olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Αθώος ο Βουλγαράκης με υπογραφή Γερουλάνου!

Posted by dexiextrem on May 12, 2010

Στην αντεπίθεση πέρασε, κατά την προχθεσινή του κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπαίδι, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, παρουσιάζοντας έγγραφο που τον αθωώνει, υπογεγραμμένο από τον νυν Υπουργό Παύλο Γερουλάνο!!!

Το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ προσπαθούσαν να εμπλέξουν τον Βουλγαράκη στην υπόθεση χρεώνοντάς του ότι δέχθηκε να μεταβιβαστεί στη μονή Βατοπαιδίου (σε ανταλλαγή για τη λίμνη Βισθωνίδα) έκταση του δημοσίου, 8.600 στρεμμάτων, που είχε ΔΗΘΕΝ χαρακτηριστεί σαν αρχαιολογικός χώρος. Θυμόμαστε όλοι τους παχείς τίτλους «δώρο στο Εφραίμ αρχαιολογικοί χώροι»

https://i2.wp.com/assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2008/09/12/2_b.jpg

https://i1.wp.com/assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2008/09/23/3_b.jpg

https://i0.wp.com/assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2008/12/03/4_b.jpg

Η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και των ΜΜΕ του ότι ο Βουλγαράκης μεταβίβασε στη Μονή αρχαιολογικούς χώρους βασίστηκε στην κατάθεση στην προηγούμενη εξεταστική, επί ΝΔ το 2008, του προϊσταμένου της αρμόδιας Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Ταβλάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι σχεδόν όλη η Ουρανούπολη είναι αρχαιολογικός χώρος. Μάλιστα είχε φροντίσει στο μεταξύ να στείλει και σχετικά έγγραφα στο ΚΑΣ αξιώνοντας να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος μια περιοχή 350.000 στρεμμάτων (έκταση πρωτοφανής για αρχαιολογικό χώρο!!!!). Η αξίωσή του αυτή φυσικά απορρίφθηκε από το ΚΑΣ.
Προχθές στην κατάθεσή του ο πρώην Υπουργός προσεκόμισε έγγραφο ΤΟΥ ΙΔΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ, ΤΑΒΛΑΚΗ, από το 2005. Τότε όταν το θέμα δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις, ο Ταβλάκης αναγνώριζε ότι στην περιοχή της Ουρανούπολης υπήρχαν μόνο τρία κτίσματα που θεωρούνταν αρχαιολογικοί χώροι!!!

Αργότερα λοιπόν όταν το θέμα έγινε πολιτικό ο ίδιος άνθρωπος θέλησε να εμπλέξει τον Βουλγαράκη και να παρουσιάσει όλη την περιοχή (συμπεριλαμβανόμενης και της έκτασης που μεταβιβάστηκε στη Μονή Βατοπαιδίου) ως αρχαιολογικό χώρο, πράγμα που φυσικά δεν ίσχυε.
Ο Βουλγαράκης κατέθεσε επίσης έγγραφο του Συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσ/νίκης που αποδεικνύει ότι ακόμα και αν μια περιοχή κηρυχθεί αρχαιολογική (υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις: Α Ζώνη, Β Ζώνη κ.λπ) οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν ακυρώνονται και οι ιδιοκτήτες γης μπορούν να την διαχειριστούν κατά το δοκούν, δηλ. μπορούν αν θέλουν να την μεταβιβάσουν.

Άρα ακόμα και αρχαιολογικός χώρος να ήταν, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ορθώς η σύζυγος Βουλγαράκη έκανε το συμβόλαιο μεταβίβασης της έκτασης στη Μονή.
Τέλος ο Γιώργος Βουλγαράκης προσεκόμισε στην εξεταστική έγγραφο που αποδεικνύει ότι και η σημερινή ηγεσία του Υπ. Πολιτισμού δεν θεωρεί την περιοχή αρχαιολογική.
Συγκεκριμένα το παρακάτω έγγραφο με την υπογραφή Γερουλάνου τεκμηριώνει τη μη ένταξη της έκτασης των 8.600 στρ (που μεταβιβάστηκε στη Μονή Βατοπαιδίου) στην Ουρανούπολη σε οιαδήποτε αρχαιολογική προστασία και εμφανίζει την περιοχή ως αξιοποιήσιμη για μονάδες τουρισμού και αναψυχής!!!

Άνθρακες ο θησαυρός λοιπόν για το ΠΑΣΟΚ που προσπάθησε να εμπλέξει και τον Βουλγαράκη στο δήθεν σκάνδαλο…
Δείτε τι έγραψε και ο χθεσινός ΕΤ:

ΥΓ. Σήμερα ο Γ. Βουλγαράκης καταθέτει για την υπόθεση της Σιμενς και σύμφωνα με πληροφορίες θα καταθέσει έγγραφο βόμβα που δείχνει τον “εκβιασμό” που υπέστη και γιατί τον κηνυγάνε…

2 Responses to “Αθώος ο Βουλγαράκης με υπογραφή Γερουλάνου!”

 1. ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΒΥΡΩΝ said

  ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΝ(διαβαζεται καιαπο δεξια0 ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΝ!!!!

  Like

 2. Λευτέρης ο Σαλονικιός. said

  KOΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΗΟ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΛΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ. ΟΛΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ ΣΤΟ……….
  ΚΙΝΗΜΑ (πανάθεμα τους) ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ. (όρα Ακη τού αχόρταγου)

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: