Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν κυνηγάει την “αμαρτωλή” και “δεξιά” Aspis; Υπάρχει κάποια “οφειλή”;

Πολλοί περίμεναν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρωτοστατούσε στην εκκαθάριση της υπόθεσης “Aspis” για πολλούς και διάφορους λόγους. Ορισμένοι είναι:

 • Επικοινωνιακά θα ήταν μία κίνηση που θα προσέφερε τα μέγιστα αφού το ΠΑΣΟΚ εξελέγει ως πολέμιος της “ανομίας” της “ατιμωρησίας” κλπ. Έτσι επιτέλους θα είχε την ευκαιρία να το αποδείξει.
 • Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ζημιωθεί από αυτή την υπόθεση. Εάν το ΠΑΣΟΚ τολμούσε, αμέσως θα κέρδιζε την συμπάθεια και τη στήριξη μεγάλου μέρους του καταναλωτικού κοινού, αφού οι ασφαλισμένοι δεν είναι τίποτε άλλο από ανθρώπους της μεσαίας τάξης, του κύριου δηλαδή εκλογικού σώματος.
 • Η υπόθεση “Aspis” έχει χρεωθεί στην “Δεξιά” όπως άλλωστε και ο κύριος πρωταγωνιστής της, ο κύριος Ψωμιάδης. Προξενεί εντύπωση λοιπόν αυτή η παύση ενεργειών. Προξενεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση και η απώλεια των κραυγών που είχαν αρχίσει από κύκλους της κυβέρνησης για την “Δεξιά των σκανδάλων που εξέθρεψε την Aspis”.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η “Νέα Διακυβέρνηση” μας έχει εκπλήξει με την ανυπαρξία της, αναρωτηθήκαμε και ερευνήσαμε το θέμα αφού είναι πράγματι ανεξήγητο πως μία τέτοια ευεργετική υπόθεση (ίσως ευεργετικότερη και από την τρομοκρατία) δείχνει να καλύπτεται από “πράσινο” πέπλο. Ιδιαίτερα σε αυτή την συγκυρία που η κυβέρνηση ψάχνει σανίδες σωτηρίας για να πιαστεί τουλάχιστον επικοινωνιακά.

Αυτή η έρευνα λοιπόν μας οδήγησε στο εξής ενδιαφέρον εύρημα. Μία υπόθεση με έντονο άρωμα Σημιτικού χρηματίστηρίου στην οποία φιγουράρει ένα πρόσωπο – έκπληξη που μας απασχόλησε και πρόσφατα.

22 Φεβρουαρίου 2008

Η εισηγμένη εταιρεία ΛΑΜΨΑ ΑΕ, από τα “διαμάντια” του χρηματιστηρίου της εποχής Σημίτη, ανακοινώνει την δημόσια προσφορά κάποιας εταιρείας ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ VENTURE ABILITY S.A. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΘΕΙΣΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ.

Η ΛΑΜΨΑ δεν είναι  μία τυχαία εταιρεία αφού διαθέτει το ισχυρό χαρτί του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετανια”, ίσως του πιο ακριβού ακινήτου στην Ελλάδα μετά το …κοινοβούλιο!

Ως τώρα δεν υπάρχει κάτι …περίεργο, εκτός εάν θεωρήσουμε “μυστήριο” το γεγονός ότι μία άγνωστη εταιρεία με έδρα τον …ΠΑΝΑΜΑ (!), κάνει μία τέτοια εντυπωσιακή κίνηση. Μία OFFSHORE δηλαδή, να πατήσει πόδι με αυτόν τον τρόπο σε ένα κολοσσιαίο DEAL που προφανώς τα ΜΜ”Ε” δεν το αντελήφθησαν αφού ήταν απασχολημένα με τον …Βουλγαράκη και το φουσκωτό του.

Και εμάς δεν θα μας προξενούσε αίσθηση, εάν λίγο καιρό πριν ο κύριος Λασκαρίδης με ολοσέλιδη συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα δεν είχε διαψεύσει μετά βδελυγμίας κάποια τέτοια σενάρια. (θυμάστε πως ενεπλάκει και το όνομα του Λασκαρίδη στις …μαυρίλες μεταξύ Θέμου και Μάκη, αυτό θα το δούμε σε άλλο άρθρο).

Παρ’ όλη την …περιέργεια της υπόθεσης μοιάζει άσχετη με τον τίτλο του άρθρου. Εδώ λοιπόν μπαίνουμε στα βαθιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.Ε.», αφού έλαβε γνώση στις 11 Φεβρουαρίου 2008 του περιεχομένου του Πληροφοριακού Δελτίου της Δημόσιας Πρότασης, ανέθεσε στην εταιρεία ASPIS BANK Α.Τ.Ε. τον ρόλο του ανεξάρτητου χρηματοοικονομικού συμβούλου, προκειμένου να συντάξει λεπτομερείς εκθέσεις προς το Δ.Σ. της Εταιρείας σχετικά με την Δημόσια Πρόταση.

Να λοιπόν η ASPIS να αναλαμβάνει ένα deal εκατομμυρίων μεταξύ μίας εταιρείας εισηγμένης και μίας άγνωστης Παναμέζικης, από αυτές που υποτίθεται κυνηγάει σήμερα ο κύριος Παπακωνσταντίνου, σε ένα Deal Μάλιστα που είχε διαψευσθεί από τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας.

ΟΚ, ως εδώ, θα πείτε, την ASPIS την είδαμε. Πως όμως αυτή η περίεργη επιχειρηματική συμφωνία συνδέεται με τη “Νέα Διακυβέρνηση” ιδιαίτερα από τη στιγμή που έγινε επί Νέας Δημοκρατίας;

Εδώ λοιπόν είναι η μεγάλη έκπληξη. Όπως γράψαμε, Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ανέθεσε στην  ASPIS τη δουλειά. Ποιό ήταν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας;

Μεταξύ λοιπόν των μελών του ΔΣ που έκανε την ανάθεση, φιγουράρει ένα τεράστιο, ιστορικό όνομαη που μας απασχόλησε πρόσφατα για ένα άλλο Deal σε χωρες μακρινές. Ένα όνομα σταθμός. Είναι ο κύριος …

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΔ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αυτός λοιπόν ο πολυτάλαντος και ευφυής άνθρωπος, ο “έμπιστος” και προικισμένος, φιγουράρει σε αυτό το Deal με την OFFSHORE, όπου πρωταγωνιστεί μία εταιρεία της αλήστου μνήμης χρυσής εποχής του χρηματιστηρίου.

Μαζί με αυτόν, υπάρχει και άλλο ένα βαρύγδουπο όνομα που δεν θα το μαντεύατε έστω και εάν είχατε 6 δις προσπάθειες. Ο κύριος Τόμας Μίλερ!

Και πάλι βέβαια μπορεί να τεκμηριώνεται κάποια σχέση με τα ανωτέρω, δεν φαίνεται όμως κάτι “έκνομο”. Θα μπορούσε ο κύριος Παπανδρέου και το διοικητικό συμβούλιο να επιλέξει οποιοδήποτε ίδρυμα σαν σύμβουλο για την εν λόγω προσφορά…

Θα μπορούσε; Μείνετε συντονισμένοι, γιατί έκαστος στο είδος του και κάποιοι στις OFFSHORE. Έρχονται αποκαλύψεις που δεν τις χωράει ο νους!

32 thoughts on “Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν κυνηγάει την “αμαρτωλή” και “δεξιά” Aspis; Υπάρχει κάποια “οφειλή”;”

 1. Μα αφου ειχαν συνβρεθει σε ερωτηκες περιπτυξεις στο παρελθον,

  πως μπορει τωρα να κυνηγαει την παλια του αγαπη??

  Αγρυπνατε!!!!

  Like

 2. Η Ασπίς Πρόνοια ήταν πασοκοφωλιά εδώ και πολλά πολλά χρόνια.
  Ψάξε πχ. ποιός ήταν Γενικός Διευθυντής της Ασπίς Πρόνοια επί πολλά πολλά χρόνια (από το 1994) και την πρώτου βαθμού συγγένεια με το Διοικητή της μεγαλύτερης Ελληνικής τράπεζας επί Σημίτη.
  Ψάξε το σκανδαλώδη τρόπο που εισήχθη η εταιρία το 1995 στο Χρηματιστήριο, εξαγοράζοντας μία μικρή εισηγμένη, την ΗΛΙΟΣ, μία ασφαλιστική εταιρία ασφάλισης αυτοκινήτων που εξαγόρασε στο μεταξύ. Αποτελεί πχ. κοινό μυστικό στους κύκλους των χρηματιστών ότι αυτή η “επιτυχημένη” κίνηση του Ψωμιάδη έδωσε το έναυσμα να μπούν πάμπολλοι απατεώνες επιχειρηματίες στο Χρηματιστήριο, χρησιμοποιώντας μικροεταιρίες σαν “οχήματα” εισόδου (από το παράθυρο βάβαια, αθάνατε Σ. Θωμαδάκη – καλό έ).
  Έτσι έφαγαν τα λεφτά του κόσμου και γιγαντώθηκαν οι σημερινοί μεγιστάνες του τύπου και οι λοιποί επιχειρηματίες στυλοβάτες του Γιώργου.
  Πίσω από τον Παύλο Ψωμιάδη κρύβεται το μισό πασόκ, φίλε μου.
  Αυτά περί δίωξής του είναι για μικρά παιδιά.

  Like

  1. Μεγάλη μάρκα ο κοντούλης ο γιαλάκιας, ο επωνομαζόμενος και “τηλεκατευθυνόμενος”.
   Τάιζε, τάιζε, τάιζε, μέχρι σκασμού . . .

   Like

 3. Τι λες ρε Ολυμπία,μέλος της οικογένειας Παπανδρέου και να κάνει λοβητούρες;Τι είναι αυτά που γράφεις,πιπέρι στο χέρι.Είναι δυνατόν οι μίσοι Έλληνες που ΄ψήφισαν ΠΑΣΟΚ να πιστέψουν αυτά τα πράγματα.Μόνο ο ΚΚ και η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε τέτοια πράγματα

  Like

 4. Ρε παιδιά,

  τι επαγγέλεται αυτός ο κύριος Nick Papandreou, ο δηλώσας “Ελληνας με Αμερικάνικη καρδιά”;;;

  Από όσο ξέρω από εκπομπές στη τηλεόραση δηλώνει … συγγραφέας!!!
  Μέχρι στιγμής έχει γράψει ένα μυθιστόρημα όλο και όλο. Σκοτώθηκε να γράφει.
  Είναι κάπου 50 χρονών όπως τον κόβω, και είναι παντρεμένος με παιδιά.
  Με τα δικαιώματα από τις πωλήσεις του ενός βιβλίου του ζει την οικογένεια του και τον εαυτό του από τα πχ 25 που τελείωσε της σπουδές του;;;; Τι best seller είναι αυτό και δεν το έχω ακόμα στη βιβλιοθήκη μου;;;;

  Η μήπως είναι περιφερόμενος αεριτζής γενικώς και αορίστως, πουλάει πολιτικές εκδουλεύσεις σε Αμερικάνικα συμφέροντα και ότι μας κάτσει;;;

  Like

  1. Ειδικότητα του το κοπάνισμα αέρα, το χτύπημα μυγών και η βελτίωση στην χρήση θεριζοαλωνιστικής για ξύσιμο σε επίμαχο σημείο.

   Like

 5. Τι λέτε βρέ! δεν ντρέπεστε να κατηγορείτε αυτόν τον άαααγιο άνθρωπο, το Nick, που “κάνει τούμπες για την Ελλάδα”; Μη δείτε έναν ταλαντούχο …. συγγραφέα τον είπαμε; αμέσως να ρίξετε χολή.
  Γιατί βρε γαϊδούρια; εσείς αν βρισκόσασταν σε μία χώρα και δουλεύατε για μυστικές υπηρεσίες κάποιας άλλης, κι ήσασταν και αδελφόθεοι, από πού θα δικαιολογούσατε τα μισθά σας; Θα σφουγγαρίζατε δηλαδή σκάλες για κάλυψη; Κι εγώ το συγγραφέα θα έκανα και μάλιστα τον πετυχημένο, θα έβαζε η υπηρεσία κάποιον να γράψει μία αρλούμπα θα την υπέγραφα θα έφερνα και δυό μαλάκες δημοσιογράφους, κατά προτίμηση από κάποιον μεγαλοεκδοτικό όμιλο (που θα ψιλοδούλευε για την …υπηρεσία) να γράψουν κατά παραγγελία έναν, δύο, τρεις, δέκα διθυράμβους για το ταλέντο μου και βουαλά! επιτυχημένος συγγραφέας, έγκριτος, καθιερωμένος, ταλαντούχος!!

  Like

 6. Καλά δε ντρέπεστε???
  Είναι…είναι…απλές συμπτώσεις…Συμπτώσεις! Αυτό είναι!
  Και όσο για τον κ. Παπακωνσταντίνου που δεν πολεμάει τις offshore είναι γιατί δεν προλαβαίνει. Πότε δοσιλογισμός στην ΕΕ πότε στις ΗΠΑ, δεν προλαβαίνει…

  Like

  1. Το ξέρουμε παιδί μου, τρέχει ο άνθρωπος τρέχει! αλλιώς ουε κι αλοίμονο στις off shore θα τους έκανε πόλεμο και θα τις καθάριζε. Κι όταν λέμε πόλεμο..εννοούμε πόλεμο… έτσι;
   Θα θυμάσαι μάλλον τον πόλεμο που είχε κυρήξει ο Κίμων Κουλούρης κατά της ακρίβειας στις λαϊκές; κάθε φόρα που επέδραμε για νικηφόρα μάχη τον ακολουθούσε και το cnn για να μεταδώσει τα νέα απ’ τα πεδία των μαχών.
   Κάτσε όμως να τελειώσει τη χαμαλοδουλειά με το ΔΝΤ και θα το δεις το cnn να ροβολάει και πάλι κατά ‘δω. Θα δώσει μάχες ο Διγενής το παλικάρι!!!

   Like

 7. Ο μεγαλομέτοχος Ψ. της Ασπις είναι στα δικαστήρια με μεγαλοστέλεχος της εταιρίας του επειδή δεν δέχθηκε να κρύψει 50 εκατ. ευρώ από τους ισολογισμούς και τον απέλυσε λίγο καιρό πριν σκάσει το κανόνι , εάν τον βρείτε νομίζω ότι θα σας πει τα πάντα για όλους και για όλα.

  Like

  1. Απλά πράγματα, ο Κ. δεν ήθελε να πάει φυλακή για λογαριασμό του Π.Ψ.
   Κάποιοι άλλοι, πολλοί άλλοι, το ρισκάρισαν, ανταλάσσοντας ένα ψωρομισθό με την συνείδησή τους, ξεπαραδιάζοντας όμως στην πορεία εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της εταιρίας προς όφελος του “μεγάλου” και του πράσινου πολιτικού του πουλέν.
   Δεν υπάρχει κάποιος εκεί στη Ν.Δ. να ψάξει τα μετοχολόγια των δύο μεγαλύτερων εταιριών του ομίλου;
   Εκτός από τις οφσόρ εταιρίες υπάρχουν και φυσικά πρόσωπα και κοντινές συγγένειες.
   Ξυπνάτε ρε άχρηστοι!

   Like

 8. παιδιά του site, ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ,ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ.ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΤΟ “ΚΟΥΒΑΡΙ”!!!ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ, Η ΕΠΙ 7 ΜΗΝΕΣ ΑΡΝΗΣΗ
  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ …ΣΥΝΕΧΕΙΑ…ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
  ΕΤΣΙ ΥΠΟΝΟΕΙΤΕ!!

  Like

 9. ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ..ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ..
  ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ..ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ..ΜΑΣ ΔΕΙ..

  ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ..ΜΕΓΑΛΟΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ..ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ..

  ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ..ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ…

  Ε ..ΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ!!!
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ..ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ..ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?
  ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ..ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..
  ΑΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ,,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ..ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ..

  Like

 10. Δηλαδή τι λιγώτερο κάνει ο αγρότης όταν οργώνει,το παιδι που κουβαλάει πίτσες, η καθαρίστρια που πλένει τις σκάλες κλπ κλπ.Τι παραπάνω εκανε ο άνθρωπος από το να κάνει αυτό που είναι η δουλειά του ; Γιατί γίγαντας; Ήμαρτον που καταντήσαμε…

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s