Α. Φραγκουδάκη-Θ. Δραγώνα, Χ. Νικοπούλου-Ε. Νικόπουλος: Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων;

https://i1.wp.com/3.bp.blogspot.com/_VqUlJz7GWj8/TAtaMlSjg6I/AAAAAAAAAn8/IUZDpt9Qlp4/s1600/%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7.jpg

σσΟ: Το πρόσωπο, είναι ο καθρέφτης της ψυχής!

Η Άννα Φραγκουδάκη, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η κυρία που μαζί με τη Θάλεια Δραγώνα υλοποίησαν στη Θράκη το πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων. Η κυρία αυτή «αισθάνθηκε την ανάγκη» να παρέμβει στο θέμα που δημιουργήθηκε με τη Χαρά Νικοπούλου με άρθρο της στα ΝΕΑ. Φυσικά, στο άρθρο δε γίνεται πουθενά λόγος για την αδικαιολόγητη υποχρέωση των Πομάκων και των Ρομά να διδάσκονται στα μειονοτικά σχολεία την τουρκική γλώσσα.

Η πομακική και η ρομανί, ως γνωστόν, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την τουρκική γλώσσα. Γιατί άραγε στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων δεν έγινε καμία μέριμνα διδασκαλίας και των άλλων μειονοτικών γλωσσών από τις κυρίες που το υλοποίησαν; Δεν έφτασαν τα 7, περίπου, εκατομμύρια ευρώ που κόστισε το πρόγραμμα μέχρι το 2007 για την έκδοση εγχειριδίων στις δύο αυτές γλώσσες; Δεν γνώριζαν ότι χρόνια τώρα οι τούρκοι -εκμεταλλευόμενοι βέβαια και τα λάθη και την αδράνεια των Ελληνικών κυβερνήσεων- προσπαθούν  να «εκτουρκίσουν» τις δύο αυτές μειονότητες; Δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από την σταδιακή αύξηση των τουρκοφρόνων στην περιοχή;

Ακόμη και από παιδαγωγικής απόψεως είναι απαράδεκτη η παράλειψη (;) αυτή. Αρκεί να σκεφτείτε ότι το παιδί μιας Πομακικής οικογένειας μιλάει στο σπίτι πομακικά, στο δρόμο ελληνικά, ενώ στο σχολείο μαθαίνει τουρκικά, ελληνικά και μια ξένη γλώσσα!!!

Αγαπητοί αναγνώστες, τα παραπάνω συνοψίζουν σε λίγες γραμμές το θέμα με τη Χαρά Νικοπούλου. Οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους εκεί, άλλοτε τρομοκρατώντας του Πομάκους και Ρομά και άλλοτε στέλνοντας τα παιδιά τους με υποτροφίες να σπουδάσουν στην άλλη πλευρά του ποταμού, ακόμη και στη Β/θμια εκπαίδευση. Όταν η Χαρά τους άνοιξε την Ελληνική αγκαλιά που φαίνεται ότι είχαν ανάγκη, αυτοί ανταποκρίθηκαν με θέρμη. Η Χαρά, όμως, έγινε αυτομάτως «κόκκινο πανί» για το προξενείο και τους εν Ελλάδι πράκτορές τους. Τα υπόλοιπα που η Α. Φραγκουδάκη μας λέει είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις» (αν όχι αμαρτίαις, σίγουρα πάντως πρόκειται για σημαντικές παραλείψεις)…

Ακολουθεί η απάντηση του Ε. Νικόπουλου στην Α. Φραγκουδάκη

ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ «Το να ακολουθείς και να κάνεις σήμερα βίωμά σου και τρόπο ζωής την ευσυνειδησία, τη φιλοπατρία, την αγάπη στο λειτούργημα που ασκείς και την υλοποίησή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σημαίνει εξ ανάγκης ότι υποκινείσαι από σκοτεινά, άδηλα και ταπεινά ελατήρια.
Το να μπαίνεις στην αίθουσα διδασκαλίας με τους μικρούς μαθητές σου και να δίνεις όλο σου το είναι, όλη σου την ψυχή για να τους μάθεις τα πάντα για την Ελλάδα και να τους μεταλαμπαδεύσεις τον ελληνικό Πολιτισμό, τις αθάνατες ελληνικές αξίες και ιδανικά, την ένδοξη ελληνική ιστορία, για να τους διδάξεις και γνωρίσεις όλους αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους και έχυσαν ποταμούς αίματος για να ζούμε και ν’ αναπνέουμε σήμερα ελεύθεροι μέσα σε μία δημοκρατική κοινωνία, υποδηλώνει ότι οι προθέσεις σου είναι άλλες, όχι αγνές, όχι αληθινές, όχι ειλικρινείς, χαρακτηρίζεσαι δε ως εθνικιστής, φασίστας και ακροδεξιός. Το ν’ αντιστέκεσαι με όλες σου τις δυνάμεις και όλα τα νόμιμα μέσα που έχεις σε όλους όσους θέλουν να αλλοιώσουν την εθνική ταυτότητα των μικρών μαθητών των μειονοτικών σχολείων και από Έλληνες Μουσουλμάνους να τους μετατρέψουν σε Τούρκους Μουσουλμάνους γενίτσαρους που θα προβαίνουν, άθελά τους, μέσα στην ελληνική επικράτεια, μέσα σε χώρους λατρείας και εκδηλώσεων όχι μόνον σε παραληρήματα ανθελληνικού μίσους, αλλά και σε άκρως φιλοτουρκικές εκδηλώσεις σημαίνει ότι ανήκεις σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και έχεις πολιτικές βλέψεις.Δυστυχώς, όμως, έτσι σκέφτονται ΜΟΝΟΝ οι στενόμυαλοι έλληνες πολιτικοί, που μέσα στη σκέψη τους δεν υπάρχει καμία άλλη λέξη πλην του Πολιτικού Οφέλους, του Κέρδους και του συμφέροντος με κάθε τίμημα και κάθε θυσία. Δεν χωράει ο νους των πολιτικών ότι το να είσαι Έλληνας, το να ζεις σαν Έλληνας, το να αγαπάς την πατρίδα σου και να υπακούς στο Ελληνικό Σύνταγμα, αναπτύσσοντας πολίτες με εθνική συνείδηση, είναι Χρέος όλων μας και δε σημαίνει ότι προσμένεις κάποιο πολιτικό όφελος και κέρδος. Η Χαρά Νικοπούλου είναι ελληνίδα ΔΑΣΚΑΛΑ, είναι εκπαιδευτικός, με βαθειά αγάπη για τους μαθητές της όπου κι εάν βρίσκονται αυτοί, προσηλωμένη ολοκληρωτικά στο εκπαιδευτικό της έργο και καθήκον. Η Χαρά Νικοπούλου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ καμίας πολιτικής ταμπέλας, γιατί δεν ανήκει πουθενά, παρά μόνον στην Ελλάδα και την ελληνική εκπαίδευση. Είναι η Ελληνίδα ΔΑΣΚΑΛΑ, με τη βροντερή φωνή και την καθάρια ψυχή, γαλουχημένη με τις αρχές και τα ιδανικά που της εμφύσησαν η ΔΑΣΚΑΛΑ μητέρα της και ο δικαστικός πατέρας της, τα οποία δεν είναι συνυφασμένα με τη θολότητα, την αθλιότητα και τη σκοτεινιά της πολιτικής.Η Χαρά Νικοπούλου έχει την αγάπη, το σεβασμό και την εκτίμηση ΟΛΩΝ των Ελλήνων και δεν έχει την ανάγκη καμίας πολιτικής επιβράβευσης ή πολιτικής σκέπης. Ανάγκη της και Άγχος της είναι να έχει την ΑΓΑΠΗ και τη Λατρεία των μαθητών της. Είναι το μέγιστο βραβείο για τον Έλληνα Δάσκαλο και αυτό το έχει απλόχερα, γεμίζοντάς την χαρά, ικανοποίηση και ηθική δικαίωση.
Η Χαρά Νικοπούλου είναι Ελληνίδα Δασκάλα, Ελληνίδα Εκπαιδευτικός και θα παραμείνει στην ψυχή και στην καρδιά όλων μας ως Δασκάλα και τίποτα άλλο, όσο και εάν για κάποιους αυτό είναι ακατανόητο».

Ευτύχιος Νικόπουλος

Εκπαιδευτικοί Λήμνου

15 σκέψεις σχετικά με το “Α. Φραγκουδάκη-Θ. Δραγώνα, Χ. Νικοπούλου-Ε. Νικόπουλος: Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων;”

 1. Πως γέμισε το Υπουργείο Παιδείας απ αυτές τις ασχημομούρες, ανέραστες αντρογυναίκες?
  Και πως διατηρούνται στις θέσεις τους όταν δεν έχουν ούτε πτυχία ισότιμα με τον απλών δασκάλων και καθηγητών, όπως η Δραγώνα?Τι ρόλο παίζει αυτή η Μπιλντεμπεργκ-Διαμαντοπούλου?

  Μου αρέσει!

 2. Οία η μορφή,τοιάδε και η ψυχή.Των κοράκων κράζουν.Ξερά κουκιά δεν παίρνεις απ’τα χέρια τους.Η πολύ προχωρημένη Ευρωπαική αισθητική της Αννούλας.Βγαλμένες θαρρείς,από ζωγραφιές του Oscar Kokoshka,του Jeronymus Bosh και του Brugel.H άν προτιμάτε, απ’το εκπληκτικό βιβλίο του ουμπέρο Εκο,’η ιστορία της ασχήμιας’.

  Μου αρέσει!

  1. Σπάρτακε, σε βρίσκω πολύ κουλτουριάρη!

   Η αλήθεια είναι πως ο Jeronymus Bosh θα ήθελε πολύ να του ποζάρουν αυτές οι τρεις μέγαιρες για το τρίπτυχο της Κολάσεως…..

   Μου αρέσει!

 3. Βρέ παληομισοφόρια Εθνικοφασιστειδή μιάσματα!!!

  Ενα φασισταριο του κερατα,μια εθνικιστρια ως το μεδούλι τόλμησε να ανακινήσει θέμα για την Θράκη..Και όχι μόνο αυτό,εμπλέκει και τον Χαρδαβέλλα στήν δημοσιοποίηση αυτής της απίστευτης σκευωρίας .Και όλα τα ανεξάρτητα και σκεπτόμενα μπλόγκ σε Ελλάδα και Κύπρο..

  Read more: http://catakravgi.blogspot.com/2010/06/blog-post_5446.html#ixzz0q5foUcQB
  Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial

  Μου αρέσει!

 4. Η Χαρα κυρια Φραγκουδακη, εδειξε οτι εχει καρδια και ψυχη.
  Αγγιξε την συντρηπτικη πλεοψηφια του Ελληνικου λαου (επιτρεπεται να λεω Ελληνικου?)
  Εσεις απο το πουθενα νιωσατε την αναγκη να εκφρατηται επι του θεματος….ποιος το ζητησε?
  Απλα προσπαθητε να παρετε λιγο χρονο δοξας απο την ΧΑΡΑ, γιατι ψυχη γιοκ κ.Φραγκουδακη.
  Για σας και την κ.Δραγωνα ισχυει στο ακεραιο η επιστολη απαντηση του Θεωδορακλα Μικη.
  Ας την ευχη….πια

  Μου αρέσει!

 5. Μου κάνει εντύπωση που ούτε η Ομοσπονδία των εκπ/κών αλλά και καμία συνδικαλιστική παράταξη δε στηρίζει τη Χαρά! Σε άλλες περιπτώσεις που κυνηγήθηκαν εκπαιδευτικοί η Διδασκαλική Ομοσπονδία έβγαινε με ανακοινώσεις και καταγγελίες και τους στήριζε! Τι συμβαίνει εδώ;

  Μου αρέσει!

 6. Αφιερωμένο στη Φραγγαδάκη και την παρέα της, την Δραγωνομουζέλαινα την Κουλούρη και τη Ρεπούση!!!!!

  Μη εξαιρουμένης της έτέρας ΄χαριτος της Κοκλα!!!
  Ολως τυχαίως επιλεγμένης κι αυτής στη δύσμοιρη περιοχή της Θράκης!

  εκ γυναικός -όταν καλοπληρώσεις- ερρύει τα φαυλα!!!Φτου σας μη σας ματιάσουμε!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s