Το σφυροκόπημα Καμμένου σήμερα στην εξεταστική. Αποκαλύφθηκε η ύπαρξη των επίμαχων εγγράφων!

Μία πρώτη γεύση για το τι έγινε σήμερα στην εξεταστική για τη Siemens. Βαρύτατες οι ευθύνες, ορυμαγδός οι αποκαλύψεις. Διαβάστε με προσοχή:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πριν αρχίσει η συνεδρίαση, για να έχουμε όλοι γνώση, να ξέρουμε τι μας γίνεται, θέλουμε να μας διανεμηθούν τα έγγραφα του κ. Γκρόζου, τα οποία δημοσιεύτηκαν, εστάλησαν στις 12 Ιουλίου 2010, πρωτοκολλήθηκαν στις 23 Αυγούστου 2010 και τα βλέπουμε μέσω εφημερίδων. Θα σας παρακαλέσω να μας διανεμηθούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Άρα, συμπίπτετε με το αίτημα του κ. Παπαδημούλη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ορίστε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Έχει υποβάλει αντίστοιχο αίτημα ο κ. Παπαδημούλης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν ο κ. Παπαδημούλης έχει αυτό το αίτημα και εγώ κάνω το ίδιο. Παράλληλα θα ήθελα να μας διανεμηθεί και το σύνολο των εγγράφων από τον κ. Γκρόζο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ποιο σύνολο; Προσδιορίστε το σύνολο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το σύνολο είναι τα έγγραφα τα οποία σας εστάλησαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής από την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εισόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τα οποία ήρθαν το Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Παρακαλώ να μας διανεμηθούν για να μπορούμε να μιλήσουμε, διότι εδώ προκύπτουν θέματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Νομίζω ότι τα αρχεία είναι στη διάθεσή σας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν είναι στη διάθεσή μας, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Όχι, είναι στη διάθεσή σας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ θα σας παρακαλέσω, λοιπόν, αφού είναι στη διάθεσή μας, να μας τα δώσετε πριν αρχίσει η συνεδρίαση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν έχω καμία αντίρρηση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άρα, θα μας δοθούν. Δώστε εντολή στη Γραμματεία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σας παρακαλώ, επειδή ζητάτε όγκο εγγράφων…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν ζητάω όγκο εγγράφων. Ζητάω τα έγγραφα –αν υπάρχει όγκος, είναι ακόμη πιο σοβαρό το θέμα- τέσσερα έγγραφα, τέσσερις επιστολές είναι. Μπορούμε να τις έχουμε; Εάν είναι όγκος, πρέπει να δοθεί όγκος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Παρακαλώ, υποθέτω ότι μιλάτε σοβαρά εδώ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πάντως, εγώ δεν θεωρώ σοβαρό το να παίρνετε ένα έγγραφο στις 12 Ιουλίου και να το πρωτοκολλείτε λίγο πριν εξεταστεί ο κ. Τσοχατζόπουλος, χωρίς να έχει διανεμηθεί και να αφορά τον ξάδερφό του. Αυτό, αφού θέλετε να μιλήσουμε περί σοβαρότητος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κατ’ αρχήν, κύριε συνάδελφε, όλα τα έγγραφα και αυτά στα οποία αναφέρεστε αναφέρθηκαν στην Επιτροπή μας, εξαγγέλθηκαν και διανεμήθηκαν. Αν τώρα εσείς θέλετε και άλλα έγγραφα, είναι στη διάθεσή σας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εσείς μου είπατε χθες τηλεφωνικά ότι ακόμη δεν τα έχετε βρει. Δεν το ξέρατε χθες. Τώρα τα βρήκατε και έχουν διανεμηθεί κιόλας; Σας παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σας παρακαλώ εγώ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλω να μας τα δώσετε, για να είμαστε κοινωνοί και οι ίδιοι, διότι εδώ πέρα υπάρχει θέμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Επιτέλους και παρακαλώ όλους τους συναδέλφους και για τη σοβαρότητα και για την υπευθυνότητα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εάν τίθεται ξανά θέμα σοβαρότητας, κύριε Πρόεδρε, επειδή υπάρχει περίπτωση εκ δόλου να έχουν αποκρυφτεί έγγραφα, σας ζητώ τώρα επισήμως ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής να μας τα δώσετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για να μπορούμε να μιλήσουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Προσδιορίστε τα έγγραφα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα έγγραφα που προέρχονται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εισόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τα οποία έχουν έρθει το Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2010.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μάλιστα. Ας βρεθούν τα έγγραφα. Πάντως το έγγραφο για το οποίο έγινε όλο το θέμα έχει ημερομηνία 24.08, σελίδα πέμπτη από τα Πρακτικά, το υπ’ αριθμόν 16 είναι οι ανακοινώσεις που γίνονται και σας διαβάζω: «Το υπ’ αριθμ. 1521/6/12.07.2010 έγγραφο της Επιτροπής Καταπολέμησης, Νομιμοποίησης Εισόδων Εγκλήματος από Εγκληματική Δραστηριότητα με θέμα τέσσερα αιτήματα δικαστικής συνδρομής 362/23.08.2010». Αυτά ανακοινώθηκαν και διανεμήθηκαν, κύριε συνάδελφε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πότε, κύριε Πρόεδρε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σας επαναλαμβάνω, στις 24.08.2010.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από πότε το παραλάβατε, κύριε Πρόεδρε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Υπάρχει πάνω στα έγγραφα, κύριε συνάδελφε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στις 12.07.2010, κύριε Πρόεδρε, ενάμιση μήνα πριν το έχετε παραλάβει, με χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον, απόρρητο». Αν θεωρείτε ότι εξαιρετικά επείγον είναι ένα έγγραφο το οποίο το παραλαμβάνετε εν συνεδριάσει της Επιτροπής στις 12 Ιουλίου και το πρωτοκολλείτε στις 23 Αυγούστου, τότε νομίζω, κύριε Πρόεδρε, υπάρχει θέμα.

Δεν αφορά, όμως, μόνο αυτό το έγγραφο. Φέρεται να υπάρχει και προγενέστερο έγγραφο, το οποίο είναι τον Ιούνιο 2010.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Προσδιορίστε το έγγραφο, κύριε συνάδελφε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας προσδιορίζω. Τη Δευτέρα το  πρωί, λοιπόν, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπάρχει αναφορά σε έγγραφο που αναφέρεται τον Ιούνιο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Καταλαβαίνω ότι για λόγους δημοσιότητας θέλετε εντυπώσεις. Πιθανώς δεν θα βάζατε τέτοιο θέμα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θεωρώ, κύριε Πρόεδρε, ότι εκ δόλου εσείς προσωπικά αποκρύψατε το έγγραφο για ενάμιση μήνα, για να μην εξεταστούν πολιτικά πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ τα οποία εμπλέκονται στο μαύρο πολιτικό χρήμα, για να σας πω ευθέως την κατηγορία.

(MT)

(IK)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σας παρακολουθούσε ο αστυνομικός …

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας υποβάλλω μομφή, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, γιατί με τον τρόπο που απαντάτε, δεν μας κάνετε σαφές για ποιο λόγο ένα έγγραφο με χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον», το οποίο παραλάβατε στις 12 Ιουλίου, το πρωτοκολλήσατε στις 23 Αυγούστου. Σας ερωτώ εάν υπάρχει άλλο έγγραφο προγενέστερο από τον Ιούνιο, όπως έγραψε η κα Μπουγάτσου στην «Ελευθεροτυπία» τη Δευτέρα το πρωί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ήδη ζήτησα να προσκομιστούν στην Επιτροπή τα έγγραφα που ζητήσατε για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Σας επαναλαμβάνω όμως πως, επειδή η Επιτροπή διέκοψε τις εργασίες της και ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος ήταν στην Αθήνα, τα έγγραφα που έρχονταν παρέμεναν σφραγισμένα. Αποσφραγίστηκαν, πήραν αριθμό πρωτοκόλλου, ανακοινώθηκαν στην Επιτροπή και διανεμήθηκαν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας θυμίζω ότι υπήρχαν συνεδριάσεις μετά τη 12η Ιουλίου με εξέταση μαρτύρων και από τη στιγμή που ήταν έγγραφα με τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον», θα μπορούσαν να είχαν διανεμηθεί. Μέχρι τις 20 Ιουλίου συνεδριάζαμε. Είχαμε εξετάσεις μαρτύρων.

Δεύτερον, υπάρχει θέμα εάν υπάρχουν προγενέστερα έγγραφα. Η «Ελευθεροτυπία» γράφει ότι υπήρχαν έγγραφα του Ιουλίου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Όποια έγγραφα υπάρχουν, από αυτά που ζητήσατε, δηλαδή της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, να διανεμηθούν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και της Επιτροπής Καταπολέμησης για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ωραία, όποια εισερχόμενα Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου υπάρχουν, να διανεμηθούν. Σας θυμίζω, όμως, ότι …

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το πρωτόκολλο που έχει σήμερα η «Ελευθεροτυπία» έχει αριθμό 24 από το ιδιωτικό σας αρχείο, ενώ το έγγραφο που διανεμήθηκε σήμερα έχει επίσημο πρωτόκολλο 23 Αυγούστου και είναι από το επίσημο πρωτόκολλο της Επιτροπής. Τι σημαίνουν αυτά;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κάνετε λάθος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να, εδώ είναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κάνετε λάθος. Δεν έχω ευθύνη για το πρωτόκολλο αποστολής. Έχω ευθύνη για το πρωτόκολλο της παραλαβής.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για το πρωτόκολλο παραλαβής σας λέω. Το επίσημο πρωτόκολλο παραλαβής έχει ημερομηνία 23 Αυγούστου 2010. Το πρωτόκολλο που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», του ιδίου εγγράφου, δεν έχει πρωτόκολλο επάνω. Έχει αριθμό εισαγωγής 24, στο αρχείο σας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν έχω προσωπικό αρχείο. Κάνετε λάθος.

Σας ενημερώνω ότι για τέσσερις εβδομάδες δεν λειτουργούσε η Επιτροπή μας. Στις 15 Ιουλίου έγινε η τελευταία συνεδρίαση. Αυτό που βλέπετε εσείς με ημερομηνία 12 Ιουλίου είναι προφανώς το πρωτόκολλο με το οποίο έφυγε από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος. Δεν έχει να κάνει με πρωτόκολλο παραλαβής εδώ.

Μετά τις διακοπές βρήκαμε έναν όγκο εγγράφων που αποσφραγίστηκαν. Δεν είχαν αποσφραγιστεί προηγουμένως. Αυτά πρωτοκολλήθηκαν και διανεμήθηκαν όλα στην Επιτροπή μας. Άρα, το θέμα που βάζετε δεν είναι …

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέτω θέμα, κύριε Πρόεδρε, γιατί εξετάσαμε τον κ. Τσοχατζόπουλο και ο διαχειριστής της TORCASSO, όπως προέκυψε από την Επιτροπή του Βατοπεδίου, είναι εξάδελφός του. Μιλάμε πιθανώς, λοιπόν, για μαύρο πολιτικό χρήμα.

Επίσης, οι ημερομηνίες που φέρεται να έχουν γίνει τα γυρίσματα των λογαριασμών στην Κύπρο, είναι οι ίδιες ημερομηνίες που παρήχθη το 1.000.000 ευρώ -1.000.000 δολάρια με ισοτιμία 0,92 εκείνη την ημέρα- και φέρεται να πήγε προς την Ελβετία, όπου αναφέρεται στη συμφωνία Χριστοφοράκου με την SIEMENS.

Θα σας θυμίσω, λοιπόν, ότι το αίτημα που κάναμε στην αρχή ήταν να ανοίξει ο λογαριασμός της Ελβετίας, από το Μάρτιο. Το Μάιο ανοίγει ο λογαριασμός της Ελβετίας, εκεί που είπαν ότι τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στον κ. Τσουκάτο και σε κάποιον άλλον, προκύπτει η TORCASSO από τον Ιούνιο, δεν ενημερωνόμαστε, έρχεται δεύτερο έγγραφο τον Ιούλιο, δεν ενημερωνόμαστε, πρωτοκολλείται το έγγραφο στις 23 Αυγούστου, δεν ενημερωνόμαστε, εξετάζουμε τον κ. Τσοχατζόπουλο και δεν λέμε τίποτα. Γι’ αυτό σας τα λέω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σας παρακαλώ. Εσείς τώρα δημιουργείτε θέμα, όπως εσείς το αντιλαμβάνεστε, ενώ την πράξη δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εσείς το δημιουργείτε.

Σας ξαναλέω το εξής: Όλα τα έγγραφα ανακοινώνονται και διανέμονται, όπως έγινε και με το συγκεκριμένο έγγραφο μόλις ξεκίνησε η Επιτροπή μας. Αν υπήρχε λόγος να αποκρυβεί το έγγραφο, δεν θα υπήρχε ούτε στην ανακοίνωση ούτε στο αρχείο της Επιτροπής. Είμαι σίγουρος ότι αρκετοί συνάδελφοι μέσα εδώ έψαξαν και το βρήκαν, όπως έψαξα να το βρω κι εγώ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν το γνωρίζετε, δηλαδή, εσείς; Γιατί αν το γνωρίζετε πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τσοχατζόπουλο πώς είναι δυνατόν η εταιρεία του εξαδέλφου του, η TORCASSO, να φέρεται εμπλεκόμενη με μαύρο πολιτικό χρήμα, όπως προκύπτει από τη SIEMENS; Άρα, προφανώς, είτε δεν το γνωρίζατε και εσείς, γιατί δεν είχατε δει το έγγραφο ή το αποκρύψατε. Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι το δεύτερο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Έγγραφο το οποίο παραλάβατε εσείς ο ίδιος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ το παρέλαβα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Βεβαίως.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι παρέλαβα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μα, διανεμήθηκε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ψεύδεστε, κύριε Πρόεδρε. Εγώ δεν έχω παραλάβει τίποτα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Παραλάβατε και …

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αναφέρομαι στα Πρακτικά που ήταν ανηρτημένα στο διαδίκτυο. Το έχω ζητήσει επανειλημμένως.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Όλα τα έγγραφα διανέμονται σε όλους τους συναδέλφους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δηλαδή, μας  λέτε ότι δεν υπάρχει έγγραφο του Ιουνίου, που αφορά την TORCASSO, από την Επιτροπή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Εσείς το λέτε αυτό. Εγώ ζήτησα μετά από αίτημά σας όλα τα έγγραφα. Θα δούμε, λοιπόν, τι έγγραφα υπάρχουν.

Μιλάμε, όμως, για έγγραφα που έχουν ανακοινωθεί και έχουν διανεμηθεί και στα Κόμματα και σ’ όλους τους συναδέλφους και επίσης υπάρχουν στο αρχείο της Επιτροπής.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά, δηλαδή, τα αγνοήσαμε όλοι; Ή τα έχουμε κάνει πλακάκια με τον κ. Τσοχατζόπουλο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν ξέρω …

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ή δεν ψάχνουμε να βρούμε το 1.000.000, πού πάει στην Ελβετία;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν θα κατηγορείτε, όμως, τον Πρόεδρο για έγγραφα που ανακοινώθηκαν και διανεμήθηκαν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ανακοινώθηκαν ενάμισι μήνα μετά, ενώ συνεδρίαζε η Επιτροπή.

Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μα, κύριε συνάδελφε, πάλι διαστρεβλώνετε την αλήθεια. Μου αναφέρετε αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία εξόδου από την Επιτροπή, τη 12η Ιουλίου. Προφανώς, δεν έφτασε μέχρι τις 15 Ιουλίου στην Επιτροπή μας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, για να μην υπάρχει παρεξήγηση, κλείνω την παρέμβασή μου με το εξής: Ζητώ να κληθεί ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην Υπουργός Άμυνας, ξανά στην Επιτροπή και ο πρώτος εξάδελφός του, διαχειριστής της εταιρείας TORCASSO και παράλληλα να εξεταστούν και ο κ. Τσουκάτος, που αναφέρεται στην κατάθεση Χριστοφοράκου ότι ο κ. Τσουκάτος και κάποιος άλλος χειρίστηκαν 1.000.000 ευρώ σε λογαριασμό της Ελβετίας, για να δούμε τελικά τι έχει γίνει.

14 σκέψεις σχετικά με το “Το σφυροκόπημα Καμμένου σήμερα στην εξεταστική. Αποκαλύφθηκε η ύπαρξη των επίμαχων εγγράφων!”

 1. Μπράβο και πάλι στον κ. Καμμένο. Αλλα κατόπιν της ανάγνωσης των διαλόγων, μου γεννάται η απορία: Μήπως ο άνθρωπος πρωταγωνιστεί άθελά του σε θεατρικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ? Εκτός εαν αυτό εξυπακούεται. Μα τί άλλο να σκεφτώ η κακορίζικη…

  Μου αρέσει!

 2. Μπορεί κανείς «Αρθρογράφος» νά μάς δώσετε τό κόστος τών αποζημιώσεων τών Ηθοποιών τής εν λόγω διακομματικής παραστάσεως ?? Καί ιδιαιτέρως τού Πρωταγωνιστού, Κου Καμμένου ???
  Πάντως, ο Σκηνοθέτης Κος Πρόεδρος, ώς άριστος γνώστης τού Σπόρ αυτού, μεθοδεύει συστηματικώς τήν επόμενη Παράσταση – Κονόμα, πού θά έχει τίτλο : Προανακριτική Επιτροπή….

  Έχω, δέ, ξανα-απαιτήσει : Ούτε φράγκο αποζημίωση στούς διακομματικούς ηθοποιούς τής Παραστάσεως αυτής, εάν δέν συντάξουν ΚΟΙΝΟ, ΟΜΟΦΩΝΟ πόρισμα ….

  Πάντως, επειδή προχθές τούς ψάχνατε εδώ στό «Ολυμπία», νά σάς κατευθύνω ΕΓΩ, ο διπλωματούχος Ντετέκτιβ AnyparktOs :

  «» Σαν σήμερα (12/10/ Χ Χ Χ Χ ) 1810: Διοργανώνεται (σ.σ.
  Α : Στό Μόναχο !!!), η πρώτη «Οκτόμπερφεστ» για να εορταστούν οι γάμοι του πρίγκιπα Λουδοβίκου της Βαυαρίας με την πριγκίπισσα Τερέζα της Σαξονίας. Η γιορτή θα γίνει θεσμός αργότερα ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο.»» (radar-gr.blogspot.com).

  Μου αρέσει!

  1. Για 27η φορά, να διευκρινήσουμε ότι οι βουλευτές της εξεταστικής είναι αρκετά μάγκες ώστε από την πρώτη στιγμή να έχουν παραιτηθεί των δικαιωμάτων τους για τις αποζημιώσεις που λες, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους των άλλων εξεταστικών. Οπότε τι συνεχίζεις την καραμέλα;

   Μου αρέσει!

   1. Αρχικώς, καί επειδή θά επακολουθήση……(μπόχ),

    οφείλω νά ευχαριστήσω τό Μπλόγκ, πού, τόσον καιρό τώρα, μέ φιλοξενει, χωρίς λογοκρισίες ή βρισίδια…
    (άλλο καπέλλο οι….σχολιαστές….),
    άν καί δέν είμαι τό …καλύτερο παιδί εδώ μέσα !!!
    (άν καί, επίσης, είμαι τό εξυπνότερο !!).

    Επί τού θέματος, τώρα : Δέν μπορώ νά φανταστώ, ότι όλοι σας εκεί μέσα, είσαστε τόσον ΑΦΕΛΕΙΣ, Ή ΑΝΟΗΤΟΙ, ή, όπερ πιθανότερο, τόσο ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, υπηρέτες τών κομματικών σας σκοπιμοτήτων.

    ΑΜΟΙΒΗ ΘΕΣΠΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΝΟΜΟ, (Ή ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ), ΟΥΔΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΗΘΗ.
    ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ, ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.

    ΚΑΤΟΠΙΝ, μπορεί νά τήν διαθέσει γιά όποιον σκοπό επιθυμεί.

    Μου αρέσει!

 3. Γιατί ξεχνάτε την Παλαιστίνη Ολυμπία?Δεν αξίζει να ασχολείστε και με αυτούς τους έρημους σκλαβωμένους από την σιωνιστική τυραννία φτωχούς ανθρώπους?
  Παράπονο το έχω από το Μπλογκ.
  Ενοχλεί κανέναν?

  Μου αρέσει!

   1. Διάβασε αυτά:
    https://olympia.gr/2008/12/27/gaza_raids/
    https://olympia.gr/2009/01/04/history-israel-palestine/
    Και κάνε μία περιήγηση για να βρεις και το τραγικό φωτορεπορτάζ για τη σφαγή στην Γάζα.

    Διάβασε όμως και αυτό:
    https://olympia.gr/2010/06/08/%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%AE-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/
    Για να ξεκαθαρίσουμε ότι η έννοια «Ελευθερία» είναι αρκετά ιερή για να την κολλάει στο κούτελο ο κάθε εκλεκτός του καπιταλισμού.

    Νομίζω θα βγάλεις τα συμπεράσματα σου.

    Μου αρέσει!

 4. Ο Βαλυράκης προϊστάμενος της ΚΥΠ και της αστυνομίας δεν μπήκε τυχαία πρόεδρος στην επιτροπή.
  Δύσκολος αντίπαλος.Μακάρι ο Καμμένος και ο Παπαδημούλης να ξεσκεπάσουν την σαπίλα.
  Η Siemens έχει φάει μέσω υπερτιμολογήσεων πάνω από 100δις από τον Ελληνικό λαό.Ληστρικές συμβάσεις από το 1980.Αμύθητα νούμερα.
  Τηλεπικοινωνίες-Στρατός-Δίκτυα-Αεροδρόμια…παντού η Siemens.Γερμανική δεν είναι ?
  O Τσοχατζόπουλος στην Γερμανία δεν ήταν? Μήπως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η Γερμανική Κυβέρνηση?
  Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι που μας πουλάνε όπλα για 50χρόνια,τζάμπα,κοψοχρονιά,μας τα χαρίζουν… δεν ήξεραν για όλα αυτά ? Ο Ανδρέας που έμενε στην Αμερική,με τόσους φίλους,κανείς δεν τον ενημέρωσε για το πάρτυ ?…
  Τι μαλακίες σκέφτομαι ο χαζός τώρα…κακίες

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s