Η Καλή Χρονιά απαιτεί αγώνα. Καλόν Αγώνα λοιπόν!

Η Καλή Χρονιά δεν είναι δικαίωμα, αλλά κατόρθωμα. Καρπός από το δέντρο του μόχθου. Γιατί όλα τα όμορφα στη ζωή κερδίζονται με μόχθο, με αγώνα, με πίστη. Όλα τα χαρακτηριστικά δηλαδή της Αρετής.

Ότι ομορφότερο υπάρχει σήμερα στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα αγώνα. Όλος ο Ελληνικός πολιτισμός, φορέας κάθε δίκαιου, κάθε ανθρώπινου και αληθινού είναι ζυμωμένος με μόχθο, με θυσία, με αγώνα.

Από τα σπάργανα του. Από τότε που η Γαία έδωσε τα μυστικά της Γεωργίας στα παιδιά της για να τα θρέψει αλλά και να τα εκπολιτίσει.

Έτσι γεννήθηκε ο πολιτισμός. Η ίδρυση της Πόλεως δηλαδή που σηματοδοτούσε την μόνιμη διαβίωση,την κληρονομιά της γνώσης από γενιά σε γενιά. Η λέξη έγινε ομιλία, η ομιλία γραφή, η γραφή ποίηση και λογοτεχνία. Τέχνη της δημιουργίας, τέχνη της αρμονικής συμβίωσης, της κοινωνίας. Οι γηγενείς όμως ποτέ δεν ξέχασαν την μεγάλη Μητέρα. Την τιμούσαν πάντα στις παραδόσεις τους, στις μυσταγωγίες, στις τέχνες και τα γράμματα. Την είχαν στις ψυχές τους ως Πατρίδα, Πατρώα Γη. «ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΣΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΜΝΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ. ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙΝ». Και η θυσία για την Πατρίδα, για τον κοινό πρόγονο, συνεχιζόταν στους αιώνες σαν μία κωδικοποιημένη τελετή, φτάνοντας μέχρι τον Σωλομό και τον Ηλιάκη.

Δύο επιλογές είχε πάντα ο δίποδος. Η μία ήταν να τριγυρνά, να σφάζει να κλέβει για να καρπώνεται τα έτοιμα και η άλλη να γνωρίσει, να δημιουργήσει, να φυτέψει, να υπομείνει, ώστε να καρπωθεί και να απολάβει.

Υπήρχε λοιπόν και ο λύκος της στέπας, ο Οϊγούρος, ο Ούνος, το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα, αλλά πέφτει στην Πατρίδα και την ρημάζει. Μαζί και τα παιδιά της. Από τον Ταμερλάνο, τον Κεμάλ, τον Αδόλφο μέχρι το ΔΝΤ. Δεν σταματά εάν δεν ρημάξει τα πάντα, μέχρι την τελευταία σταγόνα, τον τελευταίο πόρο. Εξοντώνει τους γηγενείς και κρατά τους απολύτως απαραίτητους ως δούλους για να καρπώνεται τον μόχθο τους. Από την Αφρική μέχρι την Χίο, από την Γη των Σεγιέν μέχρι τον Πόντο, παντού η ίδια μάχη.

Η μάχη λοιπόν δεν είναι “ιδεολογική” ή “Μάχη συμφερόντων”. Είναι η ίδια η μάχη της ύπαρξης. Αυτό είναι που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε για να την κερδίσουμε, για την Καλή Χρονιά. Ο στόχος δεν είναι τα “μικρομεσαία εισοδήματα”, δεν ειναι τα “εργασιακά κεκτημένα”, δεν είναι καν τα πετρέλαια και η ΔΕΗ αλλά η ίδια η υπόσταση μας.

Αυτή την υπόσταση μας καλούμαστε να υπερασπίσουμε και θα τα καταφέρουμε μόνο εάν το κάνουμε συνειδητά και όχι με αυταπάτες. Δεν είμαστε “καλοί” επειδή είμαστε Έλληνες. Έχουμε χρέος να είμαστε “καλοί”, ακριβώς επειδή είμαστε Έλληνες. Φορείς δηλαδή ενός πανανθρώπινου πολιτισμού, που κοσμεί την μητέρα Γη, δεν την βιάζει.

Το λευκό αιμοσφαίριο επιβιώνει με στοργή μέσα στον οργανισμό αλλά έχει υποχρέωση να τον διαφυλάξει. Έχει υποχρέωση να αγωνιστεί ανεξαρτήτως τον ισορροπιών και των πιθανοτήτων. Φανταστείτε τα λευκά αιμοσφαίρια να αρχίσουν να λένε “πουρκουά;” όταν τα μικρόβια βρίσκονται εντός των τειχών.

Τα μικρόβια από την άλλη, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό. Μπουκάρουν στον οργανισμό, αρχίζουν τρώνε ασύστολα, χειρότερα και από τους “κοπρίτες” του Παγκάλου, διαλύουν τα πάντα στο πέρασμα τους μέχρι να γονατίσουν τον ασθενή. Εκτός εάν αφανιστούν από την άμυνα του οργανισμού.

Και εδώ είναι το λεπτό σημείο: Τα μικρόβια ποτέ δεν επιτίθενται εάν δεν είναι σε θέση ισχύος. Εάν δεν είναι πολυπληθέστερα από τους υπερασπιστές. Θα λουφάξουν στην πύλη εισόδου, θα πολλαπλασιασθούν και έπειτα θα επιτεθούν. Θα κάτσουν για αιώνες στην Τάκλα Μακάν, στην Γκόμπι μέχρι να την “πέσουν” στην Βακτριανή. Και δεν θα αφήσουν λίθο επί λίθου εάν την καταλάβουν. Θερμοπύλες, Ζάλογγο, Ulundi, δεν θα “γράψουν” ποτέ τα μικρόβια. Αντίθετα, όταν μυριστούν σθεναρή αντίσταση, θα αναζητήσουν τον εφιάλτη, τον άτιμο καρκίνο που διαλύει το ανοσοποιητικό. Τον δοσίλογο, τον υπουργό οικονομικών, την κυβέρνηση που θα ανοίξει την κερκόπορτα.

Αυτόν που θα πείσει τα αιμοσφαίρια ότι δεν ανήκουν στον οργανισμό, αλλά ο οργανισμός τους ανήκει. “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”! Που θα κάνει τα υγιή κύτταρα, καρκινικά: Γκλαμουριά, χλίδα, αρπαχτή, απάτη, Life Style, Ντιντήδες αντί για Απάχηδες. Που θα μετατρέψει τον ιστό σε λίπος: Φάε ρε, διορίσου, δανείσου, βολέψου, άραξε.

Και μετά τα μικρόβια θα διαβούν σαν τα στίφη επάνω στα γυναικόπαιδα της Σμύρνης.

Τόσο σημαντικός είναι ο αγώνας. Βαρύ και το φορτίο αυτών που γεννήθηκαν αιμοσφαίρια και όχι μικρόβια, δεν γίνεται όμως ν’ αλλάξουν ρόλους, όσοι Κωστόπουλοι και αν περάσουν. Βαριά η ύβρις αυτών που από κύτταρα έγιναν καρκίνος. Έζησαν μία νεύρωση για λίγα δευτερόλεπτα, πέθαναν μέσα στους αιώνες.

Αγνοία Μήτηρ πάσης κακίας. Εμείς όμως δεν έχουμε πλέον αυτή την δικαιολογία. Δεν είναι το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ, τα ΧΥΤΑ του Μπόμπολα και το τσιμέντο της Hoechtief.

Και αν περάσαμε από το απόλυτο σκοτάδι στο ημίφως της ημιμάθειας και της παπαγαλίας, όπου η Γη έγινε από επίπεδο αγροτεμάχιο, “περιστρεφόμενη σφαιρική χωματόπετρα με ολίγη από λάσπη” και εμείς το χάβουμε σαν τα χαϊβάνια…

Και αν πρέπει να γίνεις τέκτονας για να σου πουν στον τριακοστοκάτι βαθμό ότι “Μεγάλε η Γη είναι ζωντανός οργανισμός”, αφού σου έχουν κάνει το μυαλό κυμά και εσύ κοιτάς εκστασιασμένος λες και ανακάλυψες ότι υπάρχει τελικά Άι Βασίλης…

Εδώ τα είχαμε πει όλα. Εδώ και παρά πέρα, τα άλλα αδέρφια μας, παιδιά του κοινού μας προγόνου. Και αν ο Σωκράτης περνιέται για “Ελληναράς” με το «ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΣΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΜΝΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ. ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙΝ», όταν οι τότε “εκσυγχρονιστές” άρχισαν στο εξουσιαστικο τους παραλήρημα να τιμούν “είδωλα” αντί για αξίες, ακούστε τα από το ξαδερφάκι μας στην άλλη άκρη της Γης:

Απόσπασμα από την Επιστολή του Αρχηγού των Γηγενών Σηάτλ, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, 1854 (σα να λέμε Στρως Καν ένα πράμα):

“Κανένας δεν μπορεί να πουλά ή να αγοράζει τον ουρανό ή τη ζεστασιά της γης, τη δροσιά του αέρα και το άφρισμα του νερού, γιατί ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. 

Εμείς είμαστε μέρος τους, μέρος της Φύσης… Ο αγέρας είναι ακριβός για τον ερυθρόδερμο, γιατί όλα τον μοιράζονται με την ίδια πνοή: τα ζώα, τα δέντρα, ο άνθρωπος. Είμαστε κομμάτι της γης. Καθετί πάνω στη γη είναι ιερό για το λαό μου.

Η απληστία των Χλωμών Προσώπων θα τα καταβροχθίσει όλα, ό,τι υπάρχει στη Γη, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια έρημο. Από δω και μπρος η ζωή τελείωσε!

Τώρα αρχίζει η επιβίωση!”

Καλόν αγώνα Αδέρφια, όχι για εμάς, για την φουκαριάρα τη Μάνα μας! Καλή χρονιά σε όλους αυτούς που θα αγωνιστούν για να την υπερασπίσουν και μόνο σε αυτούς!

53 thoughts on “Η Καλή Χρονιά απαιτεί αγώνα. Καλόν Αγώνα λοιπόν!”

 1. Χρόνια πολλά κάθε ευτυχία και με υγεία Ολυμπία το 2011.Επίσης εύχομαι να είσαι και αυτή τη χρονιά το πρώτο blog για να μας ενημερώνεις πάντα υπεύθυνα.
  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

  Like

 2. Τα λευκα μου αιμοσφαιρια διπλα στα δικα σας..Σαν τις ασπιδες των 300 του Λεωνιδα η μια διπλα στην αλλη,τιποτα δεν θα περαση.
  Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ.

  Like

 3. Δεν είμαι στοχαστής, δεν είμαι ποιητής δεν είμαι συγγραφέας δεν είμαι καν γραμματιζούμενος που θα έλεγε ο παππούς μου

  Γράφω τις παρακάτω γραμμές όπως μου έρχονται στο νου

  Γεννήθηκα σε ένα μικρο σμαράγδι που λέγεται Ελλάς, σε μια φτωχογειτονιά του Κορυδαλλού που τώρα ξεφύτρωσαν πολυκατοικίες.

  Αλλά στην μνήμη μου και στις αισθήσεις μου παραμένουν ο δρόμος από χώμα που όταν έβρεχε μυριωβολουσε η μάννα Γη,τα φτωχόσπιτα από πέτρα καλωπισμενα με ασβέστη, και οι πανέμορφοι κήποι.

  Ποια μυρωδιά να πρωτοθυμηθώ από τα γιασεμιά, της μποκαβιλιες, της γαρδενιες,…………………………………………….

  Δεν θα κάνω αναφορά σε πρόσωπα και επαγγέλματα και συνάξεις, όχι γιατί δεν θυμάμαι αλλά για να μην γίνω κουραστικός

  Φαντάζομαι κάπως έτσι μεγαλώσαμε οι περισσότεροι

  Τι μπορεί να καταλάβει ο Γαπ απ αυτά;;;;;

  Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω και θα την πάρουμε

  Μανώλης Τσακίρης

  Like

  1. Μανώλη έχεις τον πλούτο που δεν μπορεί να στον πάρει κανένα ΔΝΤ. Γιατί τον έχεις μέσα σου! Καλή Χρονιά!

   Like

  2. Αὐτή εἶναι ἡ Ἑλλάδα μας, Μανώλη, καί θά τήν πάρωμε πίσω!

   Καλή Χρονιά καί Καλή Λευτεριά στό ῎Εθνος!

   Like

  3. Μανώλη
   μέ συγκίνησε τὸ βιντεάκι πολὺ,ἀλλὰ καὶ ὅσα γράφεις ποὺ πράγματι θὰ μποροῦσα νὰ τὰ γράψω καὶ ἐγώ.
   μόνο ἡ γειτονιὰ ἀλλάζει.
   Ἡ δικὴ μου ἦταν ὁ Ἅγιος Παντελεήμων,καί θὰ τὸν πάρω πίσω μαζὶ μὲ τὴν Πατρίδα.
   Νἆσαι σίγουρος!
   Καλή χρονιὰ σὲ σένα καὶ σὲ ὅλους,ἐδῶ μέσα.

   Like

   1. Κόριννα μου τώρα μένω στα Κ Πατήσια πολύ κοντά στην παλαιά σου γειτονιά,έχω ιδίαν αντίληψη των προβλημάτων
    μακάρι και σύντομα
    Καλή χρονιὰ

    Like

 4. Χαρουμενο κι ευτυχισμένο το 2011!
  Μα προ πάντων… ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

  γιώργος καλαμαράς

  Like

 5. ΕΙΘΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΠΥΡΑ (ΤΟ ΜΗ ΟΝΤΟΣ) ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
  ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑ. ΜΟΝΟΝ 100.046 ΨΥΧΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΘΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΡΗΣΜΟΣ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ. Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΑΜΗΝ

  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

  Like

 6. Καλή χρονιά με υγεία,χαρά,προκοπή για όλους!
  Και τώρα *νυν υπερ πάντων αγών*
  Για να ξαναδώ την ΠΑΤΡΙΔΑ μου ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

  Like

 7. Μανώλη Τσακίρη, ἔχεις την Ἐλλάδα μας ὀλάκερη φυλαγμένη στ΄ ἀντρίκια στήθη σου και στην “μυριοβολημένη” ἀπό την ὀμορφιά των λουλουδιῶν της σκέψη σου, παλληκάρι μου. Ὀσο ὑπάρχεις ἐσύ και ἄλλα παιδιἀ που σοῦ μοιάζουν, δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα.Χρόνια Πολλά σ΄ ἐσένα και τα λοιπά φιλαράκια, ἐδῶ.

  Like

 8. Καλή κι ευλογημένη χρονιά γιά, την Πατρίδα.

  Καλή , ευλογημένη και δημιουργική χρονιά γιά την ΟΛΥΜΠΩ.

  Και μην ξεχάσετε ποτέ,πως είμαστε ασυμπίεστοι.Σαν τον αγέρα.

  Σπάρτακος.

  Like

 9. Γρουσουζηδες χρόνια πολλά
  Δύσπιστε φίλε όλο υγεία
  Στέλνει ο Κομμένος σας, δειλά
  Σ’ όλους εσάς, τη συμμορία

  Σαν ξημερώνει με λιακάδα
  Και το κομπιούτερ πάει ν’ ανοίξει
  Νάτη ξυπνά η olympiada
  Για να αρθρογραφήσει

  Πρώτη μέρα αυτή του Χρόνου
  Τη γραμμή τηρεί – κεραία
  Με το λόγο του Καμμένου
  έτοιμο απ’ την προτεραία

  Άλλο θέμα θαν τα Ούφο
  Που ετοίμασε η Nancy
  Και θα βρούμε καναν μπούφο
  Για να μας τα σχολιάσει

  Η Astilais τρέχει επί τόπου
  Κοροϊδεύει στη στιγμή
  Αν του Πατριωτικού Μετώπου
  Δεν τηρείται η γραμμή

  Δέκα θέματα αρκούνε
  Για ημερήσια αρθρογραφία
  Μια και όλοι θα της πούνε
  Να μια δημοσιογραφία!

  Τα κενά κάλυψε Κώστα
  Με γνωστά σου βιντεάκια
  Κι’ Αθυρόστομε έλα χώστα
  Τα γνωστά σου αστειάκια.

  Αντιμνημονιακές κατάρες
  Ώστε νόημα να μη βγεί
  Άρες μάρες κουκουνάρες
  Ότι πει κάθε λωλή!

  Like

  1. Καλόοο, εὐχές και σε σένα, ἐξυπνούλη, που παριστάνεις τον σκορπιό για να κρύψεις μια καρδούλα μαλακή κι εὔπλαστη σαν το ζυμάρι της βασιλόπιτας.

   Like

 10. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΡΦΙΑ!Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!!!!!!!!!!!ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΕΙΑΣ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΤΟ 2011!!!ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΕΣ!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!!!!

  Like

 11. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά! Με δύναμη και κουράγιο για να αντεπεξέλθουμε και να ανατρέψουμε τις καταστάσεις στις οποίες μας έφεραν οι προδότες της Πατρίδας μας και οι ξένοι ανθέλληνες.

  Like

 12. Καλή χρονιά κι ευλογημένη αδέλφια,με δύναμη και κουράγιο για να ελευθερωθεί η πατρίδα από την λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης.

  Like

 13. Καλή χρονιά και επαναστατική,εγώ την ξεκίνησα με το να μην πληρώνω διόδια και έπεται συνέχεια…
  Όποιος φοβάται πέφτει για ύπνο και κοιμάται….
  Και φυλακή να πάω να δοξαστώ ωσάν τους προγόνους μου ωρέ Έλληνες.

  Like

  1. ας το δι@βολο σκ@τόφ@τσ@

   φαίνεσαι πια όποτε ανοίγεις το στόμα σου και μιλάς, ότι είσαι έτοιμος να πεις π@π@ριές.

   Like

   1. το παρα πάνω σχόλιό μου απευθείνεται στην φωτογραφία του βίντεο

    Like

  2. Μπραβο Παυλο για τα διοδια ,να το κανετε ολοι

   εχω απο περσυ το Μαιο που το εφαρμοζω

   Like

 14. Καλή χρονιά και πάλι
  Μπράβο olympiada. Όσο μας απομακρύνουν από τη μάνα γη μας αρπάζουν την πατρίδα που μα ςσυντήρησε αιώνες.
  Η Τάκλα Μακάν είναι μέσα στην Ελλάδα,μέσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ κι εκεί πρέπει να αντιμετωπιστεί!
  Οι ιδεολογίες που την προωθούν είναι ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ, ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ,ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ, ανάλογα την εποχή.

  Like

 15. a) Syggnwmh gia ta greeklish, eimai se asxeto ypologisth
  b) Kalh xronia
  c) Mavriste ta ka8armata, h propaganda paei synnefo: personoftheyear.in.gr

  Like

 16. ΧΡΟΝΙΑΠΟΛΛΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!!ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ,που μασ λειπει……ο προβλημαισμος μου για το 2011 ειναι οτι σημερα δουλεβα,η μαλλον εχτες σε μπαρ ρεστοραντ στο μαρουσι,σκεφτομουν με ποσους εχουμε ανταλαξει γνωμες,εδω και αλλου,με ποσους εχουμε συμφωνησει,με ποσους εχους διαφωνησει…….και αν σε σερβιρα θα ηξερα οτι εισουν εσυ?το νετ οσο καλο τοσο κακο!Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ.η σκεψη ναι,αλλα η αλλαγη ΟΧΙ!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

  Like

  1. Πάνο φωτισμένε,ν’άσαι γερός και δυνατός.Γιατί παίρνουμε όλοι από το φώς σου.

   Like

   1. αδερφε,το φως το παιρνω απ ολους και στο ξανα δινω….οποιος νομιζει οτι παιρνει εχει δωσει πρωτα,οχι σ μενα αλλα στο συνολο!καλη χρονια αδερφε της ψυχης μου!

    Like

 17. Μέρα που είναι θέλω να ευχηθώ

  Να πάνε στο δι@βολο οι 3 που νομίζουν ότι θα αφήσουμε την μάνα μας να πάθει κακό. (ΓΑΠ, Καρατζεφύρερ και Ντόρα)όλοι οι άλλοι είναι κότες.

  Αυτοί που υπέγραψαν την παραχώρηση των εθνικών μας εδαφών.

  ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

  ήδη φάνηκε ο πρώτος αυτόφωτος δικαστής στην Χαλκίδα.

  Εύχομαι στην Ολυμπία Χρόνια Πολλά και σε όλους τους φίλους μου σχολιαστές Χρόνια Πολλά.

  Ναι, θα είμαι σε όλους τους αγώνες για την λευτεριά μαζί σας να πολεμάω και εγώ

  Like

 18. Καλή χρονιά αδέρφια και καλή λευτεριά.
  Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την αγάπη και την γνώση που απλόχερα προσφέρετε καθημερινά μέσα από αυτές τις ιστοσελίδες. Ήμαστε έτοιμοι από καιρό και περιμένουμε το σάλπισμα. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα έρθει μέσα σε αυτόν τον χρόνο.
  Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια.

  Like

 19. Ενότητα, δύναμη και κουράγιο σε όλους μας. Ας θυμηθούμε την Ελλάδα του χθες που τόσο όμορφα περιέγραψε ο Μανώλης και ας πολεμήσουμε για αυτήν. Ας θυμηθούμε τα μάτια των γονιών μας και τους απλούς αγώνες τους για επιβίωση. Ας είναι όλα αυτά η εφαλτήριος σπίθα ενός λαμπρού αγώνα προς την νίκη και την δικαίωση.

  Like

 20. Ευχή;;;
  Ευχές;;
  ουουου πολλές και πραγματοποιησιμες
  σαν το αεράκι και την πρωϊνή αντηλιά
  Χαρές;;;
  Πολλές και εφαρμόσιμες σαν νύχι με κρέας
  Λευτεριές;;
  εκεί κι αν γίνεται ο καλός χαμός
  Αρκεί να ισχύσει το ένα και μοναδικό

  Να λεγόμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ

  (κλεμμένο όπως πάντα απ΄τους στίχους του τραγουδιού του Κώστα Χατζή “και λεγόμαστε άνθρωποι”)
  Παρακαλούνται οι γνωρίζοντες να χαρίσουν αυτό το ΄βίντεο για να συμπληρωθεί η ευχή

  Like

  1. Καλη Χρονια σου κοπελιά ,χαρισμένο σ’ολους μας κατ’ απαιτησή σου :
   ..[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=b7bsA48gH7w&fs=1&hl=en_US&rel=0]..

   Like

   1. Καλέ , Περίοπα, απαιτώ εγώ;;;
    Αιτήση μετα φιλοσήμου υπέβαλλα
    τώρα υποβάλλω και τα σέβη μου.

    Like

   2. Δεν θελουμε σεβασμο αγαπητη, ουτε και “σεβη”,απλα η επιθυμια σου εκτελεστηκε σαν διαταγη απ τη στιγμη που απευθυνοταν στο ΟΛΟΝ για το ΟΛΟΝ.Αυτο ηθελα να “δειξω” πριν αλλα σημερα δεν τα παω καλα μαλλον με τις “εκφρασεις” μου.Οσο για το φιλοσημο σου αυτο το δεχομαι αυτοστιγμη και θελω κι αλλο.

    Like

 21. Λευτεριά στην ψυχή του καθενός. Τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους…
  Καλή Χρονιά, Καλή Δύναμη σε όλους!

  Like

 22. Εγκάρδιες ευχές για ένα 2011 καταξιωμένο σε ατομικό επίπεδο, αγαπημένο σε οικογενειακό επίπεδο, και αναστάσιμο και μονιασμένο σε Εθνικό επίπεδο.
  Να είστε όλοι χαρούμενοι, υπερήφανοι και μπροστάρηδες ωσάν την Ολυμπία.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s