Έτσι γίνονται οι πράσινες business. Πέντε τσίπουρα και σύνταξη στα 25 χρόνια!

=Έτσι “λύνει” τα συνταξιοδοτικά θέματα, με τα “χαϊδεμένα” παιδιά, τους συνδικαλιστές του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γ.Κουτρουμάνης. -Το πρωί συνάντηση στο Υπουργείο και…. το βράδυ μαζί στο “Μεζεδοπωλείο”…. =Και τώρα μπορούν να αποχώρησουν, με την συμπλήρωση της ηλικίας των 45 ετών και της προϋπηρεσίας  των 25 ετών, με απόλυση. = Τα κορόϊδα σύνταξη στα 65 ή και τα 67  και οι «ξύπνοι» στα 45 !!!!

Α]  Σύμφωνα με την  ανακοίνωση Νο 3/2010 του Π.Σ.Ε. Αγροτικής Ασφαλιστικής, έγινε σ

υνάντηση στις  19.2.2010, του προέδρου κ. Γιώργου Συκαμιά  με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων  κ. Γ.Κουτρουμάνη, προφανώς στο Υπουργείο. =Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων της Αγροτικής Ασφαλιστικής Ν.ΣΜΥΡΝΗ, 22/2/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 3/2010

Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  19/2/2010 συνάντηση αντιπροσωπείας  της Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κουτρουμάνη(στην συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, ο οποίος είχε ήδη συναντηθεί με τον Υφυπουργό την Πέμπτη 11/2 για τα θέματα που μας απασχολούν) και τέθηκε το θέμα των αλλαγών που συζητούνται στις διατάξεις του ΤΣΕΑΠΓΣΟ.

Μετά από διαλογική συζήτηση καταλήξαμε στα εξής:
1.    Δεν είναι στις προθέσεις  του Υπουργείου  να τροποποιηθεί(άρα θα ισχύει) η διάταξη για την αποχώρηση μετά την συμπλήρωση της ηλικίας των 45 ετών και της προϋπηρεσίας  των 25 ετών έως την 31/12/2010, σε εφαρμογή του Καταστατικού του Ταμείου.
2.     Στο αίτημά μας  για την  δυνατότητα παράτασης της αποχώρησης και μετά από  αυτή την ημερομηνία, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να το εξετάσει σοβαρά.
Ο στόχος μας είναι να δοθεί η δυνατότητα όσοι  έως την 31/12/2010 έχουν συμπληρώσει  τις προϋποθέσεις(των 45 ετών ηλικία και 25 ετών προϋπηρεσία) να μπορούν να αποχωρήσουν και μετά την 1/1/2011, σε εφαρμογή των  όσων προβλέπει το Καταστατικό του ΤΣΕΑΠΓΣΟ.»

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Γ. ΣΥΚΑΜΙΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Κ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Β] Και το βράδυ της ίδιας μέρας-Παρασκευή  19/2/2010-συνάντηση στο “Μεζεδοπωλείο” «Δωδεκάθεο», στην Καισαριανή…. =http://do.pasok.gr/kaisariani/

Ετήσιος χορός Συντονιστικής Επιτροπής Τ.Ο Καισαριανής

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

….Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνης και οι Βουλευτές κ.κ Γείτονας Κώστας, Πρωτόπαπας Χρήστος, Χαραλαμπόπουλος Γιώργος-Ερνέστος, Δημαράς Γιάννης, Βούρος Γιάννης….

web:http://do.pasok.gr/kaisariani/ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΚΑΜΙΑΣ ” Εί δ’ ού κοινός ο πλούτος, μηδείς τρυφάτω ” (Αρχαία Ελληνική Γραμματεία)

.

=Διαβάστε παρακάτω γιά να δείτε πως “παίζεται”, το “κόλπο της 25ετίας”

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=114,dt=26.06.2007,id=9812004

«….Προς τούτο γίνεται κατάχρηση της πρόβλεψης του καταστατικού(του ΤΑΥΣΟ) για συνταξιοδότηση των υπαλλήλων με 25ετία χωρίς όριο ηλικίας στην περίπτωση απόλυσης ή κατάργησης της (προσωποπαγούς) θέσης. Έτσι, όταν χρειάζεται να γίνει μια εξυπηρέτηση προς «φίλιες δυνάμεις», με απόφαση των οικείων διοικητικών συμβουλίων των επιχειρήσεων (σημ.: στους ασφαλισμένους και πολλοί υπάλληλοι των συνεταιρισμών της Αγροτικής Ασφαλιστικής, της ΣΕΚΑΠ, κ.λπ.), «καταργούνται» οι θέσεις διά της… μετονομασίας των. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο λογαριασμός των εξυπηρετήσεων μεταβιβάζεται στους φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν, μέσω προϋπολογισμού, τα ρουσφέτια και τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις….»

Γιώργος Δ.

2 thoughts on “Έτσι γίνονται οι πράσινες business. Πέντε τσίπουρα και σύνταξη στα 25 χρόνια!”

 1. Ο συσσωρευμένος λαϊκισμός των τελευταίων 30 ετών έχει ριζώσει για τα καλά στο ελληνικό DNA και αποτελεί ένα από τα βασικά εμπόδια στην ανάπτυξη της χώρας. Πάνω του κτίζουν καμπάνιες στείρας άρνησης τοπικοί άρχοντες, ομάδες αριστεριστών ακτιβιστών και άλλες ομάδες διαμαρτυρίας που κάπως καταφέρνουν στο τέλος να επιβάλλουν την αδράνεια. Το ζήσαμε με την υπόθεση του μεγάλου Πάρκου που θα γίνει στο Φαληρικό Δέλτα όπου στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το πολέμησαν με πείσμα και τώρα έχουν το θράσος να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και να δηλώνουν με ύφος πως «μαζί με τον Ιταλό αρχιτέκτονα Πιάνο θα δημιουργήσουμε ένα εκπληκτικό αθλητικό πάρκο κ.λπ. κ.λπ.». Είναι εντυπωσιακό: το πολέμησαν, έκαναν τα πάντα για να το σαμποτάρουν, δεν έχουν κοπιάσει καθόλου για να γίνει, δεν πληρώνουν τίποτα και κατόπιν το εμφανίζουν ως έργο τους…

  Τα ίδια, περίπου, συμβαίνουν και με το παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό. Οι τοπικοί άρχοντες έχουν οχυρωθεί πίσω από το μαξιμαλιστικό όραμα ενός μητροπολιτικού πάρκου, πληρώνοντας μάλιστα αμφισβητούμενης αξίας μελέτες για να αποδείξουν πόσο εύκολο και φτηνό είναι να κατασκευάσεις και να συντηρήσεις ένα τεράστιο πάρκο. Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, ξέρει πως αυτό είναι ανέφικτο αλλά προτιμά να σιωπά και να συντηρεί την αδράνεια. Κανείς πολιτικός δεν έχει τα κότσια να εξηγήσει ευθαρσώς στις τοπικές κοινωνίες πως «δεν έχουμε χρήματα για να κατασκευάσουμε ένα τόσο γιγαντιαίο πάρκο, χωρίς να δώσουμε ένα κομμάτι του Ελληνικού για ήπια και ίσως ακριβή οικιστική ανάπτυξη».

  Υποτίθεται ότι η σημερινή κυβέρνηση εξελέγη με το σύνθημα της πράσινης ανάπτυξης. Απ’ ό, τι φαίνεται, κανείς μας δεν είχε καταλάβει ότι πράσινη ανάπτυξη μπορεί να σημαίνει και ανεμογεννήτριες στο απέναντι από εμάς βουνό ή κόλπο. Ετσι, τοπικές κοινωνίες, στη Σκύρο, στη Ραφήνα και αλλού ξεσηκώνονται, θεωρώντας πως το θέαμα των ανεμογεννητριών θα χαλάσει το τοπίο. Αναρωτιέται κανείς πού ήταν όλη αυτή η ευαισθησία όταν κτίζονταν εκτρώματα σε πανέμορφα σημεία της χώρας!

  Η διαχείριση των σκουπιδιών είναι ακόμη ένας τομέας όπου επιδεικνύουμε μια συλλογική ανωριμότητα να καταλάβουμε την πραγματικότητα. Μας ενοχλεί η κατασκευή ενός εργοστασίου καύσης σκουπιδιών, έστω και αν είναι σύμφωνο με τα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά προφανώς δεν μας ενδιαφέρει πώς θα λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών.

  Είναι πολλά τα φαινόμενα των λαϊκιστικών αντιδράσεων σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες σε καίριους τομείς της οικονομίας. Οι πολιτικοί συχνά φοβούνται να πουν την αλήθεια και υποχωρούν απέναντι στην έμφυτη δυσπιστία και καχυποψία των ψηφοφόρων τους. Εκείνο το δηλητηριώδες «ε, καλά, αυτός το κάνει για να βγάλει κέρδος» έχει ριζώσει στο μυαλό του Ελληνα ο οποίος προφανώς παραβλέπει τη λαμογιά αλλά ενοχλείται από το κέρδος. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει η νοοτροπία μας για να πάμε μπροστά είναι να ορθώσει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση έναν ορθολογιστικό λόγο που θα εξηγεί στην κοινή γνώμη την πραγματική κατάσταση και τα κρίσιμα διλήμματα κάθε απόφασης. Αν οι πολιτικοί μας συνεχίσουν να το βάζουν στα πόδια κάθε φορά που μια μικρή ομάδα καθ’ έξιν φωνασκούντων, συμφερόντων και ανεύθυνων τοπικών αρχόντων υιοθετεί μια ακραία λαϊκιστική θέση, δεν θα αλλάξει τίποτα σε αυτήν τη χώρα. Γι’ αυτό, η κυβέρνηση, και οι πολιτικοί γενικά, οφείλουν να μπουν σε έναν απ’ ευθείας διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες όπου θα φαίνεται ποιος οχυρώνεται πίσω από τα κλισέ και τη λατρεία της μιζέριας και της αδράνειας και ποιος όχι.

  Like

 2. Τα παιδιά τα πράσσινα δεν μπορούν να δουλεύουν πολύ
  Ειναι πως να πείς λιμοξύφτερα
  μετά πάνε να δουλέψουν άααλλες τοπικές κοινωνίες
  κάτι ανάφτρες κάτι καλτσάβρες κατι που τάβρες ωρέ εσύ τα φράγκα
  κάτι νομιμα και ηθικά
  ε είπαμε οσων-ου-πω

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s