σε πούνε «ρατσιστή» και θα σε χώσουν μέσα χωρίς αναγνώριση κανενός δικαιώματος. Και ξέρεις κάτι; νομίζω ότι όλοι αυτοί που επί τόσα χρόνια σπάνε ατιμώρητοι τα πάντα, ως δια μαγείας θα εξαφανιστούν. Θα εξαφανιστούν οι «νομικές Ομάδες» δεν θα υπάρχει τίποτα.
    Και το ιεροεξεταστικό καθεστώς των υπαλλήλων της εταιριοκρατίας θα σε χώνει στο λαγούμι «αυτεπαγγέλτως» με την κατήγορία του «ρατσιστή» ειδικά αν τολμήσεις να πεις ότι είσαι Έλληνας (κι ότι δεν είσαι γκέι).
    Κατά την ιερά εξέταση η εξουσία σε εκμηδένιζε σε βασάνιζε σε έκαιγε σου δήμευε την περιουσία με την κατηγορία ότι ήσουν «μαγος» ή «μάγισσα».
    Η Νεοταξική ιερά εξέταση θα τα κάνει όλα αυτά μόνο που αντί «μάγο» θα σε λέει «ρατσιστή». Εκεί τι θα κάνεις Αναρμόδιε αγόρι μου; έχεις κάποια πρόταση;

    Μου αρέσει!

   • anarmodios said

    @Σοφία

    OK ρε παιδιά. Πετροβολήστε με για το μεγάλο μου αμάρτημα.

    Να σας πω κι εγώ όμως πως έχουν αρχίσει και κατεβαίνουν στις συγκεντρώσεις άνθρωποι που δεν κατέβηκαν ποτέ. Να μην τους πούμε κάτι για το ποια είναι τα δικαιώματά τους; Το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι; Τι νομική προστασία δικαιούνται; Τίποτε;

    Και να σου πω και κάτι; Αυτό βρήκα και ναι δεν το πολυ-εξέτασα και ναι βιαστικά το ανέβασα και ναι ίσως φταίω γι’ αυτό.

    Γράψε λοιπόν ΕΣΥ ένα καλύτερο κείμενο για το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι του πολίτη, και το τι πρέπει να κάνει και γω δεσμεύομαι να ΔΙΑΓΡΑΨΩ αυτό (αν συμφωνεί και η ολυμπία) και να βάλω το δικό σου. Συμφωνάς;

    Αντε πια ορισμένοι με τις διαρκείς διαφωνίες για τις διαφωνίες σας. Κάντο εσύ καλύτερο. Τι είμαι εγώ; Ο αλάθητος; Ο Σούπερμαν; Κάνε κι εσύ κάτι; Εγώ (και άλλοι και άλλοι) κάνω ότι μπορώ. Κάνε κι εσύ. Μην γκρινιάζεις μόνο.

    Ε, τίποτε δεν σας ικανοποιεί πια ορισμένους. Πάντα κάποιος θα γκρινιάξει και μάλιστα άσχημα. Ελεος.

    Θραξ Αναρμόδιος

    Μου αρέσει!

   • Σοφία said

    Δεν σε κατηγορώ βρε πουλάκι μου. Κατάλαβα την πρόθεσή σου. Θέλεις να είναι προστατευμένοι οι πολίτες. Εγώ πάντως έχω την υποψία ότι οι δικηγόροι αυτοί είναι κόμματος που εξυπηρετεί συμφέροντα και θα σε θάψουν αν δεν είσαι της αντιεξουσιαστικής κλίκας και κάνεις το λάθος να τους φωνάξεις.

    Μου αρέσει!

   • nicoletta.a.p said

    welcome to the club Anarmodios… Μην σκας όμως. Κι αυτοί έχουν δίκιο κι εσύ.

    Μου αρέσει!

   • Θεία Δίκη said

    Anarmodie, συμφωνώ με την Σοφία, η οποία σου υπέβαλε το εύλογο ερώτημα »αν αυτή η νομική ομάδα είναι του ΣΥΡΙΖΑ». Η νομική αυτή ομάδα, αποδεικνύει την απόλυτη σχέση της με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού επικαλείται το άρθρο 11 του Συντάγματος, το οποίον όπως ψευδώς ισχυρίζεται ορίζει ότι: »Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα, το δικαίωμα όμως αυτό ισχύει και για τους αλλοδαπούς». Διαψεύδω κατηγορηματικά αυτήν την »νομική ομάδα», για το δήθεν δικαίωμα των αλλοδαπών σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος. Το συγκεκριμένο άρθρο εις την παρ. 1 ορίζει τα εξής: »Οι Ελληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα». Να μας εξηγήσει λοιπόν αυτή η »νομική ομάδα», ή legalaid, πότε τροποποιήθηκε το Σύνταγμα μας στο συγκεκριμένο άρθρο. Οι συγκεκριμένες οδηγίες δόθηκαν εν όψει των γεγονότων του Δεκεμβρίου 2008, όταν Συριζαίοι, και αλλοδαπά έβγαιναν από κοινού και επιδίδονταν στις καταστροφές που όλοι είδαμε. Και ένα δεύτερο σημείο που θέλω να επισημάνω, εάν αυτή η ομάδα,ήθελε απλώς να παράσχει τις νομικές της γνώσεις, και όχι να αρυσθεί πελατεία, έστω και από σπόντα, γιατί γνωστοποιεί τα τηλέφωνα των λαμογιών- μετόχων της; Αυτό δεν αποτελεί έμμεση άγρα διαφήμισης, και άγρας πελατείας, από κάποιους δικηγόρους που ψωμολυσσάνε;

    Μου αρέσει!

  • Nancy said

   Wolf, μου είσαι συμπαθής σαν σχολιαστής, αλλα με τον Αναρμόδιο σου λέω τη γνώμη μου οτι τον παρερμηνεύεις εξακολουθητικά (εκτός εαν το κάνεις για πλάκα). Γνώριζε όμως οτι ο άνθρωπος δεν είναι του Antinews, αλλα έχει δικό του ιστοχώρο, οπου και μπορείς να βρείς τις δικές του θέσεις. Προσωπικά μου φαίνεται απο τους πιο δημοκράτες ανεξάρτητους πολίτες που δεν δεσμεύονται απο κανένα υφιστάμενο κόμμα, έχει εκφράσει επανειλημμένως ατομικές απόψεις για κόμματα, δημοκρατία, τρόπους κινήσεων των πολιτών, έχει διαδηλώσει για σένα και εμένα, και γενικώς είναι απο αυτούς που ονομάζουμε πολίτες με την κοινή λογική. Αυτά σου τα λέω γιατι τον έχω παρακολουθήσει απο το παρελθόν. Κατα τη γνώμη τη δική μου δεν μπαίνει σε κανένα καλούπι, είναι ενας ελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης με προτάσεις, διάθεση και κυρίως ήθος. Νομίζω λοιπόν οτι πρέπει και εμείς να κάνουμε ενα βήμα παραπέρα και να κατανοήσουμε το πνεύμα του διαλόγου μεταξύ μας με σωστές ιδέες και προτάσεις, έτσι ωστε αυτή η διαδικασία να αποβεί προς όφελος όλων μας. Ελπίζω οι απόψεις μου να είναι παράλληλες με τις δικές σου φίλε μου.

   Μου αρέσει!

 2. Ως Θεσσαλός αρμόδιος και …Αριστογείτων σας θυμίζω , πως το παραπάνω κείμενο κυκλοφόρησε το 2008 προκειμένου να αντιμετωπισθούν νομικά οι επιπτώσεις συλλήψεων μπαχάλων και λοιπών …συγγενών!
  Τα δικαιώματά τους πρώτα απ΄ όλα! Όλα κι όλα!

  Καταστρέφουν ότι βρουν όρθιο μπροστά τους, καίνε, δέρνουν, ρημάζουν, αλλά τα δικαιώματα δικαιώματα! Αιτούμενα και απαιτητά από το κράτος που σιχαίνονται και πολεμούν! Χωρίς ίχνος αίσθησης ηθικής του πολέμου που κήρυξαν και που τους κανόνες του ουδέποτε σεβάστηκαν!

  Όταν διαβάζω το κείμενο και ΞΕΡΩ τί έχουν κάνει οι …διαμαρτυρόμενοι, το μόνο που σκέφτομαι είναι ό,τι κι αυτοί όταν δρουν! Τον νόμο του Λυντσ!

  Κρίμα κυρ Θράκα μου! εμένα άνθρωποι στη θράκα δεν μ΄ αρέθουν! Πόσο μάλλον οι μπροσούρες για την αθώωση και τα δικαιώματα των …εσχαρέων!
  Που τόσο εμπεριστατωμένα και γλαφυρά περιγράφονται να προασπιστούν!

  Θετταλος αρμόδιος και ενίοτε Αριστογείτων!

  Μου αρέσει!

  • anarmodios said

   @ΘετταλόςΑρμόδιοςΚαιΑριστογείτων

   Δεν ήξερα την ιστορία του κειμένου. Το θεώρησα χρήσιμο και το ανάρτησα.
   Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

   Θραξ Αναρμόδιος

   Μου αρέσει!

  • olympianduke said

   δηλαδή φίλε αν σε πιάσουν εσένα επειδή τύχαινε να περνάς από δίπλα τους ή το παιδί σου επειδή δεν τους άρεσε η φάτσά του, δε θα ήθελες να τα γνωρίζεις αυτά; Καλό κάνει, κακό δεν κάνει.

   Εκτός και αν είσαι εκ της «πατριωτικής» ηγεσίας της μη ΕΛ.ΑΣ. ή και κατώτερος οπότε σου χαλάει τη μανέστρα.

   Μου αρέσει!

   • Δεν θέλω να είμαι εκεί που είναι αυτοί αγαπητέ μου! Ελπίζω εύχομαι προσπαθώ να μη βρεθούν εκεί και τα παιδιά μου! Τρέμει η ψυχή μου μη τα περιαδράξει το σκοτεινό τους χέρι και βρεθούν εκεί προσανάμματα, κρέας προς ανάλωση για τα σχέδια τους.
    Δεν ξέρω αν τα καταφέρω! Προτού όμως ορμηνέψω τα παιδιά μου να ζητούν τα δικαιώματά τους, θέλω ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ να τους έχω μιλήσει για τις υποχρεώσεις τους.
    Εξ αλλού δεν ξέρω κανένα που μάχεται για τις ιδέες του και τα δίκια του να τα ζητουλεύει κλαψουρίζοντας από τον «εχθρό του»
    Πόλεμον έχομεν αγαπητέ! ΘΑ δείρομεν και θα τις φάμε! Παλικαρίσια και κοιτώντας τον αντίπαλο στα μάτια! Όχι μπουγελώνοντας τον με κηροζίνη!
    Κι αν το κάνω, ας έχω το αλάτι πρόχειρο να με νοστιμίσω!
    Μαχαιραν άν έδωσα, μάχαιραν θα λάβω! Στ αλώνια το πάλεμα. Κι όποιος νικήσει!

    Μου αρέσει!

   • olympianduke said

    Ετσι όπως το θέτεις θα συμφωνήσω. (αν και δεν έχω αξιωθεί να αποκτήσω απογόνους, βλέπεις είμαι εκ της γενιάς Χ όπως μας ονόμαζε το σύστημα τότε).
    Θα τα πούμε στο βουνό.

    Μου αρέσει!

  • γραικός said

   Να θυμήσω την υπόθεση της ζαρτινέριας, των πράσινων παπουτσιών και του τύπου που τον συνέλαβαν με τις πυτζάμες να κατεβάζει τα σκουπίδια. Αν νομίζεις ότι οι συλλήψεις αφορούν τους μπάχαλους είσαι βαθιά νυχτωμένος. Αυτοί έχουν άσυλο γιατί αποτελούν το άλοθι να καταστέλλουν τους πολίτες που δεν θέλουν να μαντρωθούν σε οργανώσεις και συλλόγους

   Μου αρέσει!

 3. Μαρια Μρεκατόρου said

  Καλά είστε μαμάκες ; Αυτό κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο indy, απο τον Δεκέμβριο του 2008.

  Μου αρέσει!

  • anarmodios said

   @Μαρια Μρεκατόρου

   οχι στον πληθυντικό.Εγώ το ανάρτησα. Τι φταίνε οι άλλοι.

   Μου αρέσει!

   • ΠΡΟΞ said

    @anarmodios: «Εγώ το ανάρτησα».

    Έχεις κωδικό, δηλαδή;

    Μου αρέσει!

   • anarmodios said

    @ΠΡΟΞ

    μετά από όσες φορες μας και με έχεις λούσει με χίλια δυο, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε τώρα και για το πως λειτουργούμε; Μήπως υπάρχει καμμιά περίπτωση να εγκρίνεις ή να επαινέσεις αυτό που κάνουμε;

    Θραξ Αναρμόδιος

    Μου αρέσει!

   • Σοφία said

    Αναρμόδιε, έχεις υπόψη σου ότι το indy έχει επανειλλημένως χρηματοδοτηθεί από τον Σόρος, όπως και το ΕΛΙΑΜΕΠ(απ΄όλα τα παραρτήματα της ΜΚΟ του «open society» στα βαλκάνια και στην Αν. Ευρώπη) που έβγαλε το ανιστόριτο ντοκυμαντέρ ότι το ελληνικό έθνος γεννήθηκε το ’21;
    Είδες πώς συνδέεται η εταιριοκρατία, που θέλει το «φιλετάκι» που λέγεται Ελλάδα, με τους καθοδηγούμενους που τα σπάνε, τους παραχαράκτες της εθνικής μας ταυτότητας και την κυβέρνηση (που συμβουλεύεται κατ’ ευθείαν τον κυρ Τζώρτζ, κατά δική του δήλωση σε συνέντευξη);
    Θα σου πω ακόμα -αν δεν έτυχε να το ακούσεις- ότι η Δραγώνα, που έγινε καθηγήτρια πανεπιστημίου χωρίς τίτλο σπουδών, που έγινε γ. γραμματεάς εκπαίδευσης ελληνοπαίδων, και διαχειρίζεται 17 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων, έχει δουλέψει για ΜΚΟ που χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων και από τον εν λόγω κύριο Σόρος.
    Δεν σου επιτίθεμαι. Δεν αμφισβητώ την καλή σου πρόθεση. Απλά πιστεύω ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι διαβρωμένος κι αν δεν είναι κάποιος οργανωμένος στα παραεξουσιαστικά κυκλώματα που εξυπηρετούν με πολυεπίπεδο τρόπο την εταιριοκρατία, τα ανωτέρω δικαιώματα που περιγράφονται στην οδηγία απλώς δεν θα γίνουν σεβαστά και δεν θα κινηθεί αυτός ο τεράστιος μηχανισμός προστασίας που κινείται όταν πιάνουν το κάθε κωλοπαιδάκι που έχει σπάσει και κατακάψει το σύμπαν.

    Μου αρέσει!

 4. […] περισσότερα… var rc_ai = 10703873; var rc_bi = 1312; var rc_sid = ""; var rc_type = 1; var rc_width = 336; var rc_height = 280; […]

  Μου αρέσει!

 5. Ξυλοκοπημένος said

  Ρε παιδιά τι λέτε εμένα με πιασαν τα ματ και αφού με πήγαν μέσα κάποιος είπε σε έναν Άλο ( κλείσε τα παράθυρα) αφού τα έκλεισαν είπε ξανά στον Άλο ( φέρε το ρόπαλο ) και μετά άρχισαν να με βαρανε όταν τους είπα θα σας κάνω μήνυση είπε ( φέρε το μεγάλο ρόπαλο) Αφού με ξυλοφόρτωσαν για τα καλά μετά με ρώτησαν( θέλεις καφέ )φυσικά είπα όχι γιατί ο καφές ήταν ύποπτος .Mας δουλεύεται το ξέρεται ότι κυβερνά το ΠΑΣΟΚ ?

  Μου αρέσει!

  • Ο Παπους said

   Μπορει να σε εδειραν Ξυλοκοπημενε, και φυσικα δεν θα ηταν η δικη σου μοναδικη περιπτωση. Δεν μας λες, ομως, ποτε εγινε το περιστατικο στο οποιο αναφερεσαι. Τωρα τα πραγματα εχουν αλλαξει, οι πολιτες – προσοχη, λεω οι πολιτες και οχι οι κακοποιοι, γιατι οι δευτεροι ειναι «νομικα» καταρτισμενοι εδω και πολλα χρονια – διαβασαν και εμαθαν πολλα με το διαδικτυο και ειναι σε θεση να αντιμετωπισουν οποιαδηποτε περιπτωση. Και το κειμενο που ανηρτησε ο Αναρμοδιος Θραξ, ανεξαρτητα απο ποτε χρονολογειται, ειναι χρησιμοτατο. Εξ αλλου, μην νομιζεις οτι οι αστυνομικοι ειναι βλακες να μπλεξουν για τον οποιονδηποτε Παπαντρεου, σημερα, Σαμαρα, ενδεχομενως αυριο, οταν δουν οτι εχουν απεναντι τους ανθρωπους που γνωριζουν τα δικαιωματα τους και τις δικες τους υποχρεωσεις. Οι αστυνομικοι δεν εχουν δικαιωμα να αποδιδουν δικαιοσυνη, ο ρολος τους περιοριζεται στον εντοπισμο αδικηματων και στη συλληψη και παραπομπη στη Δικαιοσυνη εκεινων που παρανομουν και η συμμετοχη σε διαδηλωσεις δεν ειναι παρανομη. Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ενεδρευει ο κινδυνος να βρεθει καποιος μπροστα σε ανεγκεφαλο ή ανεγκεφαλους, αλλα και σ’ αυτην την περιπτωση η σαφης γνωση των δικαιωματων του πολιτη και των υποχρεωσεων του αστυνομικου μπορει να λειτουργησουν αποτρεπτικα. Με την ευκαιρια αναφερω οτι οι Αμερικανοι που διαδηλωναν κατα του πολεμου του Βιετναμ ηταν εφοδιασμενοι με συγκεκριμενες νομικες οδηγιες για το τι επρεπε να κανουν σε περιπτωση συλληψής τους και πολλες φορες ειχα διερωτηθει γιατι δεν γινοταν κατι παρομοιο και στην Ελλαδα.

   Μου αρέσει!

  • Σοφία said

   Δεν αμφιβάλλω ότι σου συνέβησαν αυτά τα απαράδεκτα. Είναι απαράδεκτο να ξυπλοκοπούνται πολίτες. Όμως είδες να κινείται για σένα κανένας μηχανισμός υποστήριξης;; όχι βέβαια! Τα «δικαιώματα» είναι για αυτούς που κάνουν δουλειά για τα αφεντικά. Ο μηχανισμός κοστίζει και είναι για να κάνει συγκεκριμένη δουλίτσα… Αυτοί οι «εθελοντικοί» μηχανισμοί και οι ΜΚΟ που τους φτιάχνουν τα πιάνουν χοντρά, χοντρά πέρα απο κάθε φαντασία, από κρατικά βαλάντια και μυστικές υπηρεσίες των κυβερνήσεων που είναι υπάλληλοι της εταιριοκρατίας.
   Υπάρχει ένα παλιότερο άρθρο για το πώς και γιατί προτάθηκε για το Νομπελ Ειρήνης ο Ομπάμα με το που μπήκε στον Λευκό Οίκο.
   Βάλτε στο google «το νόμπελ του Ομπάμα» και θα σας το βγάλει. Να δείτε τις εταιρίες πως υποκινούν ταραχές, σαν αυτές του 08, σε άλλη χώρα.

   Μου αρέσει!

 6. nicoletta.a.p said

  Ναι, μάλλον δεν έχετε καταλάβει οι περισσότεροι ότι δεν προσφέρουν κάτι οι διαδηλώσεις. Δηλαδή προσφέρουν, αλλά όχι σε σας. Από το σπίτι μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα. Αν η απεργία αυτή ήταν επιτυχής (που δεν ήταν) και κανείς δεν έβγαινε στους δρόμους, θα σας έλεγα εγώ για πότε θα άλλαζαν τροπάρι. Αλλά δούλεψαν οι περισσότεροι ε; Κάποιος εδώ είπε, νομίζω ο Μαχητής, κάτι για ψίχουλα στο μπαούλο. Ή σεντούκι. 1+1=2. 1-1=0. Αλλά εδώ επικρατεί η λογική του 1, Χ, 2.

  Μου αρέσει!

  • nicoletta.a.p said

   εγώ δεν είχα πρόβλημα με την ανάρτηση πάντως… τουναντίον.

   Μου αρέσει!

  • nicoletta.a.p said

   Αλλά εδώ επικρατεί η λογική του 1, Χ, 2.

   και των παρατάσεων να συμπληρώσω. Θέμα ομιλων και διαιτητών θέλουν να πιστεύουν οι αδαείς. Θέμα καθαρά των bookers οι πληροφορημένοι.

   Μου αρέσει!

  • nicoletta.a.p said

   «εδώ σκοτωνονται μεταξύ τους οι έλληνες για ομάδες στα γήπεδα, δεν θα αλληλοεξοντωθούν για ένα κομμάτι ψωμί;»

   αυτό κάνουν κυρίες και κύριοι. αφαιμάζουν τον λαό οικονομικά μέχρι να μην του μείνουν ούτε τα ψίχουλα στο σεντούκι ούτε το σεντούκι. μου είπε my good ol’ jewish friend, όταν την ρώτησα τι πιστεύεις ότι θα γίνει με την Ελλάδα, «θα σας τα παίρνουν λίγο λίγο, μέχρι να σας τα πάρουν όλα τα λεφτά»…

   καταλάβατε;

   Μου αρέσει!

 7. PeterV said

  Παρόλα αυτά, είναι μία ΧΟΥΝΤΑ που παριστάνει ακόμη τη Δημοκρατία, οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε το παραπάνω κείμενο για την περίπτωση που ο αστυνομικός που θα μας την πέσει θα είναι καλοπροαίρετος.
  Εγώ πάντως δεν το γνώριζα το κείμενο και είμαι ευτυχής που το ανάρτησε ο Θραξ ο Αναρμόδιος. Ακόμη και αν δεν βρεθούμε εις θέσιν να κάνουμε χρήση του, θα έχουμε ακόμη ένα λόγο να διαπιστώνουμε πως ζούμε σε καθεστώς ΧΟΥΝΤΑΣ.

  Μου αρέσει!

 8. Dimitris D said

  Τα 100 ευρώ για κάθε μήνυση που θα τα βρούμε;

  Μου αρέσει!

 9. karaiskos said

  Ευχαριστώ αναρμόδιε για το κείμενο.
  @αρμόδιο: Ο Σωκράτης ήτο Έλλην => Ὀλοι οι Σωκράτες είναι Ἐλληνες. Τόσο σου κόβει.

  Μου αρέσει!

 10. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Οταν σε συλαμβανουν, το παιρνουν επι..προσωπικου.
  Οταν σε κρατουν, οι αλλοι συναδελφοι, το νοιωθουν..συναδελφικο προς τον ..συναδελφο που ξερει γιατι σε προσηγαγε!
  Μυλος η κατασταση.
  Ουτε αυτοι γνωριζουν , ουτε εμεις γνωριζουμε.
  Και ηταν τοσο απλο.
  Εφαρμογη του Νομου δεν ζηταμε ολοι?
  Χιλιαδες τα παιδια της Νομικης ανεργα. Γιατι οχι σε καθε αστυνομικο τμημα?
  Γιατι θα πρεπει ο αστυνομικος να κανει τον..ξερολα νομοθετη και τελος να εκτιθεται αυτος και συ να δεινοπαθης?
  Λυσεις υπαρχουν.
  Μυαλα υπαρχουν σε αυτο τον τοπο?
  Ταδε εφη ταλαιπωρημενος μαχητης.

  Μου αρέσει!

 11. aspasia said

  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΣΧΥ.
  ΠΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΙ 48 ΩΡΕΣ, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ , ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΥΤΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.
  ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣ !

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: