Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε: Οι προφητείες.

Ένα από τα αγαπημένα θέματα του θεάματος είναι οι περιβόητες προφητείες. Κομμένες και ραμένες στα μέτρα του κάθε τηλεπωλητή, σκηνοθέτη αλλά ακόμα και εξουσιαστή προκειμένου να δημιουργήσουν ροή χρήματος από μία εικονική πραγματικότητα ή ακόμα και να καταστείλουν την λαϊκή αντίσταση καθιστώντας τις τραγωδίες αναπόφευκτες.

Υπάρχει όμως αλήθεια στις προφητείες; Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα. Τον Δεκέμβρη του 2008, λίγες ώρες μετά την έναρξη των επεισοδίων, ο φίλος JHP έγραψε ότι «αυτός ήταν ο δρόμος που θα οδηγούσε στο ΔΝΤ». Μία «μίνι» προφητεία δηλαδή, αφού επιβεβαιώθηκε. Δεν ήρθε βέβαια από κάποιο εκστατικό σύνδρομο, αλλά από ισχυρή γνώση των συγγενών θεμάτων, οικονομίας, γεωπολιτικής, μεθοδολογίας, διεθνούς γίγνεσθαι και πολιτικής κατάστασης.

Υπάρχουν λοιπόν προφητείες που έχουν επιβεβαιωθεί μετά από αιώνες; Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν την έλευση κάποιου προειπωμένου πεπρωμένου; Μπορεί η ευρυγνωσία να αναλύσει τα μελλούμενα αιώνων; Υπάρχει Θεία πνοή στην συγγραφή σοφών; Ας ξετυλίξουμε μαζί ένα φανταστικό κουβάρι με τον πιο ορθολογικό τρόπο που ίσως μας δώσει ακόμα και την απάντηση σε ένα ερώτημα που κάποτε όλοι γνώριζαν: «Γιατί είμαστε εδώ;»

Ο Άγιος Ανδρέας δια το Χριστό σαλός (όχι ο Πρωτόκλητος αλλά μεταγενέστερος)  έζησε τον 6ο αι. μ.Χ. Κατ’ άλλους όπως μία έκδοση Ι.Μ. που έχει τον βίο του έζησε τον Ένατο αι. Αυτός λοιπόν έγραψε λόγους προφητικούς που συζητιώνται πολύ τελευταία λόγω γνωστού εκδότη που τα έχει συμπεριλάβει στα βιβλία του και πάνω τους χτίζει ένα συγκεκριμένο μελλοντολογικό σκεπτικό. Ας δούμε λοιπόν την επίμαχη παράγραφο που προσπαθεί να εξηγήσει τα μελλούμενα:

Τα βδελυρά έθνη

– Κατά το έτος εκείνο θ’ ανοίξει ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος. Θα βγουν τότε απ’ εκεί οι εβδομήντα δύο βασιλείς με τον λαό τους, τα λεγόμενα βδελυρά έθνη, που είναι πιο σιχαμερά από κάθε αηδία και δυσωδία. Αυτά θα διασκορπισθούν σ’ όλο τον κόσμο. Θα τρώνε ζωντανούς τους ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους… Αλλοίμονο στις περιοχές, απ’ όπου θα περάσουν! Αν είναι δυνατόν, Κύριε, ας μην υπάρχουν τότε Χριστιανοί! Γνωρίζω όμως ότι θα υπάρχουν.

Εκείνες τις ημέρες θα σκοτεινιάσουν, σαν να θρηνούν στον αέρα για όσα αποτροπιαστικά θα διαπράξουν εκείνα τα σιχαμερά έθνη. Ο ήλιος θα γίνει σαν αίμα, ενώ η σελήνη κι όλα τα άστρα θα σκοτισθούν, καθώς θα τα βλέπουν επάνω στη γη να συναγωνίζονται στην ακαθαρσία. Αυτοί οι λαοί θα κατασκάψουν τη γη, θα κάνουν αποχωρητήρια τα θυσιαστήρια, και θα βάλουν τα άγια σκεύη σε ατιμωτική χρήση. Τότε όσοι θα κατοικούν στην Ασία, ας φύγουν στα νησιά των Κυκλάδων (κατ’ άλλη γραφή: τις κοιλάδες των νήσων), γιατί τα ρυπαρά έθνη δεν θα πάνε εκεί, και ας πενθήσουν για εξακόσιες εξήντα ημέρες.

https://i0.wp.com/turkishmurderers.com/images/c1955.gifΑυτό είναι το επίμαχο απόσπασμα που χρησιμοποιείται για να ερμηνεύσει τα μελλούμενα. Δείτε το όμως με προσοχή. Σας φαίνεται τόσο πολύ για ευφάνταστη προφητεία; Μήπως εμείς έχουμε ιστορική αγνωσία και δεν βλέπουμε το προφανές; Με δύο Ρεπούσηδες ακόμα, θα μας φαίνεται ως …επιστημονική φαντασία!

Πάμε να το δούμε φράση προς φράση διότι είναι προφανές ότι μιλούμε για πεπραγμένα που έχουν επιβεβαιώσει ΠΛΗΡΩΣ αυτά που έλεγε ο Αγ. Ανδρέας.

1. – Κατά το έτος εκείνο θ’ ανοίξει ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος. Θα βγουν τότε απ’ εκεί οι εβδομήντα δύο βασιλείς με τον λαό τους, τα λεγόμενα βδελυρά έθνη, που είναι πιο σιχαμερά από κάθε αηδία και δυσωδία. Αυτή η φράση είναι αυτή που παραπέμπει σε μελλοντικά. Ακριβώς αυτή την ιστορία (γιατί πρόκειται για αναφορά σε ΙΣΤΟΡΙΚΑ πρόσωπα και ενέργειες) θα την δούμε σε ξεχωριστό άρθρο.

Αφού (λέμε εμείς) δεν είδαμε κάποιο τέτοιο συμβάν, άρα προφανώς αναφέρεται στο μέλλον. Δεν είδαμε τίποτα «βδελυρά έθνη» να βγαίνουν από τίποτε πύλες. Όντως δεν είδαμε φίλοι; Όπως έχουμε αναλύσει ετοιμολογικά, Έθνος = Γέννα, γενιά, γένος. Πάμε τώρα στην επόμενη παράγραφο να δούμε ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ αυτά τα βδελυρά έθνη…

2. Αυτά θα διασκορπισθούν σ’ όλο τον κόσμο. Θα τρώνε ζωντανούς τους ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους… Αλλοίμονο στις περιοχές, απ’ όπου θα περάσουν! Αν είναι δυνατόν, Κύριε, ας μην υπάρχουν τότε Χριστιανοί! Γνωρίζω όμως ότι θα υπάρχουν. Μακάβρια και φριχτή η περιγραφή. Την βλέπεις λοιπόν και αναμένεις τίποτε βρυκόλακες ή πλάσματα επιστημονικής φαντασίας να έρθουν και να μας …κολατσίσουν.

Και όμως, έχουμε ένα έθνος που ήρθε εξ Ανατολών και διασκορπίστηκε στον κόσμο προς πάσα κατεύθυνση, φτάνοντας μέχρι την Βιέννη. Ιστορικά λοιπόν η περιγραφή ταιριάζει. Όσον αφορά για το «τρώμε ανθρώπους» παραθέτουμε μία αποστροφή από προηγούμενο άρθρο:

“στα τσιγγέλια των κρεοπωλείων της πόλης ήταν αναρτημένα τεμάχια ανθρωπίνου κρέατος με τη μακάβρια ταμπέλα: “Γκιαούρ ετισί” δηλαδή ελληνικό κρέας”

Το βράδυ το μονοφώνι κορυφώνεται. Η σφαγή δε σταματά. Μόνο όταν τα πλοία ρίχνουνε προβολείς γίνεται μια πρόσκαιρη ησυχία. Μερικοί που καταφέρανε να φτάσουνε ζωντανοί ίσαμε τη μαούνα, μας ιστορούνε το τι γίνεται όξω, στις γειτονιές. Οι τσέτες του Μπεχλιβάν και οι στρατιώτες τού  Νουρεντίν τρώνε ανθρώπινο κρέας.

Ιστορική περιγραφή, που μπορείτε να την δείτε εδώ. Υπήρχαν και Χριστιανοί όπως λέει ο Ανδρέας.

3. Εκείνες τις ημέρες θα σκοτεινιάσουν, σαν να θρηνούν στον αέρα για όσα αποτροπιαστικά θα διαπράξουν εκείνα τα σιχαμερά έθνη. Ο ήλιος θα γίνει σαν αίμα, ενώ η σελήνη κι όλα τα άστρα θα σκοτισθούν, καθώς θα τα βλέπουν επάνω στη γη να συναγωνίζονται στην ακαθαρσία.

Αντί απάντησης, δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

4. Αυτοί οι λαοί θα κατασκάψουν τη γη, θα κάνουν αποχωρητήρια τα θυσιαστήρια, και θα βάλουν τα άγια σκεύη σε ατιμωτική χρήση. Τότε όσοι θα κατοικούν στην Ασία, ας φύγουν στα νησιά των Κυκλάδων (κατ’ άλλη γραφή: τις κοιλάδες των νήσων), γιατί τα ρυπαρά έθνη δεν θα πάνε εκεί, και ας πενθήσουν για εξακόσιες εξήντα ημέρες. Αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι της «προφητείας». Χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για το εάν έχει πραγματοποιηθεί ή αναφέρεται σε κάποιο «φανταστικό μέλλον»; Τα γνωρίζουμε ήδη αρκετά καλά, εμείς τουλάχιστον.

«Όπου βρούνε ζωντανούς, τούς τραβούνε όξω και τους βασανίζουνε. Σταυρώνουνε παπάδες στις εκκλησιές, ξαπλώνουνε μισοπεθαμένα κορίτσια κι αγόρια πάνω στις Άγιες Τράπεζες και τ’ ατιμάζουνε. Απ’ τον Αη-Κωνσταντίνο και το Ταραγάτς ίσαμε το Μπαλτσόβα το τούρκικο μαχαίρι θερίζει».

smirni008Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες «συνωστίζοντο» στην προκυμαία για μία θέση σε πλοίο ώστε να περάσουν στα απέναντι νησιά και να γλιτώσουν. Όσοι τα κατάφεραν, γλίτωσαν από το μαχαίρι και τη φωτιά.

Είναι λοιπόν ταιριαστά αυτά που περιγράφονται στα ιστορικά γεγονότα με αυτά που γράφησαν πριν χίλια ή χίλια τρακόσια χρόνια. Γιατί λοιπόν κάποιοι επιμένουν να τα θεωρούν ως «ανεκπλήρωτα»; Γιατί εξακολουθούμε να φανταζόμαστε «τέρατα» και «μπαμπούλες» που θα βγουν από πύλες και ασανσέρ; Η προφητεία μιλά ξεκάθαρα για ΕΘΝΗ. Δηλαδή τι χειρότερο θα έκαναν οι βρυκόλακες ή οι σαυράνθρωποι κλπ; Ίσα ίσα που οι νεκροί θα είχαν συντομότερο θάνατο από αυτόν που τους υπέβαλαν τα δίποδα αυτά και όντως «σιχαμερά Έθνη».

Ακόμα και ο Τόλκιν που χρησιμοποίησε «τερατώδης μορφές» στο επικό του έργο που το είδαμε στον κινηματογράφο στην τριλογία «ο άρχοντας των δαχτυλιδιών», το έκανε για να τονίσει την βαρβαρότητα και τη μισανθρωπία. Κατά τα άλλα, τα γεγονότα ήταν δεικτικά: Μιαρά έθνη ξεκινούσαν από έναν έρημο τόπο καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμα τους, με στόχο τη «Μέση Γη». Μεσόγειος θα μπορούσαμε να «φανταστούμε», στοχεύοντας στην καταστροφή της Γης.

Η πρώτη φράση λοιπόν της προφητείας ίσως να αποτελεί το κλειδί: Κατά το έτος εκείνο θ’ ανοίξει ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος.

Αυτή η φράση λοιπόν που χρησιμοποιείται για να αιτιολογήσει το «ανεκπλήρωτο» μήπως έχει σαφή και ορθολογική εξήγηση; Μήπως οι «πύλες» έχουν ανοίξει προ πολλού και εμείς ανεχόμαστε τις θηριωδίες και τη γενοκτονία των Γηγενών του πλανήτη, αποχαυνωμένοι από τερατολογίες;

Προφητείες που επιβεβαιώνονται περίτρανα μήπως είναι και αποτέλεσμα γνώσης, εκτός από Θείας πνοής;

Ο Αριστοτέλης ήταν «προφήτης» ή απλούστατα Γνώστης;

Στην επόμενη ενότητα λοιπόν Θα προσεγγίσουμε απλά και λογικά την δράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Αριστοτέλη, τις σκοπιμότητες και μία ανατρεπτική θεώρηση για τα δεδομένα του νεομεσαιωνικού «καπιταλισμού».

…Με στόχο πάντα να μάθουμε ξανά να ζούμε!

Ολυμπία

100 σκέψεις σχετικά με το “Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε: Οι προφητείες.”

 1. Προφῆτες δέν εἶναι·εἶναι ὅμως γνῶστες τοῦ παρελθόντος,καί σοφοί ὄντες, μελετοῦν τό παρόν καί μποροῦν νά δοῦν τό μέλλον,πού μᾶς τό φανερώνουν μέ ἀλληγορίες.

  Μου αρέσει!

 2. Αυτο αναφερεται και στις μερες μας.

  Ποτε αλλοτε το ισλαμ δεν ειχε κατακλυσει και συνεχιζει να κατακλυζει ολη την Ευρωπη αλλα και τον κοσμο ολοκληρο οπως τωρα.

  Φιλησυχοι ανθρωποι?Χαχαχα.Περιμεντε να τους δοθει το πρωτο συνθημα οταν οι καιροι θα ειναι ωριμοι και θα δειτε.

  Μου αρέσει!

 3. >Τον Δεκέμβρη του 2008, λίγες ώρες μετά την έναρξη των επεισοδίων, ο φίλος JHP έγραψε ότι “αυτός ήταν ο δρόμος που θα οδηγούσε στο ΔΝΤ”. <

  Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, εγώ, όπως και πάρα πολλοί άλλοι, ειδικοί (βλ. Γ. Μαρίνος, Κ. Κόλμερ κ.ά.) και μη, το έβλεπα αυτό ήδη από το τέλος της δεκαετίας του '80! Προφήτης χρειαζόταν να είναι κανείς, όταν έβλεπε την Ελλάδα να ζει με δανεικά και να καταναλώνει τα πάντα χωρίς να παράγει τίποτε; Όταν έβλεπε τα κοινοτικά κονδύλια να σπαταλώνται δεξιά και αριστερά για κομματική προβολή και ίδιον πλουτισμό, αντί να δημιουργούνται υποδομές και την βιομηχανία να σβήνει; Τέλος, η είσοδος της Ελλάδος με πλασματικά στοιχεία στην Ευρωζώνη, δεν ήταν ηλίου φαεινότερον ότι θα την οδηγούσαν στην χρεοκοπία με όλα τα παρελκόμενα (π.χ. ΔΝΤ) και δεν είναι φανερό ότι με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που εξακολουθεί να έχει, η πτώχευση είναι αναπόφευκτη; Γράψτε το σήμερα, για να το παρουσιάσετε σαν "προφητεία" μεθαύριο 🙂

  Για τα άλλα δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω, αλλά η πληθώρα προφητειών ("προφητειών";) που κυκλοφορούν τελευταία στο διαδίκτυο και που αποδίδονται σε γνωστούς αποδοιμήσαντες Γέροντες, καθ' όλα σεβαστούς, μάλλον θυμίζουν κλίμα καταρρέοντος Βυζαντίου, ή ακόμη και Τσαρικής Ρωσσίας στα τελευταία της.

  Μου αρέσει!

 4. Μπράβο σου Ολυμπία. Είσαι η πρώτη ανάμεσα σε όλα τα γνωστά μπλογκ που επιτέλους γράφεις κάτι για το θέμα.

  Η πραγματικότητα είναι πως οι περισσότερες προφητείες έχουν ήδη εκπληρωθεί, απλά επειδή ο κόσμος είναι άσχετος από ιστορία δε το γνωρίζει… Να δώσω μερικά ακόμα παραδείγματα:

  1) Κοσμάς Αιτωλός: Πρώτα θα διαμελισθεί η Αυστρία και μετά η Τουρκία. Αυτό έγινε ήδη μετά τον Α παγκόσμιο.

  2) Κοσμάς Αιτωλός: Το 1/3 της Τουρκίας θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανιστεί και το 1/3 θα γυρίσει στη κόκκινη μηλιά. Κι αυτή έχει πραγματοποιηθεί μετά τον Α παγκόσμιο.

  3) Ο φτωχός βασιλιάς Ιωάννης. Βασίλεψε πριν κάτι αιώνες στο Βυζάντιο…

  Επίσης για γέροντες όπως ο Παΐσιος λέγονται πολλά και τους αποδίδονται περισσότερα, και αμφιβάλλω αν το 1% είναι αλήθεια. Εξάλλου όποιος είναι παρατηρητικός μπορεί να έχει ήδη προσέξει πως όλες οι προφητείες πχ του Παΐσιου έχουν δωθεί μέσα από τρίτους και λαϊκούς…

  Τώρα για αυτούς που πιστεύουν καραγκιόζηδες τύπου Λιακόπουλου τι να πει κανείς; Πόσο κρετίνος μπορεί να είσαι για να πιστεύεις πως άνθρωπος που λέει πως οι Έλληνες κατάγονται από τον Σείριο σου λέει την αλήθεια σχετικά με τους Αγίους; Πως άνθρωπος που διαδίδει ψέμματα ψευδοπροφητών(Τραχώνι Λεμεσσού) δε γίνεται να λέει την αλήθεια σε τίποτα; Δεν ακούσατε ποτέ όλοι εσείς που κόπτεστε για τις προφητείες Αγίων πως ο Κύριος είπε πως το δέντρο κρίνεται από τον καρπό του και δε παίρνεις ποτέ μήλα από αχλαδιά;

  Τεράστιο σημάδι παρακμής ενός πολιτισμού είναι όταν συνεχώς αναπολεί το παρελθόν για να νιώσει καλά με τον εαυτό του, και δίνει ψεύτικες υποσχέσεις για μεγαλεία στο μέλλον…

  Η αλήθεια είναι πως όποιος από όσους διαβάζουν το σχόλιο μου έχει μελετήσει τη Γραφή(μια μειοψηφία δηλαδή), θα γνωρίζει πως υπάρχει προφητεία για την Ελλάδα και δεν είναι καθόλου καλή… Δείτε τι είπε ο Κύριος στο Μωυσή για τους Εβραίους και θα καταλάβετε…

  Τους είπε πως αν Του είναι πιστοί θα μεγαλουργήσουν, και αν απομακρυνθούν θα έχουν διαδοχικά όλο και μεγαλύτερες τιμωρίες μέχρι που θα σβήσουν και απο το χάρτη… Το ίδιο ισχύει για ΚΑΘΕ έθνος της Γης.

  Και οι Έλληνες δυστυχώς έχουν φτάσει στο τέρμα. Οι μοιχίες, οι εκτρώσεις, οι κλεψιές, το ψέμμα, η υποκρισία, η έλλειψη αγάπης και συμπόνιας βασιλεύουν. Δε πατάμε ποτέ στην Εκκλησία, ούτε προσευχόμαστε. Η προφητεία λοιπόν μας έρχεται «κουτί»: Ή θα βάλουμε μυαλό ή θα σβήσουμε ως έθνος.

  Μου αρέσει!

  1. Η προφητεια που αναφερεις απο την Βιβλο,δεν ειναι μονο μια.Και ολοι οι προφητες αργοτερα ειπαν ακριβως τα ιδια.

   Αυτο φυσικα δεν ισχυει μονο για την Ελλαδα αλλα οπως λες κι εσυ για ολον τον κοσμο.

   Λογικο ειναι.Οπως υπαρχουν φυσικοι κανονες,υπαρχουν και πνευματικοι κανονες.
   Αν πεσω απ’τον πεμπτο οροφο μιας πολυκατοικιας θα σκοτωθω,νομος της βαρυτητας.
   Αμα παραβω την δικαιοσυνη και τους νομους της,τοσο ατομικα οσο και συλλογικα, καποια στιγμη θα καταστραφω.

   Μου αρέσει!

  2. Δεν παταμε ποτε στην Εκκλησια -κι αν παταμε,πηγαινουμε μονο το τελευταιο μισαωρο κι ουτε καν προσεχουμε τι λεει το Ευαγγελιο η το κηρυγμα-κανεις δεν εξομολογειται πια με την ταπεινοφροσυνη και την μετανοια που αυτο το Μυστηριο προυποθετει ωστε να επελθει η αλλαγη η ριζικη του τροπου ζωης κι ουτε ενδιαφερομαστε να εργαστουμε για την διδαχη του Ευαγγελιου.(εξαιρουνται κατι φωτισμενοι μοναχοι,που ξερω στην Κρητη).

   ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!!

   Μου αρέσει!

 5. Προς Καραγκιόζη της γνωστής ρουφιανοεταιρείας κινητής τηλεφωνίας:

  -Κατέβασε το προφίλ μου απο τη σελίδα lovesearch, γιατι η εταιρεία σου θα γίνει διεθνώς ρεζίλι.
  Τις ποινικές ευθύνες τις αντιλαμβάνεσαι. Εξηγημένα πράγματα.

  Μου αρέσει!

   1. Η εταιρεία γνωρίζει τους υπαλλήλους της και δεν θέλει να βρωμίσουν το όνομά της εδώ και στο εξωτερικό, το οποίο διαδίδεται εν ριπή οφθαλμού. Αρκετή χαλάστρα τους έκανε ήδη.

    Μου αρέσει!

 6. για τα 400 χρονια σκλαβιας απο τα εθνη αυτα εχει να πει τπτ ο αγιος η του ξεφυγαν και πηγε κατευθειαν στην καταστροφη της σμυρνης?

  ολες οι προφητεις μπορουν να βγουν αληθινες αρκει να το θελουμε…οι προφητειες της πυθειας ας πουμε βγαιναν αληθινες οι τις ερμηνευαν αναλογα με το τι θελαν?

  ετσι και με τον παππουλη το ανδρεα ασ τον στην ησυχια του βρε

  Μου αρέσει!

 7. Ολυμπία,

  Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που τόλμησες κι ανάρτησες τους στοχασμούς σου. Ταυτίζονται άριστα με τους δικούς μου που διαφέρουν μόνο στο ότι δεν έχουν θρησκευτικό υπόβαθρο.

  Τα Οργκς ή κατα την Ελληνική λαϊκή παράδοση οι «καλικάτζαροι» (οι γηγενείς ασιάτες Kazars που συμπεριφέρονται κατά τις επιθυμίες της Ινδής θεάς Kali) τον χαμό μας έχουν για προορισμό κι ορκίζονται σαυτόν. Ο Τόλκιν είναι ένας σοφός μάντης που με το έργο του στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα σε όλη την ανθρωπότητα. Δεν είναι τυχαίο που και τα τριά DVD του «Άρχοντα του Δακτυλιδιού» έχουν αυθεντικούς αγγλικούς και ελληνικούς υπότυτλους κατευθείαν από το Στούντιο. Έτσι αγόρασα εγώ την τριλογία στην Αυστραλία. Γιατί δεν έβαλε άλλες γλώσσες πολύ πιο διαδεδομένες από την Ελληνική; Δεν δικαιολογείται πως έτσι τιμάει τους Έλληνες που εδίδαξαν πρώτοι τον Επικό Λόγο. Άλλως τε κι άλλοι έχουν κάνει επικά έργα χωρίς ποτέ να τιμήσουν τους δασκάλους τους Έλληνες με οποιονδήποτε τρόπο. Η εξήγηση είναι πως ο Τόλκιν ελπίζει σε εμάς τους Έλληνες για την κατανίκηση των Οργκς κι εφιστά την προσοχή μας.

  Τα Οργκς δεν είναι μόνον οι Τούρκοι αλλά όλοι οι γηγενείς της Υφηλίου όπως ο Ομπάμα (sauroman = σαυράνθρωπος), οι κατέχοντες το ΔΝΤ, οι διάφοροι «Τσολάκογλου», και οι τόσο χρήσιμοι λαθρομετανάστες τους. Η λέξη Οργκς επίσης σημαίνει τους μισθοφόρους της Νέας Παγκόσμιας Αταξίας. Ο δε «Άρχων του Δακτυλιδιού» μπορεί να είναι οι Ρόθτσαϊλντς, οι Ρόκεφελερς, καθώς κι άλλες οικογένειες δυναστείες ενωμένες κι οργανωμένες πίσω από την πλάτη της ανθρωπότητος ως μια δύναμη τώρα και αρκετούς αιώνες. Το δε δακτυλίδι τους θυμίζει τον ουροβόρον όφιν. Και οι νεκροί που πολεμούν προς το τέλος μαζύ με τους Έλληνες και σώζουν την Ακρόπολη με το νεκρό δένδρο (η Ιερή Ελαία της Αθηνάς;) μπορούν να είναι τα εφησυχασμένα έθνη.

  Αγαπητή Ολυμπία και φίλοι, η τριλογία του Τόλκιν δεν είναι ‘για παιδιά μόνον’ όπως νομίζουν οι πολλοί. Χρειάζεται και ώριμο κοινό για να την αποκωδικοποιεί.

  Προσδοκώ την επόμενη ενότητα που θα προσεγγίσει την δράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη σκέψη του Αριστοτέλη, και την ανατρεπτική θεώρηση για τα δεδομένα του νεομεσαιωνικού “καπιταλισμού”.

  Μου αρέσει!

 8. Τίς ἀπόψεις μου,γιά τίς προφητεῖες τίς ἐξέθεσα στό πρῶτο μου σχόλιο,καί δέν ἔχω νά προσθέσω τίποτε ἄλλο.
  Τεράστιο σημάδι παρακμῆς ἑνός πολιτισμοῦ,καί ἰδιαιτέρως τοῦ δικοῦ μας, εἶναι ὅτι ἀπορρίψαμε τόν Ἑλληνικό τρόπο ζωῆς καί ὑιοθετήσαμε ἰδέες καί τρόπο ζωῆς μιᾶς χώρας-USA-πού δημιουργήθηκε ἀπό convicts and sluts.Μία ἀνάγνωσις τοῦ βιβλίου τοῦ Daniel Defoe’s «Moll Flanders»,θά σᾶς πληροφορήση γιά τό ποῖοι ἔφιαξαν τήν Ἀμερική.
  Τό νά ἔγραφε ἡ Βίβλος καλά γιά τούς Ἕλληνες θά μέ ἐξέπληττε.Εἶναι βιβλίο Ἱστορίας ἑνός ξένου πρός ἐμᾶς Ἔθνους·γιατί θά πρέπη νά τό διαβάζω; Μέ ἐνδιαφέρει ἡ Καινή Διαθήκη πού ἀντιπρωσοπεύει ὅτι ἐγώ πιστεύω.
  Οἱ Ἕλληνες μεγαλούργησαν σέ σημεῖο πού κανένας ἄλλος λαός δέν ἔχει φθάσει ἀκόμα,πολύ πρίν ἐμφανισθῆ ὁ Θεός της Παλαιάς Διαθήκης.
  Τό ἄν θά ἐξαφανισθοῦμε σάν Ἔθνος,ἄν δέν εἴμαστε πιστοί στόν Θεό τῆς Π.Δ,κάτι ἄλλο θέλει νά μοῦ πῆ.
  Τό ὅτι οἱ Ἕλληνες ἔχουν φθάσει στό τέρμα,συμφωνῶ.
  Ἀπό ἐδῶ καί στό ἑξῆς ἄν δέν ἀνοίξουν τά γκαβά τους νά ἀπορρίψουν τίς Ἀμερικανιές ,ἐάν δέν ἐνσκύψουν στήν πνευματική τους κληρονομιά,καί ἄν δέν ὑιοθετήσουν Ἑλληνικό τρόπο ζωῆς βγάζοντας ἀπό πάνω τους τά στενά καί ξένα πρός τήν ἰδιοσυγκρασία τους κουστούμια τῆς Δύσεως, τότε ναί θά ἀφανισθοῦν.
  Κάτι μοῦ λέει πῶς θά πετύχουμε αὐτή τήν φορά διότι ἡ Ἑλλάδα ἔχει δικό της Θεό.

  Υ.Γ
  Δέν εἶναι ἀπαραίτητο νά πηγαίνη κανείς στήν Ἐκκλησία γιά νά προσεύχεται.Σπανίως πηγαίνω,ἀλλά προσεύχομαι ΚΑΘΕ μέρα,καί ποτέ δέν ἐξομολογοῦμαι(ἐδῶ δέν συμφωνῶ μαζί σου Μαρινάκι).Τίς μύχιες σκέψεις μου τίς ξέρει ὁ Θεός καλλίτερα καί ἀπό μένα,καί δέν τίς ἀνακοινώνω σέ κοινό θνητό πού πιθανόν νά εῖναι πιό ἁμαρτωλός ἐμοῦ.

  Μου αρέσει!

  1. Κοριννα, οι προφητειες των προφητων της παλαιας διαθηκης δεν αναφερονται στους Ελληνες αλλα σε ολους τους ανθρωπους οι οποιοι παραβαινουν την δικαιοσυνη των 10 εντολων οι οποιοι δεν αποριπτονται απο τον Χριστο της Καινης Διαθηκης καθολου.
   Ο Χριστος μαλιστα λεει οτι η κανουργια εντολη του: «αγαπα τον Θεο και τον πλησιον σαν τον εαυτο»καλυπτει ολον τον νομο και τους προφητες.

   Οσο για την εξομολογηση ειναι ενα μυστηριο της Εκκλησιας αλλα εαν ο ανθρωπος μετανοωντας για τα λαθη του ειλικρινα ζηταει στην προσευχη του συγχωρεση κι αλλαζει συμπεριφορα και κατα την δικη μου αποψη,ειναι αρκετο για να λαβει συγχωρεση.

   Μακαρι να μπορουσαμε ολοι να το καναμε και πρωτη και καλυτερη εγω,που δεν το κανω οσο θα επρεπε…

   Μου αρέσει!

  2. Ελληνοπρεπεστάτη η απάντησις. Τα συγχαρητήριά μου. Κι εγώ ουδέποτε πηγαίνω στην εκκλησία. Θα ήθελα, όμως, να επισκεφτώ έναν Ελληνικό Ναό όταν έλθω στην Ελλάδα. Καιρός να ανοίξουν μερικοί. Ο μοναδικός προς το παρόν Ελληνικός Ναός στην Θεσσαλονίκη δεν αρκεί. Οι Έλληνες του εξωτερικού προσδοκούν μιαν Ελληνική θρησκευτικήν Αγέννηση.
   Η υπερέχουσα θέση είναι: «Τό ὅτι οἱ Ἕλληνες ἔχουν φθάσει στό τέρμα,συμφωνῶ.
   Ἀπό ἐδῶ καί στό ἑξῆς ἄν δέν ἀνοίξουν τά γκαβά τους νά ἀπορρίψουν τίς Ἀμερικανιές ,ἐάν δέν ἐνσκύψουν στήν πνευματική τους κληρονομιά,καί ἄν δέν ὑιοθετήσουν Ἑλληνικό τρόπο ζωῆς βγάζοντας ἀπό πάνω τους τά στενά καί ξένα πρός τήν ἰδιοσυγκρασία τους κουστούμια τῆς Δύσεως, τότε ναί θά ἀφανισθοῦν.
   Κάτι μοῦ λέει πῶς θά πετύχουμε αὐτή τήν φορά διότι ἡ Ἑλλάδα ἔχει δικό της Θεό.»

   Μου αρέσει!

 9. Δηλαδή αν χειροτερέψουν τα πράγματα ρε παίδες,τι θα περιμένετε τα UFO που έχουν προορισμό να σώσουν το πανάρετο ελληνικό έθνος?????
  Ποιός λαός υπό συνθήκες δεν έγινε ζώο και κτήνος????Εεε??????
  Στον εμφύλιο δεν έκαναν ακρώτητες και κτηνωδίες εκατέροθεν οι δικοί μας?????Έλληνες δεν ήταν και τότε,κάνω λάθος???
  Οι Γερμανοί το 40′ ήταν καλύτεροι από τους Τούρκους???
  Οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ δεν κάνει χειρότερα από ότι έκαναν οι γείτονες το 22′ στην Μ.Α????Εεεεεε????
  Οι εμφύλιοι στην Αφρική δεν είναι κτηνωδίες και απάνθρωπες γεννοκτονίες????
  Το Ισραήλ που βομβραδίζει παιδάκια????
  Σιχαμερά έθνη δεν υπάρχουν κύριοι,σιχαμερές εξουσίες υπάρχουν.
  Όταν ένα μωρό στην κούνια του γεννηθεί δεν γράφει σιχαμένο πλάσμα,το κάνουν σιχαμένο κάποιοι.
  Οπότε τι ψάχνετε σε προφητείες και γέροντες με αναλαμπές,το αύριο το «χτίζεις» και το «δημιουργείς» δεν το περιμένεις.

  Μου αρέσει!

 10. Xoirosima
  Σέ ἐμφύλιο δέν μπορεῖ παρά νά γίνουν ἀκρότητες κατά τό λεχθέν:ποιός θά σοῦ βγάλει βαθύτερα τό μάτι ἄν ὄχι ὅ ἀδελφός σου.Καί εἶναι ὁ χειρότερος καί ἠλιθιοδέστερος πόλεμος.
  Σέ γενικές γραμμές συμφωνῶ μαζί σου,ὅμως κανένας λαός δέν ἔψησε Ἕλληνες στήν σχάρα(ΣΑΘΑΣ»Τουρκοκρατούμανη Ἑλλάς» σελίς 107)καί περίπου 3+ αἰῶνες μετά πούλαγε σέ τσιγγέλια τήν σάρκα τῶν παπποῦδων μας γιά κρέας πρός βρῶσιν,πλήν τῶν Τούρκων.
  Βάρβαροι ὅλοι,ἀλλά αὐτοί παίρνουν τό Nobel.

  Μου αρέσει!

  1. Μουντιάλ Βαρβαρότητας!!!!
   Η μέθοδος της βαρβαρότητας έχει και τις εποχές της.Τα Χριστούγεννα στην Σιέννα πήγα να δω το μουσείο βασανιστηρίων και καράφλιασα (ξαναφύτρωσαν οκ).
   Νομίζω ότι το νομπελάκι το έχουν όλοι στο τσεπάκι τους,όπως και να το κάνουμε είναι στην ανθρώπινη φύση το κτήνος.
   Για μένα είναι το ίδιο να κρεμάς στο τσιγκέλι έναν άνθρωπο,όπως και να να του πετάς μια ραδιενεργή βόμβα.
   «Δως μοι πα στω τα γαν κινάσω» είπε ο Αρχιμήδης και ο Μάγιερ Άμσελ Ρόθτσιλντ «Δώστε μου τον έλεγχο πάνω στο νόμισμα μιας χώρας και αδιαφορώ για το ποιος φτιάχνει τους νόμους».Δυστυχώς επικράτησε το δεύτερο ως φιλοσοφία ζωής!!!
   Το θέμα δεν είναι να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι «εμείς» είμαστε τα καλά παιδιά ή τα λιγότερο κωλόπαιδα και οι «άλλοι» είναι οι κακοί της παρέας.
   Δεν δίνω άλλοθι στις Τουρκομογγολικές θηριωδίες αλλά νομίζω ότι τα τσιγκέλια σήμερα είναι οι «αγορές» που εξαθλιώνουν και οδηγούν στον υποσιτισμό λαούς ολόκληρους.Οπότε το νόμπελ όχι δεν το παίρνει ο Τούρκος γιατί αιώνες τώρα,μαέστροι της φρίκης είναι η πολιτισμένη Δύση,πρωταγωνιστικά ή παρασκηνιακά.
   Η λογική της γενίκευσης είνα λάθος και επικίνδυνη γι’αυτό και τονίζω ότι οι Εξουσίες οδηγούν τις μάζες στην φρίκη και την βαρβαρότητα.
   Παράδειγμα αν οι Γερμανοί το 40΄ έκαναν τον κόσμο λουτρό αίματος αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι Γερμανοί είναι γουρούνια μέχρι και σήμερα.
   Αν το δούμε πιο αντικειμενικά τις βαρβαρότητες τότε πέρα από την όποια ηθική μπορεί να έχει ένας πόλεμος δεν τις έκανε το απλό πεζικό των Ναζί αλλά οι επίλεκτες μονάδες τους waffen SS,gestapo κ.τ.λ.
   Έτσι είναι παντού και στα πάντα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.
   Το «τσιγκέλι» δεν έχει έθνος είναι παγκόσμιο και αυτό ήταν,είναι και θα είναι η «απληστία» και το «κέρδος» της όποιας εξουσίας.

   Μου αρέσει!

 11. Μαρίνα,
  ἄν ἔχεις ἐπισκεφθῆ τό Otranto,θά ἔχης δῆ τήν Ἐκκλησία στῆς ὁποίας τό Ἱερό εἶναι ἐντοιχισμένα ἀπό πάνω ὡς κάτω καί πίσω ἀπό τζαμαρία -γιά νά φαίνονται- τά χιλιάδες κρανία τῶν σφαγιασθέντων κατοίκων ἀπό τό εἴρηνικό Ἰσλάμ.Ὁ Μπαρμπαρόσσα τήν ἔκανε τήν θεάρεστη πρᾶξι ἄν δέν ἀπατῶμαι.

  Μου αρέσει!

  1. Οτράντο? Στη Β. Ιταλία? Εχω δεί αυτό το Ιερό σε φωτο. Αξέχαστο. ΄Αμεση αναφορά στην Ισλαμική βαρβαρότητα. Και, κορίτσια, μπράβο στην επιμορφωτική σας συζήτηση. Την παρακολούθησα όλη καιστα 2 άρθρα!

   Μου αρέσει!

   1. Χοιροσίμα, κατ’ αρχήν δεν έχουμε ανάγκη τέτοιων φωτογραφιών. Εάν αναφέρεσαι σε πόλεμο, η απάντηση είναι αυτονόητη. Εάν αναφέρεσαι σε περίοδο ειρήνης, στην καθημερινή ζωή ας πούμε, πές μας οτι οι απαγχονισμοί, οι μαστιγώσεις, οι λιθοβολισμοί, η διαπόμπευση ανήκουν στην χριστιανική ζωή, και στείλε μας! Ε δεν πείθεις όπως καταλαβαίνεις φίλε.

    Μου αρέσει!

   2. Μωρέ που έγιναν φρικτά βασανιστήρια εν καιρό ειρήνης???Κάτσε να φρεσκάρω την μνήμη μου….
    Ελλάς,Ελλήνων,Χριστιανών ήταν το σύνθημα τους και έβγαζαν νύχια,φάλαγγες,δόντια,ξύλο μέχρι παράλυσης και άλλα ωραία χριστιανικά και ορθόδοξα….που έγιναν όλα αυτά μωρέ δεν μπορώ να θυμηθώ με τίποτα.
    Μήπως εσύ φίλη μου μπορείς να με βοηθήσεις???

    Μου αρέσει!

   3. Τώρα συγκρίνεις ένα δικτατορικό καθεστώς που είναι στρατιωτικός νόμος και πνίγει κάθε φωνή αντίθεσης προς αυτό, με εκλεγμένη δημοκρατία, τί να πώ, συζήτηση θέλεις, αλλα πρέπει να φύγω και να σε αφήσω να σκεφτείς φίλε..

    Μου αρέσει!

   4. Νανσυ, στο Ιραν αυτη την στιγμη, τα παιδια μιας ιρανης 43χρονης ζητανε βοηθεια απ’ την διεθνη κοινοτητα, για να γλυτωσουν την καταδικασμενη σε θανατο μητερα τους δια λιθοβολισμου,Sakineh Mohammadi Ashtiani, γιατι λεει διεπραξε μοιχεια.

    Οι «χριστιανοι» διεπραξαν εγκληματα καποτε αλλα οχι στο ονομα του Χριστου.Στο ευαγγελιο καταδικαζεται αυστηρα καθε μορφη βιας.

    Δεν υπαρχει πραγματικος χριστιανος που να διαπρατει βια.Οποιος γεννιεται και μεγαλωνει και βαπτιζεται χριστιανος, δεν σημαινει οτι ειναι κιολας τετοιος.Ο δε Χριστος το ειπε καθαρα:»Δεν θα σωθει οποιος με επικαλειται Κυριε,ΚΥριε αλλα ο τηρων τας εντολας μου».

    Τα εγκληματα των αυτοαποκαλουμενων «χριστιανων»
    ανα τους αιωνας, ουδεμια σχεση ειχαν με τον ιδιον τον χριστιανισμο.

    Ας μην τα συγχεουμε αυτα τα πραγματα κ.Χοιροσιμα….

    Μου αρέσει!

   5. @Μαρίνα
    Δεν είμαι κύριος Χοιροσίμα,σκέτο Χοιροσήμα (με ήτα υπάρχει λόγος σοβαρός).
    «Τα εγκληματα των αυτοαποκαλουμενων “χριστιανων”
    ανα τους αιωνας, ουδεμια σχεση ειχαν με τον ιδιον τον χριστιανισμο.»
    Για άλλη μια φορά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά δεν δέχομαι ότι ένας ισλαμιστής είναι εν δυνάμη φονιάς και μίασμα.Έχω φίλους ισλαμιστές (Ιράκ) και σε πληροφορώ ότι είναι πολύ κύριοι και σεβάσμιοι και της κουλτούρας μας και της ιστορίας μας.
    Φυσικά και στο Ισλάμ υπάρχουν αυτοαποκαλούμενοι «σωτήρες» της θρησκείας τους και κάνουν τις γνωστές καφρίλες.Όπως υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες.

    Μου αρέσει!

   6. Χοιροσιμα,

    Δυστυχως στο ισλαμ το προβλημα ειναι η ιδια η πηγη του ισλαμ δηλ το κορανι και ο ιδρυτης του,δηλ. ο Μωαμεθ,του οποιου η ζωη και το εργο,διαβαζοντας τα και μελετωντας τα μ’ εκαναν ν’ανατριχιασω.
    Δεν συμβαινει το ιδιο με το Ευαγγελιο και με τον Χριστο.
    Ο συγκρητισμος πρεπει να γινεται με τις ιδιες τις πηγες των θρησκειων κι οχι με πραξεις η χαρακτηρες μεμονωμενων ατομων.

    Το οτι καποιοι μουσουλμανοι ειναι φιλησυχοι η καλοι ανθρωποι, εμενα δεν μου λεει τιποτα.
    Τους ανθρωπους τους κρινεις οταν βρισκονται σε κατασταση πληθυσμιακης υπεροχης κι εχουν δυναμη κι οχι οταν ειναι μειοψηφια κι ανισχυροι.Εξ αλλου ο taqqiya τροπος του να μιλας,στο ισλαμ ,ειναι κανονας.
    Το βλεπουμε στις χωρες τους οπου το ισλαμ ειναι η πλειοψηφια τι γινεται με τους χριστιανους.Κι εκει υπαρχουν καλοι ανθρωποι αλλα δεν εναντιωνονται στους αλλους μουσουλμανους,ουτε βοηθανε τους χριστιανους.

    Εν ολιγοις,αυτο δεν με παρηγορει.

    Μου αρέσει!

  2. Λοιπον, στο μερος αυτο Κοριννα,στο Οτραντο, τρια χρονια περιπου,οταν μνημονευαν εκεινη την φρικη οι ιταλοι,οι πολιτικα ορθοι μ…..ς της αριστερας,εκαλεσαν και τον τουρκο προξενο-ενδειξη ειρηνης και φιλιας μη χ..ω)-και καποια στιγμη του δωσανε και τον λογο,περιμενοντας να πει κατι οπως πχ «ας ξεχασουμε το παρελθον ζητωντας συγνωμη εν ονοματι της ευημεριας και παγκοσμιου προοδου κλπ».

   Ξερεις τι ειπεν ο περηφανος Τουρξ?(καλο ε?)

   «Αισθανομαι πολυ περηφανος που βρισκομαι σ’ενα μερος οπου καποτε περασαν οι προγονοι μου σε μια στιγμη μεγαλης δοξας για την χωρα μου…» ΚΟΚΚΑΛΟ οι πολιτικα ορθοι ηλιθιοι και πολλοι απ’ τον λαο σηκωθηκαν κι εφυγαν.

   Μου αρέσει!

  3. Το σφαξιμο των απιστων,η η υποχρεωτικη τους αλλαξοπιστια, δεν υπαρχει σε ολες τις θρησκειες, μονο στο ισλαμ υπαρχει σαν εντολη.
   Δεν ειναι λοιπον μια μπαναλ «καφριλα» αλλα εντολη.
   Το δε παραδειγμα το εδωσε ο ιδιος ο «προφητης».

   Μου αρέσει!

 12. Η ερμηνεία της προφητείας είναι τελείως λάθος.
  Όταν πήγε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Βόρεια Ινδία, οι Ινδουιστές εξολόθρευαν τους Βουδιστές, Ο Μ. Αλέξανδρος βοήθησε τους Βουδιστές και οι Ινδουιστές δεν επεκτάθηκαν.
  Στην Ινδία σήμερα ο κόσμος τρώει πίτες από κοπριά αγελάδων και έντομα-σκουλήκια. Ακόμα υπάρχουν χορτοφάγοι Ινδουιστές που τρώνε το κρέας των νεκρών γιατί δεν είναι τροφή αλλά μαγικό φάρμακο δύναμης.
  Οι γκουρού σήμερα στην Ινδία συμπεριφέρονται σαν σκλάβους στους Ευρωπαίους-Αμερικάνους που πάνε να «φωτιστούν», το λένε εκδίκηση για την αποικιοκρατία των Άγγλων. Με την ελεύθερη αγορά στα τρόφιμα λιμοκτονούν 2.000.000 παιδιά στην Ινδία. Άρα στο μέλλων θα πουν μας φάγατε την τροφή, τώρα θα φάμε τα χοντρά παιδιά σας εμείς.

  Από την Ελλάδα για την Κίνα υπάρχουν δύο δρόμοι ο ένας είναι ο νότιος μέσω Αφγανιστάν-Πακιστάν-Ινδίας, ο γνωστός δρόμος του Μεταξιού, και ο άλλος είναι από βόρεια μέσω Ρωσίας-Τουρκμενιστάν-Καζακστάν, από αυτών ήρθαν οι Μόγγολοι στην Τουρκία.

  Αν θέλει κάποιος να κοιτάξει σοβαρά μία προφητεία που εκπληρώνεται τώρα είναι αυτή που λέει ότι η Σιβηρία θα γεμίσει εποίκους Κινέζους που ψάχνουν γυναίκα και σε μία νύχτα θα γίνει κινέζικη επαρχία, χωρίς πόλεμο.

  Μου αρέσει!

  1. Ακριβώς η πείνα και η δυστυχία είναι κακός σύμβουλος και εύκολα ένας εξαθλιωμένος λαός γίνετε μάζα και μπουλούκι.
   Εδώ ο «περιούσιος χριστιανικός ελληνικός λαός» γεμίζει γήπεδα μπουλουκιδόν και συμπεριφέρετε ως άγριος απολίτιστος φονιάς,φαντάσου οι πεινασμένοι και οι εξαθλιωμένοι που έχουν και αιτία να είναι έτσι.

   Μου αρέσει!

   1. Χαχαχαχαχα,το μπουλουκιδον μου αρεσε,χαχαχαχα!!!

    Εδω να δεις τι εγινε με το ποδοσφαιρο χθες,στην Ολλανδια.
    Να δεις τους ηρεμους ολλανδους να σου γινονται ξαφνικα καφροι,να τραγουδανε να τσιριζουν….σηκωθηκα και πηγα στην εξοχη για να μην ακουω.

    Δωστε στο λαο μπυρα και ποδοσφαιρο….και την αποβλακωση την εχεις σιγουρη.

    Μου αρέσει!

   2. Το να τρώνε στην Ινδία νεκρούς ανθρώπους, πίτες από αγελαδινή κοπριά και έντομα είναι παράδοση, δεν είναι εξαθλίωση. Στην Ινδία πάντα πεινούσαν και είχαν προβλήματα και οι πολιτικές επιλογές της Ινδικής κυβέρνησης έφεραν τώρα χειρότερη πείνα.

    Το πρόβλημα είναι ότι αυτοκριτική κάνουν μόνο οι χριστιανοί. Οι άραβες και οι ινδοί εύκολα κατηγορούν τους ευρωπαίους για την δυστυχία τους, δεν αναρωτιούνται ποτέ μήπως φταίνε οι δικοί τους. Οι αφρικάνοι κατηγορούν την ευρώπη για την πείνα τους γιατί δεν δεχόμαστε να τρώμε μεταλλαγμένα αγροτικά προϊόντα.

    Μου αρέσει!

 13. Καί ποιός σοῦ εἶπε βρέ Xoirosima ὅτι δέν γνωρίζουμε γιά τίς χριστιανικές βαρβαρότητες;
  Σοῦ συνιστῶ,ἄν γνωρίζης καλά Ἀγγλικά,νά ἀγοράσης ἀπό τό Amazon μέ 19,05 Εὐρώ
  τό καταπληκτικό βιβλίο:The boomer bible,a testament of our times,by R.F LAIRD καί θά δῆς ὅτι θεωροῦνται οἱ Ἕλληνες ὡς λιγότερο βάρβαροι.
  Μπορεῖς νά τό βρῆς καί στό google καί νά διαβάσης γιά ὅλα τά ἔθνη. Μέχρι πρότινος δύσκολα μποροῦσε νά τό βρῆ κανείς,διότι σαρκάζει καί λοιδωρεῖ ὅλα τά ἔθνη.

  Μου αρέσει!

   1. Ολυμπιάδα να διαφωνείς στα λεγόμενα μου το δέχομαι και το θεωρώ λογικό.
    Το να βγάζεις συμπεράσματα για πράγματα που δεν είπα αλλά να τα γράφεις ως δικά μου λεγόμενα το μόνο που έχω να πω είναι κρίμα.

    Μου αρέσει!

   2. Χοιροσήμα,

    Εάν έως τώρα, κατάλαβες οτι διαφωνούμε μαζί σου λέγοντας οτι οι Χριστιανοί είναι ανώτεροι, έ δεν διαβάζουμε τα ίδια πράγματα εδω μέσα. Η διαφωνία μας είναι οτι ο τρόπος εφαρμογής της θρησκείας του Μωαμεθανισμού είναι υποκριτικός ως προς τα πολιτικά δικαιώματα των ανθρώπων και ειδικά των γυναικών, οτι έχουνε δόγματα εχθρικά ως προς τους αλλόπιστους, και οι θρησκευτικοί τους ηγέτες είναι δικτάτορες του Κορανίου. Εγώ διαβάζω προσεχτικά τί γράφεις εσύ, καλό είναι να διαβάζεις και εσύ προσεχτικά την άλλη άποψη και να προβληματιστείς ως προς την αυξανόμενη εγκατάσταση ισλαμικών πληθυσμών στις Δυτικές κοινωνίες.

    Μου αρέσει!

 14. Nancy,
  τό Οtranto εἶναι στήν Μεγάλη Ἑλλάδα(Puglia,νότιος Ἰταλία) καί εἶναι ἡ ἑλληνική ἀποικία Ὑδρούς,Ὑδροῦντος-Ὀτράντο.
  Εἶναι πολύ ὄμορφη μικρή πόλις πού μυρίζει Ἑλλάδα.

  Μου αρέσει!

 15. οι προφητείες είναι για ψυχοθεραπεία των δυστυχισμένων.
  Κάτι σαν τον Καραγκιόζη που φαινόταν εξυπνότερος των Τούρκων και τον Μπαρμπαγιώργο που τους έδερνε. Και όλα αυτά μετά το 1897 με τον ατυχή πόλεμο.
  Προφητείες για την κόκκινη μηλιά δεν υπήρξαν προ της αλώσεως.
  Όλ΄αυτά είναι για τους αφελείς.

  Μου αρέσει!

 16. Άνοιξες μια μεγάλη πόρτα. Την ίδια την πόρτα της ύπαρξης. Περιμένω να δω εάν θα το πας σωστά, που πιστεύω ότι θα το κάνεις γιατί το ξεκινάς πολύ σωστά. Είσαι φάρος κυρία μου, όποια και αν είσαι.

  Μου αρέσει!

   1. Ακριβώς. Πρέπει να έχει συνέχεια. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ελπίζω η Ολυμπιάδα να μην μας απογοητεύσει. Δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα άλλωστε.
    @Μαρίνα: Στο προαιώνιο ερώτημα, τι κάνουμε εδώ. Γιατί υπάρχουμε. Γνώθι σ’ εαυτόν.

    Μου αρέσει!

 17. Οι δύο πύλες στις Ινδίες που σφράγισε ο Μέγας Αλέξανδρος, λέγεται ότι ήταν οι «πόρτες» εισόδου και εξόδου του Αδη. Ο Αλέξανδρος έφτασε μέχρι το σημερινό Αφγανιστάν καθώς αποστολή του ήταν να κλείσει αυτές τις πύλες. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα πάρα πολλοί άνθρωποι σε χωριά του Αφγανιστάν που επικαλούνται ότι είναι απόγονοι των Ελλήνων από την εποχή εκείνη.
  Σύμφωνα με την συγκεκριμένη βιβλιογραφία «όταν οι πύλες ανοίξουν ξανά, τότε θα επιστρέψουν στη γη οι φυλές των Γωγ και Μαγώγ και θα ελευθερωθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλησε να «κλειδώσει» στον Αδη, ο Μέγας Αλέξανδρος»
  Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αν πράγματι ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε μέχρι την άλλη άκρη της γης για να κλείσει τις πύλες, με το φυσιολογικό νόμο της ζωής και της καθημερινότητας (ότι τα πάντα ρει), κάποια στιγμή οι πύλες θα ανοίξουν.
  Και ίσως τότε δούμε και ζήσουμε πράγματα και καταστάσεις που οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας θα μοιάζουν με καρτούν, μπροστά στην πραγματικότητα…

  Μου αρέσει!

  1. Εσύ πιστεύεις ότι οι μιαρές φυλές είναι κάπου κλειδωμένες;
   Ή μήπως πιστεύεις ότι εάν είναι «σαυρόμορφοι» οι δρακουλένιοι θα ήταν πιο άγριοι από τα οϊγουρικά κτήνη; (hint)
   Προσωπικά πιστεύω ότι έχουν «βγει» παγανιά εδώ και αιώνες. Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο και εμείς προσπαθούμε να βρούμε θρησκευτικούς μανδύες και πολιτιστικές δικαιολογίες.

   Μου αρέσει!

 18. Το λυκο τον βλεπουμε,τον ντορο ψαχνουμε.Τι σχεση εχουνε τωρα τουρκοι,σαρακινοι,σταυροφοροι,κλπ. δεν καταλαβα.Αν πουνε ολοι αυτοι αυριο,ναι διαπραξανε γενοκτονια οι προγονοι μας,τι αλλαζει?Οι σημερινοι δημιοι θα μας χαρισουν?Μην περιμενετε να σας χαριστει τιποτα και απο κανεναν.Η περνεις μονος σου αυτο που σου αξιζει η παρακαλας για παραταση φυτοζωης.

  Μου αρέσει!

  1. Βασιλη,
   η αναγνωριση των κριμματων σαν τετοια,υποτιθεται οτι συμπεριεχει και την αποφαση της αποκαταστασης,της μετανοιας δηλαδη και της αλλαγης πορειας.

   Στις τελευταιες δυο προτασεις σου συμφωνω απολυτα.

   Μου αρέσει!

 19. ΜΕΓΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ

  «……………………..

  Από των πολλών μου αμαρτιών, ασθενεί το σώμα, ασθενεί μου και η ψυχή, προς σε καταφεύγω την Κεχαριτωμένην, ελπίς απηλπισμένων, συ μοι βοήθησον.

  Δέσποινα και μήτηρ του Λυτρωτού, δέξαι παρακλήσεις, αναξίων σων ικετών, ίνα μεσιτεύσης προς τον εκ σου τεχθέντα. Ώ Δέσποινα, του κόσμου γενού μεσίτρια.

  ………………….»

  Από τούς πιό κατανυκτικούς καλι ωραίους επίκαιρους Ψαλμούς.

  Μου αρέσει!

  1. Ιανε,
   Η ωραιοτερη προσευχη στην Παναγια,ειναι κατ’ εμε τουλαχιστον,η «Ασπιλε,Αμολυντε,αφθορε,Αχραντε,Αγνη Παρθενε Θεονυμφε Δεσποινα….»
   Δακρυζουν τα ματια μου οταν καθημερινα Την επικαλουμαι.
   Οταν στα εξη μου χρονια εχασα τους γονεις μου,ο δασκαλος στο σχολειο,με πηρε ιδιαιτερα κι αφου μ’αγκαλιασε,μου ειπε τρυφερα οτι η μητερα σου ειναι τωρα η Παναγια.Και ειναι,το ενιωσα πολυ ζωντανα σε ολη την διαρκεια της ζωης μου.Ανατριχιαστικα ζωντανα.

   Μου αρέσει!

   1. Η ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΣ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕ ΦΥΛΑΤΤΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗΝ ΤΗΣ

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΝΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ.

    «……………………

    Απόστολοι εκ περάτων, συναθροισθέντες ενθάδε, Γεθσημανή τω χωρίω, κηδεύσατε μου το σώμα, και συ, Υιέ και Θεέ μου, παράλαβέ μου το πνεύμα.

    Ο γλυκασμός των Αγγέλων, των θλιβομένων η χαρά, χριστιανών η προστάτις, Παρθένε Μήτηρ Κυρίου, αντιλαβού μου και ρύσαι, των αιωνίων βασάνων.

    Και σε μεσίτριαν έχω, προς τον φιλάνθρωπον Θεόν, μη μου ελέγξη τας πράξεις, ενώπιον των Αγγέλων, παρακαλώ σε, Παρθένε, βοήθησόν μοι εν τάχει.

    Χρυσοπλοκώτατε πύργε, και δωδεκάτειχε πόλις, ηλιοστάλακτε θρόνε, καθέδρα του Βασιλέως, ακατανόητον θαύμα, πως γαλουχείς τον Δεσπότην.»

    Μου αρέσει!

   2. Ιανε,

    Δεν ξερω ποιος η ποια εισαι, αλλα σε αγαπω πολυ για ολους αυτους τους πανεμορφους υμνους.

    Πολυ λιγο γνωριζω απο Ελληνικη Ορθοδοξη Εκκλησια.Εδω βρηκα μια Ρωσικη Ορθοδοξη,αλλα η Δοξολογια γινεται στα Ρωσικα.

    Να εχεις εσυ και η δικοι σου,αλλα και ολοι οι ανθρωποι,εχθροι και φιλοι, την του Θεου ειρηνη.

    Για δε την Ελλαδα μας «Ο Θεος εχει βαλλει την υπογραφη Του για την Ελλαδα και ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ».

    Μου αρέσει!

   3. ΣΟΥ ΑΝΤΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΨΑΛΜΟΥ-

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΝΩΝΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ.

    «…………..

    Διάσωσον, από κινδύνων, τους δούλους σου, Θεοτόκε, ότι πάντες μετά Θεόν, εις σε καταφεύγομεν, ως άρρηκτον τείχος και προστασίαν.

    Eπίβλεψον, εν ευμενεία, πανύμνητε Θεοτόκε, επί την εμήν χαλεπήν του σώματος κάκωσιν, και ίασαι της ψυχής μου το άλγος.

    ……………»

    Μου αρέσει!

   1. Ιδρύοντας πόλεις και βασίλεια (Βακτριανή – Σογδιανή) κι εξελληνίζοντας την κεντρική Ασία (θυμάσαι τους τεράστιους ελληνιστικούς βούδες που ανατίναξαν οι «ταλιμπάν»;), έλεγξε το πέρασμα της οδού του μεταξιού στο Αφγανιστάν κι απέκλεισε επιδρομές βάρβαρων φυλών προς δυσμάς. Τα ορεινά περάσματα του Αφγανιστάν, ακόμα και τώρα, είναι τόσο στενά κι απόκρημνα που παίζουν κυριολεκτικά τον ρόλο πυλών, ανάμεσα στην ανατολική και κεντρική Ασία. (Γι’ αυτό και η πρεμούρα του ΝΑΤΟ για τις αερομεταφερόμενες μονάδες).

    Επίσης, έθεσε υπό τον ελέγχό του και το πέρασμα ανάμεσα στον βόρειο και τον νότιο Καύκασο, την μοναδική δίοδο απο βορά προς κεντρική Ασία και την περιοχή της Κασπίας. (Άλλη «πύλη» κι αυτή!)
    Θυμάσαι το περίφημο «τούνελ», απ’ όπου ξεμπούκαραν οι Ρώσσοι στην Οσσετία κι έκαναν τον Σαακασβίλι να τρώει την γραβάτα του; ΑΥΤΟ!
    (Ποιοι ζούσαν βορείως του τούνελ, να το βρεις μόνη σου. Έξυπνο κοριτσι είσαι.)

    Το ίδιο ακριβώς που έκανε ο Αλέξανδρος -απ’ την ανάποδη- επιχειρούν τώρα οι αμερικάνοι.

    Υ.Γ. Δεν νομιζω πως η «μέση γη» του Τόλκιν συμβολίζει την μεσόγειο. Μαλλον, θα έλεγα, πως πρόκειται για την κεντρική Ασία, την επονομαζόμενη και Heartland του πλανήτη, που όποιος την ελέγχει, αυτός ελέγχει και τον πλανήτη.

    Πρόκειται για αγγλική θεωρία, που διατυπώθηκε την εποχή του Τόλκιν κι ήταν πολύ δημοφιλής στην αποικιοκρατική ιντελιγκέντσια των κοκκινόκωλων. Ο Τόλκιν ήταν πιστός βρετανός υπήκοος, άρα και αποικιοκρατικού φρονήματος (λέγεται μαλιστα πως είχε υπηρετήσει και στην «υπερεσία»). Αγαπούσε άλλωστε πολύ τον Κίπλινγκ, τον κατ΄εξοχήν ιδεολογικό καταξιωτή κι απενοχοποιητή της αποικιοκρατίας.

    Heartland Theory is a geopolitical hypothesis, proposed by British geographer Halford Mackinder during the first two decades of the twentieth century, that any political power based in the heart of Eurasia could gain sufficient strength to eventually dominate the world.

    http://www.google.com/search?hl=en&newwindow=1&safe=off&client=firefox&rlz=1R1DVFC_el___GR345&&sa=X&ei=_WcxTJrWMaKHOIHAyOgB&ved=0CE8QBSgA&q=heartland+GEOPOLITICS&spell=1

    Οι ελληνικοί υπότιτλοι είναι μάλλον έμμεση αναφορά στον Αλέξανδρο κι όχι σε μας. Δεν μας έχουν και σε μεγάλη εκτίμηση άλλωστε.

    Μου αρέσει!

   2. Εεεεεε….
    Εσύ συνυπολογίζεις κι άλλους παράγοντες!

    Εγώ είμαι, ας πούμε, πιο πεζή, πιο μύωψ, πιο «άπιστος Θωμάς». Βασίζομαι μόνον σ΄εκείνα, στα οποία έχω ήδη βάλει το δαχτυλάκι μου κι έχω διερευνήσει δια της αφής και του ψαχουλέματος. Χωρίς να απορρίπτω και τ’ «άλλα», εν τούτοις δεν βασίζω συμπεράσματα σε κάτι που δεν έχω «ψαύσει». Μόνον εικασίες.

    Άλλωστε δεν γίνεται να συμφωνούμε και στα πάντα. Ας διαφωνούμε και σε κάτι, ωρέ συναγωνίστρια! 😉

    Μου αρέσει!

   3. Όχι καλέ!
    Γιατί να το κάνω επίτηδες;
    Απλώς να… Είμαι ανασφαλής.

    Και να πετάω ξέρω και να κολυμπάω.
    Προτιμώ όμως το περπάτημα στην ευρύστερνη γαία.
    😉

    Μουτς!

    Μου αρέσει!

   4. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(εκδ.Λιβανη)
    ….Είδαμε άνδρες με κεφάλι σκύλου και ανδρες ακέφαλους που είχαν τα μάτια και το στόμα τους στο στήθος,είδαμε άνδρες με εξι χέρια,αλλους με κεφάλι ταυρου,αλλοι πάλι ηταν τριχωτοί σαν γίδες και ειχαν κεφάλι σαν του λιονταριού.Υπηρχαν ζωα κάθε ειδους με πολύ παράξενη όψη…… ..Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ υπεταξε πλειαδα εθνων. Τους τετράγουρους,μονόκερους,σικίονες,κανζήτες,σκεβρυώτες,εβρίδες,οχλούς σαρακηνούς,εξάμαρους,Εξαχειρες πολύποδες,δελήμες,λυκοκέφαλους,σκυλοκέφαλους,κατωδάχτυλους,εξάσειρους,ερπετογητευτέςελεδαντοποδους,λοκομιτες,κ.α……. ..Ετσι ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ έκλεισε μέσα εικοσι δυο βασιλιάδες με τους υπηκόους τουςπέρα απο τα βορεια σύνορα,πέρα απο τις πύλες πού ονόμασε ΚΑΣΠΙΕΣ και τα βουνά πού είναι γνωστα σαν Στήθη……

    Μου αρέσει!

 20. Όταν η Ευρώπη γνώρισε τις μογγολικές επιδρομές (Τζένγκις Χαν), κατά τον 13ο αιώνα, έφριξε απ’ την πρωτόγνωρη βαρβαρότητα. Παρά την επιβαρυμένη (με συνεχείς πολεμικές συγκρούσεις κι ακραία βία) ιστορία που είχε από την αρχαιότητα, η Ευρώπη δεν είχε ξαναγνωρίσει τέτοιας μορφής και τέτοιας έκτασης βία. Η φρίκη των λαών της συνοψίζεται στην περίφημη φράση, «απ’ όπου περνούν οι μογγόλοι, χορτάρι δεν ξαναφυτρώνει!», που έμεινε σαν παροιμία, στους ευρωπαϊκούς λαούς.

  Η Κίνα πάλι, για ν΄απαλλαγεί απ’ τους μογγόλους, έχτισε το Σινικό Τείχος! Σκεφτείτε… Σε ποιά εποχή, με τι πρωτόγονα μέσα, τι κόπους, τι θυσίες, σε τι τεράστιες αποστάσεις έφραξαν τα πανύψηλα κι απόκρημνα εκείνα βουνά… Φανταστείτε το μέγεθος της απελπισίας που τους ώθησε σε τέτοιο τιτάνιο έργο!

  Οι μογγόλοι λοιπόν, το φόβητρο ανατολής και δύσης, το πιο βάρβαρο και παράλογα βίαιο έθνος που γνώρισε η Ευρασία, έδιωξε κι εξόρισε απ’ την Μογγολία, την (επίσης μογγολική) φυλή των τούρκων ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΑΚΡΑΙΑ ΒΙΑ ΚΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!!!

  Περιφερόντουσαν, για 10ετίες, στην κεντρική Ασία, διωγμένοι απ’ όλους, μέχρι που οι πονόψυχοι Πέρσες τους επέτρεψαν να εγκατασταθούν στα εδάφη τους. Αφού λοιπόν συνήλθαν απ’ την μακροχρόνια τρεχάλα και λίγδωσε το αντεράκι τους, πλούτισαν, μορφώθηκαν, δικτυώθηκαν, ανήλθαν σε αξιώματα, κατέλαβαν την εξουσία απ’ τα μέσα, προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ, το επέβαλαν ως μοναδική θρησκεία του -μέχρι τότε ανεξίθρησκου- περσικού κράτους κι άρχισαν να κατασφάζουν τους… Πέρσες, επειδή οι «αφιλότιμοι» ήταν άπιστοι, γκιαούρηδες, Ζωροάστρες και δεν εννοούσαν να δουν το φως το «αληθινό»!

  Τα υπόλοιπα τα γράφουν όλα τα βιβλία της Ελληνικής (δυστυχώς) ιστορίας.

  Όποιος έχει ασχοληθεί λιγάκι πιο σοβαρά με το θέμα, ξέρει καλά πως αυτά που έκαναν και κάνουν εξακολουθητικά, διαχρονικά, εκ πεποιθήσεως και πάντα εν ψυχρώ και βάσει σχεδίου οι Τούρκοι, δεν τα έχει κάνει κανένας άλλος λαός στην γνωστή ιστορία. Ο δε λυσσασμένος σαδισμός κι η «δημιουργική», διαστροφική φαντασία που επιδεικνύουν κατά την εξόντωση των θυμάτων τους, δικαιολογεί μια χαρά την κατάταξή τους ανάμεσα στα «βδελυρά έθνη».

  Όχι, δεν είναι όλοι οι λαοί ίδιοι.
  Όλοι οι λαοί έχουν ζήσει τις σκοτεινές στιγμές τους, αλλά κανένας άλλος λαός δεν κάνει, συνέχεια, επί αιώνες, αδιαλείπτως, εκ παραδόσεως, πράγματα που να σαλεύει ο νους του ανθρώπου, και ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!

  Μου αρέσει!

 21. Σωστά.Μάστιγα εἶναι καί εἶναι ἡ κατάρα ἐγκατεστημένη δίπλα μας.
  Ὁταν ἔπρεπε νά ἀντιμετωπίσουν τούς Δυτικούς,στήν Πελοπόννησο κατά τήν διάρκεια τῆς Τουρκοκρατίας,ὑπολόγιζαν πόσοι Εὐρωπαῖοι ἦταν γιά νά κουβαλοῦν καί τά ἰσάριθμα….παλούκια,καί αὐτοί τώρα τούς θέλουν στήν Εὐρώπη!Φαίνεται τούς ἄρεσε τό παλούκωμα.

  Μου αρέσει!

  1. Κοριννα,

   Οι Ευρωπαιοι δεν εχουν ΙΔΕΑ απο ιστορια,εκτος απο τις σταυροφοριες που οι ιδιοι εκαναν και τα εγκληματα γενικα που οι ιδιοι εκαναν και σκυβουν διαρκως το κεφαλι-γεματοι τυψεις-παραχωρωντας εδαφος και δικαιωματα σε ολη την ισλαμικη βαρβαρια που εισβαλλει μαζικα στα εδαφη τους.

   Καποτε μια γνωστη μου ολλανδεζα,πτυχιουχα ανωτατης(!!!!) σχολης,σε μια συζητηση μου ειπε:»Δεν μπορω να καταλαβω,πως οι τουρκοι εγιναν μουσουλμανοι,αυτοι καποτε ηταν χριστιανοι.Εχω δει τις εκκλησιες τους,οταν τους επισκεφθηκα»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Αισθανθηκα ενα ζεστο κυμα ν’ανεβαινει απ’την καρδια μου στο κεφαλι κι οταν εφθασε εκει,με θολωμενα τα ματια,ζητησα συγνωμη,μπηκα στο μπανιο κιεριξα παγωμενο νερο στο προσωπο μου,για να μην πλακωσω στα χαστουκι το καημενο το ξανθο το βοδι.

   Μου αρέσει!

 22. Βλάντ Γ΄ Τσέπες (Vlad III Ţepeş) ή αλλιώς Βλάντ Ντράκουλα (Vlad Dracula), ο γυιός του Δράκου, ο διασημότερος Βλάχος της Ιστορίας, ο απόλυτος Ευρωπαίος Ήρωας:

  http://eglima.blogspot.com/2006/10/vlad-tepes-o-i.html

  http://eglima.blogspot.com/2006/10/vlad-tepes-o-ii.html

  Αλλά οι Ευρωπαίοι είναι διάσημοι για την αχαριστία τους…

  Μου αρέσει!

 23. «Έθνος = Γέννα, γενιά, γένος»

  ΛΑΘΟΣ! Το «έθνος» προέρχεται από το «έθος» = συνήθεια. Εξ ου και «ηθος»- «έθιμο». Το «nation» = «Γέννα, γενιά, γένος». Αλλά άλλο ελληνικά κι άλλο λατινικά- αγγλικά- γαλλικά κλπ βαρβαρικά.

  Μου αρέσει!

 24. Δυστυχως γι αυτους τους Μογγολους -Τουρκους «κατεκτησαν» κι ΕΜΑΣ!Τους Ελληνες!Κι ηταν και πολλα τα ατιμα τα χρονια -400!!!
  Και αναγκαστικα σαν καταχτητες ΖΗΣΑΝ μαζι μας και κατακτηθηκαν !!!!.Οπως οι Ρωμαιοι που τους δωρισαμε ΓΡΑΦΗ ,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ κλπ.
  Ποσοι ειν οι Τουρκοι σημερα;Βγαλτε 20 -25 εκατ. Κουρδους (αρχεγονος λαος της Μ.Ασιας)Αλλα 20 εκατ.με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ριζα λογω προσμιξεων κλπ.Ελαχιστες λεξεις ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ υπαρχουν -οι περισσοτερες ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΙΖΑ (κ.Ν.Σαρρης)

  Ησυχαστε ! Τον τελευταιο λαο που θα θελαν να ξανακατακτησουν ειμαστε εμεις !
  Παραλιγο να τους εξαφανισουμε -αφομοιωσουμε ΠΛΗΡΩΣ. Και το γνωριζουν και το φοβουνται…
  Αρα μη φοβαστε ,δεν υπαρχουν βρωμικοι λαοι.Τις βρωμερες ηγεσιες να πολεματε!!Χoirosima !!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s