Ο Χριστοδουλάκης, το C4i, Οι συμβάσεις που δεν υπογράφηκαν με τη SIEMENS αλλά …της πήρε η Siemens!

http://newmagicrobot.files.wordpress.com/2010/01/simitis-golum.jpgΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε μάρτυς, μας είπατε προηγουμένως ότι πιστεύετε στην απόλυτη διαφάνεια. Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που αποφάσισε να δοθεί το C4I στη συγκεκριμένη κοινοπραξία, υπάρχει μέσα η εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που λέει ότι απαιτείται προσυμβατικός έλεγχος και αυτή η απόφαση …

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): ΄Εχω υπογράψει εκεί;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΄Εχετε υπογράψει. Δεν έχει υπογράψει ο κ. Χρυσοχοϊδης, όπως δεν έχει υπογράψει σε κανένα ΚΥΣΕΑ, που αναφέρει τη συγκεκριμένη σύμβαση, γιατί διαφωνούσε.

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Εγώ νομίζω ότι δεν έχω υπογράψει. ΄Επειτα νομίζω ότι δεν είχα παρευρεθεί.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΄Αρα έβαλαν την υπογραφή σας μόνοι τους; ΄Εχουν βάλει την υπογραφή και εδώ υπάρχει ένα θέμα σοβαρό, διότι όταν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους λέει ότι απαιτείται προσυμβατικός έλεγχος και παίρνεται μια απόφαση, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες των συμμετεχόντων και πολύ προσεκτικά και προς τιμήν του ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν υπέγραψε. Εσείς υπογράψατε και πιστεύετε ότι παρά την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για προσυμβατικό έλεγχο, έπρεπε να γίνει;

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Θέλω να σας διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι καλό θα ήταν, επιβάλλεται να γίνονται πάντα έλεγχοι και ξανά έλεγχοι, διότι ιδιαίτερα στα μεγάλα έργα χρειάζεται απόλυτη διαφάνεια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εδώ αγνοήθηκε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, που λέει ότι θέλει προσυμβατικό έλεγχο.

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Είναι ένα θέμα το οποίο δεν  γνωρίζω.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άλλη ερώτηση. Ο κ. Βερελής και ο κ. Γιαννακός επίσης, είπαν ότι διαφωνούσαν πλήρως στο θέμα των ισπανικών βαγονιών της STIMONSA και ότι εσείς επιβάλλατε να υπογραφεί. Τι ισχύει;

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Να υπογραφεί;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Zητούσαν η διοίκηση του ΟΣΕ και ….

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Τα ανέφερα αυτά δια μακρόν και τα περιγράφω και στο υπόμνημα. Κατ’ αρχήν, το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να επιβάλλει την υπογραφή καμιάς προγραμματικής σύμβασης, διότι δεν έχει καμία…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Την καταγγελία ή τη μη καταγγελία; Σας ζήτησε να καταγγελθεί η σύμβαση o κ. Γιαννακός ή ο κ. Βερελής;

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Mέσα στα πρακτικά, δεν σας το ανέγνωσα δύο φορές;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας το ζήτησε, λοιπόν.

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Όχι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν σας το ζήτησε.

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Εστάλη στη Γενική Συνέλευση ως θέμα η καταγγελία της Σύμβασης 37 και 37Α.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σωστά.

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Σημειωτέον ότι αυτή η σύμβαση δεν αφορά τη SIEMENS. Δεν έχει καμία σχέση με τη SIEMENS.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν έχει σημασία, αφορά τη SIEMENS, γιατί μετά τη δουλειά την πήρε η SIEMENS.

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Είπε, λοιπόν, ο σύμβουλος μεσολαβητής, ο οποίος είχε μόλις αναλάβει, ότι υπάρχει θετική προοπτική για να μη γίνει καταγγελία και πρότεινε, να αναβληθεί για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, ενός μηνός νομίζω. Ο μέτοχος, ο εκπρόσωπος του μετόχου, ο υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου, σας το ανέγνωσε και το έχουν τα πρακτικά, είπε να ξαναγίνει μία νέα συνεδρίαση σε δεκατέσσερις ημέρες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:΄Εγινε;

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Yπεγράφησαν τα πρακτικά στις 4 Ιουλίου, κατά συνέπεια έπρεπε να προκηρυχθεί νέα Γενική Συνέλευση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άλλο είναι το αποτέλεσμα. Η Σύμβαση, λοιπόν, δεν καταγγέλθηκε μκαι εν συνεχεία την πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο.

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Είπα ότι αν ήθελε οποιοσδήποτε να καταγγείλει ή να τροποποιήσει τη Σύμβαση θα μπορούσε πρώτον, η απόφαση να ληφθεί από τα εντεταλμένα από το νόμο όργανα, που είναι η διοίκηση της ΔΕΚΟ και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να είχε προκηρυχθεί νέα Γενική Συνέλευση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το οποίο δεν έπραξε η διοίκηση. Άρα έχει ευθύνη η διοίκηση και το Υπουργείο Μεταφορών.

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Δεν είχε τέτοιο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη και επίσης…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΄Αρα, αν ήθελε η διοίκηση και ο κ. Βερελής είχαν την υποχρέωση να ξαναφέρουν το θέμα στη Γενική Συνέλευση ή στο Διοικητικό Συμβούλιο και να το καταγγείλουν. ΄Αρα έχουν ευθύνη που δεν το έκαναν.

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Και σας απαντώ νομίζω απερίφραστα ότι οι τροποποιήσεις και οι καταρρίψεις και οι καταγγελίες συμβάσεων, ο νόμος επιτάσσει ότι είναι θέματα αρμοδιότητας …

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άρα συμπράξανε και ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο. Απαντήσατε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριε συνάδελφε, είναι η τέταρτη φορά που απαντάει επί του ιδίου θέματος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Επειδή θα γράψουμε ένα πόρισμα, έχει σημασία αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Αν ήσασταν συνεχώς στην Αίθουσα θα ακούγατε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είπατε προηγουμένως ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει κάνει συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Χριστοφοράκο. Όταν σας ρώτησε ο κ. Τζαβάρας αν είχατε επικοινωνίες και συναντήσεις με τον κ. Χριστοφοράκο, λέτε «μακριά από μένα και το Υπουργείο Οικονομικών από αυτά τα πράγματα». Έτσι δεν είπατε; Εδώ υπάρχει στις 25 Ιουλίου τηλεφωνική σας επικοινωνία και ραντεβού …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Έχει απαντήσει επανειλημμένως, κύριε συνάδελφε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας παρακαλώ πολύ, κύριε Πρόεδρε, αφήστε με να τελειώσω. Επιβαρύνετε τα πράγματα, διότι φαίνεται  σαν να προσπαθείτε να παρέμβετε για να σταματήσετε την εξέταση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Καταχράζεστε το χρόνο, διότι κατά την απουσία σας ….

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, καταθέτω λοιπόν …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σας παρακαλώ, μη με διακόπτετε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, αντιλαμβάνομαι την προσπάθειά σας, αλλά εκτίθεστε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σας παρακαλώ, αφήστε με να εκτεθώ. Ο μάρτυρας ….

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Απήντησα πολλές φορές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Τέσσερις φορές.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταθέτω το έγγραφο της δικογραφίας της 25ης Ιουλίου 2001 με αριθμ. 002141, όπου φέρεται συνάντηση του κ. Χριστοδουλάκη στις 14.00 το μεσημέρι με τον κ. Χριστοφοράκο, μάλιστα ακυρώνοντας τα επόμενα ραντεβού του μέχρι τις 18.30.

Στο σημείο αυτό ο κ. Παναγιώτης Καμμένος καταθέτει το παραπάνω έγγραφο στην επιτροπή.

Όπως επίσης, για το θέμα Σκαραμαγκά επανειλημμένως φαίνεται ότι σας τηλεφωνεί. Εδώ, επειδή υπάρχουν και χρήματα, τα οποία έχουν δοθεί…

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Σας είπα ότι συνεργασία, επικοινωνία ή οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, διαπραγμάτευση με τη SIEMENS, δεν υπήρξε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το τηλέφωνο 3221511 είναι δικό σας;

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Είναι του Υπουργείου που λάμβανε εκατοντάδες κλήσεις.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το τηλέφωνο 3313488 είναι δικό σας, του πολιτικού σας γραφείου;

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Πώς το είπατε;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: 3313488.

MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Οι αριθμοί θυμίζουν τηλέφωνα του Υπουργείου Οικονομικών. Ο οποιοσδήποτε τα έχει αυτά τα τηλέφωνα και μπορεί να τηλεφωνήσει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί εδώ πέρα φαίνεται επικοινωνία και ο Χριστοφοράκος σημειώνει ότι να γίνει κοινή επικοινωνία με τον  Dr Yung. O Dr Yung είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Γι’ αυτό σας ερωτώ, κύριε Χριστοδουλάκη, γιατί καλύτερα να τα ξέρετε και να μη τα γράφουν οι εφημερίδες.

ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Ουδέποτε υπήρξε συνεργασία ή σύσκεψη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ουδέποτε με τον κύριο Χριστοφοράκο. Καλώς. Καταθέτω και αυτή την συνάντηση, κύριε Πρόεδρε.

Μια τελευταία ερώτηση. Σε ό,τι αφορά στο θέμα του μετόχου λέτε ότι δεν υπάρχει καμία αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών. Όμως, όλοι οι Υπουργοί Μεταφορών οι οποίοι κατέθεσαν εδώ ουσιαστικά όλων των Κυβερνήσεων και μιλάω και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ λένε ότι το επάνω χέρι το είχε πάντοτε ο Υπουργός των Οικονομικών.

ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Στην επιλογή των Διοικήσεων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Των διοικήσεων και στις μεγάλες αποφάσεις. Δηλαδή, μπορούσε να ασκήσει βέτο.

ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Στην επιλογή των διοικήσεων υποχρεούται εκ του νόμου. Διότι, τις επιλογές των διοικήσεων τις κάνει ο μέτοχος. Εφόσον το δημόσιο έχει το 100% ή το 35% ή το 65%.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ωραία. Θα διατηρούσατε τον κύριο Βουρλούμη ο οποίος διώκεται για απιστία σε βάρος του ΟΤΕ εσείς εάν ήσασταν σήμερα Υπουργός Οικονομικών στη θέση του Διοικητού του ΟΤΕ;

ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Νομίζω ότι είναι υποθετικές οι ερωτήσεις αυτές και δεν έχετε το δικαίωμα ….

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ωραία, να μην σας πω ονομαστικά. Ως Υπουργός Οικονομικών ανεχθήκατε ποτέ να παραμείνει στην διοίκηση οργανισμού που εσείς ήσασταν μέτοχος στέλεχος το οποίο εδιώκετο με την κατηγορία της απιστίας και είχε ασκηθεί δίωξη; Ή θα τον αντιμετωπίζατε;

ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Δεν μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν σας έχει τύχει μέχρι τώρα. Ευχαριστώ.

9 thoughts on “Ο Χριστοδουλάκης, το C4i, Οι συμβάσεις που δεν υπογράφηκαν με τη SIEMENS αλλά …της πήρε η Siemens!”

   1. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ.Η SEIMENS ΔΡΑΣΤΗΡΟΠΟΙΗΤΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1980.ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΑ ΓΚΡΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΡΟ ΠΛΑ’Ι’?ΕΛΛΑΣ ΔΙΑΣ ΗΡΑ!!!!!!

    Like

 1. BAΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

  Το παιδί (ο Καραμανλής) μου μίλησε!
  | 28 Αύγουστος 2010 | 11:29 | 0 σχόλια |
  ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΔΑ
  Ο Καραμανλής σπάει τη σιωπή και μιλάει για όλους και για όλα!
  Μετά την πολύμηνη «αυτοεξορία» του από το δημόσιο βίο της χώρας, ο πρώην Πρωθυπουργός μας παραχώρησε βαρυσήμαντη συνέντευξη, με θέμα την προσωπική του πορεία , αλλά και την πορεία του τόπου.
  Ο άνθρωπος που κυβέρνησε τη χώρα για πεντέμισι χρόνια, αφήνοντας την Ελλάδα, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν μασάει τα λόγια του.
  Ανοίγει τα χαρτιά του και την καρδιά του. Και δίνει απαντήσεις σε εχθρούς και φίλους.
  Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
  Χθες το πρωί γύρω στις 11, με κάλεσε στο κινητό στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και μου ζήτησε να είμαι «το απογευματάκι », όπως χαρακτηριστικά μου είπε, «κατά τις έξι», στο σπίτι του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας «για μια συνέντευξη χωρίς όρους».
  Αφού βεβαιώθηκα ότι δεν ήταν ο Μητσικώστας, βρέθηκα ,την συγκεκριμένη ώρα, έξω από το σπίτι του κ Καραμανλή , στη Ραφήνα.
  Ο προσωπικός του φρουρός με οδήγησε στο σαλόνι.
  Ένας καναπές με πολλά μαξιλαράκια δέσποζε μπαίνοντας αριστερά. Δεξιά ,μια βιβλιοθήκη γεμάτη με βιβλία ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά. Δίπλα στον καναπέ ένα καλάθι με εφημερίδες και περιοδικά. Στους τοίχους πίνακες Φασιανού, Μυταρά και Σταθόπουλου.
  Περίμενα λίγα λεπτά και …ιδού ο κ Καραμανλής να μπαίνει άνετος και χαμογελαστός. Μου έσφιξε δυνατά το χέρι, με χτύπησε πολύ δυνατά στην πλάτη και κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ με τα μαξιλαράκια. Φορούσε βερμούδα μπλε, λευκό μπλουζάκι και σαγιονάρες. Τα παραπανήσια του κιλά δεν κρύβονταν…
  -Για ξεκίνα!.., μου είπε και η προφορά του μου θύμισε τον –λεγόμενο- εθνάρχη θείο του.
  – Κύριε Πρόεδρε, ο ελληνικός λαός διερωτάται: Πως φθάσαμε ως εδώ; Πως βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού; Γιατί, προεκλογικά, δεν προειδοποιήσατε ,σαφώς, ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας είναι «επί θύραις»;
  – Άκου Κότσο: Έχω ανακαλύψει εδώ κοντά, μια ταβέρνα τρομερή. Ένα αρνάκι καπαμά να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Ένα αρνάκι εξοχικό μούρλια…Με λαδορίγανη, με τα πάντα… Και μετά από πάνω: Αρνί κεμπάπ σοταρισμένο με κρεμμυδάκια..Σβησμένο σε κρασί και ξύδι…Να το συνοδεύσεις με αντζέμ πιλάφι … Να τρελαθείς σου λέω!
  -Κύριε Πρόεδρε, πιστεύετε ότι η δομική αιτία για την κρίση δανεισμού είναι η εσωτερική διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και η προϊούσα εκφυλιστική πορεία του δημόσιου τομέα η μήπως ευθύνεται και η αδηφάγος μανία των αγορών που ενεδρεύουν στα μεγάλα χρηματιστηριακά κέντρα της δύσης;
  -Κωστάρα…Και μετά το ντερλίκωμα ένα γαλακτομπούρεκο είναι ό,τι πεις αδερφέ! Μάλιστα, για να μη δίνω λαβή για σχόλια ,πηγαίνω σε ένα ζαχαροπλαστείο χάρμα, εδώ κοντά .Εκεί να δεις: γιαουρτόπιτα με γλάσο σοκολάτας, γρανίτα γιαρμάς, εκμέκ καταϊφι, εργολάβοι αμυγδαλόψυχα και ξυσμένο πορτοκάλι…
  -Αναφέρεσθε προφανώς στους νταβατζήδες που πήγατε να φάτε, αλλά…
  -Για προχώρα, για προχώρα…
  – Θεωρείτε, κύριε Πρόεδρε, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, προεκλογικά ,εγνώριζε ,επακριβώς, την επιταχυνόμενη διόγκωση του χρέους ως ποσοστό επί του Α.Ε.Π. και ότι συνειδητά υποσχέθηκε μία επεκτατική πολιτική , δρώντας ως καταλύτης για την υπαγωγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ. η μήπως…
  -Κοίταξε να δεις… Εγώ πάντα είχα και έχω εναλλακτικές λύσεις πάνω στο τραπέζι. Διότι αυτή είναι, αν θέλεις, η αποστολή μου και ως πολιτικού και ως οικογενειάρχη.
  Στο σημείο αυτό αναθάρρησα γιατί θεώρησα ότι θα μπει στο θέμα…
  -Μπορείτε να γίνεται πιο συγκεκριμένος;
  -Ευχαρίστως! Να μπούμε στο ψητό. Εγώ ,όταν βγαίνω έξω με την οικογένεια ,δεν θα αρκεσθώ μόνο στην ελληνική κουζίνα. Έχω ανοιχτεί και σε μοντέρνα πιάτα: .Άκου να… πάθεις: Μπάλα τυριού με καβούρι, σαλάτα σαλμαγκούντι με πατέ, σουφλέ σπανάκι με ζαμπόν, μοσχαράκι μπουργκινιόν με κάστανα…
  Μου έκλεισε το μάτι χαμογελώντας με υπερηφάνεια για τις γνώσεις του…
  – Συγγνώμη που επιμένω, όμως το ερώτημα που πλανάται ,ακόμη και στους πλέον φανατικούς σας ψηφοφόρους ,είναι: πως αφήσατε να φουντώσουν τα σκάνδαλα Βατοπεδίου, ομολόγων, Ζήμενς κλπ, κλπ…Διότι η βασική κατηγορία που σας προσάπτουν, αφορά την ικανότητά σας να συντονίζετε το κυβερνητικό έργο και κατά πόσο ασχολείσθο με τα καθημερινά προβλήματα του τόπου, τα οποία…
  -Το καλύτερο τσίπουρο μου το έφερνε ο Σουφλιάς. Καθαρό πράγμα, χωρίς χημικές προσθήκες…
  Ε, εκείνη τη στιγμή παρασύρθηκα κι εγώ και..
  -Ξέρετε κύριε Πρόεδρε, ότι στην πατρίδα μου, τη Χίο, βγάζουμε την περίφημη σούμα, από σύκα. Δυναμίτης. Μιλάμε για πάνω από 70 βαθμούς!
  Έγειρε μπροστά με ενδιαφέρον και αναφώνησε:
  -Τι μου λες! Να μου φέρεις την άλλη φορά που θα βρεθούμε…
  -Ναι κύριε Πρόεδρε… όμως, να συνεχίσουμε με το θέμα της κρίσης…
  -Βεβαίως, αλλά πριν συνεχίσεις, να απαντήσω στο προηγούμενο ερώτημά σου επισημαίνοντας ότι το θόλωμα που παρατηρείται κατά την προσθήκη νερού στο ούζο, οφείλεται στην αποβολή μίας ουσίας που λέγεται ανηθόλη…
  Έκανε δεξιά και αριστερά το κεφάλι και τους ώμους του, δείχνοντας ικανοποίηση για την ενημέρωσή του…
  -Κύριε Πρόεδρε, ουδείς εκ των κατηγόρων σας δεν θεωρεί ότι έχετε , καθοιονδήποτε τρόπο, εμπλακεί σε υποθέσεις προσωπικού πλουτισμού. Μπορείτε ,όμως, να βεβαιώσετε το ίδιο για ορισμένους συνεργάτες σας; Βάζετε το χέρι στη φωτιά;
  -Θα σου απαντήσω ευθέως: πολλά κυκλοφορούν και όλα τα χειριζόμουνα , αλλά αυτό που με έχει κερδίσει είναι το playstation με τίτλο «God of the War», « Ο Θεός του Πολέμου».Αφού , για να καταλάβεις, το κρύβω από τα παιδιά μου να παίζω μόνος μου. Είναι ενός χρήστη, πρώτο σε πωλήσεις video game!Πρέπει να επιβιώσεις περνώντας μέσα από παγίδες, εχθρούς και γρίφους, αντιμέτωπος με μυθολογικά τέρατα όπως Μέδουσα, Κύκλωπας, Μινώταυρος, Λερναία Ύδρα…Είναι για παιδιά 15 +άνω…
  -Να επιστρέψω ,κύριε Πρόεδρε, στα οικονομικά. Είναι αλήθεια ότι ένα χρόνο πριν να εκδηλωθεί η κρίση, η κυρία Μέρκελ , σας είχε προειδοποιήσει για τη μοιραία πορεία χρεοκοπίας, αν δεν λαμβάνατε μέτρα σταθεροποίησης;
  -Επειδή επιμένεις-και εσύ από την πλευρά σου καλά κάνεις, δημοσιογράφος είσαι-ένα θα σου πω: Σταμάτησα το γυμναστήριο γιατί ,νομίζεις;
  -Γιατί;
  -Διότι με όλα αυτά τα βαράκια, τους αλτήρες και τα αεροβικά ,άνοιγε η όρεξή μου και πήγαινα σπίτι και έτρωγα τον αγλέορα! Με τη γυμναστική έφθασα 105 κιλά!
  Αποφάσισα να εκτοξεύσω πια όλο το δημοσιογραφικό μου δηλητήριο…
  -Κύριε Καραμανλή . Η υστεροφημία σας δεν σας ενδιαφέρει; Θέλετε να μείνετε στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδας ως ο… Εθνάρχης τη Ραφήνας;
  Περίμενα ότι θα μου επιτεθεί, αλλά…
  -Νατασαααά!…Φέρε μου , να χαρείς ,μερικά μαξιλαράκια και έχω πιαστεί ,τόση ώρα εδώ με τον άνθρωπο…

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/08/blog-post_9759.html#ixzz0xv0i49gC

  Like

  1. ΕΛΛ.ΟΜΟΓΕΝΗ(INFORMATION)Αγαπητε μας, αναγνωριζοντας την τιτανια προσπαθεια που καταβαλετε αγωνιζομενος δια την καταριψην του παγκοσμιου ρεκορ κεραταδων,αποφασισαμε να προσθεσουμε ακομη 10 εκατοστα εις το συνολικο μηκος των κερατων που προεξεχουν εκ της κεφαλης σας, Ως BONUS επιβραβευωντας ετσι την μεγαλην προσπαθειαν σας.Αναλυτικα 26 εκατοστα μηκος+10 εκατοστα BONUS=36 Eκατοστα κερατα επι του μετωπου της κεφαλης σας.Σας ευχαριστουμε και ευχομεθα καλην συνεχεια.From Anticorn coorporation..

   Like

   1. ΕΛΛ.ΟΜΟΓΕΝΗ (INFORMATION)36+1=37 Εκατοστα το μηκος των κερατων επι του μετωπου της κεφαλης σας.Ευχομεθα καλη συνεχεια εις την μεγαλειωδη προσπαθεια σας δια την καταρριψην του παγκοσμιου ρεκορ κερατα.From Anticorn coorporation..

    Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s