Το φιάσκο του ΔΝΤ. Κατάρρευση Εθνικών οικονομιών και …δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ υπό το βλέμμα των ΗΠΑ.

https://i0.wp.com/www.cepr.net/images/events/2007_04_12_argentina/weisbrot.jpgΈνα αποκαλυπτικό άρθρο για την τακτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τις σχέσεις με τα ΜΜ”Ε” και την εποπτεία των ΗΠΑ. Με απλά λόγια, δείτε την ιστορία να επαναλαμβάνεται στην Ελλάδα σε ένα άρθρο γραμμένο από τον Δόκτωρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά μαζί με τον δικό μας “Trader”. Η μετάφραση από τον Α.Π.

Θα κάνουμε μόνο ένα σχόλιο. Μία εικόνα που “ξέφυγε” προς τα έξω. Μία “αδέσποτη” αγελάδα και το πλήθος να ορμά πάνω της και να την κομματιάζει για να εξασφαλίσει λίγο κρέας. Που; Στην ονειρεμένη Αργεντινή που ήταν ένας επίγειος παράδεισος για όσους την είχαν γνωρίσει πριν την “σωτήρια επέμβαση”

Προλογίζει και σχολιάζει (με κόκκινο τα σχόλια) ο Trader.

Το άρθρο αυτό γράφτηκε από έναν πολύ καλό φίλο με τον οποίο ζήσαμε μαζί την “κόλαση” στην Αργεντινή. Αυτή η καταστροφή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που ζήσαμε, μας στοιχειώνει μέχρι σήμερα. Εύχομαι ολόψυχα να κάνω λάθος και η Ελλάδα να μη ζήσει την κόλαση που ζήσαμε εκεί.

Πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέστρεψε την Αργεντινή

Καθώς η κυβέρνηση της Αργεντινής παραιτείτο αντιμέτωπη με μία πραγματική, γενικευμένη  εξέγερση και διαδηλώσεις από κάθε τομέα της κοινωνίας, ένας δημοσιογράφος του BBC με ρώτησε εάν αυτή η οικονομική και πολιτική διάλυση θα άλλαζε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ήθελα να του απαντήσω ΝΑΙ, μα του είπα αυτό: «Θα εξαρτηθεί απόλυτα από τον τρόπο με τον οποίο θα μεταδώσουν τα γεγονότα αυτά  τα ΜΜΕ»!

Μέχρι τώρα φαίνεται ότι το ΔΝΤ ξεπερνά τέτοιους σκοπέλους. Τόσο το ΔΝΤ αλλά και η παγκόσμια τράπεζα – τα δύο ισχυρότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως – πήραν ένα μεγάλο μάθημα από την τρικυμία που πέρασαν με την αρνητική διαφήμιση κατά τη διάρκεια της Ασιατικής κρίσης λίγα χρόνια πριν. Έτσι, έγιναν πρωτομάστορες στην τέχνη της διαστρέβλωσης των γεγονότων μέσω των ΜΜΕ.

Η κατάρρευση της Αργεντινής έχει τα αποτυπώματα του ΔΝΤ σε όλο το εύρος της. Ο πρώτος και συντριπτικά σημαντικός λόγος των προβλημάτων της χώρας ήταν η κυβερνητική απόφαση να διατηρήσει μία κλειδωμένη ισοτιμία του πέσο με το δολάριο Αμερικής. Στα επόμενα χρόνια, το δολάριο κάλπασε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και το πέσο την υπερτίμηση. (Εδώ βλέπετε ακριβώς τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Σημίτη με τους επαχθείς όρους εισόδου στην ζώνη του Ευρώ. Το γιατί θα το δείτε αμέσως μετά)

Σε αντίθεση με την εντύπωση του κόσμου (αποτέλεσμα εσκεμμένης παραπληροφόρησης βέβαια), το «ισχυρό νόμισμα» δεν δημιουργεί οικονομικά εύρωστο οργανισμό. (Στην περίπτωση μας, το “ισχυρό νόμισμα” κατέστρεψε την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, τον Τουρισμό καθιστώντας τον πολύ ακριβότερο της γειτονικής Τουρκίας, της Αδριατικής, της Βουλγαρίας κλπ)

Ένα υπερτιμημένο νόμισμα κάνει τις εξαγωγές μίας χώρας πολύ ακριβές και τις εισαγωγές της εικονικά φτηνές. Κοιτάξτε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το «Ισχυρό» μας δολάριο μας οδήγησε στο ιστορικό ρεκόρ των 400 δις δολαρίων αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο.

Αλλά γίνεται ακόμα πιο καταστροφικό για μία χώρα (όπως η Αργεντινή) όταν καταδικάζει τον εαυτό της σε μία κλειδωμένη ισοτιμία (Το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα).

Για να διατηρήσει ένα υπερτιμημένο νόμισμα, μία χώρα χρειάζεται μεγάλα αποθεματικά σε δολάρια: Η χώρα πρέπει να εγγυάται ότι οποιοσδήποτε που θέλει να ανταλλάξει ένα πέσο με ένα δολάριο θα είναι σε θέση να το κάνει. Εδώ ήταν και ο κομβικός ρόλος του ΔΝΤ: Οδήγησε την Αργεντινή στον δανεισμό κολοσσιαίων ποσών για αυτή την «εγγύηση». (εμείς αντίστοιχα θα χρειαζόμασταν αποθεματικά σε Ευρώ. Έχουμε ή Έχουμε ήδη χρεοκοπήσει και δεν το γνωρίζουμε…;)

Εάν αυτό δεν αρκούσε, το ΔΝΤ έθετε έναν όρο για τον δανεισμό στην κυβέρνηση. Την δημιουργία ενός «προγράμματος σταθερότητας» που θα οδηγούσε σε μηδενικό έλλειμμα. Δεν είναι όμως ούτε απαραίτητο, ούτε επιθυμητό για μία κυβέρνηση να ακροβατεί σε έναν προϋπολογισμό σε περίοδο μάλιστα ύφεσης, όταν τα έσοδα από φόρους μειώνονται ενώ οι κοινωνικές δαπάνες αυξάνονται. (Όπως ακριβώς γίνεται τώρα στην Ελλάδα με το περιβόητο πρόγραμμα σταθερότητας για να μειωθεί το έλλειμμα).

Ο στόχος μείωσης του ελλείμματος, η εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας δηλαδή, μπορεί να μην τεκμηριώνεται με οικονομικούς όρους, αλλά έχει μεγάλη αξία στην δημιουργία εντυπώσεων. Εστιάζοντας στον τομέα των κρατικών δαπανών, το ΔΝΤ κατάφερε να «πείσει» την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ότι όλα τα δεινά της Αργεντινής οφείλοντο στις «ασύστολες κρατικές δαπάνες». (δεν σας προξενεί εντύπωση ότι όλοι ξαφνικά ανακάλυψαν τον ζημιογόνο δημόσιο τομέα; Δεν σας προβληματίζει η κουστωδία των ελεεινών δημοσιογράφων που ξαφνικά χειροκροτούν τις προσπάθειες για συμμάζεμα των δαπανών του κράτους όταν προεκλογικά ξιφουλκούσαν εναντίον των θέσεων Καραμανλή;)

Το ΔΝΤ τώρα υποστηρίζει ότι ήταν ενάντια στο «κλείδωμα» της συναλλαγματικής ισοτιμίας Ευρώ – Δολαρίου που «επέφερε» αυτόν τον μαζικό δανεισμό! Οι ιθύνοντες του ΔΝΤ υποστηρίζουν ότι προέβησαν σε αυτές τις ενέργειες για να «ικανοποιήσουν» τις απαιτήσεις της τοπικής κυβέρνησης. (Να υποθέσουμε ότι και στην Ελλάδα θα είναι ενάντια στον δανεισμό; Αν ναι, γιατί έρχεται; Για άτοκη χρηματοδότηση;)

Είναι σαν κάποιοι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Αργεντινή υπαγόρευε στις ΗΠΑ πολιτική! Οπωσδήποτε αυτή η ιστορία δεν στέκει, αλλά για να το αποδείξεις (ποιος δηλαδή έδινε τις «εντολές» και έπαιρνε τις αποφάσεις) είναι σα να προσπαθείς να ακολουθήσεις την ροή ιεραρχίας της Αλ Κάιντα. Οι συνελεύσεις του ΔΝΤ, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες στους υπουργούς και όλες οι συζητήσεις ήταν μυστικές. (Σας θυμίζει κάτι αυτή η μυστικοπάθεια; To “Olympia” όμως είχε αποκαλύψει ότι οι σύμβουλοι του ΔΝΤ είχαν ήδη κληθεί. Ο Γ. Παπανδρέου τότε το διέψευδε, χθες όμως το παραδέχτηκε ευθαρσώς. Μετά τα προεκλογικά ψέμματα έχουμε και τα μετεκλογικά)

Υπάρχει όμως μία τάξη μεγέθους για σύγκριση αυτών των ¨δράσεων του ΔΝΤ. Το 1998, υποστήριξε υπερτιμημένα νομίσματα στην Ρωσία και την Βραζιλία δίνοντας κολοσσιαία δάνεια με τεράστια επιτόκια. Και στις δύο περιπτώσεις τα νομίσματα κατέρρευσαν, όμως οι χώρες ωφελήθηκαν από την υποτίμηση. Ο δείκτης ανάπτυξης της Ρωσίας το 2000 ήταν ο μεγαλύτερος τα τελευταία 20 χρόνια.

Και η Αργεντινή θα καταφέρει να συνέλθει, τώρα που υποτίμησε το νόμισμα της και «αθέτησε» την υποχρέωση αποπληρωμής του εξωτερικού της χρέους. Ο λαός της όμως πήρε ένα γερό μάθημα και πλέον θα απαιτεί πάντα κυβερνήσεις που θα έχουν την θέληση να συγκρουστούν με το ΔΝΤ και να εφαρμόσουν πολιτικές που θέτουν σε προτεραιότητα το Εθνικό συμφέρον. (Όπως φαίνεται στην εικόνα δίπλα, ο εξωτερικός δανεισμός της Ελλάδας δεν υπερβαίνει το 20% του συνολικού της χρέους! Οι μεγαλύτεροι πιστωτές του κράτους είναι οι Έλληνες πολίτες!) Σχετικά ΕΔΩ.

Η Ουάσινγκτον βέβαια είχε άλλη άποψη: «Είναι σημαντικό για την Αργεντινή να συνεχίσει να συνεργάζεται («work through» Η ακριβής έκφραση) με το ΔΝΤ για να εφαρμόζει «ορθές πολιτικές», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου  Ari Fleischer ακριβώς πριν την κατάρρευση! Για το ΔΝΤ βλέπετε, η λέξη αποτυχία δεν υπάρχει.

Δρ Weisbrot, Οικονομολόγος, Center for Economic & Policy Research στην Washington, D.C.

Σε λίγο, θα περιγράψουμε όλο το χρονικό της μεθοδευμένης ολίσθησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Βήμα προς βήμα, όπου θα δείτε και τους λόγους που τα ΜΜ”Ε” της διαπλοκής και όχι μόνο τάσσονται αναφανδόν υπέρ “των προσπαθειών”.

61 thoughts on “Το φιάσκο του ΔΝΤ. Κατάρρευση Εθνικών οικονομιών και …δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ υπό το βλέμμα των ΗΠΑ.”

 1. καλα ολα αυτα η καλητερα κακα ολα αυτα αλλα το αρθρο Οι Δέκα Πληγές του Φαραώ “χτύπησαν” τις ΗΠΑ τι επαθε ?

  σφαλμα βγαζει …. ποιο ηταν το σφαλμα …!!!????

  Like

  1. ψαλίδι έπεσε και καλά έκανε. Είναι πονηροί καιροί (όχι πως με χάλασε το άρθρο…)

   Like

   1. αυτο το καλα εκανε ….γιατι δε μου αρεσει καθολου?

    υπογεγραμενο ηταν με ονοματεπωνυμο … αφου δεν φοβαται ο Τραϊανος δεν βλεπω το λογο να φοβαται κανενας αλλος ….εκτος και εαν θιχτηκε ο περιουσιος …..!!!

    δεν πειραζει (????)

    Υπαρχει κι αλλου …

    Καλη συνεχεια Ολυμπια, οπως κι να ΄χει !!

    Like

   2. Το άρθρο αποσύρθηκε προσωρινά για να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις εάν και εφ’ όσον συμφωνεί το αγαπημένο “Κομματόσκυλο”. Δε μπορείτε να φανταστείτε τι πόλεμο δεχόμαστε οπότε αναγκαζόμαστε και εμείς να είμαστε προσεκτικοί.
    Το ότι ρο άρθρο είναι επώνυμο, δεν προστατεύει το μέσο φίλε Koxakis.
    Τόση προσπάθεια, κοντά στα 5,000 άρθρα, οφείλουμε όλοι να τα διαφυλάξουμε με τις απαραίτητες υποχωρήσεις.

    Το λινκ μπορείς να το βάλεις ελεύθερα εάν θες.

    Like

 2. Όσο και να τον βοηθούν τα ιδιωτικά κανάλια ο ΓΑΠ το έχει ήδη χάσει το παιγνίδι.
  Όταν στηρίζεσαι στο λαϊκισμό και το ψέμα θα πληρώσεις το τίμημα.
  Κατηγορεί τον Κ.Κ. τη στιγμή που ξέρει πολύ καλά ότι η Ν.Δ, παρέλαβε χάος από το Σημίτη.
  Κατηγορεί τον Αλογοσκούφη παρόλο που ξέρει ότι έσκασε στα χέρια του η βόμβα της παγκόσμιας κρίσης.
  Κατηγορεί την Ε.Ε. για πλημμελείς ελέγχους την προηγούμενη πενταετία παρόλο που ίδιοι ήταν οι έλεγχοι και επί Σημίτη.
  ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ για τα απίθανα εκεμμένα προεκλογικά του ψέματα, παρόλο που ο Προβόπουλος έχει επανειλημμένα επίσημα δηλώσει ότι είχε ενημερώσει το ΓΑΠ για τα προβλήματα.
  ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ για την ολοκληρωτική απραξία του Παπακωνσταντίνου και της Κατσέλη επί τετράμηνο, που έχουν βουλιάξει τα έσοδα του κράτους.
  ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ για τις ανεύθυνες δηλώσεις του περί πτώχευσης του κράτους, που έδωσαν το έναυσμα για την αύξηση του κόστους δανεισμού μας.
  Με τέτοια μυαλά, με τη νοοτροπία ότι φταίνε πάντα οι άλλοι αλλά ήλθα εγώ να σώσω τη χώρα, δεν έχει καμμία ελπίδα να διαχειρισθεί την κατάσταση.
  Το μόνο στο οποίο είναι καλός είναι να εκφωνεί μελοδραματικούς λόγους αλλά θα έπρεπε να ξέρει ότι αυτά είναι μόνο για όταν είσαι αντιπολίτευση.
  Όταν είσαι πρωθυπουργός, πρέπει να φέρνεις αποτελέσματα, όχι μόνο να διαπιστώνεις.
  Το πολιτικό μέλλον του ΓΑΠ προδιαγράφεται σκοτεινό, μαζί με το μέλλον του Ελληνικού λαού.
  Έτσι είναι η ζωή, άς προσέχαμε.

  Like

  1. Ελεος! Το ακρο αωτον του παραλογισμου και της προπαγανδας!

   Πριν απο ενα χρονο οποιος μιλουσε για προβλημα στην οικονομια μας ηταν “παπαγαλακι”, και ξαφνικα ο ΚΑΚ βγαινει και μας λεει “υπαρχει προβλημα, παμε σε εκλογες για νας σας αλλαξω τα φωτα!”.
   Και εσυ βλεπεις ψεματα στον ΓΑΠ??
   Τι χρωμα γυαλια φορας αραγε??

   Like

   1. Να σου θυμίσω γάιδαρε ότι περυσι ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου ακολούθησαν την πλέον ανεύθυνη αντιπολιτευτική τακτική πηγαίνοντας στο εξωτερικό και δυσφημώντας την Ελλάδα ενώ η Ελλάδα καιγόταν. Ζητώντας εκλογές και άλλα ανεύθυνα. Όχι βέβαια πως η κυβέρνηση ήταν καλυτερη για να εξηγούμαστε. Παυλόπουλος και σια δηλαδή. Δυστυχώς ο ΓΑΠ συνεχίζει τα παραμύθια σαν ρομποτάκι που έχει σκοπό σώνει και καλά να μας χώσει στο ΔΝΤ.

    Like

   2. ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ:ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΙΛΑΣ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΝΗΡΟΓΑΔΑΡΕ;

    ΑΝ ΟΧΙ,ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΤΡΑΧΑΝΑΔΕΣ(Γ.Α.Π. ΚΑΙ ΜΑΪΜΟΎ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)!!!!!!!!!

    ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ!!!!!!!!!

    Like

   3. Γάιδαροι και μπεχλιβάνηδες αφήστε τα χρωματιστά γυαλιά και παπαγαλάκια. Από το 1974 έως και σήμερα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας έφεραν σε αυτήν τη δεινή θέση. ΓΚ.

    Like

 3. “..Όπως φαίνεται στην εικόνα δίπλα, ο εξωτερικός δανεισμός της Ελλάδας δεν υπερβαίνει το 20% του συνολικού της χρέους! Οι μεγαλύτεροι πιστωτές του κράτους είναι οι Έλληνες πολίτες…”

  ΛΑΘΟΣ. Διορθωσε το. Ο δανεισμος μεασα στις χωρες της ευρωζωνης θεωρειται εσωτερικος.

  Στην Ελλάδα υπάρχει το 29% των ελληνικών ομολόγων που εκδόθηκαν την τελευταία πενταετία και στη Βρετανία το 23%. Ακολουθεί η Γαλλία με 11%, ενώ οι Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία μαζί κατέχουν το 9%, η Ιταλία το 6% και το Βέλγιο και η Ολλανδία έχουν από κοινού το 6%. Στη Σκανδιναβία βρίσκεται το 3% του ελληνικού χρέους, όπως και στις ΗΠΑ, ενώ σε ασιατικά χέρια υπάρχει το 2%. Μόλις το 1% έχουν η Ισπανία και η Πορτογαλία.

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100020_25/12/2009_384814

  Like

  1. Alone, κάνε έναν κόπο και διάβασε το λινκ. Τα αποθεματικά των ταμείων και η χρήση τους από το κράτος λ.χ. θεωρούνται εσωτερικός δανεισμός μέχρι να αποπληρωθούν στους δικαιούχους μέσω συντάξεων ή παροχών.

   Όταν δε, παίζεις αυτά τα αποθεματικά σε “επενδύσεις” τυπου χρηματιστηρίου ή τοξικών ομολόγων και μειώνεις τον όγκο τους, αυτό σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται “διορθωτική εγγραφή”. Μιλάμε για ένα έγκλημα που έχει οδηγήσει τα ταμεία στα πρόθυρα κατάρρευσης. Να σου θυμίσω το 2000.

   Εάν πάντως έχεις διευκρινήσεις και επ’ αυτού, να το συζητήσουμε…

   Like

   1. Ενταξι , κατανοητο, αλλα ειναι λιγο τρικ. Οι ασφαλιστικες υποχρεωσεις του κρατους
    ειναι μελλοντικες υποχρεωσεις. με αυτη την εννοια παντα ενα κρατος θα εχει “χρεος”
    εναντι των πολιτων. Αλλο αυτο, και αλλο το χρεος απο δανεια για να καλυπτει ελλειματα προυπολογισμου.

    Like

 4. Κάτι περίπου τέτοιο έγραψα και εγώ πριν αρκετό καιρό.

  http://www.market-talk.net/index.php/essay/article/7752/

  Αλλά είναι λάθος να πιστεύουμε ότι το ΔΝΤ είναι υπεύθυνο για την κατάρρευση της Αργεντινής. Υπεύθυνη είναι η πολιτική ηγεσία αυτής της χώρας, διότι σαν την Ελλάδα, είναι διεφθαρμένη και σπάταλη. Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα.

  Επίσης, εδώ που έχουμε φτάσει, είμαι πλέον υπέρ της στάσης πληρωμών.
  http://www.market-talk.net/index.php/essay/article/8117

  Like

 5. ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΟΖΩΝΗ…!

  ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ…! ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010…!

  ΝΑ ΦΤΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ…

  ΜΕ ΙΣΟΤΙΜΙΑ: 1 ¤= 1 ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ…!

  ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ…!

  ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ:ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ…ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ..

  ΕΜΕΙΣ :ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ…ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ….ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ. .ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ.. ΟΧΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ. .ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ….!

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ…

  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

  Like

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΝΙΚΟ.
   ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ (ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΑΜΕ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ)ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ “ΣΤΩΙΚΑ” ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΑΜΑΧΗΤΙ.
   ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ.
   ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ.

   ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.
   ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΙΣΗΣ,ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ,ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗΣ, ΥΠΟΤΙΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ(ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΤΡΕΞΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ),ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

   ΤΙ ΕΝΝΟΩ Μ’ΑΥΤΟ.

   ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ Ο HENRY REID(MAJORITY LEADER)ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΑΥΣΤΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ)ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!
   Ο ΓΑΠ ΠΡΟΣΕΚΛΗΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ.
   ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΟΡΚΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ(ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠ ΑΥΤΟΥ)

   ΑΡΑ ΜΗΠΩΣ “Η ΑΡΧΗ ΓΕΝΕΣΘΕ ΕΝ ΤΗ ΕΛΛΑΔΙ” ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Η ΑΛΛΟΙΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ” ?

   2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

   ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΛΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΡΟΛΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ Σ’ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΟΥΛΩΝ ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΗΡΘΕ, Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ Π Ο Λ Υ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ?

   ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΑΙΡΟΙ,ΟΥΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΜΑΣ….ΣΩΣΕΙ.
   ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ Α Μ Ε Σ Α.

   ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.

   Like

   1. Συγνωμη που δεν ρωτηθήκαμε για την είσοδο στην ευρωζώνη, αλλά μάλλον είιμασταν πολύ απασχολημένοι να θέλουμε να μπάσουμε τα παιδιά μας στο δημόσιο, να ξύσουμε το μόριο μας στην παραλία λέγοντας οτι κουραζόμαστε κι άλλα σχετικά. Η είσοδος στην ευρωζώνη είναι ενας σημαντικότατος παράγοντας για την Ελλάδα, ασχέτως αν οι άχρηστοι πολιτικοί της χώρας και οι ανύπαρκτοι πολίτες της δεν ήταν σε θέση να το καταλάβουν. Όταν ει΄σερχεσαι σε μια τέτοια συμμαχία[και αυταπάστε αν νομίζετε οτι με τα πολιτικά παιχ΄νίδα που παίζουν στον κόσμο δεν θε πρέπει να έχεις κάποια συμμαχία], φροντίζεις να ανταπεξέρχεσαι και να κοιτάς τόσο το συμφέρον σου, όσο και την παραμονή σου στο παιχνίδι με καλύτερη θέση. Επίσης η Ελλάδα ποτέ δεν δημιούργησε ενα εξαγώγιμο προϊόν, το μόνο που θα μπορούσε να έχει. Χεστήκανε για την υποδούλωση της Ελλάδας, κουκίδα στο χάρτη είμαστε, για την κατάρρευση του Ευρώ ενδιαφέρονται, δεν υπάρχουν παγκόσμια σχέδια για να εξολοθρεύσει κανεις την ασήμαντη Ελλάδα των 10εκ., αν δε φύγουμε απο την ευρωζώνη και το ευρώ πάλι κάπ[ου θα πρέπει να πάμε κιαυτό είναι σε υπεραντλαντικές αυλές να είμαστε γιουσουφάκια. Ειχαμε μια λύση να σταθούμε επάξια ανάμεσα σε χώρες που είναι γειτονκές, αλλά με την κλασσική ανοργανωσιά μας τα γ*** όλα και τώρα αποζητούμε κλασσικά φταίχτες αλλού. Ενημερωτικά η αύξηση στις τιμές ήρθε απο το εσωτερικό κι όχι απο κυβερνητικές αποφάσεις. Κλασσικό [πολλά κλασσικά σήμερα], παράδειγμα είναι οι ανατιμήσεις καυσίμων με απόφαση των πρατηριούχων των ίδιων, χωρίς η παγκόσμια τιμή μπρέντ να έχει αυξηθεί. Μίλησε κανείς γιαυτό? Μιλά κανείς που όλα αυξάνονται αλλά μποϋκοτάζ δεν κάνει κανείς να χαμηλώσουν οι τιμές. Όλα απο άλλους τα περιμένουμε κι όταν δεν τα κάνουν γκρινάζουμε κι έχουμε άποψη. Η λύση είναι να αποφασίσουμε οτι ζούμε όλοι μαζί σε αυτό το κομμάτι γής με όποιον έρχεται σε αυτό, να απασχοληθούμε για τις κοινωνικές παροχές που απο ελάχιστες θα γίνουν ανύπαρκτες, να σταματήσουμε να κλαιγόμαστε για τον μισθό που μας σκοτώνει τα δικαιώματα σαν καταναλωτές, αλλά την έλλειψη παρουσίας μας στα κοινά που μας σκοτώνει σαν πολίτες με δικάιωματα. ΓΙα την χώρα που καίγεται κι εμείς πλατσουρίζουμε στις παραλίες και μετά κοιτάμε σαν χάνοι να χτίζουν αυθαίρετα και δεν λέμε τίποτα γιατί κι εμείς ζαχαρώνουμε ένα τέτοιο παρ΄νομο στο δασάκι. Για τον ρατσισμό στους μετανάστες και οτι είναι “ασχημομούρηδες” λες κι οι δικοί μας παπούδες στην Μαερική δεν ήταν σκατόφατσες στα μάτια των άλλων τότε. Στην έλλιωη πολιτικής και πράξης στους λαθρομετανάστες και γενικότερα σεε όλα!
    Μπορεί επίσης η Δημοκρατία να άρχισε την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ[καμμία σχέση με την νεώτερη δηλαδή που δανείζεται τον γεωγραφικό όρο της αρχαίας], αλλά η άκρατη χωριατιά επίσης εδώ ανθίζει σε μια χώρα που κανείς δεν νοιάζεται για το κοινωνικό σύνολο, της συνολικές κοινωνικές παροχές και την προστασία μια πολύ μικρής έκτασης γης με την ανάδειξή της. ΑΝτιθέτως συστηματικά κατασρέφεται επειδή ο καθένας μας νοιάζεται για την πάρτυ του. Ας σταματήσει λοιπόν να μας πειράζει όταν ακούμε αλήθειες κι ας οργανωθούμε επιτέλους αν ενδιαφερόμαστε για τον τόπο αυτό. ΑΝ βοηθά να ξεκολλήσουμε απο το παρελθόν και να πάμε στο μέλλον, ας ανατινάξουμε τον Παρθενώνα να ξεκολλήσει το κεφάλι μας επιτέλους!

    έλεος με την έξοδο απο την ευρωζώνη κι όλους τους πανικούς και τις φοβίες πια. Αυτοκριτική με σκοπό την αυτοοργάνωση θέλει κι οχι εξωτερικού σωτήρες. Αυτό λέέι το παράδειγμα της Αργεντινής που και πριν το ΔΝΤ είχε μια τεράστια λαβίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και καμμά στήριξη απο λατινοζώνη που να μην βολέυεται στην κατάρρευση του κοινού νομίσματος. Ενα φτωχοπέσος είχανε…

    Like

   2. Λεωνίδα με ακοοοοοοοοοοοοοοοούς ?
    Πες στα τζιμάνια της Οικονομικής Επιστήμης,που μερικοί γράφουν και εδώ με φοβερό θράσος, ότι οι Αμερικάνοι έκαναν τα ίδια όχι μόνο στην Αργεντινή αλλά και στις Χιλή,Βραζιλία,Ουρουγουάη,Γουατεμάλα,Βενεζουέλα,Βολιβία,Εκουαδόρ…ΟΛΗ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ.Και την Κίνα και τη Ρωσία,και…και….
    Καταλήστευσαν όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και βασάνιζαν τον κόσμο με φρικτά βασανιστήρια.Εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί…
    ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ λέγεται το δόγμα.Και με επίσημη Βούλα…
    Τους λέω να διαβάσουν κανά βιβλίο για να ξεστραβωθούν αλλά αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα…
    Πες σε όλους αυτούς που Πιστεύουν ακόμα στον Κεϋνσιανικό Κλασσικό Καπιταλισμό ότι δεν υπάρχει πλέον.Εζησε 20 χρόνια και πέθανε.Ο Χάγεκ και ο Φρίντμαν ανέλαβαν δράση, αιματοκύλησαν τον κόσμο και έκαναν τους πλούσιους Ζάμπλουτους.Και οι φτωχοί αυτοκτονούν…
    Πληροφόρησε τον κόσμο, που δεν ενδιαφέρεται να δεί, τι γίνεται σε άλλα μέρη, με τα ίδια προβλήματα, ότι η μόνη Λύση που απομένει είναι αυτή που εφαρμόζεται τώρα στη Λατινική Αμερική.
    ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.
    ΛΑΙΚΗ ΑΜΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΌ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    Ας σταματήσουν οι “μικροί φοιτητές του Σικάγο” τις προπαγάνδες γιατί στο τέλος αυτής της φρίκης η Ιστορία επιφυλάσσει εκπλήξεις….

    Like

   3. μα εισαι Αμετανοητος τελικα!!

    Αφου το λεει η “κοπελλα”:
    1.Βαζει α-ννιθο
    2.Η ακριβεια ηρθε απο μεσα ,ητο ενδοτειχια.Εσυ επιμενεις οτι την εφερε το Μααστριχτ κι η ΕΕ που δηθεν απαγορευε διατιμησεις ,ελεω ελευθερης αγορας.
    3.Η ευρωζωνη ειναι προστασια (κατι σαν σερβιετα με φτερα),αποδειξη ακομα και τοσο κακα παιδια που ειμασταν μας βοηθα σημερα.
    4.”μην τυχον φυγετε απο το ευρω γιατι τι θα κανω εγω με τις καταθεσεις μου;”
    5.Δεν μας ρωτησε ο Ταπερμαν γιατι ειμασταν ξαπλωμενοι στις παραλιες ,απο τακτ ,ο ανθρωπας…
    6.Μαγειριτσα με α-ννιθο ειναι απαιχτη (κι ο ΗΟΜΟ ετσι την φκιαχνει,ειναι συνταγη Γιαννακα,απο το Ξηρομερο!!)

    Like

   4. Ναι είμαι Αμετανόητος.
    Γιατί πίστευα σε έναν πραγματικό Σοσιαλισμό εδώ και 25χρόνια.Και όχι σε Νεοφιλελεύθερα παραμύθια.
    Και ξέρεις γιατί ? Γιατί εγώ σπούδασα τα Οικονομικά της Απάτης…
    Αυτοί που δεν σπούδασαν αλλά βιώνουν την φτώχεια στο πετσί τους με το σύστημα της απάτης τι λένε τώρα ? τους αρέσει ο καπιταλισμός και το οικονομικό μοντέλο του Γιωργάκη,του Αντώνη και του Χέρι-χέρι και των εξαπτέρυγων ?
    Γιατί τουλάχιστον δεν ανοίγουν τα μάτια τους να δούν τί γίνεται,τώρα, στην Αργεντινή τουλάχιστον ? μόνο σε μία χώρα για να μην τις πάρουμε αμπάριζα όλες…
    Δεν έχουν Internet ή δεν στέλνει ανταποκρίσεις ο Καψής ?
    Ξέρεις πόσες συνταγές έχει ακόμα ο Παπακωνσταντίνου…..οοοοοοουυυυυυυυυυυυυ…

    Like

 6. Συγχαριτηρια .Το αρθρο έιναι αποκαλυπτηκό .Επαλυθέυονται τα πάντα ,κάποιος πρέπει να ενημερώση τον λαό για το τι έρχεται ,να μείνουμε όλοι ενωμένοι για να διώξουμε τον εχθρό.epilarhia. blogspot.com

  Like

 7. Άμα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στο ΔΝΤ, σε κάποια χρόνια η Ελλάδα δεν θα είναι η γνωστή σε έκταση Ελλάδα. Ο νοών νοείτο. Λεφτά υπάρχουν έλεγε ο γιωργάκης… Τέσσερις μήνες μετά όμως δεν υπάρχουν. Άμοιρε ελληνικέ λαέ…

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s