Δεν την γλυτώνουμε (την πτώχευση) Πρωθυπουργέ μου, δεν την γλυτώνουμε.

Ενώ τα ΜΜΕ μούγγα στην στρούγγα για τα spreads (όχι της Megan Fox), αυτά εσίως έχουν φτάσει τις 1100 μονάδες (όπως αναφέρει το Σοφοκλέους 10)πράμα που σημαίνει αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα, σε τρία χρόνια που τελειώνει η στήριξη ΔΝΤ και ΕΚΤ, ΠΑΛΙ δεν θα μπορούμε να δανειστούμε, λόγω των υπερβολικών επιτοκίων που έχει η διαφοροποίση και εκτίναξη (1100) των Ελληνικών spreads σε σχέση με τις Γερμανικές μονάδες βάσης. Το μόνο που θα έχετε καταφέρει Πρωθυπουργέ μου με τη πολιτική σας θα είναι να φαληρίσετε την Χώρα με μεγαλύτερο χρέος (πάνω από 300 δις ευρώ) από αυτό που είχε πριν την «στήριξη» του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Δηλαδή με άλλα λόγια σε τρία χρόνια:

 • θα μας έχετε γονατίσει στους φόρους
 • θα έχετε πληρώσει αδρά τους τοκογλύφους και
 • θα επαναλάβετε τα λόγια του Τρικούπη «δυστυχώς» επτωχεύσαμεν.

Και ως μη οικονομολόγος αλλά καχύποπτος Έλληνας αναρωτιέμαι …

Δια ποίον λόγον εζητήσατε την οικονομικήν στήριξην (όπως θα έλεγε και ο παππούς σας) από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ???

CDS στα ύψη, ΓΔ στον πάτο

xaaaxΠάνω από τις 1100 μονάδες συντηρήθηκαν τα CDS την Παρασκευή, την ώρα που ο ΓΔ βούλιαζε ακόμη χαμηλότερα ακολουθώντας αντίθετη κίνηση τόσο από αυτά όσο και από τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων.

Με τη χώρα να έχει υποβαθμιστεί βάναυσα από τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης και με τα CDS να δείχνουν πιθανότητα πτώχευσης της τάξης του 67%, το ΧΑ δεν είχε και πολλούς συμμάχους στο πλευρό του στο τελευταίο διάστημα, ώστε να έχει ελπίδες να αποφύγει την κατάρρευση. Τον Ιούνιο κατέγραψε το πρώτο σημαντικό βραχυπρόθεσμο ράλι μετά το Μάρτιο, το οποίο, μέχρι στιγμής, δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από το να δημιουργήσει μία μεσοπρόθεσμη πλάγια κατάσταση στον ορίζοντα του ενός μήνα. Το ΧΑ είναι υποτιμημένο όσο ποτέ, τόσο με βάση τα τεχνικοστατιστικά μοντέλα όσο και με βάση το p/e. Ωστόσο αυτό δε συνεπάγεται ότι η άνοδος θα έρθει αν δεν υπάρξει η απαραίτητη παρέμβαση, κάτι που προς το παρόν δεν έχουμε δει.

 

Με τις ελληνικές τράπεζες να έχουν, επίσης, υποβαθμιστεί, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει την ανάγκη ενεργοποίησης του υπόλοιπου του πακέτου στήριξης τους και με διεθνείς αναλυτές και Ευρωπαίους ιθύνοντες να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αίτησης για δεύτερο πακέτο στήριξης από την Ελλάδα, με στόχο την προστασία του τραπεζικού της κλάδου, είναι λογικό οι τραπεζικές μετοχές να υποβάλλονται σε εξαιρετικά σκληρή δοκιμασία και να παραμένουν εκτός της λίστας των επιλογών των μεγάλων χαρτοφυλακίων, με εξαίρεση εκείνα που χρησιμοποιούν τη θέση τους στο ελληνικό χρηματιστήριο για διαφορετικούς από τους αμιγώς επενδυτικούς λόγους.

 

Το διεθνές περιβάλλον αποτελεί ένα ακόμη εμπόδιο για μία θετική πορεία του ΧΑ, καθώς σε μία φάση που η θετική του συσχέτιση με τους διεθνείς δείκτες φαίνεται να αρχίσει να αποκαθίσταται, αφού πρώτα έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών, η διεθνής αγορά μετοχών κινείται κάτω από τη σκιά μίας ενδεχόμενης δεύτερης μεγάλης ύφεσης, με επίκεντρο, αυτήν τη φορά, το κρατικό χρέος και με την προοπτική της μετατροπής και πάλι σε μία νέα τραπεζική κρίση. Τη διεθνή αστάθεια αυξάνει η πιθανότητα η Κίνα να μην καταφέρει να αντιμετωπίσει γρήγορα μία φούσκα δανείων και μία φούσκα στην αγορά κατοικίας της, με το φόβο για μία οικονομική πυρκαγιά με πολλά μέτωπο να μεγαλώνει και τα διεθνή χρηματιστηριακά σύννεφα να πυκνώνουν.

 

Όσον αφορά τη μηχανική τεχνική ανάλυση του 3F2010, ο ΓΔ βαθμολογείται αρνητικά ως προς τη μεσοπρόθεσμη τάση του για 12 διαδοχικές εβδομάδες, ενώ βαθμολογείται αρνητικά ως προς τη μακροπρόθεσμη τάση του από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Την Τετάρτη βαθμολογήθηκε αρνητικά και η βραχυπρόθεσμη τάση του, σύμφωνα με το 3FVIP.com, μετά από ένα σερί 9 διαδοχικών θετικών βαθμολογιών.

16 σκέψεις σχετικά με το “Δεν την γλυτώνουμε (την πτώχευση) Πρωθυπουργέ μου, δεν την γλυτώνουμε.”

 1. Βρε παιδιά, πού είναι το πρόγραμμα οικον. ανάπτυξης που ευαγγελιζόσασταν λίγο πρίν τις εκλογές?
  Η πράσινη μόνο σας μάρανε? Αν ναί, τότε ας μαραθείτε με τις ευχές μας.

  Μου αρέσει!

 2. «… o Παναγιώτης Γεννηματάς, επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει από τον Μάρτιο, ενώ εκτιμά ότι η μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή για την χώρα ήταν η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.»

  http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=47341

  Πρόκειται , αγαπητοί, για κανονικό δωσιλογισμό του ΓΑΠ και τής συμμορίας του.
  Σα να έλεγε ο Μεταξάς ΝΑΙ το 1940, αντί του ιστορικού ΟΧΙ.
  Ο τύπος (ΓΑΠ) είναι νέςο Τσολάκογλου και τού αρμόζει η ίδια τύχη.

  1-1-4 και ένας νέος ανένδοτος είναι η μόνη προοπτική διεξόδου από το κλουβί με τις τρελές που μάς πέταξε ο Άβερελ.

  Μου αρέσει!

 3. Τό σωστό σύνθημα εἶναι τό :Πάρ΄τήν μάνα σου καί μπρός,δέν σέ θέλει ὁ λαός,πού φώναζαν γιά τόν Κωνσταντῖνο καί ὁ ὁποῖος,μοιάζει καλλίτερος τοῦ ΓΑΠ.Ἐκεῖ ἔφθασε τό πρᾶγμα.

  Μου αρέσει!

  1. το άρθρο ήταν περισσότερο στο ότι πάμε κατά διαόλου αλλά μια και από ότι βλέπω τα περισσότερα σχόλια είναι από παλαιολιθικούς σαν και μένα, να μερικά συνθήματα εκείνης της εποχής:

   – Δη μο κρα τία, σώσε την Ελλάδα, Πα πα νδρέ ου (ΕΚ, ΓΑΠ, Πλατεία Κλαυθμώνος 1966)
   – 114, πάρε θέση βασιλιά (ΕΚ, ΕΔΑ)
   – δεν σε θέλει ο λαός, παρ τη μάνα σου και μπρός, (ΕΚ, ΕΔΑ)
   – Πα πα νδρέ ου, (ΓΑΠ, 1965, τα ψέλνει στον «Άνακτα» και στους αποστάτες)
   – να σπουδάσουν οι φτωχοί (ΕΔΑ)
   – Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας (ΕΔΑ)
   – Έξω η γκεσταπίτισσα (Λαμπράκηδες, Ιουλιανά ’65)
   – η Αυλή να μαντρωθεί (ΕΔΑ ’65)
   – πέτρο _αλάκα, ήρθαμε για πλάκα (ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, για Γαρουφαλιά, μεταγενέστερο, 1974)
   – κλπ κλπ 🙂

   Μου αρέσει!

 4. Συνεχίζω Nancy,διότι κάτι ἔγινε καί ἔφυγε τό ὅλο πρᾶγμα.
  Γιατι σᾶς χαντακώνω;ἄν ἐννοῆς τήν ἡλικία, ἐγώ δέν εἶμαι καθόλου παλαιολιθική.Ὁ κύριος ἄς εἶναι ὅτι θέλει.Ἁπλῶς πάσχω ἀπό τό σύνδρομο τοῦ Peter Pan.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s