«Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα μείνω στις Βρυξέλλες, θα πιάσω διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, θα δουλέψω στην Ευρωβουλή. Ούτε εισιτήριο επιστροφής υπάρχει!»

Η σπουδή του κ. Παπακωνσταντίνου να υποδείξει τον Κώστα Καραμανλή ως το δράστη της κατάπτυστης δήλωσης πρωθυπουργού που λοιδορεί συλλήβδην τη χώρα ως διεφθαρμένη, δεν συνιστά ένα μεμονωμένο ατόπημα.
Αποτελεί, απλώς, ένα ακόμη επεισόδιο της εν γένει πολιτικής συμπεριφοράς του υπουργού Οικονομικών. Συμπεριφορά που διακρίνεται κυρίως για την εσκεμμένη παραπλάνηση και τα κραυγαλέα ψεύδη απέναντι στους Έλληνες πολίτες.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου συνηθίζει να δεσμεύεται για αποφάσεις που ουδέποτε τηρεί και ουδέποτε ζητά συγγνώμη για τη μη πραγματοποίησή τους.
Μια πρόχειρη σταχυολόγηση τέτοιων τρανταχτών περιπτώσεων πολιτικής εξαπάτησης πείθει και τον πλέον δύσπιστο πολίτη:
 • «Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα μείνω στις Βρυξέλλες, θα πιάσω διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, θα δουλέψω στην Ευρωβουλή. Ούτε εισιτήριο επιστροφής υπάρχει!», δηλώνει, στις 20.5.09 στο δελτίο ειδήσεων του « MEGA ».
 • Κατά την προεκλογική περίοδο (6.9.09) καθησύχαζε τον ελληνικό λαό ότι «το να παγώσουμε τους μισθούς αυτή τη στιγμή, που η χώρα μας μπαίνει σε ύφεση, την ώρα που οι άλλες χώρες της Ευρώπης βγαίνουν από την ύφεση, είναι ό,τι χειρότερο».
 • Επίσης δήλωνε ότι διαφωνεί «με τη λογική των έκτακτων εισφορών. Έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα πάμε σε οποιαδήποτε έκτακτη εισφορά». (14.9.09).
Και, βεβαίως, σε λίγους μήνες, πήρε πολύ σκληρότερα μέτρα από αυτά που αποκήρυσσε…

Μέτρα που παίρνονταν σε ένα αρνητικό περιβάλλον που επιδείνωνε η σωρεία δηλώσεων δυσφήμησης της χώρας από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρωτοστάτησε και σε αυτή τη διαδικασία αμαύρωσης της χώρας. Είναι αυτός που, μιλώντας για την ελληνική οικονομία, είπε στη διεθνή κοινότητα ότι επιχειρεί να αλλάξει «την πορεία του Τιτανικού» (14.2.10). Τον «Τιτανικό» που έριξαν στο «παγόβουνο» του Μνημονίου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ειδικά, για το ΔΝΤ ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε πολύμηνο «ρεσιτάλ» παραπλάνησης:
 • «Δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στηρίζει η ΕΕ» (« L e F igaro », 10.12.09)
 • Διαψεύδοντας δημοσίευμα του Reuters βάσει του οποίου η Ελλάδα πιθανόν να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ μεταξύ της 2ας και 4ης Απριλίου «Αυτά είναι αστειότητες»… «Εμείς σκοπεύουμε να σουβλίζουμε αρνί εκείνο το τριήμερο» («Έθνος», 19.3.10) .
 • «Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι μειοψηφικός και σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται νέα μέτρα».Κ. Ελευθεροτυπία», 28.3.10).
 • «Η λύση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα είναι μεσοπρόθεσμα επιζήμια για την εικόνα της χώρας» («Ελευθεροτυπία», 9.4.10).
 • «Δεν ετέθη ζήτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού. Ο μηχανισμός είναι πολύ σημαντικό δίχτυ ασφαλείας» (10.4.10).
Η φερεγγυότητα του υπουργού Οικονομικών έχει πλέον καταρρεύσει. Όσο και αν συκοφαντεί τη Νέα Δημοκρατία, θέλοντας να αποσείσει από την κυβέρνηση και τον ίδιο τις τρομερές ευθύνες που έχουν για τις ανυπολόγιστες ακόμη συνέπειες από την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου, ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πια ποιος τον κοροϊδεύει...

18 σκέψεις σχετικά με το “«Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα μείνω στις Βρυξέλλες, θα πιάσω διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, θα δουλέψω στην Ευρωβουλή. Ούτε εισιτήριο επιστροφής υπάρχει!»”

 1. Με συγχωρείτε αλλά για πια φερεγγυότητα ομιλούμε; Ο Παπακωνσταντίνου είναι ένα γνήσιο παιδί του υποτιθέμενου για λαϊκή κατανάλωση σοσιαλιστικού μορφώματος που το φωνάζουμε εν συντομία πασοκ. Ως φέρελπις νέος, δίπλα στον τότε πρωθυπουργό τάπερμαν, ως οικονομικός σύμβουλος, μιας και ήταν απόφοιτος του ……London School of Economics, τοποθετήθηκε τα …..«άγια» χρόνια της πράσινης λοβιτούρας, ως ειδικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών, και λόγω των υπηρεσιών του, ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ. Γνώριζε δηλαδή καλά τις εταιρίες που είχαν σχέση με τις τηλεπικοινωνίες, όπως πχ την μίζενς, τα χρυσά συμβόλαια με τον ΟΤΕ, και την μεγαλύτερη ΚΟΜΠΙΝΑ όλων των εποχών! Δηλαδή ένα άτομο με παιδεία πασοκ! Με την γνωστή έφεση στην έπαρση, την δύναμη και το προσωπείο του ιδιώματος ότι κάποιος είμαι. Δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, η απέχθεια που νιώθει για το πρόσωπο του Κ. Καραμανλή, αφού ως γνωστόν, αυτός τους γκρέμισε από την κουτάλα το 2004! Καθετί που θυμίζει Καραμανλή, προκαλεί αναγούλα, στους σαλτιμπάγκους της πολιτικής αφανισμού μέσω κατοχής του ΔΝΤ! Γελάω με την απαίτηση για συγνώμη του πιθηκάνθρωπου στον πρώην πρωθυπουργό, την στιγμή που η απέχθεια του υπερνικά κάθε πιθανό ανθρώπινο συναίσθημα για συγνώμη! Πρέπει να το καταλάβουμε, το τσίρκο της αμαρτωλής πράσινης ύφεσης αποτελείτε από άτομα με εσωτερικό κόσμο, παιδεία της «αλλαγής», της ξενόφερτης απάτης του 1981, που είχε ως σκοπό την πλήρη πρόσδεση στο αμερικανικό άρμα, και την σταδιακή αποδόμηση της εθνικής συνείδησης του ελληνικού στοιχείου. Γενίτσαροι σαν τον Παπακωνσταντίνου «παράγουν» έργο, σύμφωνα με τα βιώματα, τις αρχές που έλαβαν από την αρρωστημένη «κοινωνία» των πρασινοφρουρών του χθες. Κατσαπλιάδες του χθες που μεταλλάχτηκαν σε νεόπλουτοι νεοέλληνες του καναπέ, και θεωρούν ότι είναι κάποιοι, με την σαπρόφυτη αντίληψη για την ζωή!
  Η μόνη ευκαιρία που έχουμε για να στείλουμε το μήνυμα μας στους καταστροφείς της υπάρξεως μας είναι οι επερχόμενες εκλογές. Μετά για διάστημα τριών ετών οι πολιτικοί γενίτσαροι της υποταγής του ΔΝΤ, θα είναι χωρίς εκλογική διαδικασία. Τώρα πρέπει να αποδείξουμε πως δεν είμαστε τα «χαϊβάνια» που μας θεωρεί ο άβερελ της Μάργκαρετ με την ……..πουστωδία του! Συμμετοχή όλων, καταψήφιση των εκπροσώπων των δυνάμεων κατοχής του μνημονίου!
  ΦΟΥΜΟ ΣΤΗΝ ΔΟΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

  1. «σταδιακή αποδόμηση της εθνικής συνείδησης του ελληνικού στοιχείου»

   Εδώ, βέβαια, υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν για τη συμπατριώτισα του, την Αν(νούλα) του Χιονιά…

   Μου αρέσει!

   1. 1.Ηana Diamad.. Eβραικής καταγωγής & Εκλεκτό Τέκνο της λέσχης Bildeberg
    Δραγώνα & Ρεπούση τα παρελκόμενα

    2.Ραγκούσης Εβραικής καταγωγής,μαζί με την Υφυπουργό Αννα Ραγκούση-Νταλάρα

    3΄Σημίτης – Ααρόν Αβουρή
    και ων ουκ έστιν αριθμός
    Περιμένετε λοιπόν Εθνική Πολιτική από Προδότες ;

    Ξεχάσαμε & τον Βουλγαράκη (τέως Υπουργός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ! ) ο Σκατάς

    Τι τους κοιτάτε ρε ; Βαράτε τους (Χαρυ Κλύν )

    Αθάνας

    Μου αρέσει!

  1. Βράχε,
   μου φαίνεται οτι μας …εργάζεσαι κανονικά.
   Πρώτον, έχεις …δέκατα κι εκεί στη ζούγκλα κανει ρεύμα!
   Δεύτερον, πρέπει να ψηφίσεις πρώτα. Μετά άμε όπου θές…
   Θα μου πείς, βέβαια, ότι το άσμα λέει …»θα φύγω σ’ένα μήνα»!
   Αρα , έχουμε χρόνο.

   Ρε σύ, δε πιστεύω να εννοείς τη Ζούγκλα του Ταρζανόπουλου! 😮

   Μου αρέσει!

  1. Τουλάχιστον, να μπορούσαμε να το ψήσουμε κιόλας, διότι προβλέπονται εντός ολίγου και ΄΄κατοχικές μέρες΄΄(εάν δεν έχουν φτάσει ήδη, ποικιλοτρόπως).
   Συντοπίτες, μας έχουν ζώσει ποικιλόσχημοι,ποικιλόφρωνες και ποικιλότραυλοι.

   Μου αρέσει!

 2. ειναι πολυ ωραιο να κανεις διαπιστωσεις αλλα απο σοβαρες προτασεις τιποτα!!πρωτος εγω θα σηκωσω τη σημαια να διωξουμε το δντ!!!βγαινουμε αυριο στο δρομο με μολοτωφ, καραμπινες, πετρες και τη διωχνουμε την τροικα, τους συνδικαλιστες, τους αλλοδαπους και ολους τους σιωνιστες πολιτικους!!!ποιος αναλαμβανει τη χωρα??πως αντιμετωπιζουμε τις εξωθεν απειλες απο βορα και ανατολη με τα ψιχουλα!!!θελω το ονομα του ευπατριδη που θα μας βγαλει απο το αδιεξοδο!!!με τους αμερικανοτρεφουμενους σιωνιστες σαμαρα, γαπ, κορη αποστατη, καρατζαφερη, τσιπρα, καραμανλη, παγκαλο, κουβελη και τρεμοπουλο τι θα κανουμε??θα στησουμε γουδη??θα τους απελασουμε???

  Μου αρέσει!

  1. Ρε συ Ηλια θα ειναι ενας ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΛΑΟΣ στους δρομους ,στα λιμανια και στα συνορα και φοβασαι οτι δεν θα βρει περπατησια ;
   Τετοιες ωρες συνηθως η Ιστορια ειναι γενναιοδωρη με τετοιους λαους,μη φοβασαι.Καποιος θα βρεθει ,να εισαι σιγουρος!
   Μπορει να ανακαλυψουμε κι οτι δεν εχουμε κανεναν αναγκη!

   Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s