Κι’ όμως, ο Παπουτσής δεν είναι ο μόνος που έστειλε τάγματα ασφαλείας σε εκκλησία…

https://olympiada.files.wordpress.com/2011/01/papoutsis.jpg?w=300Εκτός από τα ΜΑΤ του Παπουτσή, υπήρχε και άλλος πριν από αυτόν. Δείτε:

Καλάβρυτα:Σαν σήμερα το Ολοκαύτωμα για το οποίο κανείς δεν πλήρωσε! Οι μισοί από τους Καλαβρυτινούς συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία (οι άλλοι μισοί στο σχολείο).

Το ρολόι στην εκκλησιά του χωριού σταμάτησε στις 2.43. Οι κάννες από τα γερμανικά πολυβόλα που ήταν στημένα περιμετρικά στη τοποθεσία Ράχη του Καππή, ακόμη κάπνιζαν. Κάποιοι λοχίες μαζί με 2-3 αξιωματικούς και μερικούς στρατιώτες, πατούσαν ανάμεσα στα εκατοντάδες άψυχα κορμιά, και έψαχναν για κάποιο σημάδι ζωής. Έβριζαν στα γερμανικά επειδή λέρωναν τις καλογυαλισμένες αρβύλες τους όπως περπατούσαν μέσα σε ποτάμια ζεστού ακόμη αίματος. Όταν εντόπιζαν κάτι να κινείται, να αργοσαλεύει, να σφαδάζει από τον πόνο, πήγαιναν από πάνω του και το εκτελούσαν. Μια ριπή, η χαριστική βολή για να μη γλυτώσει κανείς. Για να είναι σίγουροι ότι όλοι οι Καλαβρυτινοί άνδρες θα πεθάνουν…
Εξάλλου πολλοί λένε ότι ήταν απόφαση κατευθείαν από την Καγκελαρία. “Για κάθε έναν νεκρό Γερμανό στρατιώτη θα εκτελούνται 50 άμαχοι”

Βόρειοδυτική Πελοπόννησος 13 Δεκεμβρίου 1943ημέρα Δευτέρα. Η επιχείρηση της Βέρμαχτ με την κωδική ονομασία ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (Unternehmen Kalawrita) ,μόλις έχει τελειώσει. Και έχει στεφθεί με άκρα επιτυχία για το γερμανικό στρατό. Οι Ορεινοί κυνηγοί και το 68ο σώμα στρατού θα πρέπει να ένιωθαν ευτυχισμένοι. Μπορεί να μην είχαν συλλάβει κανένα αντάρτη η Εγγλέζο, αλλά τουλάχιστον έκαψαν από τα θεμέλια όλα τα χωριά του Χελμού που τους βοηθούσαν…

Καλάβρυτα σήμερα. Ένας λόφος γεμάτος δάκρυα. Ένας λόφος που σε πονά και μόνο να γυρίσεις το κεφάλι σου να τον δεις. Ένας πέτρινος σταυρός, και το άγαλμα μιας μητέρας που πενθεί τον άνδρα και τα παιδιά της, Μιας μητέρας που η ψυχή της έχει πετρώσει…

Το onalert σας παρουσιάζει σήμερα τι απέγιναν οι Γερμανοί ναζί αξιωματικοί που δολοφόνησαν εν ψυχρώ περισσότερους από 700 άνδρες, ηλικίας 14 ετών και άνω. Που κατέσφαξαν, όλα τα αρσενικά του χωριού των Καλαβρύτων. Από όλο το χωριό γλύτωσαν μόνο 15 άνδρες πού είχαν την τύχη, στην αρχή να θαφτούν κάτω από δεκάδες πτώματα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης, και αργότερα την ψυχραιμία να κρατηθούν ακίνητοι, όταν οι Γερμανοί περνούσαν από πάνω τους και άδειαζαν τους γεμιστήρες σε ότι κουνιόταν.

Κανένας Γερμανός αξιωματικός της Unternehmen Kalawrita δεν λογοδότησε ποτέ σε κανένα διεθνές δικαστήριο σε καμία δίκη. Και η ανώτερη ποινή που επιβλήθηκε ήταν εκείνη των 3 χρόνων. Τρία χρόνια για 1000 ψυχές…

Νταίνερτ (Döhnert) και όχι Τένερ ονομαζόταν ο μεταφραστής των Γερμανών κατά την διάρκεια της επιχείρησης. Πρόκειται για το πρόσωπο που περισσότερο εντυπώθηκε στην μνήμη όσων επέζησαν, ήταν όμως ένας απλός Δεκανέας, ανήκε δε στον λόχο Σόμπερ. Για να αποδώσουμε τα Καίσαρος Κάισαρι η ιεραρχία εκείνη την αποφράδα ημέρα είχε ως εξής:

*
Στγος Χέλμουτ Φέλμυ, διοικητής του 68ου Σώματος Στρατού (General der Flieger Hellmuth Felmy)
*
Υπγος Καρλ φον λε Σουίρ, διοικητής της 117ης Μεραρχίας Κυνηγών [Ορεινού Πεζικού] (Generalmajor Karl von le Suire)
*
Ανχης Γιούλιους Βαίλφινγκερ, διοικητής του 749 Συντάγματος (Oberstleutnant Julius Wölfinger)
*
Τχης Χανς Εμπερσμπέργκερ, διοικητής του Ι/749 Τάγματος (Major Hans Ebersberger)
*
Υπγός Βίλλιμπαλντ Ακαμπχούμπερ (Oberleutnant Willibald Akamphuber)
*
Δνέας Κόνραντ Νταίνερτ (Obergefreiter Konrad Döhnert)

.
Ο Φέλμυ καταδικάστηκε στην Νυρεμβέργη, στην λεγόμενη δίκη των στρατηγών της ΝΑ Ευρώπης, και εξέτισε τρία χρόνια στην φυλακή για μια πράξη που in concreto δεν διέταξε και δεν γνώριζε, είχε όμως διατάξει γενικώς παρόμοια «μέτρα εξιλασμού». Ο Λε Σουίρ πέθανε αιχμάλωτος των Σοβιετικών το 1955 και κηδεύτηκε στην γενέτειρά του στην Βαυαρία με πλήρεις στρατιωτικές τιμές. Ο Εμπερσμπέργκερ πέθανε στο Ανατολικό Μέτωπο. Ο Ακαμπχούμπερ πέθανε στην Αυστρία το 1972 σε ηλικία 67 ετών. Ο Νταίνερτ πέθανε στην Αυστρία το 1979 σε ηλικία 64 ετών. Κανείς τους δεν λογοδότησε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

67 χρόνια μετά καμία γερμανική τράπεζα η γερμανική κυβέρνηση πέρα από κάποια συγνώμη δεν έχει αποζημιώσει κανένα θύμα γερμανικής θηριωδίας και εγκλήματος πολέμου στην Ελλάδα.

57 thoughts on “Κι’ όμως, ο Παπουτσής δεν είναι ο μόνος που έστειλε τάγματα ασφαλείας σε εκκλησία…”

 1. Για να αποδώσουμε τα Καίσαρος Κάισαρι ξέρει κανείς να μας πεί γιατί έγινε αυτό το μακελειό;
  έτσι ξαφνικά τους τη βάρεσε των Γερμανών και είπαν: δε πάμε να ξεκληρίσουμε τα Καλάβρυτα;

  Like

  1. Έγινε γιατί την προηγούμενη ημέρα οι κομμουνιστοσυμμορίτες έσφαξαν, κομμάτιασαν και πέταξαν σε ξεροπήγαδο 83 Γερμανούς αιχμαλώτους, στο Πλανητερό Κλειτορίας.

   Like

   1. αυτή την εκδοχή στην είπε κάποιος που την έζησε ή την διάβασες κάπου;
    οι 83 αυτοί Γερμανοί τί ακριβώς γύρευαν στο Πλανητέρο;

    Like

   2. Ακούς εκεί; οι ελεεινοί “κομουνιστοσυμμορίται”
    να σφάξουν τους καημένους τους ναζιστές τουρίστες;

    Like

   3. Γειά σου γερμανολάγνε γύφτουλα. Κομμουνιστοσυμμορίτες να πεις τους προγόνους σου. Ήταν Έλληνες που αντιστάθηκαν στον κατακτητή.

    Like

  2. Φίλε μου αυτό που είπες είναι σαν αυτό που λέγανε τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης το καλοκαίρι μην κάνουν απεργία οι άνεργοι που πεινάνε γιατί ενοχλούν τους τουρίστες!
   Οι αντάρτες σκότωσαν γερμανούς στρατιώτες που κατάλαβαν την χώρα με την βία δεν σκότωσαν τα γυναικόπαιδα τους.
   Και έχε υπό όψει σου ότι οι γερμανοί αν τους αφήσουν πάλι τα ίδια θα κάνουν και χειρότερα ακόμα !

   Like

   1. στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και αν μάθεις τα πραγματικά γεγονότα είμαι σίγουρος ότι η κρίση σου θα πέσει σε δίλημμα.

    Like

   2. Πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι αντάρτες ήταν.
    Τότε υπήρχαν οι:
    1. Αλβανοί-Τσάμηδες αντάρτες αυτονομιστές της ηπείρου.
    2. Βούλγαροι-Κομιτατζήδες αντάρτες αυτονομιστές της μακεδονίας
    3. Κοινοί εγκληματίες-φυγάδες έλληνες αντάρτες.
    4. Κομμουνιστές αντάρτες για μια σοβιετική ελλάδα.
    5. Αντάρτες αξιωματικοί και στρατιώτες του διαλυμένου ελληνικού στρατού.
    6. Αγρότες αντάρτες.
    7. Άγγλοι αντάρτες.

    Like

   3. ήδη η Μέρκελ δεν έχει καταλάβει την χώρα; δεν λέμε ότι είναι το 4 Ράϊχ;

    ας είναι καλά οι προδότες εφιάλτες της Ελλάδας : παπανδρέου και καρατζαφυρερ

    θα τους θυμόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματά μας

    τους σύγχρονους εφιάλτες

    Like

  1. ο Κανελλόπουλος στρογγυλοποιεί τα πράγματα και αγνοεί τηνπραγματική ιστορία την οποία δε θα την αφηγηθώ -το έχω κάνει παλιότερα άλλωστε- και την άκουσα από κάποιους που ήταν υποψήφιοι για εκτέλεση σε άλλο χωριό και γλίτωσαν την τελευταία στιγμή όταν ανακάλυψαν οι Γερμανοί ότι εκτελεστές ήταν Καλαβρυτινοί.
   Επίσης 83 αιχμάλωτοι Γερμανοί δεν είναι συνηθισμένο, ούτε στο ΕΛ Αλαμέιν. Κάτι άλλο έχει γίνει.

   Like

 2. Δηλαδη κυριοι συνηγοροι των γερμανων, ειχανε δικιο που καταλαβανε την ελλαδα και αδικο οι ελληνες που αντισταθηκανε;
  Με γερμανικο μπληγουρι σας μεγαλωσανε οι ταγματασφαλιτες πατεραδες σας;

  Like

  1. Τους Έλληνες που αντισταθήκανε (ΕΚΚΑ-Ψαρρός, ΠΑΟ, ΕΔΕΣ, ΕΣ, ΕΣΑΠ, Αντόν Τσαούς κ.α.), τους έσφαξαν οι κουμμουνιστές, οι οποίοι έκαναν σοβιετική αντίσταση.

   Οι Γερμανοί εισέβαλλαν στην Ελλάδα επειδή υπήρχαν Βρετανικά στρατεύματα, τα οποία θα τους πλευροκοπούσαν κατα την επιχείρηση εναντίον της ΕΣΣΔ.

   Like

  2. εάν ο πατέρας σου έπασχε από τύφο ή ελονοσία και είχες χάσει το μισό σου σόι από την επιδημία και ξεκίναγε κινητο Νοσοκομείο των κατακτητών να στον σώσει εσύ θα τους έσφαζες και θα τον τάιζες ελληνικό μπλιγούρι;

   Like

   1. Το κάνεις “πενηνταράκια” γιατί νομίζω ότι κατάλαβα λάθος.
    Ο κατακτητής βοηθά κάποιους να γλυτώσουν από ασθένεια,σωστά?
    Ο κατακτητής για να μπει σε τέτοια διαδικασία πρέπει να έχει συμφέροντα για να το κάνει.
    Ποιοί ήταν ευνοούμενοι των Γερμανών κατακτητών?
    Γιατί να μην σφάξουν οι αμυνόμενοι (που δεν ήταν ευνοούμενοι) τους σκληρούς κατακτητές??
    Όταν οι Ναζί έχουν εισβάλει στην χώρα,την έχουν ξεσκίσει σε τριπλή κατοχή,δεν έχουν σεβαστεί τίποτα και πουθενά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε για ηθική και κανόνες.

    Like

   2. ο κατακτητής οργανώνει αποστολή βοήθειας στα Καλάβρυτα με γιατρούς, φάρμακα κλπ. Η αποστολή φεύγει από Πύργο, το μαθαίνουν οι αντάρτες και τους την πέφτουνε πολύ πριν από το Πλανητέρο. Τους σκότωσαν όλους, και κατά τη διάρκεια του πλιάτσικου σκοτώθηκε ένας αντάρτης πάνω στον οποίο βρήκανε την ταυτότητά του και απεκαλύφθη ότι ήταν Καλαβρυτινός.

    προσωπική κρίση εγώ δεν έχω καταθέσει, αυτοί που τα έζησαν αυτά και μου τα διηγήθηκαν θεωρούν ότι τα Καλάβρυτα κάηκαν χάριν του πλιάτσικου κι όχι της αντίστασης.

    Like

  3. Το μπλιγουρι δεν ηταν γερμανικο,Ελληνικο ηταν ,απλα το ειχαν επιταξει οι γερμανοι και τους τροφοδοτουσαν..
   Και στο φιναλε μια μαλακια εγινε τοτε…Ενα ατυχημα και μια αψιμαχια στην εισοδο του χωριου ,αλλα οι διασωθεντες γερμανοι ειπαν οτι ειχε ανταρτες στο χωριο ,κι ηρθαν αργοτερα ενισχυμενοι και το καψαν…Αυτο εγινε στο Διστομο,ετσι εμαθα εγω..Τωρα αν αυτες οι μαλακιες που λετε ειναι απ τον υπερβολικο αντικομμουνισμο σας ,δεν πατε καθολου καλα..Επι κατοχης ολοι μαζι πολεμουσαν τους γερμανους.Ακομη και ο ….Αντων Τσαους ναι εκανε αντισταση…χτυπουσε γερμαναραδες για οπλισμο…Αλλο το τι εκανε με τους εαμιτες και τους υπολοιπους…Αλλα αν δεν “πεφταν” με αλεξιπτωτα οι αγγλικες λιρες για να σπειρουν το διχασμο στους Ελληνες ανταρτες της κατοχης,θα ηταν ολοι μαζι μεχρι το τελος…Παλι παμε ομως στον ιδιο φταιχτη.Ποιον ; Οχι τους ξενους ,στα τομαρια τα δικα μας που παντα υπαρχουν τα οποια για χρημα και εξουσια πουλαν τη ψυχη τους και στο διαβολο ακομα…kai υπηρχαν κι απ τις δυο μεριες.
   Και σεις 65 χρονια μετα εξακολουθειτε να “λετε” το τραγουδι τους…Ααα ρε κατακαημενη πατριδα ,σε τι σκοτος σε ριχνουν τα τελευταια 35χρονια ,εκει αντικομουνιστες και αντιφασιστες κι ας παει και το παληαμπελο,αρκει να κερδισουμε εμεις…Παντα η …κατσικα του γειτονα μας φταιει 😦

   Like

   1. ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΠΕΡΙΟΠΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!! ΠΡΟΧΤΕΣ ΚΑΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΠΑΛΙ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΡΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟΠΑΝΤΑ, ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΓΑΜΩ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΓΑΜΩ…

    Like

   2. ΠΕΡΙΟΠΑ
    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Against New World Order είπε
    Ιανουαρίου 16, 2011 στο 2:41 πμ

    ο παπουτσής παραιτήθηκε

    μπράβο του, τουλάχιστον το κατάλαβε έστω και αργά

    Like

   3. ΠΕΡΙΟΠΑ είσαι ή άσχετος ή μπερδεμένος.
    Αυτό που αναφέρεις έγινε στο Κομμένο της Άρτας.
    Το Δίστομο έχει άλλη ιστορία.
    είδες για να μην έχουμε κότσια να τη γράψουμε;
    καθείς τη μ@λ@κία του!

    Like

   4. Εσυ να συνεχίσεις ετσι.Διαβασε ομως και αυτο :
    – Οι Γερμανοί, με 12 έλληνες οδηγούς, το Σάββατο το βράδυ στις 11/12, κατευθύνθηκαν προς το χωριό Μάζι και στη συνέχεια στη θέση Μαγέρου στις 12/12, όπου βρήκαν τους εκτελεσθέντες Γερμανούς. Εκεί εκτέλεσαν 10 Μαζαίους.
    – Στις 14/12, λεηλάτησαν και έκαψαν το μεγαλύτερο μέρος των Μαζεϊκων και μετά έφυγαν προς την Τρίπολη.
    Στο απόρρητο ραδιογράφημα της 117 Jager Division (Αρ.1595/43), καταγράφεται ο τελικός απολογισμός της Επιχείρησης Καλάβρυτα: “(1) Κατεστράφησαν ολοκληρωτικά τα χωριά: Ρογοί, Κερπινή, Στάση Κερπινής, Άνω Ζαχλωρού, Κάτω Ζαχλωρού, Σούβαρδο, Βραχνί, Καλάβρυτα, Μοναστήρια Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας, Αγία Κυριακή, Αυλές, Βυσωκά, Φτέρη, Πλατανιώτισσα, Πυργάκι, Βάλτσα, Μελίσσια, Μοναστήρι Ομπλού, Λαπαναγοί, Μάζι, Μαζέικα, Παγκράτι, Μορόχωβα, Δερβένι, Βάλτος, Πλανητέρου, Καλύβια. (2) 696 Έλληνες εκτελέστηκαν…”.

    Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων
    Οι Γερμανοί μπήκαν στα Καλάβρυτα στις 09/12. Δημιούργησαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει. Την έντονη ανησυχία των κατοίκων κατάφερε, παραπλανώντας τους, να κατευνάσει ο Γερμανός Διοικητής, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται κανείς να πάθει τίποτε και ότι ο στόχος τους ήταν η εξόντωση των ανταρτών. Προχώρησαν αρχικά στην πυρπόληση σπιτιών που ανήκαν σε αντάρτες και αναζήτησαν την τύχη των Γερμανών τραυματιών της Μάχης της Κερπινής.

    Στις 12/12, οι Γερμανοί άρχισαν να ετοιμάζονται για να αποχωρήσουν την επομένη. Το πρωί στις 13/12, ημέρα Δευτέρα, πριν καλά καλά ξημερώσει, χτύπησαν τις καμπάνες της κεντρικής εκκλησίας και Γερμανοί αξιωματικοί και στρατιώτες διέταξαν να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο Δημοτικό Σχολείο, αφού πάρουν μαζί τους μια κουβέρτα και τρόφιμα μιας ημέρας.

    Like

 3. Την ιστορία πάντα προσπαθούν οι κουφάλες να την αλλάζουν σε πολλά χρόνια από τώρα και υπαρχή και παραλλαγή της ιστορίας που θα λέει ότι ο GAP ήταν πατριώτης και ο πάγκαλος ήρωας που πολέμησε στα Ίμια .Ποιοι ήταν ο Κανελλόπουλος ένας ακόμη δοσίλογος

  Πληροφοριακά ο θειος μου ήταν αντάρτης στα Καλάβρυτα και ο πάππους μου με τα εγγόνια του μέσα στην εκκλησία . και κάτι ακόμα στα βιβλία των γερμανών για τα Καλάβρυτα γράφουν ότι τρομοκράτες έσφαξαν αθώους γερμανούς . τυχαίο δεν νομίζω.

  Έχετε υπόψη σας ότι αν ξαναμπούν γερμανοί εδώ θα μα κάνουν σαπούνι μοσχοσάπουνο ενώ τον υπόλοιπο κόσμο θα τον κάνουν απλό σαπούνι μας έχουν σε κάποια εκτίμηση εμάς βλέπεται !

  Like

  1. θεωρώ ότι πρέπει να ξεφύγουμε από το σύμπλεγμα “εμείς οι καλοί και οι υπόλοιποι κακοί” και να γράψουμε επιτέλους την ιστορία του γένους μας, η οποία έχει πάψει να γράφεται μετά το Θουκιδίδη.

   Like

   1. Να ξεφύγουμε βρασίδα να ξεφύγουμε
    έλα που δεν μας αφήνουν και καθημερνό στην πόρτα μας βραδυές και μεσημέρια
    πως τα κρυφοκαμάρωνα και θα σε γλυκομάλλωνα
    Εμείς πάμε να τους πούμε τι θα κάνουν ή κάποιοι έρχονται;;;
    Κι από που να αρχίσεις
    απ΄την γλώσσα που θέλουν να την αλλάξουν οι ποιοί;;;
    αυτοί που μας έχουν κατακλάψει και δεν τους κόβει ούτε μια λέξη να φτιάξουν δική τους και αρκούνται στα αρτικόλεξα
    να συνεχίσουμε με την ιστορία που κάθε τρείς και λίγο την μουτζουρώνουν;;;
    να πάμε στην οικογένεια που έχουν τιγκάρει τα γηροκομεία γιατί έχουν δουλειές;;;
    Να την γράψουμε την ιστορία μας αν και δεν χρειάζεται είναι περασμένη στο γονίδιο που ξέρει καλλίτερα να φυλάει τα πολύτιμα
    Όπου κι αν πήγαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ μεγαλούργησαν
    Τι άλλη αποδειξη απαιτείται;;

    Like

 4. αρχιζει να μου γινεται πλεον απολυτως κατανοητο οτι οι μισοι ελληνες ηταν προδοτες κ δοσιλογοι οταν υπαρχουν ελληνες που υποστηριζουν τους γερμανους που καλα εκαναν και καψανε τα καλαβρυτα…ερωτω αυτους δεν θελω να τους χαρακτηρισω,εαν καποιος παραβιασει το σπιτι σου κ βιαση η σκοτωση την οικογενεια σου εσυ θα πει οτι ειχε δικαιο…οι γερμανοι τι κανανε λιγοτερο απο να το να καταλαβουν την πατριδα μας,εμεις θα επρεπε να τους υποδεχθουμε μετα βαιων κ κλαδων…ντροπη σας εσεις δεν εισθε ελληνες,ανθρωπακια της κατωτατης υποσταθμης κ λυπαμαι αυτους που θυσιασθηκαν για σας δοσιλογοι…

  Like

  1. κανείς δεν είπε ότι οι Γερμανοί καλά κάνανε και κάψανε τα Καλάβρυτα! Αυτό είναι αυθαίρετο, δικό σου συμπέρασμα.
   οι αχαίοι ημών δίδαξαν το μέτρο.
   Ανακάλυψέ το και μην προτρέχεις.

   Like

 5. Αυτές τις δύσκολες ώρες δεν πρέπει να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το τι έγινε παλιά τώρα η Ελλάδα καταστρέφεται ξεπουλιέται είναι υπό κατοχή .
  ΕΜΠΡΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ χωρίς κανένα κομματικό προσανατολισμό μόνο για την Ελλάδα ! ενωθείτε εμπρός!

  Like

  1. Είναι ΕΑΜ ΕΛΑΣ. Ερυθρός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός, ο στρατός του ΚΚΕ για την κατάληψη της εξουσίας.

   Οι κομμουνιστές κατά τη διάρκεια της Κατοχής και μέχρι τη Βάρκιζα, κατέσφαξαν πάνω απο 100.000 αντιφρονούντες (δηλαδή ανθρώπους που δεν ήταν κομμουνιστές).

   Like

   1. Τα αρχικά ΕΑΜ σημαίνουν ελληνικό απελευθερωτικό μέτωπο . δεν στα είπε καλά ο παππούς σου μικρέ μου φίλε.
    και να διαβάζεις καλύτερα αυτά που γραφώ (χωρίς κανένα κομματικό προσανατολισμό )

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%91%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%9C%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF

    Like

   2. Ζαπάτα μία ερώτηση.
    Αν η ροή της Ιστορίας ήταν διαφορετική,δηλαδή δεν είχε έρθει ο γερμανός κατακτητής αλλά ο Κόκκινος Στρατός του Στάλιν, οι Έλληνες Κομμουνιστές θα έκαναν αντίσταση στον Σοβιετικό Στρατό;η θα τάσσονταν στο πλευρό του;
    Αντικειμενικά χωρίς φανατισμούς και με σεβασμό στην μνήμη των αθώων θυμάτων…..
    Και μη μου γράψεις σε παρακαλώ ότι ο Στάλιν δεν ήθελε να μπολσεβικοποιήσει την Ευρώπη και δεν ήταν σύμμαχος του Χίτλερ μέχρι την 22 Ιουνίου 1941…

    Like

   3. Φυσικά και κατασφάχτηκαν αντιφρονούντες. Υπήρχαν περιπτώσεις που ο ίδιος ο Βελουχιώτης έδινε διαταγές να μην πειράζονται ωρισμένοι οι οποίοι είχαν κάποια θέση κοινωνική την εποχή εκείνη αλλά ήταν εντελώς αμέτοχοι και αθώοι. Κι όμως υπήρχαν παλιάνθρωποι οι οποίοι παρέβαιναν τις διαταγές και πήγαιναν και τους σκότωναν. Έτσι για πλάκα. Π.χ. στην Άρτα σκότωσαν ένα παλληκάρι 28 χρονών ξέτετε γιατί? Ε πειδή ήταν γιατρός.Προσωπική ζήλια και φθόνος. Είχες όπλο τότε? Είχες προσωπικές διαφορές με κάποιον? Τον έτρωγες. Αναρωτιέσαι γιατί τέτοια τύχη. Απο την άλλη μεριά μη νομίζετε οτι οι άλλοι ήταν και τα καλύτερα παιδια. Ελεινοί και τρισάθλιοι. Κυνηγοί κεφαλών. Δυο κεφάλια ανταρτών σε ένα ταγάρι και παίρνανε μια χρυσή λίρα εγγλέζικη . Αίσχος και γι αυτούς που δίναν τη λίρα και αίσχος για τα τομάρια που την παίρνανε. Και φυσικά αίσχος να παρελαύνουν με τους ναζί ,οι βρωμεροί γερμανοτσολιάδες στο μνημίο του άγνωστου στρατιώτη ενώ τα αδέρφια τους εκτελούντο. Ας μην τα θυμόμαστε και στεναχωριόμαστε

    Like

 6. απο τα ντενεκεδάκια που χρησιμοποιησαν ξεκίνησαν όλα…
  συμφωνώ με βρασίδα!

  Like

 7. θάθελα νάξερα αυτά τα ΜΑΤ με τα 800 € /μήνα τι άλλο θα κάνουν;

  δεν γνωρίζουν ότι ο Θεός τιμωρεί τους κακούς; και τους τιμωρεί εδώ κάτω στη γη.

  Like

 8. Πάλι τα καταφέρατε ν΄ ἀλλάξετε κουβέντα. Το θέμα εἶναι γιατί δίνουν δίκαιο σ΄ αὐτούς που διοργανώνουν ἀντι-συγκεντρώσεις. Και ποιοί τους χορηγοῦν ἄδειες. Στα “τομάρια” τα σημερινά, ὄπως πολύ σωστά ἐἴπε ο Περίοπας για την κατοχική περίοδο.. Τη γνώμη τοῦ ὀποίου θα πρέπει να ξαναδιαβάσουμε ὄλοι και να ξεφύγουμε πια ἀπό τα κατοχικά σύνδρομα. Κι ο Βρασίδας και ἄλλοι μετρημένα τοποθετήθηκαν ἔξω ἀπό φανατίλες ἀπό ἐδῶ ἤ ἀπό κεῖ.
  Ἀς ἐστιάσουμε, ἀδέρφια, στα χθεσινά: ἐχω δικαίωμα να διαδηλώσω για τα αἰτήματά μου; Ἐχω δικαίωμα να ἀντισταθῶ στον καθημερινό εὐτελισμό τῆς ἀξιοπρέπειάς μου; Να προστατέψω παιδιά και ἠλικιωμένους; Τα ὑπάρχοντά μου; τη σωματική μου ἀκεραιότητα ἤ καΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ; Ἐχω δικαίωμα να ἀπαιτήσω ἀπό την Ἀστυνομία να περιφρουρήσει την ἐκδήλωσή μου; Ἐχω δικαίωμα να ἀπαιτήσω την κατίσχυση τοῦ δικαιώματος τῆς πλειοψηφίας ἔναντι τοῦ 3% Τσύριζα και συνιστωσῶν;
  Ὀλα αὐτά, καταπατήθηκαν χτες. Παρόλα αὐτά, η παρακρατική δῆθεν συναυλία ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Η πρώτη φορά που ἐπιτυγχάνεται κάτι τέτοιο. Χάρη στους κατοίκους που ἔδειξαν ὄτι μόνον καρπαζοεισπράκτορες δεν εἶναι.
  Μια ὀλόκληρη κυβέρνηση, ἔνας ὀλόκληρος Δῆμος Ἀθηναίων, κάτι ἐκατομμυριάκια λάθρο, κάτι βολεμένοι στο σαλόνι τους σαν κι ἐμένα κι ἀπό την ἄλλη μεριά ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ κι ἔνας ΠΑΠΑΣ
  κράτησαν την πλατεῖα τους, ὑπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους.
  Ἀν ὑπάρχουν ἄνθρωποι ἐδῶ που δε νιώθουν ἐκτίμηση γι΄ αὐτούς τους ἀνθρώπους, τους χαρακτηρίζω με τον καίριο χαρακτηρισμό του Περίοπα:τομάρια.

  Like

 9. Γι’ αυτό μας δουλεύουν ακόμα και σήμερα οι ξένοι! Γιατί υπάρχουν ακόμα μαλάκες που μαλώνουν για έναν Εμφύλιο που άρχισε τότε (ναι άρχισε πριν την επίσημη ημερομηνία) και συνεχίζετε μέχρι και σήμερα…
  Όσο για τις δικαιολογίες, η σφαγή αμάχων είναι ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ και όχι αντίποινα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για μεμονωμένα εγκλήματα κατά αμάχων αλλά για ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

  Like

 10. Διαβάζω:
  //Δύο συλλήψεις και 13 προσαγωγές, κυρίως μελών ακροδεξιών οργανώσεων, έγιναν το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στην οδό Αχαρνών, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

  Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι συγκεντρωθέντες στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, περίπου 300 άτομα, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό με ξύλα και άλλα αντικείμενα για να επιτεθούν στα άτομα που πραγματοποιούσαν αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

  Η πορεία, που είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια είχε φτάσει στο σημείο όπου είχαν παραταχθεί οι αστυνομικές δυνάμεις όταν οι συγκεντρωθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με σκοπό να περάσουν για να τους επιτεθούν.

  Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων ακόμα και μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και απομάκρυνε τους συγκεντρωθέντες, ενώ ο εισαγγελέας που ήταν παρών ζήτησε από τους επικεφαλής του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου να μην προχωρήσουν προς την πλατεία, όπου είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν συναυλία, για λόγους δημόσιας τάξης.

  Οι συμμετέχοντες στην αντιρατσιστική πορεία δέχτηκαν τις οδηγίες και γύρισαν μέχρι την Ομόνοια όπου και διαλύθηκαν.//

  Like

  1. Αρα
   από την μια οι διαδηλωτες της αντιρατσιστικής πορείας (πόσοι είπες ότι ήταν;;; αχ ναι δεν είπες)
   και από την άλλη οι συγκεντρωθέντες αυτοί είπες πόσοι ήταν περίπου 300 άτομα
   Και γιατί οι αστυνομικοί ρίχνουν στους μεν και δεν ρίχνουν και στους δε δακρυγόνα;;;
   α ναι γιατί τους δε τους έδωσε οδηγίες ο εισαγγελέας και αυτοί συμμορφώθηκαν χώρια που απ΄τον Αγιο Παντελεήμονα έφτασαν στην ομόνοια για να διαλυθούν γιατί άραγε;;;είναι λίγο μακρυούτσικα αν δεν απατώμαι που δεν απατώμαι.
   Σε ποιό σημείο τους έδωσε οδηγίες ο εισαγγελέας;;;
   Εμ κι αυτοί οι συγκεντρωθέντες δεν πήγαινα να χτυπήσουν την πορεία στο καθ΄οδόν και περίμεναν να φτάσουν στην πλατεία;;;
   Τι να πω;;; ντιπ μυαλό;;;
   Να υπεραπιστούν την πλατεία και τα σπίτια τους;;;
   κακό πολύ κακό

   Like

 11. ..εντάξει όλοι είναι ένοχοι και έχουν ευθύνες, αρχίζοντας πρώτα απ`όλους από τον αρχηγό των ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που βρέθηκαν έξω από τον Άγιο Παντελεήμονα, στην συνέχεια, η ευθύνη έρχεται σε αυτόν που εκτέλεσε με τόσο ζήλο της οδηγίες, (όχι εντολές), οδηγίες είναι, για το πως θα επιβάλουν την τάξη…
  στην συνέχεια οι ευθύνες έρχονται, στους αρχηγους, του ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ κλπ, που δέχθηκαν η έδωσαν αυτήν την ‘βρωμερη διατηγη” και στο τέλος…έχει την ευθύνη η πολιτική ηγεσία, για να ξέρουμε τη λέμε…
  **όμως πάνω από`όλους την ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΕΥΘΎΝΗ φέρει ο ”ΒΑΤΡΑΧΟΣ” ο οποίος οραματίζεται και ”προθυπουργιληκη” που είσαι ΡΕ, καθυστερημένε…? ποια είναι η απάντηση σου, εμπαση περιπτώσει τη θέση πήρες, μπροστά σε αυτήν την κατάντια….?
  γιατί δεν βγήκες, απλά, να ζητήσεις τον διωγμό αυτών των ”αθλιων” που βρέθηκαν εκεί και σήκωσαν ΧΈΡΙ στην Εκκλησίαν μας, στην πίστη μας, ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΣΤΕ…???
  ακόμη περιμένετε οδηγίες για το ”πως” θα πιάσετε το θέμα, από τον ΘΕΙΟ ΣΑΜ ? και ύστερα θέλετε να μας πείσετε ότι το παιχνίδι σας, δεν είναι στημένο ? ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΚΑΛΉ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΊΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΊΣΕΤΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΒΟΥΛΉ.
  Αλλά τη λέω τώρα, τα ΛΕΦΤΆ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΆ.
  *ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ”ΕΣΥ”….ΡΕ, ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ που όπως αποδεικνύετε μας εξαπατησες…?
  γιατί δεν σηκώνεσαι να αποχωρήσεις από αυτό το…αποχωρητήριο…?
  δεδομένου ότι οι λοιπές δημοκρατικές και προοδευτικές και εκσυγχρονιστές και πανανθρώπινες και οικολογικές, και…και..λοιπές αρλουμπολογιες…που οπως φαίνεται, έχουν ανακαλύψει την κότα, με τα χρυσά αυγά και ζουν στον κόσμο τους…
  ΕΣΥ..? τη περιμένεις….? μήπως την επιδότηση των κομμάτων….?

  Like

  1. Έτσι παρουσίασαν οι olympiada, Δυσπιστος, Nancy και Astillais όσα διαδραμαστίστηκαν χθες έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα με το wishful thinking τους.

   Like

   1. Και οι λασπωτήρες στην λάσπη ειδικεύονται
    αυτό δα έλλειπε
    Με την όρεξη θα μείνεις

    Like

 12. Καποιοι εχουνε αναλαβει ενα πολυ συγκεκριμενο “εργο” που μαλλον καθοδηγειται απο τα λεγομενα psy-ops του αμερικανικου πενταγωνου.
  Πεδιο δρασης κατα προτεραιοτητα η εποχη του β’ΠΠ, τοτε που η νεα ταξη εκτελεσε το πρωτο μερος του σχεδιου της με τη χρησιμοποιηση του φασισμου εκεινης της εποχης.
  Τωρα που περασανε στην δευτερη(και απ’οτι φαινεται οριστικη) φαση με το φασισμο “νεου” τυπου και το τελευταιο πραγμα που χρειαζονται ειναι η αντισταση στα σχεδια τους εξισωνουν τον παλιο φασισμο με αυτους που του αντισταθηκανε(π.χ. οι φωτογραφιες χιτλερ-σταλιν διπλα-διπλα).
  Μερος της τακτικης τους ειναι και η αλλαγη της ιστοριας μεσω της δικαιολογησης των φασιστικων εγκληματων λογω της δρασης των….κομμουνιστων.
  Αυτο που προσπαθουνε να πετυχουνε ειναι η συγκαλυψη των αιτιων της γεννησης του φασισμου και αυτων που τον βοηθησανε που βεβαια ειναι οι ιδιοι που βρισκονται πισω απο το σημερινο φασισμο.

  Like

 13. Ο Παπουτσής είναι ένοχος για άλλα πράματα, όχι επειδή έστειλε τα γουρούνια του κοντά σε εκκλησία.
  π.χ. γι’ αυτό εδώ: http://radicaldesire.blogspot.com/2011/01/blog-post_14.html
  – Gestapo κανονικότατη, και τα Wikileaks τον ξεμπρόστιασαν τον Καραγκιόζη υποτακτικό των Η.Π.Α.

  Σάμπως… τα αααλλα γουρούνια που δείρανε και τον παπά, σεβαστηκανε tην εκκλησία?
  (που καποτε δείρανε ΚΑΙ τον παπά του Αγ. Παντελεημονα επειδή έδινε συσίτια σε ξένους)?
  Ο Μιχαλολιάκος, φύρερ της Χρυσής Αυγής ηγήθηκε και στη “συγκέντρωση” χθες.
  Χρυσαυγίτες δέρνανε γονείς μεταναστών μπροστά στα παιδιά τους, την ίδια μέρα.
  Ναι, είναι πολλοί, πάρα πολλοί οι ξένοι. Ναι, υπάρχει πρόβλημα μεγάλο. Λύνεται όμως έτσι?
  Ο συσχετισμός με τα Καλάβρυτα είναι ατυχέστατος.

  Μια λύση είναι να ψηφίζουν οι ξένοι κάτοικοι της περιοχής μπας και φύγει η λέρα της Χ.Α. / ΛΑ.ΟΣ.
  Αλλά… ας μην υπέγραφε ο μεγάλος προδότης ο ΓΑΠ τη Συνθήκη Δουβλίνο 2. Κι ας ΜΗΝ τη σεβαστούμε τη συνθηκη στο μέλλον.
  Μια…. ανορθόδοξη “λύση” είναι και η εξής.
  1. Η Ελλάδα να κηρυχτεί Zώνη Χρήζουσα Ειδική ανθρωπιστική Μέριμνα.
  2. ΟΛΟΙ οι ξένοι που δεν χωράνε λόγω έλλειψης τροφής και στέγης να υπογράψουν δήλωση δεσμευτική ότι θα μείνουν εκτός Ελλάδας για κάποιες δεκαετίες.
  3. ΟΤΑΝ υπογράψουν τη δήλωση (και μόνον τότε) να τους δοθούν Ελληνικά διαβατήρια ώστε να πάνε στας Ευρώπας… :mrgreen: 🙂

  Και ενα μπράβο στον Περίοπα για ορισμένα που είπε (και για το ότι ψάχνει την ιστορία).
  Αλλά… σε ανόητα σχόλια δεν μπορώ να απαντήσω (όπως έκανε εκεινος)

  Like

  1. Παραλήρημα ανθέλληνα αριστεριστή, ανάξιο σχολιασμού.

   Όσο για την ιστορία 1940-50, έχουμε φάει αριστερή πλύση εγκεφάλου 35 χρόνια, αλλά τώρα με το διαδύκτιο, δεν ξέρουν από πού τους έρχονται…

   Like

 14. Έχοντας χάσει τον παππού μου στην πρώτη νιοτη του , από τους γερμανούς και τους συνεργάτες τους, τρελαινομαι βλέποντας ανθρωπους να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα τους, που όμοια τους δεν έκαναν ουτε οι Ούννοι του Αττίλα.

  Μα την αλήθεια, θα ήθελα να δω αυτά τα ελληνόφωνα ρεμάλια να απολαμβάνουν στο πετσί τους τους πειραματισμούς του ινδάλματος τους Μένγκελε….

  Υπάρχει πολύ κοπρος τους Αυγεία για ξεβρωμισμα.Τι θέμα είναι ποτε θα βρεθεί ο δικός μας Ηρακλής….

  Like

 15. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a friend who was doing a little
  research on this. And he in fact ordered me lunch because I
  stumbled upon it for him… lol. So let me reword this….
  Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to talk about this matter here
  on your web site.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s