olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Στη μητέρα των μαχών, ο σκοπός θα κρίνει το αποτέλεσμα.

Posted by olympiada στο Αύγουστος 7, 2010

https://olympiada.files.wordpress.com/2010/08/14-ce97ce9acea5cea1ce91cea4ce97cea3cea1cea91985.jpg?w=225Πριν πιάσεις «τ’ άρματα», σκέψου προσεκτικά τον λόγο που μπαίνεις στη μάχη.

Εάν μπεις στη μάχη για τα φράγκα, για την κονόμα, για «οικονομικά αιτήματα», τότε είσαι ένα πορτοφόλι. Αναπόφευκτα θα σε αδειάσουν και θα σε πετάξουν στα σκουπίδια.

Εάν μπεις στη μάχη για την αλαζονεία, για τη «μαγκιά» και την φιγούρα, τότε θα έχεις την τύχη του Κόκορα. Τον αφήνουν στο κοτέτσι πλουμιστό, να νομίζει ότι είναι ο βασιλιάς και να κοκορεύεται μέχρι που μια ωραία πρωΐα, αντιλαμβάνεται ότι είναι απλώς η μακαρονάδα του αφεντικού.

Εάν μπεις στη μάχη για την Ιδέα, για το σύνολο, για την γέννα που έρχεται, για τη γενιά που έφυγε, αυτά δηλαδή που απαρτίζουν το Έθνος (=Γέννα),

εάν μπεις στη μάχη με απόλυτη αυτογνωσία ότι μάχεσαι για να προσφέρεις και όχι για να πάρεις, με πίστη σε ένα κοινό και αγνό ιδεώδες, με ορθολογισμό ότι μάχεσαι για το δίκαιο, την Αλήθεια και όχι για το «ίδιον», τότε έχεις πιάσει έναν αρχέγονο σφυγμό.

Τον σφυγμό που κάνει την ανατροπή, που κάνει τα αδύνατα δυνατά, που κάνει τα θαύματα. Την αιώνια αρχή που υποτάσσει το σαθρό και το άδικο. Το πρότυπο που έχει αποθεωθεί και τεκμηριωθεί ανά τους αιώνες, ενσαρκωμένο στον μαχητή που μπήκε ενάντια στην «λογική κατάληξη» με ενθουσιασμό (Εν Θεω Ουσία) γιατί ο σκοπός του ήταν Θείος. Αληθινός. Η ίδια η Αλήθεια.

Ας θυμηθούμε τον Κολοκοτρώνη. Προδομένος από το γένος του, από τους επίορκους του Έθνους του, τα χρηματισμένα «πατριωτάκια» που του στέρησαν μέχρι και τον γιό του τον πρωτότοκο. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν ο άνθρωπος που έφερε τη λευτεριά. ΕΝΑΣ άνθρωπος, ένας μαχητής αρκούσε για να Ενθουσιάσει τους ραγιάδες, ενάντια στον φόβο, την ηττοπάθεια, την υπεροπλία και υλική ισχύ των αδίκων, την προδοσία των ημετέρων. Τι ομοιότητες Θέε μου.

Δεν ήταν υπεράνθρωπος, έγινε απλώς αυτό για το οποίο πολεμούσε. Τι ήταν αυτό; Μα το είπε ο ίδιος ξεκάθαρα:

«Για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία»

Βρε κάτι συμπτώσεις… Τι έλεγε ο Μέγας Αλέξανδρος πριν τη μάχη στην επίκληση που του έμαθε η Ορφική Ολυμπιάδα;

«Ζευ Βασιλεύ και Γαία»

Μα και όταν η Θυσία ήταν αναπόφευκτη, ο Θανάσης (Αθάνατος) Διάκος:

Πατέρα παντοδύναμε, ἄκουσες τὴν εὐχὴ μού• μου φύτεψες μέσ’ στὴν καρδιὰ ἀγάπη, πίστη, ἐλπίδα, ἔδωκες μία ἀχτίδα Σου ἀθέρα στὸ σπαθί μου καὶ μοῦ’πές: Τώρα πέθανε γιὰ Μέ, γιὰ τὴν Πατρίδα.

Ο Μισόζωος εχθρός λοιπόν, δεν φοβάται ούτε τους συνδικαλιστές, ούτε τους «ξερόλες». Φοβάται αυτούς τους τρελλούς, τους αδίστακτους. Γνωρίζει ότι δε μπορεί να τους αγοράσει. Δε μπορεί να τους «θαμπώσει», δεν μπορεί να τους φοβίσει. Το κυριότερο, δε μπορεί ούτε να τους εξαπατήσει διότι απλούστατα γνωρίζουν την Αλήθεια.

Ζούμε την Αλήθεια ως υπέρτατη πράξη Ελευθερίας. Την λέμε ως πράξη επαναστατική, όπως είπε ο Όργουελ. Ούτε χίλιες Δραγώνες ούτε όλα τα ΜΜ»Ε» δεν θα μας ρίξουν στη λήθη. Γιατί είναι η αιώνια συνταγή Νίκης. Από τα χρονια του Διός, του Λεωνίδα, μέχρι σήμερα:

…καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς.

Καλόν Αγώνα!

Αυτεγερσία – Έκσταση – Εθνεγερσία

660 Σχόλια to “Στη μητέρα των μαχών, ο σκοπός θα κρίνει το αποτέλεσμα.”

 1. […] απλώς η μακαρονάδα του αφεντικού». ( = Απόσπασμα από https://olympia.gr/2010/08/07/truth-battle-freedom) Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this […]

  Μου αρέσει!

 2. μιχάλης said

  Οι προλαλίσαντες έχουν δίκιο και έμπνευση. Σημασία πάνω από όλα έχει η απόφαση το fiat το λεγόμενο.Ας δώσει κάποιος το σύνθημα με παιάνες ή μη ενωμένοι να καταλάβουμε την Βουλή π.χ. όταν συσκέπτονται οι εθνικοί εγκέφαλοί μας μέσα και τότε θα δούμε αν μπορούμε να ζούμε ως δούλοι ή ως ελεύθεροι. Με μία ψυχή όμως μακρυά από σκοπιμότητες. Η νομή της εξουσίας μπορεί να περιμένει.Αν είμαστε ώριμοι θα γίνει καια αυτό αργότερα. Μήπως όμως τελικά θα θέλαμε να τα κάνουμε όλα αυτά ανώδυνα έχοντας και τις δουλειές μας κλπ. Αυτό δυστυχώς ξεχάστε το. Η όλοι θα υποφέρουμε ή κανένας. Ισότητα στον αγώνα και στα όπλα. Και σύμπνοια μπροστά στον κοινό σκοπό από όλες τις παρατάξεις.

  Μου αρέσει!

 3. […] Η γλυκιά μορφή της Παναγιάς είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα επιρροής Θρησκειών από τον Ελληνικό πολιτισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι η Παναγιά δεσπόζει στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στη “Μεγάλη Ελλάδα” όπου το άγαλμα της συναντάται σε κάθε γωνιά. Δεν είναι θρησκευτικό το θέμα αλλά βαθιά πολιτισμικό, φιλοσοφικό. Η μισανθρωπία επιβάλλει την εξαφάνιση κάθε γυναικείας φιγούρας από την λατρεία ώστε να επικρατήσει η βαρβαρότητα. Δείτε τους προτεστάντες, την “Χριστιανική” θρησκεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των Ούννων, το Ισλάμ και τόσα άλλα παραδείγματα. Διαβάστε επίσης: Η Μητέρα των μαχών […]

  Μου αρέσει!

 4. […] Η γλυκιά μορφή της Παναγιάς είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα επιρροής Θρησκειών από τον Ελληνικό πολιτισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι η Παναγιά δεσπόζει στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στη “Μεγάλη Ελλάδα” όπου το άγαλμα της συναντάται σε κάθε γωνιά. Δεν είναι θρησκευτικό το θέμα αλλά βαθιά πολιτισμικό, φιλοσοφικό. Η μισανθρωπία επιβάλλει τηνεξαφάνιση κάθε γυναικείας φιγούρας από την λατρεία ώστε να επικρατήσει η βαρβαρότητα. Δείτε τους προτεστάντες, την “Χριστιανική” θρησκεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των Ούννων, το Ισλάμ και τόσα άλλα παραδείγματα. Διαβάστε επίσης: Η Μητέρα των μαχών […]

  Μου αρέσει!

 5. […] Ο αστάθμητος παράγοντας και τα Απροσκύνητα Βουνά που θα κρίνουν το αποτέλεσμα στην Μητέρα των Μαχών. […]

  Μου αρέσει!

 6. Διονύσιος Διονυσίου(Του εν Ολύμπω) said

  —καλά ρε συν΄-τροι — συναγωνιστές ,εγώ πώς εμπήκα στο εν λόγω άρθρο ;;;;;;;;;;;;;;

  Μου αρέσει!

 7. If some one needs to be updated with most recent technologies after that he must be go to see
  this web page and be up to date every day.

  Μου αρέσει!

 8. It’s nearly impossible to find well-informed people in this particular subject, but you seem
  like you know what you’re talking about! Thanks

  Μου αρέσει!

 9. I am confident you’ve learned about those individuals that show up at a shop with their pile of coupons and grocery list, simply to leave using
  a total carry while wasting alongside zero out-of-pocket
  cash.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: