ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ; ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΡΚΑΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ.

 

Εγγραφο-φωτιά ΑΠΟΚΡΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΥ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ» ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΡΑΣΑΝΤΕΛ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΡΚΑΣΟ… ΓΙΑΤΙ; ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ…

 

Μετά το Βατοπέδιο, η Torcaso εμπλέκεται και στη Siemens

 

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010
Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Ενα έγγραφο – βόμβα συνδέει την εξωχώρια εταιρεία που θεωρείται ύποπτη για «πλυντήριο» πολιτικού χρήματος, την TORCASO, και με τα μαύρα ταμεία της Siemens, πέραν της εμπλοκής της σε αγοραπωλησίες ακινήτων με τη Μονή Βατοπεδίου.

 

Με την ένδειξη «εμπιστευτικό» έφτασε στην επιτροπή για τη Siemens το έγγραφο για τα εμβάσματα στην εταιρεία Torcaso, η οποία έχει οδηγήσει σε ακίνητα του Ακη Η TORCASO έγινε αρχικά γνωστή το 2009 από την πρώτη εξεταστική για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Ακολούθως οδήγησε σε ακίνητα του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και τώρα ετέθη στο στόχαστρο και για συναλλαγές με τη Siemens.

Το έγγραφο αυτό, με την ένδειξη «Εμπιστευτικό», έφτασε το καλοκαίρι στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens και φέρει την υπογραφή τού τότε προέδρου της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Στέλιου Γκρόζου.

Σύμφωνα μ’ αυτό, τρία εμβάσματα συνολικού ύψους 6,7 εκατ. δολαρίων που μεταβιβάστηκαν στην TORCASO από τον λογαριασμό 051524866 της Morgan Stanley Ζυρίχης προέρχονται από τη Siemens και σχετίζονται με την ερευνώμενη υπόθεση.

Σύνολο 6,7 εκατ. δολάρια

Τα τρία εμβάσματα που εισέρρευσαν στην TORCASO αφορούν:

1) 4,5 εκατ. δολάρια την 1η Νοεμβρίου 1999

2) 1,2 εκατ. δολάρια στις 10 Ιανουαρίου 2000 και

3) 1 εκατ. δολάρια στις 7 Μαρτίου 2000.

Η Επιτροπή, με το έγγραφό της αυτό, υποστηρίζει ότι τα 6,7 εκατ. δολάρια εστάλησαν από τη Siemens και συνιστά το άνοιγμα του λογαριασμού 051524866 της Ζυρίχης ώστε να αποκαλυφθεί ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Siemens και TORCASO.

Το έγγραφο αυτό της Επιτροπής διαβιβάστηκε από την εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του σκανδάλου Siemens στους ειδικούς εφέτες ανακριτές Μ. Νικολακέα και Ι. Φιοράκη οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ζητήσει από τις ελβετικές αρχές να αποκαλυφθεί ο δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού της Morgan Stanley.

Πάντως, αν ο δικαιούχος του λογαριασμού προβάλει αντιρρήσεις και μπλοκάρει το άνοιγμά του με ένδικα μέσα, το Δημόσιο πρέπει να υποστηρίξει με νομικό παραστάτη που θα ορίσει στη Ζυρίχη το αίτημά του, όπως έγινε και με την υπόθεση του λογαριασμού Α. Rocos, πίσω από τον οποίο κρυβόταν ο πρώην υπουργός Τ. Μαντέλης.

Εντύπωση προκαλεί ότι το «Εμπιστευτικό» του κ. Γκρόζου αποσιωπήθηκε από την εξεταστική της Siemens ή πέρασε απαρατήρητο από όλους τους βουλευτές, πιθανώς λόγω της έκτασης των εγγράφων που καθημερινά χειρίζονταν. Εκτός και αν το έγγραφο αυτό δεν κοινοποιήθηκε και εστάλη σιωπηρά στους ειδικούς εφέτες ανακριτές.

Ηταν «γέφυρα»;

Ως προς την TORCASO πάντως, πολλές «συμπτώσεις» δημιουργούν την αίσθηση ότι η κυπριακή αυτή εταιρεία ήταν «γέφυρα» για να περιέλθουν αξιόλογα ακίνητα στην ιδιοκτησία του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Η TORCASO Investments Limited συνεστήθη στις 3/8/1999 με πραγματικό ιδιοκτήτη τον Νικόλαο Ζήγρα, εξάδελφο του πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου και μέτοχο στην ATS Trustees (ως επίτροπος εμπιστεύματος που κρατά τις μετοχές για λογαριασμό του beneficial owner). Από το 2004 οι μετοχές της μεταβιβάστηκαν σε Κύπριο δικηγόρο.

Η εταιρεία αυτή αμέσως μόλις συνεστήθη αγόρασε το ακίνητο στον δεύτερο όροφο της Κομνά Τράκα 3, το οποίο στη συνέχεια πέρασε στην κατοχή του κ. Τσοχατζόπουλου. Ηδη ο πρώην υπουργός είχε αγοράσει ακίνητο στον τρίτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, δηλαδή το 2000, η TORCASO αγόρασε στην ίδια περιοχή τη διώροφη κατοικία που το 2007 πούλησε στη Μονή Βατοπεδίου.

Στην TORCASO ανήκε και το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33, που το 2001 πωλήθηκε στη Nobilis και στη συνέχεια αγοράστηκε από τη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου, Βίκη Σταμάτη, στο μεταίχμιο της φορολόγησης των ακινήτων των εγγεγραμμένων σε off shore εταιρείες.

Ζήτησαν άνοιγμα

Στην «Κ.Ε.» στις 10 Οκτωβρίου 2010, ο Χρήστος Ζέρβας έγραψε πως και οι συντάκτες – ελεγκτές του πορίσματος της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι διερεύνησαν τις μεγάλες συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου, ζήτησαν να ενεργοποιηθεί δικαστική συνδρομή για το άνοιγμα του τροφοδότη λογαριασμού της Ζυρίχης που έστειλε στην TORCASO τα 6,7 εκατ. δολάρια.

Επίσης, στο ίδιο δημοσίευμα στην «Κ.Ε.» αναφέρεται ότι η ειδική εφέτης ανακρίτρια Ειρήνη Καλού ακόμα αναμένει από τις κυπριακές αρχές την αποκάλυψη του λογαριασμού και των συναλλαγών της TORCASO με τη Μονή Βατοπεδίου, εν αναμονή της εκδίκασης σχετικής προσφυγής που συνοδεύεται από αιτιολογημένη δικαστική παραγγελία. *

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=212559

 

8 σκέψεις σχετικά με το “ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ; ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΡΚΑΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ.”

 1. ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΑΠΙΑ .
  ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΜΟΝΟ ΦΘΟΡΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΕΡΕΙ.
  ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΝΕ…..

  Μου αρέσει!

 2. αντε, αντε..λιγο ακομα..
  και θα φτασουμε και στα λεφτα της ΑΣΠΙΣ ..
  κουραγιο αδερφια..μαζευτηκαν και παλι οι γνωστοι αναδελφοι!
  θα μαθουμε για ιστορικους λογους πού ταξιδευαν τα εφαπαξ μας της τελευταιας 20ετιας!!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s