olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΣΚΑΙ 1821: Ευχαριστώ δεν θα πάρω…!

Posted by netakias.com στο Ιανουαρίου 26, 2011

“…Aπόγονοι του σοφού και φιλανθρώπου Έθνους των Eλλήνων, σύγχρονοι των νυν πεφωτισμένων και ευνομουμένων λαών της Eυρώπης και θεαταί των καλών, τα οποία ούτοι υπό την αδιάρρηκτον των νόμων αιγίδα απολαμβάνουσιν, ήτο αδύνατον πλέον να υποφέρωμεν μέχρις αναλγησίας και ευηθείας την σκληράν του Oθωμανικού Kράτους μάστιγα…»
Eν Eπιδαύρω την 15ην Iανουαρίου. A’ της Ανεξαρτησίας. 1822

netakias.wordpress.com

Εχθές είδα την νεα σειρά του ΣΚΑΙ 1821 που, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό σπότ θα έριχνε νέα στοιχεία για την επανάσταση του 1821. Μετά ακολούθησε συζήτηση με τους συντελεστές του έργου. (http://1821.skai.gr/main/team).

Δεν μπορώ να πώ ακόμη τίποτα μέχρι να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό έργο, αλλά στο κανάλι του Παπαχελά (ΕΛΙΑΜΕΠ) και του Βερέμη (ΕΛΙΑΜΕΠ) σαν καθηγητή πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Ηδη από την συζήτηση ο κος Τατσόπουλος μίλησε ότι θα καταρρίψουν κάποιους μύθους. Του γνωστούς μύθους που μάλλον ανέφερε κι η Ρεπούση στο μεγάλο έργο της. Θα αναφέρω λοιπόν τους μύθους από παλαιότερο άρθρο μου, με λίγα νέα σχόλια, για ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε.

Να σημειώσω εδώ, ότι δεν πρεπεί να ταυτίζουμε την παιδαγωγική Ιστορία με την «απόλυτη» αλήθεια. Δεν μπορείς πχ σε ένα παιδί του Δημοτικού ότι ο Καραϊσκάκης έβριζε Θεούς και δαίμονες, όταν ακόμη ο κόσμος του είναι χωρισμένος σε καλούς και κακούς χωρίς ενδιάμεσα. Στα παιδια θα μάθεις το ζουμί, το μεγαλείο των πράξεων, το πρότυπο, τις ανθρώπινες αδυναμίες θα τις μάθουν ωριμάζοντας, όταν θα μπορούν και να τις κατανοήσουν από τα δικά τους βιώματα. Αυτοί είναι οι μύθοι που λένε ότι θα καταρρίψουν και δεν νομίζω να είναι κάτι καινούργιο αυτό.

Τα Ιστορικά γεγονότα κι Ιστορία είναι αντικειμενικά, η ερμηνεία είναι υποκειμενική.

Μπορώ να καταλάβω τις διάφορες ερμηνίες, αν ήταν ταξική ή εθνική ή ακόμη και την θέση των Τούρκων ότι ήταν ανταρσία με τα μέτρα το τότε πάντα.

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι να κάνουν άλματα στα σήμερα, διαγραφές, παραγραφές, διαστρεβλώσεις.

Για παράδειγμα τα 400 χρόνια (ή 900 από το Μαντζικερτ) σκλαβιάς να περνάνε με την λογική Νταβούτογλου, “ολά καλά κι όλα ωραία” (βλ.λ.Πολιορκία Ρόδου, Αλωση Ρόδου, Αλωση Χαλκίδας, Αλωση Κύπρου). Μιλάει ακόμη και για μικτούς Γάμους! Λες κι οΤούρκος θα έδινε την κόρη του σε Ραγιά!!!!

Και κλασσικά η εκκλησία!Συγκρίνουν την εκκλησία του Σήμερα με τις μερσεντες και τις πολυτέλειες, με την εκκλησία- καταφύγιο του τότε! Βάζει την εκκλησία στην ιδία μοίρα με τους φόρους στο Σουλτάνο και στους Τσιφλικάδες! Οταν οι Ελληνες έδινα στην Εκκλησία τις περιουσίες τους για να μην τις πάρει ο Τούρκος, γιατί τότε η Εκκλησία του χωριού, ήταν κι η Εκκλησία του Δήμου, το Κοινόν, η σκιώδης κυβέρνηση των αδούλωτων Ελλήνων, δεν θεωρούσαν ότι χάνοταν η περιουσία τους αλλά έμενε στο γένος. Το αντίθετο ακριβώς με την Σημερινή «Εκκλησία¨των offshore και των Ελικοπτέρων.

Η εμπάθεια τους είναι τόση που αποφεύγουν, ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ< ακόμη και να ξεστομίσουν την λέξη «Σκλαβιά». Ο Βερέμης από το πάει από κει, το φαίρνει από ‘δω, αυτή την λέξη, ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΕΙ!!!

ΜΥΘΟΣ α’

«Οι Ήρωες ήσαν Ημίθεοι»

Ναι είναι αλήθεια! Ξέρω ότι θα δυσαρεστήσω πολλούς αλλά οι ήρωες του ’21 ήσαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Μάλιστα! Σαν κι εμάς! Με κόκαλα κι αίμα! Κι όχι μόνον αυτό! Αλλά το ποιο οικτρό είναι, ότι δεν ήταν Άγιοι! Ναι! Ναι! Είχαν ελαττώματα! Και τι Ελαττώματα! Να, με το συμπάθιο! Ήταν πονηροί, δολοπλόκοι, σφαγείς κι αγράμματοι! Ναι κι αγράμματοι, γιατί μεγάλωσαν στα βουνά, πχ η μάνα του Κολοκοτρώνη τον γέννησε σε ένα δέντρο, κατά την πορεία να γλιτώσουν από το λεπίδι, συγνώμη, από κράτους δικαίου της Pax Ottamanica! Τρέχαν να ξεφύγουν από τον Νόμο, αντί να κάτσουν να δικαστούν! Και την μάνα τον Θεόδωρου την έπιασαν οι ωδίνες στο Βουνό, έτεκεν Κολοκοτρώνη, πήρε το βρέφος αγκαλιά και συνέχισε την πορεία!

Που καιρός για σχολεία;

Ναι δυστυχώς δεν θα βρείτε ούτε έναν με γαλλικά, πιάνο και PhD σαν τους Ρεπούσιους Ιστορικούς του ΣΚΑΙ! Αυτοί ήταν άνθρωποι αγροίκοι, μεγαλωμένοι με κακουχίες, στα κακοτράχαλα βουνά, άξεστοι, χωρίς τρόπους, ζούσαν με τα χέρια τους, μεγάλωναν με το γιαταγάνι! Από πονηρία, άλλο τίποτα! Πως θα μπορούσε να επιβιώσει κάποιος στην Pax Ottomanica; Ο καθένας έκανε ο,τι μπορούσε, άλλες φορές συνεργαζόταν με τους Τούρκους, άλλες φορές έπαιρνε τα βουνά, άλλες σκότωνε, άλλες έκανε εμπορικές συναλλαγές. Υπήρχε άλλος τρόπος να ζήσει; Πόσοι αντέχαν; Ποιος θα τους βοηθούσε; Οι Τούρκοι ήταν αυτοκρατορία, τι να κάνει ένας άνθρωπος μονάχος; Ο αδύναμος θα υποκύψει ή θα γίνει εξωμότης, ο πιο πονηρός θα συνδιαλλαγεί, ο πιο αντρείος ο,τι τον συμφέρει. Αλλά που να τα καταλάβουν αυτά οι Ιστορικοί της οδού Σκουφά; Πίσω από ένα πληκτρολόγιο; Το ποιο επικίνδυνο που έχουν κάνει, είναι να καούν στον εσπρέσο.

Δεν είναι εύκολη η Λευτεριά!

Αυτοί που τελικά ξεκίνησαν και τον Αγώνα ήταν τελείως τρελοί! Ήταν οι ποιο άγριοι! Οι ποιο ατίθασοι! Αυτοί που είπαν ως εδώ! Οι μοναχόλυκοι! Που δεν δεχόντουσαν κανέναν, πάνω από το κεφάλι τους, όλοι τους αρχηγοί , όλοι τους στρατηγοί του εαυτού τους! Οπότε νικούσαν κι ηρεμούσαν τα πράγματα άρχιζαν τις έριδες, όλοι αρχηγοί, σαν λιοντάρια σε κλουβί, ο νόμος της φύσης, ο νόμος του πολέμου!

Αλλά ήταν τρελοί! Γιατί δεν υπήρχε γυρισμός! Γι αυτό είπαν Ελευθερία ή Θάνατος! Γιατί δεν υπήρχε γυρισμός! Το σωφρονιστικό σύστημα της Pax Ottomanica ήταν σαφές, ή αλλαξοπιστούσες ή σε περίμενε η επιείκεια του ανασκολοπισμού για να δεις να ανθίζουν τα κλαδιά και να βγάζει η γης χορτάρι.

Αλλά στο τέλος, όταν όλα τελειώνουν κι έρχεται να τους κρίνει η Ιστορία, όπως και τον καθένα από εμάς, τα βάζεις σε μια ζυγαριά, από την μια ο άνθρωπος κι από την άλλη η ψυχή του, όταν αυτά που αφήνεις πίσω είναι τέτοιου μεγέθους που άλλαξαν την Ιστορία, μια Ιστορία 400 ετών τότε ο ατελής άνθρωπος, με τα ελαττώματα του, μπαίνει στην άκρη και μένει ο Ήρωας, αυτός που δεν λογάριασε τον Θάνατον σαν τετελεσμένο γεγονός, αλλά σαν ευκαιρία για την Ελευθερία.

Ο Μακρυγιάννης είχε«Ο Μακρυγιάννης είναι σάπιος από τις εφτά πληγές που μάζεψε στον αγώνα. Αι πληγαί συχνά ηνοίγοντο αιμορροούσαι»γράφει ο γιατρός Γούδας που μίλησε στη κηδεία του· «ο εξ αυτών πυρετός κατεβίβρωσκεν αυτόν. Βαρείαι νόσοι επήρχοντο, η δε ανάρρωσις εγένετο βραδυτάτη. Ταύτα ήσαν τα αγαθά ων έλαχεν ο Μακρυγιάννης ως αμοιβήν των υπέρ πατρίδος εξόχων υπηρεσιών αυτού. Πληγαί και ασθένειαι πολυώδυνοι και μετ’αυτών πενία δυσθεράπευτος ως εκείναι (Α΄ μη’). Οι πληγές του κεφαλιού, που πήρε στη μάχη του Σερπετζέ, τον κάνουν κάποτε έξαλλο.” Tον είπαν και τοκογλύφο! Kι αν ήταν; Εσείς πως θα ζούσατε τότε; Από το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ; Για παιδομάζωμα ήταν μεγάλος. Θα στέλνατε βιογραφικό στην Βιέννη; «Αγράμματος ξεβράκωτος επαναστάτης με προϋπηρεσία σκλάβου;»

Ο Καραϊσκάκης είχε πει όταν λαβώθηκε πριν πεθάνει – «Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο!» μέσα στην αγραμματοσύνη του και στην αθυροστομία του, βλέπεις ολοκάθαρα τον Αχιλλέα, τον Λεωνίδα και τον Παλαιολόγο σε μια ψυχή! Θανάτωι Θάνατο Πατήσας! Κι εμείς θα κοκκινίσουμε το 2011 στην πολιτική ορθότητα!

ΜΥΘΟΣ β’

Η Αγία Λαύρα είναι Πίνακας!

Σώπα! Θα μου πείτε! Τι να κάνω, πρέπει να τα επαναλαμβάνω γιατί κάποιο Ιστορικοί, κρίνουν με το σήμερα το χθες! Σε λίγο θα κατηγορούν την Μαρία Θηρεσία γιατί με το Pragmatic Sanction δεν έδωσε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, τον Ροβεσπιέρος που δεν καθιέρωσε το οκτάωρο και γιατί ο Π.Π.Γερμανός δεν έκανε δελτίο τύπου στις ειδήσεις του Κεντρικού Δελτίου!

Έχουμε και λέμε, η 25η Μαρτίου είχε ορισθεί ως η ημερομηνία έναρξης της επανάσταση το 1820!!!

Από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη για συμβολισμό της ημέρας (Ιστορία του Σ. Τρικούπη, Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη, Ν. Σπηλιάδης). Φυσικά και ήταν εις γνώση του Κολοκοτρώνη!

«… εις τα ’20 με ήλθαν γράμματα από τον Υψηλάντη δια να είμαι έτοιμος, καθώς και όλοι οι εδικοί μας. 25 Μαρτίου ήταν η ημέρα της γενικής επαναστάσεως» Θ. Κολωκοτρώνης

Φυσικά και ήταν βολική η ημερομηνία για εχθροπραξίες (Άνοιξη), καθώς κι η εορτή που συγκέντρωνε κόσμο και έτσι θα μπορούσαν να μετακινηθούν πιο εύκολα!

Φυσικά δεν υπήρχαν τότε ημερολόγια, πήγε να το ψελλίσει ένας καθηγητής το βράδυ στο πάνελ, αλλά τον πήραν από τα μούτρα, ούτε netbook, ούτε Rolex, οι άνθρωποι μετρούσαν τον χρόνο τους με τις ονομαστικές τους εορτές (τα γενέθλια ήρθαν αργότερα), τα πανηγύρια, γιατί κι αυτή ήταν η διασκέδαση τους! Που να βρουν θέατρο, σινεμά και φαστ φουντ τότες;

Άρα ήταν ΚΑΙ και συμβολική η ημερομηνία! Οι εμπαθείς Ιστορικοί κλείνουν το μάτι και μιλούν για «εκκλησιαστική» εορτή, για να ταυτίσουν την εορτή με την «Εκκλησία» εννοώντας την Ιεραρχία! Που Ιεραρχία, όπως αναφέρει στο επεισόδιο με εμπάθεια ήταν μια από τις τρεις «μάστιγες», κρίνοντας την λαϊκή Ορθοδοξία του 1800 με το κακέκτυπο της σημερινής «Επικρατούσας Θρησκείας», που σκανδαλίζει ακόμη και τους πιο πιστούς!

Αλλά μιλάμε για το 1821! Μιλάμε για μια θρησκευτική εορτή! Οι Ελληνες δεν ήσαν ποτέ (μα ΠΟΤΕ!) θρήσκος λαός, ήταν μεταφυσικός! Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου δεν εορταζόταν τυπικά για τους «παπάδες» αλλά ο λαός εόρταζε, δια μέσω των Ιερέων, για την ΔΙΚΗ του πίστη στο Θείο! Πόσο μάλλον, όταν έχει σκοπό να κάνει κάτι ανήκουστο! Να τα βάλει με μια αυτοκρατορία! Για μπείτε στην θέση ενός απλό αγρότη που αποφασίζει να αφήσει οικογένεια και σοδειά, ζωντανά για να ακολουθήσει τον Κολοκοτρώνη! Όταν το μόνο που χωρίζει αυτόν και τα παιδιά του από το επέκεινα, είναι ένα σπαθί και η τύχη! Όταν γνωρίζει τι έγινε στα Ορλοφικά;

Τι παραπάνω να θέλει η ψυχή ενός τέτοιου ανθρώπου από την αρωγή του Θείου Παράγοντα, την ορμέμφυτη ανάγκη του φθαρτού, για Πίστη στο Θεό; Ιδίως όταν αυτό εκφράζεται μάλιστα από την Ορθοδοξία, που ήταν τουλάχιστον μέχρι να έρθουν οι Βαβαροί, μια λαϊκή θρησκεία! Ο Ιερέας κι ο μοναχός ήταν ένας από αυτούς, όπως ο φούρναρης, ο τσαγκάρης, ο αγρότης κι όχι κάποιος εγκάθετος του Πάπα! Τι πιο φυσικό για τον Υψηλάντη να διαλέξει μια τέτοιας σημασίας εορτή (Ευαγγελισμός) για να δώσει μεταφυσικό νόημα στην Επανάσταση!

Ο Υψηλάντης λοιπόν ξεκίνησε την επανάσταση τον Φεβρουάριο στον Βορρά για αντιπερισπασμό, ώστε να ελαφρύνει το μέτωπο της Πελοποννήσου μέχρι την Άνοιξη! Δυστυχώς για τον ΣΚΑΙ δεν υπήρχαν αεροπλάνα και δεν μπορούσε να κάνει τον αντιπερισπασμό στις 22 Μαρτίου για να γίνει η επανάσταση στις 25 Μαρτίου.

Η μη ακριβής τήρηση της ημερομηνίας είναι απολύτως κατανοητή για πολλούς λόγους. Γιατί σε κάποια μέρη οι Τούρκοι το είχαν υποψιαστεί (προδοσίες, κινήσεις πληθυσμού) όπως στη Τριπολιτσά οι Τούρκοι που είχαν τότε καλέσει τους Προκρίτους να πάνε στη πόλη να δηλώσουν υποταγή! Έτσι έπρεπε να κινηθούν πρώτοι οι επαναστάτες! Φανταστείτε μπάχαλο! Τόσοι άντρες αγράμματοι, αγρότες, ανεκπαίδευτοι και να ζητάμε σήμερα να δρα η Φιλική Εταιρεία ως ΜΙ6 ή Μοσαντ! Επίσης υπήρχε Ανυπαρξία μέσων επικοινωνίας εκείνη την εποχή (πχ GPS) και το σπουδαιότερο ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ! Ήταν αγρότες, κτηνοτρόφοι, βιοτέχνες, παπάδες, και Κλέφτες (το ξαναείπα αυτό ε;).

Ο Π.Π.Γερμανός πράγματι είχε ήδη ευλογήσει τα όπλα από τις 14 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα γιατί είχαν συγκεντρωθεί εκεί όσοι δεν πήγαν στην Τριπολιτσά . (βλ.λ.Φωτήλας) και μετά πήγε στην Πάτρα! Ο Κολοκοτρώνης έχασε την πτήση, αλλά μπήκε στον πίνακα τιμής ένεκεν.

Τι κόλλημα έχουν φάει με έναν πίνακα που δείχνει την Αγιά Λαύρα, θέλει πολύ μυαλό για τους συμβολισμούς ενός καλλιτεχνικού έργου; Αλλά η εμπάθεια τους δεν είναι η έναρξη της επαναστάσεως, αλλά η «καπήλευσ绨της από την Εκκλησία, όπως λένε! Μα οι Επαναστάτες που τα έβαλαν με ολόκληρη Αυτοκρατορία, θα άφηναν να τους καπελώσει ένας Παπάς;

Ένα άλλο επιχείρημα τους, είναι ότι ο εορτασμός καθιερώθηκε από την Εκκλησία το 1838! Άντε να γράψεις τώρα με εμπάθεια Ιστορία! Μα καλά ζήτησε κανένας από τους Φιλικούς Επαναστάτες υπεράσπιση και δεν το κατάλαβα; Γιατί όταν αποφασίστηκε το 1838 η 25ηΜαρτίου ζούσαν οι περισσότεροι Φιλικοί κι Επαναστάτες! Αν δεν ένιωσαν οι ίδιοι θιγμένοι, προς τι τέτοια σπουδή; Μήπως θα έπρεπε να δίνουμε σημασία σε αυτούς που έζησαν και δημιούργησαν Ιστορία κι όχι σε αυτούς που όψιμα την ερμηνεύουν; Το 1838 ζούσαν ακόμη οι Φιλικοί κι Επαναστάτες: Μακρυγιάννης (1864), Κολοκοτρώνης (1843), Τσακάλωφ (1851), Τζαβέλας (1855), Σπυρομήλιος (1880), Σαχτούρης (1841), Πλαπούτας (1864), Πανανικολής (1855), Πανουργίας Ι.(1863), Πετρόμπεης (1848), Ξανθός (1851), Νικόδημος (1879), Νικηταράς (1849) να μην συνεχίσω…

 

ΜΥΘΟΣ γ’

 

Το Κρυφό σχολειό είναι πίνακας!

 

Το σπουδαιότερο επιχείρημα των αρνητών του «Κρυφού Σχολειού» είναι το εξής : «Οι Οθωμανοί Τούρκοι υπήρξαν ανεκτικοί στα θέματα Πίστεως και Παιδείας. Αφού, λοιπόν, δεν καταδίωκαν την εκπαίδευση των Ελλήνων και γενικότερα των Ορθοδόξων υπηκόων τους (Ρούμ μιλλέτ= Το Γένος των Ρωμηών), τότε γιατί χρειάζονταν Κρυφά Σχολεία στους νάρθηκες των Ναών και των Μοναστηριών;».

Και το λένε αυτό Ιστορικοί! Ιστορικοί επιστήμονες τσουβαλιάζουν 400 ολόκληρα χρόνια σε ένα σποτάκι για να αποδείξουν τι; Ότι το Κρυφό Σχολείο δεν είναι όπως το φαντάστηκε ο Γκύζης! Ποια έρευνα, ποια Ιστορικά στοιχεία; Ο,τι κάνει η Εκκλησία είναι κακό! Οι Σουλτάνοι ήταν καλοί, αρκεί να μην τους πείραζες όμως! Pax Ottomatica είναι αυτό!

Να τα πάρουμε από την Αρχή! Φυσικά κι οι Τούρκοι επέτρεπαν την γνώση αφού δεν την «απαγόρευαν»; (sic). Απλώς δεν «τρελαινόντουσαν» κιόλας. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να κρατήσουν και να διατηρήσουν το βυζαντινό σύστημα γραφειοκρατίας και κρατικής διοίκησης, με τις όποιες τροποποιήσεις. Αυτό χρειαζόταν στελέχωση, HR που λέμε και σήμερα, αυτό το εξασφάλιζαν με το Φανάρι και κάποια άλλα σχολεία σε μεγάλα κέντρα (πχ Σμύρνη), από εκεί και πέρα το…χάος! Το αναφέρουν και σε κάποιο σημείο τον ντοκιμαντέρ, ότι η διοίκηση ήταν αποκεντρωμένη, ο κάθε τοπικός ηγέτης αναλάμβανε τη συγκέντρωση των φόρων αλλά ήταν ο απόλυτος άρχοντας της περιοχής. Αν έπεφτες σε καλό Πασά δεν είχες πρόβλημα, αν έπεφτες σε κανένα Φανατικό μουσουλμάνο κι άρχιζαν οι εξισλαμίσεις με το σπαθί και το θανατικό ο μόνο τρόπος να μάθεις πέντε πράματα ήταν η εκκλησία, στα κρυφά. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός δηλαδή τι έκανε, Tour με τίτλο «Κρατήστε την Πίστη σας» με χορηγό επικοινωνίας την Υψηλή Πύλη Productions;

Ας επανέλθω.

Συμπέρασμα λοιπόν. Για λόγους θρησκευτικούς και διοικητικούς, οι Οθωμανοί Σουλτάνοι παραχώρησαν προνόμια και έδειξαν ένα βαθμό ανοχής προς τους Ρωμηούς υπηκόους τους, όμως υπήρξαν περίοδοι και περιοχές, στις οποίες δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις αυτές. Δεν μπορούμε να ομιλούμε για μια ενιαία τουρκοκρατία στον χρόνο και τον χώρο. Υπήρχε διαφορετική (πιο καταπιεστική) μεταχείριση των υποδούλων κατά τους πρώτους αιώνες και διαφορετική στο δεύτερο ήμισυ της Τουρκοκρατίας με την επικράτηση μετριοπαθεστέρων απόψεων. Αλλά και κατά τόπους η εφαρμογή των σουλτανικών αποφάσεων και των δικαιωμάτων των υποδούλων υπόκειται στην βούληση, στις ιδιορρυθμίες, στο βαθμό θρησκευτικού φανατισμού και γενικά στην προσωπικότητα του τοπικού Οθωμανού ηγεμόνα!

Να πούμε για τον φονταμενταλιστή ο Σουλτάνος Σελήμ Α’ που πέρασε τους Χριστιανούς γενεές 14; Το αντιπαρερχόμαστε, φονταμενταλιστής είναι μόνο ο Άνθιμος. Τον Σουλεϊμάν Α’ που καρατομούσε όποιον αμφισβητούσε του Μωάμεθ; Τον Μουράτ Δ’ που έκλεισε τις βιβλιοθήκες;

Αμ, το άλλο; Είμαστε ελεύθεροι κοντά 200 χρόνια, έχουμε ΥΠΕΞ του μεγέθους Δρούτσα, η Τουρκία είναι ένα ευνομούμενο κράτος, υπάρχει παιδεία, υπάρχει Κοσμικό Κράτος, θρησκευτική Ελευθερία και δεν μπορεί να λειτουργήσει η σχολή της Χάλκης λόγω…γραφειοκρατίας! Παρακαλάνε γονατιστοί τόσοι Αμερικάνοι Πρόεδροι να ανοίξει η Σχολή αλλά οι τυπολάτρες Τούρκοι δεν την ανοίγουν γιατί κάποιος έχασε την σφραγίδα!

Σκεφτείτε τώρα κάποιο παιδί που έμενε σε ένα Ορεινό χωριό, αν είχε χρόνο πρώτα να ασχοληθεί, γιατί προέχει η επιβίωση, η πείνα, το χαράτσι και το παιδομάζωμα να θέλει να πάει σχολείο. Να πάει που; Αν το επέτρεπε ο Πασάς καλώς, αν όχι η εκκλησία ήταν η μόνη διέξοδος.

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι τα Κρυφά Σχολειά ήταν απαραίτητα στους πρώτους δύο αιώνες της τουρκοκρατίας λόγω του κλίματος φόβου και τρόμου που επικρατούσε, στους δε επόμενους αιώνες, παρά την βελτίωση της οθωμανικής συμπεριφοράς, λειτούργησαν είτε για να δώσουν λύση απέναντι στην ανθελληνική και αντιχριστιανική τακτική ορισμένων Οθωμανών διοικητών, είτε για να διδάσκονται εκεί μαθήματα εθνικού φρονηματισμού με στόχο την εκπλήρωση των πόθων του Γένους.

Τα σχολεία λοιπόν υπήρξαν, οχι όπως τα φαντάστηκε ο καλλιτέχνης ή όπως απλοϊκά τα διδάσκουμε στα παιδιά για να καταλάβουν τις δυσκολίες της κατοχής, αλλά ως μοναδική πηγή παιδείας, δηλαδή των εγγράμματων Ιερέων ως δασκάλων, και ως διδακτικού υλικού, λόγω της απουσία του τουρκικού ΟΕΔΒ (LoL)! Χα! Αν τώρα η επιστημοσύνη τους είναι μέχρις της καταρρίψεως ενός παιδαγωγικού παιδικού μύθος, δεν μπορώ να απαιτήσω εγώ κάτι που τους ξεπερνάει.

 

ΜΥΘΟΣ δ’

 

Η Εκκλησία Αφόρισε την Επανάσταση!

 

Φυσικά και την αφόρισε γιατί η Εκκλησία ήταν κατά του ποιμνίου της, όχι γιατί έπρεπε να προστατεύσει τους χριστιανούς μια αχανούς χώρας που έφτανε μέχρι την Αίγυπτο! Ούτε ακόμη πέρασε από το μυαλό του Πατριάρχη η κατάληξη των Ορλωφικών!

Οχι! Γιατί οι Τούρκοι ήταν διπλωμάτες και είχαν κερδίσει την αφοσίωση του! Οι Τούρκοι πάντα είναι διπλωμάτες, θυμάστε με τι διπλωματικό τρόπο έλυσαν το πρόβλημα της Πόλης το 1955; Μήπως, πως επανέφεραν την σταθερότητα στην Κύπρο το 1974 με την Ειρηνευτική δύναμη; Και σήμερα ο Βαρθολομαίος είναι ελεύθερος να πει την γνώμη του….;

Μην ακούτε τους μη παραγωγικούς πιλότους της Π.Α.μου μιλάνε με εκφράσεις του τύπου «..θα τον ξεσκίσω τον μπινέ…» κι άλλα ρατσιστικά! Εδώ γράφουμε Ιστορία! Ο Γιωργάκης, ο Δρούτσας μιλάνε σε υψηλού επιπέδου συνέδρια με τους Τούρκους κι είναι μια χαρά άνθρωποι!

Έτσι κι ο Γρηγόριος είπε ελεύθερα την γνώμη του κι αφόρισε την Επανάσταση σαν καλός παπάς! Τώρα γιατί τον εκτέλεσαν; Μα γιατί δεν έκανε καλό PR (personal relations) και η επανάσταση δεν σταμάτησε!

Ιδού και το Ντοκουμέντο Έγγραφο του Σουλτάνου για την εκτέλεση του Γρηγορίου:

 

«Επειδή χρέος των ανωτέρων και των αρχηγών, οιουδήποτε έθνους, είναι το επαγρυπνείν νυχθημερόν επί των εις την επιτήρησιν αυτών εμπεπιστευμένων προσώπων, το πληροφορείσθαι περί πασών των πράξεων αυτών και αναφέρειν εις την κυβέρνησιν πάντα τα μεταξύ αυτών ανακαλυπτόμενα εγκλήματα και οι Πατριάρχαι, όντες επίσης, ως εκ της θέσεως αυτών, ανώτεροι και αρχηγοί των υπηκόων, οίτινες ζώσιν εν ασφαλεία υπό την σκιάν της αυτοκρατορικής εξουσίας, οφείλουσιν, ίνα προ πάντων ώσιν άμωμοι, έντιμοι, χρηστοί και ειλικρινείς κεκτημένοι δε τας ιδιότητας ταύτας, αφ’ ου εννοήσωσι τας αγαθάς και κακάς κλίσεις λαού τίνος, οφείλουσιν, ίνα προλαμβάνωσιν εγκαίρως τας κακάς δι’ απειλών τε και συμβουλών, εν ανάγκη δια τιμωριών κατά τα παραγγέλματα της θρησκείας αυτών, και πληρούσιν ούτω μέρος της ευγνωμοσύνης ην οφείλουσι τη υψηλή Πύλη δια τας ευεγερσίας και τας ελευθερίας, ην απολαύουσιν υπό την αγοθοεργόν αυτής σκιάν.

Αλλ’ ο άπιστος Έλλην Πατριάρχης, όστις όμως έδωκε προηγουμένως τοσαύτα αφοσιώσεως δείγματα, δεν ηδυνήθη να μη συμμεθέξη νυν εις τας στάσεις και την επανάστασιν του έθνους αυτού, επιχειρισθείσαν υπό διαφόρων διεφθαρμένων ανθρώπων, επιλαθομένων εαυτών και παρασυρομένων υπό διαβολικών και χιμαιρικών ιδεών χρέος δε αυτού ην, όπως διδάξη τους αμαθείς, ότι προέκειτο ενταύθα περί επιχειρήσεως ματαίας, ουδέποτε δυναμένης ίνα πραγματοποιηθή, επειδη τα κακα σχέδια ουδέποτε θριαμβεύουσι κατα της μωαμεθανικης ισχύος και θρησκείας, λαβουσών την ύπαρξιν αυτών παρά του θεού από χιλίων και πλέον ετών, και διατηρηθησομένων μέχρι της τελευταίας κρίσεως, ως βεβαιεί ημάς ο ουρανός δια αποκαλύψεων και θαυμάτων. Εν τούτοις ένεκα της διαφθοράς της καρδίας αυτού ου μόνον δεν εγνωστοποίησεν, ουδ’ ετιμώρησε τους απλούς ανθρώπους, οίτινες επλανήθησαν, αλλά, κατά πάσαν πιθανότητα, αυτός ο ίδιος μετέσχε κρυφίως ως αρχηγός της επαναστάσεως, ώστε αναποφεύκτως σχεδόν άπαν το Ελληνικόν έθνος, εν υπάρχουσι πολλοί αθώοι και δυστυχείς υπήκοοι, ουδέ την ελαχίστην ταύτης γνώσιν έχοντες, θέλει καταστραφή ίσως εκ θεμελίων και καταστή το αντικείμενον της οργής του Θεού.

Όταν η αστυνομία επληροφορήθη περί της επαναστάσεως, και αφ’ ου αυτή εγνώσθη υπό του κοινού, η υψηλή Πύλη, υπό μόνης της συμπαθείας προς τους δυστυχείς αυτής υπηκόους ορμουμένη, εζήτησεν ίνα επαναγάγη αυτούς δια της γλυκύτητος εις την οδόν της σωτηρίας, και διεύθυνεν επί τούτω προς τον Πατριάρχην προσταγήν, διαλαμβάνουσαν διαταγάς και συμβουλάς αναλόγους προς τον σκοπόν τούτον, μετά διαταγής προς τον Πατριάρχην, όπως αναθεματίση πάντα τα μέρη του τόπου, ένθα ο τρόπος ούτος κατέστη αναγκαίος κατά των συμμετασχόντων της επαναστάσεως υπηκόων.

Άλλ’ αντί να δαμάση αυτούς, και πρώτος αυτός να επανέλθη εις το χρέος αυτού, αυτός ο άπιστος υπήρξεν υπέρ πάντα άλλον ο άξων πασών των αταξιών, των μέχρι του δεδιαταραξασών την κοινήν ησυχίαν, επείσθημεν, ότι και αυτός εγεννήθη εις Πελοπόννησον, και ότι συμμετέσχε πασών των βιαίων πράξεων, ας τινές υπήκοοι πεπλανημένοι έπραξαν εκεί και εις την επαρχίαν των Καλαβρύτων. Ούτω λοιπόν αυτός ο ίδιος υπήρξεν αίτιος της εξοντώσεως και της απωλείας, ην βεβαίως θέλουσιν υποστεί τη βοήθεια του Θεού. Επειδή δε επείσθημεν απανταχόθεν περί της προδοσίας αυτού ου μόνον κατά της υψηλής Πύλης, αλλά και κατά του ιδίου αυτού έθνους, αναγκαίον κατέστη, όπως αφαιρεθή το σώμα του από της γης και δια τούτο απηγχονίσθη, ίνα χρησιμεύση εις παράδειγμα δια τους λοιπούς.»

Εξεδόθη την 19 του μηνός Ρετζέπ έτος 1230
(10 Απριλίου 1821)

ΜΥΘΟΣ ε’

 

Pax Ottomanica

 

Η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν παιδική χαρά! Το παιδομάζωμα ήταν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, κι οι Ελληνες τα έστελνα οικοθελώς! Βέβαια αυτοί που τα λένε αυτά ακούνε θητεία στον Ε.Σ. και βγάζουν σπυράκια!

Κι εγώ ξέρω για παράδειγμα οτι στην κατοχή οι Γερμανοι σε γενικά πλαίσια μας φέρθηκαν καλά μπορώ να πώ. Ηταν λάτρεις την κλασσικήε μουσικής κι Ευρωπαίοι. Ο λιμός του 1941-1942 τον προκάλεσαν οι Μαυραγορίτες που έκρυβαν τα τρόφιμα και γι αυτό οι καλοί γερμανοί, όποιους έπιαναν τους κρεμούσαν. Ενώ κάποιες πυρπολύσεις χωριών έγιναν γιατί οι κάτοικοι βοηθούσαν τους αντάρτες που ήθελαν να χαλάσουν την 1000χρονη ειρήνη κι ευημερία του 3ου Ραϊχ! Και σχολεία υπήρχαν κι υπηρεσίες κι αστυνομία και χωροφυλακή, ποια κατοχή; Τρελό; Οχι για τους Ιστορικούς του «1821:The Movie»! Tους δύο πρώτους αιώνες όλα ήταν “μέλι-γάλα” αλλά, η συνταγή χάλασε όταν οι Τούρκοι ανάθεσαν στους Κλέφτες και στους Αρματωλούς να μαζεύουν τους φόρους των ραγιάδων. Ας αφήσω κάποιον καλύτερο από εμένα να τα πεί.

Οπως έγραφε κι Ζουράρις : ἱερὸν φετφᾶν τοῦ Σεϊχ-οὐλ-Ἰσλάμ, τοῦ 1601, (τοῦ ἀνωτάτου ἑρμηνευτοῦ» τῆς Σαρία-ἱεροῦ νόμου), καὶ φανέρωνε, ὅτι τὸ Ὀθωμανικὸ καθεστὼς ὑπῆρξε ἀπολύτως ὁλοκληρωτικό, πολιτισμικῶς ρατσιστικὸ καὶ γενοκτόνο: τὸ αἷμα τῶν ἑλλήνων «ἀπίστων», «θεωρουμένου ἄνευ ἀξίας» (!!!), ἐπέτρεπε στὸν Σουλτᾶνο, ποὺ ἦταν καὶ ὁ ἐπὶ κεφαλῆς τοῦ Χαλιφάτου-θεοκρατικοῦ καθεστῶτος, νὰ διατάζει, ὅτι «θὰ ἀπαγχονίζηται εὐθύς, εἰς τὸ κατώφλιον τῆς θύρας του» (!!!), ὁ ὁποιοσδήποτε, συγγενὴς ἢ περαστικός, «ἀντιστῇ» στὸ παιδομάζωμα τοῦ «καλλιμόρφου» δεκαπεντάχρονου!

Παραθέτω, μία ἄλλη, φρικιαστικὴ πηγή. Ἡ προηγουμένη, ἦταν, ἂς εἴμαστε ἐπιεικεῖς, μία πηγή, «πολιτική». Τρισβάρβαρης ἀλήθειας, ἀλλὰ ἄειντε, λέμε, ὅτι κράτος ἦταν οἱ Ὀθωμανοί, γενιτσάρους ἤθελαν… Ἀφοῦ πρῶτα βίαζαν τὸ στεατοπυγικὸ ὑποσύστημα τῶν ἑλλήνων «καλλιμόρφων», τῶν δεκαπέντε ἐτῶν. Κράτος ἦταν, «ὅλα τὰ Κράτη, πάνω-κάτω,
τὰ ἴδια κάνουν»… Ἂς δεχθούμε τὴν ἀγχόνη «εὐθὺς εἰς τὸ κατώφλιον τῆς θύρας» του, γιὰ τὸν τραγικὸ πατέρα, ποὺ ζῆ, ἀνήμπορος καὶ οὐρλιάζοντας ἀπὸ πόνο, τὸν βιασμὸ τοῦ τρυφεροῦ γυιοῦ του, ἀπὸ τὸ «ἀνεκτικὸ» ὀθωμανικὸ καθεστώς… Ἐδῶ, ὅμως, παραθέτω,
ἀμέσως μία πηγή, χειρότερης φρίκης – ἂν εἶναι δυνατόν – … Διότι προέρχεται ἀπὸ τὴν μὴ ἔνοπλη κοινωνία-συμβίωση τῶν Ἑλλήνων μὲ τὸ ὀθωμανικὸ καθεστὼς εἰσβολῆς καὶ κατοχῆς. Τεκμήριο-πηγή, ἀπὸ τὸ οἰκογενειακὸν δίκαιον ἐπὶ Τουρκοκρατίας. Καὶ εἶναι, αὐτό, ἀκόμη χειρότερο ἀπὸ τὸ γενιτσαρικὸ παιδομάζωμα. Ἰδού: Ἱεροδικεῖον Βεροίας, ἔτος
1008, 15η Σεβὰλ (30 Ἀπριλίου 1600). Ἐπικρατεῖ πλήρως, ὁ ὀθωμανικὸς πολιτισμός. Νάτος! Ἀστικὴ ὑπόθεση, οἰκογενειακοῦ δικαίου: «Παρουσιασθεὶς ἐνώπιον τοῦ Ἱεροδικαστηρίου, ὁ
Ἀμπντῆ μπέης, παρουσίᾳ καὶ τῆς ἐν διαζεύξει εὐρισκομένης τέως συζύγου του Γραμματικῆς
Ἰωάννου, ἁμαρτωλῆς καὶ ἀπίστου (ναί! ναί! στὸ ἐπίσημο ἔγγραφο τοῦ Ἱεροδικείου!),
ἐδήλωσε καὶ κατέθεσε ὅτι: … […] …συνεζεύχθη μετ’ ἐμοῦ νομίμως καὶ δι’ ἱεροδικαστικῆς
πράξεως καὶ μάλιστα ἐγέννησε πρὸς ἔτους ἄρρεν, τὸ ὁποῖον ἐγὼ ὠνόμασα Μουτφῆ… Παρὰ
ταῦτα ἡ ἁμαρτωλὴ καὶ ἄπιστος Γραμματική… ἐξηκολούθει, παρὰ τὰς συχνὰς ἀπειλάς μου…
νὰ θεωρῆ τὸν μοκρὸν υἱὸν ὡς ἀνήκοντα εἰς τὴν βρωμερὰν τῶν ἀπίστων θρησκείαν καὶ νὰ
καλῇ αὐτὸν Μελέτιον…» κτλ. Καὶ παρακάτω: «Αὔτη ὅμως (ἡ Γραμματική, μητέρα τοῦ
δωδεκαμήνου βρέφους), εἰσῆλθεν ἐντὸς τῆς ἐν Βεροίᾳ οἰκίας μου, ἤρπασε τὸ τέκνον ἐκ τοῦ
λίκνου…» κλπ.
Κι ὅμως, θαυμᾶστε, αὐτὸ ποὺ περιφρονεῖ ἡ βλιτάς-ἱστορία τῶν «ἐκσυγχρονιστῶν» τῆς ΣΤ΄
Δημοτικοῦ: μία νεαρή, ἀγράμματη ἑλληνίδα 24-28 χρόνων, ἀπὸ χωριό, στὰ μαῦρα χρόνια
τῆς τουρκικῆς κατοχῆς, στὴν Βέροια… Τρεῖς αἰῶνες καὶ κάτι, πρὶν ἀπὸ τὴν ἀπελευθέρωση.
Καὶ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ! Μόνη της! Χωρὶς Κλεφτουριὰ καὶ γράμματα καὶ χρήματα! Τὸν γυιό
της, τὸν καλεῖ Μελέτιο! Ἀψηφᾶ τὸν Μπέη, «νόμιμο» σύζυγο, δυνάστη της, Νόμιμο;
Τὰ χεορότερα, δὲν τὰ διαβάσατε ἀκόμη. Νάτα, ἀπὸ τὴν πηγή-ἱεροδικαστήριον Βεροίας τοῦ
1600: «Κληθεῖσα ἐν συνεχείᾳ ἡ Γραμματική… κατέθεσεν: ὁ σύζυγός μου Ἀμπντῆ σιπαχῆς,
ἀπὸ καιροῦ ἐρωτοτροπῶν πρὸς ἐμέ, ἐξώπλισεν ἀγνώστους τινάς, οἵτινες, εἰσελθόντες κατὰ
τὴν νύκτα εἰς τὴν ἐν τῷ χωρίῳ Κούρσοβα οἰκίαν τοῦ πρώτου συζύγου μου, κατέσφαξαν
α τ ν κα τ δύο τέκνα μου, Μελέτιον κα Γεώργιον. (!!!) Παραμείνασα ὐ ὸ ὶ ὰ ὶ χήρα, ἠναγκάσθην
βίᾳ νὰ ὑποκύψω εἰς τὰς ἀπειλάς… καὶ νὰ γίνω σύζυγός του… καὶ ἔκτοτε συμβιοῦσα μετ’
αὐτοῦ, ἀπέκτησα ἄρρεν τέκνον, τὸ ὁποῖον ἐγὼ ἥρπασα…» κτλ. «Τὸ δικαστήριον κρῖναν τὴν
ὑπόθεσιν, ἐπρότεινεν εἰς τὴν Γραμματικὴν ν’ ἀσπασθῇ τὴν ἰσλαμικὴν θρησκείαν, ἐὰν θέλῃ
ν’ ἀποκτήσῃ τὸ δικαίωμα ἀνατροφῆς τοῦ τέκνου της… μέχρι συμπληρώσεως τοῦ ἑβδόμου
ἔτους τῆς ἡλικίας του»… (ὅπ. παρ.).
Ἰδού, τὸ πολυπολιτισμικὸ πρόσωπο τῆς Τουρκοκρατίας! Νάτο τὸ ἀνεκτικὸ «σύστημα» τῶν
Τουρκοθωμανῶν… Διαβάζετε ὅλη τὴν φρίκη; Καί, ταυτοχρόνως, ὅλο τὸ ἀγέρωχο
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ φρόνημα τῆς ἀσήμαντης Βεροιώτισσας χωριατοπούλας τοῦ 1600; Δύο
αἰῶνες πρὶν ἀπὸ τὸν φωταδιστικὸ Δυτικὸ Διαφωτισμό, ποὺ σύμφωνα μὲ τὴν ρεπουσιάδα,
ἄνοιξε τὰ μάτια στὶς χωριατοποῦλες μας, ἐκεῖ στὰ βασιλόφρονα σαλόνια τοῦ Βολταίρου! Ἡ
Βεροιώτισσα ἀντιστασιακή, ἀγράμματη χωριατοπούλα τοῦ 1600!
Καὶ ἡ ἀπόλυτη ΦΡΙΚΗ τῆς «ἀνεκτικῆς» Τουρκοκρατίας: Ὁ Ἀμπντῆ-μπέης εἶναι «σπαχῆς»,
μέλος τῆς ἔφιππης τουρκικῆς, στρατιωτικῆς ἀριστοκρατίας. Βλέπει, ἐκεῖ στὸ χωριὸ
Κούρσοβα, ποὺ εἶναι τσιφλίκι του, τὴν Βεροιώτισσα καλλονή, τὴν Γραμματική. Ὁ
κτηνώδης ὀθωμανὸς ἀριστοκράτης νοιώθει νὰ τὸν κατακλύζουν οἱ θεσμικὲς κτηνώδεις
ὁρμές του… Ἡ Γραμματικὴ ὅμως, ἡ ἑλληνίδα καλλονή, εἶναι παντρεμένη. Καὶ μὲ δυὸ
ἀνήλικα παιδιά… Ἔεε, καίαιαι; Τὸ κτηνώδες «ἀνεκτικὸ» καὶ «πολυπολιτισμικὸ» τούρκικο
σύστημα, ἀνέχεται ὅλα τὰ «εὐαίσθητα» ἢ καὶ ἀναίσθητα «προσωπικὰ δεδομένα» τοῦ, κατὰ
τὴν Ρεπούση, νομίμου «Κρατικοῦ ἀξιωματούχου», Ἀμπντῆ-μπέη. Ὁ Ἀμπντῆ-μπέης, λοιπόν,
κατασφάζει καὶ τὸν ἕλληνα σύζυγο τῆς ἑλληνίδας καλλονῆς καὶ τὰ δύο ἀνήλικα τέκνα τους,
Μελέτιο καὶ Γιῶργο. Καὶ τὴν βιάζει ὁ Τοῦρκος δυνάστης… Κι ἀπὸ τὸν βιασμό της, ἡ
Γραμματική, γεννᾶ ἕνα παιδί. Κι ἡ Γραμματική, κρυφὰ καὶ φανερά, σφαγιασμένη ἀλλὰ
ἀγέρωχη, τσακισμένη ἀλλὰ ἀνυπόταχτη, τὸ παιδὶ τοῦ βιασμοῦ της, τὸ ὀνομάζει Μελέτιο.
Γιὰ νὰ τῆς θυμίζει τὸ ἕνα της, τουλάχιστον, παιδί, ποὺ τῆς ἔσφαξε ὁ Τοῦρκος βιαστής της…
Ὅσο δέ, γιὰ τὸ «ἀνεκτικὸ» τούρκικο Ἱεροδικαστήριο, αὐτό, τὸν χαβά του: ἀνέχεται τὶς
τρεῖς δολοφονίες τοῦ Τούρκου «κρατικοῦ ἀξιωματούχου», βιαστοῦ καὶ χαμπάρι δὲν
παίρνει γιὰ τὸν βιασμὸ καὶ τὶς τρεῖς ἀνθρωποκτονίες, ποὺ διέπραξε τὸ τουρκικὸ
«πολυπολιτισμικὸ» κτῆνος. Καί, διατάζει στὴν ἀπόλυτη Ἀπελπισία, στὴν ἑλληνίδα
σφαγιασμένη μητέρα, τὴν Γραμματική, νὰ γίνει Τουρκάλα, ἂν θέλει νὰ κρατήσει, γιὰ ἔξι
μόνον ἀκόμη χρόνια, τὸ τρίτο της, παιδί, πρὶν τῆς τὸ πάρουν ὁριστικὰ ἀπὸ τὴν ἀγκαλιά
της… Ναί: Τὸ Τουρκικό-Ὀθωμανικὸ σύστημα βασίζεται στὸν ἀπόλυτο ρατσιστικὸ
διαχωρισμὸ τῶν ἀνθρώπων. Εἶναι φυλετικῶς ὁλοκληρωτικὸ εἰς βάρος τῶν ὑποδούλων
λαῶν, μὲ ἀναγνώριση τῆς ἀπόλυτης ρατσιστικῆς ὑπεροχῆς στὴν φυλετικῶς νικήτρια
τουρκικὴ φυλή, ὅπως τὸ ἀποδεικνύει καὶ ἡ κοσμικὴ καὶ ἡ ἱεροκρατικὴ νομοθεσία τους. Ναί,
αὐτὸ εἶναι τὸ δῆθεν «ἀνεκτικὸ» σύστημα τῶν Τούρκων, τὸ ὁποῖο βλακωδῶς καὶ παχηλῶς
ἀγράμματοι προωθοῦν τὰ ἡμέτερα ἐπιστημονάρια. Ἔτσι ἔζησαν οἱ ὑπόδουλοι Ἕλληνες, γιὰ
τέσσερις-πέντε αἰῶνες… Αὐτὰ λένε οἱ ἐπίσημες τουρκικὲς πηγές. Βέβαια, ἐπάναγκες
γίνεται, πιά, νὰ λογοδοτήσουν τὰ μέλη τοῦ Παιδαγωγικοῦ Ἰνστιτούτου, τὰ τότε, γιὰ τὸ
ἔγκλημα ποὺ διεπράχθη, πέρισυ, ἐπὶ μίαν σχολικὴ χρονιά, κατὰ τῶν Ἑλληνοπαίδων.
Προτείνω νὰ χρησιμοποιηθεῖ ἡ νομολογία, ἡ προκύπτουσα ἀπὸ τὸ τουρκικὸ
Ἱεροδικαστήριον: μὲ τέτοιο μοντελάκι δικαιοσύνης, τὸ τόσο «ἀνεκτικό», οἱ
παιδαγωγοί-«κριτές», θὰ τὴν βγάλουν καθαρή. Τὸ πολύ-πολύ, τὸ πολυπολιτισμικὸ καὶ
ἀνεκτικὸ ὀθωμανικὸν δίκαιον, νὰ τοὺς στείλει σὲ κάποιον Ἰνστιτοῦτον ἀνοχῆς…
[Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα Μακεδονία]

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

http://img.pathfinder.gr/clubs/files/61143/5.html

 

http://www.antibaro.gr/articles/history-1821/0607-kekaumenos-mythoi1821.html

 

84 Σχόλια to “ΣΚΑΙ 1821: Ευχαριστώ δεν θα πάρω…!”

 1. ευτυχια said

  Προσπάθησα να το δώ, αλλά και γώ, όπως και ο ξάδελφός μου που μεγαλώσαμε με μια γιαγιά που μας έλεγε παραμύθια από την Καταστροφή της Σμύρνης γεμάτα με αίματα και φωτιές, που μεγαλώσαμε με το Κρυφό Σχολειό, με τους ημίθεους Ηρωες που πολεμούσανε, με τους πλούσιους Βλάχους που ανοίγανε τα σεντούκια και δίνανε όλο το βιός τους γιο την Πατρίδα και την Μεγάλη Ιδέα, που η οικογένειά μου θρήνησε νεκρούς σε Αμελέ Ταμπουρού,νεκρούς στη Σμύρνη, νεκρούς στον Πόλεμο του 40, νεκρό στον Εμφύλιο και είμασταν παρόντες σε όλους τους μεγάλους Αγώνες του Εθνους, κλεισαμε την τηλεόραση στο μισάωρο.Ας το δούν οι Τούρκοι όψιμοι φίλοι μας.Εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε με τους Μύθους μας.

  Μου αρέσει!

  • Φελιξ said

   Είναι όμως έτσι; Ή μήπως δεν είναι μόνο έτσι;

   Μου αρέσει!

   • DimiD said

    Ασφαλώς και είναι έτσι. Μόνο έτσι μπορείς να κοιτάς τα έθιμα, τις παραδώσεις, τα χωριά, τα μνημεία, την μουσική και τους ανθρώπους, και να βγάζεις νόημα.

    Αν τα πράγματα είναι διαφορετικά χρειαζόμαστε εξηγήσεις για θέματα όπως:
    Γιατί τα ιστορικά σχολεία είναι μετρημένα στα δάχτυλα και γιατί δεν υπάρχουν 300-400 χρονών πανεπιστήμια;
    Γιατί δεν υπάρχουν παλιά βιβλία στις βιβλιοθήκες μας και η βιβλιογραφία έχει κενά στην τουρκοκρατία;
    Γιατί όλοι οι λαοί γύρω από την τουρκία μισούν τους τούρκους;
    Που μάθαμε το «λάδωμα»;

    Μου αρέσει!

  • Ιωαννης said

   Μισαωρο? Η μανα μου την εκλεισε στο τετραλεπτο με μια χλεπα…

   Μου αρέσει!

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ said

   Ο βίος και η πολιτεία του αμαρτωλού συγκροτήματος,γνωστά.Η αύρα του Αιγαίου και η σοροκάδα,

   δεν κατάφεραν μετά από τόσα χρόνια, να εξαλείψουν τη μυρωδιά του πετρελαίου.Ούτε οι συχνές

   δενδροφυτεύσεις και τα οκιολογικά παραβάν,κατάφεραν να κρύψουν τους σκοπούς τους.Χθές ακόμα,

   ο ‘εμβριθής’ πρωινός γκαιμπελίσκος του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ,περίπου μας κουνούσε το δάχτυλο,

   που είμαστε τόσο αφελείς και δεν ηδονιζόμαστε με το ΔΝΤ.Οσο γιά τον άλλον (τόν μαέστρο

   ντε),υπάρχει κανείς ανά την Επικράτεια,που να μην έχει καταλάβει το ρόλο του και γιά

   ΠΟΙΩΝ τα συμφέροντα, αόκνως εργάζεται;

   Γι αυτό λοιπόν, μέχρι την ‘ιερή ώρα’ που έρχεται,η λύση είναι μία.Πατήστε στο

   τηλεχειριστήριό σας,το OFF.

   Μου αρέσει!

 2. Αχαϊρευτος said

  Εξοχο!

  Μου αρέσει!

 3. Καλύτερη απάντηση δεν θα μπορούσε να δοθεί.

  Μου αρέσει!

 4. Καπετάν Τρυφίτσος said

  Η εκπομπή του Skai στηρίζει εν πολλοίς το marketing της σειράς στη δημιουργία του μύθου της «κατάρριψης των μύθων της επανάστασης».

  Διαπράττει δε τη λεγόμενη «επαγωγική απάτη». Δηλαδή, όταν ένας ερευνητής εκτελεί την ερευνά του με στόχο την απόδειξη μιας προειλημμένης θεώρησης, τότε θα ερμηνεύει τα στοιχεία και τις πηγές ανάλογα.

  Ο ζήλος των «ερευνητών» της εκπομπής για κατάρριψη των μύθων της επανάστασης μαρτυρά και τη μεθοδολογία που ακολούθησαν στην έρευνα τους.

  Η παραπάνω ανάρτηση αποτελεί ένα παράθυρο στο χρόνο για τον «κοινό αναγνώστη». Το πνεύμα και οι εικόνες που μεταφέρει στον μη έχοντα τη δυνατότητα μελέτης της ιστορίας, αποτελεί το ίδιο όραμα που είδαν οι μεγάλοι καταγραφείς της επανάστασης.

  Συγχαρητήρια στο συγγραφέα.

  Κρίμα, γιατί ξοδευτήκαν χρήματα για μια οπωσδήποτε ποιοτική σειρά από άποψης παραγωγής, μόνο και μόνο για να επικρατήσει το «αναθεωρητικό πνεύμα» Βερέμη, που θέλει την ιδέα (και για κάποιους πραγματικότητα) του αίματος νεκρή.

  Μου αρέσει!

 5. Πολύ καλή απάντηση !!!!

  Μου αρέσει!

 6. 11888 said

  O netakias βαζει σαν πηγη τον χριαστιανοταλιμπανικο ιστοχωρο «αντιβαρο» και θελει να τον παρουν στα σοβαρα.Αλλωστε γιαυτο αναρτα τις μπουρδες του σε μπλογκ λοβοτομημενων.Καπου αλλου που προσπαθησε το ιδιο εφαγε πορτα.
  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

  Μου αρέσει!

  • κριθαράκι said

   όταν την τρώς εσύ κάνει λιγότερο θόρυβο; άει κάνε μας τη χάρη, κατ’ εξοχήν και κατ’ επάγγελμα μπουρδολόγε

   Μου αρέσει!

  • astillais said

   Ατιμούλικο σου είπαν ότι η λοβοτομή δεν κολλάει;;;
   ψέμματα σου είπαν καλέ, κολλάει σου λέω γι αυτό μακρυά.

   Μου αρέσει!

   • ΕΜΜ. ΑΡΚΑΣ said

    Astillais!!!Αυτός;Εάν του κάνεις κάποιο ερώτημα γιατί τσουβαλιάζει ολον τον κόσμο;Παίρνεις την απάντηση, ασε με εμένα αλλο σε ρωτάω. Εν πάσει περιπτώσει εαν τού δώσεις απαντήσεις που δεν τον συμφέρουν στρίβει δια του αρραβώνος.Ειναι ενδιαφέρουσα περίπτωση τηλεφωνικού καταλόγου…..Good Evening From The TALIBAN OF YOUR AREA…. 😈

    Μου αρέσει!

   • astillais said

    Τι συμπτωσάρα το ίδιο αντιλαμβάνομαι κι εγώ ,Αρκά.
    Αμ τυχαία διαλέγει κάποιος όνομα;;;
    Μα κι αυτός 11888;; αυτό δεν είναι του ΟΤΕ;;
    έχει μείνει καποια ελληνική μετοχή ή πάει ξεπουλήθηκε ντιπ κατα ντίπ;;
    όπως και νάχει του αρέσει το κρατικό αρμεχτήρι και ας είναι και για βρίσιμο.
    Άρα το στρίβειν δια του υβρίζειν
    Καλό;;; 😉 🙄

    Μου αρέσει!

  • Ιωαννης said

   Δηλαδη εσυ δεν εισαι λοβοτομημενος αυστραλοπιθηκος? Χαχαχαχαχα..

   Μου αρέσει!

  • Φωνή βωώντος εν τη ερήμο said

   Να και τα φασιστάκια του σταλινιμίντια ή μήμπως ο γνωστός απατεώνοτρότσκας;

   Ρε μπας και είχαν δίκιο στο indymedia Θεσσαλονίκης που παραιτήθηκαν. Μήμπως όντως σας τα έχωσε σε όλους ο Σόρος;

   http://thessaloniki.indymedia.org/index.php?page=7

   Που να ξέρεις να μου πεις, εσύ ένα ταπεινό πιόνι είσαι.

   Μασκαράδες

   Μου αρέσει!

 7. Ζητώ συγνώμη εξαρχής για την αμάθειά μου πάνω σε αυτό το θέμα.Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αν όντως κατάλαβα καλά;Βίαζαν τα αγόρια;

  Μου αρέσει!

 8. δύσπιστος said

  Μπράβο σου Νετάκιας, που αναφέρθηκες στο θέμα και για τον τρόπο με τον οποιο αναφέρθηκες. Καιρό τωρα ο Σκάϊ προσπαθει να πουλήσει τα βιβλία του Βερέμη 4,5 ευρώ το ένα και δυσκολεύεται. Συμφωνω επίσης με την Ευτυχία και τον Καπετάν Τριφίτσο.
  Αιντε, αδέρφια, στην Ολυμπία δεν τρωμε…φόλες.

  Μου αρέσει!

  • 11888 said

   Το ξερω αφου τρωτε μπανανες.

   Μου αρέσει!

   • ευτυχια said

    Εντάξει, φίλε μου. Ασε μας στην άγνοιά μας και στις μπανάνες μας. Και πορεύσου εσύ στους δρόμους της Γνώσης και της Αλήθειας. Θα σε θυμόμαστε πάντα και θα είμαστε περήφανοι για σένα (και να μας γράφεις…)

    Μου αρέσει!

   • κριτικός λόγος said

    Το μυαλό σου είναι συνέχεια στο αγαπημένο σου φρούτο, τράβα να το βρείς εκεί που ξέρεις και μη μας σκοτίζεις άλλο.

    Μου αρέσει!

   • astillais said

    Κριτικέ λόγε,υπάρχουν και αγαπημένα οπωροκηπευτικά για τον
    «ωρε πονούν τα παλληκάρια;;;»
    Είναι της ποικιλίας

    Μου αρέσει!

   • Κώστας said

    Άιντε πάλι, εμφανίστηκε ο χαζός του χωριού. Μην του δίνετε σημασία, έχει το ακαταλόγιστο….

    Μου αρέσει!

   • Κώστας said

    Εμφανίστηκε πάλι ο χαζός του χωριού….!! Μην του δίνετε σημασία , έχει το ακαταλόγιστο..

    Μου αρέσει!

   • nikosw said

    Αφήστε τα προβατάκια που τρέχουν πίσω από τον κάθε «μελετημένο»
    Ούτε γνωρίζουν τι λένε
    Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα υπάρχει πλήθος ατόμων που δέχεται ό,τι του πασάρουν και εντυπωσιάζεται με το θέαμα. Αλλά μπροστά στο γραπτό ντοκουμέντο και μάλιστα σε τοπικό επίπεδο τι να πεις
    Σίγουρα υπάρχει οργανωμένο σχέδιο παραχάραξης της ιστορίας!
    Για δείτε τι γράφει και η ιστορία του Παπαρηγόπουλου για το θέμα των γενίτσαρων και θα εκπλαγείτε με το πώς έμπαιναν στα σπίτια, έβαζαν με το ζόρι στη σειρά τα παιδιά των Ελλήνων και βούταγαν με το έτσι θέλω όλα τα «καλλίμορφα»! Για ψάξτε το λίγο!

    Μου αρέσει!

 9. αλιγγατωρ said

  Σου βγαζω το καπελο…

  Μου αρέσει!

 10. solon said

  Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή).
  Απόσπασμα ομιλίας του Henri Kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974…

  Μου αρέσει!

 11. […] olympia […]

  Μου αρέσει!

 12. V4V said

  Αν τόσο καιρό ο ΣΚΑΙ, προσπάθησε να χτίσει ένα προφίλ έγκυρου και σοβαρού καναλιού για να μας αραδειάσει σήμερα αυτές τις βλακείες, πραγματικά είναι πολύ λυπηρό!
  Ευτυχώς που δεν μασάμε…μπράβο στον αρθρογράφο για την ωραία απάντηση αλλά και για τα γρήγορα αντανακλαστικά του.

  Μου αρέσει!

 13. ΚΟΥΡΙΤΑΣ said

  ΤΗ ΜΠΑΝΑΝΑ ΒΑΛΤΗΝ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΟΥ ΠΑΛΙΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΕ 11888

  Μου αρέσει!

 14. ανωνυμος said

  Δεν μας φτανει η μιζερια μας , η κατάθλιψή μας , η απογοήτευσή μας γι’ αυτα που ( και δεν) γινονται, η συσσωρευμενη καθημερινα, με όσα ακούμε και διαβάζουμε, οργή μας, έχουμε και τον ΣΚΑΙ να θελει να αποδομήσει την Εθνική Παλιγεννεσία. Ντροπή και φτού σας αγραμματοι καθηγητάδες δημοσιογραφικοι και λοιποί κοπανοι. Και χορηγός η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ! Ελεος πια!!

  Μου αρέσει!

 15. Παύλος said

  Μίσος και έγκλημα μέρος 1ο

  ——————————————————————————–

  Στις 29 Μαίου 1453 κυριεύεται η Κωνσταντινούπολις. Ο Αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Παλαιολόγος πίπτει ηρωϊκώς μαχόμενος. Η άλωση της πόλεως ορίζει το τέλος της Ελληνικής Κοσμοκρατορίας. Οι βάρβαροι Οθωμα­νοί που μπήκαν μέσα, για πολλές μέρες σφάζουν και λεη­λατούν. Τίποτε δεν μένει όρθιον. Οι εβραίοι δεν κινδυνεύ­ουν καθόλου. Απεναντίας ενθουσιασμένοι από την Ελ­ληνική τραγωδία, συνεργάζονται με τους Τούρκους και φυσικά κερδοσκοπούν.

  Χαρακτηριστικώς αναφέρω, ότι οι Τούρκοι αιχμαλώτι­σαν 60.000 περίπου νέους Έλληνας και Ελληνίδας, ανά­μεσά τους και μερικούς Λατίνους, τους οποίους πωλούν ως σκλάβους στους εβραίους. Οι Ιουδαίοι τότε εθησαύρισαν από το δουλεμπόριο που έκαναν. Σχετικώς στην Εγκυ­κλοπαίδεια ΗΛΙΟΣ (τόμος 11ος σελ. 897 λ. «Κωνσταντινούπολις») διαβάζομεν:

  «Επί τρεις ημέρας (1453, 29-31 Μαΐου) επεκράτησαν σφαγαί, λεηλασίαι, αιχμαλωσίαι και παντός εί­δους άλλαι βιαιοπραγίαι εν τη καταλειφθείση πόλει. Λέγεται ότι τότε περί τας 60 χιλιάδας Ελλήνων και Λατίνων περιήλθαν εις τουρκικήν αιχμαλωσίαν. Εξ αυτών πολλοί επωλήθησαν εις Εβραίους, οι οποίοι κατά την Άλωσιν και μετ’ αυτήν πολύ επλούτισαν μετερχόμενοι την εμπορίαν των σκλάβων, έχοντες ιδίαν συνοικίαν εις τον Γαλατά και ιδίαν «παλαιάν Εβραϊκή σκάλαν», κειμένην πιθανότατα πλησίον του Βαλούμ-Παζάρ».

  Η σκοτεινή περίοδος της Τουρκοκρατίας αρχίζει. Ο Ελληνισμός υποφέρει όχι μόνο από την τουρκική κατο­χή, αλλά και από τους εβραίους, ιδίως από τους τελευταί­ους. Ναι, μη σας φαίνεται παράξενο. Ο Τούρκος το μόνο που ήθελε ήταν να έχη εδραιωμένη την εξουσία του και να εισπράττη φόρους. Αντίθετα οι εβραίοι μας μισούσαν σαν Έθνος και προσπαθούσαν να μας εξαφανίσουν.

  Ο Γ. Ιωάννου («Καθημερινή» 7 Μαρτίου 1976) αν και φιλοεβραίος παρατηρεί σ’ άρθρο του ότι:

  «οι Εβραίοι υπήρξαν υποδειγματικοί υπήκοοι του Πατισάχ. Ευκαιρία δεν έχασαν για να του κάνουν το χατήρι, όταν εμείς σερνόμασταν στης δουλείας τα χώματα».

  Αλλά δεν έκαναν μόνο τα χατήρια στους Τούρκους, ήτανε ακόμη εκτός από οικονομικοί καταπιεστές των Ελλήνων και κατάσκοποι. Ο Δ. Δανιηλίδης στο βιβλίο του «Η νεοελληνική κοινωνία και οικονομία» (εκδ. «Σαμαρόπουλος» Αθ. 1934, σελ. 215) αναφέρει τον τρόπο με τον οποίον οι εβραίοι κέρδιζαν την εμπιστοσύνη των Σουλτάνων και πως από τον «κύκλο τους αναδειχθήκανε σύμβου­λοι και κατάσκοποι». Ο διαβόητος εβραίος Μαυρογόνατος κατέδιδε τους Έλληνες επαναστάτες στις ενετικές αρ­χές, διότι οι εβραίοι θέλανε οι Έλληνες να είναι υπόδουλοι. Δεν τους ενδιέφερε ο κατακτητής. Οι Έλληνες μόνο να είναι σκλάβοι. Ο εβραίος Ναζή, επίσης κατατυράννησε τα Ελληνικά νησιά και υπήρξε η αιτία της τουρκικής κατακτήσεως της Κύπρου.

  Αλλά ας δούμε, για να δώσω μια εικόνα, τι ήσαν ο Μαυρογόνατος και ο Νάζη ή Ναζή.

  Για τον πρώτο η «Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Πυρσός» (έκδ. 1931, τόμος ΙΣΤ, σελ. 786 λ. «Μαυρογόνατος») γρά­φει:

  «Μαυρογόνατος Δαυίδ Ηλίας. Εβραίος έμπορος διαμένων εν Ρεθύμνη της Κρήτης κατά τα μέσα του ΙΕ αιώνος. Τω 1453 εμήνυσεν εις τας ενετικάς αρχάς τον πρόκριτον Ρεθύμνης Σήφην Βλαστόν, ως μελετώντα επανάστασιν κατά των Ενετών. Ο Βλαστός και η σύζυγός του μετά των τέκνων των συλληφθέντες υπό των Ενετών, εθανατώθησαν οικτρώς εν τη φυλακή, ο δε Μαυρογόνατος αμειφθείς γενναίως υπό των Ενετών μετηνάστευσεν εις Ενετίαν μέχρι του 1462, ότε, επανελθών εις Ρεθύμνην εμύνησε τους προκρίτους Ιωάννην και Γεώργιον Γαβαλάδες ως συνωμοτούντες κατά των Ενετών και επέτυχε και τούτων την εξόντωσιν. Η Ενετική κυβέρνησις αμοίβουσα τας υπηρεσίας του έδωσεν αυτώ 3 χιλιάδες φλωρίων και προσέτι επεδίκασεν αυτώ ετήσιον επιχορήγησιν εκ 500 φλωρίων μεταβιβαζόμενη και εις τους κληρονόμους του, πλέον δε τούτων εχορήγησεων αυτώ και τοις λοιποίς εν Κρήτη εβραίους διάφορα προνόμια…»

  Όσο για τον δεύτερο στην «Εγκυκλοπαίδεια ΗΛΙΟΣ» (τόμος 14, σελ. 300 λ. «Νάζης») διαβάζομεν:

  «ΝΑΖΗΣ, δον Ιωσήφ, Διάσημος Εβραίος τραπεζί­της και οικονομικός παράγων της εποχής του, γεν­νηθείς το 1525 εις Πορτογαλίαν. Επεδόθη εις τραπε­ζιτικάς και άλλας επιχειρήσεις εις Βέλγιον, Ιταλίαν και Γαλλίαν και χάρις εις το επιχειρηματικόν του πνεύμα εσχημάτισε τεραστίαν περιουσίαν. Κατώρθωσε να προσελκύση την εύνοιαν των διαφόρων βα­σιλικών οίκων της Δύσεως και με την αύξησιν της ι­σχύος και της επιρροής του ήρχισε να καλλιεργή τολμηρά σιωνιστικά σχέδια. Ο Ναζής είχεν εκχριστιανισθή βιαίως, μη δυνάμενος όμως να υποκρίνε­ται τον χριστιανόν, μετέβη και εγκατεστάθη εις Κωνσταντινούπολιν, όπου, ως Ιουδαίος πλέον, χά­ρις εις την φιλίαν του σουλτάνου Σουλεϊμάν Β’ απέ­βη ταχέως ο ρυθμιστής της οικονομικής και πολιτικής ζωής της Τουρκίας, ερχόμενος εις απ’ ευθείας επαφήν με τας ευρωπαϊκάς κυβερνήσεις και τους βασιλείς της Δύσεως.

  Αφού απέτυχεν εις τας προσπάθειάς του να ιδρύση ιουδαϊκήν εστίαν εις την Παλαιστίνην, έλαβε παρά του σουλ­τάνου ως τιμάριον την Νάξον, Άνδρον, Μήλον και άλλας νήσους του Αιγαίου, με τον τίτλον του δουκός. Κατά το διάστημα της δεκατριετούς ηγεμονίας του ουδέποτε επεσκέφθη τας νήσους του, αλλ’ εκυβέρνα αυτός από το μεγα­λοπρεπές δουκικόν παλάτιόν του, του Περάν της Κωνσταντινουπόλεως, όπου έζη με ηγεμονικήν εθιμοτυπίαν, εξερχόμενος πάντοτε συνοδεία ενόπλων. Την τοπικήν διοίκησιν του τιμαρίου του ήσκει ο τοποτηρητής του Φραγκίσκος Κορονέλλος.

  Ο Νάζης εμηχανορράφει διαρκώς εις την Κωνσταντινούπολιν κατά της Βενετίας και επέτυχε να εξωθήση τον σουλτάνον εις την κατάκτησιν της Κύπρου. Ο Νάζης, η δύναμις του οποίου είχε μειωθή από του θανάτου του Σελίμ (1574), απέθανε το 1579, το δε δουκάτον του προσηρτήθη εις την Τουρκίαν».

  Θα συμπληρώσω και μερικά άλλα στοιχεία. Ο εβραίος Νάζης, μετέβαλε το όνομά του και στα έγγραφα της επο­χής αναφέρεται ως Φράνκ Μπέϋ Ογλού! Όταν απέθανε την θέση του πήρε ένας άλλος εβραίος ονόματι Σολομών Νάθαν Ασκενάζι, που μετονομάσθηκε σε Αλαμάν Ογλού! Το 1985 το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού κυκλοφόρησε το βιβλίο του ΡΑUL COLES: «Οι Οθωμα­νοί στην Ευρώπη» (έκδ. ΔΕΚ/ΓΕΣ Αρ. 106, σελ. 215,218) όπου διαβάζομεν τα εξής:

  «Ο Ιωσήφ Νάζι τους συνήντησε εκεί το 1554 και αμέσως απεκάλυψε ότι ανήκε στην ιουδαϊκή πίστη. Κατά τα επόμενα χρόνια έγινε διάσημος ως έμπορος ειδικευμένος στο εμπόριο των κρασιών και ως έμπι­στος διπλωματικός σύμβουλος της οθωμανικής κυ­βερνήσεως και ως γενναιόδωρος προστάτης των ε­βραϊκών φιλολογικών κύκλων της Κωνσταντινουπόλεως και της Θεσσαλονίκης. Τουρκικά έγγραφα της εποχής τον αναφέρουν ως Φρανκ Μπέϋ Ογλού· για τους κατοίκους της Κωνσταντινουπόλεως ήταν απλώς Ο «Μέγας Εβραίος». Μια περίοδος σημαντι­κής επιρροής και ισχύος άρχισε με την ανάρρηση στο θρόνο του φίλου και προστάτου του Σελίμ του II, το 1566. Ο Σελίμ τον ωνόμασε δούκα της Νάξου, ένα τιμάριο που περιλάμβανε μια δωδεκάδα νησιών του Αιγαίου με σημαντική εμπορική και κάποια στρατη­γική σημασία. Δημιούργησε ένα δίκτυ διπλωματι­κών και εμπορικών επαφών στην Πολωνία, στη Μολδαβία και στη Βλαχία. Αργότερα ο Σελίμ του παραχώρησε το μονοπώλιο της εισαγωγής κρασιών στην Κωνσταντινούπολη. Στην αυλή ήταν εξέχον μέλος του φιλοπόλεμου κόμματος, που διατηρούσε την παράδοση του Χαϊρεδίν Βαρβαρόσσα, κηρύσ­σοντας αδιάκοπες εχθροπραξίες εναντίον όλων των καθολικών μεσογειακών δυνάμεων. Απέβλεπε στο θρόνο της Κύπρου, όταν οι οθωμανικές δυνάμεις ει­σέβαλαν στη νήσο το 1570.

  Η επιρροή του Ιωσήφ Ναζί έπεσε μετά τη σύνα­ψη ειρήνης με τη Βενετία το 1573, και το θάνατο τον Σελίμ, το 1574, οπότε αποτραβήχτηκε σ’ ένα βίο, τον οποίο ο βιογράφος του Σέσιλ Ροθ αποκαλεί «χρυσω­μένη αφάνεια», στο παλάτι του στο Μπελβεντέρε, απάνω στο Βόσπορο. Το ρόλο του ως αυλικού, επιχειρηματία και συμβούλου για την εξωτερική πολι­τική ανέλαβε αμέσως ένας άλλος Εβραίος, ένας πρόσφυγας γερμανικής καταγωγής, ο Σολομών Νάθαν Ασκενάζι, ο Αλαμάν Ογλού για τους Τούρ­κους χρονικογράφους».

  Ο «Μέγας Εβραίος» λοιπόν χάρις στους Τούρκους ηγεμόνευσε στο Αιγαίο και ήθελε τον Θρόνο της Κύπρου!!

  Το ιστορικώς βεβαιότατον είναι ότι οι εβραίοι δεν θέλα­νε την Ελληνική Επανάστασι και καταπολεμούσανε με δόλια μέσα, κάθε απόπειρα επαναστάσεως. Προσφιλής τους τακτική ήταν να επισημαίνουν τους επαναστάτες και να τους προδίνουν στις Τουρκικές αρχές. Έτσι αυξάνανε την ευγνωμοσύνη των Τούρκων και εισπράττανε χρηματι­κές αμοιβές.

  Για να μη μακρυγορώ υπενθυμίζω την περίπτωσι του φλογερού πατριώτου, του Επισκόπου Τρίκκης Διονυσίου, του επονομαζομένου Σκυλοσόφου. Αυτός όταν καθαιρέθηκε για τις επαναστατικές του ενέργειες, εταξίδευσε στην Ευρώπη και συνωμότησε με βασιλείς (Κάρολος Β’, Ερ­ρίκος Δ’) κατά των Τούρκων. Τελικά μόνος του κατώρθωσε να παρασύρη σ’ επανάσταση τους Ηπειρώτες χωρικούς της Πίνδου. Η ενέργεια του Διονυσίου υπήρξε μια υπέρ-τολμηρή πράξη παλληκαριάς. Δεν είχε καμμιά ελπίδα επι­τυχίας κι όμως έγινε. Η αξία της από την άποψη της τονώσεως του ηθικού των σκλαβωμένων υπήρξε ανυπολόγι­στος, διότι οι «ραγιάδες» είδαν ότι, αν και άοπλοι μπορούσαν έστω για λίγο, να επιβληθούν. Μετά την καταστο­λή του κινήματος ο Διονύσιος κρύφθηκε, αλλά τον προδώσανε οι εβραίοι. Τα γεγονότα συνοπτικά εξελίχθησαν ως εξής:

  «Την νύκταν λοιπόν της 10ης προς την 11ην Σεπτεμβρίου 1611 επί κεφαλής 800 χωρικών αόπλων επί το πλείστον … επέδραμε κατά των Ιωαννίνων, προέβη εις σφαγάς των εν αυτοίς ανύποπτων Τούρκων και επυρπόλησε το κτίριον του τοπάρχου Οσμάν Πασά. Οι Τούρκοι έ­νοπλοι όντες, αν και κατ’ αρχάς κατεθορυθήθησαν τους έ­τρεψαν εις φυγήν και εφόνευσαν πολλούς, όχι μόνον από τους επαναστάτας αλλά και από τους Χριστιανούς κατοί­κους των Ιωαννίνων. Ο Διονύσιος απομείνας μόνος κα­τέφυγε εις το κάτωθεν του ναού του Αγίου Ιωάννου σπήλαιον. Και σήμερον «τρύπα του σκυλοσόφου» καλούμενον ίνα κρυβή. Τη προδοσία όμως των εβραίων το χρονικόν αναγράφει και η παράδοσις διασώζει συλληφθείς εξεδάρει ζων, το δε δέρμα του «γεμίσαντες άχυρον το περιέφε­ραν από πόλιν εις πόλιν και τέλος εις αυτήν την Κωνσταντινούπολιν…» (Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια «ΠΥΡΣΟΣ» τόμος Θ’, σελ. 406 λ. «Διονύσιος ο σκυλόσοφος»).

  Μετά την καταστολή της επαναστάσεως του Διονυσίου οι εβραίοι προδώσανε ή κατηγορήσανε πολλούς ιερείς που βρήκαν βασανιστικό θάνατο. Τραγική ήταν η περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Φαναριού και Νεοχωρίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ. Του έκοψαν την μύτη «εσουβλίσθη και μετά ταύτα απεκόπη η κεφαλή αυτού υπό των δημίων» («Λεξικόν των Νεομαρτύρων», «εκκλησιαστικοί εκδό­σεις» Άθ. 1972, τόμος 3ος, σελ. 450).

  Διαφορετικός από τον Διονύσιο ήταν ο Κοσμάς ο Αιτωλός (1714-1779) ο οποίος προετοίμαζε την επανάστασιν δια της παιδείας των Ελλήνων. Οι εβραίοι που παρακολουθούσανε την δράση του, που ίδρυε παντού σχολεία ανη­συχούσαν. Ο ίδιος δε ο Κοσμάς, ο οποίος εγνώριζε το ποιόν των Ιουδαίων «παρήνει τους Χριστιανούς να απέχωσι πάσης κοινωνίας και συναλλαγής προς τους Ιου­δαίους» (Σπ. Αραβαντινός: «Ιστορία Αλή Πασά» έκδ. «Πυρρός» τόμος 1ος Αθ. 1895 σελ. 30). Μετά πολλά και «ένεκα διαβολών ισραηλιτών» (ενθ. ανωτ.) οι Τούρκοι (Κουρτ Πασάς) αφού πληρωθήκανε από τους εβραίους εθανάτωσαν τον Κοσμά. Το ότι οι Τούρκοι δεν επιθυμού­σαν τον φόνο του Ιεράρχου φαίνεται κι από την αντίδραση του Αλή Πασά, ο οποίος αγανάκτησε όταν επληροφορήθη ότι σκοτώσανε τον Κοσμά και έκτισε Εκκλησία εις μνήμη του, ακριβώς όπου τον απαγχονίσανε.

  Ο Κοσμάς στις 2 Μαρτίου 1779 τελείωνε επιστολή, προς τον αδελφόν του Χρύσανθο με τα ακόλουθα λόγια:

  «Δέκα χιλιάδες Χριστιανοί με αγαπώσι και ένας με μι­σεί. Χίλιοι Τούρκοι με αγαπώσι και ένας όχι τόσον. Χιλιάδες εβραίοι θέλουν τον θάνατον μου και ένας όχι.

  Ο σος αδελφός Κοσμάς ιερομόναχος»

  (Χ. Κοντού: «Εφημ. των φιλομαθών» τομ. ΙΕ, 1867, σελ. 1413 και εις Φ. Μιχαλόπουλο: «Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 110).

  Στη βιογραφία του, που προανάφερα διαβάζετε συχνά φράσεις, όπως «οι εβραίοι τον έβλεπαν μ’ εχθρότητα και μίσος» (σελ. 86), «ο φανατισμός και το μίσος των εβραίων» (σελ. 103). Αλλά κι ο Κοσμάς δεν υποχώρησε. Στα κηρύγματά του υπήρξε κεραυνός εναντίον των Ιου­δαίων»

  «Τώρα έχω μάτια να βλέπω τον Εβραίον. Ένας άν­θρωπος να με υβρίζη, να φονεύση τον πατέρα μου, τη μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλη, έχω χρέος ωσάν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίζει όμως τον Χριστόν μου και την Παναγίαν μου δεν θέλω να τον βλέπω. Και η ευγένειά σας πως σας βαστά η καρδιά να κάνετε πραγματείας με τους Εβραίους; Εκείνος, όπου συναναστρέφεται με τους Εβραίους, αγοράζει και πωλεί, τι φανερώνει; Φανερώνει και λέει πως καλά έκα­μαν οι Εβραίοι και εθανάτωσαν τους προφήτας και όλους τους καλούς. Καλά έκαμαν και κάμουν να υ­βρίζουν τον Χριστόν μας και την Παναγίαν μας. Κα­λά κάνουν και μας μαγαρίζουν. Λοιπόν μην αγοράζε­τε τίποτε από αυτούς. Ταύτα διατί σας τα είπα χρι­στιανοί μου; Όχι δια να φονεύετε τους Εβραίους και να τους κατατρέχετε, αλλά να τους κλαίετε». («Διδαχαί Κοσμά» έκδ. «Αποστολιά» 1897 σελ. 63).

  Τελικά «οι εβραίοι επήγαν εις τον Κουρτ-Πασάν και του έδωσαν πολλά πουγγιά για να τον θανατώση» («Βίος Κοσμά» Βενετία 1814, σελ. 28). Συγκεκριμένα οι Ιουδαίοι πλήρωσαν τον Τούρκο δολοφόνο με 20.000 γρόσια. Το πτώμα του απαγχονισθέντος Αγίου ρίξανε σ’ ένα ποτάμι με μια πέτρα δεμένη στο λαιμό, όπως αργότερα κάνανε στον πατριάρχη Γρηγόριο Ε’. Ένας ευσεβής Έλλην το ανέσυρε και τον θάψανε στον νάρθηκα της εκκλησίας τις Θεοτόκου στο χωριό Καλικόντασι.

  Τα χρόνια της δουλείας των Ελλήνων οι εβραίοι θριαμ­βεύουν και φυσικά θησαυρίζουν. Μαζεύονταν γύρω από τους ισχυρούς Πασάδες και με γλοιώδες κολακείες εξα­σφάλιζαν την εύνοιά τους. Όποιο βιβλίο ιστορίας διαβά­σετε για Τούρκους θα συναντήσετε δίπλα τους και τους ε­βραίους. «Εβραϊκές οικογένειες, είχαν από πολύ καιρό ασπασθεί το Ισλάμ και κατείχαν την εποχή του Σουλτάνου υψηλές θέσεις…» γράφει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Φ. Βέμπερ στην εργασία του «Ο επιτήδειος ουδέτερος» (έκδ. Γ.Ε.Σ. Άθ. 1985 σελ. 50). Βέβαια αν και παρίσταναν τον μουσουλμάνο, οι εβραίοι παρέμεναν πάντοτε εβραίοι. Χάριν του κέρδους προσεποιούντο ότι αλλαξοπίστησαν. Ο Αραβαντινός στην «Ιστορία του Αλή Πασά» συχνά μνημονεύει τους Ιουδαίους που τον περιτριγύριζαν π.χ. «Μωσάκης ο Εβραίος (τόμος Β, σελ. 472 όπ. 4) «Ραφαήλ Κοέν» (τόμος Β, σελ. 367) μάλιστα αυτός έπαιξε χαρτιά με τον Αλή έχασε και δεν είχε να τον πλήρωση! Ο ιστορικός αναφέρει επίσης (τόμος Β, σελ. 375, υπ. Ι) και για τον ερωτικό δεσμό μιας Οθωμανίδος μ’ έναν Έλληνα και απο­καλύπτει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του εβραίου, ο οποίος πρώτα τους διευκόλυνε και κατόπιν τους πρόδωσε με συνέπεια να συλληφθούν και να θανατωθούν με λιθοβο­λισμό: «Αι συνεντεύξεις των δύο εραστών διηυκολύνοντο υπότινος Εβραίου όστις, άξιος όντως απόγονος του Ισκαριώτου πρόδωσεν αυτούς».

  Οι Τούρκοι ούτε ήσαν, ούτε είναι τόσο αφελείς όσο τους νομίζουν. Άλλως τε η Οθωμανική αυτοκρατορία δεν μπορεί να θεωρηθή έργον αφελών. Συμφωνώ απόλυτα ότι με τον πολιτισμό δεν έχουν σχέσιν, αλλά κουτοί δεν είναι. Ξέρανε λοιπόν ότι οι εβραίοι υποκρίνονται, αλλά τους εχρειάζοντο, διότι τους μετεχειρίζοντο. Αναγνωρίζω προς τιμήν των Τούρκων, ότι επανειλημμένα διέσωσαν Έλλη­νες από το εβραϊκό μίσος, όπως και μερικές φορές δεν αντέχανε τον εβραϊσμό και ξεσπάθωναν εναντίον του. Πολ­λές φορές, ιδίως οι Γενίτσαροι, λεηλατούσαν τα εβραϊκά καταστήματα.

  Η κήρυξη της επαναστάσεως του 1821 αποδεικνύει πλέον και στον κακοπροαίρετα δύσπιστο την στάσι των εβραίων έναντι των Ελλήνων. Τώρα πια οι εβραίοι δεν εί­ναι κατάσκοποι, φοροεισπράκτορες, προδότες, δολοφό­νοι, όπως ήταν πριν. Τώρα δρουν ομαδικά σαν εβραίοι και σφάζουν τους Έλληνες. Για το ολοκαύτωμα των Ελλή­νων από τους εβραίους το 1821 δυστυχώς δεν γραφήκανε βιβλία. Ότι γνωρίζουμε το ξέρουμε από τα αξιόπιστα απομνημονεύματα των αγωνιστών του 1821.

  Τα παιδιά μας στο σχολείο μαθαίνουν για τις σφαγές, που διέπραξαν οι Τούρκοι. Για τα εγκλήματα των εβραίων δεν τους λέγουν τίποτε. Παραδείγματος χάριν, από τα απομνημονεύματα του Λ. Κουτσονίκα («Άπομν. αγωνιστών 1821» τόμος 6ος σελ. 91) μαθαίνουμε για την εισβολή των εβραίων στη Νάουσα:

  «οι δε θρασύδειλοι εχθροί του Χριστιανισμού Ιου­δαίοι της Θεσσαλονίκης τρέχοντες, αυθορμήτως εγένοντο δήμιοι, σφάζοντες ως ζώα τους ανθρώπους. Φρίκη κατελάμβανε πάσαν ψυχήν ζώσαν δια τας τρομερωτάτας ανοσιουργίας αυτών, και εν τούτοις ουδεμία των βαρβάρων εκείνων ψυχών ελάμβανε το ελάχιστον αίσθημα οίκτου».

  Επί του αυτού θέματος διαβάζομεν αλλού (Χ. Στασινόπουλου: «Λεξικό Ελληνικής Επαναστάσεως 1821» τόμος Β, σελ. 65, λ. «Εβραίοι») ότι:

  «Κατά την καταστροφή της Νάουσας, τον Απρίλιο του 1822, από τον Αβδούλ Αμπούδ, εξακόσιοι Ε­βραίοι, που ακολουθούσαν το ασκέρι του αιμοβόρου Τούρκου πασά, αποτελέσανε πραγματικό σώμα δη­μίων και βασανιστών. Απερίγραπτα είναι τα όσα έ­καναν στον άμαχο πληθυσμό της μαρτυρικής αυτής πόλεως».

  Μια περιοχή της Ελλάδος που είχε επισύρει το έξαλλο μίσος των εβραίων ήταν η ηρωϊκή Χίος. Είναι ιστορικώς βέβαιον, ότι οι Ιουδαίοι προκαλέσανε την καταστροφή της από τους Τούρκους για να λεηλατήσουν τον πλούτο των πολυαρίθμων Χιακών εργαστηρίων. Επί πλέον συμ­μετείχαν και οι ίδιοι με τον φρικτότερο τρόπο στις σφαγές. Ο αγωνιστής του 1821, γραμματεύς του Κανάρη και μετέπειτα βουλευτής Σύρου Ανδρέας Μάμουκας (1801-1884) έχει περιγράψει σαν αυτόπτης μάρτυς τα αιμοσταγή εβραϊκά εγκλήματα.

  Η μανία των εβραίων κατά των Ελλήνων βεβαιώνει «ήτο απερίγραπτος» παρακάτω λέγει, ότι δεν μπορεί να εκ­φράση τον τρόπο με τον οποίο οι Ιουδαίοι μετεχειρίζονται τα νεκρά σώματα των Ελλήνων. Αξιοσημείωτον είναι ότι αποκαλεί τους εβραίους «μεμισημένον γένος εις όλον τον κόσμον» και κατόπιν αναφέρει ότι οι εβραίοι δεν συνεκινούντο προ των γυμνών κρεμασμένων Ελλήνων, αλ­λά τους κατεκομμάτιαζαν ως κρέας εν μακέλλω» (σφαγείον). Η περιγραφή είναι πραγματικά ανατριχιαστική και μπορείτε να την διαβάσετε στο «Χιακόν Αρχείον» που επεμελήθη ο Ιω. Βλαχογιάννης (τόμος 1ος, έκδ. «Αρ­χείων της Νεωτέρας Ελληνικής Ιστορίας» Αθήναι 1924, σελ. 314-315).

  Οι σύγχρονοι «ιστορι­κοί» παραλείπουν να αναφέρουν ότι μαζί με τους Τούρ­κους έφθασαν στην Χίον εβραίοι από την Σμύρνη και από άλλα μέρη ένοπλοι, για να συμβάλουν στο ολοκαύτωμα των Χίων. Ο Μάμουκας που έζησε τα γεγονότα (ηχμαλωτίσθη και εδραπέτευσε) καταγγέλλει τους εβραίους, το «Χριστιανόμαχον τούτο έθνος» που με «άσπονδον μίσος» ώρμησε στην Χίον δια να «κουρσεύση και να λεηλατήση και να καταστρέψη ότι δυνηθή…»! (ενθ. ανωτ. σελ. 307).

  Πιστεύω ότι κάθε Έλλην οφείλει, να γνωρίζη λεπτομε­ρώς την τραγωδία του Εθνομάρτυρα Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’ όπου οι εβραίοι δείξανε τα πραγματικά τους αισθήματα, προς τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

  Η εγκυκλοπαίδεια ΗΛΙΟΣ (τόμος σελ. 676, λ. «Γρηγόριος») διεκτραγωδεί τα γεγονότα ως εξής:

  «Αποβιβασθείς εγονυπέτυσε και αφού προσηυχήθη έτεινε τον τράχηλον εις τον δήμιον, νομίζων ότι εκεί έμελλε ν’ αποκεφαλισθή. Αλλά δια λακτι­σμάτων και ύβρεων εξηναγκάσθη να σηκωθή οδηγη­θείς εις παρακείμενον καφενείον, όπου ανέμενε περί την ημίσειαν ώραν μέχρις ου ο δήμιος μεταβή εις ανεύρεσιν σχοινιού. Μετά ταύτα υποβασταζόμενος υπό Τούρκων στρατιωτών, ο γέρων πρωθιεράρχης ωδηγήθη υπό τους αγροίκους προπηλακισμούς Τούρκων και Εβραίων προς την μεσημβρινήν πύλην των Πατριαρχείων, εκ της οποίας εδέθη η αγχό­νη. Ο πατριάρχης παρηκολούθει όλην αυτήν την διαδικασίαν προσευχόμενος. Ακολούθησε ο δή­μιος, αφού του αφήρεσε το εγκόλπιον, το εξωτερικόν ράσον, το κομβολόγιον και ό,τι εύρεν επ’ αυτού, διέταξε ρωμαλέον αχθοφόρον να τον σήκωση επί των ώμων του, ο ίδιος δε αναβάς επί κλίμακας περιέ­βαλε τον τράχηλον του πατριάρχου δια βρόχου και αφήκεν αυτόν μετέωρον. Μετ’ ολίγας στιγμάς περί την 3ην μ.μ. παρέδιδε το πνεύμα ο εθνομάρτυς πατριάρχης, άγων το 76ον έτος της ηλικίας του. Οι παριστάμενοι Τούρκοι και Εβραίοι ελιθοβόλουν το αιωρούμενον λείψανον προ του οποίου διήλθαν όχι μόνον ο μέγας βεζύρης αλλά και ο ίδιος ο σουλτάνος Μαχμούτ, κατά διαταγήν του οποίου το λείψανον έμεινεν εκεί επί τρεις ημέρας κρεμάμενον και φέρον επί του στήθους το φιρμάνιον περί της εις θάνατον καταδίκης. Κατά το φιρμάνιον αυτό ο πατριάρχης Γρηγόριος εθεωρήθη καθ’ όλα τα φαινόμενα συμμέτοχος της Επαναστάσεως, διότι κατήγετο εκ Πελοποννήσου, όπου αυτή εξερράγη».

  Ταυτοχρόνως ο σουλτάνος διέτασσε τον φόνον και άλλων αρχιερέων, των οποίων υπωπτεύετο την δράσιν. Ο διαδεχθείς τον Γρηγόριον εις τον οικουμενικόν θρόνον Ευγένιος εις μάτην προσεπάθησε να εξαγοράση και θάψη το λείψανον του εθνομάρτυ­ρας. Την 13 Απριλίου το λείψανον παρεδίδετο αντί 800 γροσίων εις Εβραίους, οι οποίοι χαιρεκακούντες έσυρον αυτό δια των οδών της Κωνσταντινουπόλεως μέχρι της παραλίας του Κερατίου κόλπου, όπου το έρριψαν εις την θάλασσαν αφού του προσέδεσαν ογκώδη λίθον. Αποκοπέντος όμως του κρατούντος τον λίθον σχοινιού, το λείψανον επέπλευσε και γενόμενον αντιληπτόν υπό του Κεφαλλήνος Μαρίνου Σκλάβου, πλοιάρχου του υπό ρωσσικήν σημαίαν πλοίου «Άγιος Νικόλαος», ανεσύρθη την 16ην Α­πριλίου».

  Η τραγωδία έκλεισε με την επονείδιστη εβραϊκή πράξη της αγοράς του πτώματος του Πατριάρχου. Σημειώστε ότι για το ανοσιούργημα συνεστήθη εικοσαμελής εβραϊκή επιτροπή! η οποία κατώρθωσε να πάρη αυτή το πτώμα του Πατριάρχου κι όχι ο Πατριάρχης Ευγένιος, που πλήρωσε για να το θάψη.

  Η ίδια τύχη περίμενε τον Αρχιεπίσκοπο Αίμου Κύριλλον, τον Αρχιεπίσκοπον Εφέσσου Ευγένιον, τον Αρχιεπίσκοπον Ανδριανουπόλεως Δωρόθεον, εκατόν ογδοήκοντα πέντε εξάρχους και ηγουμένους και άγνωστος αριθ­μός ιερέων εδολοφονήθησαν, εξ αίτιας των εβραίων.

  Και ενώ όλες οι ιστορίες περιγράφουν το φρικιαστικό τέλος του Πατριάρχου επαναλαμβάνω ότι μόνο στα Ελλη­νικά σχολεία δεν διδάσκεται η αλήθεια. Για παράδειγμα στην «Ελληνική Ιστορία των νεωτέρων χρόνων» (έκδ. «Οργανισμού Εκδόσεως Σχολικών βιβλίων» της ΣΤ’ δημοτικού, σελ. 69) «ιστορικοί συγγραφείς» Ν. Διαμαντόπουλου και Α. Κυριαζόπουλου, χωρίς ντροπή αποσιωπούν τελείως τον ρόλο των εβραίων. Γιατί; Παρακάτω στο ίδιο κεφάλαιο γράφουν ότι «η λαϊκή μούσα θρηνώντας το θά­νατο του Πατριάρχη μοιρολογάει» και παραθέτουν το λαϊ­κό μοιρολόϊ με τους στίχους «Εκεί που ελειτούργαε κι ευλόγαε το γένος – πλακώνουν οι Γενίτσαροι και οι Οβρηοί αντάμα»!

  Οι ιστορικοί και η λαϊκή μούσα μιλούν για «Οβρηούς», αλλά τα σχολικά βιβλία τους έχουν δώσει συγχωροχάρτι. Γιατί;

  Αναρίθμητοι ήσαν οι Ιεράρχες της Ορθοδοξίας για τον φόνο των οποίων ευθύνονται οι Ιουδαίοι. Επώνυμοι και ανώνυμοι Έλληνες ιερείς σκοτώθηκαν από τους εβραίους, με βασανιστήρια φριχτά. Ακόμη και επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας οι Ιουδαίοι όταν τους δινότανε η ευκαι­ρία σφάζανε τους ιερείς μας και κατόπιν που οι Αυτοκρά­τορες τους τιμωρούσαν παρεπονούντο, ότι τάχα τους κα­ταδιώκουν. Φέρνω για παράδειγμα τον Πατριάρχη Αντι­οχείας Αναστάσιον (609). Οι εβραίοι τον έπιασαν και α­κούστε τι του έκαναν, όπως το περιγράφει η Εγκυκλο­παίδεια ΗΛΙΟΣ (τόμος 2ος, σελ. 720, λ. «Αναστάσιος»):

  «απέκοψαν πρώτον τα απόκρυφα μέλη του και αφού τα έ­θεσαν εις το στόμα του τον κατέκαυσαν ζώντα ακόμη»!!

  Μου αρέσει!

 16. Παύλος said

  Μίσος και έγκλημα μέρος 2ο

  ——————————————————————————–

  Όλα αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα οι εβραίοι και σήμερα τα υιοθετούν και λένε ότι καλά κάνανε. Το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο, εδώ στην Ελλάδα που δείχνει υπέρμετρη ευαισθησία όταν κανείς κατηγορήση τους εβραίους, στις περιπτώσεις των Ιουδαϊκών εγκλημάτων κατά των Ελλήνων σιωπά. Η σιωπή του ερμηνεύεται ως ενοχή, αλλά και ως αποδοχή. Αν δεν είναι έτσι ας καταδι­κάσουν τις αιμοσταγείς πράξεις των ομοεθνών και ομο­θρήσκων τους.

  Κάποτε οι εβραίοι θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν επ’ άπειρον να εκμεταλλεύωνται την καλωσύνη του Ελληνι­κού λαού.

  Ο Νίκων ο Μετανοείτε είναι ο πολιούχος Άγιος της Σπάρτης του οποίου η εκκλησία εορτάζει την μνήμην στις 26 Νοεμβρίου. Ο Άγιος αυτός, είχε αντιληφθή τι σημαί­νει εβραίος και

  «διεξήγαγεν εν Σπάρτη αγώνας κατά των εκεί εγκατεστημένων Ιουδαίων, ους και κατώρθωσεν εν τέλει να εκδιώξη» (ενθ. ανωτ. τόμος 14ος, σελ. 457, λ. «Νίκων»).

  Ο Μέγας Αθανάσιος στην εργασία του «Λό­γος περί της ενανθρωπίσεως του Λόγου» καταπολεμεί τους εβραίους, τους οποίους κατηγόρησε «επίσης ότι για να προσβάλουν την χριστιανικήν θρησκείαν μετέβαιναν εις εκκλησίας και «εγυμνούντο εις τα άγια βαπτιστήρια Ιουδαίοι». Ο μάρτυς Ιουστίνος, του οποίου η μνήμη εορτάζεται την 1ην Ιουνίου (απεκεφαλίσθη την 1 Ιουνίου 187) εσπούδασε Αρχαιοελληνική φιλοσοφία και εδίδασκε ότι ο Σωκράτης και ο Ηράκλειτος ενεβάθυναν πλή­ρως εις το πνεύμα του Χριστιανισμού». Και αυτός έγραψε εναντίον του Ιουδαϊσμού. Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γεννάδιος Β’, ο πρώτος μετά την άλωσιν Πατριάρ­χης, ένθερμος οπαδός της Αριστοτελικής φιλοσοφίας έ­γραψε πολλά φιλοσοφικά έργα, (τόμος 160, 161 της «Ελ­ληνικής Πατρολογίας» εις Migne) τα οποία δεν κυκλοφο­ρούν στην Ελλάδα. Και αυτός πολέμησε τους εβραίους όχι με ένα, αλλά με αρκετά βιβλία. Ο Γεννάδιος Β’ εγνώριζε άριστα τον υπονομευτικό ρόλο των Ιουδαίων εις βά­ρος της Αυτοκρατορίας μας, ιδίως μετά την διάσκεψιν της Φλωρεντίας, όπου επεβλήθη στον τραγικό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνον τον Παλαιολόγον η ένωσις των εκκλη­σιών.

  Προς περαιτέρω αποκάλυψη, αν και δεν χρειάζεται, της εβραϊκής συμπεριφοράς κατά την Τουρκοκρατία, επικαλούμαι τις διαπιστώσεις του Μητροπολίτου Κορίνθου Παντελεήμονος, ο οποίος στο βιβλίο του «Εβραίοι και Χριστιανοί» (έκδ. «Πνοή» Κόρινθος 1980, σελ. 26) σημειώνει:

  «Οι Εβραίοι συκοφαντούσαν αλύπητα και συνεχώς τους Χριστιανούς στους Τούρκους, έπαιρναν μέρος στους βασανισμούς των Χριστιανών από τους Τούρκους, αποτελείωναν τους Χριστιανούς νεομάρτυρες και εθνομάρτυρες και προέβησαν σε εξευτελισμούς, γενικά των νεκρών σωμάτων τους. Ενδεικτικά μέσα στα πολλά αυτά γεγονότα αναφέρω τις πασίγνωστες πράξεις τους που έκαναν για το μαρτύριο και κατά το μαρτύριο τον Κοσμά του Αιτωλού και για το μαρ­τύριο και κατά το μαρτύριο του Εθνομάρτυρα Πα­τριάρχη Γρηγορίου Ε’.

  Στην Επανάσταση του 1821, όπως λέγουν τα κεί­μενα και οι πηγές, αποδεικνύεται ότι ήσαν υπέρ των Τούρκων, κατά των επαναστατημένων Ελλήνων και τους πρόδιναν όσο μπορούσαν περισσότερο στους Τούρκους, τους υπόσκαπταν δε με κάθε μέσο όπου και όπως τους δινόταν η ευκαιρία».

  Τα ανωτέρω δεν τα λέγει κάποιος αντιεβραίος, αλλά έ­νας εν ενεργεία Μητροπολίτης, που φυσικά δεν μπορεί να τον «κατηγορήση» κανείς για ναζισμό, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι εβραίοι εναντίον όσων τους καταγγέλουν.

  Ήθελα να ήξερα, όμως, γιατί αυτές τις αλήθειες τις κρύβουν στην σχολική εκπαίδευση; Δεν απαιτείται να εί­ναι κανείς ευφυής, για να καταλάβη ποιοι φροντίζουνε να απαλειφθούν τα ιστορικά γεγονότα και έτσι τα Ελληνόπουλα να μη μαθαίνουν την αλήθεια. Κάποτε όμως γι’ αυ­τή την εκπαιδευτική αποπληροφόρηση θα ζητηθούν ευθύνες, από τους εβραιόπληκτους συγγραφείς των σχολικών βιβλίων. Κάποιοι θα πληρώσουν ακριβά την εβραιοδουλεία τους.

  Αν πάρετε το ογκώδες σύγγραμμα «Συναξαριστής Νεομαρτύρων» (1400-1900 μ.Χ.) της εκδόσεως «Ορθοδόξου Κυψέλης» (Θεσ/νίκη 1984) θα δήτε πόσοι Άγιοι και ιερομάρτυρες της εκκλησίας μας εβασανίσθησαν και πέθαναν εξ αιτίας των συκοφαντιών των εβραίων. Τα επεισόδια δεν είναι μεμονωμένα, αλλά ατελείωτα και δείχνουν το εβραϊ­κό μίσος, κατά των Ελλήνων. Μπροστά στους εβραίους οι Τούρκοι ήσαν ηπιώτεροι, διότι παρά τις εβραϊκές συκοφαντίες οι διάφοροι μπέηδες ή αγάδες δίνανε στους κατηγορουμένους την ευκαιρία να σωθούν, αν αλλαξοπιστήσουν.

  Δεν θα παραλείψω να προσθέσω δίχως να σας κουράσω με παραδείγματα, ότι οι εβραίοι μετετρέποντο σε θηριώ­δεις, όταν απέναντί τους είχανε κανένα αγαθό αρχιερέα, σαν τον Αναστάσιο. Όταν όμως επρόκειτο να αντιμετω­πίσουν δυναμικούς ιεράρχες, τότε θρασυδείλως εξαφανί­ζονταν ή αν τολμούσαν να σηκώσουν κεφάλι υφίσταντο τις συνέπειες της αυθάδειάς των. Έτσι έπαθαν με τον Πα­τριάρχη Αλεξανδρείας Κύριλλο Α’ (370-444). Σε μία τα­ραχή δολοφονήσανε μερικούς Έλληνες. Οπότε ο Κύριλ­λος

  «τεθείς επί κεφαλής του πλήθους περιήρχετο τας ισ­ραηλιτικάς συναγωγάς απειλών και δέρων, και δεν ηθέλησε να επέμβη δια να σταματήση την υπό του πλήθους διαρπαγήν των ιουδαϊκών περιουσιών». (εγκυκλοπαίδεια «ΗΛΙΟΣ» τόμος 11 σελ. 802, λ. «Κύριλλος»).

  Μετά από κάθε «διωγμό» οι εβραίοι επαναλαμβάνανε κλαψουρίζοντας το χιλιοειπωμένο τροπάριο, ότι τους καταδιώκουν και τα λοιπά και τα λοιπά. Έχει διαπιστωθή ιστορικά ότι οι εβραίοι:

  «Επιδιώξανε την εξόντωση του Ελληνικού στοι­χείου με κάθε μέσο. Στη Σμύρνη, αρχές Απριλίου του 1821, διαδίδανε ψεύτικες φήμες, ότι στα ελληνι­κά πλοία, όσους Τούρκους πιάνανε, τους άλειφαν με ρετσίνι και τους καίγανε. Πολλαπλασιάζανε μ’ αυ­τόν τον τρόπο την εκδικητική μανία των εξαγριωμένων, από την Ελληνική Επανάσταση, τουρκικών ορδών». (Χ. Στασινόπουλου: «Λεξικό της Ελληνικής Επαναστά­σεως του 1821» τόμος Β’ σελ. 64)

  Και μετά την μικρασιατική καταστροφή η συμπεριφο­ρά των εβραίων υπήρξε πραγματικά εβραϊκή. Ο Αντώ­νιος Πισσάνος στο βιβλίο του «Αιχμάλωτοι του Κεμάλ» (για περισσότερα εις Δ. Καψάλαν σελ. 48) γράφει τα εξής συγκλονιστικά:

  «…Με τους Τούρκους συμπράττουν και οι Εβραίοι οι οποίοι απελάμβανον πάσης προστασίας και υπο­στηρίξεως εκ μέρους της Ελληνικής Διοικήσεως. Αυτοί οι οποίοι υπεστηρίζοντο από τον άθλιον Στεργιάδην και είχαν τόσα προνόμια, αυτοί, λέγω, συμ­μαχούσαν σήμερα με τους Τούρκους.

  Καθισμένοι εις τα καφενεία, εχλεύαζον τους Έλ­ληνες, τους κτυπούσαν, τους παρέδιδαν εις τους σφα­γείς. Και όταν διήρχοντο τα τάγματα των αιχμαλώ­των, έρριχναν γυαλιά στους δρόμους, δια να σχίζωνται τα γυμνά των πόδια και να υποφέρουν περισσότε­ρο τα θύματα της Κεμαλικής θηριωδίας.

  Όταν οι Τούρκοι μπήκαν στην Σμύρνη, πολλοί Εβραίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Εις τα α­στυνομικά τμήματα υπήρχαν προδόται Εβραίοι. Εις τον σταθμόν των διαβατηρίων αυτοί έκαμαν τον έλεγχον. Εις την αποβάθρα επίσης. Αυτοί υπέσχοντο εις τους Έλληνες ότι θα τους έσωζαν, δια να πάρουν χρήματα και δια να τους παραδώσουν ύστερα ευκολώτερα εις τους σφαγείς των. Δεν υπήρξε ευκαιρία που να μην την εξεμεταλλεύθησαν εις βάρος των Ελλήνων. Ειργάσθησαν σαν τα φίδια. Η Ελληνι­κή Διοίκησις τους εζέσταινε, τους επροστάτευε και αυτοί σήμερον έγιναν όργανα καταστροφής δια τους Έλληνας. Τουλάχιστον θα γίνουν αυτά μαθήματα εις τους Κυβερνήτας μας; θα μάθουν να λαμβάνουν μέτρα αμύνης και προνοίας;

  Εις την συνοικίαν Μπας-Οτουράκ απ’ όπου διερχόμεθα οι Εβραίοι ειρωνεύονται με την γνωστήν προφοράν των Ζήτω Βενιζέλος… Ζήτω Κωνσταντίνος… Και ένας άλλος φωνάζει εις άπταιστον Ελληνικήν: «Εμπρός με τον στέφανον της δόξης προς την Αγιά Σοφιά!». Εν τω μεταξύ οι υποκόπανοι των στρατιωτών ανεβοκατεβαίνουν εις τα πλευρά των Ελλήνων αιχμαλώτων, ενώ οι πολίται Εβραίοι και Τούρκοι… χειροκροτούν».

  Ο πρώην Γενικός Γραμματεύς και βουλευτής του ΚΚΕ Ελ. Σταυρίδης, στο αποκαλυπτικότατο βιβλίο του «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ» (Αθ. 1953 και ανατύπωσι 1988, έκδ. «Ελεύθερη Σκέψις») μας πληροφορεί ότι η:

  «Σοσιαλιστική Φεντερασιόν», αποτελούμενη από υπέρ τα 2.000 μέλη, κατά 90% μορφωμένους Ε­βραίους, ταξιδεύσαντας εις την Ευρώπην και μορφωθέντας εκεί σοσιαλιστικώς. Αυτή ήτο πολιτική οργάνωσις των Εβραίων κυρίως, αλλά σοσιαλιστική, με σοβαράν πολιτικήν δράσιν, ακόμη από της εποχής της Τουρκοκρατίας. Ήτο συνδεδεμένη με το διε­θνές σοσιαλιστικόν κίνημα και απετέλει επισήμως τμήμα της Β’ Σοσιαλιστικής Διεθνούς της Βέρνης εις τα συνέδρια της οποίας απέστελλε τακτικά τους αντιπροσώπους της.

  Από του 1908 είχε συνεργασθή με τους Νεότουρ­κους, των οποίων το κέντρον ήτο η Θεσσαλονίκη, προς ανατροπήν του Σουλτάνου Χαμίτ, και πολλά μέλη αυτής, εν οις και ο γνωστός μετέπειτα Αβραάμ Μπεναρόγια, μετέσχον του αγώνος των Νεότουρκων και εξεστράτευσαν εκ Θεσσαλονίκης κατά της Κωνσταντινουπόλεως και του Χαμίτ». (ενθ. ανωτ. σελ. 14).

  Στο βιβλίο του Ελ. Σταυρίδη, τον οποίον εγνώριζα προσωπικώς, βλέπει κανείς την εβραϊκή επιρροή πάνω στο ΚΚΕ. Κομμουνιστές βουλευτές και ανώτατα κομμουνιστικά στελέχη ήσαν εβραίοι π.χ. Βεντούρα, Κοέν, Αρντίττι, Πινχάς, Μπεναρόγια, Σουλάμ κ.τ.λ. Όλοι αυτοί οι εβραίοι ηγωνίζοντο για την εξασθένηση της Ελλάδος και κυρίως για την απόσπαση Ελληνικών εδαφικών περιοχών.

  Το 1927 οι εβραίοι βουλευτές υποκινούν την αυτονόμησιν της Μακεδονίας. Ο Εισαγγελεύς ζητεί από την βουλήν την άρσιν της ασυλίας των, για να ασκήση εναντίον τους ποινικήν δίωξιν «ως επιζητούντων την απόσπασιν τμήματος της επικρατείας». Μαζί με τους εβραίους βου­λευτές κατηγορούνται και οι Έλληνες που ανήκαν στο ΚΚΕ. Κατά την συζήτησιν στην βουλήν, οι εβραίοι αυθαδίασαν και υπεστήριξαν την «ελευθερίαν των μειονοτή­των»! Ιδιαιτέρως εξοργιστικός υπήρξε ο Ζακ Βεντούρα,

  «Ο Βεντούρα, καθ’ α Εβραίος, μετέφερε το ζήτη­μα και ωμίλησεν ως εκπρόσωπος της ισραηλιτικής μειονότητας υπέρ των ελευθεριών των μειονοτήτων, τονίσας τελικώς ότι «εις την έννοιαν της αυτονομήσεως της Μακεδονίας περιλαμβάνεται ακριβώς η έν­νοια της ελευθερίας των μειονοτήτων!» Φυσικά η Βουλή δεν επερίμενε ν’ ακούση το πως οι Εβραίοι εννοούσαν την αυτονόμησιν της Μακεδονίας, αφού ταύτην θα την επεθύμουν και οι αστοί Εβραίοι και όχι μόνον οι κομμουνισταί τοιούτοι!» (ενθ. ανωτ. σελ. 443).

  Τελικά η βουλή, επί 128 παρόντων έδωσαν 98 καταδικα­στικές ψήφους στον Βεντούρα και 96 στον Σουλάμ. Οι σχέσεις εβραϊσμού – κομμουνισμού στην Ελλάδα είναι πασίγνωστες. Από το 1918 οι γνήσιοι σοσιαλιστές έχουν καταγγείλει ότι το ΚΚΕ υπήρξε εβραϊκό δημιούργημα, ό­πως άλλως τε ο μαρξισμός, με σκοπό την εξυπηρέτηση των εβραϊκών συμφερόντων που ήθελαν αδύνατη, μικρή και συνεχώς σπαρασσομένην από εσωτερικές έριδες Ελλάδα. Το «Σοσιαλιστικό Κέντρο Αθηνών» (έτος ιδρύσεως 1911) δια του προέδρου του Ν. Γιαννιού διεκήρυττε και επληροφόρει τον Ελληνικό λαό ότι:

  «Ιδρυταί του Κ.Κ.Ε. τόσον εις τας Αθήνας, όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι Έλληνες, το δε κίνημά των, παρ’ όλα τα σοσιαλιστικά φαινόμενα ή προσχήματα, ήτο εβραϊκόν εθνικιστικόν.

  Προσήλθαμεν, εν τούτοις, ως μειοψηφία εις το πρώ­τον Σοσιαλιστικόν Συνέδριον (1918), ηγωνίσθημεν και πάλιν, αλλ’ απεχωρήσαμεν εν τέλει δια να μη γίνωμεν όργανα της κομμουνιζούσης εβραϊκής πλειο­ψηφίας». (ενθ. ανωτ. σελ. 13 και εις έφημ. «Έθνος» 17 Μαίου 1951)

  Ωστόσον οι Έλληνες βουλευτές του ΚΚΕ ανησυχού­σαν, διότι διεπίστωναν ότι οι εβραίοι χρησιμοποιούν το ΚΚΕ ως όργανόν τους. Ο Ελ. Σταυρίδης σημειώνει σχετικά:

  «Το ότι οι Εβραίοι απεδείχθησαν περισσότερον Ε­βραίοι και ολιγώτερον κομμουνισταί ή μάλλον το ότι απεδείχθη ότι οι Εβραίοι παραμένουν Εβραίοι και όταν ακόμη, είναι κομμουνισταί και απειθαρχούν εις το κόμμα προκειμένου να ψηφίσουν ομοε­θνείς των προεκάλεσεν αγανάκτησιν».

  Από τότε περάσανε πολλά χρόνια. Όμως η διαγωγή των εβραίων απέναντί μας δεν άλλαξε. Σε κάθε ευκαιρία δείχνουν το ανθελληνικό τους μίσος, πάντοτε χωρίς λόγο. Θέλω να πω ότι, μολονότι δεν τους προκαλούμε αυτοί εκ­δηλώνουν εναντίον μας μία εχθρότητα, που αν δεν γνωρί­ζαμε τα βαθύτερα αίτιά της θα την θεωρούσαμε ακατανόη­τη ή παράλογη.

  Φέρνω ένα παράδειγμα. Όλος ο κόσμος ξέρει τις κατα­πιέσεις που υπέστησαν από τους Τούρκους κατακτητές οι ομοεθνείς μας στην Κωνσταντινούπολη Η ομογένειά μας συρρικνώθηκε από εκατοντάδες χιλιάδες στις πέντε. Μο­νάχα οι εβραίοι αμφισβητούν την εξόντωση και τους διωγ­μούς των Ελλήνων! Στην εφημερίδα «Ελληνικός Βορ­ράς» (20 Ιουλίου 1966) διαβάζομεν:

  «Ο αρχιρραβίνος του Ισραήλ Γαβριήλ Νισσίμ, εμφανιζόμενος ως διαπρύσιος κήρυξ του… τούρκι­κου φιλελευθερισμού, διέψευσεν ότι οι Τούρκοι καταπιέζουν τους ομογενείς της Κωνσταντινουπόλεως, τονίζων δε «οι ισχυρισμοί των Ελλήνων στερούνται λογικής βάσεως»!

  Με παρόμοια παραδείγματα ανθελληνισμού είναι γε­μάτη η ιστορία. Όταν τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο από μόνο του θα σχηματισθή το απαίσιο πρόσωπο του μισέλληνος εβραίου. Την αλήθεια αυτή καμμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να κρύψη, αλλά και για καμμιά σκοπιμότητα δεν πρέπει να αποσιωπήσουμε. Επομένως όταν λέμε την αλήθεια, τότε όσοι μας αποκαλούν «αντισημίτες» είναι κοινοί συκοφάντες.

  Εφ’ όσον μας είναι γνωστόν το εβραϊκό μίσος δεν πρέ­πει να απορή κανείς που όταν οι εβραίοι αναφέρονται στην μικρασιατική καταστροφή χαίρονται και μας ειρωνεύονται που ηττηθήκαμε. Η εβραϊκή αυθάδεια είναι τό­σον προκλητική, ώστε σοβαρές Ελληνικές εφημερίδες αναγκάζονται να αγανακτούν με οξύτητα, π.χ. ο «Ελληνι­κός Βορράς (13 Απρ. 1974) με τίτλο «Από τέτοιο σκυ­λί…» έγραψε:

  «Η υπ’ αριθμόν 1 ανθελληνική εφημερίς της Τουρκίας, η γελοία «Χουριέτ», εδημοσίευσεν άσεμνον, ως η ιδία, γελοιογραφίαν, ενθυμίζουσα εις τους Έλληνας το 1922.

  Δια την «Χουριέτ» τι να πη κανείς; Την εξέδωσεν ένας Εβραίος από την Αλβανίαν, ο Σεντάτ Σεμαβή, ο οποίος εκοιμάτο επί χρόνια εις τας αποθήκας του «Ταχυδρόμου» της Θεσσαλονίκης. Από τέτοιο σκυ­λί, τέτοια εφημερίς θα εξεδίδετο».

  Βλέπετε λοιπόν οι εβραίοι χωρίς να τους ενοχλούμε μας προκαλούν με άσεμνο μάλιστα τρόπο υπενθυμίζοντάς μας την καταστροφή του 1922.

  Είναι αξιοπαρατήρητο, μολονότι αρκετά γνωστό, ότι οι εβραίοι δεν μάχονται κατά μέτωπο τον Ελληνισμό σαν εβραίοι, αλλά κρύβονται πίσω από άλλα ονόματα, άλλες εθνικότητες, γιατί φοβούνται τις συνέπειες. Τέτοιες ύπουλες περιπτώσεις βρίσκει κανείς στην ιστορία πάμπολλες. Νομίζω όμως ότι χρειάζεται ένα παράδειγμα, που παίρνω από τη σύγχρονη πολιτική ζωή.

  Έχουμε ωρισμένες διαφορές με την Τουρκία. Είναι γε­γονός. Έρχονται λοιπόν οι εβραίοι και δίχως να φαίνωνται υποδαυλίζουν τους Τούρκους εναντίον μας. Σκοπεύουν να συγκρουσθή Ελλάς-Τουρκία για να επωφεληθούν. Κυκλοφορούν στην Τουρκία δύο εφημερίδες με τουρκικά ονόματα, αλλά υπό εβραϊκό έλεγχο. Αυτές οι δύο εφημερίδες συστηματικά ερεθίζουν τους Τούρκους, γράφοντας και διαδίδοντας ψέμματα και συκοφαντίες σε βάρος των Ελλήνων. Από το 1974 οι Έλληνες δημοσιογράφοι εί­χαν επισημάνει το καταχθόνιο εβραϊκό παιγνίδι. Ο Η­λίας Κύρου έγραψε πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα «Ελλη­νικός Βορράς» (21 Απρ. 1974):

  «Και εχθρά της ελληνοτουρκικής φιλίας είναι κατ’ εξοχήν η εφημερίς «Χουρριέτ», την οποίαν ίδρυσεν ο Σεντάτ Σεμαβή, Εβραίος από την Αλβανίαν. ο οποίος, προπολεμικώς ειργάζετο εις την τότε εκδιδομένην εις την Θεσσαλονίκην εφημερίδα «Τα­χυδρόμος» ως κλητήρ και εκοιμάτο εις την αποθήκην χάρτου…

  Εις τον κ. Τσετίν ανεφέρθησαν και άλλα. Ότι ο Σεντάτ Σεμαβή έφυγε κάποτε εις την Κωνσταντινούπολιν, όπου εγκατεστάθη. Με την οικονομικήν βοήθειαν Ισραηλιτών, εξέδωσε την «Χουρριέτ», η οποία εξειλίχθη εις το πλέον φανατικόν ανθελληνικόν φύλλον της Κωνσταντινουπόλεως. Ο υιός του Σεμαβή, αποθανόντος εν τω μεταξύ, εκδίδει σήμερον την «Γκιουν Αϊντί», επίσης ανθελληνικήν εφημερί­δα. Τον δε ανθελληνικόν αγώνα της «Χουρριέτ» χρηματοδοτεί και εμπνέει ένας άλλος Κωνσταντινουπολίτης Εβραίος, ο Μπουρλά, καταγόμενος εκ Θεσσαλονίκης και αναχωρήσας από την Θεσσαλονίκην -ο πατήρ του- όταν η πόλις έγινεν ελληνι­κή».

  Τον επόμενο χρόνο διαβάζουμε στην «Βραδυνή» (9 Απρ. 1975) υπό τον τίτλο: «προκλητικός ο Τουρκικός τύ­πος» τα παρακάτω ειδησιογραφικά σχόλια.

  «Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η προκλητική αρθρο­γραφία και ειδησεογραφία του τούρκικου τύπου ε­ναντίον της Ελλάδος. Μεταξύ των άλλων η εφημερίς «Γκιούν Αϊντίν» κατηγορεί την Ελλάδα ότι προετοιμάζει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας, ενώ η «Χουρριέτ» σε κύριο άρθρο υποστηρίζει ότι η Ελ­λάς καταβάλλει προσπάθεια δημιουργίας Ελληνο­τουρκικής ρήξεως.

  Και αφού αναφέρεται σε φανταστικές ελληνικές πτήσεις στην Θράκη και στα Ελληνικά ναυτικά γυ­μνάσια προσθέτει:

  «Εάν κανείς, όλα αυτά τα μελετήση θα βγάλη το συμπέρασμα, ότι η Ελλάς εξοπλίζεται δια να κάμη μίαν ένοπλον αναμέτρησιν με την Τουρκία. Ίσως ωρισμένοι Έλληνες να φιλοδοξούν να μεταβάλλουν πάλι την Ίσταμπουλ εις Κωνσταντινούπολιν. Η Α­μερική μας έχει διακόψει την στρατιωτικήν βοήθειαν και όμως η αγωνία τους ενετάθη. Διότι είναι γνωστό εις την Ελληνική ιστορία, ότι ένα έθνος δύναται να πολεμήση εάν έχη την στρατιωτικήν βοήθειαν ενός Μεγάλου Έθνους. Παρ’ όλα αυτά ό­λες οι αναφορές των Ελλήνων στρατιωτικών διοικητών είναι γεμάτες από παραμύθια.

  Εάν οι κυβερνητικοί παράγοντες της Ελλάδος υπολογίζουν εις αυτά τα παραμύθια, ημείς τους πληροφορούμε ότι θα βγουν γελασμένοι με τους υπολογισμούς των».

  Εσείς που τώρα ξέρετε ότι η «Χουριέτ» και η «Γκιουν Αϊντίν» είναι εβραϊκές καταλαβαίνετε για ποιο λόγο οξύ­νουν με ψέμματα τις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας. Οι εβραίοι νοιάζονται μήπως μεταβάλλουμε την Ίσταμπουλ σε Κωνσταντινούπολι! Αυτό τους ενοχλεί… Αλλά και οι Έλληνες που δεν έχουν πληροφορίες παρασύρονται και γράφουν: «προκλητικός ο τουρκικός τύπος». Μα δεν είναι ο τουρκικός τύπος, αλλά ο εβραϊκός! Ή μήπως και τώρα αμφιβάλλετε;

  Όποτε μπορούν οι εβραίοι να πλήξουν τον Ελληνι­σμό το πράττουν. Τα παραδείγματα είναι πολλά, ατελείω­τα, ώστε δεν θάτανε υπερβολή σε κάθε ανθελληνική ενέρ­γεια να πούμε: «Cherchez le Juif». Ο εβραϊκός ανθελληνισμός καλύπτει κάθε μισελληνική εκδήλωσι. Από σφαγές ανθρώπων, μέχρι καταστροφές έργων τέχνης. Από συνεργασία με εχθρούς της Ελλάδος, μέχρι κάψιμο Ελληνικών βιβλίων. Από υπονόμευση του Ελληνισμού, μέχρι πολε­μική κατά των Ελληνικών ιδανικών.

  Κάπου-κάπου μαθαίνουμε μερικές αλήθειες τυχαία. Υπεστηρίχθη παλαιότερον η γνώμη, ότι στο πρώτο αμερικανικό «Κογκρέσσο» ετέθη το ζήτημα καθιερώσεως επισήμου γλώσσης του νεοσύστατου Αμερικανικού κράτους. Άλλοι πρότειναν την αγγλική γλώσσα κι άλλοι την αρχαιοελληνική! Όταν αυτά ελέγοντο στην Ελλάδα οι εξυπνάκηδες νεοέλληνες αμφιβάλλανε και γελούσαν. Κι όταν εμείς τα παρουσιάσαμε μας κατηγορούσαν για προγονοπληξία. Ξέραμε όμως ότι μιλούσαμε την αλήθεια. Ξέραμε επίσης, ότι αν δεν επιβλήθηκαν τα αρχαιοελληνι­κά στις ΗΠΑ τούτο ωφείλετο στην αντίδραση των ε­βραίων, οι οποίοι κατορθώσανε με πλειοψηφία μόνο μιας ψήφου (του εβραίου Δανιήλ Ουέμπστερ) να επιβάλουν τα αγγλικά.

  Η επιβεβαίωσι των απόψεών μας ήλθε με τον επισημό­τερο τρόπο.

  Το 1970 αφίχθη στην Ελλάδα σαν πρεσβευτής της Αμερικής ο Τάσκα. Σε λόγο που εκφώνησε περιέγραψε τον τρόπο, με τον οποίον δεν καθιερώθηκε στην Αμερική σαν επίσημη γλώσσα η Ελληνική. Εξ αιτίας της αντιδρά­σεως των σιωνιστών και εξ αιτίας μιας και μόνης ψήφου του εβραίου Δανιήλ Ουέμπστερ δεν έγινε η Ελληνική γλώσσα η επίσημη γλώσσα της Αμερικής. Αν δεν αντι­δρούσαν οι σιωνιστές αναλογίζεστε τα οφέλη που θάχε η πατρίδα μας, από την επικράτηση της Ελληνικής γλώσ­σης; Ο Τάσκα είπε (εφημερίς «Εστία» 17.8.1970):

  «Αναλογιζόμενος την σημασίαν της συναντήσεώς σας, ανεθυμήθην κάποιον, ο οποίος μου είπεν, ότι αι Ηνωμ. Πολιτείαι, κατά τας πρώτας των ημέρας (Σ.Σ. ως έθνους), τόσον εθαύμαζαν την σοφίαν και τας γνώσεις της αρχαίας Ελλάδος, ώστε όταν οι ιδρυταί της χώρας μας, συνήλθαν, δια να αποφασίσουν ποία θα ήτο η εθνική γλώσσα των Η.Π.Α., η υπόθεσις ετέθη ως «κορώνα-γράμματα», μεταξύ της Αγ­γλικής και της Ελληνικής. Και η Ελληνική απώλε­σε με διαφοράν μιας ψήφου. Αν δεν ήτο η ψήφος ε­κείνη, του Δανιήλ Ουέμπστερ, γεγονός είναι, ότι δεν θα ευρισκόμην, ενώπιον υμών, ομιλών εις την Αγγλικήν».

  Αυτά μας έκανε ένας Αμερικανοεβραίος μισέλλην.

  ΠΗΓΗ
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΕΥΡΗΣ
  Δεν θυμάμαι από που…

  Μου αρέσει!

 17. aspasia said

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΝΕΤΑΚΙΑ. ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

  Μου αρέσει!

 18. Κώστας Μπούζιος said

  Σαν παραγωγή είναι αρκετά καλή και ενώ ιστορικά δύσκολα θα σφάλει (ως μη ιστορικός δεν μπορώ να κρίνω τους ιστορικούς και τον κ. Βερεμη) θα πέσει στην παγίδα των επιταγών της «Νέας Εποχής» – άκυρο το «θα», έχει πέσει ήδη.
  Ως Νεο-φιλελεύθεροι οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ ισοπεδώνουν το συναίσθημα και παρουσιάζουν ψυχρούς αριθμούς. Άλλωστε αυτό δε συμβαίνει τώρα στην ζωή μας; Τι σημασία έχουν οι Έλληνες, οι Παλαιστίνιοι, οι Ιταλοί, οι Πακιστανοί, οι Τούρκοι… σημασία έχουν οι αριθμοί.
  Σαν οδοστρωτήρες ισοπεδώνουν και τον χρόνο. Τετρακόσια ολόκληρα έτη μια γροθιά… Εδώ από το 1913 μέχρι σήμερα –κάτι λιγότερο από 100 χρόνια- έχουν αλλάξει τόσα και τόσα στην πατρίδα μας.
  Ζωή χωρίς συναίσθημα όμως δεν υπάρχει και η απόρριψή του δείχνει την ψυχική διάθεση των συμβαλλόμενων…
  Θα το δούμε, αλλά δεν θα πάρουμε…

  Υ.Γ.1. Ο παππούς μου -όπως και των περισσότερων- βρέθηκε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. Οι ιστορίες του ήταν γεμάτες εθνική υπερηφάνεια και προσφοράς από και προς τον συνάνθρωπο-συναγωνιστή την ώρα της μάχης.

  Μου αρέσει!

  • netakias said

   Τα Ιστορικά γεγονότα κι Ιστορία είναι αντικειμενικά, η ερμηνεία είναι υποκειμενική.

   Μπορώ να καταλάβω τις διάφορες ερμηνίες, αν ήταν ταξική ή εθνική ή ακόμη και την θέση των Τούρκων ότι ήταν ανταρσία με τα μέτρα το τότε πάντα.

   Αυτό που δεν μου αρέσει είναι να κάνουν άλματα στα σήμερα, διαγραφές, παραγραφές, διαστρεβλώσεις.

   Για παράδειγμα τα 400 χρόνια (ή 900 από το Μαντζικερτ) σκλαβιάς να περνάνε με την λογική Νταβούτογλου, «ολά καλά κι όλα ωραία» (βλ.λ.Πολιορκία Ρόδου, Αλωση Ρόδου, Αλωση Χαλκίδας, Αλωση Κύπρου). Μιλάει ακόμη και για μικτούς Γάμους! Λες κι οΤούρκος θα έδινε την κόρη του σε Ραγιά!!!!

   Και κλασσικά η εκκλησία!Συγκρίνουν την εκκλησία του Σήμερα με τις μερσεντες και τις πολυτέλειες, με την εκκλησία- καταφύγιο του τότε!

   Μου αρέσει!

 19. astillais said

  Και η αποδόμηση συνεχίζεται και σε άλλα επίπεδα
  Η Ράϊα Μουζενίδου η γυναίκα του Λευτέρη Παπαδόπουλου απομυθοποιεί τον Οδυσσέα.
  Τέλειωσαν νομίζουν με την ΓΛΩΣΣΑ και την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και συνεχίζουν με την ΙΣΤΟΡΙΑ
  Ας το νομίζουν.Το κακό είναι ότι πληρώνονται απο μας για να μας δυσφημούν.
  Ε και που το περίεργο θα μου πεί κάποιος
  πάντα έτσι δεν ήταν;;
  Εμ είναι κι αυτό το ψέμμα πούχει κοντά ποδάρια και όλο σκουντουφλάει και θέλει τις αναστηλώσεις του.
  Αχ μωρέ α-λήθεια πόσος κόπος για να βγείς στην επιφάνεια;;

  Μου αρέσει!

 20. Φωνή βωώντος εν τη ερήμο said

  Μετερνιχ rules?

  Αυτό που με έχει τσαντίσει πιο πολύ είναι ότι η «απομυθοποίηση» γίνεται στη κατεύθυνση της αποδοχής (με το στανιό;) μιας ήπιας(αν είναι δυνατόν ποτέ να επιτευχθεί κάτι τέτοιο σε συνθήκες καπιταλισμού) πολυπολιτιστιμικότητας και ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ του κοινωνικού χαρακτήρα της επανάστασης.

  Εντάξει οι λόγιοι και ο Καποδίστριας μπορεί να είχαν σοβαρότατους λόγους να πείσουν την Ευρώπη πως η επανάσταση ήταν μόνο εθνική. Θα ήταν αρκετά επικύνδινο για την ίδια την επανάσταση τότε να αντιλαμβάνονταν οι Ευρωπαίοι πως εκτός του εθνικού χαρακτήρα, υπήρχε και ο κοινωνικός. Οι ψίλοι στα αυτιά στην μεταπολεόντιο Ευρώπη είχαν μπει από το χαρακτήρα των φιλελλήνων που έρχονταν να πολεμήσουν….

  ΟΜΩΣ αγαπητοί κύριοι στο ΣΚΑΙ

  Αφήστε τα κηρύγματα ψευδοπροοδευτικότητας περί αληθειών που πρέπει να ειπωθούν μετά από 190 χρόνια και πείτε μας πόσα χρόνια ακόμα πρέπει να περάσουν για να ειπωθεί το εξής αληθινό, ότι η επανάσταση είχε ΚΑΙ κοινωνικό χαρακτήρα. Η μισή αλήθεια ΕΙΝΑΙ ψέμα ολκής. Και φυσικά υπήρχε σκοπιμότητα στη μάχη του Πέτα, όπου σπαταλήσανε επίτηδες τους Φιλέλληνες. Στη μάχη του Πέτα έγινε Πολιτική δολοφονία!

  Να δω θα το πούνε ;

  Μου αρέσει!

 21. taxidriver said

  Οποιος δεν διδασκεται απο την Ιστορια ειναι καταδικασμενος να την ξαναζησει.Αν θελουμε να διδαχτουμε απο την Ιστορια τοτε πρεπει να μαθουμε τα πραγματικα γεγονοτα.
  Απο κει και περα οποιος θελει να ζει με μυθους ειναι ελευθερος να το κανει.

  Μου αρέσει!

  • Ο σκηνοθέτης said

   Περίμενε φίλε.

   ΟΙ ίδιοι στο ΣΚΑΙ παραδέχονται πως η ιστορία γράφεται ανάλογα με τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Το είπανε; ΝΑΙ !

   Επομένως σωστά μπορεί να πει κανείς πως η αποσιώπηση του κοινωνικού χαρακτήρα της επανάστασης εξυπηρετούσε συγκεκριμένα εθνικά αστικά συμφέροντα που σίγουρα δεν έβλεπαν με καλό μάτι τη διασπορά κοινωνιστικών ιδεολογιών (όπως:κομμουνισμός)

   Μέχρι εδώ καλά.

   Ομως ποιανών τα συμφέροντα σήμερα διακυβεύονται; Προφανώς του διεθνούς χρηταπιστωτικού κεφαλαίου, που ευνοείται από την παγκοσμιοποίηση. Επομένως υπό αυτό το πρίσμα ξαναγράφεται η ιστορία από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ. Δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε εξατομικευμένες περιπτώσεις και ξεχνάνε το «εμείς» ή όπου αναφέρονται στο τελευταίο το πλασσάρουν ως ένα αφηρημένο πολυπολιτισμικό χωνευτήρι.

   Δε ξέρω τι γινότανε στο χωριό της Παναγιάς και αν οφελήθηκαν από τον Οθωμανό (στη τελική οι πλέον οφελημένοι, οι γραμματιζούμενοι ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης μας γύρισαν τη πλάτη τη κρίσιμη στιγμή), εγώ αυτό που ξέρω ότι λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω υπήρχε ένα διαρκές φαινόμενο 3,5 αιώνων μεγάλης αντίστασης, έστω κι αν δεν είχε εθνικά χαρακτηριστικά και διαπνεότανε περισσότερο από ρωμαϊκές αντιλήψεις…μέχρι το τέλος του 18ου αιώνα τουλάχιστον.

   Το να μας λένε κατάμουτρα ότι πήραν μια περιπτωσιολογία για να μιλήσουν για το σύνολο, δείχνει διάθεση γκεμπελισμού από το πρώτο κιόλας επεισόδιο._

   Πάλι καλά που ανάφεραν για τους αλβανούς που κατέβασαν οι Όθωμανοί από την βόρειο αλβανία για να μας εξανδραπωδήσουν (ειδικά την αρβανιτιά, στη Σικελία υπάρχουν ακόμη κάποιοι ελάχιστοι απόγονοι εκείνων των προσφύγων που έχουν τραγούδια για τον Μοριά).

   Σχετικά τώρα με τον κοινωνικό χαρακτήρα της επανάστασης

   Μου αρέσει!

   • ο Κοινωνικός Χαρακτήρας 1821 said

    Γιάννη Κορδάτου «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821»

    Διάβασε τη προκήρυξη των αγροτών της Ανδρου με σαφή κομμουναλιστικό περιεχόμενο (καλά στα σχόλια λένε τα δικά τους, μη δίνεις σημασία)

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=355288

    Υ.Γ: Γιατί δε τολμάνε στο ΣΚΑΙ να πάρουνε αυτή την περίπτωση της Ανδρου και να μιλήσουνε για το σύνολο;;;

    Μου αρέσει!

   • astillais said

    @ο Κοινωνικός Χαρακτήρας 1821
    Το σαφές του σαφούς
    και όχι το σαφή
    πάει αυτό
    και έρχεται αυτό
    Δεν μιλάνε για το της Άνδρου (που δεν ξέρω αν ισχύει αλλά το δέχομαι) γιατί είναι πιστή-μονες
    και ποιά η σχέση του πιστήμονα με τον επιστήμονα;;
    το λέει η λέξη.

    Μου αρέσει!

 22. […] ολόκληρο το άρθρο εδώ […]

  Μου αρέσει!

 23. ΒΡΑΧΟΣ said

  Καλημέρες σε όλους και όλες.
  Νετάκια, ευχαριστώ πολύ.
  Ξέρεις ποιο είναι το κεφαλαιώδες λάθος που κάνουν όλοι και εμείς;
  Προσπαθούμε να εξηγήσουμε με τα σημερινά μυαλά, τα σημερινά δεδομένα, με σημερινά στοιχεία, ενέργειες ανθρώπων σε άλλες εποχές. Θα μου πεις αυτός είναι ο ρόλος του Ιστορικού. Να προσπαθήσει να ερμηνεύσει γεγονότα.
  Εγώ ένα πράγμα ξέρω. Μερικοί ξυπόλητοι, αμόρφωτοι, άπλυτοι, Αρβανίτες, Γραικοί, Ρωμιοί και ότι χαρακτηρισμό θέλεις βάλε, αποφάσισαν για τους χ,ψ,ω λόγους ότι αυτό που ζούσαν δεν τους άρεσε και ήθελαν κάτι άλλο. Πήραν την απόφαση και πάλεψαν.
  Και με θυσίες και λάθη ανείπωτα, η Ελλάδα ξέφυγε από την Τουρκιά. Ιστορικός δεν είμαι, είμαι όμως ελεύθερος και τους χρωστάω. Και για αυτό τους σέβομαι.

  Μου αρέσει!

 24. v for venteta said

  Ο παπαχελας o μούργος ανήκει στην λέσχη μπίντελμπερκ και παίρνει εντολές από εκεί ήθελα να ξέρω ποιος βλάκας κάθεται και τον βλέπει ?

  Μου αρέσει!

 25. nikosw said

  Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα υπάρχει πλήθος ατόμων που δέχεται ό,τι του πασάρουν και εντυπωσιάζεται με το θέαμα. Αλλά μπροστά στο γραπτό ντοκουμέντο και μάλιστα σε τοπικό επίπεδο τι να πεις
  Σίγουρα υπάρχει οργανωμένο σχέδιο παραχάραξης της ιστορίας!
  Για δείτε τι γράφει και η ιστορία του Παπαρηγόπουλου για το θέμα των γενίτσαρων και θα εκπλαγείτε με το πώς έμπαιναν στα σπίτια, έβαζαν με το ζόρι στη σειρά τα παιδιά των Ελλήνων και βούταγαν με το έτσι θέλω όλα τα “καλλίμορφα”! Για ψάξτε το λίγο!

  Μου αρέσει!

 26. apostolos said

  figete apo tin ellada ilithioi tha mas peite oti i elines me tous tourkous sinipirxan eirinika 400 xronia sklavias karagiozides poulimenoi eiste gia na sas pidiksoume olous othomanika na deite paliopoustes.na figete oloi tora. kai avtes oi ekmpompes paizoun stin ellada an einai pote dinato kai kaneis politikos poulimenos den leei tipote oust apo edo na figete den sas xreiazomaste den eiste ellines eiste oloi jenoi kai prepei na seveste oloi tin xora etoutoi.

  Μου αρέσει!

 27. Rotarmist said

  ΡΕ ΚΑΦΡΟΙ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΚΟΜΑΤΕΣΣΕΡΑ-ΣΚΑΙ: ΤΟ 1821 ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΝΕΟ ΕΘΝΟΣ. ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ (ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ @ ΣΙΑ).
  ΑΦΡΑΜΜΑΤΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

  Μου αρέσει!

 28. olympianduke said

  Αυτό που κάνετε είναι λάθος πάντως. Και ο νετακιας. Προσπαθείτε να αποδείξετε σε εσάς τους ίδιους τα αυτονόητα. Ενώ ταυτοχρόνως δημιουργείται ντόρος για το κανάλι του μασόνου αλαφούζου και του νεοναζί προτοσάλτε και των λοιπών λακέδων, κάτι που επιθυμεί ο μασόνος αλαφούζος αλλά και ο λακές βερέμης καθώς και ο πολυθεσίτης τατσόπουλος και όσοι εργάζονται για αυτό το μασονικό τηλ. σταθμό. Γκέμπελς ρε παιδιά, Έντουαρντ Μπερνέυς ρε παιδιά, διαβάστε τους, όλα εκεί μέσα είναι. Πες, πες, πες( ο αριθμός 3 έχει σημαίνουσα θέση, μελέτες δείχνουν ότι για να αποτυπωθεί κάτι ό,τι να’ναι στον εγκέφαλο θέλει τρεις φορές επανάληψη-στο υποσυνείδητο πάντα, εσύ δεν το θυμάσαι, ο εγκέφαλός σου το καταγράφει), κάτι θα μείνει.
  Μπορούσε να έχει 0,0001% τηλεθέαση? Το καλλίτερο. Το χειρότερο είναι να του δίνετε σημασία.
  Άλλωστε το ξέρουμε, είναι δυστυχώς ιδιότητα της κοινωνίας. Όταν πεθάνουν και οι τελευταίοι που θα ξέρουν πώς έγινε η Επανασταση, τότε τα παιδιά θα ξέρουν άλλη ιστορία, έτσι αλλάζουν οι ιστορίες. Αν συνεχίσουν οι στοές στο ίδιο μοτίβο, τότε στο μέλλον τα παιδιά θα ξέρουν για συνωστισμούς, για σλαβικά φύλα και χαμένα ελληνικά φύλα, για πατριώτες παγκαλους και λοιπούς, για ρεπούσηδες, δρα(g)onες και άλλες τρελές σεληνιασμένες σατανισμένες εκάτες, για αλβανούς κολοκοτρώνηδες, αν θα μιλάνε νεοελληνικά πλέον ή την ντεσπεράντο, για ελληνοτουρκικές φιλίες κλπ.
  Το σχέδιο τους είναι μακραίωνο, ο αντίπαλος πάντα ο ίδιος από τα βάθη των αιώνων, η λήθη μας έχει καταβάλει, έχουμε εξημερωθεί, έχουμε γίνει ομογενοποιημένοι, παστεριωμένοι, οικόσιτα ζώα, μας παίρνουν και την ιστορία τώρα. Όλα αυτά είναι στο πλαίσιο της Νέας Ελλάδας που θέλουν οι λακέδες και τα αφεντικά τους και το αρχιαφεντικό τους. Ο Σκάι δε δουλεύει για το παρόν αλλά για το μέλλον(τους).
  Αρνούμαι να το δώ, απλά και γρήγορα. Το πατρικό του πατέρά μου είναι δίπλα στο δένδρο που έζευαν τα άλογα ο Κολοκοτρώνης και τα παλικάριά του, δε θα με μάθει ο Βερέμης την ιστορία του τόπού μου.

  Μου αρέσει!

  • netakias said

   Ισως έχεις δίκιο φίλε μου, αλλά με βγάζουν απ’ τα ρούχα μου κάτι τέτοιες μικροπαραγωγές που παριστάνουν το BBC.

   Και μάλιστα σε εποχές Νταβούτογλου!

   Η δική μας απάντηση να ειναι το ΕΛΙΑΜΕΠ!

   Εχεις δίκιο πάντως, κακή τους επιτυχία!

   Οπως έλεγε τους έλεγε κι ο Πολίτης ο Παππούς μου «Κακέ Λαμπρά ‘χεις» (μτφ Κακή Λαμπρή να ‘χεις)

   Μου αρέσει!

  • Μέρμιγκας said

   Είναι λάθος να αμελείς τη μελέτη του αντιπάλου και να μην παρακολουθείς

   πολύ προσεκτικά την προπαγάνδα του. Φίλε νετάκια σ ευχαριστούμε για το

   κείμενό σου το βρήκα πολύ αξιόλογο και το ανάρτησα στο pamet-thessaloniki.com

   Μου αρέσει!

   • astillais said

    Στο σπίτι φίλου βρήκα το λεξικό του Μπαμπινιώτη
    Όταν τον ρώτησα πως και αφού ξέρεις πολύ καλά ότι είναι αντιεπιστημονικό;;;μου απάντησε ότι περισσότερα αντίτυπα πούλησε στους μελετητές παρά στους άλλους.
    και γιατί;; συνέχισα ακάθεκτη
    Γνώση του αντιπάλου λέγεται , μου απάντησε.

    Μου αρέσει!

 29. Ο Βερέμης να πάη να πάρη μαθήματα από τον Νεοκλή Σαρρή

  Μου αρέσει!

 30. Ας αντιληφθούν οι πλαστογράφοι ότι ματαιοπονουν !Κατά τον Σοφοκλήν : ΟΥΔΕΝ ΕΡΠΕΙ ΨΕΥΔΟΣ ΕΙΣ ΓΗΡΑΣ ΧΡΟΝΟΥ !Η ιστορία δεν συγγράφεται, δεν μυθοποιείται, δεν ακυρώνεται αλλά μόνον καταγράφεται . Δεν αλλοιώνεται ,βεβαίως, από τον χρόνον, αντιθέτως ενισχύεται ,διότι εξασφαλίζει την , διακαώς, επιζητουμένην αντικειμενική ,και μόνον ,θεώρησή της, από τους ερευνητές και αδεκάστους κριτές! Δεν επιτρέπεται ,όμως «επ’ουδενί λόγω», η πλαστογράφησή της, εξ οιωνδήποτε σκοπιμοτήτων! Και ας γνωρίζουν ότι : «από το παρελθόν θα διασωθή μ ό ν ο ν ότι είναι μεγάλο, θετικό, ανδρείο και πανάρχαιο. Όλα τα μικρά θα εκλείψουν και το μοναδικό μεγάλο και άξιο θα συνεχίση να μεγαλουργεί. Και τέτοιο είναι μ ό ν ο ν η Ε λ λ ά δ α» , , διότι εξεκίνησε από πολύ μακριά , έχει καθιερώσει ανυπέρβλητες αξίες με κάθε είδους αγώνες και έχει καταγεγραμ- μένο «χρυσό» παρελθόν! Και οι ελληνικές αξίες ωδήγησαν και τον Άγγλο, ανθρωπολόγο, κοινωνιολόγο και έχει καταγεγραμμένο «χρυσό» παρελθόν! Και οι ελληνικές αξίες ωδήγησαν και τον Άγγλο, ανθρωπολόγο, κοινωνιολόγο, ιστορικό και καθηγητή του Συγκριτικού Δικαίου (Οξφόρδη 1869) κ.ά , Σερ Χένρυ Τζέϊμς Σάμνερ Μέιν (Sir Henry James Sumner Maine) να διαδηλώση : « Εκτός από τις τυφλές φυσικές δυνάμεις, στο σύμπαν, τίποτε δεν κινείται που να μην έχει ελληνική καταγωγή»…

  Μου αρέσει!

 31. Ας αντιληφθούν οι πλαστογράφοι ότι ματαιοπονουν !Κατά τον Σοφοκλήν : ΟΥΔΕΝ ΕΡΠΕΙ ΨΕΥΔΟΣ ΕΙΣ ΓΗΡΑΣ ΧΡΟΝΟΥ !Η ιστορία δεν συγγράφεται, δεν μυθοποιείται, δεν ακυρώνεται αλλά μόνον καταγράφεται . Δεν αλλοιώνεται ,βεβαίως, από τον χρόνον, αντιθέτως ενισχύεται ,διότι εξασφαλίζει την , διακαώς, επιζητουμένην αντικειμενική ,και μόνον ,θεώρησή της, από τους ερευνητές και αδεκάστους κριτές! Δεν επιτρέπεται ,όμως «επ’ουδενί λόγω», η πλαστογράφησή της, εξ οιωνδήποτε σκοπιμοτήτων! Και ας γνωρίζουν ότι : «από το παρελθόν θα διασωθή μ ό ν ο ν ότι είναι μεγάλο, θετικό, ανδρείο και πανάρχαιο. Όλα τα μικρά θα εκλείψουν και το μοναδικό μεγάλο και άξιο θα συνεχίση να μεγαλουργεί. Και τέτοιο είναι μ ό ν ο ν η Ε λ λ ά δ α» , , διότι εξεκίνησε από πολύ μακριά , έχει καθιερώσει ανυπέρβλητες αξίες με κάθε είδους αγώνες και έχει καταγεγραμ- μένο «χρυσό» παρελθόν! Και οι ελληνικές αξίες ωδήγησαν και τον Άγγλο, ανθρωπολόγο, κοινωνιολόγο, ιστορικό και καθηγητή του Συγκριτικού Δικαίου κ.ά(Οξφόρδη 1869) Σερ Χένρυ Τζέϊμς Σάμνερ Μέιν (Sir Henry James Sumner Maine) να διαδηλώση : « Εκτός από τις τυφλές φυσικές δυνάμεις, στο σύμπαν, τίποτε δεν κινείται που να μην έχει ελληνική καταγωγή»…

  Μου αρέσει!

 32. Μέρμιγκας said

  Εχτρός εντός εκτός κι επι τ’αυτά

  Μου αρέσει!

 33. G. said

  Προσπάθησα να δω τη χθεσινή εκπομπή.
  Ειλικρινά προσπάθησα.
  Αλλά τα πράγματα είναι απλά.
  Οι τύποι μας είπαν κάτι που είχα διαβάσει εδώ και καιρό.
  ***.saudiaramcoworld.com/issue/197604/islam.in.greece.htm

  Το point είναι ότι ο Παρθενώνας είναι γνωστός σήμερα ως «παγανιστικός ναός». Ενώ κάποτε ήταν τζαμί. Και είχε και μιναρέ.

  Το point είναι ότι «το Ισλάμ ήρθε στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση των Βυζαντινών. Αν και αρχικά, θανάσιμος εχθρός των Βυζαντινών, (το Ισλάμ) συμφώνησε να βοηθήσει τους Βυζαντινούς να δαμάσουν τους ταραχοποιούς Σέρβους- και έμεινε για πεντέμιση αιώνες»

  Το point είναι ότι και «σήμερα η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη» έχουν έντονη «την σφραγίδα του Ισλάμ, τους μιναρέδες από τους οποίους καλεί πέντε φορές τη μέρα ο μουεζίνης».

  Όλα αυτά τα φ ω ν ά ζ ε ι η Σαουδική Αραβία από το 1976!!!
  (πριν γεννηθώ δηλαδή). Και όλα τα χρόνια που ζω, ακούω για εξωγήινους, για την κακιά Ευρώπη, την κακιά Ρωσία, τους κακούς Εβραίους, την κακιά Μπίλντεμπεργκ,
  και για τον κακό μας τον καιρό δεν έχω ακούσει ποτέ.
  Από το 1976 τυπωμένο με κάθε επισημότητα! Και τί έκαναν όλοι αυτοί οι άχρηστοι κρατικοί αξιωματούχοι που πληρωνόντουσαν από τον ηλίθιο Έλληνα φορολογούμενο;;; Και εμείς γιατί τους ψηφίζαμε;

  Μου αρέσει!

 34. vicstef said

  από το λίγο που παρακολούθησα,εκτός των άλλων, με ενόχλησε ιδιαίτερα και η επιμονή να χαρακτηρίζουν τους Έλληνες ως «ελληνόφωνος πληθυσμός» (!)

  Μου αρέσει!

 35. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Διαβαζω τα παντα, για να περνα η ωρα.
  Δεν με αγγιζουν.
  Δεν ακουω.
  Δεν τα σκεπτομαι
  Δεν ζαλιζομαι
  Δεν με ενδιαφερουν διαφοροι
  Δεν με ενδιαφερει η γνωμη ολων των σημερινων σοφων για τους Ελληνες
  Μου αρκουν οσα εμαθα μικρος
  Οσα μου ειπε η γιαγια μου
  Οσα εχω μεσα στην ψυχη μου
  Ειμαι και αισθανομαι ΕΛΛΗΝΑΣ. Γιατι ετσι ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ!!!!!!!!!! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ!!!!!!!!! ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ!!!!!! ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!!

  Μου αρέσει!

  • aspasia said

   ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΧΗΤΗ, ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΡΗΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ή ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΡΘΡΑ ΟΧΙ ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ, ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΗΓΗ. ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ) ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ? ΕΑΝ ΝΑΙ , ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ? Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ? ΩΡΑΙΑ. Ο ΝΕΩΤΕΡΟΣ ή ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑΡΤΗΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ? ή ΕΣΤΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ? ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΣΥΜΦΩΝΕΙ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΜΑΘΗΣΗ. ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΝΟΝ. ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΠΟΨΕΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΟ ΕΠΙΠΛΑΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ.

   Μου αρέσει!

  • neotera said

   Πολύ σωστός ! Σχεδόν δωρικός…

   Μου αρέσει!

 36. Nina said

  Σωστος!

  Μου αρέσει!

 37. ksipnaellada said

  ΕΛΛΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΛΑΔΙΣΤΩΝ!!!!
  Θα μεταφέρω κουβέντες…που γίνονται…
  …γιατί άραγε ..η ιστορία μας » ξαναγράφεται »;;;; ..όλες οι μεγάλες μορφές του ελλινικού γέννους..να απομυθοποιηθούν….γιατι;;;
  να μην ξαναξεσηκωθούμε…να μην ξανασηκώσουμε κεφάλι…ραγιάδες μας θέλουνε…να μην έχουμε, μήτε αρετή…μήτε τόλμη….
  αχ….η φτώχια της κοιλιάς..αντέχεται….μα η φτώχια της ψυχής ……δεν αντέχεται….ειμαι αγωνιστής , αντάρτης , και το αυτό θα είμαι!!!!!!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 38. Thanos59 said

  ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ‘ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ’ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ‘ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ’ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ.

  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ‘ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ’ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ????? ΜΟΝΟΝ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.

  ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΩΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

  Μου αρέσει!

 39. Ανδρέας Οικονόμου said

  δώσε στον νεο-Έλληνα την υποψία προβοκάτσιας και συνωμοσίας και πάρτου την ψυχή. Εκεί μπορεί να εναποθέσει όλες του τις ενοχές και αμαρτίες για το παρελθόν του τόπου του και όχι μόνο…
  Σιγουρα την ιστορία συχνά την ερμηνεύουμε όπως θέλουμε, όπως μας είναι αρεστή και βολική. Για αυτο θα πρέπει να συλλέγουμε πολλες πληροφορίες από διάφορες πηγές και να τις συγκρίνουμε έτσι ώστε να προσεγγίσουμε όσο ποιο κοντά την αλήθεια. Και πάντα αναλογιζόμενοι τις συνθήκες, τις τάσεις και τους έννοιες που ίσχυαν την περίοδο που μελετάμε.
  Προσωπικά μου άρεσε αρκετά η σειρά ντοκυμαντερ 1821, και δεν βρήκα κάτι που να με εξοργίζει, όπως πολλους από εσας. Το οτι δηλαδή γίνοταν γάμοι μεταξυ μουσουλμανων και πρωην χριστιανων (αφότου ασπάστηκαν αυτοί το ισλάμ); Σας ενοχλεί γιατι κατι τετοιο σας βάζει σε σκέψεις σχετικά με ο dna σας/μας; Ε μα τι περιμενατε, επειδη μας τα έλεγαν όμορφα και αμειγως ελληνικα τα σχολικά ιστορικλά βιβλια, η εκκλησια και καθε λογής λαικιστες ανιστόριτοι; Για να μας συσπειρώσουν πάντα μέσα από οργή, θυμο για τους » άλλους», επικαλλώμενοι ανακριβή και ωραιοπαθή στοιχεία;
  Επειδη η ιστορια ειναι το παθος μου, οι διαφορες πηγες που έχω διαβασει από τις μαρτυριες πολλων Ευρωπαίων περιηγητών εκείνης της περιοδου από τον V.M. Coronelli, τον G. Wheler, εώς τον William Turner, συμφωνούν με πολλα από τα συμπερασματα των ερευνητων του «1821» .
  Δεν λεω οτι έχω εγώ δίκιο, ψάχνω συνεχώς και αναθεωρώ ότι δεν κολλάει. Ας ψάξουμε λίγο όλοι μας και μετα ας θυμώσουμε και ανακαλύψουμε τους » κακούς» γύρω μας που θελουν το κακό μας…

  Τελειώνω με τον «νονό» της Ιδέας της Ελλάδας ως ελεύθερο κράτος, Ρήγα Φερράιο, μέσα από το αριστούργημα του «Θούριο», μερικά αποσπάσματα:

  Ανδρείοι καπετάνοι, παπάδες, λαϊκοί,
  σκοτώθηκαν κι αγάδες, με άδικον σπαθί.
  Κι αμέτρητοι άλλοι τόσοι, και Τούρκοι και Ρωμιοί,
  ζωήν και πλούτον χάνουν, χωρίς καμμιά αφορμή.

  Σ’ ανατολή και δύση, και νότον και βοριά,
  για την πατρίδα όλοι, να ‘χωμεν μια καρδιά.
  Στην πίστιν του καθ’ ένας, ελεύθερος να ζη,
  στην δόξαν του πολέμου, να τρέξωμεν μαζί.

  Βουλγάροι κι Αρβανήτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,
  Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή,
  Για την ελευθερίαν, να ζώσωμεν σπαθί,
  πως είμαστ’ αντριωμένοι, παντού να ξακουσθή.

  Να σφάξουμε τους λύκους, που στον ζυγόν βαστούν,
  και Χριστιανούς και Τούρκους, σκληρά τους τυραννούν.
  Στεργιάς και του πελάγου, να λάμψη ο σταυρός,
  και στην δικαιοσύνην, να σκύψη ο εχθρός.

  Ο κόσμος να γλυτώση, απ’ αύτην την πληγή,
  κ’ ελεύθεροι να ζώμεν, αδέλφια εις την γη.

  Μας βολεύει να πιστεύουμε οτι η επανασταση του 1821 ήταν καθαρα εθνική επανασταση απέναντι σε όλους τους «κακούς» Τούρκους, αλλά κάθε μερα διαπιστώνω όλο και περισσότερο οτι επρόκειτω για κοινωνικο-πολιτική εξέγερση έναντι στους δυνάστες Οθωμανους και τους αδιάλλακτους Σουλτάνες της Πύλης. Το ξέρω δεν ακούγεται όμορφο και τόσο βολικό αλλά τι να κανεις

  Μου αρέσει!

 40. aspasia said

  ΑΓΑΠΗΤΕ Κε ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ. ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ ΚΟΡΕΑΤΕΣ, ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΧΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΓΝΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΟΙ ΦΙΟΓΚΑΚΗΔΕΣ ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΙΣ ΔΙΧΟΝΟΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΝΑΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΟΜΩΣ, ΕΝΑΣ ΑΠΑΤΡΗΣ, ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΑΝ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΗΤΕΣ ΣΟΥ ΣΕ ΠΙΟ ΜΑΓΑΛΛΙΤΕΡΟ ΚΑΚΟ, ΜΕΤΡΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ. ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο olympianduke, ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΔΙΕΝΘΝΗΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΝΑ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ, (ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΩΝ) ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ?
  ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΝΝΟΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΑΣΠΡΟ / ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΑ ΟΜΟΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΘΕΣΗ (ΕΠΙΛΟΓΗ), ΟΝΤΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΥΡΟ ΜΑΣ.
  ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΧΟΝΟΙΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΛΟΓΟ, ΚΑΤΑΝΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΥ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ, ΠΡΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ.

  Μου αρέσει!

 41. dreamdiver said

  Για όλους αυτούς έχει μιλήσει προκαταβολικά ο Μακρυγιάννης.
  Δυστυχώς το πρόβλημα είναι διαχρονικό…

  Από τα Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη :
  Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν.
  Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα(κρέατα) της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας». Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα. Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι: «Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω». Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του, «τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον». Θέλω να το βλέπω κοντά στα’ κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας, τρομάρα τους. Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται.Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες. Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια. Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας! Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους.

  Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια. Ντροπή Έλληνες!

  Μου αρέσει!

 42. ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ said

  Η κεντρική αλήθεια για την επανάσταση του ’21 και την τελική έκβασή της, είναι ότι πρόκειται ξεκάθαρα για ένα ΘΑΥΜΑ της ελληνικής φυλής. Και όπως ανεμένετο, το θαύμα το ακολούθησε και ο ΜΥΘΟΣ.
  ‘Ο,τι και να λές από κει και πέρα αλήθεια-ψέμα, λεπτομέρεια θα είναι. Το θαύμα δεν ακυρώνεται με καμία δύναμη. Κίνδυνος απομυθοποίησης δεν υπάρχει.
  Σχολίασε λοιπόν ελεύθερα.
  Πρόσεχε μόνο μην καταντήσεις σαν αυτούς που επισημαίνουν ότι ο Μότσαρτ ήταν άσωτος,
  η NASA προσεληνώθηκε απλά για να τη σπάσει στους ρώσσους, ο Παρθενώνας χτίστηκε με κατάχρηση, ο Κολόμβος ζαλιζότανε κι Όμηρος δεν υπήρξε..

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: