Αγαπητέ Γιώργο Παπανδρέου. Πριν ξεπουλήσεις την χώρα και υποδουλώσεις τους κατοίκους διάβασε για δύο λεπτά:


Με αφορμή αυτό: ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΠΟΥ ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ 250.000 ΕΥΡΩ;;;
Και την περίπτωση Σιώπα με την υπέρογκη αμοιβή μέσω “γνωστού” σου, είπα να σου γράψω δύο λέξεις:
Καταλαβαίνω απόλυτα την αδιαφορία σου και την δικαιολογημένη απέχθεια που νιώθεις για οτιδήποτε σχετίζεται με την Ελλάδα. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που κάποιοι πιεστικά σε οδήγησαν σε αυτή τη θέση για να μην εγείρεις αντιδράσεις στα σχέδια πλιάτσικου που εξύφαιναν εδώ και χρόνια. Όχι, δεν είναι συνωμοσιολογία, είναι business. Συμβαίνει σε μικρότερη κλίμακα σε κάθε έκφανση του καπιταλισμού. Εδώ όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά.
Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι Έλληνες που γνώρισες σε πλήγωσαν ακόμα και στην πιο τρυφερή σου ηλικία. Ανδρώθηκες πολιτικά σε ένα περιβάλλον γεμάτο απατεώνες, τεμπέληδες και λαμόγια, οπότε δικαιολογημένα θεωρείς συλλήβδην την Ελλάδα άνδρο απατεώνων και τεμπέληδων.
Όμως Γιώργο, ποτέ δεν είχες την ευκαιρία να δεις την πραγματική Ελλάδα, κλεισμένος στον αρρωστημένο μικρόκοσμο της σήψης.
Η πραγματική Ελλάδα είναι αυτή που όταν οι λαοί του πλανήτη θεωρούσαν (πολλοί ακόμα θεωρούν) τη γυναίκα και το παιδί “αντικείμενα”, να αποθεώσουν και να προστατεύσουν με νόμους τη ζωή τους.
Η πραγματική Ελλάδα ήταν αυτή που σταμάτησε τους ανθρώπους να ζουν σαν παμφάγοι πήθικοι καταστρέφοντας οτιδήποτε στο πέρασμα τους και έδωσε το στίγμα της αρμονικής συμβίωσης με τη Γη. Την αειφορία μέσω της Γεωργίας που οδήγησε σε πόλεις, στον ίδιο τον πολιτισμό. Αρμονικό πολιτισμό που για αιώνες οδηγούσε τη συμβίωση του ανθρώπου με τη Γη, αυτό ακριβώς που λείπει σήμερα.
Η πραγματική Ελλάδα είναι αυτή του παλικαριού που δουλεύει 12 ώρες αδιάλειπτα για να θρέψει την οικογένεια του και της Γυναίκας, της Ελληνίδας που επιμένει να μεγαλώνει πολίτες χωρίς κανείς να την στηρίζει, όταν το κράτος θέλει υπηκόους. ΑΥΤΗ Γιώργο είναι η συντριπτική πλειοψηφία της Ελλάδας ακόμα και σήμερα, μετά από δεκαετίες Κωστόπουλων και Βαλλιανάτων.
Η πραγματική Ελλάδα είναι τα παλικάρια του Μίστρου που κάηκαν για να σώσουν τα δέντρα. Εθελοντές και όχι “επαγγελματίες”.
Η πραγματική Ελλάδα είναι οι φαμίλιες που θα βρεθούν στο χωριό την Ανάσταση για να ανάψουν τη δάδα της άνοιξης, όπως χιλιάδες χρόνια σε αυτά τα χώματα.
Η πραγματική Ελλάδα Γιώργο, ήταν αυτή που προσέφερε ότι ανθρώπινο υπάρχει σήμερα στον πλανήτη. Παιδεία, επιστήμη, τέχνη, φιλοσοφία, άθληση (που τόσο σ’ αρέσει), Έρωτα, Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους. Όπου δεν “πάτησε” η Ελλάδα Γιώργο, υπάρχει μίσος απύθμενο και δυστυχία. Δες το Πακιστάν που θέλεις να φέρεις τον “πολιτισμό” του. Ρώτα τις γυναίκες της Καμπούλ πότε ήταν ευτυχισμένες. Η λέξη “Αρμονία” Γιώργο είναι παιδί αυτής της πατρίδας.

Γι’ αυτό Γιώργο, σου κάνω μία τελευταία έκκληση. ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Όχι για κάποιο “σοβινιστικό” εγωπαθές αίσθημα, αλλά γιατί εάν υπάρχει μία ελπίδα για την Γη και τον άνθρωπο, είναι σίγουρα “δικό της παιδί”.
Αγαπητό Σαφάρι.
Διάβασα την αναρτησή σου
Η Ν.Δ. ΕΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ “DON TOMAZO”
ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ” ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΟΤΖΟΛΑ…
διαβάστε εδώ:
http://politikosafari.blogspot.com/2010/08/don-tomazo.html,
και θέλω να σου θυμίσω μία άλλη περίπτωση πού φανερώνει ότι ο Πρωθυπουργός μας, έχει έρωτα και αδυναμία να πληρώνει, ολο ξένους…
Θυμάσαι στο τέλος Μαρτίου πού έφερε από την Αμερική τον καθηγητή Ρόναλντ Χάιφετζ του Χάρβαρντ, γιά να κάνει “φροντιστήριο” στους Υπουργούς πως να διαχειρίζονται τις κρίσεις;;;
Θυμάσαι ότι εν μέσω κρίσεως ο Πρωθυπουργός τον αντάμοιψε γιά 5 ώρες μάθημα με το αστρονομικό ποσό των 250.οοο ευρώ;;;
Θυμάσαι ότι από το “φροντιστήριο” τη κοπάνησαν όλοι οι Υπουργοί και παρων εδωσαν μόνο οι Χ. Παμπούκης , Π. Γερουλάνος , Ι. Πανάρετος , Στ. Αρναουτάκης , Μιχ. Καρχιμάκης , Φ. Σαχινίδης ;;;
Δηλ. ο Πρωθυπουργός μας τον έφερε για πάρτι του..!!!
Άν έχει μαθησιακές ελλείψεις ο Πρωθυπουργός, εμείς τι χρωστάμε να τις χρεωνόμαστε γιά να τις αναπληρώσει;
Τόσα χρόνια που σπούδασε στην Αμερική, τί έμαθε;
Από τη μία κόβουμε μισθούς και συντάξεις και από την άλλη μοιράζουμε αφειδώς λεφτά, γιά να μάθει τώρα ο Πρωθυπουργός, όσα δεν έμαθε στις σπουδές του;;;
Καί αφου δεν ξέρει από “διαχείρηση κρίσεων”, τότε τι ήθελε να γίνει Πρωθυπουργός;;;
Άν θέλεις με δημοσιεύεις.
Αναγνώστης
Μ. Χ.
Γιά διευκόλυνση των αναγνωστών σου, μιά ματιά εδω:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=322971&dt=30/03/2010

112 thoughts on “Αγαπητέ Γιώργο Παπανδρέου. Πριν ξεπουλήσεις την χώρα και υποδουλώσεις τους κατοίκους διάβασε για δύο λεπτά:”

 1. Ολυμπιάδα συμφωνώ μαζί σου αν και πιστεύω οτι (επίτηδες) ωραιοποιείς την νεοελληνική πραγματικότητα απευθυνόμενη στο καθυστερημένο. Tην Ελλάδα την καταστρέφουμε εμείς οι νεοΕλληνες με τις πράξεις μας ή/και τις παραλείψεις μας. Μία απ’ αυτές τις πράξεις μας ήταν και η εκλογή του Γιωργάκη για να κυβερνήσει αυτή τη χώρα. Ενός ατόμου που δεν έχει καμμία απολύτως επαφή με την νεοελληνική πραγματικότητα και είναι απλώς ένα ενεργούμενο του διεθνούς κεφαλαίου, και το γνωρίζεις πολύ καλά. Καμμία ικεσία στον Αβερελ δεν θα πιάσει τόπο. Όχι γιατί δεν θέλει μόνο αλλά και γιατί δεν μπορεί. Ελέγχεται από άλλους. Άλλοι κυβερνάνε αυτή τη χώρα και οχι ο Ελληνικός λαγός. Αυτοί που μας έφτασαν εδώ μας γνωρίζουν καλύτερα και από εμάς τους ίδιους και δεν ωραιοποιούν καταστάσεις. Θεωρώ σίγουρο οτι και ο Καραμανλής θα μας έβαζε στο ΔΝΤ. Θεωρώ σίγουρο οτι και ο ΚΚ θα μας έκοβε μισθούς και συντάξεις. Απλώς αυτός ως δεξιός θα είχε πιό πολλές αντιδράσεις. Αν δεν ήταν το πασοκ με τους κρατικοδίαιτους στην εξουσία και ήταν η ΝΔ, με τέτοια μέτρα, θα είχαμε επανάσταση τώρα . Αυτό μπορεί να στο πεί και ο Κίσσινγκερ. Έτσι το ΣΥΣΤΗΜΑ που μας κυβερνάει, επέλεξε το καλό παιντί, τον ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ πανήβλακα Παπανδρέου. Τον προστάτη της διεθνούς ειρήνης, τον Πρόεδρο των σοσιαληστων της γης, τον φιλοπακιστανό και ανεξήθρησκο ΓΑΠ. Το ΣΥΣΤΗΜΑ αλλάζει τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. Αυτό μας έδωσε την Ολυμπιάδα ΚΑΙ τη Γιάννα. Δεν κυβερνάει ούτε ο Ελληνικός λαγός ούτε και πιάνουν τόπο οι ικεσίες σου προς τις “ηγεσίες” σου.

  Like

   1. Οχι, ξέρω οτι συμφωνούμε. Ίσως είμαι λίγο κυνικός! Συγγνώμη κι’ ευχαριστώ γι’ αυτό το βήμα έκφρασης που μας προσφέρεις.

    Like

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ, ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΒΑΖΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.!!! Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ!!! ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΝΕ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΓΑΠ!!!ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΥΠΕΚΥΠΤΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΑΚΟΜΑ!!!

   Like

   1. Κράξιμο, δεμένο στο “Μουράγιο” …
    Στο “Μουράγιο” στην ταβέρνα της Πάρου, που φημίζεται για τους θαλασσινούς μεζέδες έγινε η διαπόμπευση του Δημήτρη Σιούφα. Τον έδιωξαν με σπρωξιές και βρισιές. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής απολάμβανε, κεφάτος, τους ακριβούς ψαρομεζέδες, όταν…

    όπως γράφει ο Φρίξος Δρακοντίδης στο “Πρώτο Θέμα” , άλλοι πελάτες της ταβέρνας κινήθηκαν προς το μέρος του και τον έλουσαν με κοσμητικά επίθετα. “Δεν ντρέπεσαι να τρως και θαλασσινά, ρε καραγκιόζη; Δε σου φτάνουν αυτά που έφαγες; ” .
    Η εφημερίδα θυμίζει πως στο παρελθόν είχε αποκαλύψει τον ξαφνικό πλουτισμό του γιου του Δημήτρη Σιούφα, δικηγόρου Γιώργου Σιούφα, 35 ετών, που σε 4 χρόνια απέκτησε “δύο διαμερίσματα, οκτώ αποθήκες, τρεις θέσεις στάθμευσης στο Κολωνάκι, που σύμφωνα με τους μεσίτες της περιοχής, η συνολική εμπορική τους αξία αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ.
    Μια επαγγελματική πορεία με ιλλιγγιώδη ανέλιξη, που συμπίπτει χρονικά με την εποχή όπου ο πατέρας του υπήρξε ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα εμπιστοσύνης της κυβέρνησης Καραμανλή” .
    Άλλοι με μπάρμπα στην Κορώνη κάνουν τόσα και τόσα. Φαντάσου να ‘χεις και μπαμπά…

    Like

   2. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΟΥ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΥΦΗΜΕΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ!!! ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΖΗΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΕΣΗ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ ΗΤΕΤΗΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ SIEMENS, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΚΑΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΔΕΕΣ!!!ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΛΛΗΝΑ ΟΜΟΓΕΝΗ;

    Like

   3. Αν όσα απόκτησε ό υιός Σιούφας κοστίζουν όσα λές ΟΜΟΙΟ…. τότε πόσο κοστίζει ή ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

    Αντε ντε γιατί στις οικονομικές αναλύσεις ίσως το κατέχεις το θέμα

    Αν δεν απαντήσεις (που σιγά μην απαντήσεις) τότε θα απαντήσω εγώ

    Like

   4. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Καραμανλής-με συγκρότηση εθνική και πατριωτική και έχοντας καλή γνώση της ιστορίας-δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του την ταπείνωση του ΔΝΤ. Απλά -συνεπής στην συνετή και χωρίς παροχολογίες προεκλογική του περίοδο-την επομένη κιόλας των εκλογών θάπαιρνε τα αναγκαία εκείνα μέτρα που θα αποσοβούσαν το χειρότερο, χειρότερο που με τόση επιτυχία έφερε η απερίσκεπτη πολιτική του ανοιακού ανδρείκελου που ΑΚΟΜΗ μας κυβερνά.

    Like

   5. Τώρα θα φρίξει ο Φρίξος Δρακοντίδης;;
    Τι θα φρίξει και θα κάνει φρυγανιά -άντε παξιμάδι-το ατιμούλικο
    Εσύ ομοιο… να του συμπαρασταθείς του παιδιού γιατί έτσι κάνουν οι καλοί “φίλοι”
    μήπως δεν υπάρχει η λέξις εις το λεξικόν σου … έεεελα

    Like

 2. Καλή η Ιστορία και οι διαπιστώσεις για τον “βλάκά ΓΑΠ”,τον Δον Μπουχέ και ολους τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΙΠΠΟΚΟΜΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία .

  Εμείς τι κάνουμε αύριο για να συνεχίσει η Πατρίδα την πορεία της.

  “Τα πολλά λόγια είναι φτώχια” λέει ο σοφός λαός

  Like

 3. I am going to say a few words in English which are addressed to Mr. Papandreou since he finds it rather difficult to understand Greek. Sir, having lived in the United States most of my life, I do know that you did not exactly excel in your studies and furthermore you did not receive a degree in any field worth mentioning. I believe it was Sociology? Please forgive me if I am mistaken. But here in this country students who fail in other disciplines such as engineering, law, medicine, economics with a Ph.D, mathematics, physics and so on and so forth, study Sociology which is essentially an academic cop out. In other words, if you were to live here in the country of your birth you would be lucky to get any job never mind become Prime Minister. This is a travesty for Greece to have you, a man of no significant abilities or talents, take the reigns and govern Greece with your very limited knowledge and limited vision.

  The devil was in the works, when you, Sir, had the audacity to become politically involved in the future of Greece. The moment you became Prime Minister Greece was sentenced to fail because you, as a human being, are a failure. I don’t give a damn about your being an elitist. That’s even worse. I don’t give a damn either whether you are a millionaire or a billionaire. You are still who you are. A big failure and not capable to govern even a rock with a population of fifty never mind a country of 10 million.

  Like

  1. The post in English was and is intended for Mr. Geiorgos Papandreou since he has a problem reading or understanding the Greek language. I am not being xenoglossos or insulting to my Greek compatriots bur rather facetious toward Greece’s illustrious Prime Minster.

   Ελπιζω και ευχομαι ο Κος Παπαντρεου να διαβαζει αυτο το Φορουμ η αν οχι αυτος οι δικοι του πρακτορες να ριχνουν μια ματια εδω στην Ολυμπια!!!

   Like

   1. Αγαπητέ kyknos.

    Δεν ήταν για σένα, για τον ΓΑΠ ήταν, που σήμερα σαν ΙΠΠΟΚΟΜΟΣ συναντά εναν απο τους ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ του.

    Like

 4. Πιστεύω ότι το μεγάλο μας πρόβλημα δεν είναι το οικονομικό.
  Το πρόβλημα το αληθινό είναι υπαρξιακό. Αν δηλαδή μπορούμε και θέλουμε να υπάρξουμε σαν Έλληνες και τί ακριβώς σημαίνει η έννοια: Έλληνες.
  Θέλουμε και μπορούμε να γίνουμε πάλι ΕΝΤΙΜΟΙ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΦΙΛΕΡΓΟΙ και να αγαπάμε το διπλανό μας, χωρίς να προσπαθούμε να τον “ρίξουμε;
  Οι πρόγονοί μας μας άφησαν εντολές που τις ξεχάσαμε.
  “Γνώθι σ’ αυτόν”. Δεν μας φταίνε μόνο οι άλλοι. Φταίμε όλοι μας είτε λίγο είτε πολύ. Όλοι, παθητικά ή ενεργητικά κλέψαμε, εξαπατήσαμε, γλείψαμε, συκοφαντήσαμε, για μια θέση, για μια άδεια, για, για, για.
  Ναι, όλοι οι πολιτικοί μας, ΟΛΟΙ, είναι βρώμικοι αλλά είναι κομμάτι μας. Αν δεν ήταν ο ΓΑΠ θα ήταν κάποιος άλλος, το ίδιο στραβός. Δεν τον συγχωρώ, είναι ο χειρότερος που είχαμε μέχρι σήμερα.
  Το ζήσαμε. Το πάθαμε.
  Δυστυχώς τόσα χρόνια ψυχικής και πνευματικής παρακμής μας έφτασαν εδώ που είμαστε τώρα.
  Ήρθε ο καιρός να δούμε και να πούμε ΚΑΘΑΡΑ τις αλήθειες στον εαυτό μας.
  Να ενωθούμε. Να ανοίξουμε την ψυχή μας στο διπλανό μας. Αν μπορούμε να κλάψουμε. Αλλά μέσα από την αυτεπίγνωση θα βρούμε τη λύση που θα μας παει πάλι προς τις καλές ημέρες.
  Στοπ στα ρουσφέτια. Στοπ στη λαμογιά. Στοπ στο γλείψιμο στους άχρηστους ηγέτες. Στοπ στις άχρηστες σπουδές για τους νέους μας με μόνο σκοπό άγρα θεσούλας. Ναι στις σπουδές στους νέους που έχουν μεράκι, όραμα. Ναί στην εργασία. Την τίμια εργασία. Δεν είναι ανάγκη να γίνουμε πλούσιοι αύριο. Ας γίνουμε μεθαύριο, ίσως και ποτέ. Ο πλούτος δεν είναι σκοπός της ζωής. Η χαρά της αγάπης είναι.
  γ.κ.

  Like

   1. Όλα τα μυρμηγκάκια ακούν και συμφωνούν

    Συνεργασία, δουλειά (όχι δουλεία) και προκοπή

    Like

   2. Τόδες Γ.κ. για να σε διαβάζει ο Σπάρτακος αγνοεί την μία θείτσα.
    Παρ΄ολα ταύτα εγώ κάθομαι στην γωνίτσα μου ήσυχα ήσυχα και ντεν γκ ρινιάζω
    απ΄λως τονε καταπιέζω

    Καλήμέρα Σπάρτακε αλητοπατέρα (να να δείς!!!)

    Like

   3. Πολυ σωστα! Φιλε Γκ τα ειπες ολα! Ας ξαναβρουμε το ηθος μας και τα υπολοιπα θα φαινονται πολυ πολυ μικρα…

    Like

  1. Ἐννοεῖς νά ἐπαναστατήσουμε ἐναντίον τοῦ Ἐαὐτοῦ μας; Συμφωνῶ ἀπόλυτα.

   Like

   1. Απο τον εαυτο μας ξεκινανε ολες οι μικρες η μεγαλες αλλαγες. Κι οσες/οσοι απο εμας ειμαστε γονεις εχουμε τεραστιο χρεος να επαναστατησουμε εναντιον του εαυτου μας, γιατι πλεον οφειλουμε εκτος απο ενεργοι πολιτες κτλ να ειμαστε ΠΡΟΤΥΠΑ! Αντε μπας και ξαναβρουμε το αληθινο νοημα της ζωης και βγουμε λιγο απο το λουκι…

    Like

 5. Πρόκειται για εξαιρετικό κείμενο!Το ζήτημα όμως είναι ότι η “ελιτ”μας(που είναι μια μεταπρατική αλήτ!)δεν πιστεύει στην Ελλάδα και τους ΄Ελληνες,αφού προηγουμένως η ίδια έσπειρε τους σπόρους της σημερινής κρίσης(εξαγωγή κερδών,απληστία,διαφθορά,μεταπρατισμός,ξενομανία,αδιαφορία για την Παιδεία)που δεν έπεσε από τον ουρανό αλλά καλλιεργήθηκε συν τω χρόνω!Είναι ιδιατέρως ΠΡΟΣΤΥΧΟ να επιχειρούν σήμερα οι δημιουργοί της κρίσης,οι πρωταίτιοι της διάλυσης να φορτώσουν τα πάντα στο Δημόσιο,την υπαλληλία,τον απλό λαό, εξαιρώντας οι ίδιοι εντέχνως τον εαυτό τους και τα εγκληματικά λάθη τους.΄Οχι πως ο λαός δεν έχει τις ευθύνες του-τις έχει και τις παραέχει.Αλλά,επιτέλους,η άρχουσα “ελίτ”έχει επιδείξει εδώ και δεκαετίες τα χειρότερα παραδείγματα προς μίμηση περιφρονώντας την ιδιοπροσωπία της Ελλάδος και να προσπαθεί,σα μαϊμού,να αντιγράψει κάθε τι ξένο,αλλότριο.Εν πάση περιπτώσει οι ρίζες του φαινομένου χάνονται στην, κατά δυστυχία μας,ανολοκλήρωτη Επανάσταση του 21,τη βαυαροκρατία(μήτρα των δεινών έκτοτε του Ελληνισμού).
  Έρχομαι στο θέμα του Ηγέτη,της ηγεσίας:ολόκληρη η ελληνική γραμματεία των κλασσικών χρόνων(αλλά και η προ- και η μετακλασσική)δηλαδή οι μεγάλοι ΄Ελληνες Στοχαστές,Ρήτορες,Ποιητές έβαλαν σε παγκόσμιο επίπεδο τις βάσεις του ζητήματος αυτού!Ηγέτης-Ηγεσία:από τον ΄Ομηρο ίσαμε την αλεξανδρινή,αλλά και τη μεσαιωνική ελληνική σκέψη,το ζήτημα απασχόλησε καίρια τους ΄Ελληνες!Αν μιλούμε για Ελληνική Σκέψη-Μήτρα της Δυτικής στο θέμα Ηγέτης-Ηγεσία διαπιστώνουμε την αλήθεια της!Πλάτων-Ισοκράτης-Λυσίας-Δημοσθένης-Αριστοτέλης:ωκεανός στοχασμών γύρω από το ζήτημα Ηγέτης-Ηγεσία,και μάλιστα σε λόγους και διαλόγους μέσα στην κατάμεστη Αγορά ή στην Ακαδημία(Πλάτων) ή το Λύκειο(Αριστοτέλης),είτε μπροστά στους Πολίτες που έπαιρναν μέρος σε όλη αυτή την άμεση Πολιτική τελετουργία είτε σε υψηλού επιπέδου ολιγάριθμους ακαδημαϊκούς κύκλους,διαδικασίες μέσα από τις οποίες,σε συνδυασμό με τα γυμναστήρια, διαμορφώθηκε ό,τι ονομάζουμε Ελληνικό Θαύμα(χωρίς ίχνος σωβινισμού).Συμπέρασμα:Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί στοχαστές ουσιαστικά αξιοποίησαν όσα οι΄Ελληνες πρωτοτύπως διετύπωσαν περί Ηγέτη-Ηγεσίας,και οι Λατίνοι σχολίασαν με το δικό τους τρόπο!Βεβαίως και μπορούμε να αξιοποίησουμε διεθνούς εμβέλειας σύγχρονους επιστήμονες.ΑΛΛΑ,υπάρχει ένα ΑΛΛΑ:γιατί ΔΕΝ αξιοποιούμε πρώτα τη ΔΙΚΗ μας ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ;Γιατί τρέχουμε να ακούσουμε ακριβοπληρωμένους προσκεκλημένους αλλοδαπούς σοφούς(κανένα σύμπλεγμα απέναντί τους)προτού καν ενεργοποιήσουμε τη δική μας ΠΛΟΥΣΙΟΤΑΤΗ παράδοση πολιτικού στοχασμού;Αυτός ο ελληνικός περί ΗΓΕΤΗ-ΗΓΕΣΙΑΣ πολιτικός στοχασμός διατρέχει τους ελληνικούς μεσαιωνικούς χρόνους και φτάνει ζωντανός και ακμαίος,ενδυναμωμένος από τις ευρωπαϊκές εμπειρίες,στον Κοραή, το Ρήγα κλπ.Ο Ελληνικός Στοχασμός περί Ηγέτη-Ηγεσίας δεν είναι κλειστό σύστημα κανόνων,αλλά συνιστά ανοιχτή διαδικασία,δυναμικό σύστημα που έχει στο κέντρο του τον ΑΝΘΡΩΠΟ,είναι εξόχως ανθρωποκεντρικός,άρα δυναμικά απελευθερωτικός,άρα νέος και χυμώδης αφού μπορεί να αφομοιώνει το νέο,το επικαιρικό!Αυτά όλα ΓΙΑΤΙ τα ΞΕΧΝΟΥΜΕ;Στην πρόσοψη της πανεπ.βιβλιοθήκης του Columbia(Ν.Υόρκη)είναι γραμμένα με τεράστια γράμματα τα ονόματα των Ελλήνων και Λατίνων Σοφών,και οι Πατέρες του Αμερικανικού Συντάγματος,μέσω του Διαφωτισμού,έφταναν στις ελληνορρωμαϊκές πηγές του Πολιτικού Στοχασμού!Κι εμείς;Γιατί τόση παρακμή;Οι βιβλιοθήκες των μεγάλων Πανεπιστημίων είναι γεμάτες με μελέτες για την Ελληνική Πολιτική Σκέψη! Κι εμείς;Εμείς ζητιανεύουμε…αμφισβητούμενη σοφία(βάλτε,αν θέλετε,εισαγωγικά.

  Like

 6. Τέτοιες ημέρες, πέρυσι- πέρασε μόλις ένας χρόνος; μοιάζει να έχει διαβεί αιώνας- ο Καραμανλής έριχνε τον κύβο των εκλογών.

  Μετανιωμένος, ίσως, που δεν είχε ακούσει όσους του συνιστούσαν να κάνει τις εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Με τα μηνύματα εκ Βρυξελλών να αναγγέλλουν το τέλος της ομερτά- πως η ανοχή, χάριν πολιτικής.. αλληλεγγύης, στη δημοσιονομική του μαγειρική εξαντλήθηκε. Με τους υπουργούς του να σπεύδουν, βλέποντας το τέλος να πλησιάζει, να διορίσουν, κατά εκατοντάδες, συγχωριανούς και πελάτες στο τραμ, το Μετρό, την Αγρογή και όποιον άλλον οργανισμό και υπηρεσία είχαν στο χέρι. Με τους ευρωγραφειοκράτες και την Τράπεζα της Ελλάδος να αρχίζουν ντροπαλά να κοινολογούν το μυστικό: πως το έλλειμμα του 2009 θα είναι διψήφιο και πως ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, ορατός ήδη από το καλοκαίρι του 2007, είχε πια, ύστερα από δύο χρόνια πλήρους παράλυσης και πελατειακής κατάχρησης, μπει βαθιά στο κόκκινο. Και με τον ίδιον τον Καραμανλή, τον «άνθρωπο που θα γινόταν βασιλιάς», να μας προσφέρει μια ημιτελή ομολογία αποτυχίας, με μισόλογα και μισές αλήθειες, στη Θεσσαλονίκη. Κάπως έτσι, βαδίζαμε πέρυσι τέτοιον καιρό στις εκλογές.

  Κι έπειτα, μετά την απομάκρυνση από τις κάλπες, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι αυτές οι εκλογές, εκτός από ένα τέλος, σε μια περίοδο πολιτικής ελαφρότητας και ακραίας ανευθυνότητας, που βαφτίστηκε με το βαρύγδουπο όνομα «νέα διακυβέρνηση», θα ήταν και μια αρχή. Αφετηρία μιας νέας εποχής, που ούτε όνομα της δώσαμε ακόμη ούτε το μυστικό της ξεδιαλύναμε ούτε ξεκαθαρίσαμε μέσα μας αν είναι για καλό ή για κακό, αν αυτό που με τόσες ωδίνες γεννιέται θα είναι η βασιλεία του εκσυγχρονισμού που όλο μας υπόσχονται αλλά όλο (καθώς η κοινωνική βάση αυτού του εκσυγχρονισμού αποδεικνύεται ρηχή και αδύναμη και η επιβολή του, δίχως εξωτερική, καταναγκαστική παρέμβαση, μοιάζει αδύνατη) ματαιώνεται, ή μια πραγματική περίοδος κοινωνικής καταστροφής, η δήωση και ο εξανδραποδισμός των μεσαίων τάξεων που αποτέλεσαν τον κορμό της μεταπολιτευτικής συναίνεσης.

  Ακόμη στέκουμε δίβουλοι και αμήχανοι εμπρός σε αυτήν τη νέα εποχή, που διαδέχθηκε την εποχή της μεγάλης αυταπάτης (και των φθηνών δανεικών), και που δεν μας έχει ακόμη φανερωθεί. Ο,τι ζήσαμε, έναν χρόνο τώρα, δεν ήταν παρά ένας πρόλογος, ένα πυκνό και κάπως βίαιο προοίμιο, που το ζήσαμε κάπως σαν χανγκόβερ, σαν αυτόν τον φρικτό πονοκέφαλο ύστερα από ένα κακό μεθύσι (δέκα χρόνια μεθύσι) και κάπως σαν σοκ, ύστερα από μια σκληρή σύγκρουση του ανυποψίαστου με τη σκληρή πραγματικότητα.

  Κάπως έτσι διατρέξαμε αυτούς τους μήνες: πρώτα τον μετεωρισμό της νέας κυβέρνησης από το μοιραίο «λεφτά υπάρχουν» στο πονηρό «δεν υπάρχει σάλιο», από την ελπίδα πως μια κεϊνσιανή απάντηση στην κρίση, με ενίσχυση της ζήτησης, ήταν εφικτή έως την περιδίνηση στη διεθνή κρίση του δημοσίου χρέους, την πλήρη επικράτηση, μετά την άδοξη μάχη των σπρεντς, των αγορών και την εκούσια παράδοση στην προστασία του πρόθυμου ΔΝΤ και της απρόθυμης- μα πόσο απρόθυμης!- Ευρώπης. Κι έπειτα τις πρώτες μάχες του Μνημονίου, τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, τη θεσμοθέτηση του νέου ασφαλιστικού και των αλλαγών στην εργασιακή νομοθεσία, έως την πρώτη σύγκρουση με τους φορτηγατζήδες, οι οποίες μάχες- επειδή μία σιωπηλή πλειοψηφία συναινεί; επειδή είμαστε ακόμη υπό το μετατραυματικό σοκ;- πέρασαν με αντίσταση μικρότερη από εκείνη που αντιτάσσει το βούτυρο στο μαχαίρι.

  Αλλά, αυτός ο πρώτος κύκλος, το προοίμιο, φαίνεται πως κλείνει. Ο αναμενόμενος ανασχηματισμός και η πολυαναμενόμη πρώτη άνοδος του Γιώργου Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτούν την είσοδο σ΄ έναν νέο κύκλο. Από Σεπτέμβριο, νέον έργον.

  Like

   1. …ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΤΣΙΜΠΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ…

    Like

  1. Από Σεπτέμβριον νέο Έργον

   Το ΄Άλογον (όντως) επέρδισε

   η Τροία καίγεται….

   Like

  2. Έλληνα Ομογενή, σου απαντώ σήμερα στο σχόλιό σου, επειδή σήμερα είσαι σοβαρός μέχρι σημείου, που υποψιάζομαι, ότι είναι άλλο χέρι στα πλήκτρα κάτω από το “όνομά” σου. Επί τέλους κείμενό σου χωρίς βρισιές, χωρίς ανόητα κεφαλαία. Μείνε έτσι σε παρακαλώ, για να σε διαβάζω και να μαθαίνω και τυχόν αντίθετες από τις δικές μου απόψεις που όμως μπορεί να είναι σωστές.
   Ειδικά στο σχόλιό σου αυτό βλέπω, (μπορεί να κάνω λάθος), ότι είσαι μονομερής. Αλλά βλέπω επίσης τα “ίσως” που βάζεις για το μέλλον της σημερινής κυβέρνησης(?) και με ευχαριστεί. Δείχνει αντικειμενικότητα αυτό. Η έλλειψη φανατισμού και τυφλότητας είναι η αρχή.
   Δεν προχωρώ σε περαιτέρω ανάλυση του κειμένου σου, επειδή ο χώρος δεν ενδείκνυται για να γράψουμε βιβλίο. Εδώ ευτυχώς μας δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να μάθουμε και να αγαπηθούμε, ακόμη και με τις αντιθέσεις μας.
   Μείνε λοιπόν έτσι. Σ’ ευχαριστώ
   γ.κ.

   Like

   1. Δέν πιστέυω να εννοείς οτι οσοι γράφουν σχόλια μέ κεφαλαία ειναι ανόητοι…

    Like

   2. στο βαρέλι επειγόντως

    Για πες μου εσύ γιατί οι άαααλλοι με αγνοούν

    Τι πα να πεί never of drink;

    Ο Γ.κ. έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε
    έχει και αρκετό χιούμορ ,μα ποιό πολύ, είναι του σοβαρού καταστρώματος
    όχι σαν και του λόγου μας λέγω λέγω

    α και του γκρινιαριστικού όλα χραζόνται που λέει κι η….. Κομοτηνη
    (υπονοούμενο ότι σε διαβάζω ,σχεδόν, ανελλιπώς)

    Like

   3. Αρκάδι μου από πότε έγινες γατούλα!!!!!
    Ενημέρωσις πλήρης αν και αργοπορημένη

    Like

   4. Αstillais!!!Oχι γατούλα,γάτος μού λείπουνε τά πέταλα βέβαια αλλά πού θά μού πάει κάπου θά τόν πετύχω τόν Πεταλωτή

    Like

   5. Καλέ ‘εχει πέταλα ;γιατί ένα πουλάκι κάτι άλλο μου είπε

    Το γατούλα το είπα για να μου πείς
    -Παρούσα με την ροζ μυτούλα
    ή την σωτηρούλα
    Αντιληπτήηηηη;;;;;

    Like

 7. θα ηθελα με την μικρη μου ενασχόληση εις την πολιτικη θα ηθελα να αναφαίρω οτι ενα χρόνο πριν τις εκλογές στον Αστέρα Βουλιαγμένης ειχε γίνει η συνάθροιση της Παγκόσμιας διακυβέρνησης Λεσχη μπιλντερμπεκ οπου απεφάσησαν οτι ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ειναι επικίνδυνος δια την δημόσια υγεία συγνώμη για την αμερικανική ηγεσία διότι δια πρώτη φορά μετά απο 35 χρόνια θα εμπαιναν ξένα λεφτά στο ταμείο της μικρής Ελλάδας απο την εκμετάλευση του αγωγού Μπουρκάς-Αλεξ/λη και επι πλέον με την αγορά τον ΤΟΡΜΙΤ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΙΣ.Αλλά ΦΕΥ μας εστειλαν τον ασπιλο αμόλυντο απο την κλοπή του Ελληνικού χρηματιστηρίου την κλοπή των ολυμπιακών κτισμάτων και το κατάσπάραγμα των ασφαλιστικών ταμείων τον δυσλεκτικό και απατρι αστέρα της πολιτικής τον Εβραιοαμερικανο πρωθυπουργό της Ελλάδας να μας ξεπουλήσει στα αφεντικά που πρεσβεύει και μετα μανίας κόπτεται για το καλό της Αμερικής συγνώμη για το ελλαδιστάν μετα το τούνελ θα μας στείλλει το χάος ανάξιε και πουλημένε υιοέ της μαργκαρετ τσάντ.

  Like

 8. Μη τον παρακαλας, υπαλληλος ειναι, αλλα και ηγετης νατανε δεν αξιζη τον κοπο:Τι αγαπησε απο την ελλαδα; τη γαγγραινα, τον κωστοπουλο και το βαλλιανατο, αυτος ητανε ο “ελληνικος” του ερωτας,εχει πληρη συνειδειση γιαυτο που κανει,δες την τελευταια του συνεντευξη,ειμαστε σε πολεμο ολυμπιαδα, δεν παρακαλουμε τον εχθρο, μας μισει και τον μισουμε.

  Like

   1. Αγαπητή μου, το “όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος”, αναφέρεται σε ανθρώπους και όχι σε γενιτσαρογιουσουφάκια.
    Κατανοητόν;

    Like

 9. Με το να παρουσιαζόμαστε εμείς οι ΄Ελληνες ως τα αιώνια θύματα κακών λεσχών κλπ,εκτός που αυτές τις αναγνωρίζουμε σε απίθανους ρόλους,εμείς οι ίδιοι αδυνατούμε να ιδούμε και τα δικά μας λάθη.Και τις αδυναμίες των ηγετών μας(μιας και ο λόγος είναι περί ηγεσίας).Όχι πως η Ελλάδα,κι εμείς,δε βρισκόμαστε στο μέσο σκληρών γεωπολιτικών παιχνιδιών.Αν το ισχυριστεί αυτό κανείς,λέει χοντρά ψέμματα.΄Οχι πως δεν έχουμε νιώσει το”χάδι” “φίλων”και”συμμάχων” πολλές φορές.Το έχουμε νιώσει και παρανιώσει.Αλλού είναι το θέμα:το θέμα είναι πόση ΑΡΕΤΗ έχουν οι ηγέτες μας να αντιστέκονται-και να μη φεύγουν από την εξουσία παριστάνοντας τα θύματα κακών λεσχών που στο παρελθόν ωστόσο δεν τις έθιξαν-και μάλλον φιλική έδειξαν διάθεση.Κι ύστερα: δεν μπορεί ένας ηγέτης να τα βάλει με όλον τον κόσμο.Το παιχνίδι της παγκόσμιας δύναμης επιβάλλει όχι μόνο αναμετρήσεις,αλλά και συμβιβασμούς και υποχωρήσεις κλπ.Αλλά και δεν επιτρέπεται ένας Ηγέτης να τρέπεται σε άτακτη φυγή και να αυτοκαταδικάζεται στη σιωπή.
  Ως προς τους αγωγούς:Αν οι δύο μεγάλοι στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα τα “βρίσκουν”μεταξύ τους,η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια ελιγμών!Αλλά κι αν δεν τα “βρίσκουν”,και πάλι είναι παρακινδυνευμένο να μπούμε στην περιπέτεια μιας αναμέτρησης-οι ελιγμοί ωστόσο είναι απαραίτητοι και αναγκαίοι!Όταν ένας Ηγέτης χάσει την εξουσία,δεν τρέπεται σε φυγή,αλλά μάχεται,φωνάζει,κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία του.Και ο θείος Καραμανλής, και ο ανεψιός,θα μπορούσαν να μείνουν,και μετά την εκλογική ήττα τους,μάχιμοι:δυστυχώς,ο πρώτος,ο θείος,τα παράτησε κι έφυγε στο Παρίσι,αντί να ηγηθεί σοβαρής Αντιπολίτευσης(έστω κι αν-εντελώς απίθανο-έχανε τη ζωή του),κι ο δεύτερος,ο ανεψιός,θα μπορούσε να ηγηθεί μιας Αντιπολίτευσης,αφού καθάριζε το κόμμα του!Το ίδιο μοιραίο λάθος έκανε κι ο Ελευθεριος Βενιζέλος:όταν έχασε τις εκλογές του 20,έφυγε από την Ελλάδα,ενώ μένοντας εδώ,θα μπορούσε την κρίσιμη στιγμή να αποτελέσει την λύση στο Μικρασιατικό αδιέξοδο.Δυστυχώς οι πολιτικοί μας είναι οι ίδιοι θύματα,πρώτα του εαυτού τους,της εγωπάθειάς τους,και δεύτερο του περιβάλλοντος που οι ίδιοι δημιουργούν.Όχι πως δεν συγκρούονται με ισχυρά συμφέροντα,αλλά συγκρούονται χωρίς προοπτική,αφού πρώτα οι ίδιοι έχουν υποθάλψει νοσηρά φαινόμενα.Είναι ηγέτες,κι όχι ΗΓΕΤΕΣ.Κι ο λαός ας μη τα ρίχνει όλα σε δυνάμεις “σκοτεινές” ή “θεοσκότεινες”,αλλά να καθρεφτίζεται πού και πού στον καθρέφτη!Αλλά δυστυχώς στον Τόπο μας από την αρχαιότητα δε θέλουμε να ακούμε για τα λάθη μας:έτσι την πλήρωσε ο αρχαίος τραγωδός Φρύνιχος που τόλμησε να γράψει την”Μιλήτου άλωσιν”υπενθυμίζοντας στους Αθηναίους τις μαλακίες τους,πώς δηλαδή άφησαν απροστάτευτη τη Μίλητο.Αποτέλεσμα;Πρόστιμο στον Φρύνιχο επειδή τους τις υπενθύμισε!!!
  Ο μόνος ηγέτης που τόλμησε και κυβέρνησε και θυσιάστηκε ήταν ο Καποδίστριας:ήταν ΗΓΕΤΗΣ,συνδύαζε πυγμή και Ήθος!Βρέθηκε στο στόχαστρο-δεν είναι μυστικό.Και λογικό ήταν να βρεθεί,αλλά έκανε και λάθη στο εσωτερικό.Ωστόσο τόλμησε!Κυβέρνησε,και πλήρωσε το τίμημα!Δεν την “κοπάνησε”.
  Κι επειδή ο λόγος περί Ηγέτη-και Ηγεσίας:ο αρχαίος φιλόσοφος Πλούταρχος από τη Χαιρώνεια της Βοιωτίας μας άφησε έργο μοναδικό με τους “παραλλήλους βίους”,τις βιογραφίες δηλαδή Ελλήνων και Ρωμαίων Ηγετών,αλλά και με τα “Ηθικά”του,πολύτιμη συλλογή φιλοσοφικών κειμένων για ποικίλα πρακτικά ζητήματα.Τουλάχιστον ας τα μελετούσαν οι ηγέτες μας-κι ας ήταν λιγότερο εγωπαθείς!!!

  Like

 10. Αγαπητέ Γ.Κ., το κείμενό σου είναι έξοχο και συμφωνώ φυσικά. Για τα υπόλοιπα, θάθελα να επισημάνω ότι
  α) από το 1981 και δώθε το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να αλλοιώσει τον τρόπο σκέψης του ελληνικού λαού και μέχρι τέτοιου σημείου που να ξεχάσουμε και το πασίγνωστο ρωμέικο φιλότιμο.
  β) το παιντί τόστειλαν εκεί που είναι κάποιοι συμπολίτες μας προσδοκώντας λαμογιές από τα λεφτά που υπάρχουν, όπως είπε προεκλογικά. Αλλά και κάποιοι άλλοι δεν το κάναμε. Γιατί αυτή η υπεραπλούστευση ότι “όλοι μας κλπ.”?
  γ) Για μένα, αυτή η λυσσασμένη επίθεση στον Καραμανλή ακόμα και τώρα που είναι απλός πολίτης, δείχνει ότι τον φοβούνται και θέλουν να τον εξουδετερώσουν πολιτικά. Αλλοιώς, τι τους κόφτει τι κάνει σήμερα?Γιατί ρίχνονται με τόση κακία και στη γυναίκα του? Γιατί κυκλοφορούν εμετικές, αηδιαστικές φήμες σε βάρος ακόμα και των αθ΄ωων παιδιών του?
  Γιε μένα , επειδή τον θεωρούν “εχθρό” στα ανομολόγητα αντεθνικά σχέδιά τους και για να απασχολούν την κοινή γνώμη, να μην ασχολείται με τα μικρά και μεγάλα εγκλήματά τους.

  Like

 11. Χρόνια Πολλά σήμερα στο μικρό Πάσχα του Καλοκαιριού ας δεχθούμε και καμιά πικρή αλήθεια.Για να μπορέσουν οι Dalton να πιάσουν Ελλάδα δεν ήταν εύκολο πιστέψτε με αλλά ήταν το πιο τέλειο παιχνίδι που παίχτηκε ποτέ.Η ιστορία άρχισε πρίν απο χρόνια και το πρώτο και κυριότερο σκέλος ήταν και παραμένει βέβαια ηκαταστροφή της Ελληνικής νοοτροπίας.Η διάβρωση των ηθών της οικογενειακής τάξης των αξιών η ανατίναξη του δόγματος πατρίδα θρησκεία οικογένεια,και δεν αναφέρωμε στο τρίπτυχο με την ακραία Εθνική έννοια.Κωστόπουλοι και Βαλιανάτοι θα συμφωνήσω ήταν στρατηγοί στην επίθεση, αρρωστημένες ψυχές καθ έξιν διεστραμμένες οι οποίες ανέλαβαν την διάβρωση της δικιάς μας γενιάς πρωτίστως,ο cosmopolitan way of thinking and doing απλά επιτάχυνε την απέκδυση του πουριτανικού παλτού του Ελληνικού λαού.
  Οταν δεν έχεις φραγμούς στο να μοιχεύεις αρχίζεις να μην έχεις πουθενά ο μπαμπάς τωμ Dalton το γνώριζε καλά για αυτό και το αποποινικοποίησε ,ξέρετε είναι σαν το πλεκτό που τραβάς την πρώτη κλωστή και ώ του θαύματος το πλεκτό ξυλώθηκε!Οι δυνάμεις που αναπτύχθηκαν ήταν εύκολο να κτυπήσουν το δεύτερο στήριγμα του τριποδου τη θρησκεία χρόνια χόλαινε έτσι και αλλιώς για κάθε δέκα θεόπνευστους γέροντες υπήρχαν εκατοντάδες κατεργάρηδες καλόγεροι κάθε έκδοσης.Οικογένεια τέλος θρησκεία αιμορραγώσα και τέλος έμεινε η Πατρίδα αυτό ήταν εύκολο όταν όλος ο Λαός είχε πια εγκλωβιστεί στον νέο τρόπο ζωής στην έξαρτηση του όλα μπορώ να τα κάνω και γιατί όχι και μόνος μου σκοπός είναι να τα αρπάξω για να μπορώ να ζήσω έκφυλα,τότε εμφανίστηκε ο Εφιάλτης!
  Οχι Olympiada δεν είναι Ελληνας ο Averel Dalton απλός εκτελεστής είναι και η συμμορία γύρω του είναι εκφυλισμένα κωλόπαιδα που πιά δεν μπορούν να καταλάβουν τι κάνουν είναι τόσο πορωμένοι που και οι αυτοκτονίες τους φαίνονται διάταξη της στατιστικής κλίμακας.Μη στέκεσται απορρημένοι εσείς που προβληματίζεστε εδω μέσα είστε και είμαι πιθανώς είτε άνοσοι είτε αφού χτυπηθήκαμε απ την νόσο του εκφυλισμού απλώς επιβιώσαμε με αντισώματα! Σε λίγο θυμηθήτε με εμείς θα είμαστε οι στόχοι του άγριου διωγμού γιατί σε κάποιους μπορεί να θυμίζουμε πως είναι να είσαι υγιής.Σήμερα λοιπόν σ αυτή την σελίδα εισάγω την έννοια της Αντίστασης της οργανωμένης αντίστασης πρίν αρχίσουν οι διωγμοί που φαίνονται να έρχονται.Δεν επιτρέπεται να κάνουμε τον Λαό να θυμάται!

  Like

  1. Πρόταση:
   Η Αντίσταση έχει ένα κακό κι ένα καλό
   Είναι πολυφορεμένη και μνηματοδοτεί παρελθόν
   Επίσης είναι στάση στην στάση άλλων με σημείο ισορροπίας το μηδέν
   (αυτό είναι καλό ‘οταν ανφερόμαστε σε στατικές καταστάσεις)π.χ. κατασκευή σπιτιού
   Να το κάνουμε ΑΝΑΔΡΑΣΗ;

   Like

   1. Astillais, πρόσεξες ότι κάτω από την πρότασή σου για ανάδραση, ξεφύτρωσε ο …ομοιο, μ΄ένα κατεβατό αποπροσανατολιστικό? Εχω παρατηρήσει, μέρες τώρα, ότι οι παρεμβάσεις του είναι καίριες και στοχεύουν στην άμβλυνση των συναισθημ΄ατων που μας προκαλούν οι καθημερινές εξωφρενικές και προκλητικές πολιτικές ενέργειες της συμμορίας, που μας κυβερνά.
    Αρα, παύω να τον θεωρώ πτωχό τω πνεύματι, δύστυχο και όλα τα άλλα με τα οποία τον έχετε χαρακτηρίσει και καταλήγω ότι είναι εκπαιδευμένος και εκτελεί έμμισθη υπηρεσία.

    Like

   2. Μπά εκεί ήταν, παρατήρησε τον χρόνο . Για το αν είναι εκπαιδευμένος.
    ΜΜΜμμ χαρας την εκπαίδευση ούτε τα σκυλιά δεν εκπαιδεύουν έτσι
    ή μάλλον τα εκπαιδεύουν έτσι μουντρουχηδών
    Το τι εκτελεί ή προσπαθεί να εκτελέσει είναι ηλίου φαεινότερον
    Την ΕΛΛΑΔΑ εκεί παθαίνει το σύγκρυο

    Like

  2. Dr Vellorum, Συμφωνώ πέρα για πέρα μαζί σου. Αισιοδοξώ, πάντως λιγάκι παραπάνω από σενα πιστεύοντας ότι τα αντισώματα τάχει μια μεγάλη μερίδα των συμπατριωτών μας.
   Για το θέμα των ενδεχόμενων διωγμών ήδη οι υγιώς σκεπτόμενοι και άξιοι πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και επιστήμονες ακόμη (π.χ. ο καθηγητής Νανόπουλος κυριολεκτικά εκδιώχθηκε) έχουν παραγκωνιστεί, παροπλιστεί, συκοφαντηθεί κλπ.
   Η κατάσταση είναι, κατά τη φτωχή μου γνώμη πολύ σοβαρή αλλά αναστρέψιμη, ακόμα. Η πρόταση της Αστυλλαίδος είναι έξυπνη Θάλεγα να τη συζητούσαμε σοβαρά. Οπωσδήποτε κάτι πρέπει να γίνει, άμεσα.
   Συγγνώμη, δεν επιβάλλω τις σκέψεις μου. Αγωνιώ, πιστέψτε με, οπως κι όλοι εσείς, το ξέρω. Γι αυτό μερικές φορές το γρ΄ψιμό μου είναι παραινετικό.

   Like

  3. Δέν θά συμφωνήσω μαζί σου σέ ὅ,τι ἀφορᾶ τήν οἰκογένεια καί τήν Θρησκεία.
   Ἡ Ἑλληνική οἰκογένεια κρατᾶ ἀκόμα,γιά κακή τους τύχη,καί τώρα πού ξυπνἀ ὁ Ἕλληνας ἀκόμη χειρότερα γι᾿αὐτούς.
   Ἕνας λαός μέ Ἱστορία οἰκογενειακῶν δεσμῶν(Μυθολογία,Ὁμηρικά Ἕπη) 5000 + χιλιάδων ἑτῶν δέν καταστρέφεται τόσο εὔκολα ἀπό πράκτορες ἀγελαδάριδων.
   Ἡ θρησκεία; Μία μικρή ἐπίσκεψι σέ Ἐκκλησία ἡμέρες πού δέν εἶναι ἑορταστικές θά σέ πείση γιά τό ἀντίθετο.
   Συνηθίζω νά πηγαίνω στήν Ἐκκλησία γιά νά προσεύχομαι μέ τήν ἡσυχία μου ἄσχετες ὧρες καί ἡμέρες καί βρίσκω πάντα τόν χῶρο ἀρκούντως γεμάτο μέ ΝΕΟΥΣ.
   Τίποτα δέν χάθηκε,διότι ὁ Ἕλληνας ἦταν πάντα εὐσεβής.
   Χαραγμένα(ἐθνικός χαρακτήρας)ὅλα στό DNA μας.
   Ἡ ἄφύπνισις ὅμως πρέπει νά προχωρήση σέ βάθος ὥστε νά τελειώση πλέον ἡ Ἐπανάστσις τοῦ 1821,πού ἔμεινε στήν μέση.

   Like

 12. Εχουμε και λέμε: οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν παλεύουν για τα προνόμια του κλάδου τους, αλλά για το φθηνό ρεύμα του ελληνικού λαού. «Ο αγώνας δεν είναι για μας, είναι για τον καταναλωτή», ανέφερε στο περιβόητο sms προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος. «Γι’ αυτό θα φτάσουμε στα άκρα. Θα ματώσουμε». Μάλιστα, αγαπούν τόσο τον .
  .καταναλωτή που απειλούν ότι αν απελευθερωθεί η αγορά, δεν θα έχει καθόλου ρεύμα: «Αν η κυβέρνηση δεν αντισταθεί στις επιταγές της τρόικας, προειδοποιούμε ότι θα κατεβάσουμε τους διακόπτες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ κ. Κ. Κατσαρός.

  Από την άλλη μεριά, οι συμβολαιογράφοι δεν παλεύουν για τις υπέρογκες αμοιβές τους. Για την ασφάλεια των συναλλαγών νοιάζονται. Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων Ελλάδος προειδοποίησαν ότι μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους ελλοχεύει ο κίνδυνος για «διασάλευση της ασφάλειας δικαίου και ο κλονισμός της ασφάλειας των συναλλαγών σε πολύ ευαίσθητους τομείς της οικονομίας, όπως είναι η ακίνητη περιουσία και οι εταιρείες. Ενας ανταγωνισμός αυτής της μορφής θα προκαλέσει επίσης έκρηξη παραβατικότητας».

  Ούτε οι δικηγόροι νοιάζονται για τα ελάχιστα κατώτατα όρια δικηγορικής αμοιβής που επιβάλλει το κράτος. Για τα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου ανησυχούν. Οπως καταγράφουν σε ανακοινώσεις τους οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, «η κατάργηση των γραμματίων για κάθε παράσταση στα δικαστήρια θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στα ασφαλιστικά ταμεία και στους δικηγορικούς συλλόγους, ενώ παράλληλα θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους». Την περίοδο που νομοθετήθηκε η επιβολή του ΦΠΑ, η ανησυχία των δικηγορικών συλλόγων για τον τόπο ήταν διπλή. «Η υποβολή ΦΠΑ στις υπηρεσίες των δικηγόρων ως μόνο αποτέλεσμα θα έχει την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των πολιτών εν μέσω της οικονομικής κρίσης χωρίς καμία δημοσιονομική ωφέλεια», ανακοίνωσε το Συντονιστικό των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

  Αλλά και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος δεν νοιάζεται για τα έσοδα των μελών του. Για τη φουκαριάρα την ποιότητα των έργων παλεύει. «Η ελάχιστη αμοιβή δεν θεσμοθετήθηκε για να προστατεύει τον μηχανικό, αλλά την ποιότητα του έργου, δημόσιου ή ιδιωτικού», δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Χρήστος Σπίρτζης. «Ενας πλειστηριασμός στις αμοιβές θα φέρει εκπτώσεις στην ποιότητα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών», σημείωσε.

  Οι δικαστικοί πάλι δεν θέλουν δικό τους ασφαλιστικό ταμείο για ιδιοτελείς λόγους. Για το Σύνταγμα ανησυχούν. «Η υπαγωγή μας στο ΙΚΑ είναι αντισυνταγματική», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου. «Οι δικαστές δεν μπορούν να ενταχθούν στο ΙΚΑ… το ζήτημα είναι θεσμικό… Δεν είμαστε εργαζόμενοι με θέση εξαρτημένης εργασίας». Αντιδρούν δε στην κατάργηση της συνταξιοδότησής τους σε 25 χρόνια, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, όχι για τους ίδιους, αλλά για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. «Δεν είναι προνόμιο, αλλά υποχρέωση και αναγκαιότητα που κατοχυρώνει την ανεξαρτησία του δικαστή. Ο δικαστής, εάν πιεστεί να λειτουργήσει ή να κάνει κάτι που είναι κόντρα στη συνείδησή του, πρέπει να μπορεί να φεύγει από το σώμα», δήλωσε ο πρόεδρος των Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος.

  Τελικά αποδεικνύεται ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ιδιοτελή συμφέροντα· όλοι για το καλό της χώρας (του Συντάγματος, του καταναλωτή, των έργων κ. λπ.) παλεύουν. Συνεπώς, είναι να αναρωτιέται κανείς: με τόσο διάχυτο αλτρουισμό, πώς στην ευχή φτάσαμε εδώ που φτάσαμε;

  Like

   1. Αstillais!!!ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ,ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΡΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η Δ.Ε.Η. ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΝΑΕΙ ΧΕΡΙ ΚΟΒΩ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΙ.ΑΜΑ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΧΑΡΩΠΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΤΙΒΙΖΟΥΝ ΖΗΤΩ Η ENRON, ΖΗΤΩ Η ENRON,ANTE BΓΑΛΕ ΜΕΤΑ ΑΚΡΗ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΕΣ,ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΗ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠ ΤΟ ΔΝΤ,ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΞΕΛΕΓΞΑΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΚΑΙ ΠΑΡ ΕΛΠΙΔΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ,ΑΦΟΥ ΒΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠ ΟΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΑ ΔΑΡΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ

    Like

   2. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ….ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ;;;;

    Like

   3. περιμένεις να διαφωνήσω;Φαντάζομαι πως όχι.
    Δική μας ήταν είναι και έτσι θέλουμε να παραμείνει
    ειδικά τώρα που πέσαν οι μάσκες.
    “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”
    όσο για τα δαρμένα σκυλιά υπάρχουν πολλές ποινές

    Like

  1. Έλα ντε! Το ίδιο έκαναν ‘ΟΛΕΣ’ οι κυβερνήσεις από τον ΒΠΠ μέχρι ΚΑΙ σήμερα. Θυμάσαι το σλόγκαν του Λαμπρόπουλου; “Διαλέγουν για σας πριν από σας”. Για το “καλό” μας!
   Ερώτηση κρίσεως: Αν όμως εμείς όλοι αντιστεκόμαστε στους πειρασμούς των “μέσων”, του “λαδώματος”, του “γλειψίματος” κ.λ.π. Θα πέρναγε το δικό τους; Αν οι “συνδικαλιστές” δεν ήταν όργανα των κυβερνήσεων αλλά αληθινοί προστάτες των εργαζομένων;
   Σήμερα ας γίνει μια άλλη μέρα. Ας μη μεμψιμοιρούμε. Ας ξεκνήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, (όσοι θέλουν) να ξαναγίνουμε ΕΛΛΗΝΕΣ και θα βγεί ο ήλιος πάλι.

   γ.κ.

   Like

 13. Από πού κι ως πού πληρώσαμε 250 χιλιάδες για τον καθηγητή του Χάρβαρντ? Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσαμε 250 χιλιάρικα και η ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ κλπ να το έκαναν γαργάρα. Απλώς ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ !

  Μήπως μας παραπληροφορούν?

  Like

  1. Είχε βουίξει ο τόπος τότε.Δεν το διέψευσε κανείς.Ούτε και γιά τα 45000 ευρουλάκια,μηνιαίως του βομβιστή της Ιταλικής οικονομίας,κυρίου Scioppa,υπάρχει διάψευση.Εχεις βέβαια κάποιο δίκιο,γιατί Χατζηλουλού και καμπουρακοοικονομείς,δεν ανέφεραν τίποτε.Δεν εννοώ φυσικά πως τ’όκαναν γαργάρα,διότι οι επιφανείς αυτοί ενημερωτάδες,δεν διανοούνται να κάνουν τέτοια πράγματα.

   Like

   1. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΛΑΛΗΣΟΥΝ.ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ…….

    Like

   2. Γιατί ξενυχτάς Αρκάδα φίλε μου;Δεν παίρνεις παράδειγμα από τον Σπάρτακο που την πέφτει στις 9.30μμ;

    Like

   3. ΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΕ ΣΤΙΣ 9.30ΜΜ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝΕ………Υ.Γ. Ο ΛΟΥΤΡΙΝΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ.

    Like

   4. Δεν νομίζουμε φίλε μου Αρκάδα, διπλοτσεκαρισμένο είναι. Κατα τις δεκα η ώρα, τα πολυβόλα σιγούν, τα τσαγάκια έρχονται.

    Like

   1. Ας συνέλθουμε, μπορεί Καμπουράκης κλπ να το έκαναν γαργάρα, αλλά δε γίνεται να το είχαν αφήσει έτσι ΚΚΕ κλπ. Απλώς δε γίνεται ! Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν όντως είχαν δώσει 250 χιλιάρικα για 5 ώρες ?

    Διαβάζουμε πάρα πολλά σε μπλογκς καθημερινα. Αρκετά από αυτά που διαβάζουμε όμως απλώς δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα και απλώς μας φανατίζουν. Μήπως τελικά αυτοί που τα διαρρέουν έχουν άλλο σκοπό?

    Θα μου πεις γιατί κόλλησα με τον αμερικάνο…? Είναι σα να λες “πλήρωσαν 100 δις ευρώ για μια συναυλία”. Είναι εξωφρενικά πολλά που διαβάζουμε, αλλά το “250 χιλιάρικα για 5 ώρες” είναι απλώς παραπληροφόρηση.

    Και ρωτώ… τι άλλα από όσα διαβάζουμε είναι παραπληροφόρηση ? Έχω γίνει πολύ επιφυλακτικός με ό,τι διαβάζω.

    Και ο Σκιόππα… γνωρίζουμε με κάποιο έγγραφο πόσα παίρνει ? Δεν υπάρχει τρόπος να πάρει κάποιος 250 ή 45 χιλιάρικα έτσι απλά από το ταμείο, ειδικά στα επίπεδα που κινούνται αυτοί. Θα πέσει η κυβέρνηση! Απλώς δε γίνεται!

    Like

   2. Προφανώς Ισχυρέ,είσαι από αυτούς που έπεισε ο Γάπατος,γιά τη διαφάνεια και το opengov.Τουλάχιστον,δεν θέλω να πιστεύω ότι είσαι κι απ’αυτούς που φεύγουν ευχαριστημένοι απ’το βενζινάδικο.

    Like

   3. Ισχυρός:(αντιγράφω από το σχόλιο σου)”…Δεν υπάρχει τρόπος να πάρει κάποιος 250 ή 45 χιλιάρικα έτσι απλά από το ταμείο, ειδικά στα επίπεδα που κινούνται αυτοί…”.Φαντάζομαι ότι με την λέξη-κλειδί “επίπεδα” υπονοείς ότι θα πάρουν περισσότερα, γιατί πράγματι τα 45 ή τα 250χιλιάδες δολλάρια γι’αυτούς θάταν χοντρό καλαμπούρι γιά το κελεπούρι που είναι το Γιωργάκι. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έρχονται γιά τα ψιλά των χιλιάδων δολλαρίων-αυτά τα βγάζουν ήδη από τις έδρες των πανεπιστημίων τους αλλά γιά τα χοντρά των εκατομμύρίων.
    Ο αγγλόφωνος καθηγητής του Χάρβαρντ,γιά τον οποίο το Γιωργάκι φόρεσε τα ακουστικά όχι απλά της μετάφρασης-φημολογείται ότι είναι ανεκτό το επίπεδο γνώσης της αγγλικής από τον Γιωργάκι, κάτι γιά το οποίο αμφιβάλλω ζωηρότατα-και τα φόρεσε τα ακουστικά γιατί δεν γίνονταν απλώς μετάφραση αλλά ερμηνεία των λεγομένων του καθηγητή, του τάκαναν νιανιά γιά να κυριολεκτήσουμε, γιά να μπορέσει να καταλάβει, ο αγ΄γλόφωνος λοοιπόν καθηγητής του Χάρβαρντ έμεινε εδώ καμμιά βδομάδα και έκανε απογευματινά σεμινάρια σε όσους από τους σπασίκλες του ΠΑΣΟΚ ήθελαν να δείξουν υπερβάλλοντα βασιλικό φανατισμό.Πέρα λοιπόν από τα αναμενόμενα και γνωστά ελλειμματικά πνευματα όπως Γερουλάνος, Δρούτσας, Μπιρμπίλη κλπξεχώρισα τα επιμελή ταγάρια Ξενογιαννακοπούλου και Χριστοφιλοπούλου και τον αμίμητο αρχιγλείφτη του Γιώργου τον Καρχιμάκη(κουβάδες κάθε φορά τα σάλια απ’το πολύ το γλέιψιμο.Κουβάδες!)

    Like

 14. Εγώ πάλι με το φτωχο μου το μυαλό έχω ψιλομπερδευτεί …
  Από τη μια διαβάζω για τον εθνοσωτήρα ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ που ήρθαν να μας κάνουν ανθρώπους και να μας βγάλουν από το βούρκο σωζοντάς μας από τα νύχια της Δεξιάς.
  Από την άλλη διαβάζω για τον εθνοσωτήρα ΚΚ και τη ΝΔ που ήταν καλά παιδιά και πάνω από όλους νοιαζόντουσαν για το καλό το δικό μας και της Πατρίδας, και θα οδηγούσαν τη χώρα και το λαό σε ασφαλή λιμάνια εκτός ΔΝΤ κι άλλα τέτοια όμορφα.
  Στο καπάκι αντί να μου φωνάξουν που πας ρε Καραμήτρο και τους ψηφίζεις όλους αυτούς ξανά και ξανά και πας και τους κουνάς σημαιάκια κάθε λίγο και λιγάκι μπας και ξεκολλήσω, μου λένε πως εγώ φταίω γιατί πίστεψα τα ψεύτικα τα λογια (τους) τα μεγάλα τελικά, λες και μαζί τα φάγαμε τα λεφτά, μαζί κανονίζαμε τις κονόμες των Χριστοφοράκων κλπ, μαζί θα ξοδέψουμε και τα κέρδη. Μη πάω και παρακάτω και (υπεν)θυμηθώ πως τελικά τα λεφτά που κλέψαμε μαζί ήταν τα δικά μου τα λεφτά κι όχι τα δικά τους… Εκεί να δεις μπέρδεμα ο νους!!! Άσε που κοντεύουν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως τόσο αθώοι και άμεμπτοι είναι όλοι αυτοί που ολημερής κι ολονυχτής δουλεύουνε τα καημενούλια κι εγώ αντί να τους πω κι ευχαριστώ τους κατηγορώ κι από πάνω, σα δε ντρέπομαι. Σιγά μη τους δω δηλαδή να περιμένουν το τρόλλεϋ και στην ίδια στάση ένα πράμα!

  Μέσα σε όλα αυτά κι άλλα πολλά τέτοια όμορφα που σηκώνουν και πολλή συζήτηση (και αποπροσανατολιστικά) και που με κουρντίζουν να σκεφτώ, εγώ μια μονο απλή ερώτηση κάμω στον εαυτό μου κι ίσως η απάντηση στην ερώτηση αυτή να είναι μια καλή αρχή… έστω και καθυστερημένα για πολλούς…

  Αν κάποιον αποφασίζεις να τον φιλοξενήσεις σπίτι σου και τον περιβάλλεις με εμπιστοσύνη πως είναι εντάξει, κι αυτός στην πρώτη ευκαιρία όχι μόνο σε κλέβει αλλά κοντεύει να ξεπουλήσει και το σπίτι σου μισοτιμής ώστε να βγάλει κι από εκεί, θα τον έβαζες μετά ξανά στο σπίτι σου; Όποιος κι αν ήταν αυτός…

  Άντε για να μη τρελαθούμε κιόλας…

  Like

  1. Αν αυτός που αποφασίζεις να βάλεις σπίτι σου, ήταν ήδη μέσα και από πολλά χρόνια; Κι αν αυτός ο κάποιος έκρυβε κάπως το αληθινό του πρόσωπο και απέκτησε (κακώς) την εμπιστοσύνη σου; Φταίει ΜΟΝΟΝ εκείνος;
   Ναι! Αυτό είναι το πρόβλημα τώρα! Θα μείνουμε χωρίς σπίτι! Ήδη πουλάει τα έπιπλα, (ΟΣΕ κ.λ.π.), σε λίγο Και το σπίτι αφού το έβαλε ΥΠΟΘΗΚΗ για ΔΑΝΕΙΑ!!! Δηλαδή για μεγαλύτερο βρόγχο!
   Το ερώτημα λοιπόν τώρα είναι: Πώς τον διώχνεις; Να τον σκοτώσεις; δεν γίνεται. Να τον υποχρεώσεις να φύγει; Πώς;;;
   Εδώ χρειάζονται τα μυαλά! Περιμένουμε απαντήσεις-λύσεις.
   γ.κ.

   Like

   1. Πρέπει πρώτα απ΄όλα και πάνω από όλα, να αποφασίσεις ότι είσαι χαμένος.
    Ότι είσαι τελειωμένος…
    Και ότι κάνεις, δεν γίνεται για σένα και την γενιά σου, που απέτυχε και πρέπει να πληρώσει το τίμημα, αλλά για τα παιδιά σου και τα παιδιά των παιδιών σου, τα αγέννητα…
    Τότε, απελευθερωμένος, θα βρεις την λύση ή τις λύσεις…
    Όσο φοβόμαστε, λύση δεν υπάρχει.

    Like

  2. @Γ.Κ
   Έχεις πολύ δίκιο φίλε μου να λες πως χρειάζονται μυαλά. Και πρωτοβουλία (καλώς εννοούμενη) θα προσθετα εγώ.Αλλά για να διώξεις τους ψεύτες και τους κλέφτες απ’το σπίτι σου δε χρειάζεται παρά να μη ξεχάσεις πως εσύ είσαι ο ιδιοκτήτης κι όχι αυτοί. Οσο για το πως, ας ξεκινήσουμε από το να μη τους ξαναβάλουμε μέσα την επόμενη φορά που θα μας χτυπήσουν την πόρτα. (Για να μη σου πω πως τους διώχνεις με τις κλωτσιές που είναι και το πιο λογικό). Αλλά αυτό προυποθέτει ακριβώς αυτό που είπε και ο Βράχος.

   @Βράχος
   Πολύ σωστά φίλε μου. Όσο φοβόμαστε δε γίνεται τίποτα καλό. Όμως δεν απέτυχε η γενιά μας … ακόμα! Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συνεχίσουν να φοβούνται (ότι κι αν φοβούνται) όσοι φοβούνται κι έτσι να συνεχίζει ες αεί ο φαύλος κύκλος της απελπισίας. Τελειωμένοι δεν είμαστε, παρά μόνο αν παραιτηθούμε από μόνοι μας από “ιδιοκτήτες” και ξανα-παραδοσουμε τα κλειδιά του σπιτιού στους κλέφτες. Αν όμως διαβάζω σωστά ανάμεσα από τις γραμμές σου, η έμμεση προτροπή σου (και δική μου) μόνο παραδοση άνευ όρων δεν υποδηλώνουν. Και είμαι σίγουρος πως δεν είμαστε οι μόνοι.

   Όπως είπα ας συμφωνήσουμε στα βασικά, να διώξουμε και να μη ξαναβάλουμε στο σπίτι μας τους κλέφτες/απατεώνες ασχέτου χρώματος δηλαδή, κι ας είναι αυτό μια καλή αρχή!

   Like

   1. Η γενιά μας απέτυχε γιατί έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού σε προδότες και ενεργούμενα.
    Όταν γράφω τελειωμένος, εννοώ, καλά διαβάζεις, “απεθανέτω η ….”
    Δεν παραδίνομαι επειδή κάποιοι απέτυχαν.Το ακριβώς αντίθετο. Θα τα πάρω πίσω τα “κλειδιά”, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Ήσυχα ή καθόλου ήσυχα. Ταλάθη πρέπει να διορθώνονται.

    Δεν είμαστε καθόλου μόνοι, σε διαβεβαιώ.
    Πρέπει όμως, αποφασίζοντας να ενεργήσουμε να αποφασίσουμε να κάνουμε πράξη τα λόγια και να κάνουμε χρήση δύσκολων εννοιών όπως η θυσία…

    Τι να φοβηθούμε; τα ενεργούμενα;
    Στόν πρώτο θόρυβο, κοιτούν σαν χαμένα.
    Όταν ο θόρυβος γίνει βοή και αντάρα, θα σκορπίσουν στους πέντε ανέμους, τα χαμένα…
    Έσσεται ήμαρ…

    Like

   2. Να ‘ξερες φιλε μου πόσο συμφωνώ… και πως θα μπορούσα να διαφωνήσω άλλωστε;!
    Ναι,έρχεται η μέρα…

    Like

 15. Τι να φοβηθουμε ρε παιδια; Τι φοβομαστε τελικα; Οτι θα παψουμε να μπορουμε να ζουμε με δανεια και καρτες και να εχουμε στο γκαραζ δυο αυτοκινητα που τα ανανεωνουμε ανα 5ετια η ενα σπιτι παλι με δανεικα απο την τραπεζα; Ωραια, αντε και τα χασαμε ολα αυτα; Τι χασαμε δηλαδη; Τι το τοσο σημαντικο; Περα απο αυτα τα ανουσια-αν και ευχαριστα ομολογουμενως- υλικα,που ομως δεν μας ανηκουν τελικα, αφου ειναι κατα κυριο λογο δανεικα και χρωστουμενα, ειλικρινα τι εχουμε να φοβομαστε, τι εχουμε να χασουμε;

  Like

  1. Πεταλουδίτσα μου, να σου απαντήσω στί έχουμε να χάσουμε:
   1.- Την Κύπρο. Ό,τι απέμεινε δηλαδή.
   2.- Το Αιγαίο. Ό,τι απέμεινε δηλαδή.
   3.- Τη Θράκη.
   4.- Τη Μακεδονία.
   5.- Την Ήπειρο.
   6.- Το σπουδαιότερο από όλα. Την ταυτότητά μας. Όση απέμεινε δηλαδή.
   Τα παιδιά μας που ΔΕΝ θα μαθαίνουν ιστορία, θρησκευτικά, γλώσσα.
   Εδώ και χρόνια έχει αρχίσει η αποδόμηση. Μένει το σκάψιμο των θεμελίων να τελειώσει το πλήρες γκρέμισμα, με τον Καλλικράτη και την απόδοση της ιθαγένειας στους λαθρο.
   γ.κ.

   Like

  2. Madame BUTTERFLY,

   Κριμα, μεγαλο κριμα γιατι σαν και εσενα πολλοι Ελληνες δεν εχουν ακομα αντιληφθη τι συμβαινει στην χωρα μας. Αν ηχες πραγματικα καταλαβη περι τινος προκειται, αν το μυαλο σου μπορουσε να συλλαβη εστω και ενα μικρο ποσοστο του κακου που η μεγαλη προδοσια αυτων που κυβερνουν σημμερα τον τοπο εχει ηδη κανει δεν θα ησουνα τοσο πολυ αφελης και ανηδεη. Ειναι πραγματικα πολυ λυπηρο γιατι σαν κ’εσενα πολλοι αλλοι Ελληνες σκεφτονται το ιδιο, γιατι δεν φροντισετε να διαβασετε και να πληροφορηθητε περα των ορειων που σας τριγηριζουν.

   Το θεμα εινα Madame Butterfly, το οτι συμβαινει σημμερα στην Ελλαδα δεν ειναι περι εμενα και εσενα, δεν ειναι οτι θα ελαττωθη το φαγητο στο τραπεζι σας η οτι θα πεινασετε. Η σηψις ειναι πολυ πιο βαθεια και δεν ξευρω οσο ο καιρος περνα αν θα μπορεσει ο Ελληνικος λαος να βγη απο ατο το βουρκο. Δυστυχως δεν εχετε ακομα σηνηδητοποιηση τι ακριβως συμβαινει. Οταν το εχετε καταλαβει θα ειναι πια πολυ αργα. Ειναι καιρος ολες οι εκλησιες να κανουν καθημερινη μαζικη προσευχη για την σωτηριαν της Ελλαδας.

   Like

   1. Οπα παιδια παρεξηγηση! Εννοω το εξης απλο: τι φοβομαστε και δεν αντιδρουμε; Αν δεν αντιδρασουμε θα χασουμε οσα αναφερετε πολυ σωστα. Αν αντιδρασουμε θα χασουμε τη βολη μας…Οποτε, τι φοβομαστε τελικα και δεν αντιδρουμε; Θελω καποιος να μου το εξηγησει αυτο, γιατι δεν καταλαβαινω…

    @Κυκνος
    “…δεν θα ησουνα τοσο πολυ αφελης και ανηδεη. Ειναι πραγματικα πολυ λυπηρο γιατι σαν κ’εσενα πολλοι αλλοι Ελληνες σκεφτονται το ιδιο, γιατι δεν φροντισετε να διαβασετε και να πληροφορηθητε περα των ορειων που σας τριγηριζουν.”

    Δεν νομιζω να σου εδωσα κανενα δικαιωμα να εισαι τοσο επιθετικος και εριστικος και σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να ξερεις τι κανω και τι οχι…καλο θα ειναι να μη βιαζεσαι τοσο να απευθυνεις με τοση αναιδεια χαρακτηρισμους σε ανθρωπους που δεν γνωριζεις…

    Like

   2. Κάποιοι σε καταλάβαμε Πεταλούδα. Η Κύκνος, σαν Ελληνίδα εξωτερικού, μεσα στην αγωνία της για την πατρίδα, διάβασε κάπως βιαστικά το σχόλιό σου και απάντησε με πολύ συναίσθημα. Είναι ξεκάθαρα θέμα παρανόησης και πρέπει όλοι μας να διπλοδιαβάζουμε τα σχόλια πριν απο τις παρατηρήσεις μας, γιατι ο κίνδυνος είναι αλλού αγαπητοί μας φίλοι και οι στόχοι μας κοινοί. Με συγχωρείτε για την άποψή μου, να συμπληρώσω εσάς ήθελα με σεβασμό και στη δική σας άποψη.

    Like

   3. Καλη μέρα νονά τι μου θύμισες τώρα!!!!
    Εκεί στις επάλξεις της συννενόησης.
    Τόχει η μοίρα σου να μυρώνεις
    και να φιλιώνεις
    μπα και είσαι ζυγός;

    Like

   4. κερατού χιχιχι
    καλά Βουκεφάλας
    όχι όχι βούπερταλ
    τι είναι αυτό που το λένε αγάπη…
    Σκ… δεν το βρίσκω και το βρυσιματάκι μου το έλκω

    Like

   5. Με κάνεις να γελάω και έτσι δεν θα σε μαλώσω. Ασε λοιπόν το άλογο και ψάξε ζώδιο με κέρατα. Πάντως ο Βουκεφάλας λένε οτι ονομάστηκε έτσι απο το πλατύ του μέτωπο…

    Like

   6. Αιγόκερως…
    τόβρα;
    ή ξεβρακώθηκα;
    αλλά το πειράζει;
    Είμαι η αλήθεια μου ξεγυμνωτέξ

    Like

 16. Butterfly,

  Παρεξηγησις! Και να με συχωρης γιατι δεν ειχα κανενα σκοπο να ειμαι επιθετικη ακομη και να σε γνωριζα προσωπικα. Διαβασα απλουστατα αυτα που εγραψες και απαντησα αντιστηχα. Γιατι το παιρνετε προσωπικα το θεμα? Οπως σας εξηγησα αυτο το θεμα ειναι εθνικο, δεν αφορα εσενα η εμενα. Αν δεν εκαταλαβα την εννοια με την οποια εκφραστηκες σου ζητω συγνωμην. Παντως η αληθεια ειναι οτι η Ελλαδα κινδυνευει και αυτο που ειπες πιο πανω ειναι πολυ σωστο:

  “τι φοβομαστε και δεν αντιδρουμε; Αν δεν αντιδρασουμε θα χασουμε οσα αναφερετε πολυ σωστα. Αν αντιδρασουμε θα χασουμε τη βολη μας…Οποτε, τι φοβομαστε τελικα και δεν αντιδρουμε; Θελω καποιος να μου το εξηγησει αυτο, γιατι δεν καταλαβαινω…”

  Ελα λοιπον που συμφωνουμε.

  Like

 17. Ισως κι εγω βιαστηκα να παρεξηγηθω…βλεπεις ο γραπτος λογος αφηνει πολλα περιθωρια παρεξηγησεων, αφου δεν βλεπεις το συνομιλητη σου..ζητω συγνωμη κι εγω…
  Οπως φαινεται, εχουμε ακομα πολλα να μαθουμε και πολλα να δωσουμε και κατα βαση ολοι εδω μεσα συμφωνουμε πως δεν αξιζει να φοβομαστε για ανοητα κεκτημενα προνομια, οταν διακυβεβεται κατι πολυ μεγαλυτερο, οπως ολα τα παραπανω…ελπιζω να περασουμε συντομα απο τις σκεψεις στα εργα, οσο και με οποιον τροπο μπορει ο καθενας.
  Και παλι ζητω συγνωμη..Καλημερα!

  Like

  1. Κορίτσια επίσης συγγνώμη, τώρα είδα τα δικά σας σχόλια και ήρθα δεύτερη ως συνήθως… Καλημέρα.

   Like

 18. Ολυμπια, σε νιώθω σαν ένα μικρό περιβόλι, που συνεχώς μεγαλώνει κι εμάς σαν μικρές ή μεγάλες μελισσούλες που τρυγάμε το νέκταρ από τις σκέψεις/ιδέες των άλλων και φτιάχνουμε μέλι για να κρατήσουμε τη βασίλισσά μας την Ελλάδα μας ζωντανή και ακμαία. Είναι τόσο όμορφο και χρήσιμο και ελπιδοφόρο. Έτσι η βασίλισσά μας δεν θα πεθάνει.
  Δυστυχώς όμως στο περιβόλι μας έρχονται και πολλές σφήκες, που προσπαθούν να κλέψουν το μέλι/ιδέες μας ή να μας χαλάσουν το μέλι μας με πλαστικό δικό τους, έτσι που η βασίλισσά μας να πεθάνει. Ακόμη οι σφήκες αυτές προσπαθούν να μας σκοτώσουν βάζοντάς μας να τσακωνόμαστε.
  Προσοχή! Η αγάπη μεταξύ μας και η έλλειψη εγωισμού θα μας κρατήσουν σφικτά ενωμένους. Η Ελλάδα μας θα μείνει για πάντα ζωντανή.
  γ.κ.

  Like

 19. ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ.ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ή ΕΓΙΝΕ ΒΛΑΚΑΣ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  Like

   1. Σιγά μην τα σηκώνει!!!!!
    Όταν ο εγκέφαλος δεν αιματώνεται επαρκώς τι συμβαίνει παρακαλω σας;

    Like

  1. Μην το ψάχνεις Σωκράτη…..Κάνε το σταυρό σου και παρακάλα γονατιστός την θεομήτορα να μην σου λάχει………

   Like

  2. Sokratis
   ἀνιχνεύθηκε στό γονίδιο,γι᾿αὐτό καί ἀνίατος εἶναι ἡ περίπτωσις.
   Ἀλλοίμονο στούς ἀπογόνους του.
   Γι᾿αὐτό σοῦ λέει ὁ Σπάρτακος,παρακάλα νά μή σοῦ λάχη.

   Like

 20. Τίποτις……..
  Η “πρέσσα” έχει ήδη……..”τερματίσει”……..
  Μονάχα αντίθετα……..προς “εκτόνωση”……..ΠΛΕΟΝ!!!!!!!!

  Like

 21. ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΩΣ ΒΛΑΚΑΣ.

  Like

  1. Socratis!!!ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ, ΚΑΙ ΣΕ 1 ΩΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΦΙΛΕ

   Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s