Παπαδημούλης για πόρισμα Ζήμενς: “Παραλείπεται απόσπασμα απόφασης του Ειρηνοδικείου του Μονάχου που αναφέρεται σε χρηματοδήτηση των ταμείων ΝΔ και ΠαΣοΚ από τα μαύρα ταμεία της Siemens”

από την ιστοσελίδα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη

Δεν συμφωνώ με το κείμενο του ιστορικού και των πραγματικών περιστατικών που μου εστάλη από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Βαλυράκη 14-01-2011. Γιατί βλέπει και αξιολογεί τις κρίσιμες πλευρές του μεγάλου δικομματικού σκανδάλου της Siemens μέσα από τα «χρωματιστά γυαλιά» των κομματικών σκοπιμοτήτων. Στον βωμό αυτό, το κείμενο του πορίσματος, εκτός από την καταγραφή ορισμένων γεγονότων και περιστατικών, που αποτελούν κοινό τόπο:

  • Αποκρύπτει κρίσιμα γεγονότα, στοιχεία και μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην Εξεταστική επιτροπή.
  • Αγνοεί και παρακάμπτει υλικό, ακόμη και ομόφωνες επιμέρους αποφάσεις της ίδιας της Εξεταστικής Επιτροπής.
  • Αντίθετα σε κρίσιμα σημεία εμπεριέχει στοιχεία και εκτιμήσεις που υπηρετούν σκοπιμότητες και τα οποία δεν προκύπτουν από το υλικό των εργασιών της Εξεταστικής, ορισμένα μάλιστα προστέθηκαν αυθαίρετα και εκ των υστέρων.

Η παραδοσιακή λογική και πρακτική που ακολουθήθηκε έως σήμερα στις Εξεταστικές Επιτροπές «κάθε κόμμα και το δικό του πόρισμα» δεν συμβάλλει στην αναζήτηση της αλήθειας, Δεν ανταποκρίνεται στην απαίτηση των πολιτών. Για αυτό και δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ακριβώς γι αυτό και αντέδρασα έντονα, καταδικάζοντας την πλήρη υποκατάσταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, στην κρίσιμη τελική φάση , από τις παρατεταμένες παρασκηνιακές συνεννοήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ακριβώς γι αυτό επέλεξα έως και την τελευταία στιγμή να καταθέσω στην Εξεταστική Επιτροπή συγκεκριμένες παρατηρήσεις, προτάσεις και ενστάσεις σε βασικά κεφάλαια του πορίσματος , τα οποία μου δόθηκαν από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής . Πολλές από αυτές τις ενστάσεις και παρατηρήσεις καταγράφονται στην συνέχεια και κατά κεφάλαιο, αναλυτικά και συγκεκριμένα . Τις προτάσεις αυτές τις κατέθεσα και σήμερα γραπτώς στην συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής ζητώντας την σχετική αναμόρφωση του κειμένου που έχει ετοιμάσει η πλειοψηφία της Επιτροπής.

Στην ιστοσελίδα του βουλευτή θα βρείτε αναλυτική έκθεση με τα σημεία διαφωνίας του βουλευτή με το κυοφορούμενο πόρισμα.

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s