Πως το “έγκλημα των νταβατζήδων” γίνεται “τραγικό συμβάν”.

Πως γίνονται τα “ντηλς” στον χώρο των ΜΜ”Ε”.

Πως “πνίγονται” οι αποκαλύψεις.

Πως οι “Δημοσιογράφοι” εξαπατούν την κοινή γνώμη.

Πως η “αλήθεια” ξεπουλιέται για τα ευτελή ανταλλάγματα της διαπλοκής.

Γιατί κυβέρνηση και ΔΝΤ “ξαναγεμίζουν” τα ταμεία για τους εθνικούς νταβατζήδες και τους Γερμανούς συνεταίρους.

@ Η κυριακάτικη εφημερίδα VETO υπάρχει από αγάπη για την ενημέρωση και όχι από αδυναμία στα δημόσια έργα.

@ Ο Δημοσιογράφος δεν παραμένει σε έντυπο με ένα μεγαλοεργολάβο και έναν κλέφτη, λόγω κακής χημείας…

“Η ωμή αλήθεια για το έγκλημα στην Κοιλάδα των Τεμπών”

“Δημόσια έργα και ημέρες των διαπλεκόμενων – Η ισχύς τους κατέστη ολοκληρωτική από την εποχή Σημίτη και έγινε εξόφθαλμη κατά τη θητεία Καραμανλή”

Αυτοί ήταν μερικοί μόνο από τους “επαναστατικούς” τίτλους της εφημερίδας “Veto” και της ηλεκτρονικής Zougla.gr που φωτογράφιζαν την κοινοπραξία Αιγαίου που έχει αναλάβει την κατασκευή της οδικής αρτηρίας ως …Εγκληματίες, διαπλεκόμενους κλπ.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010. Η εφημερίδα δεν διστάζει να κατονομάσει τους “ενόχους”: η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ανάδοχος και του συνολικού έργου Μαλιακός-Κλειδί, αποτελείται από τη γερμανική Ηοchtief, την εταιρία Ακτωρ του κ. Γιώργου Μπόμπολα, την εταιρία Αβαξ του κ. Δάκη Ιωάννου, την εταιρία ΑΕΓΕΚ, επί της ουσίας συμφερόντων Μπόμπολα, και την εταιρία Αθηνά, στην πραγματικότητα συμφερόντων κ. Δάκη Ιωάννου.

Από κοντά και η Real News, η εφημερίδα του κυρίου Χατζηνικολάου που συνεργάζεται στενά με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο: “Τα φουρνέλα (της κοινοπραξίας) προκάλεσαν την κατολίσθηση!”. “Έβαζαν δυναμίτες επειδή είχαν αργήσει στο έργο χωρίς να σέβονται τις ιδιαίτερότητες του εδάφους”!

Τόσο ο κύριος Χατζηνικολαου όσο και ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος είχαν προαναγγείλει μάλιστα “επικές” αποκαλύψεις για τον “Εθνικό μας κατασκευαστή” κύριο Μπόμπολα και τις εταιρείες του…

Επακολούθησε σιωπή και κάποιες …περίεργες εξελίξεις στο “Πρώτο Θέμα” όπου οι σχέσεις Μπόμπολα – Αναστασιάδη μπήκαν σε δοκιμασία.

Εν αναμονή λοιπόν των αποκαλύψεων των κκ Χατζηνικολάου και Τριανταφυλλόπουλου, φαίνεται ότι κάτι μεσολάβησε και η σιωπή έσπασε με κάποιον ανορθόδοξο τρόπο στην εφημερίδα VETO της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου 2010. Στο κεντρικό σαλόνι της εφημερίδας, στις σελίδες 36 – 37, ο “Δημοσιογράφος” λύνει την σιωπή του… αποθεώνοντας τους μέχρι πρότινος “Εγκληματίες νταβατζήδες!“.

Κοιτάξτε τώρα πως γίνονται οι business στον χώρο των ΜΜ”Ε” και κρίνετε μόνοι σας το ποιόν των ανθρώπων που επικαλούνται “ακεραιότητα”, “ανιδιοτέλεια” και ασυμβίβαστη δημοσιογραφία. Άλλωστε ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος το δηλώνει στο εισαγωγικό σημείωμα της εφημερίδας: “Είναι η δουλειά μου και μου αρέσει τρελά!

Σε ένα κρεσέντο λοιπόν αγιοποίησης, ο Δημοσιογράφος, στην αθλιότερη οικονομική περίοδο της χώρας, αγχώνεται γιατί είναι “εκτός τόπου και χρόνου οκτώ μεγάλα δημόσια έργα”!

Ναι, τα ίδια, μη παραγωγικά, πολυδάπανα έργα που υπερχρεώνουν εδώ και δύο δεκαετίες το δημόσιο χρήμα με υπερτιμολογήσεις, εξωτερικό δανεισμό κλπ. Τα έργα που εξέθρεψαν βαρώνους και νταβατζήδες όπως τους βάφτισαν επιφανείς πολιτικοί άνδρες.

Δεν πειράζει, θα σκεφτεί κανείς, θα πρόκειται για άλλα έργα, άλλων κατασκευαστών, όχι αυτών που ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος και ο κύριος Χατζηνικολάου έχουν προαναγγείλει αποκαλύψεις… Φευ!

Διαβάζουμε με έκπληξη μία “Αγιογραφία” για την κοινοπραξία που μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν σαν “Μπουρλοτιέρηδες, εγκληματίες, διαπλεκόμενοι”. Το χειρότερο; Η κατολίσθηση των Τεμπών που τον Γενάρη από την ίδια εφημερίδα βαπτιζόταν ως “έγκλημα στην κοιλάδα των Τεμπών”, τώρα αναφέρεται ως:

Αγκάθι το “Τραγικό συμβάν των Τεμπών”

…για τη συνέχιση του έργου βέβαια, από τους αγιογράφους. “Τραγικό συμβάν” λοιπόν, που καθυστέρησε τα έργα ενώ η φανταστική κοινοπραξία Γερμανών – Μπόμπολα προχωρούσε με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Η Αγία κοινοπραξία μάλιστα για να ολοκληρώσει το έργο, προέβει και στις απαραίτητες αγορές εκτάσεων “ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα” ενώ το δημόσιο, οφείλει να απαλλωτριώσει τις αγορασμένες εκτάσεις από την ίδια την κοινοπραξία!

Όλα καλά λοιπόν, ένα αόρατο χέρι έσβησε κάθε αναφορά στα “εγκλήματα”, στα εκρηκτικά, στα φουρνέλα, στις τρομερές επιστολές. Το συμβάν ήταν απλώς μία τραγωδία που έκοψε την Ελλάδα στη μέση, κάτι σαν θεία δίκη χωρίς βεβαίως ανθρώπινες ευθύνες. Ποιός άλλωστε τα βάζει με τον “Θεό”;

Απ’ ότι φαίνεται ούτε ο “Δημοσιογράφος”.

Και το άρθρο συνεχίζεται με την ανησυχία για το θεόπνευστο έργο των προεκτάσεων τις Αττικής οδού, που πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί!

Πίεση προς την κυβέρνηση για να ανοίξει τα πουγκιά και να αρχίσει τις χρηματοδοτήσεις σε αυτή την περίοδο. Δεν είναι σχιζοφρένεια, είναι η Ελληνική “Δημοσιογραφία”.

Μην περιμένετε βεβαίως ο κύριος Χατζηνικολάου να τηρήσει την υπόσχεση του για τις περιβόητες αποκαλύψεις. Αντιθέτως να αναμένετε κάποιοι αντίστοιχο άρθρο για την “ανάπτυξη” ως μόνη λύση για την κρίση. Όπου “ανάπτυξη” είναι οι δρόμοι πάνω στα καμμένα, με διόδια που θα καρπώνεται η κάθε Hoechtief.

Δεν γνωρίζουμε εάν αυτή η εξέλιξη συσχετίζεται και με άλλες εξελίξεις στο “Πρώτο Θέμα”, πιθανόν με κάποια αλλαγή σύνθεσης.

Αυτό που έχουμε προ των πυλών και 6 μήνες πριν από τη διαφαινόμενη έλευση του ΔΝΤ, είναι έναν κολοσσιαίο συσχετισμό ΜΜ”Ε” όπου όλες πλέον οι “μεγάλες” εφημερίδες ακολουθούν την ίδια πολιτική και εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα.

Τι σχέση έχει το ΔΝΤ; Μα το ΔΝΤ θα γεμίσει τα ταμεία ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν τα περιβόητα έργα. Να γεμίσουν δηλαδή και τα ταμεία των κοινοπραξιών για άλλη μία φορά τα τελευταία χρόνια.

Βάζετε ένα στοίχημα ότι σε λίγο καιρό θα ακούσετε όλο αυτό το κονκλάβιο των ΜΜ”Ε” να εκλιπαρεί για την έλευση του ΔΝΤ ώστε να “σωθεί η Ελληνική οικονομία”; Θυμάστε το άρθρο του κορυφαίου Αμερικανού οικονομολόγου για τις σχέσεις του ΔΝΤ με τα ΜΜ”Ε” που προετοιμάζεται προσεκτικά μήνες πριν την Έλευση; Το φιάσκο του ΔΝΤ. Κατάρρευση Εθνικών οικονομιών και …δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ υπό το βλέμμα των ΗΠΑ.

Εμείς βέβαια τους παρακολουθούμε στην αντίστοιχη ενότητα “Horca” Που έχουμε ξεκινήσει. Δεν είναι επιστημονική φαντασία, δεν είναι συνωμοσιολογία. Είναι Business as usual.

Και έπεται συνέχεια…

11 thoughts on “Πως το “έγκλημα των νταβατζήδων” γίνεται “τραγικό συμβάν”.”

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΟΛΥΜΠΙΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ! ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗ ΤΖΟΥΛΙΑ!!!

  Like

 2. Εγώ πάλι πήρα ένα κομπιουτεράκι και τα έβαλα κάτω και κάτι δεν μου βγαίνει ….κάτι σαν να μήν …..κάθεται !
  1. Πληρώνω τέλη ταξινόμησης.
  2. Πληρώνω τέλη κυκλοφορίας.
  3. Πληρώνω Φ.Π.Α. για αυτό το ρημάδι το αυτοκίνητο
  4. Πληρώνω τα κέρατά μου σε φόρους στην βενζίνη (γιατί η άτιμη άντε να κοστίζει 10 σέντ το λίτρο …. και πολλά λέω).
  5. Πληρώνω φόρους

  και αναφέρομαι μόνο στα χρήματα που αφορούν άμεσα το αυτοκίνητο ! Δεν κάνω ΚΑΜΙΑ απολύτως αναφορά στους υπόλοιπους φόρους!
  Φόρος επειδή μάζεψες λεφτά πήρες ένα οικοπεδάκι και έχτισες το σπίτι σου!
  Φόρος επειδή έχτισες το σπίτι σου !
  Φόρος επειδή το σπίτι που έχτισες έχει περισσότερα τετραγωνικά απο μία κούτα !
  Φόρος επειδή …..
  Υπολογίζουν όπως γουστάρουν το αφορολόγητο … λές και μπορεί να ζήσει άνθρωπος με το ποσό που ούτε …..φυτό δεν ζεί ! Αλλά για αυτό πρέπει να μαζέψεις αποδείξεις !

  Γιατί που να πάρει θα πρέπει να πληρώνω διόδια για “εθνική οδό”? προίκα τον έφεραν απο την μάνα τους και τον πατέρα τους?

  Δηλαδή πώς θα γίνει η διακίνηση των προϊόντων και των υπηρεσιών ώστε να τσιμπάνε το Φ.Π.Α.? αλλά και τους φόρους εισοδήματος απο τους προμηθευτές?
  Λοιπόν, άν βάλουν φόρο στον ύπνο στην αναπνοή (που για εκεί το πάει η Μπιρμπιλω) και στο …. πήδημα …. να δείς τι καλά που λυθεί το πρόβλημα !!!!
  Αλλά άν αρπάξουμε εμείς το ΓΟΥΔΟΧΕΡΙ και ΤΟΥΣ βαράμε αμείλικτα στο ……ΓΟΥΔΙ εκεί νομίζω ότι θα είναι η λυδία λίθος της λύσης όλων των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ προβλημάτων !

  Like

 3. file mpravo.
  exthes sto dimotiko diamerisma leptokaryas tou dimou anatolikou
  olimpou egine evreia siskepsi epagelmatiwn me protovoulia ths sintonistikis epitropis agwna gia to klisimpo twn tempwn.
  loipon apofasistike na mpoume se kinitopiisis stis 10 tou mhna
  sthn arxh me sinvoliko xaraktira.
  tha pathoune thn plaka tous oloi afth.i perioxh exase panw apo 30.000.000 eurw.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s