«Το ΠΑΣΟΚ μπλοκάρει τη συμφωνία με Cosco για ΟΛΠ »

… και κάποιοι μένουν μ’ ανοιχτό το στόμα! Το έχουμε γράψει εδώ και καιρό. Είναι αυτονόητο και αναμενόμενο. Έγκειται στη στρατηγική του ΓΑΠ (διάβάστε την επιτέλους για να ΜΗΝ μένετε με το στόμα ανοιχτό!).

Δε μπορεί η Ελλάδα με ΓΑΠ πρωθυπουργό να κάνει τέτοια διασύνδεση με την Κίνα. Όχι μόνο γιατί θα μειώσει το δανεισμό από τα ιδρύματα της Δύσης, αλλά κυρίως γιατί αυτό αντιτίθεται στον σχεδιασμό του σκληρού Νατοϊκού πυρηνα. Ο Γιώργος άλλωστε είναι ξεκάθαρος εξ αρχής για την πολιτική επαναπροσέγγισης με τη δύση.

Τα περί Cosco:

Εκλογές σημαίνει παραλογισμός και εκβιασμοί. Φυσικά, την πληρώνει το κοινωνικό σύνολο. Η είδηση: νεκρώνει για δύο 48ωρα το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά. Και αυτό γιατί χθες η ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος), αλλά και η Ένωση Λιμενεργατών Ελλάδας, εξήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά την άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να συναινέσει στο παράλογο αίτημα να «παγώσει» η εγκατάσταση της κινεζικής Cosco από την 1η Οκτωβρίου και μέχρι τη λήψη ψήφου εμπιστοσύνης από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Αυτά όλα δεν γίνονται τυχαία. Υπάρχει ρητή διαβεβαίωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς τους συνδικαλιστές (κατόπιν σχετικών ενεργειών της γνωστής πρεσβείας …), ότι η συμφωνία θα μπλοκαριστεί. Στην κινεζική πρεσβεία, επικρατεί ήδη αναβρασμός, ενώ η οργή κατά ΠΑΣΟΚ και λοιπών «δημοκρατικών δυνάμεων», ξεχειλίζει. Ξέρουν φυσικά ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά… Και μετά, κάποιος μιλάει για τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας!
«Κινητοποιήσεις» υπέρ… κεκτημένων!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΟΜΥΛΕ καλεί τους εργαζόμενους στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά να μην προσέλθουν στην εργασία τους την 1η και 2η Οκτωβρίου, όπως και την 5η και 6η του ίδιου μήνα. Παλιά μου τέχνη κόσκινο… Επίσης, η ΟΜΥΛΕ έχει εξαγγείλει αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο των εκλογών 3ης και 4ης Οκτωβρίου. Αποχή!!! Όπως λέει από εδώ και από εκεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γεωργακόπουλος, στις 6 Οκτωβρίου θα «συνέλθει» το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να «επανεξετάσει» την κατάσταση (τα εκλογικά αποτελέσματα;) για τη συνέχιση των «κινητοποιήσεων». Επειδή όμως μας ταΐζουν κουτόχορτο, καλό είναι να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας, ότι κάποιοι, στο βωμό της «προστασίας» των κεκτημένων τους, στερούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας από την κοινωνία του Πειραιά και όχι μόνο, μπλοκάροντας το ίδιο το μέλλον.
Εκτίμηση ζημιάς… ελέω «βολεμένων»!
Οι Κινέζοι, έχουν δεσμευτεί για συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων, ενώ οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, αν δεν μπλοκαριστεί η συμφωνία, είναι περίπου 1000! Πολύ ψωμί, για πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη… Με τη συμφωνία, συντάσσονται όλοι οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά. Αντιδρούν οι «πράσινοι» ΟΤΑ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, για ευνόητους λόγους. Όμως, 200 άνθρωποι, μπλοκάρουν το μέλλον και στερούν από το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι, έσοδα δισεκατομμυρίων! Γιατί; Γιατί κάποιοι από αυτούς, με διάφορους τρόπους, εισπράττουν αμοιβές μέχρι και 120.000 ευρώ ετησίως! Και αν και τους προτάθηκαν (κατ’ εμάς υπέρογκες) αποζημιώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις θα ανέρχονταν σε 200.000 ευρώ, δωρεάν μετοχές του ΟΛΠ και πρόσληψη ενός τέκνου έκαστου, αυτοί… αρνήθηκαν! Αυτά, είχαν καταγγελθεί εξάλλου από τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Τους συνδικαλιστές τους βολεύει όμως το γι’ αυτούς «παχυλό» σήμερα, εις βάρος φυσικά των υπολοίπων.

σσΟ: Μην ξεχνάς και τον Βουλγαράκη εκτός από τον Κεφαλογιάννη. Είδες που πήγαν και οι δυό, όπως και ο Αλ. Παπαδόπουλος. Δεν τα βάζουν με τους τοκογλύφους αδερφέ!

Διαβάστε επίσης: Ολική αποδόμηση των δημοσίων επενδύσεων. Έρμαιο δανεισμού η Ελληνική οικονομία.

Δεξί Εξτρέμ

3 thoughts on “«Το ΠΑΣΟΚ μπλοκάρει τη συμφωνία με Cosco για ΟΛΠ »”

 1. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ – ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Είπατε ότι θα χρησιμοποιείστε ενιαία φορολογική κλίμακα. Ποια θα είναι αυτή η κλίμακα;
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Ποιοι θα είναι οι συντελεστές;
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Τι ορίζετε μικρά ή μεσαία εισοδήματα;
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Θα φορολογήσετε τους αγρότες;
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Θα φορολογήσετε τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων;
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Θα επαναφέρετε την φορολογία κληρονομιάς και την φορολογία στις γονικές παροχές;
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο βασικό μέτοχο
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Γιατί αρνήθηκε το ΠΑΣΟΚ την σύγκληση της διακομματικής επιτροπής το καλοκαίρι του 08
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για τον Κουρουπητό και το Κτηματολόγιο
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Για τις 3000 παράνομες χωματερές που παρέλαβε η ΝΔ από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2004
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Για το αν θα σταματήσει το έργο του Αχελώου
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  θα το επαναξιολογήσει

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Για το τι θα κάνει με τον Αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Θα τον ξαναδιαπραγματευτεί.

  ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ – ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s