Οδήγησαν την Ελλάδα στην αγχόνη του ΔΝΤ από προσωπικό συμφέρον και όχι κατ’ ανάγκη. Αξίζουν παραδειγματική τιμωρία.

Οι Έλληνες Γερμανοτσολιάδες βγάζουν την χώρα από την Ευρωζώνη, αφού την ξεζούμισαν. Ιδού τα στοιχεία για την εξεταστική του μνημονίου που πρέπει να τους τιμωρήσει παραδειγματικά.
ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ. Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΦΘΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 122 ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 24 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ! Την επόμενη μέρα, συνεδρίασε το Ecofin και πήρε τις αποφάσεις…
(από τις αρχές του 2010 είχαμε αποκαλύψει το σχέδιο, τώρα, έναν χρόνο μετά δικαιωνόμαστε ενώ οι ντόπιοι επίορκοι του ΔΝΤ αναμασούν γελοίες δικαιολογίες)

Πολλούς μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωση υπαγωγής της χώρας στην αγχόνη του ΔΝΤ, είχαμε αποκαλύψει τα βήματα και τις ενέργειες που παρέπεμπαν σαφώς σε πολιτικό σχέδιο αποκοπής της Ελλάδας από τις δομές της ΕΕ, ώστε να ολοκληρωθεί η καταλήστευση των Εθνικών πόρων. Τώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ αλλά και του ίδιου του ΔΝΤ, φαίνεται ξεκάθαρα πως η χώρα δεν είχε την ανάγκη αυτής της «λύσης», αλλά αντίθετα, ο σχεδιασμός ωφέλησε μόνο το ΔΝΤ και την κουστωδία πολιτικών – επιχειρηματιών που συνδέονται με τον οργανισμό. Το πλιάτσικο που συντελείται αυτή την στιγμή θα μείνει στην ιστορία καθώς μία χώρα, «ισότιμο μέλος» της ΕΕ, οδηγήθηκε ως μπανανία στην υποτέλεια από επίορκους πολιτικούς. Αυτή είναι η αλήθεια, που επιβεβαιώνεται με τα τελευταία στοιχεία και ωθεί σε μία συντονισμένη δράση ώστε να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα.

Από τις 2 Μαρτίου λοιπόν, αποκαλύψαμε την κρυφή αναφορά της Goldman Sachs που περιέγραφε ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους η Μέρκελ τηρούσε αυτή την σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας. Ο σκοπός ήταν κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο, να ενεργοποιηθεί το άρθρο 122 της συνθήκης της Λισσαβόνας ώστε να πληρώσουν ΟΛΑ τα μέλη της Ευρωζώνης (και αυτά εκτός Ευρώ) την διάσωση των PIGS. Μέσα στις δομές της ΕΕ, χωρίς καμμία συμμετοχή του ΔΝΤ.

Όντως, μέσα στον Μάιο, προαναγγέλεται η σύγκλιση του Ecofin. Αντί λοιπόν η Ελληνική κυβέρνηση να αναμένει τα αποτελέσματα της, όπως θα ήταν πρέπον και φυσιολογικό, ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ: Αποκάλυψη: Η Goldman Sachs γνώριζε την απόφαση του Ecofin. Γι’ αυτό “σκοτώθηκαν” να υπογράψουν το νομοσχέδιο του αίσχους μία ημέρα πριν!

Το μνημόνιο υπογράφηκε από την Ελληνική βουλή με μία πραξικοπηματική πράξη καταστρατήγησης του συντάγματος, χωρίς να απαιτηθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 181 βουλευτών. Η μεθόδευση ολοκληρώθηκε 24 ώρες αργότερα ή αν θέλετε 24 ώρες ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN, η κυβέρνηση καταθέτει αιφνίδια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που δίνει υπεραρμοδιότητες στον Παπακωνσταντίνου! Τροπολογία σε νομοσχέδιο 24 ωρών: Καμμένος – Λαφαζάνης – Τζέκης: Πραξικοπηματική, εκποίηση Εθνικών δικαιωμάτων, νομοσχέδιο καραγκιοζιλίκι.

Η συνεδρίαση λοιπόν του Εcofin πραγματοποιείται και αποφασίζεται (όπως είχαμε αποκαλύψει μήνες πριν) η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 122, που θέτει ασπίδα προστασίας σε ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, εκτός βέβαια από την Ελλάδα που εσκεμμένα απείχε αφού 48 ώρες πριν ΕΙΧΕ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ για να παραδοθεί στο ΔΝΤ.

Έρχονται λοιπόν σήμερα τα στοιχεία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που αποκαλύπτουν τα ακόλουθα:

ΕΚΤ – ενεργοποίηση του άρθρου 122 ΓΙΑ ΟΛΑ τα υπόλοιπα κράτη πλην της Ελλάδας. Δείτε τα στοιχεία του ΦΤΗΝΟΥ δανεισμού εδώ: Την ώρα που άλλες χώρες δανείζονται από την ΕΚΤ, εμείς πήγαμε στο στόμα του λύκου..

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα δανείζεται με πολλαπλάσιο κόστος, ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ!

Η μεγάλη αποκάλυψη όμως έρχεται από το ίδιο το ΔΝΤ που στην ετήσια αναφορά του αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να δανείζεται από τις αγορές χωρίς πρόβλημα εως το  ύψος του χρεόυς της να φτάσει το 200% του ΑΕΠ! Η Ελλάδα όμως παραδόθηκε στο ΔΝΤ όταν το χρέος ήταν μόλις στο 130% του ΑΕΠ. Με Ολυμπιακούς αγώνες, Siemens, ThyssenKrupp, εξοπλιστικά και κάθε λογής λαμόγια ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ

Αυτά λοιπόν τα γεγονότα φανερώνουν περίτρανα ότι η «προσφυγή» στο ΔΝΤ όχι μόνο ήταν μέρος σχεδίου αλλά δεν υπήρχε καμμία αναγκαιότητα να γίνει. Η Ελλάδα και να μην κατάφερνε να αντλήσει χρήματα από τις αγορές (λόγω της «προσπάθειας» Παπακωνσταντίνου, ΓΑΠ και Προβόπουλου), θα είχε την ασπίδα του 122. Όπως την έχουν σήμερα η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία κλπ.

Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να περάσει ατιμώρητο, όταν η κουστωδία του ΔΝΤ κατακρημνιστεί από την εξουσία. Θα πρέπει να πληρώσουν παραδειγματικά αυτοί και όλοι οι συνεργάτες τους εντός και εκτός συνόρων. Όπως ακριβώς πληρώνουν ήδη στις ΗΠΑ, στην Βρετανία και σύντομα στην ΕΕ.

129 σκέψεις σχετικά με το “Οδήγησαν την Ελλάδα στην αγχόνη του ΔΝΤ από προσωπικό συμφέρον και όχι κατ’ ανάγκη. Αξίζουν παραδειγματική τιμωρία.”

 1. Τό κεφαλαιώδες πρόβλημα τής Κυβερνήσεώς μας είναι νά εξασθενήζωμεν τό ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΦΡΟΝΗΜΑ διά τής κριτικής νά κάμνωμεν τούς λαούς νά χάνωσι τήν συνήθειαν τού σκέπτεσθαι,διότι ή σκέψης δημιουργεί τήν αντιπολίτευσιν νά μετατρέπωμεν τάς δυνάμεις τής σκέψεως είς αψιμαχίας ρητορικής.
  Καθόλους τους χρόνους οι λαοί,όπως και τα άτομα,έχουσιν εκλάβει τους λόγου ως πράγματα,διότι αρκούνται εις το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και σπανίως λαμβάνουσι τον κόπον να παρατηρήσωσιν αν η εκπλήρωσις επηκολούθησε τας υποσχέσεις,αίτινες αφορώσι τον κοινωνικόν βίον.Δια τούτο τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΉΡΙΑ ΜΑΣ θα έχωσιν ωραίαν πρόσοψιν,ήτις θα αποδεικνύει ευγλώτως τας ευεγερσίας των εις ότι αφοράν την πρόοδον.
  Θα οικειοποιηθώμεν την φυσιογνωμίαν όλων των ΚΟΜΜΑΤΩΝ,όλων των ΤΑΣΕΩΝ και θα τας διδάξωμεν εις τους ΡΗΤΟΡΑΣ ΜΑΣ ΟΙΤΙΝΕΣ ΘΑ ΟΜΙΛΩΣΙ ΤΟΣΟΝ,ΩΣΤΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΑΠΑΥΔΗΣΗ ΑΚΟΥΩΝ ΑΥΤΟΥΣ.
  Πρός εξασφάλισιν της δημόσιας γνώμης εις χείρας μας,πρέπει να την καταστήσωμεν περίπλοκον,εκφράζοντες εκ διαφόρων μερών και επί πολύν χρόνον τόσας αντιφατικάς γνώμας,ώστε οι χριστιανοί θα χαθώσιν επί τέλους εντός του λαβυρίνθου των και θα θεωρήσωσι τελικώς ότι αξίζει πολύ καλλίτερον να μην έχει κανείς γνώμιν εν τη πολιτική.Δεν είναι δεδομένον να τα γνωρίζει η εις εκείνον όστις την διευθύνει.Αυτό είναι το πρώτον μυστικόν.
  Τό δεύτερον μυστικόν,αναγκαίον διά νά κυβερνά τις μετ΄επιτυχίας,συνίσταται είς τό νά πολλαπλασιάζωμεν τόσον τά ελαττώματα τού λαού,τάς συνηθείας,τά πάθη,τούς κανόνας τής από κοινού ζωής,ώστε νά μήν συνεννοώνται πλέον πρός αλλήλους.
  Αυτή ή τακτική θά έχει προσέτι ώς αποτέλεσμα νά ρίπτη τήν διχόνιαν είς όλα τά κόμματα,νά διαλύει όλας τάς συνηνωμένας δυνάμεις,αίτινες δέν θέλουσιν ακόμη νά υποτάσσονται εις ημάς θα αποθαρρύνει πάσαν ατομικήν πρωτοβουλίαν έστω και πνευματώδη και θα είναι ισχυρωτέρα εκατομμυρίων ανθρώπων παρα τοις οποίοις έχομεν διασπείρει την διχόνιαν.Μας είναι αναγκαίον να διευθύνωμεν την ανατροφήν των χριστιανικών κοινωνιών κατά τοιούτον τρόπον,ώστε αι χείρες των να καταβάλλωνται εις μίαν ανέλπιδα αδυναμίαν ενώπιον εκάστης υποθέσεως ήτις θα απαιτή πρωτοβουλίαν.
  Η προσπάθεια ήτις εξασκείται υπό το πολίτευμα της απεριορίστου ελευθερίας είναι ανίσχυρος,διότι προσκρούει εις τας ελευθέρας προσπαθείας των άλλων.Εκ τούτου δε γεννώνται οδυνηραί ηθικαί ρήξεις,πλάναι,αποτυχίαι.Θα κουράζωμεν τόσον πολύ τους Χριστιανούς δια της ελευθερίας ταύτης,ΩΣΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΩΜΕΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩΣΙ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑΝ,ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΔΙΑΤΑΞΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΙΑΥΤΗ ΩΣΤΕ ΘΑ ΔΥΝΗΘΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ,ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΒΗ ΤΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ……
  Εις την θέσιν των παρουσών Κυβερνήσεων θα θέσωμεν εν φόβητρον το οποίον θα ονομάζεται ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ.Αι χείρες του θα είναι τεταμμέναι πανταχόθεν ως άρπαγαι,και ο διοργανισμός του θα είναι τόσο κολοσσιαίος[ΔΝΤ],ώστε όλοι οι λαοί κατά ανάγκην θα υποταχθώσιν εις αυτό……..

  Μου αρέσει!

   1. ΠΑΥΛΟ

    Απ΄ότι κατάλαβα (και κατά πώς φαίνεται, όχι πολλοί) το απόσπασμα είναι από τα πρωτόκολλα των σοφών της σιών. Είναι το σχέδιο του σιωνισμού για την κατάληψη της παγκόσμιας εξουσίας (και το οποίο, δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι σε εξέλιξη, γιατι τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας, που αφήσαμε τους σιωνιστές να το υλοποιούν).

    Όμως θεωρώ ότι να εξετάζουμε την θεολογική και όχι την πολιτική πλευρά του θέματος, μόνο να αποπροσανατολίσει μπορεί και φτάνουμε στο σημείο να «καταβαλλόμαστε εις μίαν ανέλπιδα αδυναμίαν» συνεννόησης.

    Αν όμως

    Μου αρέσει!

   2. Μόνο εσύ δυστυχώς απάντησες Θεόδωρε επί της ουσίας και μετά λύπης μου σου λέω ότι πρέπει να το πιστέψεις γιατί από μόνο του γίνεται πραγματικότητα…..
    Τι από αυτά που δημοσίευσα πιο πάνω δεν έχει γίνει η δεν γίνεται αυτή την στιγμή?
    Προκαλώ το οποιοδήποτε τεκμηριωμένα και με την σειρά να διάψεύσει ένα-ένα αυτά που γράφουν οι Σιωνιστές του περασμένου Αιώνα στα Αποκαλυφθέντα Ιερά Μυστικά τους..

    Τα -ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ-,που οι Εβραίοι τα απαρνιούνται με τόση κακία,δείχνουν με έναν αναμφισβήτητο τρόπο,πόσο ολόκληρη η ύπαρξη αυτού του λαού στηρίζεται στα ψέμματα που εξυφαίνει.
    -Είναι πλαστά-επαναλαμβάνει κραυγάζοντας η -Γκαζέττα της Φρανκφούρτης- και προσπαθεί να πείσει το σύμπαν.Αυτό όμως και μόνο αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι είναι αληθινά και αυθεντικά.
    Εκφράζουν ξεκάθαρα και έν γνώση του σκοπού ,αυτά που οι Εβραίοι ασυνείδητα προσπαθούν να πετύχουν.Αυτό είναι το πιο σημαντικό.Δεν μας ενδιαφέρει εδώ να εξετάσουμε ποιοι από τους Εβραίους παραδέχονται αυτές τις αποκαλύψεις..Εκείνο που είναι αποφασιστικό και συντριπτικό για αυτούς,είναι ότι φέρνουν στο φως της ημέρας,με μια ανατριχιαστική ακρίβεια,το χαραχτήρα και την δραστηριότητα του Ιουδαικού λαού και,με όλες του τις διακλαδώσεις,τον τελικό σκοπό στον οποίο τείνουν…
    Ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε σωστές αυτές τις αποκαλύψεις,είναι να τις θέσουμε αντιμέτωπες στα γεγονότα.
    Αν κάνουμε να περάσουν από το μυαλό μας,τα Ιστορικά γεγονότα των εκατό τελευταίων ετών,φωτισμένα από αυτό το βιβλίο,καταλαβαίνουμε αμέσως γιατί ο Εβραικός Τύπος το καταδίκασε έτσι κραυγαλέα.
    Όταν θάρθει η μέρα που το βιβλίο αυτό θα γίνει το Ευαγγέλιο του Εβραίου,τότε θα αποκαλυφθεί και η τρομερή συνωμοσία που τόσο καιρό εξυφαινόταν….

    ΠΗΓΗ
    Αδόλφου Χίτλερ-Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ
    Μετάφραση εκ της πρώτης εκδόσεως του Μονάχου 1925
    ΤΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΣ
    ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΣΙΩΝ
    Απόσπασμα σελ.380

    ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΑΡΕΜΑ-ΑΘΗΝΑ 1956

    Μου αρέσει!

   3. @Παύλος: «Μόνο εσύ δυστυχώς απάντησες Θεόδωρε επί της ουσίας»…

    Φίλε μου, αν κάνεις αντιγραφή -επικόλληση απο κάπου οφείλεις να ενημερώσεις τους αναγνώστες του σχόλιου σου. Τα «πρωτόκολλα» της φαντασίας τα μισοδιάβασα πρίν 10 χρόνια και δεν είμαι εγώ ή άλλοι εδω μέσα τέρατα μνήμης να τα θυμόμαστε λέξη προς λέξη. Επίσης, αν ήθελες να οδηγηθεί η σύζητηση κάπου δώσε μια κατεύθυνση και μην αφήνεις τους άλλους να «μυρίζουν τα δάχτυλά τους». Αυτό είναι μια φιλική προτροπή, έτσι ώστε να μη φαίνεται οτι απαξιώνεις τους συνομιλητές εκτός αν θέλεις βέβαια να το κάνεις.

    Μου αρέσει!

   4. Εφόσον είσαι προφανώς αδιάβαστος επί του σχολίου μου και δεν πιστεύεις κάτι από αυτά ποιος ο λόγος να ανοίξω διάλογο με κάποιον που τα θεωρεί φανταστικά κείμενα..
    Δεν απαξιώ τους αναγνώστες των σχολίων μου,θεωρώ όμως να απαντώ σε φίλους που ίσως δεν γνωρίζουν,όπως κάποτε και εγώ,και θάθελαν να μάθουν κάτι παραπάνω,όπως και εγώ,ψάχνοντας να βρούμε τα γεγονότα και οι εξελίξεις που μας οδηγούν…
    Οι κυριότερες πηγές γνώσης μου είναι από το ανελλιπές διάβασμα βιβλίων αναθεωρητικής στρατιωτικής-πολιτικής Ιστορίας και της μελέτης των γεγονότων που είναι και η ουσία…
    Για να μάθεις και να σου λυθούν οι τυχόν απορίες σου..

    http://ellinikibibliothiki.blogspot.com/2009/11/blog-post_4784.html

    Μου αρέσει!

   5. @Παύλος: «…ποιος ο λόγος να ανοίξω διάλογο με κάποιον που τα θεωρεί φανταστικά κείμενα..»

    Όταν λοιπόν κάποιος δε συμφωνεί μαζί σου, δεν υπάρχει λόγος συζήτησης, έτσι; Αυτό απο μόνο του αναιρεί την έννοια της συζήτησης. Μάλλον, όσα διαβάζεις δε σε βοηθούν να καταλάβεις οτι η «σκλαβιά» του μυαλού δεν έρχεται απο αυτά που μαθαίνουμε αλλά πως τα χειριζόμαστε, και αυτό είναι η ουσία. Προσωπικά 1000 φορές να διαβάσω κάτι που θα μου ανοίξει τους ορίζοντες και τη λογική παρά να μου την περιορίσει. Διάβασες τα πρωτόκολλα της Σιων και εξ’ορισμού τα θεωρείς γραμμένα έτσι οπως σου είπαν οτι γράφτηκαν. Τελοσπάντων, τι να συνεχίσω να γράφω, αφού μάλλον έχασες το ενδιαφέρον αφού δε συμφωνώ μαζί σου και όσα σου έγραψα πριν σα συμβούλη τα ξέχασες ήδη. Καληνύχτα.

    Μου αρέσει!

  1. Θεωρώ πως ουδεμία σχέση έχει και θα έπρεπε να έχει ο χριστιανισμός με τη πολιτική γιατι είναι πράγματα ασύνδετα. Το τι πιστεύει κάποιος για τη σωτηρία της ψυχής του άραγε έχει σχέση με το πώς θα ήθελε η χώρα του να διακυβερνάται; Σίγουρα όχι.
   Η θρησκεία είναι μια προσωπική πεποίθηση/κοσμοθεώρηση πραγμάτων και είναι μεγάλο ευτύχημα που οι κοινωνίες με αργά βήματα απαγκυστρώνονται από τα «νύχια» της κάθε θρησκείας ή ηθικής εκμετάλλευσης ανά χώρα. Όταν στην Ευρώπη οι «χριστιανικές» κοινωνίες κυβερνούσαν δια ροπάλου, οδήγηθηκε η ανθρωπότητα στο Μεσαίωνα και στον σκοταδισμό. Είναι ψεύδος,ανιστόρητο και παραπλανητικό το ότι ο χριστιανισμός προσφέρει όλες τις ενάρετες και ηθικές αξίες που χρειάζεται μια κοινωνία να ανταπεξέλθει, όπως διαφαίνεται οτι λες, στη πνευματική και νοητική διαφθορά. Τα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα σε διαψεύδουν περίτρανα.
   Η λογική και αληθινή σκέψη του ανθρώπου, δεν έχει θρησκευτικούς φραγμούς, ούτε πολιτικούς ούτε πολλές φορές κοινωνικά ηθικούς ούτε εθνικούς ούτε ρατσιστικούς. Το καλό για μια κοινωνία θεωρείται αυτονόητα αυτό που προσφέρει μόνο ωφέλη (όποια και να είναι αυτα) στα μέλη της και αντίθετα το κακό αυτό που θα ζημιώσει την κοινωνία ως σύνολο. Είναι έννοιες μεταβλητές και όχι παγκόσμια και πανχρονικά σταθερές. Η κοινωνική αλλαγή λοιπόν δεν είναι απαραίτητα διαφθορά ή πνευματική αδυναμία σκέψης ή καταστροφή ή εξόντωση, αρκεί αυτή να γίνεται ως προς το συμφέρον της κοινωνίας ως σύνολο.
   Έτσι λοιπόν εγώ δε διαλέγω ούτε μια «χριστιανική» διακυβέρνηση ούτε μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Αλλά μία ελεύθερα εκλεγμένη απο εμένα για μένα, απο τη κοινωνία μου για την κοινωνία μου, να εξυπηρετεί το ευρύτερο συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι κάποιας τυχάρπαστης ομάδας οποιαδήποτε ταυτότητας.

   Μου αρέσει!

   1. Πολύ σωστά τά γράφεις καί συμφωνῶ πλήρως.
    Ξέχνᾶς ὅμως,ὅτι κάθε ἄλλο παρά «οἱ κοινωνίες,ἀργά ἀλλά σταθερά ἀπαγκυστρώνονται ἀπό τά νύχια θρησκειῶν».
    Τό Ἰσλάμ δέν τό ὑπολογίζεις;Τό ὁποῖο δέν εἶναι μόνο θρησκεία ἀλλά τρόπος διακυβερνήσεως κατ᾿ἐξοχήν;
    Δέν βλέπεις πῶς ὄχι μόνο ἔχει γίνει πιό φανατικό ἀλλά καί θέλει νά ἐξαπλωθῆ παντοῦ στήν Δύσι μέ κάθε κόστος;
    Ἔχω δέ τήν ὑποψία πώς ἐπειδή οἱ Δυτικές κοινωνίες ἀπαγκυστρώθηκαν ἀπό τήν θρησκευτική καταπίεσι τοῦ φανατικοῦ χριστιανισμοῦ καί σκέφτονται πλέον ἐλεύθερα,δέν μποροῦν πλέον καί νά κυβερνηθοῦν φεουδαρχικά ὅπως οἱ γνωστοί τό ἐπιδιώκουν.
    Τί λοιπόν καλλίτερο ἀπό τό νά σέ καπελώσουν μέ μιά σκοταδιστική θρησκεία σάν τό Ἰσλάμ;
    Ἐξ οὗ καί ἡ μεγάλη ὑποστήριξι καί ἀνοχή ἀπό τούς Δυτικούς, πρός τά στίφη πού μᾶς ἔρχονται ἀπό μουσουλμανικές κυρίως χῶρες.
    Ἐτοιμάζουν νέο Μεσαίωνα φίλε μου·δέν τό ἔχεις ψυχανεμισθῆ;

    Μου αρέσει!

   2. Άρη, νομίζω ότι υπερβάλλεις. Να σου θυμίσω ότι οι δικοί μας αρχαίοι Έλληνες όταν μεγαλουργούσαν είχαν θρησκεία. Ο υπέροχος Παρθενώνας ήταν αφιερωμένος στην Θεά Αθηνά, και όχι μόνον αυτός.
    Συνεπώς δεν νομιζω πως είναι εμπόδιο η θρησκεία στο να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος διοίκησης ενός Έθνους. Ένα τεράστιο εμπόδιο είναι ο εξευτελισμός του ανθρώπου, όποια θρησκεία κι αν έχει ή κι αν δεν έχει θρησκεία. Και εξευτελισμένοι γίνονται και οι θρησκευόμενοι και οι μη.
    Θα σε παρακαλούσα όμως, αν ήθελες, να διαβάσεις τα 4 Ευαγγέλια, όχι σαν θρησκευτικό βιβλίο αλλά σαν κοινωνικό ανάγνωσμα. Εκεί μέσα θα δεις ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία αλλά τρόπος ζωής των ανθρώπων.
    γ.κ.

    Μου αρέσει!

   3. Μπράβο Γ.κ . Εγώ δε διαβάζω θρησκευτικά βιβλία. Βρίσκω όμως τη θρησκεία στην ιστορία. Διαβάζοντας για τον Τελλο Άγρα κατάλαβα πως η ίδια θρησκεία και η ίδια ιστορία τους βοήθησε στον κοινό αγώνα. Την εποχή του Μακεδονικού αγώνα 1903-1908
    υπήρχαν οι ίδιες ακριβώς συνθήκες με σήμερα. Το Ελληνικό κράτος επιδοτούσε την κατάληψη Ελληνικών εδαφών από Βούλγαρους! Πιστεύω ότι ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός μπορεί να διαπρέψει σε συνθήκες του Χριστιανισμού (ειρήνης). Δε φταίει ο Χριστιανισμός.Φταίει ότι οι αρχαιολογικές υπηρεσίες έχουν γεμίσει ανθέλληνες. Για τα προβλήματά τους απευθύνονται στον ΙΟ της Ελευθεροτυπίας παρά στο επίσημο Ελληνικό Κράτος (όποιες κυβερνήσεις, αντιπολίτευση, κόμματα). Αρκεί να παρατηρήσει κάποιος ότι σε όλα τα κεντρικά σημεία των Εελληνικών πόλεων, υπάρχουν επιδοτούμενα έργα σύγχρονης τέχνης κι όχι Ελληνικά αγάλματα . Που είναι οι αρχαιολόγοι, οι χιλιάδες συμβασιούχοι, οι καθαριστές κλπ εργαζόμενοι του υπουργείο πολιτισμού?
    Ποιές απρεμβάσεις έχουν κάνει για την ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού? Πέρα από
    την εργασία τους, τα καλοπληρωμένα σεμινάρια και συνέδρια? Χάρησαν ποτέ ένα άγαλμα του Απόλλωνα ,σε ένα Δήμαρχο, να το τοποθετήσει σην πλατεία ή την παραλία της πόλης?
    Γιατί η κα Σουβαλτζή δέχτηκε τέτοια επίθεση παλαιότερα?

    Μου αρέσει!

   1. Ένας Έλληνας σοφός είχε πει κάποτε:

    Ένα γνωρίζω είπε, ότι τίποτα δεν γνωρίζω.

    Τί σημαίνει αυτό; Ότι σε κάθε στιγμή της ύπαρξής μας οι γνώσεις μας πάντα θα είναι ασύγκριτα λίγες και μικρές σε σχέση με το μέγεθος της άγνοιάς μας.
    Είμαστε υπάρξεις πεπερασμένες και περιορισμένες μέσα στην άγνοια. Ναι, η γνώσεις μας είναι δύναμη. Τα πάντα γύρο μας αποτελούνται από δυνάμεις. Κι ο Θεός μια Δύναμη είναι που δημιούργησε δυνάμεις. Όμως αυτήν η δύναμη της ανθρώπινης γνώσης δεν μπορεί, και δεν θα μπορέσει ποτέ, τώρα ή στο μακρινό μέλλον να νικήσει την ανθρώπινη άγνοια.

    Μόνο μία δύναμη υπερβαίνει την ανθρώπινη άγνοια και αυτήν είναι μόνο η δύναμη της αγάπης. Γιατί ακόμα κι αν έχεις άγνοια και δεν γνωρίζεις, η αγάπη στην ύπαρξή σου δεν θα σε αφήσει να μετατραπείς ποτέ σε όργανο καταστροφής, δεν θα βλάψεις ποτέ τον συνάνθρωπό σου. Δεν θα γίνεις ποτέ δούλος ούτε των γνώσεών σου ούτε της άγνοιας που μέσα σου φέρεις.

    Μου αρέσει!

   2. «Δεν θα γίνεις ποτέ δούλος ούτε των γνώσεών σου ούτε της άγνοιας που μέσα σου φέρεις»

    Η γνώση ουδέποτε γέννησε δούλους
    Η «αγάπη» χωρίς γνώση γέννησε πολλούς μα παρα πολλούς
    τόσους πολλούς που πολέμησαν την γνώση
    εν ονόματι της «αγάπης»

    Μέσα μου φέρω την ,εν δυνάμει, γνώση και αυτήν φοβάται η «αγάπη»

    Μου αρέσει!

  2. Ίσως ποιο αποκαλυπτικό είναι το ρητό ότι «ο Χριστιανισμός Δεν είναι Θρησκεία, ούτε είναι τρόπος ζωής των ανθρώπων, αλλά καταστροφή της ζωής μέσω της αποκτηνώσεως των ανθρώπων».
   Με απλά λόγια ο Χριστιανισμός δεν οδηγεί το άτομο προς εξανθρωπισμό του-βίον ανώτερον που υπερβαίνει τά ζωώδη ένστικτα.
   Ο Χριστιανισμός οδηγεί το άτομο προς την απανθρωπιά του, την μεταμφίεσή του σε παράλογο δουλοπρεπές κτήνος , στιγματισμένo εσκεμμένως με σχιζοφρένεια. Αφ ενός το ντύνουν σε πρόβατο, αφετέρου το παροτρύνουν να δολοφονεί εις το όνομα του Κυρίου του[ ανθρωπίνου τυράννου, είτε Θεού Τυράννου].
   Δηλαδή αποκτηνώνεται “ο καλοκάγαθος χριστιανός” και γίνετε έτσι υπάκουος προθυμότατος δολοφόνος-Righteous Assassin- Ιδού και η πλύση εγκεφάλου. Μά όπως όλοι μας γνωρίζουμε το κεντρικό και πιο χαρακτηριστικό σημείο όλων των Φασιστικών δογμάτων είναι recipe «πλύσης εγκεφάλου». Συνεπάγεται πώς ο Χριστιανισμός-αλλά και ο Ισλαμισμός- οι δύο αυτές θρησκείες, είναι Φασιστικά δόγματα, δημιουργημένα για να διευκολύνουν τους κυβερνώντες των ακολούθων αυτών των θρησκειών να τους χρησιμοποιούν, χωρίς να συναντάτε οποιαδήποτε αντίδραση.

   Ένα από τά μεγάλα μυστικά της επιτυχίας που έχουνε τά ανωτέρω αναφερθέντα θρησκευτικά φασιστικά δόγματα είναι και το αναφερόμενο του Παύλου που γράφει παραπάνω: «Τό δεύτερον μυστικόν,αναγκαίον διά νά κυβερνά τις μετ΄επιτυχίας,συνίσταται είς τό νά πολλαπλασιάζωμεν τόσον τά ελαττώματα τού λαού,τάς συνηθείας,τά πάθη,τούς κανόνας τής από κοινού ζωής,ώστε νά μήν συνεννοώνται πλέον πρός αλλήλους.
   Αυτή ή τακτική θά έχει προσέτι ώς αποτέλεσμα νά ρίπτη τήν διχόνιαν …,νά διαλύει όλας τάς συνηνωμένας δυνάμεις,αίτινες δέν θέλουσιν ακόμη νά υποτάσσονται εις ημάς θα αποθαρρύνει πάσαν ατομικήν πρωτοβουλίαν έστω και πνευματώδη και θα είναι ισχυρωτέρα εκατομμυρίων ανθρώπων παρα τοις οποίοις έχομεν διασπείρει την διχόνιαν.»

   Οι Έλληνες των ημερών μας δυσκολεύονται να πιστέψουνε ο ένας τον άλλον. Δυσκολεύονται να ενωθούνε, κάτι που είναι απαραίτητο για την προστασία της Πατρίδας.
   Η διχόνοια δεν είναι στην Φύση του Έλληνα.
   Δεν είναι γραμμένη στο Ελληνικό Γονίδιο.
   Η διχόνοια είναι πλαστογραφία που εισηγήθηκε στην ιστορία των Ελλήνων γύρω στο 600 π.χ. [πρό Χάους-Πριν δηλαδή την χαοτική περίοδο που εισήγαγε ο Εβραϊσμός στην ανθρωπότητα με την δήθεν παρουσία κάποιου Εβραίου ονόματι Ιησού] Η πλαστογραφία της Αρχαίας Ελληνικής ιστορίας από τους ανθέλληνες, όπου μας παρουσιάζουνε πάσχοντες από διχόνοια-και είναι τόσοι πολλοί-συνεχίστηκε μέσω του Βυζαντίου και του χριστιανικού δόγματος και έτσι μας τήν παρουσιάζει η Εκκλησία στις ημέρες μας.

   Ελληνική Διχόνοια δεν υπάρχει παρά μόνον στα πιστεύω της Εκκλησίας με τά οποία μας εμβολιάζουν από την ώρα που γεννιόμαστε.

   Εάν οι Έλληνες χαρακτηριζόντουσαν από διχόνοια θα ήταν αδύνατον να δημιουργήσουν τον πιο εκθαμβωτικό πολιτισμό που έχει ποτέ δημιουργήσει ανθρώπινος νους. Ούτε ο πολιτισμός τους αυτός θα διαρκούσε δεκάδες χιλιάδες χρόνια[πρό χάους], αντί τά 800 μόνον ή και λιγότερα χρόνια που μά θέλουν οι ανθέλληνες να πιστεύουμε ώστε να δικαιώσουν ότι δεν διαρκέσαμε διότι είναι έμφυτη η δήθεν διχόνοιά μας.

   Η μόνη λοιπόν διχόνοια που μας καταβάλει είναι αυτή που μας πασάρουν η Εκκλησία και η ανθελληνική παιδεία-Έλλειψη Ελληνικής Παιδείας.

   Η θρησκεία που ακολουθούσαν οι πρόγονοί μας οι λαμπρότατοι Έλληνες, αποδείχθηκε ανώτατη φιλοσοφία και όχι μόνον από τον λαμπρότερο πολιτισμό που γέννησαν οι Έλληνες, εφόσον συνέδραμε στην ανωτέρα καλλιέργεια της Ψυχής και του Νου των Ελλήνων.
   Πολιτισμός δεν εννοείται όταν ο άνθρωπος μέσα στην κοινωνία όπου ζει, διδάσκεται ότι είναι, και τον μεταχειρίζονται σαν να είναι –Δούλος και Πρόβατο-το εκάστοτε τυράννου επουρανίου και επιγείου.
   Η θρησκεία όταν γεννιέται ως φασιστικό δόγμα δημιουργεί δειλούς, ασταθείς, δούλους, αποκτηνωμένους ώστε να παράγεται από αυτούς κάθε λογής έγκλημα χωρίς τύψεις συνειδήσεως, εφόσον όλες οι χυδαιότητες που πράττουν γίνονται εις το όνομα του θεού τους που τους προστάζει να πράττουν απάνθρωπα ώστε να κληρονομήσουν αιώνια ζωή.

   Ορθότατα μιλάει ο Πυρσός
   Γνώση = Δύναμη

   Μου αρέσει!

   1. ΓΝΩΣΗ = ΔΥΝΑΜΗ.

    Όπου ΓΝΩΣΗ = ΙΣΤΟΡΙΑ, στα αρχαία ελληνικά. Γιατί η λέξη προέρχεται από το ρήμα «οίδα» (= γνωρίζω). Οπότε:

    ΙΣΤΟΡΙΑ = ΓΝΩΣΗ = ΔΥΝΑΜΗ.

    ΥΓ. Η ελληνική Ιστορία ισούται με την παγκόσμια! Δηλαδή, δεν υπάρχει παλαιότερη των Ελλήνων Ιστορία. Ίσως μπορεί κάποιος να δεχθεί σύγχρονή τους, αλλά με καμία δύναμη παλαιότερη. Η χριστιανική περίοδος του ελληνικού Έθνους είναι ένα …υποσυνολάκι της. Η δε Ιστορία των εφευρετών του Μονοθεϊσμού, Εβραίων, είναι τόση, όση λέει και η χρονολογία που έχουν για την αρχή της Δημιουργίας: 5771 χρόνια πριν, ή το 3761 π.Χ. (!!!).

    Πώς, λοιπόν, ρε, παιδί μου, να δεχθούμε ΕΜΕΙΣ, οι Έλληνες, ότι καταγόμαστε από τον …Άβραμ;;; ΜΟΝΟΝ ΑΝ- ΙΣΤΌΡΗΤΟΙ μπορούν να δεχθούν τέτοια ψεύδη.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ πρέπει να γίνει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του νεο- Ελληνικού Έθνους. Τα υπόλοιπα θα βρεθούν, κατόπιν.

    Μου αρέσει!

   2. Ο σημερινός χριστιανισμός είναι παυλισμός.

    Δηλ.καμμία σχέση μέ αυτά πού δίδαξε ό Χριστός,όλα είναι διδαχές τού αποστόλου Παύλου.

    Ο σημερινός χριστιανισμός είναι μία από τίς αιρέσεις τού ιουδαισμού.

    Τρανή απόδειξη οί σταυροφορίες τών δυτικών γιά τήν επικράτηση τού χριστιανισμού, ή
    ιερά εξέταση κατά τόν μεσαίωνα καί τόσα άλλα.

    Είναι δυνατόν νά δίδαξε κάτι τέτοιο ό ΧΡΙΣΤΟΣ?

    Θά μού πείς εύλογα,πού ξέρεις τί αληθινά δίδαξε ό Χριστός?

    Προκύπτει εύκολα μέ Αριστοτελική λογική,δηλ.τήν είς άτοπον απαγωγή!

    Από τίς μαρτυρίες γιά τίς διδαχές τού Χριστού,γιά αποκλειστικά πράξεις ΑΓΑΠΗΣ,
    Από τά λόγια τού Χριστού,όταν τόν συνάντησαν οι απεσταλμένοι τών Ελλήνων,πού
    ανεφώνησε,ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!

    Μου αρέσει!

 2. @Κορίννα:
  Οι θρησκείες ενώνουν τις ομοιδεατές κοινωνίες. Στις κοινωνίες της Ευρώπης επιβλήθηκε ο «χριστιανισμός» και τελικά τον ασπάστηκαν λόγω του ότι οι λαοί είχαν τα κοινά θεμέλια και βάσεις. Είναι τυχαίο θεωρείς πως, πέραν από τις προσηλυτικές μεθόδους βλέπε Ιησουήτες μοναχοί, ορθόδοξοι μοναχοί στην Αφρική κτλ, ο «χριστιανισμός» δε κατάφερε να εξαπλωθεί πουθενά αλλού; Σαφώς και εξαιρώ την Αμερική ως ήπειρο διότι αποτελείται ως επι των πλείστων απο Ευρωπαίους και προσηλυτισμένους ιθαγενείς και αφρο-Αμερικανούς. Η θρησκεία ανέκαθεν ήταν το μέσο ωστε να μεθοδευτεί το σύστημα αξιών και η στάση ζωής, ενος ευρύτερου συνασπισμού λαών.
  Παρομοίως, το Ισλάμ προωθεί το σύστημα αξιών των πολιτισμών της Εγγύς Ανατολής. Ξεχνάς μήπως εσύ περί ποιών πολιτισμών μιλάμε; Επί χιλιάδες χρόνια προ μωαμεθανισμού φυσικά, Άραβες, Αιγύπτιοι, Πέρσες και λοιπές φυλές πιστεύαν στον δυνάστη θεο-βασιλιά. Ατομικές ελευθερίες ουδέποτε υπήρξαν στο μεγεθος της δημοκρατίας της Αρχαίας Ελλάδας. Ανθρώπινη δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα ποτέ δεν εφαρμόστηκαν. Οι γυναίκες ποτε δε θεωρήθηκαν κάτι περισσότερο απο δούλοι και αντικείμενα. Η κοινωνική πρόνοια και εκπαιδαγώγηση ποτέ δεν εκτιμήθηκε εφόσον η ελίτ των κυβερνούντων τους καλοπερνούσε. Το Ισλάμ ήρθε ώστε η μαγιά να «δέσει» και συμπεριέλαβε έτσι όλες αυτές τις παραδόσεις και αρχές με κάτι τρομακτικό, το φόβο του ανθρώπου για την μετέπειτα ζωή. Ήρθε σε μια εποχή που ο «χριστιανισμός» εξαπλωνόταν ραγδαία στην Ευρώπη και έτσι ισοστάθμισε την επικινδυνότητα του ως προς τη στάση ζωής αυτών των πολιτισμών.
  Μήπως θεωρείς τυχαίο για παράδειγμα οτι οι Ρωμαίοι εκτός απο τον ελληνικό πολιτισμό ασπάστηκαν και το δωδεκάθεο; Μη ξεγελιέσαι, οι θρησκείες είναι απλά μέσα επιβολής ενός πολιτισμού προς έναν άλλο και ο «χριστιανισμός» ως προς την ουσία του δε διαφέρει σε τίποτα απο το Ισλάμ. Απλώς η μεθόδευση γίνεται με πιο τεχνοτροπικό και πονηρό τρόπο τώρα πια.
  Για αυτό λοιπόν είπα, πως θα πρέπει να είμαστε ευγνώμωνες οτι για πρώτη φορά μετα απο χιλιάδες χρόνια οι βασικές αρχές της καθαρής λογικής αρχίζουν να πριτανεύουν και ο πολιτισμός δε σημαίνει απαραίτητα θρησκεία, ότι πολιτεία δε σημαίνει απαραίτητα θρησκεία.

  @Πυρσός:
  1) Αμάθεια = Εκμετάλλευση
  2) Ημιμάθεια = Ψευδαίσθηση
  3) Γνώση = Άποψη
  4) Ορθή γνώση = Δύναμη

  Από 1 έως 3 όλα πωλούνται για το κατάλληλο αντίτιμο ενω ο νούς είναι ερμαιος και σκλαβωμένος.
  Το 4 θεωρώ είναι ακάρθατο και αναλλοίωτο.

  Μου αρέσει!

  1. Η σειρά είναι
   παρατήρηση-άποψη- θεώρηση -γνώμη -απόδειξη-γνώση=δύναμη

   Η γνώση μόνον ως ορθή νοείται άλλως δεν είναι γνώση
   Λάνθασμένη γνώση δεν υφίσταται
   Η έκφραση ορθή γνώση δεν είναι υπερβολή είναι εκ του πονηρού.
   το πόσο κατορθωτή είναι η γνώση
   είναι αποτέλεσμα τεχνικής φύσεως
   εφόσον τηρηθεί η σειρά

   Μου αρέσει!

   1. παρατήρηση-άποψη- θεώρηση -γνώμη -απόδειξη-γνώση, ότι αφορα το επιστημονικό επίπεδο συμφωνούμε. Εγω αναφέρθηκα στα γνωστικά επίπεδα (συνεπώς όχι τη μεθοδο) που περνάμε για να φτάσουμε στην ορθη γνώση. Αν και κάποιοι Αρχαίοι Έλληνες, Πλάτωνας, Αρχιμήδης, θεώρησαν τη προαναφερθείσα σου μέθοδο αυτή «βαρβαρική» υποστηρίζοντας πως η αληθινή γνώση ενυπάρχει μέσα μας και πρέπει να διατυπωθεί πρωτού αποδειχτεί. Τελοσπάντων…

    «Η γνώση μόνον ως ορθή νοείται άλλως δεν είναι γνώση», αυτό είναι υποκειμενικό. Ειδάλλως για παράδειγμα, θα μπορούσες να πείς πως όλοκληρη η καταγεγραμμένη ιστορία της ανθρωπότητας είναι μια γνώμη του εκάστοτε ιστορικού και ποτέ γνώση. Η ιστορία δεν αποδεικνύεται πάντα αλλά μήπως μέσα σε αυτή ενυπάρχει η αλήθεια δηλαδή η αληθινή γνώση ή αλλιώς η ορθή; Πιο απλά, γνωρίζω αυτό που είδα ή άκουσα (άρα γνώση) αλλά δε σημαίνει οτι είναι και η αλήθεια (η ορθή γνώση).

    Μου αρέσει!

   2. Η θεώρηση είναι ακριβώς αυτό
    είναι δηλαδή η διατύπωση.

    Η ιστορία επιστημονικά αποδεικνύεται ΠΑΝΤΑ
    Στα εργαλεία «κολλάει» η απόδειξη
    Όταν τα εργαλεία είναι αντιεπιστημονικά τότε
    προκύπτει γνώμη που βεβαίως είναι υποκειμενική

    Αυτό που είδα ή άκουσα είναι αποψη και πιθανόν γνώμη
    σίγουρα δεν είναι γνώση

    Μου αρέσει!

   3. Δε το διατύπωσα καλά. Εννούσα πιο ακριβώς, οτι εννοούν πως απο τη γέννηση μας υπάρχει η θεώρηση, είναι έμφυτη. Δεν έρχεται απο την στιγμή της παρατήρησης. Με λίγα λόγια, δε χρειάζεται να κάνω παρατηρήσεις για τα πάντα και να τα αποδείξω. Προσωπικά δε ξέρω ακόμα κατα πόσο συμφωνώ με αυτό. Δε νομίζω οτι είναι λάθος αυτό που έγραψες…γιατί με βρίσκει σύμφωνο προς το παρόν.

    Όχι, δεν αποδεικνύεται πάντα η ιστορία και τα εργαλεία δε μπορεις να τα πεις «αντιεπιστημονικά» απλώς μη ακριβή της πιο πολλές φορές των περιπτώσεων. Υπάρχει ένα εύρος λάθους, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι κάτι δεν έγινε, αλλά έχει ανακρίβειες άρα και δεν είναι ορθή γνώση.

    Εάν είναι όπως λες άποψη αυτά που βλέπουμε ή ακούμε εξ’ορισμού, τότε δε θα ευσταθούσε π.χ. η κατάθεση μαρτύρων σε δικαστήρια. Δε θα υπήρχε η έννοια του «αυτόπτη μάρτυρα» ή μάλλον είναι ουτοπική;

    Μου αρέσει!

   4. Κοντά είμαστε μόνο που είναι άλλης τάξεως
    το θέμα της ανάρτησης
    Έτσι κι αλλοιώς δεν ορίσαμε τις έννοιες
    Προτείνω να μείνουμε σε ότι συμφωνούμε
    και να αφήσουμε τις διαφωνίες(σχεδόν ανύπαρκτες)
    για μιαν άλλη φορά
    Ευχαριστώ , από καρδιάς, για την συζήτηση
    🙂 🙂

    Μου αρέσει!

 3. Ο θεός δεν κατέχετε , μετέχετε.

  Ανάλογα , λοιπόν το πνευματικό επίπεδο , έτσι και λατρεύετε, πχ Μ Αντώνιος ουδέποτε κοινώνησε διότι τότε δεν υπήρχε λειτουργία της θειας αναφοράς τουλάχιστον όπως διεξάγετε σήμερα , απορίας άξιο είναι πως κοινώνησε η Μαρία η Αιγύπτια ή με ποιο τρόπο κοινώνησε καλύτερα, αυτό δεν φαίνετε να είναι ξεκάθαρο.

  Δεν υπήρχαν μαύρα ράσα , δεν υπήρχαν μήτρες στα κεφάλια τους, δεν φορούσαν αυτοκρατορικό μανδύα.

  Βάση του τράγου , απαγορεύετε να υπάρχουν άγαμη ιερής εκτός μοναστηριών.(Μ. Αθανάσιος Λαύρας ούτε καν ιερέας δεν ήταν ο Μ Αθανάσιος)

  Ο παλαιολόγος ήταν ουνίτης, ο Μέγας Κωνσταντίνος ηλιολάτρης και στα τέλη της ζωής του πριν πεθάνει χριστιανός, ο Ισαάκ ο Σύρος, Isaac de Nínive o Isaac de Siria ήταν νεστοριανός.

  Ποια είναι η αλήθεια λοιπόν ?, η αλήθεια πάλι δεν κατέχετε αλλά μετέχετε , βιώνετε.

  Η σύγχρονη μετοχή του τρόπου που λατρεύετε ο θεός είναι μια εξέλιξη αιώνων .

  Το λάθος του πολιτικού βυζαντίου(Νέα ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία απλά το λένε βυζάντιο για να ξεχωρίζει η αγία ρωμαϊκή αυτοκρατορία του Καρλομάγνου, Κάρολος ο Μέγας δεν είναι λάθος ο όρος βυζάντιο μιας και διασπάστηκε η ρώμη η έννοια αυτής όπως τουλάχιστον ήταν όταν γεννήθηκε αυτή αρχικά) ήταν ότι έμπλεξε τον χριστιανισμό , δημιουργώντας ένα νέο πολίτικο-οικονομικό θρησκευτικό μοντέλο (μια άλλη θρησκευτικό πολιτική δύναμη, πως είναι δυνατών να είναι οικουμενικός κάποιος ? βάσει λοιπόν του Γρηγόριου Διάλογου όλοι τους είναι servus servorum Dei Πάπας Γρηγόριος Α΄), αντίθετα με την πρώτη ρώμη όπου ήσουν υποχρεωμένος να σέβεσαι την τροφό σου δηλαδή την πολιτεία, σε αυτό το μοντέλο λειτούργει και η capital-democracy αμοιβαίο πάντρεμα ιδιωτών με ένα πολίτικο σύστημα (regulator) , όπου θα βασίζετε η πιστή στην πολιτεία , αλώστε το διάταγμα τον Μεδιολάνων αυτό έλεγε ανεξιθρησκία με πίστη στην πολιτεία , όπως και το σπαρτιατικό μοντέλο της ρώμης (περί αυτού πρόκειται, ένα σπαρτιατικό ρωμαϊκό μοντέλο ήταν η δημοκρατία της ρώμης σε συνδυασμό με την εξέλιξη της δημοκρατίας της τότε αθηναϊκής απλά υπήρχε σύγκλητος δηλ βουλευτές μια ουσιώδης ρωμαϊκή εξέλιξη πολιτεύματος, ουσιώδης γιατί εκεί βασίζονται και οι νόμοι όλων των σύγχρονων δημοκρατικών κρατών) , πίστη στην πολιτεία λοιπόν.

  Κλίνοντας , αν αφήσεις τον όχλο να κάνει ότι θέλει τότε το μόνο που θα συμβεί είναι αναρχικός κουμμουνισμός, αν αφήσεις την ολιγαρχία(banksters etc) να κάνει ότι θέλει τότε θα γίνει ελιτιστική δικτατορία (βλέπε δοκίμιο του ιδρύματος Rockefeller) .
  Τι χρειάζεται λοιπόν ?

  Η μέση οδός.

  Ο Χίτλερ , έλεγε κάποτε έχουμε 36 κομματικούς σχηματισμούς και 2.000.000.000 ανέργους και είχε δίκαιο .

  Το αμερικανικό μοντέλο(προεδρικό μοντέλο)είναιενα απο τα πλέον κατάλληλα για να μπορέσεις να παντρέψεις την ανάπτυξη με την δημοκρατία , το κεφάλαιο όπου θα φέρει ανάπτυξη, τον ιδιώτη δηλαδή με τον έλεγχο τον αξιοκρατικών δημοκρατικών θεσμών (κράτος επόπτης regulator ).

  Η πολυφωνία είναι άχρηστη στα κοινοβούλια .

  Το λάθος του Χίτλερ , και η αποτυχία του ήταν το ότι στράφηκε κατά μειονοτήτων (διαβάζοντας προφανώς κάτι πρωτόκολλα ) όπου ακριβώς αν εφαρμοστούν κάποια πράγματα από τα πρωτόκολλα κάποια θεσμικά πλαίσια τους (όχι όλα) τότε θα υπάρχει μια ισοτιμία μεταξύ των κοινωνικών ιστών αυτή είναι η πραγματικότητα των πρωτοκόλλων .

  Ο Χίτλερ έκανε μοιραίο λάθος στο να εξάγει τον πόλεμο κατά των μειονοτήτων εχθρών της μεγάλης τότε ιδέας, της τότε μεγάλης αυτοκρατορικής άγιας ρώμης του έκανε ένα ρατσιστικό πόλεμο όπου και του έμεινε η ταμπέλα, επίσης δεν πίστευε ποτέ ότι αν κτυπούσε το Στάλιν θα δεχόταν πισώπλατη μαχαιριά , από τις τότε δημοκρατικές δύναμης (Τσόρτσιλ)… έτσι εμφυτεύεσαι στο Ισλάμ (μουφτής της Ιερουσαλήμ ) την συνέχεια που όλοι βλέπουμε.

  Το χιτλερικό μοντέλο , η το σταλινικό είναι το ίδιο νόμισμα με τις δυο όψεις του.

  Το καλύτερο μοντέλο λοιπόν της μέσης οδού, είναι η ενιαία πολιτική ευρωπαϊκή ένωση στην πράξη όχι στα χαρτιά, και ας ελέγχονται τα πράγματα από της Βρυξέλες.

  Η Γερμανία και η Γαλλία χρειάζεται να σταθούν στο ύψος τους αυτή την φορά δημιουργώντας ένα ευρωπαϊκό ενιαίο μοντέλο .

  Για να αποφθεχθεί αργά η γρήγορα ,ένα νέο αιματοκύλισμα στην καρδία της Ευρώπης.
  Έτσι ας αφήσουμε τα πρωτόκολλα στη ησυχία τους , και ας καταλάβουμε ότι αργά η γρήγορα η ψηφιακή εξέλιξη θα φέρει και την ψηφιακή επανάσταση, όσο ποιο γρήγορα της θεσπίσουμε πλαίσια (της ψηφιακής τεχνολογίας) τόσο ποιο γρήγορα θα διασφαλιστούν και τα προσωπικά δεδομένα όλων των πολιτών της ΕΕ χωρίς να χρειαστεί να φυτευτεί τίποτα σε κανέναν.

  Μου αρέσει!

 4. @Γ.Κ:

  Με προτρέπεις λοιπόν να διαβάσω 4 ευαγγέλια. 4 απο τα περίπου 72 που αρχικά κυκλοφορησαν. 4 ευαγγέλλια που καθορίστηκαν ως τα καταλληλότερα (!) απο την Α’ σύνοδο της Νίκαιας για να εξυπηρετήσουν τα σύμφεροντα του «χριστιανικού» φανατισμού. 4 ευαγγέλια που μόνο απο τα «μαλλιά τραβηγμένα» έχουν κάποιας υποτυπώδους μορφής φιλοσοφικό περιεχόμενο τύπου αγάπης, αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας κτλ; 4 ευαγγέλια που είναι γραμμένα απο ψαράδες. 4 ευαγγέλια που αψηφούν κάθε μορφής λογική; 4 ευαγγέλια που αυτά και μόνο αυτά αναφέρονται στον «Ιησού της Ναζαρέθ» χώρις αναφορά σε άλλες πηγές. 4 ευαγγέλια που κανένας δε μπορεί να αποδείξει οτι γράφτηκαν απο τους ευαγγελιστές. 4 ευαγγέλια με σημαντικά κενά, παραλλείψεις και αντιφάσεις. 4 ευαγγέλια που συμμερίζονται κοινά στοιχεία και αναφορές με αναρίθμητες παλαιότερες θρησκείες, βλέπε 12 μαθητές – 12 θεοί ολύμπου, θάνατος Ιησού και ανάσταση σε 3 μέρες – θάνατος Διόνυσου (Ελλάδα)και ανάσταση σε 3 μέρες – θάνατος Ώρου (Αίγυπτος) και ανάσταση σε 3 μέρες κ.α. Να διαβάσω τα 4 ευαγγέλια της αγάπης (;) ξέροντας ότι ο «Ιήσους της Ναζαρέθ» λέει: «Ότι ειπώθηκε πριν απο την έλευσή μου είναι αλήθεια…»κτλ, υποστηρίζοντας έτσι την Βίβλο (Παλαιά Διαθήκη) ένα απο τα πιο μισάνθρωπα αλλά και μισελληνικά κείμενα της ανθρωπότητας; …Δυστυχώς σε πρόλαβα το έχω κάνει. Πίστεψε με δε σε συμφέρει εαν είσαι ακολουθός της Βίβλου να μπούμε και εκεί βαθύτερα στο θέμα.

  Να σε προτρέψω τώρα εγώ κάτι; Διάβασε τα κείμενα του Παρμενίδη, Ζήνωνα, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκουρου, Πλούταρχου, Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Σοφοκλή, Μάρκου Αυρήλιου, Ντεσκάρτες, Σπινόζα, Κάντ, Χέγκελ, Σοπενχάουερ και Νίτσε, για αρχή και συζητάμε ξανα για το στοχαστικό βάθος των «χριστιανικών» αξιών.

  Στην Ελλάδα δυστυχώς γίνεται ένα λάθος απο πολλούς και συνάμα κατηγοριοποίηση. Εάν δεν είσαι του «χριστιανισμού» ή είσαι μωαμεθανός ή είσαι αρχαιολάγνος. Όχι, δεν είμαι αρχαιοελληνολάτρης ή αρχαιοελληνολάγνος Γ.Κ, είμαι λάτρης της λογικής απ’ όπου κι αν προέρχεται.

  «Όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν με μία μύτη και δέκα δάχτυλα, αλλά κανείς τους δε γεννήθηκε με γνώση για το θεό» – Βολταίρος.

  «Τα μάτια είναι καλύτεροι μάρτυρες απο τα αυτιά» – Ηράκλειτος.

  Μου αρέσει!

   1. ΤΑ …»ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ»:

    «Ακόμη και το κείμενο των Ευαγγελίων μπορούσε να ΠΑΡΑΧΑΡΑΧΘΕΙ: ο Μαρκίων είχε ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ το Κατά Λουκάν και ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς γνώριζε μια «μυστική» εκδοχή τού Κατά Μάρκον, την οποία θεωρούσε γνήσια στα βασικά της σημεία αν και ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ από τους Γνωστικούς για τους δικούς τους σκοπούς.

    Πρβλ. τον ισχυρισμό του Κέλσου ότι μερικοί Χριστιανοί “ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ το αρχικό κείμενο του Ευαγγελίου τρεις ή τέσσερις ή και περισσότερες φορές και αλλάζουν τον χαρακτήρα του ΩΣΤΕ να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που τους δημιουργεί η ΚΡΙΤΗΚΗ (Κατά Κέλα, 2.27)”»,

    Dodds, «Έλληνες και Χριστιανοί σε μια Εποχή αγωνίας», μετ. Κώστας Αντύπας, σελ. 164

    Μου αρέσει!

  1. Άρη, ότι και να είσαι, το σημαντικό είναι ότι είσαι «εσύ». Και «είσαι».
   Έχω διαβάσει μερικόύς από αυτούς που μου προτείνεις, αλλά όχι όλους και όχι όλα όσα έχουν γράψει. Άλλους τους κατάλαβα, άλλους όχι και σήμερα θυμάμαι το 10% απ΄ότι έχω διαβάσει. Ο σκληρός δίσκος του μυαλού μου έχει κάνει delete πάρα πολλά, κυρίως λόγω του χρόνου αλλά και λόγω των δυσκολιών της καθημερινότητας, που έγραφαν πάνω σε γραμμένες μνήμες.
   Μιλάς για λογική. Μιλάμε για γνώσεις από μελέτες. Κι όμως, τους πιο «σοφούς» ανθρώπους τους συνάντησα σε βουνά και σε θάλασσες. Βοσκοί και ψαράδες με αποστόμωσαν και με άφησαν άφωνο. Οι ίδιοι μου είπαν με τα δικά τους Ελληνικά, ότι μελέτησαν τη φύση και μίλησαν με το Θεό. Δεν είχαν διαβάσει. Δεν ήξεραν γράμματα.
   Τώρα, αν ο Θεός τους ήταν ο ίδιος με το Θεό μου, δεν το ξέρω. Εκείνοι όμως ένιωθαν ευτυχισμένοι. Εγώ έψαχνα την ευτυχία. Με τη λογική!
   Και την ψάχνω. Επειδή προσπαθώ να καταλάβω! Με τη λογική!
   Νομίζω πως είναι σαν να περιμένω από το computer να καταλάβει ποιός το έφτιαξε και γιατί.
   Εκείνο που μετράει είναι ότι είμαι «εγώ» και «είμαι».
   σε χαιρετώ
   γ.κ.

   Μου αρέσει!

  2. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ: ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ;

   «Και εξαίφνης περιάστραψεν φως»!..

   Πάμε στο θεμελιωδέστερο χωρίο των Υπαρκτοχριστιανικών Γραφών: «Πράξεις», κεφ. Θ΄, παρ. 3: «Εν τω πορεύεσθαι εγένετο αυτόν εγγίζειν Δαμασκώ, και ε ξ α ί φ ν η ς π*ε*ρ*ι*ά*σ*τα*ρ*α*ψ*ε*ν αυτόν φ ω ς από του ουρανού, και πεσών επί την γην ήκουσεν φωνήν λέγουσαν αυτώ: Σαούλ, Σαούλ, τι με διώκεις; Είπε δε: τις ει (= ποιος είσαι), κύριε; Ο δε Κύριος είπεν: εγώ ειμι ο Ιησούς ον συ διώκεις»!

   Ευτυχώς, τότε, ταξίδευαν με …γαϊδούρια, καμήλες, μουλάρια, άντε, και με κανά άλογο. Γιατί, για φαντάσου, να οδηγείς ξένοιαστα και να γουστάρεις τις ευθείες στην εθνική καθώς πλησιάζεις από Κατερίνη «Θες-άλλο-νίκη;», πηγαίνοντας να συναντήσεις πρώτη φορά εκεί την -«μάτια! Ουρανός πανσέληνος στην Θέρμη του Αιγαίου»- Ευνοουμένη των Θεών σου, την «ουδέν έτερον ευκαίρει ή λέγειν τι και ακούειν καινότερον» τύπισσα, κι ό,σο να ’ναι, …βιάζεσαι, καινούριο και τ’ αμάξι, πας με καμιά 200ριά χιλιόμετρα, άνετα, ήσυχα, ευχάριστα, ρολαριστά, με την ικανοποίηση χαμογελάκι ανεξίτηλο στο καθρεφτάκι, ο Lennon να τραγουδά, λες κι «εξαιρετικά αφιερωμένο», το “Woman”, -δηλαδή, να είναι όλα σε φάση “next to impossimple” ή «κολλητά στο Αδύνατον»-, και ε-ξ-α-ί-φ-ν-η-ς, να σου *Π*Ε*Ρ*Ι*Α*Σ*Τ*Ρ*Α*Ψ*Ε*Ι* μπροστά σου, στα καλά καθούμενα και ανεμοστροβιλοστριφογυριστά, μέσα σε 10.000 watt ανά τετραγωνικό εκατοστό, ο …Θεός, -…μα, τη Παναγία!-, ως φως εξ ουρανού!

   Και, πού ’σαι; Μη σκέφτεσαι το τι σου συμβαίνει, ά-φ-ν-ω και ε-ξ-α-ί-φ-ν-η-ς, εσένα, προσωπικά. Από πίσω, όλοι το ίδιο έχουν πάθει! Όποιος πρόλαβε τον Κύριο και (: δυστυχώς!) είδε, έχει …σηκωθεί όρθιος πάνω στα πεντάλ των φρένων! Χαμός στο ίσιωμα και Βατερλώ στο Καλοχώρι! -που εκείνη την στιγμή έχει γίνει απο Κακοχώρι έως και ..Γαμοχώρι! Και, το χειρότερο; Πώς να βρίσεις τον …Αίτιο;;;

   Το να πιστεύει κάποιος στα «ΘΑΥΜΑΤΑ», δεν είναι ένδειξη, -όχι συγκροτημένου, αλλά, απλά-, σοβαρού ανθρώπου∙ τουλάχιστον, τον 21ο αι. Οι άνθρωποι που πιστεύουν σε «θαύματα», είναι άρρωστοι διανοητικά! Δυστυχώς, δεν είναι καλά! Το δυστυχέστερο είναι, ότι δεν το ξέρουν, και το δυστυ-χέστα!-το, ότι η Κοινωνία επιτείνει την τρέλα τους, …επιβραβεύοντάς την με επαίνους, θέσεις κι αξιώματα. ΓΙΑΤΙ σε μια χριστιανική Κοινωνία ανελίξιμος είναι, …φυσιο-λογικά, ο καλός Χριστιανός. Και για να ’ναι κάποιος, απλώς, Χριστιανός κι όχι και «καλός», οφείλει, πρέπει, απαιτείται κι επιβάλλεται να παραδέχεται ως ΑΛΗΘΕΙΑ τα «ΘΑΥΜΑΤΑ», γενικώς∙ ειδικώς, δε, τις αυτοπρόσωπες εμφανίσεις- επεμβάσεις του Θεού Γιαχβέ στον Αβραάμ, στον Μωυσή, στον Παύλο, συν τα εκατοντάδες άλλα «ΘΑΥΜΑΤΑ» υπέρ του Ισραήλ και κατά όλων των άλλων λαών.

   Αν, όμως, είσαι απ’ αυτούς που δεν πιστεύουν στα «ΘΑΥΜΑΤΑ», αφ’ ενός, γιατί ΠΟΤΈ δεν είδες εσύ ένα και, αφ’ ετέρου, διότι ούτε κ-α-ν-ε-ί-ς απ’ ό,σους ξέρεις είδε ΠΟΤΈ κ-α-ν-έ-ν-α, ε, τότε, «την έβαψες»! Θα …τιμωρηθείς παραδειγματικά. Γιατί, «χαλάς την πιάτσα»! Θα κατασυκοφαντηθείς, θα υβρισθείς και θα διαπομπευθείς, επειδή, λέει!, …«έχεις τον Διάολο μέσα σου»! Θ’ αποκλεισθείς, και πάλι …φυσιο-λογικά, από κάθε θέση αξιώματος ή λειτουργήματος δημοσίου και θα σε δείχνει το δάκτυλο του «μαύρου χεριού» τού γαντοφορεμένου: «ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ – WANTED, dead or alive – ζωντανός ή νεκρός, ο δαιμονισμένος εθνικός ειδωλολάτρης, ο επικίνδυνος για την δημόσια τάξη κι ασφάλεια, και …αφορίζεται τρις»!!!

   Αυτά για τους …τυχερούς, απ’ ό,σους δεν πιστεύουν στα «ΘΑΥΜΑΤΑ». Αν τύχει και τα επαγγελματικά, κοινωνικά, συναισθηματικά ή όποια άλλα συμφέροντα σου είναι σε αντίθεση με κάποιου σοβαρού, ευλαβούς και καλού (Υπαρκτο-) Χριστιανού, …ατύχησες! Ανασκολοπισμοί και φετάρες …εσκαλόπ, για τα «μαντρόσκυλα» της Αυλής που φυλάνε το μαντρωμένο ποίμνιο της «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ των ΒΛΑΚΏΝν», στο μαντρί της στάνης που βγάζει το τυρί για τις ψυχο-φάκες τής Εκκλησίας = Θρησκείας = Εξ-ουσίας. Όσοι δεν γίνουν μπριτζόλες των μαντρόσκυλων, ε, τότε, …«τροφή για τα θηρία», τις Κυριακές, μετά την Λειτουργία! Συν, βεβαίως βεβαίως, σφόδρα σφοδρώς ψυχαγωγικά φουρκίσματα, ένδοξα σφαξίματα, περικλεείς αγχόνες, ειδυλλιακές κατακρεουργήσεις, ενατενίσεων διαμελισμοί! Σε τέτοια περίπτωση, «ποιός είδε τον Θεό και τους γλυκυτάτους οπαδούς του, ή ‘φοβουμένους τον Θεό’, και δεν τους …φοβήθηκε»!..

   Οι ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΕΣ (= οι ΙΟΥΔΑΙΟΙ- ΕΒΡΑΙΟΙ- ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ και οι αιρέσεις τους, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, κάνουν μια απλή ερώτηση σε όλους: «Πιστεύεις στα θαύματα; Πιστεύεις στα λεγόμενα της Αγίας Γραφής, ότι ο Θεός Ιαχβέ εμφανίσθηκε στον Αβραάμ, τον Μωυσή, τον Παύλο, τον Μωάμεθ; Πιστεύεις, ότι ο … «Ακράτητος» Άνω – Κάτω Καπερναούμ θα κατακτήσει το Champions League»; Αν ναι, συγχαρητήρια! Κέρδίσες θέση στην λίστα αναμονής για την «άλλη», την «αιώνια ζωή», και βίζα για την «Γη της Επαγγελίας» σ’ αυτήν την ζωή, με δωράκι, μάλιστα, «visa» επιτοκίου 1-2+3ν-4/5×6%+7/8X9 %, τις ημέρες των γιορτών, και -ουάου, Α-ΤΟ-ΚΑ!, των …νηστειών!!! Καλώς ήλθες, στις τάξεις του περιούσιου λαού του Θεού! Οι υπόλοιποι, οι άθεοι, οι άπιστοι και, με μια κουβέντα, οι Έλληνες εθνικοί ειδωλολάτρες, στο πυρ το εξώτερον! Guantanamo, αληταράδες, διασαλευτές της έννομης του Θεού Δημόσιας Τάξης, στην Αγία και Θεία Αυτού “ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ” => των χαζοζαρούμενα «αγαθών» μακάριων τω πνεύματι προβάτων! Σατανάδες, «Φωτο-κουβαλητές, Εως-φόροι»! Με τα μαντήλια των «γνωστών άγνωστων» λύκων στο πρόσωπο και τις έτυμες μολότωφ της αμφισβήτησης να φεύγουν κατά των συνειδήσεων και των περιουσιών τού περιούσιου λαού των πιστών και υπάκουων δούλων της στάνης των …«νοικοκυραίων του Θεού»!..

   Προβάτων προβοκάτορες και θεράποντες του κατά «Λουκάν» φρονήματος «ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ»! Καταραμένοι αθεόφοβοι, τώρα, θα δείτε τι θα πει κοντο-πούτανος αχάιδευτος, ανύπαντρος, αγάμητος κι άκληρος, ή «Κοντο-λύσσα Ρύζη», στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Ελλαδιστάν και σ’ όλη την αυτοκρατορο-πλανηταρχία! Και θα μάθετε έμπρακτα, το «τι» εννοούσε, επ-α-κρι-βώς!, ο γλυκύτατα μειλίχιος Άγιος Προπάτορας Προφήτης ΖΑΧΑΡΙΑΣ, όταν έλεγε, -απ’ τον 5ο αι. προ Χριστού, ρε, αδιόρθωτοι!-, ότι έτσι και πέσετε στα χέρια της «Αντιθαυματικής», «θα σας πιούμε το αίμα με το καλαμάκι! Εσάς, καταραμένα παιδιά των Ελλήνων, όταν ξεσηκωμένα, εμείς, τα ευλογημένα παιδιά της Σιών, από τον πανάγαθο, πάνστοργο, φιλεύσπλαχνο Θεό μας, Μπλιάχ!βε, -που θα μας κρατάει το χέρι με το μαχαίρι!-, θα σας σφάξουμε στεγνά – στυγνά “στο γόνατο”», (Ζαχαρίας, Θ΄, 1- 13, -ΑΚΡΙΒΗΣ μετάφραση).

   Στα ΘΑΥΜΑΤΑ, δεν επιτρέπεται απολύτως καμία παρέκκλιση από τα περιγραφόμενα φαινόμενα, διότι οι Γραφές είναι ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΕΣ κι άρα: πάνσοφες, λέξη προς λέξη, γράμμα το γράμμα. Τα «ΘΑΥΜΑΤΑ» είναι …ιστορικά γεγονότα, έχουν συμβεί όπως ακριβώς περιγράφονται! Ξεκάθαρα πράγματα: Ή τα πιστεύετε, Ή δεν τα πιστεύετε. «Ή μαζί μας, Ή εναντίον μας», που είπε κι ο Θάμνος, αν και δεν είναι ακόμα «καιόμενος …Βάτος». Τελεία και …Παύλος = παύλα! Είπαμε, όμως, ό,σο πλησιάζουμε προς την εποχή μας, τόσο τα «θαύματα» γίνονται και πιο δύσκολα. Όλο και πιο πολύ «ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο …αιώνα χαίρεται».

   «ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ», ΄Η «ΚΟΙΤΑ Ν’ ΑΚΟΥΣΕΙΣ»;

   Κατά το «ο ψεύτης κι ο κλέφτης θαυματοποιός, τον …πρώτο αιώνα χαίρεται», την πάτησε ο Σαούλ. Κι όχι μόνον την πάτησε αυτός, αλλά κι όλοι ό,σοι δούλεψαν για να στηθεί η «Παραγωγή», ή να γραφτεί και να εκδοθεί το «θαύμα», που γέννησε τον Υπαρκτό Χριστιανισμό.

   ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!! Γράφει στο κεφάλαιο Θ΄, παράγραφος 7, στις «Πράξεις»: «Οι δε άνδρες οι συνοδεύοντες αυτόν (: τον Παύλο) ειστήκεσαν ενεοί (= «έμειναν άγαλμα», σύξυλοι, άφωνοι) Α-Κ-Ο-Υ-Ο-Ν-Τ-Ε-Σ μεν της φωνής, μηδένα δε Θ-Ε-Ω-Ρ-Ο-Υ-Ν-Τ-Ε-Σ». Άκουγαν, μεν, δεν έβλεπαν, δε.

   Πάμε, τώρα, λίγο παρακάτω, στο κεφάλαιο ΚΒ΄, παράγραφοι 6 – 9, που αφηγείται ο ίδιος ο Παύλος το πώς έγινε το συγκεκριμένο «θαύμα»: «Περί μεσημβρίαν ε-ξ-α-ί-φ-ν-η-ς εκ του ουρανού *π*ε*ρ*ι*α*σ*τ*ρ*ά*ψ*α*ι* φως .. και ήκουσα φωνής .. Σαούλ, Σαούλ, τι με διώκεις; .. οι δε συν εμοί όντες (= αυτοί που ήταν μαζί μου) το μεν φως Ε-Θ-Ε-Α-Σ-Α-Ν-Τ-Ο και έμφοβοι εγένοντο, την δε φωνήν Ο-Υ-Κ Η-Κ-Ο-Υ-Σ-Α-Ν του λαλούντος μοι κλπ, κλπ, κλπ». Αυτήν την φορά, έβλεπαν, αλλά, δεν άκουγαν!?!

   «Περικαλώ;», που ’λεγε κι ο μπαρμπα- Γιάννης, ο Σκαρίμπας. Ή «τι άλλο να πεις πιο απλά;», που ’λεγαν κι οι «Πυξ Λαξ». Την ξεγυρισμένη «πυγμή» της γροθιάς, όμως, και το …εναρκτήριο «λάκτισμα» της κλωτσο-πατινάδας που χρειάζονται, ποιος θα τους τα ρίξει; Τι CNN, Fox, Alter, Alfa, Mega, Antena και cia! Όλοι αυτοί είναι του …νηπιαγωγείου κατασκευασμένων ειδήσεων! Πριν 2000 χρόνια, ο γλυκύτατος θείος- «θείος Παύλος» και οι «ΑΡΔ» εκείνης της εποχής, Άγιοι Πατέρες της Αγίας του Θεού Γιάχ!βε Εκκλησίας, ως συγγραφείς κι εκδότες των θεό-πνευστων και υπαγορευμένων από τον ίδιο τον Θεό «Πράξεων», έμπλεοι και πλέοντες στο Άγιο Πνεύμα, είχαν στήσει επιπέδου master μηχανή παραγωγής …«κατασκευασμένων Θαυμάτων», κι όχι, φευ!, απλά, κατασκευασμένων ειδήσεων!

   ΑΥΤΟΣ, ο «Θείος», ο «Άγιος», που φύλαγε, ως ομοϊδεάτης που ήταν, τα ρούχα αυτών που σκότωναν με πέτρες άλλους ομοεθνείς κι ομοθρήσκους τους, μόνον και μόνον, γιατί δεν συμφωνούσαν με το φρόνημά τους! AΥΤΟΣ, που λεηλατούσε τα σπίτια των κυνηγημένων «φτωχούληδων του Θεού»! AΥΤΟΣ, που «έγλειφε» τους ΑΑΑ να του δώσουν το έγγραφο δικαίωμα να είναι «κυνηγός κεφαλών», -όπως εκείνοι οι μπεκρήδες, βάρβαροι, μάγκες καου-μπόηδες στην Άγρια Δύση του τυχοδιωκτικού μακελειού! ΑΥΤΟΣ, ο γλυκύτατα ευσπλαχνικός «θείος» Παύλος, που την «βγάζει» από την δυστυχία, τον κατατρεγμό και το κυνήγι των συνανθρώπων του! Αυτός, που 40 Εβραίοι ορκίζονται ότι δεν θα ξαναπιούν νερό και δεν θα ξαναφάνε, αν δεν τον …«φάνε», πρώτα! ΑΥΤΟΣ, ο πιστά αφοσιωμένος στον σταυρωμένο από τους Ρωμαίους Ιησού, που οι ίδιοι αυτοί Ρωμαίοι …σταυρωτές του «Θεού» του τον σώζουν κατ’ επανάληψη από τα χέρια των Ιουδαίων, οι ίδιοι που απαίτησαν την σταύρωση του Ιησού, και τον φυγαδεύουν, πάντοτε ασφαλώς, με συνοδεία χιλιαρχίας. ΑΥΤΟΣ, που στην Ρώμη μένει στο…παλάτι και στέλνει χαιρετίσματα «ασπάζονται υμάς ΟΙ ΑΓΙΟΙ, μάλιστα δε OI εκ της ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΟΙΚΙΑΣ («Προς Φιλιππισίους»).

   «ΠΟΙΟΙ» ήταν αυτοί «οι άγιοι του παλατιού» τού Καίσαρα; «ΤΙ» δουλειά είχε εκεί αυτός που δεν ήξερε ούτε το όνομα του πατέρα του, -που δεν είχε, δηλαδή, ούτε καν επώνυμο με τα σημερινά δεδομένα; «TΙ» έκανε εκεί μέσα ο νεανίας «εξω-φυλα-ρούχας» των λιθοβολιστών της αλάνας; «TΙ» δουλειά είχε και «ΠΏΣ» έφθασε μέχρι μέσα στο παλάτι, απ’ όπου εκινούντο τα νήματα της Αυτοκρατορίας;

   Μου αρέσει!

   1. Διόρθωση των εισαγωγικών, για να’μαστε …ακριβείς στο «ΑΚΡΙΒΗΣ μετάφραση»:

    θα σας πιούμε το αίμα με το καλαμάκι! «Εσάς, καταραμένα παιδιά των Ελλήνων, όταν ξεσηκωμένα, εμείς, τα ευλογημένα παιδιά της Σιών, από τον πανάγαθο, πάνστοργο, φιλεύσπλαχνο Θεό μας, Μπλιάχ!βε, -που θα μας κρατάει το χέρι με το μαχαίρι!-, θα σας σφάξουμε στεγνά – στυγνά “στο γόνατο”», (Ζαχαρίας, Θ΄, 1- 13, -ΑΚΡΙΒΗΣ μετάφραση).

    Μου αρέσει!

   2. ΠΑΥΛΟΣ
    Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Οντως τον εσωσαν οι Ρωμαιοι 7 φορες απο τα χερια των εβραιων που ειχαν διαφυγει μετα τον ξεριζωμο τους οπου γης.Το κυριαρχο ομως για να καταννοησει καποιος τον ρολο αυτου του προβοκατορα, ειναι να γνωρισει οσο μπορει καλυτερα ,μεσω μελετης των οποιων ιστορικων στοιχειων μπορεσει και βρει,το περιβαλλον που βιωναν οι κατακτημενοι λαοι στην τοτε Παξ Ρομανα.

    Εκεινη την εποχη κυριαρχο ρευμα στα φτωχα λαικα στρωματα ,αλλα και τους δουλους ειναι ο ΕΠΙΚΟΥΡΙΣΜΟΣ που απλωνεται ραγδαια σ ανατολη και δυση σ ολη την αυτοκρατορια (γι αυτο και δεν βρεθηκαν παρα ελαχιστα κειμενα του μεγαλου φιλοσοφου ,αλλα και ο ιδιος στιγματιστηκε απο το συστημα ως ηδονιστης -παρτουζιαρης δλδ).Οι Εσσαιοι απο το Κουμραν ,αφου ενστερνιζονται στοιχει απο τον Επικουρισμο, οργανωνουν την διπλη εξεγερση των ιουδαιων και κατα του Ρωμαιου κατακτητη και κατα του Ιερατειου(θυμηθειτε τη χαρα του Ιησου οταν τον επισκεφθηκε Ελληνας:»Ιδου ο Ανθρωπος «ειπε) .
    Πολιτικος καθοδηγητης (ή ενας εξ αυτων) ειναι ο Ιησους και μαχιμοι ανταρτες πολεων οι Ζηλωτες με επικεφαλη τον Βαρραβα.Συλλαμβανονται και ακολουθει η σταυρωση.Οι διεργασιες ομως της εξεγερσης συνεχιζονται ,ετσι αυτη ξεσπα γυρω στο 60μΧ .Οι Ρωμαιοι την πνιγουν στο αιμα και διαλυουν το κρατος των Ιουδαιων ,οι οποιοι σκορπιζονται στα περατα του γνωστου τοτε κοσμου.
    Το δυστυχημα για την αυτοκρατορια ειναι οτι αντι να καταστηλουν το ζιζανιο ,το απλωσαν παντου .Οι εμπειροι επαναστατες των Ιουδαιων θα ενωνονταν τωρα και με αλλους σκλαβους λαους ,οι οποιοι εκτος απο την ιδια παιδεια (τον «»ευδαιμονισμο»»του Επικουρου) θα ειχαν και διπλα τους μαχητες που ηδη ειχαν βιωσει μια επανασταση ,εστω κι αποτυχημενη!

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΤΑΡΑΣ!
    με το κνουτο και το κυνηγι γκετοποιει τους εβραιους της διασπορας σε καθε πολη που παει ,σκοτωνει εν ψυχρω τους καθοδηγητες ,πρωτοπορους εξ αυτων,τους διαστρεβλωνει τις «»διδαχες»» και ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΟΧΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ που γνωρισε ο ανθρωπος.Αρχιζει εκτοτε η μεγαλυτερη παραγωγη δουλων, με την θεληση τους ,βορα στην ηδη παρακμαζουσα αυτοκρατορια .

    ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΔΙ και επικρατησε επισημα καποια στιγμη ο Χριστιανισμος ,εκει που το συστημα εννοιωσε πιο συμφερουσα για το ιδιο αυτη την επικρατηση ηταν η γνωστη ρηση του Παυλου στην προς Ρωμαιους:»»Αν ο αφεντης σας χριστιανοι ειναι Εθνικος οφειλετε να δουλευετε γι αυτον με ορεξη γιατι για Θεον δουλευετε.Αν ομως ο αφεντης σας ειναι χριστιανος (δικος μας)οφειλετε να δουλευετε δυο φορες περισσοτερο με ορεξη γιατι ειναι ευλογημενος (ο αφεντης) απο τον Θεο»»

    Εγινε λοιπον στην αυτοκρατορια «»το ελα να δεις»» .Εβλεπαν οι αφενταδες οι Εθνικοι, τους δουλους του χριστιανου αφεντη Πατρικιου να ξεσκιζονται στη δουλεια και αυτος να αυξανει την παραγωγη του και ειπαν»» ρε μηπως να γινουμε και χριστιανοι;;»»
    Ετσι προεκυψαν λοιπον και αυτοκρατορες χριστιανοι και παπαδες και μαυρα ταγματα ρασοφορων που ριμαζαν χωρια και πολεις Εθνικων ,εκαιγαν συγγραμματα ,βιβλιοθηκες ,κατεστρεφαν λαους ,των ΟΡΘΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΕΚΤΟΤΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΝ «»ΣΗΚΩΘΗΚΕ»» ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!
    η παραγωγη σκυφτων και δουλων συνεχιζεται….

    Μου αρέσει!

   3. ΠΡΟΞ και Λεωνιδα

    μπορειτε να εχετε οποια αποψη θελετε και ειναι απολυτα σεβαστη απο μενα..

    δεν εχετε το δικαιωμα ομως να βριζετε και να χλευαζετε αυτο που πιστευω δεν εχετε δικαιωμα να βριζετε την πιστη μου η οποια ειναι ΙΕΡΗ..

    οπως και η ΠΙΣΤΗ του καθενος μας….

    Ο οποιοσδηποτε μπορει να πιστευει οπουδηποτε δεν εχετε το δικαιωμα να μιλατε για αληταραδες για διανοητικα καθυστερουμενους και αλλα χοντρα…

    λιγο εγκρατεια ποτε δεν βλαπτει..

    η πιστη του καθενος ειναι προσωπικη και δεν μπορει ο καθενας να την γελειοποιει και να διαμπομπευει τον καθενα που πιστευει στον ΧΡΙΣΤΟ..

    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ..
    ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ…
    μπορειτε να μιλατε με επιχειρηματα και οχι με χαρακτηρισμους..

    η πιστη ειναι προσωπικο βιωμα του καθενος και δεν μπορει ο καθενας να χαρακτηριζει αυτους που πιστευουν στην ορθοδοξια και στον Χριστο καθυστερημενους και δεν νιωθω εγω οτι ειμαι δουλος κανενος…

    αγαπητοι φιλοι το ποιο ευκολο ειναι να βριζει ο καθενας τν πιστη του αλλου αλλα τοτε θα φθασουμε στο επιπεδο του εξεφτελισμου οποτε δεν νομιζω οτι εχει νοημα..

    δεν νομιζω οτι οι χαρακτιρισμοι που δινετε στα κειμενα σας προσδιδουν κυρος και επιπλεον επιχειρηματα οταν μιλαμε ειδικα για θεματα πιστεως..

    φιλικα παντα..

    Μου αρέσει!

   4. @Παναγιώτης:

    ΔΕΝ νομίζω να υπάρχει, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ φορά, η λέξη «πίστη» σε αυτά που έγραψα. Ερασιτέχνης ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ είμαι, φίλε μου, ειδικευμένος, θα’λεγα, στο «πώς» εγκαθιδρύθηκε ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός στον κόσμο. ΔΕΝ με αφορά η Θεολογία = Πίστη. Αλλά, μήπως, θα έπρεπε να μάθεις τι λένε οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας για τους Αρχαίους Έλληνες, κατά την περίφημη «ΚΥΡΙΑΚΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ»;

    ΚΥΡΙΑΚΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

    «Συνοδικό της Αγίας Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου υπέρ της Ορθοδοξίας»
    (787 μ.Χ.)

    ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ – ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

    «Ευλογούμεν σε, τον Θεό του ΙΣΡΑΗΛ!..»

    Ι. «Τοις ευσεβείς μεν επαγγελομένοις, τα τε των ΕΛΛΗΝΩΝ δε δυσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική Εκκλησία περί τε των ψυχών ανθρωπίνων και ουρανού και γης και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επ-εισάγουσιν,(= ό,σοι κάνουν ότι είναι ευσεβείς (Χριστιανοί), αλλά, τα σύμφωνα με την ορθόδοξη και καθολική Εκκλησία ασεβή «πιστεύω» των Ελλήνων περί ανθρωπίνων ψυχών και του ουρανού και της γης και των άλλων κτισμάτων με αναίδεια, ή, μάλλον, με ασέβεια εισάγουν),
    ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!!!

    ΙΙ. «Τοις την μωρίαν των έξωθεν φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσιν και τοις καθηγητές αυτών επομένοις και τας τε μετεμψυχώσεις των ανθρωπίνων ψυχών ή και ομοίως τοις αλόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσθαι και εις το μηδέν χωρείν δεχομένοις και δια τούτο ανάστασιν, κρίσιν και την τελευταίαν των βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσιν», (= σε όσους προτιμούν την βλακώδη υποτιθέμενη σοφία των φιλοσόφων και γι’ αυτό αρνούνται την ανάσταση και την κρίση και την τελική ανταπόδοση όσων έχει βιώσει ο καθένας, και ακολουθούν τους δασκάλους τους, και δέχονται τις μετεμψυχώσεις των ανθρώπινων ψυχών, ή και ότι αυτές χάνονται όμοια με τις των αλόγων ζώων και εκμηδενίζονται),
    ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!!!

    ΙΙΙ. «Τοις λέγουσιν, ότι οι των ΕΛΛΗΝΩΝ σοφών και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά των επτά Αγίων και Καθολικών Συνόδων και παρά πάντων εν Ορθοδοξία λαμψάντων Πατέρων αναθέματι καθυποβληθέντας, ως αλλότριοι της Καθολικής Εκκλησίας δια την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ριπαράν περιουσίαν, κρείττονές εισι κατά πολύ και ενταύθα και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πά¬θος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων», (= ό,σοι λένε, ότι οι Έλληνες Σοφοί και πρώτοι αιρεσιάρχες, [ που αναθεματίσθηκαν από τις επτά Άγιες και Καθολικές Συνόδους κι απ’ όλους τούς πατέρες που έλαμψαν για την ορθοδοξία τους, ως ξένοι προς την καθολική εκκλησία, λόγω του ψεύτικου και βρώμικου περιεχομένου των λόγων τους ], είναι πολύ καλύτεροι κι εδώ και στην μέλλουσα κρίση από τους ευσεβείς και ορθόδοξους ανθρώπους που έκαναν, όμως, κάποιο παράπτωμα λόγω ανθρωπίνου πάθους ή αγνοίας),
    ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!!!

    IV. «Τοις τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ διεξιούσι μαθήματα και μη δια παίδευσιν ταύτα παιδευομένοις, αλλά και τας δόξας αυτών τας ματαίας επομένοις και ως αληθέσι πιστεύουσι, ώστε και ετέρους πότε μεν λάθρα, πότε δε φανερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδειάστως», (= αυτοί που αναλύουν τα Ελληνικά μαθήματα και δεν τα διδάσκονται για [γλωσσική- φιλολογική, μόνο] εκμάθηση, αλλά, ακολουθούν τις μάταιες θεωρίες τους και τις πιστεύουν σαν αληθινές),
    ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!!!

    V. «Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ’ εαυτών και την καθ’ ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τας πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, και ως αυθυπόστατον την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι και προφανώς διαβάλουσι το αυτεξούσιον του Δημιουργού τού από του μη όντος εις το είναι παράγοντος τα πάντα, και ως ποιητού πάσιν α-ρ-χ-ή-ν και τ-έ-λ-ο-ς επιτιθέντος εξουσιαστικώς και δεσποτικώς», (= σε όσους από μόνοι τους αλλάζουν μαζί με τα άλλα μυθολογικά πλάσματα και την δικιά μας διδασκαλία περί Δημιουργίας και παραδέχονται τις πλατωνικές ιδέες σαν αληθινές και λέγουν ότι η ύλη, ούσα αυθύπαρκτη, μορφοποιείται από τις ιδέες, [: οπόταν] και ξεκάθαρα αναιρούν το αυτεξούσιο του δημιουργού, ο οποίος από του μή όντος ωδήγησε τα πάντα στην ύπαρξη, και, ως κατασκευαστής τους, επιβάλλει σε όλα αρχή και τέλος, εξουσιαστικά και με νταηλίκι),
    ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!!!

    VΙ. «Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ρήματα, ότι τε προϋπαρξις εστι των ψυχών και εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο και παρήχθησαν, ότι τέλος εστί της κολάσεως, ή αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ανθρωπίνων πραγμάτων, και δια των τοιούτων λόγων την Βασιλείαν Των Ουρανών λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ήν αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε ο Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, και παρέδοτο, και δια πάσης της παλαιάς και νέας Γραφής ημείς παρελάβομε, ότι και η Κόλασις ατελεύτητος και η Βασιλεία αΐδιος, δια δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύασι, και ετέροις αιωνίας προξένοις γινομένοις, (= ό,σοι δέχονται και διδάσκουν την ελληνική πίστη στην προΰπαρξη των ψυχών και ότι δεν έγιναν και παρήχθησαν τα πάντα από την ανυπαρξία, από το μηδέν, και ότι υπάρχει [σε κάποια στιγμή]τέλος της κόλασης, ή αποκατάσταση, πάλι, της δημιουργίας και των ανθρώπινων πραγμάτων, και με τέτοια λόγια εισηγούνται την κατάλυση και το πρόσκαιρο της βασιλείας των ουρανών, η οποία, όπως δίδαξε και παρέδωσε ο ίδιος ο Χριστός και Θεός μας, είναι αιωνία και ακατάλυτος, και μέσω της Παλιάς και της Καινής Διαθήκης ολόκληρης μάθαμε εμείς ότι και η κόλαση είναι ατελεύτητη και η βασιλεία αιώνια, σ’ αυτούς, λοιπόν, οι οποίοι με τέτοια λόγια και τους εαυτούς τους καταστρέφουν και γίνονται πρόξενοι αιώνιας καταδίκης γι’ άλλους),
    ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!!!

    VII. « Έτι τοις φρονούσι και λέγουσι, κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου Θεότητος ως κτιστήν εκ τούτου πάντως, και αυτήν την θείαν ουσίαν αναγκαζομένοις δοξάζειν κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια, κτιστήν δηλώσει και φύσιν. Άκτιστον δε, άκτιστον χαρακτηρίσει ουσίαν. Καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσιν εις αθείαν παντελή περιπίπτειν, και την ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, μη ομολογούσι δε κατά τας Αγίων θεοπνεύστους θεολογίας και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου Θεότητος», (= Σε όσους ακόμη φρονούν και λένε ότι κάθε φυσική δύναμη και ενέργεια της τρισυ¬πόστατης Θεότητας είναι φτιαχτή- δημιουργημένη, αναγκά¬ζονται δε ως εκ τούτου να δεχτούν ότι και η θεία ουσία είναι χωρίς άλλο φτιαχτή- κατασκευασμένη, γιατί η δημιουργημένη ενέργεια, σύμφωνα με τους Αγίους [Πατέρες], θα φανερώσει ότι είναι [εκ των υστέρων] φτιαγμένη- δη¬μιουργημένη και η φύση [της τρισυπόστατης Θεότητας]. Κι από κει και πέρα, πλέον, κινδυνεύουν να πέσουν σε ολοκληροτική αθεΐα, όσοι ζουν με την καθαρή κι αμόλυντη χριστιανική πίστη, και να δεχθούν την ελληνική μυθολογία [: «Κοσμο-είδωλο» – «Κόσμο-θεωρία» = τρόπο σκέψης και παράδειγμα δράσης] και την λατρεία των κτισμάτων- δημιουρημάτων. Σε όσους, άρα, δεν ομολογούν, σύμφωνα με τις ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΕΣ θεολογικές ερμηνείες των Αγίων και το ευσεβές φρόνημα της Εκκλησίας, ότι είναι άκτιστη κάθε φυσική δύναμη και ενέργεια της τρισυ¬πόστατης Θεότητας,
    ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!!!

    -Στα βρωμόμουτρά σας τα «αναθέματά» σας! Πάμε να δούμε, τώρα, και για ποιόν Θεό ξεσχίζονται όλοι ετούτοι οι Υπαρκτοχριστιανοί, -Ρωμηοί και μη…

    Ακολουθία ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

    «Συ ει ο Θεός ημών (= εσύ είσαι ο Θεός μας), ο δι’ ύδατος κατακλύσας επί Νώε (: κι όχι, π.χ., επί Δευκαλίωνα, ή Ωγύγου!) την αμαρτίαν, συ ει ο Θεός ημών, ο δια θαλάσσης ελευθερώσας εκ της δουλείας Φαραώ το γένος των Ε-β-ρ-α-ί-ω-ν. Συ ει ο Θεός ημών, ο διαρρήξας πέτραν εν ερήμω (: …Αγουλινίτσας;) και ερρύησαν ύδατα (: της Σάρρας και της Μάρας) και χείμαρροι κατεκλύσθησαν, και διψώντα τον λαό σου κορέσας (: ο Ελληνικός Λαός, μέγιστε μεγιστάνα μας, ανέκαθεν, διψούσε μόνο για το νερό της Μάθησης, -δόξα στα νερά των αστείρευτων πηγών μας, και τις κουκλάρες τις Νεράιδες τους, που τα φυλάνε!). Συ ει ο Θεός ΗΜΩΝ, ο δι’ ύδατος και πυρός δια του Ηλιού (: ο μόνος δικός μας Ηλιού, ήταν ο τελευταίος Έλληνας βουλευτής που μιλούσε Αρχαία ελληνικά, αν και Αριστερός! Οι Θεοί ο Θεός το Θείον, να ’ναι «συντρόφια» της Ψυχή του…) απαλλάξας τον Ι-Σ-Ρ-Α-Η-Λ εκ της πλάνης του Βάαλ».

    Ε΄ εβδομάς, «Τριώδιον»

    «Συ δε Ι-Σ-Ρ-Α-Η-Λ παις μου Ιακώβ (: ο Γιοσάκης;), ον εξελεξάμην, σπέρμα Αβραάμ
    (: «σπέρμα», άρα, για τον …Αβραμ-όπουλο λέει), ον ηγάπησα (: κρύβε λόγια, μεγάλε! Με τα «σπέρματα», «τον διάλεξα γιατί τον αγαπούσα», θα μάθουν όλοι ότι γαμπίιιιπ-σαστε, και «θα …πλακώσουν κι οι …Αιγύφτιοι»!) .. Ιδού γαρ αισχυνθήσονται και εντραπήσονται πάντες οι αντικείμενοί σου. Έσονται γαρ ως ουκ όντες .. μη φοβού, εγώ βοηθός σου, ο λυτρούμενός σε, ο Άγιος του Ι-Σ-Ρ-Α-Η-Λ»

    «Παρακλητική»

    «Οι καλάμω του Σταυρού, εκ του βυθού της αγνωσίας τους λαούς αναγαγόντες Απόστολοι, την των ΕΛΛΗΝΩΝ πλάνην απεμειώσατε από της γης, απλανείς σωτήρες γενόμενοι των πιστών, αληθώς όθεν μακαρίζεσθε».

    Ύμνος εις την «Πεντηκοστήν»

    Τι φυσώσιν και βομβεύουσιν οι ΕΛΛΗΝΕΣ;
    Τι φαντάζονται προς Άρατον τον τρισκατάρατον;
    Τι πλανώνται προς Πλάτωνα;
    Τι Δημοσθένην στέργουσι τον ασθενή;
    Τι μη νοούσιν Όμηρον όνειρον αργόν;
    Τι Πυθαγόραν θρυλούσι τον δικαίως φιμωθέντα;
    (Ρωμανός , ο …Μελωδός)

    Δοξαστικό εσπερινού 18ης Νοέμβρη,
    (Μηνιαία, σελ. 122)

    «…των γαρ αλιέων ζηλώσας την παρρησίαν και την σκηνορράφων θεολογίαν,
    την Πλάτωνος μυθολογίαν και την Στωϊκην φλυαρίαν,
    λόγοις και έργοις κατέρραξε…»
    Χαιρετισμοί

    Χαίρε, φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα,
    Χαίρε, τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα,
    Χαίρε, ότι εμωράνθησαν οι δεινοί συζητηταί,
    Χαίρε, ότι εμαράνθησαν οι των μύθων ποιηταί,
    Χαίρε, των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα … »

    Εδώ, δεν τίθεται θέμα ότι δεν μιλάμε για το γένος των Ελληνών, έτσι; Αν δεν είναι οι αυτό-χθονες Αθηναίοι Έλληνες, τότε, οι Εξωγήινιοι των «Εψιλον»- «Ελ- Ελ» ή Αβατο-χαρδαβελο-κεραμιδο-γεωργιαδιδο-λιακοπουλο-«τριτοματι»ασμένων, ήταν …πράκτορες της Mossad, στο “Super- Paradise” τής Εύας, την π. Σ. (: «προ Συνουσίας») Εποχή! Εδώ, πάντως, αποδεικνύεται περίτρανα, -που λένε κι οι Πασόκοι!-, ότι: όπου αναφέρονται στα χριστιανικά βιβλία «δεινοί συν-ζητηταί», «μύθων ποιηταί», «τεχνολόγοι» και, γενικώς, «φιλόσοφοι», έχουμε να κάνουμε με το ΓΕΝΟΣ- ΕΙΔΟΣ- ΕΘΝΟΣ των Ελλήνων. (: Ας ζητήσουμε και μια συγνώμη από την την Μεγάλη Μητέρα, Παν- αγία, που την μπλέξαμε κι εμείς σ’ αυτό το ιουδαιοχριστιανικό καρναβάλι, γιατ’ είναι η μόνη που δεν πείραξε, ποτέ, -όχι άνθρωπο, όχι Έλληνα, αλλά-, κανέναν. Συν ότι την συμπαθούμε σαν Μητέρα, anyway, αλλά και γιατί την αγαπάει, εδώ κι 80+ χρόνια, η Μάνα μας… [Τέρμα με το συναίσθημα, γιατί οι «σκούροι», ανα πάσα στιγμή, καραδοκούν, αδερφέ. Άκου, να δεις…]).
    Τροπάριο «Παρακλητικής»

    «Ναούς ειδώλων καθείλετε α θ λ ο ύ ν τ ε ς, και εαυτούς της Τριάδος θείους ναούς εδομήσασθε, α θ λ ο φ ό ρ ο ι ΚΥΡΙΟΥ, αγγέλων συνόμιλοι». Τουτέστιν μεθερμηνευόμενον: «Αθληθείτε, (!), κάντε …σπορ, με το να γκρεμίζετε ναούς «ειδωλολατρικούς»), και φτιάξτε με τα υλικά τους δικούς σας ναούς, της Τριάδος, ό,σοι θέλετε να γίνετε …αθλητές του Κυρίου, ώστε να κάνετε παρέα με τους αγγέλους του»! Στον Παράδεισο, φυσικά, αφού εκεί κατοικοεδρεύουν αυτοί. Άξιο παρατήρησης εδώ είναι ότι και το Κοράνι υπόσχεται πως όποιοι θυσιασθούν σε «Τζιχάντ» = ιερό πόλεμο, σαν αυτό που έχουν τώρα κηρύξει οι Ισλαμιστές στους «Σταυροφόρους», θα είναι οι μόνοι που θα μπορούν να κοιτάζουν τον Αλλάχ στα …μάτια, απ’ όλους όσους πάνε στον Παράδεισο!!! (: Ρε, τι έχει να γίνει στον Παράδεισο και …δεν θα ’μαστε ’κει, να κάνουμε χάζι!..).

    Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, ό,σο δεν παίρνει άλλο, στα ιερά και θεόπνευστα βιβλία του ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ: οι Έλληνες και, άρα, η Ελληνικότητα = η Παιδεία, ο τρόπος, το ήθος των Ελλήνων, βρίσκεται υπό απηνή και φανατικό διωγμό. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για τους Εβραίους, όπως η Βίβλος κι οι Προφήτες δηλώνουν. Οι «Χριστιανοί», οπόταν, κι οι Ρωμηοί, υιοθετώντας τον Γιάχ!βε, υιοθετούν και το ανθελληνικό Του μένος, οργή, θυμό (: πού πήγε, ρε, παιδιά, ο Πανάγαθος Θεός της Αγάπης και ο «εγώ λέω όχι μόνο τον πλησίον σου, α-λ-λ-ά, και τον ε-χ-θ-ρ-ό σου ν’ αγαπάς» Χριστός σας;;;). Γι’ αυτό, όποιος δεν καταρασθεί και αφορίσει τους ΕΛΛΗΝΕΣ και την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ, δεν γίνεται δεκτός στην Εκκλησία τους, όπως φανερώνουν τα γραπτά ντοκουμέντα των αφορισμών την «Κυριακή της Ορθοδοξίας» = της «ορθής δόξας», σωστής γνώμης = του ορθού Δόγματος. Και για να μην ξεχνιόμαστε: αυτά όλα είναι ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ, τα έχει υπαγορεύσει ο ΙΔΙΟΣ ο Θεός, έχουν μέσα τους το Άγιο Πνεύμα Του και, γι’ αυτό, ακριβώς, α-πα-γο-ρεύ-ε-ται δια …ροπάλου αφορισμού το να αλλαχθεί, έστω, κι ένα «γιώτα» ή ένας τόνος!

    Συν τοις άλλοις, είναι τεράστιας απορίας άξιο, το πώς υπάρχουν κάτι «ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ», οι οποίοι δηλώνουν λάτρεις της Αρχαίας Ελλάδος, αλλά, συνάμα, …προσκυνάνε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, φιλάνε το χέρι του κάθε Δεσπότη και αναπέμπουν δεήσεις στον Γιαχ!βέ. Ποιά Ελλάδα, ρε απατεώνες, (: γιατί εσείς δεν έχετε το ελαφρυντικό τού «ακαταλόγιστου» του βλάκα!), λέτε ότι αγαπάτε ή, έστω, τιμάτε; Των …Ισραηλυσίων πεδίων; Του Ιακωβοπελασγού; Του Μωυσηρακλέους; Των Μαδιαμυκηνών; Του Ολυμποσινά; Των Χανααναθηνών; Ουστ, κοπρίτες, πράκτορες και -γι’ αυτό- εισπράκτορες Σιωνιστικών και cia επιταγών!

    ΕΜΕΙΣ, παιδιά, μάγκες και κούκλες, συν-Έλληνες νοιώθουμε τους εφέδρους της ισραηλινής Αεροπορίας που πέρασαν από στρατοδικείο, γιατί αρνήθηκαν να βομβαρδίσουν αμάχους στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη! Κι ας ανάβουν …δεκαεπτάφωτες λυχνίες κι ας διαβάζουν δέκα φορές την ημέρα την Πεντάτευχο! Κομματάκι δύσκολο, όμως, δεν ακούγεται για τέτοιους ανθρώπους, να έχουν τέτοιες εμμονές; Μ’ αυτούς, πάντως, μπορείς να βρεις την «άκρη». Γιατί έχουν στην Ψυχή τους την ειδοποιό διαφορά που ξεχωρίζει κάθε αναξιοπρεπές καθίκι ή, μάλλον, κατακάθι καθικιού και πτυελοδοχείου, από κάθε αξιο-πρεπή άνθρωπο: την ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ!!! … Αυτή αρκεί, γιατί όλα τα μιας συν-ζήτησης χωράει… .. .

    Και για να τελειώνουμε μ’ όλους αυτούς που, τώρα, τελευταία, είδαν ότι «η Ελλάδα πουλάει», να τους πούμε «την τελευταία, πρώτη», με μια παροιμία: «Θεέ μου, φύλαγέ με από τους φίλους μου, γιατί τους εχθρούς μου τους ξέρω»…

      
    «Να Αγαπάς τον πλησίον σου λίγο περισσότερο
    aπ’ ό,τι Αγαπάς τον εαυτό σου»,
    Θαλής ο Μιλήσιος

    «Τον δε εχθρόν ευεργετείν»,
    Κλεόβουλος ο Λίνδιος,

    «Η Αγάπη προς τον άνθρωπο μας προστάζει
    να βοηθάμε τους ξένους»,
    Επίκουρος

    Μου αρέσει!

   5. @ΠΡΟΞ
    Ο οποίος απαντά στον Παναγιώτη και μεταξύ άλλων κατηγορεί την εκκλησία ότι:

    >ΚΥΡΙΑΚΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
    >
    >Ι. «Τοις ευσεβείς μεν επαγγελομένοις, τα τε των ΕΛΛΗΝΩΝ δε δυσεβή δόγματα τη >ορθοδόξω και καθολική Εκκλησία περί τε των ψυχών ανθρωπίνων και ουρανού και γης και >των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επ-εισάγουσιν,(= ό,σοι κάνουν ότι είναι >ευσεβείς (Χριστιανοί), αλλά, τα σύμφωνα με την ορθόδοξη και καθολική Εκκλησία ασεβή >«πιστεύω» των Ελλήνων περί ανθρωπίνων ψυχών και του ουρανού και της γης και των >άλλων κτισμάτων με αναίδεια, ή, μάλλον, με ασέβεια εισάγουν),
    >ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!! ΑΝΑ¬ΘΕΜΑ!!!
    κλπ

    ———————
    Να μία καλή απάντηση:

    http://www.ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?f=23&t=1072
    ΑΝΑΘΕΜΑ Ε
    Σε αυτούς που επαγγέλλονται μεν ευσέβεια, αλλά αναιδώς ή μάλλον ασεβώς εισάγουν τα ασεβή δόγματα των Ελλήνων σχετικά με τις ανθρώπινες ψυχές και του ουρανού και της γης και των άλλων κτισμάτων, ανάθεμα τρεις φορές

    Τα των Ελλήνων δυσσεβή δόγματα.. Ο καθείς καταλαβαίνει το νόημα της φράσεως αυτής. Δηλώνει ότι η Εκκλησία με την Αγια εικόνα που έχει για τον Θεό δεν μπορεί να συμβιβαστεί με χαμηλές περί θείου δοξασίες με τις οποίες είναι γεμάτες οι πολυθεϊστικές μυθολογίες μεταξύ των οποίων και η Ελληνική. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν ήταν η Εκκλησία η πρώτη οπού εξέφρασε τέτοιες απόψεις. Πολύ πριν απ’ την ίδρυση της, ο Πλάτωνας έλεγξε κάθε πάτρια ιδέα περί θεού και έδειξε το άτοπο αυτής. Μάλιστα φυγάδευσε κυριολεκτικά τον Όμηρο από την «Πολιτεία» του, διότι θεώρησε ότι οι ανήθικοί μύθοι για τους θεούς αποτελούν επιζήμια πρότυπα για τους νέους. Τόνισε εμφατικά ότι ο Όμηρος και ο Ησίοδος έπλασαν ψευδείς και ανάξιους μύθους για τους θεούς (Πολιτ. 368Α-383C). Αρνήθηκε ουσιαστικά την πατρώα θρησκεία και προσηλώθηκε στην δική του ιδεατή θεότητα, το «Όντως Όν».

    Ο Πλάτωνας όμως δεν ήταν ο μόνος. Πλειάδα φιλοσόφων εκφράστηκαν ενάντια στην αρχαία θρησκεία και αυτή αντίδρασε ως ήταν αναμενόμενο, δια μέσω της πολιτείας, με εξορίες και καταδίκες φιλοσόφων έπειτα από δίκες περί ασεβείας. Επί παραδείγματι άλλων φιλοσόφων που θεώρησαν ασεβείς τις ελληνικές ιδέες περί θρησκείας είναι ο Ξενοφάνης ο Κολοφώνιος που τόλμησε να αρνηθεί την κρατούσα θρησκεία της εποχής του και να διακηρύξει επίσημα: «Είς Θεός, εν τε θεοίσι καί ανθρώποισι μέγιστος ούτε δέμας θνητοίσι όμοιος ουδέ νόημα». Όμως «πάντα θεοίσ’ ανέθηκαν Όμηρος θ΄ Ησίοδος τε… όσσα παρ’ ανθρώποισιν ονείδεα και ψόγος εστίν, κλέπτειν, μοιχεύειν τε και αλλήλους απατεύειν» (Ξενοφ. Απ.,11). Ανάλογα τους θεούς θεωρούσε εξ ολοκλήρου αποκυήματα της ανθρώπινης φαντασίας, ανάρμοστα για την θεία φύση. Υποστήριζε μάλιστα πως όσοι πιστεύουν ότι οι θεοί γεννήθηκαν, ασεβούν το ίδιοι με όσους λένε πως οι θεοί πεθαίνουν. Ακόμη και ο Ηράκλειτος υποστήριζε πως ο Όμηρος και ο Ησίοδος, αποδίδοντας στους θεούς κακίες και ανηθικότητες είχαν ολέθρια επίδρασή στα ήθη των ανθρώπων. Στηλίτευσε τον ανόητο ανθρωπομορφισμό των θεών, τόνισε την απόλυτη διαφορά ανθρώπου και Θεού (Αποσπ. 88) και απειλούσε όσους έκαναν ανίερες τελετές (Βακχισμός, ιερά όργια, ιερή πορνεία κ.λπ.). Έτσι λοιπόν το ανάθεμα δείχνει την ορθότητα της Εκκλησίας όταν μιλά για δυσσεβή δόγματα.

    Συμπέρασμα: Πουθενά δεν υπάρχει κατάρα κατά των Ελλήνων ως έθνος ή γένος

    Μου αρέσει!

   6. MAK,ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΚΟΥΛΙΚΗ,ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΕΧΘΡΕ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΚΑΔΕΣ,ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΕΛΛΑΣ ΔΙΑΣ ΗΡΑ!!!!!!

    Μου αρέσει!

   7. Φιλε Παναγιωτη

    Σ οτι με αφορά ,πουθενα δεν εβρισα και δεν προσβαλλα την ΠΙΣΤΗ σου ,αντιθετως περιεγραψα εναν Ιησου οπως τον φανταζομαι και οπως ο ιδιος ηθελε να τον εχουν οι συγχρονοι του ανθρωποι στην καρδια τους.Εκτος αν η Πιστη σου περιοριζεται στον ΠΑΥΛΟ ,που στο κατω κατω ουτε μαθητης του Ιησου ηταν ,ουτε καν συνοδυπορος τους,αλλα μαλλον το …αντιθετο.
    Δεν εχεις αναρρωτηθει ποτε πως τον εχει σαν »ΘΕΟ» η εκκλησια εναν ανθρωπο που κατα ΔΙΚΗ του ομολογια εγινε χριστιανος;;Ουτε περιοδο ενταξης δεν του δωσανε…τον δεχτηκαν αμεσως.ΔΕν εχεις διαβασει ή ακουσει τι του σερνανε οι πραγματικοι μαθητες Πετρος ,Ιωαννης κλπ;;Σου προτεινω να διαβασεις την ΑΝΤΙΓΝΩΣΗ …αν το βρεις το βιβλιο…
    Δεν βολευει η ερμηνεια που δινω ,αλλα τι να κανουμε,βλεπεις ο πολυθεισμος των Ελληνων τους επετρεπε να ειναι φιλαρακια με τους θεους και τη φυση και να μην φοβουνται τον θανατο,να θεωρουν υβρι την αμαθεια και μητερα παντων την γνωση.Γι αυτο και ελευθερα πνευματα ηταν και καθε τι καινουργιο αποδεχονταν ,φτανει να πειθονταν οτι θα τους ηταν χρησιμο.Στον αγνωστο θεο δεν ειχαν τυχαια τη θεση …αλλα δεν πιστευαν ποτε οτι θα τους παρουσιαζαν τον γνωστοτατο σ αυτους Γιαχβε μιας αμορφωτης και υπαναπτικης φυλης τσοπανηδων σαν θεο,.Πολυ δε περισσοτερο δεν πιστευαν οτι θα τους τον επιβαλλουν με το κνουτο και το σπαθι οι διαφοροι Παυλοι-Σαυλοι.Τωρα αν εσυ δεχεσαι τα παιδια μας να διδασκονται την ιστορια του αδαμ,νωε, αβρααμ και ισαακ λες και μας αφορα σαν Ελληνες ή εχουμε κατι να διδαχθουμε απο αυτους ,κι αυτο λογω ορθοδοξιας,ενταξει παω πασο..

    Φιλε Μακ

    Μας παρουσιαζεις τον Πλατωνα σαν διωκτη των θεων των Ελληνων ή σαν «»κριτικο»» του πολυθεισμου -και ηταν–,ομως το κανεις για να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα;;
    Ειναι τυχαιο που οι παυλιστες(Χριστιανοι) εσωσαν το εργο του Πλατωνα αυτουσιο;;Γιατι;;
    Επειδη τους βολευε στα σκοταδια της γνωσης που θελαν να επιβαλλουν;;Ειναι τυχαιο οτι αυτον ακριβως τον «»φιλοσοφο»»-μετά αμπέλου– εχουν περι πολλου ολοι οι δυναστες που γνωρισε η ανθρωποτητα ΧΙΤΛΕΡ, Μουσολινι,Τριμερης (σημερα),ΤΣΑΡΟΣ ,κλπ
    Πρεπει να δεχτω τις παπαριες(τα ηλιθιοτερα αρχαια ελληνικα γραπτα –αν ειναι δικα του) που ελεγε επειδη ηταν Ελληνας;;

    Τι προσπαθεις να μας αποδειξεις οτι η εκκλησια δεν χτιστηκε απο τα ερειπια των αρχαιων μας ναων,στην κυριολεξια;;Μια βολτα απο την μονη Αγαθωνος –Λαμια αλλα και αλλων ναων θα σε πεισει.Κατω απο καθε εκκλησακι Αι Λια δεν ειναι ερειπια ναου Ελληνων γκρεμισμενου,ριμαγμενου,ανασκολωπισμενου;;Εξ αλλου το εχεις γραψει παλιοτερα ο Προξ (νομιζω) ο Πλατωνας εστρωσε το δρομο στον Παυλισμο!!
    Ποτε εξορισαν και εδιωξαν οι Ελληνες καποιον για την θρησκεια του ;;Για αλλες παγαποντιες τους που ειχαν να κανουν με το συνολο οι τους νομους ΝΑΙ!!!Μηπως πας να μας μπερδεψεις εντεχνα ;;;
    Καθε ενας ειχε το δικαιωμα να κρινει και να κριθει ,αλλα και την ελευθερια να το κανει ,κι ο Ξενοφανης και ο Ηρακλειτος και καθε ενας.Εξ αλλου στοκοι υπηρχανε σε καθε εποχη ,με τι διαφορα οτι τοτε ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΑ!!
    Τα ΑΝΑΘΕΜΑ λοιπον ξερουν οι παπαδες που τα δινουν ,μην προσπαθεις να μπερδεψεις τα λογια τους .Τα λεν ξεκαθαρα::

    «»Σημαντικοτερο για μας η αγνοια και η αμαθεια του κοσμου!!
    Σιγα μην αφηναμε τους θεους των Ελληνων να σας μπολιασουν με ΓΝΩΣΗ!!Τ α ασεβη δογματα(κι οχι μονο θεοι) των Ελληνων μας ενοχλουν γιατι ,δεν αποτελουν φοβητρο για τον λαο ,του επιτρεπαν να σκεπτεται ,να απολαμβανει τη ζωη και τον ηλιο,και μπορει να ΘΕΛΗΣΕΙ να την κανει και ΚΑΛΛΥΤΕΡΗ αυτη τη ζωη!!!
    Ασε δε που δεν νοιωθει και ενοχες για προπατορικα κ.α.ο μπαγασας!!
    Ενω ο ΔΙΚΟΣ μας ο Γιαχβε ειναι και ο πρωτος μισογηνης και μισανθρωπος,μοβωρος κι ανηθικος ΘΕΟΣ επι γης»»

    Μου αρέσει!

 5. Οι συνθήκες καλλιεργήθηκαν από παλιά, η κυβέρνηση Σημίτη έκανε κρυφά τη συμφωνία, η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε τουμπεκή ψιλοκομμένη και συνέχισε τη σημιτική συμφωνία, κι οι τωρινές ξεφωνημένες του δρόμου ενορχήστρωσαν με την Τραπεζα της Ελλάδος την έλευση του «Μεσσία» που θα «σώσει» την οικονομία. Ο τρόπος που το Τ3 έγινε Τ10 και παρέμενε όσο… χρειάστηκε για να καταβαραθρωθούν τα ελληνικά ομόλογα, ενώ αμέσως μετά έγινε Τ1, τα λέει όλα ξεκάθαρα.
  Αν όντως δεν ήμαστε μπανανία και υπήρχε δικαιοσύνη και δη ανεξάρτητη (αυτό είναι ανέκδοτο από μόνο του… Το ακούτε ρόμπες εισαγγελείς; ξεφτίλες, ανύπαρκτοι, ρεζίλιδες, πουλημένοι; σε σας το λέω),
  αν υπήρχε λοιπόν ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα μπορούσε να μπει αυτεπάγγελτα εισαγγελέας και να βουτήξει την ΤτΕ γία το πώς έχει βγάλει αυτές τις αποφάσεις (Τ10) χωρίς να είναι υπογεγραμμενες από τον Προβόπουλο. Και να γίνει της τρελλής. Και να αποδειχθεί ότι ο υπήρχαν άνωθεν του Προβόπουλου διαταγές, κι εκεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για Εσχάτη Προδοσία κατά της χώρας και να πάρουν τα πράγματα την άγουσα.
  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ Α Ν Α Ξ Ι Ο Ι !!!!

  Όσο για τα γουρούνια που τις χώρες με τα οικονομικά προβλήματα τις ονόμασαν χρησιμοποιώντας τα αρχικά με την συγκεκριμένη σειρά (pigs) τώρα τους έρχεται το μπουγέλο, JOINT THE CLUB ΚΟΥΚΛΙΤΣΕΣ ΜΟΥ ΓΟΥΡΟΥΝΙΤΣΕΣ.
  Αυτοί που πολύ κουνιόντουσαν για την ασφάλεια της Ολυμπιάδας της Αθήνας, το λούστηκαν το τρομοκρατικό χτύπημα στο σπίτι τους κι αν ήταν μια μέρα πριν δε θα βλεπαν ολυμπιαδα όχι το ’12 αλλά ούτε ποτέ. Και τώρα τους έρχεται το κανόνι των …pigs στη μούρη γιατί κι αυτοί το ίδιο είναι. Όσο για τους πέραν του Ατλαντικού, περιμένετε όταν θα σκάσει το απόστημά τους και θα μυρίσει η γουρουνίλα τους σ’ όλη την Αμερική και θα βγει ο κόσμος με τα κουμπούρια και θα τους σφάξουν και θα τους πούμε τότε ποιος είναι PIG και ποιος είναι PORK.

  Αλλά τα τσουτσέκια που μας κατσικώθηκαν και μας ψεκάζουν κιόλας για να κοιμόμαστε όρθιοι πρέπει να τελειώνουν

  Μου αρέσει!

  1. Σοφία μου
   ὅσον ἀφορᾶ τήν πέραν τοῦ Ἀτλαντικοῦ Τσατσά,σήμερα πληροφορήθηκα ἀπό φίλη Ἀμερικανίδα, ὅτι δεύτερη γλῶσσα στίς ΗΠΑ εἶναι ἡ Ἀγγλική!Ναί καλά τό διαβάζεις,μέ πρώτη τήν Ἱσπανική.

   Μου αρέσει!

   1. Κόρρινα,

    Ἡ Ἀμερικανια φίλη σου εἶναι ὑπερβολική! Ἡ ἀλήθεια εἶναι ὅτι στό Νότο, οἱ ἐργοδότες ζητοῦν γνώση τῆς Ἰσπανικῆς γλώσσας καθώς τό clientele εἶναι ὑπολογίσιμο. Μήπως στήν φίλη σου ἀρέσει τό ΤΣΑΪ;

    Μου αρέσει!

  2. Μας λέγανε οτι το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι το Greek statistics.

   Τώρα είναι το Greek justice.

   Ε ρε κρέμασμα στη Βουλή που θέλουνε όλοι μαζί πολιτικοί, δικαστές, εισαγγελείς.

   Το αντισυνταγματικό του μνημονίου? το εξεταζει κανείς ρε λαμόγια?

   Αλλά η συνταγματικότητα του αντισυνταγματικού συνταγματοποιείται συνταγμαντολογώντας…

   Έχουμε σύνταγμα τελικά κύριοι….και το χαιρόμαστε. Αφού το έχετε καταργήσει στις πράξεις…πού είναι η παιδία και η υγεία…

   Ναί είμαι γραφικός….

   Μου αρέσει!

   1. Α! εντάξει, το διάβασα ο Σεραφείμ ανακάλυψε την Αμερική, τα μέλη της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός, λέει, είναι σιωνιστές!
    Προφανώς είναι, όπως επίσης και προδότες και σκουπίδια και τοξικά απόβλητα κάτι σαν τη λάσπη της Ουγγαρίας, μόνο που εδώ αυτή η λάσπη είναι κυβέρνηση και σκοτώνει την Ελλάδα.
    Η τοξική λάσπη του ΔΝΤ σκοτώνει όποια μορφή κι αν πάρει.

    Μου αρέσει!

  1. οχι Αρη κανει λαθος ο Σεβασμιωτατατος…

   αυτοι που διοικουν τον κοσμο ολοκληρο και οι ιπποκομοι τους εδω στη ΕΛΛΑΔΑ ειναι αγιοι αγγελοι του Θεου και μας αγαπανε ολους και θελουν το καλο μας…

   υπερβαλει ο Σεβασμιωτατος…

   και για του λογου το αληθες…

   http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4516676&ct=1

   http://video.google.com/videoplay?docid=-387184764550286718#..

   ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ…

   Μου αρέσει!

 6. «Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ»

  Με το να κλέβουν, ή να τσακίζουν, γκρεμίζουν, ισοπεδώνουν και ες «έδαφος φέρειν», εν τέλει, όλα τα ελληνικής ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ (= Ελληνικού Ήθους) αριστουργήματα, οι άνθρωποι αυτοί αυταπόδεικτα δηλώνουν ότι είναι αν-αίσθητοι κι άρα: αν-ήθικοι. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ, κι ας μην είχε απομείνει ούτε μια αράδα ελληνικού γραπτού λόγου, πάλι θα ήταν, για οποιονδήποτε αντικειμενικό κριτή, το κορυφαίο γένος που πέρασε απ’ τον πλανήτη Γη, (: …τουλάχιστον!), κρίνοντας από τις εικαστικές = αισθητικές τους αξίες, που έφθασαν ώς εμάς. Γιατί, αφού:

  ΗΘΟΣ = ΕΘΟΣ = ΕΘΝΟΣ = ΓΕΝΟΣ, και η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ = η ΗΘΙΚΗ = η ΓΝΩΣΗ ενός γένους,

  τότε, αν συγκρίνουμε την αισθητική δημιουργία των ανά τους αιώνες πνευματικών – διανοητικών – επιστημονικών επιτευγμάτων κάθε γένους της Ανθρωπότητας, συμπεραίνεται, αδιαφιλονίκητα, ότι τα ελληνικά δημιουργήματα, επιτεύγματα ή έργα, αισθητικώς, στέκουν μακράν και μόνα τους, πρώτα και καλλίτερα, από …«τα πάντα! όλα!» των άλλων λαών μαζί. ΑΡΑ, και το γένος που τα ’φτιαξε, οι Αρχαίοι Έλληνες, είναι στην κορυφή της αξιοκρατικής των γενών πυραμίδας!

  Ας πάρουμε να συγκρίνουμε τους θεούς όλων των ανθρώπων και πολιτισμών, αφού εκεί αποκρυσταλλώνεται το άκρον άωτον γνώσης – γνώμης και αίσθησης – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ κάθε συγκεκριμένης φυλής, γένους κι έθνους. Οι απεικονίσεις του Θείου των Αιγυπτίων, των Χαλδαίων, των Ασσυρίων, των Βαβυλωνίων, των Μάγιας, των Ίνκας, των Ινδουιστών, των Αφρικανών ή των Ταοϊστών, μόνο Φρίκη και Τρόμο προκαλούν, αν τολμήσεις να τους …αντικρίσεις! Τέρατα, με κεφάλια ζώων, με δεκάδες χέρια, φοβερά ορθάνοικτα στόματα έτοιμα να σε καταπιούν, κάτι φρικομούτσουνοι πίθηκοι με γουρλωμένες ματάρες πάνω σε παγόδες, που, αν τους αντικρίσεις ξαφνικά, βράδυ, μπορεί να πάθεις συγκοπή! Θεοί και θεές με προβοσκίδες, με δέκα πόδια ερπετών, με είκοσι φτερούγες αντί για χέρια και με πέντε έξη ζευγάρια μάτια, (: αμάν, αυτά τα μάτια τους τα φοβερά!), που παγώνουν το αίμα, σε διαπερνούν και φαίνονται σαν να διασκεδάζουν με τον τρόμο που προκαλούν με την πρώτη ματιά! Τρομάζουν τους ανθρώπους και σπάνε πλάκα μ’ αυτό! Όχι μόνο τα μωρά φρικάρουν με δαύτους, αλλ’ ούτε κι εμείς οι ίδιοι τολμάμε να μπούμε νύκτα μέσα σε κανένα μουσείο αιγυπτιακό, ινδουιστικό, βαβυλωνιακό, μαγιαϊκό κλπ! Αυτός είναι, βέβαια, κι ο ρόλος τους, η αποστολή τους, ο σκοπός τους: να προκαλούν Φόβο!

  Απ’ όλα αυτά τ’ …αριστουργήματα, κανένα δεν έσπασαν ή γκρέμισαν ή έκλεψαν οι Δυτικοί Ευρωπαίοι «Χριστιανοί» και λοιποί ανά τους αιώνες κατακτητές, βασιλιάδες κι αυτοκράτορες. Μ-ό-ν-ο τα ελληνικά έσπασαν, σύλησαν κι έκλεψαν, για να κοσμούν τις πόλεις τους! Δεν υπάρχει ούτε στην Ρώμη ούτε στην Κων/λη ούτε στο Παρίσι ούτε στο Βερολίνο ούτε στην Ουάσιγκτον ούτε στην Μαδρίτη ούτε στην Λισσαβόνα ή την Μόσχα, κανένα μη ελληνικό έργο θρησκευτικής ή άλλης μορφής Τέχνης, σε δρόμο, πλατεία πανεπιστήμιο, δικαστήριο, βιβλιοθήκη, στάδιο, θέατρο, όπερα ή μουσείο, (εκτός από κανά δυό …οβελίσκους αιγυπτιακούς). Ό,τι κοσμεί αυτούς τους δημόσιους χώρους, αλλά και ο αρχιτεκτονικός του ρυθμός, ή είναι γνήσιο αρχαίο ελληνικό έργο, ή απομίμησή του!..

  Και τίθεται το ερώτημα: Πώς γίνεται να προσεγγίσει κάποιος αυτούς τους ανθρώπους, αυτούς τους καταστροφείς, χωρίς την απαιτούμενη προσοχή κατανόησης προς ένα ψυχο-σχιζο-ειδές άτομο; Γιατί, τι άλλο είναι, εκτός από σχιζο-φρενής, κάποιος που απ’ την μία ισοπεδώνει και καταστρέφει με βαριοπούλες, σφυριά και καλέμια, ό,τι, απ’ την άλλη επιδιώκει πάση θυσία ν’ αποκτήσει, για να …στολίσει, να κοσμήσει, να κάνει όμορφη, ωραία και καλή την ζωή του; Νόμος: Το μόνο που δεν παλεύεται στην Ζωή, είναι η βλακεία! Αυτό είναι το μυστικό κι η «Παρακαταθήκη» των Μονοθεϊστών! Η ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ «Αυτοκρατορία των Βλακών» είναι υπερδύναμη από μόνη της, αφού δεν υπάρχει ούτε …θεός να την ανταγωνισθεί κι όχι, απλώς, άνθρωποι να την υποτάξουν! Μόνον ο Χρόνος την δαμάζει, αλλά, πολύ αργάαααα, -σαν πλάνο περιφοράς Επιταφίου σ’ …αργηηηηή κίνηση και, μάλιστα, σε σκηνοθεσία …Αγγελόπουλου, (: ωχ! αμάν, αμάν!).

  Το πρόβλημα, γι’ αυτούς που εκμεταλλεύονται ΠΟΛΙΤΙΚΑ την βλακεία, έγκειται στο ν’ αρχίσει να υφίσταται, να υπάρξει και να δημιουργηθεί η πρώτη μαγιά ηλιθίων και βλακών. Αυτό είναι το δύσκολο, αλλ’ όχι ακατόρθωτο, όπως απέδειξαν κατά σειράν οι Εβραίοι κι οι Υπαρκτοχριστιανοί, που έλυσαν το πρόβλημα αυτής της δημιουργίας της πρώτης κρίσιμης μαγιάς βλακών, κάνοντας χρήση …«ΘΑΥΜΑΤΩΝ»! Τα εμπόδιά τους, κατόπιν, συνοψίζονταν στα εξής …ένα: να εξαφανισθεί από προσώπου Γης η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. Και, συνακόλουθα, το αρχαίο Ελληνικό Γένος- Είδος- Έθνος που είχε δημιουργήσει αυτήν την Παιδεία, την ακολουθούσε ως Π ο λ ι τ ι κ ή τής επιβίωσής του, -στα δύσκολα-, και της διαβίωσής του, -στα εύκολα-, και ήταν ο συνεκτικός του ε θ ν ι κ ό ς δ ε σ μ ό ς, ως «όμαιμον, ομόγλωσσον, όμόθρησκον και ομότροπον». Αυτή η ΠΑΙΔΕΙΑ καθιστούσε/κατέστησε κι αναδείκνυε/ανέδειξε τους ΕΛΛΗΝΕΣ, ως το μόνο Γένος- Είδος- Έθνος που παρήγαγε Γνώση- Επιστήμη που δεν ήταν, αποκλειστικά, κ λ η ρ ο ν ο μ ι κ ό προνόμιο μιας κάστας ή φυλής, αλλά παρεχόταν, γεν-ικά, σ’ όλα τα νεαρά βλαστάρια του, ως Παιδεία. Μο ν α δ ι κ ός Σκοπός τους ήταν η δυνατότητα απόκτησης ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, διότι μόνον έτσι τους δινόταν η ικανότητα ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΝΩΜΗΣ- δικής τους άποψης. Πράγμα που ήταν και είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει κάποιος «Λόγο», ώστε, από ένα απλό ΑΤΟΜΟ εμβίου ζ ώ ο υ, να γίνεται ένα ΠΡΟΣΩΠΟ εμβίου ό ν τ ο ς.

  Τότε, και μόνον τότε, είχε «δικαίωμα ΛΟΓΟΥ» «στα κοινά» τής «Πόλης». Οπόταν κι έτσι, γινόταν ο «ΠΟΛΙΤΗΣ» που εκλεγόταν ή εξέλεγε και, αυτομάτως, ο ΟΠΛΙΤΗΣ που εξασφάλιζε στον πόλεμο την ελευθερία τής ΠΟΛΗΣ του. ΑΝ, δε, ήταν αρκετά ικανός στο πεδίο της μάχης, διαιώνιζε αυτήν την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» τής «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» του, η οποία παρείχε στον ελληνικά εκπαιδευμένο άνθρωπο Πολίτη- οπλίτη και στην Πόλη- κράτος που τον είχε εκ-παιδεύσει, το ultimate και τελικό απώτατο ζητούμενον: την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Την οποία παρείχε κατ’ αποκλειστικότητα ο ελληνικός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ = η ελληνική ΠΑΙΔΕΙΑ = Γνώθι σαυτόν + μηδεν άγαν + ουχ ελληνικόν το προσκυνείν => ΕΥ ΖΗΝ ή ΘΑΝΑΤΟΣ!!!

  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ- ΕΘΝΟΣ, λοιπόν, ήταν το ΜΟΝΟ που χρησιμοποίησε την ΓΝΩΣΗ προς κοινό, συλλογικό όφελος κι όχι προς ίδιον όφελος κάποιων …ευνοουμένων από θεούς κι ανθρώπους. Το ΜΟΝΟ γένος- έθνος, που προσπάθησε κι εξήγησε τον Κόσμο, την Δημιουργία, την Φύση ή την Ζωή, χωρίς μετα-υπερ-παρα-φυσικά δεκανίκια! Το ΜΟΝΟ γένος- είδος- έθνος, που οι θεοί του είναι ΜΕΡΟΣ της Φύσης και ΟΧΙ οι δημιουργοί της, συν: οι μόνοι ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΙ! Το ΜΟΝΟ γένος- είδος- έθνος, που, για όλους αυτούς τους Λόγους = Αιτίες, ανέπτυξε ελεύθερους ανθρώπους- πολίτες κι όχι υπάκοους υπήκοους- δούλους θεών κι ανθρώπων! Ανθρώπων, όπως ήταν ο «Άγιος» και «Μέγας» Κων/νος, ο, επίσης, «Άγιος» και «Μέγας», Θεοδόσιος, η κάθε …μί/ήτρα Πατριαρχικο-παπική, ή κάθε παπατζής, απατεώνας και μάγος- ταχυδακτυλουργός- θαυματοποιός, ανά τους αιώνες.

  Η ελληνική ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, η ελληνική ΗΘΙΚΗ, η ελληνική ΑΙΣΘΗΣΗ, το Ελληνικό, εν τέλει, ΗΘΟΣ– ΕΘΟΣ– ΕΘΝΟΣ, είναι απαραίτητο να εξαφανισθεί από προσώπου Γης, για να επιβληθεί η «Ελέω Θεού» (Ιαχβέ, «Χριστού» ή Αλλάχ) ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ των ΒΛΑΚΏΝ- ηλιθίων – σχιζοφρενών, ή, εν συντομία: «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ του ΣΚΟΤΟΥΣ»…

  Κι επειδή, από τον 4ο αι. π.Χ., Έλληνες δεν είναι ΜΟΝΟΝ οι του ελληνικού γένους άνθρωποι, ΑΛΛΆ, από τότε, «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ / ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ», δεν υπάρχει, έκτοτε, ελληνο-εθνο-γενο-κτονία, αλλά, παν-εθνική, παν-κόσμια- διεθνής ελληνο-ηθο-γνωση-…κτονία!

  «ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ»

  Βάλτε πλάτη, όλοι οι ανά την Γη μας Έλληνες! Γιατί μας πήραν φαλάγγι, πάλι, αφού άδειασαν οι μπαταρίες της Ανα-γέννησης και του Δια-φωτισμού κι άρχισε να πέφτει, ξανα-μανά και πάλι, το χιλιόχρονα γνωστό στην Μνήμη των κυττάρων μας σκοτάδι του Μεσαίωνα. «Θαρσείν χρη», παιδιά κι αδέλφια! ΕΜΕΙΣ, (: θα μπορούσε να είναι: «Εναλλακτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιστορικής Συνέπειας»), εδώ και τώρα, στην Ελλάδα την νυν, θα κάνουμε την αρχή του διαλόγου με τους δικούς μας Ρωμηούς ( = Ρωμαίους = Δυτικούς = Ευρωπαίους) Χριστιανοϊουδαίους, της Διεθνούς Άρχουσας Τάξης θεράποντες. Γιατί, ΕΜΕΙΣ, λεγόμαστε Έλληνες κι όχι Ρωμηοί, δόξα στους κληρικούς – αλλά, όχι Υπαρκτοχριστιανούς -, και στους λοιπούς Δια-φωτιστές μας του 18ου αιώνα, την «Φιλική Εταιρεία» και τους αθάνατους αγωνιστές του ’21, που επέμειναν όλοι στο «ΕΛΛΑΣ» (κι όχι «Γραικία», «Ρωμανία» και κάθε άλλη μαλακία), και στο «ΕΛΛΗΝΕΣ», σε αντιδιαστολή τού «Ρωμηοί», «Γραικοί», ή «Ρωμανοί»!

  ΕΜΕΙΣ, πατάμε τα ίδια χώματα με τους αρχαίους Έλληνες, κι όχι μόνο βλέπουμε, α-λ-λ-ά, ανα-πνέουμε, εξ απαλών ονύχων, τον ήλιο και το φως, απ’ την ίδια μεριά και γωνία που το πρωτο-είδαν και το πρωτο-ανέπνευσαν κι αυτοί σαν μωρά: ο Δίας στα Ανώγια, ο Απόλλωνας στις Δήλες της Μυκόνου, ο Πελασγός στην Τρίπολη, η Αθηνά στην Πλάκα, ο Ηρακλής στο Άργος, ο Λεωνίδας στην Σπάρτη, η Δήμητρα στην Ελευσίνα, ο Αριστοτέλης στην Χαλκιδική, η Ελένη στην Πελάνα, ο Οδυσσέας στο Θιάκι, ο Αχιλλέας στα Φάρσαλα, η Ηλέκτρα στις Μυκήνες, ο Αλέξανδρος στην Βέροια, ο Φερεκύδης στην Σύρα… Κι έχουμε κι ΕΜΕΙΣ μ’ αυτούς, εκείνους τους Αρχαίους, ίδια ονόματα να μας καλούν, ίδια μ’ αυτών έχουν ονόματα κι οι τόποι μας κι οι πόλεις μας και τα ποτάμια μας και τα βουνά κι οι λίμνες μας! Κι έχουμε, πάνω και «μέσα σ’ όλα», τα ίδια πελάγη, τα ίδια νησιά, τις ίδιες μ’ αυτούς θάλασσες πλανεύτρες, ξελογιάστρες και μυστικές ερωμένες- υποβολείς τής Γνώσης … να μας ταξιδεύουν … στα ίδια Όνειρα λιμάνια…, που μάθαμε το στίγμα τους το μυστικό μα σίγουρο, στόμα με στόμα, πάππου προς πάππου … απ’ τους παππούδες τούς παλιούς των ημερών, τ ό τ ε, Όμηρο κι Ησίοδο, μέχρι τους παππούδες της …«17 Νοέμβρη», σ ή μ ε ρ α ! Από του Ησιόδου το Χάος και του Ομήρου τα Τρωικά, τ ό τ ε, μέχρι την «Θεωρία του Χάους» και τα …«Τρομοκρατικά», ή «Παγκόσμιο Εμφύλιο του Μονοθεϊσμού», την σήμερον, της «Εποχής του Υδρ-χόου», ημέρα!

  Αυτή είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ που οφείλεις να γνωρίζεις, ΑΝ θέλεις να ξέρεις «ΤΙ» ΕΙΝΑΙ και ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΛΛΗΝ-ΑΣ», ώστε ν’ αυτο-προσδιορισθείς, όπως είναι το αναφαίρετο δικαίωμά σου, αλλά και η απ’ αυτό πηγάζουσα ανειλημμένη υπο-χρέωσή σου. Από το ΧΑΟΣ, το …13.400.000.000 π.Χ., έως και…ΣΗΜΕΡΑ, το 2010 μ.Χ.!!! Δύσκολο, μεν, ελληνικότατο, δε! ΓΙΑΤΙ οι Έλληνες είναι φτιαγμένοι και προγραμματισμένοι για τα δύσκολα, που απαιτούν και θέλουν «τράβηγμα» και παίδεμα εκ-παίδευσης. Ναι, για! Έτσ’ είναι, -’γειά σου, να χαρείς, και ’ΓΕΙΑ – ΧΑΡΑ να έχεις! Καλό σου ταξίδι, Φίλε κι Άνθρωπε, ορθέ!..

  «Ήτοι μεν πρώτιστα ΧΑΟΣ γένετο…», στην αρχή και πρώτο – πρώτο ήτανε το Χάος, λέει ο παλιός προ-προ-πάππους, Ησίοδος, απ’ την Βοιωτία, αλλά και ο … πιο παλιός προ-προ-προπάππους του, Ορφέας απ’ την Θράκη, (: από την λέξη αυτή προέρχεται και η «θρησκεία»). «ΣΩΣΤΑ!», λένε έκπληκτοι και μ’ ένα στόμα σήμερα, οι καθ’ ύλην υπεύθυνοι επιστήμονες, Μαθηματικο-φυσικο-κοσμολόγοι. ΑΡΑ: Εν αρχή ην ο ΛΟΓΟΣ, η ΑΛΗΘΕΙΑ, του Ησιόδου, του ανθρώπου που εξέδωσε την πατροπαράδοτη ελληνική ΓΝΩΣΗ. Γνώση, η οποία φυλαγόταν για αιώνες στα «Μουσεία Λόγων» τού Παρνασσού, μέχρι οι -μετά τον τελευταίο κατακλυσμό τού Δευκαλίωνα- άνθρωποι να ξαναφθάσουν σε τέτοιο πνευματικό επίπεδο, που να δίνει δυνατότητα πλατιάς απ’ τον λαό αντίληψής της!

  Οπότε, κάθ’ ένας που δηλώνει, σήμερα, «Εχέφρων Άνθρωπος» ή «Homo Sapiens», ΟΦΕΙΛΕΙ να …πέσει με τα μούτρα, πάραυτα και επειγόντως, στην «Θεογονία» του Ησιόδου. Όπως, τον 19ο αιώνα, έπεσαν στον Όμηρο οι νοήμονες επαΐοντες του «ο νοών νοείτω», όταν ο ερασιτέχνης, ή, καλλίτερα, ο «εραστής-Τέχνης», Σλήμαν, απέδειξε με τις ανασκαφές του ότι ο Τρωικός πόλεμος, οι «καρηκομόοντες Αχαιοί», η Τροία κι «αι πολύχρυσαι Μυκήναι» ήταν Μυθο-λογία και όχι …παρα-μυθο-λογία! (: Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως: στα αρχαία ελληνικά, «μύθος» = λόγος, λόγια, ιστορίες, η προφορική παράδοση, κι όχι τα «παρα-μύθια», το παρά-λογο και η παρα-φιλολογία).

  «Αυτά έπειτα απ’ το Χάος έγιναν», λέει ο Ησίοδος: «Αυτάρ έπειτα Γαία … Έρως … Έρεβος … Νυξ … Αιθήρ … Ημέρη … Ουρανός … Νύμφες … Πόντος … Ωκεανός … Κοίος … Κρείος … Υπερίων … Ιαπετός … Θεία … Ρέα … Θέμις … Μνημοσύνη … Φοίβη … Τηθύς … Κρόνος … Βρόντης … Στερόπης … Άργης … Εστία … Δήμητρα … Ήρα …Εννοσίγαιος … ΔΙΑΣ…». Δηλαδή, μετά το Χάος έγιναν όλ’ αυτά κι έπειτα «αυτάρ όλα» ή …after all, να, κι ο «ζωή δίδων» Ζευς-Δίας! Παρατηρούμε, δε, ότι μερικοί από τους «Δώδεκα Θεούς» του Ολύμπου είναι ….παλαιότεροι του Διός! Προηγούνται δεκάδες οντότητες, με άλλα λόγια, πριν φθάσουμε στο 12μελές …Δ.Σ. των Θεών τού Θεού τού Θείου, που λάτρευαν οι Έλληνες. ΔΕΝ είναι οι Δημιουργοί του Σύμπαντος Κόσμου, ΑΛΛΆ μέρος του, -φιλαράκι!

  Και μαζί με τους Θεούς, χέρι – χέρι, να, κι οι πρώτοι άνθρωποι, ο Δευκαλίων και η Πύρρα, να γενούν τον ΕΛΛΗΝΑ και να χαίρονται με το μωρό οι ήρωες κι οι ημίθεοι, όπως ο γερο-Ηρακλής κι ο κολλητός του, Προμηθέας. Και μετ’ απ’ αυτούς και after all κι έπειτα όλα τούτα, να κι ο Αχιλλέας, η Ιφιγένεια, ο Αγαμέμνων, η Ελένη, ο Οδυσσέας, η Πηνελόπη, ο Θαλής, η Σαπφώ, ο Περικλής, η Ασπασία, ο Αλέξανδρος και …τέρμα με τους Έλληνες και τους ήρωες! Την «πέφτουν», πια, στην Γη οι Μάγοι, οι Προφήτες κι οι …Μάρτυρες! Ερημικής ξεραΐλας γέννημα και κολεγιά βαρβαρική Ανατολής και Δύσης, η της «Ερήμου Δύναμις» ή «Ρώμη Ιουδαίας», τερατογέννηση έφτιαξαν, να κυβερνά τον Κόσμο, και την Ελλάδα, (υπερ-παρα-μετα)φυσικά!-, …κάτω απ’ όλα! Και πάνω απ’ όλα ευεργέτησε η Ρωμηο-ιουδαιοσύνη, τους «Έλληνες» που δέχθηκαν το γόνυ τους να κλίνει, πράγμα που απαγορευότανε στα ήθη κι έθιμά τους κι αλλάξαν έκτοτε όνομα, ΝΤΡΟΠΗ!, πανανάθεμά τους! «ΡΩΜΗΟΙ» αποκαλέστηκαν, τ’ αφεντικά να γλύφουν κι αυτοί να μεγαλοπιαστούν, οι ευρυ-(και νυν:)-ευρω-πρωκταράδες, που θα ’λεγε κι ένας …νυν αριστοφανίζων «Ανώνυμος»!..

  Είναι η εποχή των «Αγίων» και «Μεγάλων» Κων/νου και Θεοδοσίου. Είναι η εποχή που «αγανακτισμένοι πιστοί» φέρεται να σπάνε και γκρεμίζουν το άγαλμα του Διός Αθώου, (: τι ωραίο όνομα και πόσο ταιριαστό στην περί-…πτωση!..). Την θέση των παρθένων της Αρτέμιδος στο άβατο για άνδρες χώρο, παίρνουν, τώρα, οι …παρθένοι άνδρες, οι του «ερμαφρόδιτου» Ιαχβέ θεράποντες και διάκονοι. Το «Ιερόν Όρος» γίνεται «Άγιον Όρος» και το άβατον το ανδρικό, γίνεται γυναικείο!

  Είναι η εποχή, που απαγορεύεται η πατροπαράδοτη ελληνική θρησκεία δια ΘΑΝΑΤΟΥ και απαγορεύονται, συνακόλουθα, οι Ολυμπιακοί και λοιποί Αγώνες. Είναι η εποχή, που ισοπεδώνονται αρχαιότατες ελληνικές πόλεις, η ιερή Ολυμπία, οι Δελφοί κι όλα τα Μαντεία, τα Ασκληπιεία, τα Άντρα, οι Ναοί, οι Βιβλιοθήκες (: κυριότατα αυτές!), τα Στάδια, τα Θέατρα. Ό,τι δεν καταστρέφεται, κλέβεται, για να κοσμήσει τα παλάτια, τις εκκλησίες και τις πόλεις των άχρηστων σε καλλιτεχνική δημιουργία Ρωμαιο-Χριστιανών.

  Πάνε του Φειδία τα χρυσελεφάντινα αγάλματα, του Διός στην Ολυμπία και της Αθηνάς στην Ακρόπολη των Αθηνών, ο δε ιερός τρίποδας της Πυθίας χρησιμοποιείται, μέχρι να τον λυώσουν, σαν …πτυελοδοχείο του μοντέρνου και νεοφανούς, ως new-version «3 σε 1» ή «1 σε 3», Γιάχ!βε (: «γιάχ!», κατά το «μπλιάχ!»). Αιμοδιψείς βορειο- βάρβαροι, συν-εταίροι Υπαρκτοχριστιανών, Αυλής και Πατριαρχείου, οι βαπτισθέντες και εκχριστιανισθέντες Γότθοι του Αλάριχου, συν στίφη από καταρο-καρακαξο-λόι παπα-καλογερίστικο και συνοθήλευμα πεινασμένου, άξεστου, εξαθλιωμένου και άρπαγα όχλου φανατικής πλέμπας, -ή, καλλίτερα: χλέμπας, από το «χλεμπόνα»,- αποδεκατίζουν την ελληνική ύπαιθρο χώρα, κατακρεουργώντας τα Ελληνικά φύλα. Η ελληνική ΕΠΙΣΤΗΜΗ και ΤΕΧΝΗ καταδιώκονται ανηλεώς! Γκρεμίζονται οι βιβλιοθήκες και καίγονται ή κλέβονται τα βιβλία τους. Οι Έλληνες επιστήμονες διαπομπεύονται, κατακλέβονται, ξεσχίζονται και τεμαχίζονται διαμελιζόμενοι (: «μελιδών») εν μέση οδώ, (όρα, -κακή ώρα: Υπατία).

  ΑΙΜΑ + ΑΙΜΑ + ΑΙΜΑ!.. ΦΩΤΙΑ + ΦΩΤΙΑ + ΦΩΤΙΑ!!.. ΣΤΑΧΤΕΣ + ΣΤΑΧΤΕΣ + ΣΤΑΧΤΕΣ!!!.. Καταχνιά «στραβομάρας», μαυρίλα «πίσσας», σκοτάδι «τύφλας»!. => Κοινωνία Τρόμου + Πολιτεία Φόβου + Ζωή Σκότους = ΘΕΟ-ΚΡΑΤΙΑ => «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ»

  ΠΟΙΟΙ έστησαν αυτό το Σχέδιο; ΠΟΙΟΙ ήταν οι βάσεις του; ΠΟΙΟΙ τα θεμέλιά του; ΠΟΙΟΙ οι Φονταμεταλιστές της Νέας Εβραιο-χριστιανο-ρωμαϊκής Τάξης πραγμάτων; ΠΟΙΟΙ ήταν τα «κεφάλια»; ΠΟΙΟΙ οι «σοφοί»; ΠΟΙΟΙ είναι οι «πνευματικοί ηγέτες» αυτής της «Δικτατορίας των Βλακών»; ΠΟΙΟΙ είναι πρωταίτιοι αυτής της «Χούντας του Σκότους»; ΠΟΙΟΙ είναι οι «Ηθικοί Αυτουργοί» της; ΠΟΙΟΙ είναι οι σχεδιαστές της; ΠΟΙΟΙ είναι οι υποκινητές αυτής τής καμπής προς το σκοτάδι και της εξόδου απ’ το Φως, για την τότε και την νυν ανθρωπότητα; ΠΟΙΟΙ έκαναν «Μεγάλους» και «Άγιους» τους επαίσχυντους δολοφόνους Κων/νο Α΄ και Θεοδόσιο Α΄;

  Δει δη ΙΣΤΟΡΙΑΣ,
  ω, άνδρες, γυναίκες και -κυρίως!- παιδιά,
  του πρώτου Πανγήινου Έθνους και Πολιτισμού, -ever!..

  Πάμε, adiamo,
  τσιμέντο να τους ντύσουμε, θαλασσί βαθύ, -στο χρώμα του Αιγαίου,
  να τους φουντάρουμε βαθιά, -στους κόλπους της Τιθύος,
  όλοι μαζί, του Κόσμου ΕΜΕΙΣ, οι ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΝΘΕΟΙ ΑΘΡΗΣΚΟΙ!!!

  Μου αρέσει!

  1. μαγεια !!!!!

   εσχατως ξερεις σε εκτυπωνω …
   και τα δινω βορα στους πιτσιρικαδες μου τα κειμενα ..να τα διαβαζουν οποτε εχουν «θρησκευτικα»…

   για να μην κουραζομαι και χαλαω μελανι.. ποτε θα εκδοθεις;;(χαχαχα)

   Μου αρέσει!

   1. Λεωνίδα, e- φίλε,

    ΧΑΙΡΕ!

    Σε ευχαριστώ, για τα καλά σου λόγια. Τιμή μου η επιλογή σου να εκτυπώνεις κείμενά μου. Η δε διανομή του στους «πιτσιρικάδες σου» με συν-ε-κίνησε ιδιαίτερα, γιατί δικαιώνει τον Στόχο για τον οποίο γράφτηκε αυτό το βιβλίο, που ήταν η ενημέρωση της Νέας Γενιάς των Ελλήνων για μια «άλλη» άποψη της Ιστορίας του Έθνους μας, την οποία, ΟΜΩΣ, ΑΝ την ενστερνισθούν, θα τους καταστήσει διαφορετική «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» όντα, από ό,τι ήταν πριν. Δες ένα πιθανό εξω-οπισθό-φυλλο τι γράφει, για να αντιληφθείς τα όρια της «συν-κίνησής» μου, ένεκα του σχολίου σου:

    «e- Έλληνες όλων των λαών eνωθeίτe»

    ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ Vs ΕΤΥΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
    @
    Ιδεο-λογική ζεύξη
    Αρχαίας και Νέας Ελλάδος,
    -στο π και φ, και με το νι και με το σίγμα!-,
    μέσω της Ιστορίας

    776 π.Χ. – 2004 μ.Χ.
    @

    ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ ιδέες- Δόγματα & ανθρώπους- Δεσπότες
    (: αυτός είναι ο τίτλος)
    @

    Ά γ ι ο ς Εφραίμ, ο Σύρος:
    «ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Σ Ο Φ Ι Α Σ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
    &
    Σοτάχ 49β, Βαβυλωνιακό Ταλμούδ:
    «ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ Σ Ο Φ Ι Α Ν»
    Φ τ ο υ! Ξελευθερία, για τα πιτσιρίκια!.. (: με μπολτ γράμματα αυτό!)
    @

    ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ άνω των 18 ετών
    Επιθυμητή η παιδική συναίνεση (: ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ;;;)


    “Imagine”:
    Η e-Άμεση Δημοκρατία είναι εφικτή!..

    ΕΜΕΙΣ
    Επαναστατικό/Εναλλακτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιστορικής Συνέπειας

    Δεν ξέρω αν το εκδώσω σε χαρτί, τελικά, αφού οι εκδότες, ΑΝ ΚΑΙ υπογράφουν συμβόλαια, αθετούν την υπογραφή τους, ύστερα από κανα 1 1/2 χρόνο που κράτησαν το γραπτό. ( «Ενάλιος» λέγεται ο εκδοτικός οίκος που μου «την έκανε» εμένα). Λέω να το βάλω ΜΟΝΟ στο Διαδίκτυο, αφού, έτσι κι αλλιώς, για «e- ΕΛΛΗΝΕΣ» και «e- ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» μιλάει, συν το ότι, προσωπικά, πιστεύω ακράδαντα πως ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ μπορεί να γεννηθεί ένας γνήσιος πολιτικός φορέας ανατροπής του νυν Συστήματος Διοίκησης/Κυβέρνησης.

    ΥΓ. Τα έγραψα «εν τάχει», που λένε και οι Γραφές, τα παραπάνω, γιατί πρέπει να φύγω. Αν έχεις κανέναν επιμελητή ή εκδοτικό οίκο γνωστό, πάντως, …ρίξε σημείωμα- σχόλιο. Τα λέμε!

    ΦΙΛΙΑ ΣΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ

    ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ!

    Μου αρέσει!

   2. ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ !!!
    οτι ομορφοτερο διαβασα ποτε!!!!
    Σκεφτομαι να το κολλησω πισω στο αυτοκινητο αλλα οι φαυλοι θα νομιζουν οτι εννοουμε τους Ελληνες της διασπορας …μονο ,ενω εμεις θα μιλαμε για τους (πχ)Ρος Ντειλυ οπου Γης!

    μ αυτα και μ αυτα τα βλεπω τα πιτσιρικια μου να γινονται ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ, παιρνοντας τον ανηφορικο δρομο…με οτι κοστος σημαινει αυτο!
    τι να κανουμε;; θα συνεχισω να εκτυπωνω !!
    αν και εχω υπ οψη μου καποιον που μπορει να τα σκατωσε εσχατως (μνημονιο) αλλα θεωρω οτι δεν θα αρνιοταν (αν και λιγο Ορθοδοξοθεουσος).Μιλω για τον Γεωργιαδη ,τον μπουμπουκο ντε…
    Επισης Τυποεκδοτικη εψαξες;;
    Καμμια φορα και οι …εχθροι μπορει» να μας πουλησουν το σκοινι που θα τους κρεμασουμε» χαχαχα

    Ωσ τοτε το φιλοξενο σαιτ της Ολυμπιαδας θα μας ανεχεται πιστευω!

    Μου αρέσει!

 7. Ο Γιούνκερ έχει δίκιο. Απόλυτο δίκιο. Ενα μεγάλο μέρος από τα χρήματα που έχει λάβει η Ελλάδα μέσα από τα πακέττα στήριξης και τα περιφερειακά προγράμματα (ταμεία) της ΕΕ, τις τελευταίες δύο-τρείς δεκαετίες, έχουν ξαναγυρίσει στην Γερμανία, που είναι η κύρια χρηματοδότης στο κοινό ταμείο, είτε με την μορφή προμηθειών στα δημόσια έργα, είτε με την μορφή πολυτελούς κατανάλωσης από όσους ευνοήθηκαν από αυτά. Να μην ξεχνούμε π.χ. οτι ενώ το εργοστάσιο κατασκευής βαγονιών στον Σκαραμαγκά έκλεισε, οι αμαξοστοιχίες του μετρό έιναι όλες σχεδόν Γαλλικής κατασκευής της Alstom, τα ηλεκρομηχανολογικά είναι της μίζενς, ακόμη και τους γρανίτες των δαπέδων του μετρό τους έχουν εισάγει από την Γαλλία. Η Γερμανική Χόχτιφ, κατασκεύασε και εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος στα σπάτα, και όλες αυτές οι μπέμπες και οι μερτσέντες και οι Πόρσε που κυκλοφορούν τα γκόλντεν μπόϊς του συστήματος της νέας τάξης, δεν κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Η Ελληνική βιομηχανική παραγωγή καταστράφηκε, εξαφανίστηκε πλήρως. Πως να έχεις ανάπτυξη, πως να έχεις απασχόληση, αν δεν έχεις παραγωγή; Ο Γιούνκερ έχει δίκιο. Οι Ευρωπαίοι ήξεραν τι έκαναν. Εμείς έχουμε ευθύνες και όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας τριακονταετίας.

  Μου αρέσει!

  1. Ε , αν έχουμε ευθύνες τις αναλαμβάνουμε
   και έξω απ΄την πόρτα
   να αναστηλώσουμε το κράτος μας
   ΕΜΕΙΣ με δικές μας ευθύνες
   δική μας ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δική μας ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

   Μου αρέσει!

 8. «Ε και; Είσαστε αχάριστοι οι νεοέλληνες! Εδώ καταφέραμε και διώξαμε την δεξιά του Καραμανλή, σταματήσαμε την επεκτατική πολιτική του …..Πούτιν στην Μεσόγειο, μπορέσαμε και πήραμε το ….βραβείο Quadriga για την πολιτική μας, δώσαμε γη και ύδωρ για να μας έχουν υπό κατοχή το τέταρτο ράιχ της μέρκελ, και εσείς μιλάτε; Τι να σας κάνει ο «λίγος» Σαμαράς με τις ιδέες για αποχώρηση από το μνημόνιο; Τσάμπα ένα χρόνο προσπαθούμε να φέρουμε τους τσολιάδες στους γενετικούς αδένες μας από την μαμά πατρίδα του ΔΝΤ; Σας πείραξε που σας είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν, και τώρα σας κλέβουμε, ότι θα διαλύσουμε την ελληνική κοινωνία, τον κοινωνικό ιστό, ενώ σας κυβερνάει ολόκληρος πρόεδρος σοσιαλιστικής διεθνούς, που είναι και ικανός στο κανό; Στο ποδήλατο το προσπαθούμε! Ντροπή σας!»
  Ότι λέει ο κάθε λαλάκας οπαδός της πράσινης ύφεσης, και υπογράφουν αυτοί που θα το παίξουν έξυπνοι, πονηροί, ηλίθιοι νεοέλληνες που δεν θα πάνε να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του Μνημονίου! Και καλά οι πρώτοι λόγω μειωμένης νοητικής λειτουργίας να πω το περίμενα, οι άλλοι; Η μόνη λύση είναι η συμμετοχή και η καταδίκη των οπαδών της τρόικας.
  ΦΟΥΜΟ ΣΤΗΝ ΔΟΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 9. Σκεφτείτε ότι η ThyssenKrupp ήταν η εταιρία που έφτιαχνε τα παντζερ και τα τιγκερ (γερμανικά άρματα μάχης του Β’ ΠΠ)!!!! οι οποίες κέρδισαν από τη δωρεάν εργασία αιχματώτων…

  Αυτή η ίδια (και οι όμοιες) μας οδηγούν και σήμερα στην υποδούλωση…

  Μου αρέσει!

 10. ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ… ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ 28,5 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ [ΜΑΗ 2009] ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΑΗ 2010 ΩΣ ΩΦΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 57ΔΙΣ ΑΚΟΜΑ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ 10 ΔΙΣ/ΧΡΟΝΟ …..ΑΛΗΤΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ … ΔΕ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΟΥΜΕ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ…

  Μου αρέσει!

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ;

   ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ, ΕΝΤΕΛΏΣ!!!

   Η επιστημονική φαντασία, πολύ πεζή και τετριμμένη, μπροστά στην πραγματικότητα, -λέμε!

   «Ο Τρομπούκης εμπλέκει Ντόρα και Κώστα Μπακογιάννη»

   09/10/2010 19:27

   Συνταρακτικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του «συνδικάτου του εγκλήματος», καθώς τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν πως το γραφείο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη μεσολαβούσε μεταξύ εφορίας και επιχειρηματιών, ενώ έδειξε και ιδιαίτερο ζήλο στην εξυπηρέτηση του επιφανούς μέλους της σπείρας κ. Γιώργου Τρομπούκη!

   Δεκάδες συνομιλίες που περιέχονται στη δικογραφία φανερώνουν πως ο υπεργολάβος άλλων μεγάλων εταιριών και πρωταγωνιστής της διαβόητης σπείρας, έτυχε βοηθείας στελεχών της κυρίας Μπακογιάννη για να έχει ευμενή αντιμετώπιση από το ΣΔΟΕ, όταν η υπηρεσία διενέργησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην εταιρία του.

   Η απίστευτη αυτή ιστορία εξελίσσεται στις 10 Απριλίου του 2009, την περίοδο της παντοδυναμίας της κυρίας Μπακογιάννη που κατείχε τη θέση της υπουργού των Εξωτερικών. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, μικτό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, με έναν ελεγκτή από το ΥΠΕΕ και έναν από το τελωνείο, φθάνει στην κατασκευαστική εταιρία του κ. Τρομπούκη στο Αγρίνιο για να ελέγξει τις δραστηριότητές της. Ο κ. Τρομπούκης αρχίζει αμέσως έναν απίστευτο τηλεφωνικό μαραθώνιο, για να καταφέρει να ξεμπλέξει με τους επίμονους ελεγκτές, καθώς όπως παραδέχεται στα τηλεφωνήματά του, η προσπάθειά του να λαδώσει τους ελεγκτές δεν είχε αποτέλεσμα.
   Οι επαφές που κινητοποίησε ο κ. Τρομπούκης, τον ενημερώνουν πως εις εκ των ελεγκτών, ο κύριος Βαγγέλης Αγγελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο γραφείο του και του κάνει έλεγχο στα οικονομικά του στοιχεία, είναι ένας αυστηρός Χανιώτης που έχει εργαστεί για χρόνια στο γραφείο της κυρίας Μπακογιάννη, ενώ πέρασε και από αυτό της κυρίας Μιλένας Αποστολάκη.

   Με τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και σε αστραπιαίο πραγματικά χρόνο, ο μηχανισμός που έθεσε σε λειτουργεί ο κ. Τρομπούκης αρχίζει και κινείται. Φίλος του τον ενημερώνει πως αναλαμβάνει να ζητήσει βοήθεια από το γραφείο της τότε υπουργού. Αργότερα τον ενημερώνει πως μίλησε τηλεφωνικά με τον κύριο Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος όμως δεν θυμόταν το όνομά του ελεγκτή του ΣΔΟΕ, ενώ αναφέρει πως προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τους συνεργάτες της υπουργού, κύριο Δημήτρη Ζαφειριάδη και κύριο Παναγιώτη Αντωνόπουλο, αλλά πως δεν τα κατάφερε γιατί βρίσκονταν σε σύσκεψη μαζί της.

   Λίγο μετά τις 2.30 το απόγευμα, οι τηλεφωνικές προσπάθειες του κ. Τρομπούκη αποδίδουν, καθώς ο ίδιος λέει στον φίλο του ότι κ. Αντωνόπουλος, συνεργάτης της κυρίας Μπακογιάννη, επικοινώνησε με τα το κλιμάκιο, με αποτέλεσμα οι εφοριακοί να ηρεμήσουν και να βγουν από την εταιρία για να συζητήσουν.

   Στο τέλος της ημέρας, ο κατηγορούμενος σήμερα εργολάβος, μιλάει εμφανώς ανακουφισμένος στο τηλέφωνο, καθώς κατόρθωσε να έχει στον αγώνα του με το…ΣΔΟΕ ολόκληρο υπουργικό γραφείο, ενώ λίγο μετά τις 11 το βράδυ συνομιλεί με έναν άνδρα με το όνομα «Χρήστος», ο οποίος συζητά πως θα κανονίσουν να εισπράξει από τον κ. Τρομπούκη έναν ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ.

   Με αφορμή αυτό, ο κ. Τρομπούκης αποκαλύπτει το χρονικό του με το ΣΔΟΕ και τη χείρα βοηθείας από το υπουργικό γραφείο.

   ΣΣ: Έχει και ακουστικά/τηλεφωνικά ντοκουμέντα, εδώ: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=84875#cmnt_1620

   Μου αρέσει!

   1. ε ρε γλεντια…
    ΟΛΑ ΤΑ «ΜΩΡΑ»ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ!!!

    αλλα 200.000 το κοροιδο;
    αλλοι τους εξαγορασαν με εσπρεσσιερες και κομπιουτερ(ΜΙΖΕΝΣ)..μονο

    χαχαχαχαχα
    οι πριγκιπισσες τωρα …ξεβρακωνονται μονες τους!!!

    Μου αρέσει!

 11. Δ.Ν.Τ.=ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ=ΕΒΡΑΙΟΣ!!!
  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ-ΣΟΣΣΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-ΝΑΖΙΣΜΟΣ=ΦΑΣΙΣΜΟΣ=ΓΙΑΧΒΕ=ΙΣΛΑΜ=ΕΒΡΑΙΟΙ!!!

  ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
  ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΑΝΟΙ
  ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
  ΜΑΣΩΝΟΙ=ΧΑΝΟΥΚΑΔΕΣ=ΙΣΡΑΗΛ!!!
  ΑΥΤΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ!!!
  ΠΡΩΤΟΚΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ!!!

  ΕΛΛΑΣ ΔΙΑΣ ΗΡΑ!!!!!!

  Μου αρέσει!

 12. Λεωνίδα
  Ἐπειδή χαρακτηριστικό γνώρισμα τῆς Ἀθηναϊκῆς πολιτείας καί Θρησκείας ἦταν ἡ Ἀνεξιθεΐα,ὑπῆρχαν «βωμοί δέ θεῶν τε ὀνομαζομένων ἀγνώστων» στό Φάληρο ὅπως μᾶς πληροφορεῖ ὁ Παυσανίας στά Ἀττικά 1,4.
  Δέν ἦταν λοιπόν «Τῶ ἀγνώστω Θεῷ» ὅπως λένε.

  Μου αρέσει!

  1. Η ουσια ειναι Κόριννα οτι δεν εδιωκετο ΚΑΝΕΝΑ θρησκευμα και ηταν ανοιχτοι σε καθε καινουργιο στον τομεα θρησκεια !!!
   Σε αλλα ουσιαστικοτερα πραγματα ηταν ατεγκτοι οπως νομοι και κανονες κοινωνικους!!!

   Μου αρέσει!

   1. Λεωνίδα
    ἀκριβῶς ἐπειδή Ἄρχων ἦταν ὁ Νόμος κανένα Ἱσλαμοφασιστόμουτρο δέν θά εἶχε θέσι στήν κοινωνία τους,γιά νά μή πῶ τί θά ἔκαναν σέ λάθρο,ἄν ὑπῆρχε τέτοια περίπτωσι.

    Μου αρέσει!

   2. Τέτοια «ισλαμοφασιστόμουτρα» φαίνεται πως κατοικούσαν στην Μήλο,
    εκείνα τα χρόνια.
    Ακόμη το κώνειο το προσέφεραν στον γνωστό γιαχβεδοισλάμη Σωκρατη, νομίζω…

    Μου αρέσει!

  2. ακριβως! Τους διωκομενους ομως τους περιεθαλπαν και τους φιλοξενουσαν ΑΡΚΕΙ κι αυτοι να ΣΕΒΟΝΤΑΝ την ΠΟΛΙΤΕΙΑ!!!
   πχ αυτοι δεν θα παρεδιδαν ΠΟΤΕ τον Οτσαλαν !!
   Θα ηταν διατεθημενοι μεχρι και πολεμο να υποστουν !

   Μου αρέσει!

 13. Στον χθεσινό Κόσμο του Επενδυτή, σελίδα 7,αναφέρονται τα εξής αποκαλυπτικά :

  «Το ποσοστό της (μεσοσταθμικής ) αύξησης των αντικειμενικών αξιών θα οριστεί ΜΕΤΑ τις περιφερειακές εκλογές.Και θα είναι, όπως λένε ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ευθέως ανάλογο του ποσοστού που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές.Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος- με αφετηρία το 35% έναντι του 44% του ποσοστού των βουλευτικών εκλογών-,τόσο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ( με αφετηρία το 15% )Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ»

  Το άρθρο του Κόσμου του Επενδυτή αποκαλύπτει αυτό που κρύβουν επιμελώς τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Περιμένουν να αρπάξουν ψήφους ( ευελπιστώντας και στην αποχή, στο άκυρο, στο λευκό ), να φανεί ότι δεν έπεσαν ( ποσοστιαία ), ότι εξέλεξαν αρκετούς δημάρχους ή περιφερειάρχες, ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ( μαζί τους και τα δημοτικά τέλη και άλλοι 15 φόροι ), θα αυξηθούν πιο πολύ ο ΦΠΑ, οι φόροι στα καύσιμα, θα καθοριστεί η μείωση μισθών και συντάξεων και θα καταρριφθούν και άλλα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.Και φυσικά, όλα θα τα δικαιολογήσουν με την τεχνητή διόγκωση των προηγούμενων ελλειμμάτων.

  Μου αρέσει!

 14. Τα πολλά λόγια ειναι φτώχια ΟΛΟΙ τους είναι ΚΛΕΦΤΕΣ & ΠΡΟΔΟΤΕΣ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

  To σχοινί πάντως θα είναι πολλά μέτρα,πρέπει να περισσέψει και για τους άλλους τους υπόλοιπους που το παίζουν “αθώες περιστερές” ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ , ΣΥΡΙΖΑ, ειναι όλοι διαπλεκόμενοι ολοι ανήκουν στο υπάρχον πουλημένο ξεπερασμένο πολιτειακό σύστημα!!!Το σχοινί θα ειναι μακρύ για να χωρέσουν και οι Σφουγγωκολάριοι

  Μου αρέσει!

 15. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΚΙ ΕΔΩ .

  ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΚΡΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ.

  ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΥΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ………………

  Μου αρέσει!

 16. ΕΛΛΗΝΑ ΟΜΟΓΕΝΗ,

  μην περιμενεις κατι τετοιο απο το Σαμαρα. Ο ανθρωπος απευθυνεται μονο στο βλαμμενο τμημα του γαλαζιου στρουμφοχωριου, το οποιο ειναι δεν ειναι 15-18% και επομενως δεν του φτανει για να γινει κυβερνηση. Περα αυτων, ουδεις σοβαρος ανθρωπος ασφαλως θα κατσει να σχοληθει με το Σαμαρα…

  Μου αρέσει!

 17. «Απέκλεισαν την Ακρόπολη οι συμβασιούχοι…»

  Απαιτείται ΑΜΕΣΩΣ, είναι Εθνική καί Πατριωτική ανάγκη :

  Αμεση ανάθεση τής φρούρησης – Φύλαξης τής Ακρόπολης καί τού Παρθενώνα, σέ Γερμανική (κατά προτίμηση Βαυαρική) εταιρεία …

  Άμεση απομάκρυνση τών βάρβαρων Νεο»Ελλήνων» από τούς θησαυρούς τής ανθρωπότητος, τά (Αρχαιο)-Ελληνικά μνημεία τού Παγκόσμιου Πολιτισμού,
  διότι τά στερούν από τούς προσκυνητές πού έρχονται από τά πέρατα τής Γής γιά νά τά προσκυνήσουν….

  Είναι Εθνική καί Πατριωτική επιταγή !!

  Μου αρέσει!

  1. Οι ανθέλληνες φταίνε για την κατάντια μας.Δε φταίνε οι παπάδες.
   Υγιής αντίδραση των εργαζομένων του υπουργείου πολιτισμού θα ήταν να χαρίσουν ένα μαρμάρινο άγαλμα του Απόλλωνα στον δήμαρχο Αθηναίων, με τις κάμερες να τους ακολουθούν και να προβάλλουν τον αγώνα τους. Δυστυχώς γεμίσαμε ανθέλληνες. Δεν είναι τυχαίο ότι στο υπουργείο
   πολιτισμού είναι όλοι πράσινοι!!!!!!Ζήτημα αν υπάρχει ένα 3% Έλληνες!!!

   Μου αρέσει!

  2. Καλυτερα να μετεφεραν ολα τα αρχαια της Ακροπολης εις Βαυαριαν ,να τα επισκεπτονται εκει οι επισκεπτες απο ολη τη γη ,με την επιγραφη οτι τα εφκιαξε ο Ανυπαρκτος (ωστε να περνει το κατι τις του)

   ακομα καλυτερα δε να ανατιναζαμε ολο τον Παρθενωνα -Ερεχθειο κλπ και να δειναμε το βραχο στο Καταρ να τον φκιαξει μνημειο του συγχρονου παγκοσμιου πολιτισμου :Τραπεζα μετα μπουρδελου με τη Τζουλια μεσα η την κορη του Ανυπαρκτου

   Μου αρέσει!

 18. Απορίες:
  Κορίννα, οι μεγάλοι Έλληνες έγραψες σε άλλο νήμα είναι διαχρονικοί. Τότε γιατί οι πολίτες ακόμα δεν είναι σοφοί? Και γιατί ο σοφός άνθρωπος είναι το πιο σπάνιο θέαμα στον πλανήτη? Αν όντως ο κόσμος είχε ενστερνιστεί κάποιες από τις ιδέες των φίλων της σοφίας(μιας και ο Πυθαγόρας από ταπεινότητα θέλησε τουλάχιστον αφού η απόλυτη σοφία είναι άπιαστη, να θεωρηθεί φίλος της) δεν θα ζούσαμε σε πολύ καλλίτερο περιβάλλον?
  Επίσης, παραρτηρώ ότι από την αρχαία ελληνική γραμματεία εκτιμάται πως είναι διαθέσιμο το 3%. Αν όντως ο κόσμος θεωρούσε σημαντικούς τους Έλληνες Φιλόσοφους τότε δε θα έπρεπε με νύχια και με δόντια να προστατεύσει αυτή του την κληρονομιά? Αν δεν υπήρχε ο Διογένης ο Λαέρτιος και μια χούφτα έντιμοι και ευγενικοί άνθρωποι το πιο πιθανό θα ήταν πώς ούτε το 3% θα έβρισκε το φώς προς κάποιους.
  Αν λοιπόν οι φιλόσοφοι Έλληνες που δεν είναι και χιλιάδες, ούτε εκατοντάδες, είναι τόσο διαχρονικοί γιατί οι σύγχρονοί τους τους μισούσαν τόσο ώστε το Θαλή το μιλήσιο τον έκραζαν ως αιθεροβάμονα βλάκα που δε βλέπει πού πατάει, και δε διασώθηκε κανένα έργό του, ενώ υποθέτουν ότι δεν άφησε ούτε ένα σύγγραμμα, ποιός, ο Θαλής!!!
  Γιατί ο Σιμπλίκιος κατάφερε και έσωσε μόλις μία πρόταση του έργου του Αναξίμανδρου Περί Φύσεως,τόσο σημαντική ήταν για τους άλλους σύγχρονούς του το 550 π.χ. η εξήγηση η πρώτη του σύμπαντος, που διασώθηκε μια πρόταση?
  Τόσο σημαντικός και διαχρονικός ήταν ο Πυθαγόρας που κυνηγήθηκε από τους κροτωνιάτες και δολοφονήθηκε μαζί με όλους τους μαθητές της σχολής? Φαντάσου πόσοι άνθρωποι και με τί γνώσεις σφαγιάσθηκαν τότε, ο όχλος για τον οποίο έγραφα τους θεωρούσε και αυτούς διαχρονικούς, μάλιστα λάθος θα έκανε ο Πυθαγόρας που δεν ήθελε να μαθαίνονται παρά έξω τα όσα δίδασκε, κάτι θα ήξερε…
  Ο Ξενοφάνης κατηγορούσε τους συνανθρώπους του που έδιναν ανθρώπινα χαρακτηριστικά στους θεούς φίλε Προξ, μάλιστα έλεγε ότι ο Θεός μένει ακίνητος εις τον τόπό του(τότε, περί του παντεπόπτη και πανταχού παρόντος Θεού!!!) Μάλιστα υποστήριζε πώς μόνο ένας Θεός μέγιστος υπάρχει μεταξύ των θεών και των ανθρώπων και δε μοιάζει καθόλου με τους ανθρώπους ούτε στο σώμα ούτε στην ψυχή…. Θεωρούσε τον ανθρωπορφισμό κωμικό! Οι Αιθίοπες θέλουν τους θεούς μαύρους έλεγε, οι Θράκες ξανθούς, αν οι βόες και οι ίπποι είχαν χέρια θα ζωγράφιζαν το θεό τους σαν βόα και ίππο… Κατηγορούσε μάλιστα τους συνανθρώπους του Έλληνες για την εμμονή τους στη σωματική ρώμη και τον αθλητισμό(μπάλα σήμερα π.χ.) υποστηρίζοντας ότι η σοφία είναι ανώτερη της σωματικής ρώμης!!! Μάλιστα πικραμένος και κυνηγημένος έλεγε όλοι αγαπούν την ελευθερία αλλά κανείς τους ελεύθερους ανθρώπους…
  Ο Ζήνωνας? Που ο τύραννος Νέαρχος τον βασάνισε για να καταδόσει και αυτός έφαγε τη γλώσσά του? Καλός ο Νέαρχος, σεβόταν ένα σοφό άνθρωπο…
  Ο Ηράκλειτος ε? Που θεωρούσε την ανθρωπότητα ένα τεράστιο κτήνος αμετανόητα υποκριτικό και αδυσώπητο, ένα κτήνος επικίνδυνο και ηλίθιο που δεν αξίζει να του διδάξει τίποτα κανείς. Και μεταλλάχθηκε σε κοπρία πεθαίνοντας από υδροπεκία…
  Ο Πρωταγόρας που πνίγηκε προσπαθώντας να ξεφύγει από τα αθηναϊκά πλοία που τον καταζητούσαν?
  Ο άνθρωπος που δεν υπήρξε? Ο Λεύκιππος? Με το μέγα Διάκοσμο που μίλησε για το υπαρκτό της μή ύπαρξης και τελικά κατέληξε να ΜΗΝ υπάρχει ο ίδιος….
  Ο Σωκράτης, ο Επίκουρος, ο Αριστοτέλης με τη μανία του για κοσμήματα που φόραγε ένα δαχτυλίδι σε κάθε δάχτυλο και γελούσε ο κόσμος μαζί του, ο Διογένης, ο Παρμενίδης, ο Δημόκριτος που υποστήριζε ότι οι Δελφοί δεν είναι ο ομφαλός της γής ούτε η Ελλάδα το κέντρο του κόσμου και ως δια μαγείας οι ίδιοι που σήμερα κραυγάζουν εξαφάνισαν το έργο του και διασώθηκαν οι τίτλοι, ο παππούλης Πλάτωνας, ο Θεόφραστος και πόσοι ακόμα υπέφεραν από τον κόσμο που δεν τους κατάλαβε ποτέ ακόμα και σήμερα δεν τους καταλαβαίνει. Πάλι θα δίνανε κώνιο στο Σωκράτη, πάλι θα δολοφονούσαν τον Πυθαγόρα, πάλι θα κυνηγούσαν τον Πλάτωνα.
  Τα ιερατεία που πίστευαν στην πατρώα θρησκεία τους θεωρούσαν βέβηλους! Οι κυβερνήσεις αναρχικούς! Ο κόσμος τρελούς! Ακόμα και σήμερα κανείς δεν μπορεί να τους κατανοήσει…
  Ποιός να τους αγαπήσει, μόνο το κύρος τους αγαπάμε, αν τους είχαμε δίπλά μας θα τους κράζαμε. Θα τους περιθωριοποιούσαμε ενώ θα κραυγάζαμε για τη διαχρονικότητα των προγόνων μας…
  Τα πάντα ειπώθηκαν από το 600πχ έως το 400μχ, χίλια χρόνια και τελικά κανείς δεν τους ασπάστηκε ειλικρινά, κανείς δεν τους κατάλαβε, για αυτό ζούμε αυτή την πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε… Τόσο σημαντικοί τελικά ήσαν…
  Σε πιάνει πίκρα όχι περηφάνια, τουλάχιστον έτσι νιώθω. Αδικία.
  Φίλε Προξ, πώς είσαι σίγουρος ότι οι Ινδοί φοβούνται το Σίβα? Οι παλαιοί δε φοβόντουσαν το Δία? Ο Δίας δεν ήταν που ήθελε να αφανίσει το ανθρώπινο γένος και τελικά το διαχώρισε ώστε μια ζωή να ψάχνει να βρεί το άλλο του μισό και να μην το βρίσκει? Και γιατί Δίας Ήρα και όχι Πήγασος Ζευς Αλέξανδρος, γιατί Δια και όχι Ζεύ-ξη? Γιατί διαχωρισμός και όχι πλήρωμα?
  Αυτά καλό βράδυ και live long and prosper!

  Μου αρέσει!

  1. Ανδρέα, ο πόνος που βγαίνει από τη θλιψη σου για την «τύχη» που επεφύλαξαν οι άνθρωποι στους εκάστοτε σοφούς της οικουμένης (και όχι μόνο τους Έλληνες, π.χ. του «και όμως κινείται»), είναι μάλλον άδικος γι΄αυτούς.
   Η άγνοια των πολλών δημιουργεί μίσος προς τους γνωρίζοντες. Ακόμη πιο πολύ η ημιμάθεια.
   Ο σοφός όμως δεν ενδιαφέρεται για «αναγνώριση». Ο σοφός δεν απασχολείται με το τί λέει η εκάστοτε κυρα Μαρία ή ο κυρ Αντώνης, που από τον καιρό ιδίως της Γαλλικής Επανάστασης (ισότητα) πήρε το δικαίωμα να κρίνει! Να έχει «γνώμη» για το αν ένας πίνακας του Πικάσο, του Ρέμπραντ ή όποιου άλλου είναι καλός ή όχι.
   Το ίδιο ισχύει και σε όλους τους τομείς της διανόησης.
   Αυτή είναι η κύρια αιτία της οπισθοδρόμησης της ανθρωπότητας σήμερα.
   Σηκώνουν κεφάλι οι ημιμαθείς και οι αμαθείς. (βλέπε παπανδρέου και Σια, Ιερώνυμος, πολλοί καθηγητάδες των ΑΕΙ κ.λ.π.).
   Ανδρέα, η επίγνωση της άγνοιάς μας μόνο μπορεί να μας δώσει την ελπίδα.
   Ανδρέα, εγώ αισθάνομαι δέος και απέραντη αγάπη στους σοφούς.
   γ.κ.

   Μου αρέσει!

 19. ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΝΕΝΜΕΝΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ …ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
  Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΕΡΜΑ.
  ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΙΩΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΑΓΕΛΑΔΑ ..ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΑΓΟΣ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΡΜΕΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΟΣΤΑΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΙΕΣ .
  ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

  ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΙΧΑΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ οι γλείφτες που με ρουσφέτι απόκτησαν σύμβαση ορισμένου χρόνου, όχι.

  Μου αρέσει!

  1. Μέσα στους καταληψίες της Ακρόπολης ήταν κι ένας από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γνωστός για στήσιμο φασαριών. Αυτός ντε… που προσπάθησε να σώσει τα αδικοχαμένα παιδιά της Marfin.

   http://hellenicrevenge.blogspot.com/

   Κάτι συμβαίνει εκεί…

   Μου αρέσει!

 20. Δάνειο 400 εκ. ευρώ με επιτόκιο 1,3% δίνει το ΔΝΤ στα Σκόπια.!

  http://anaxfiles.blogspot.com/
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=360410&dt=13/10/2010

  ΔΝΤ – πΓΔΜ
  Διαπραγματεύονται δάνειο 400 εκ. ευρώ με επιτόκιο 1,3%

  Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 [ 15:37 ]
  Δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ, με ευνοϊκούς όρους, προσφέρει στην ΠΓΔΜ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ζόραν Στάβρεσκι, μετά το πέρας των επαφών του στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

  Όπως ανέφερε ο κ. Στάβρεσκι, γίνεται λόγος για μία «ανοικτή γραμμή πίστωσης», που είναι το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο του ΔΝΤ, το οποίο αποσκοπεί στη στήριξη χωρών «με υγιή οικονομική πολιτική» για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

  «Είμαστε ικανοποιημένοι που η χώρα μας είναι η πρώτη που συζητά με το ΔΝΤ αυτό το νέο είδος πίστωσης», είπε.

  Η προσφορά του ΔΝΤ θα εξεταστεί από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, μαζί με τους εμπειρογνώμονες και τους επιχειρηματίες κι αν εγκριθεί, τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις κεφαλαίου, για τη στήριξη του προϋπολογισμού, καθώς και για την αποπληρωμή δανείων, προσέθεσε.

  Η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου είναι τριετής, με επιτόκιο 1,3%.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s