olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Πως οι Γερμανοί φρόντιζαν τις δουλειές και τους φίλους τους…

Posted by olympiada στο Αύγουστος 17, 2009

https://i0.wp.com/img.pathfinder.gr/Media/i/4/4012/5782.jpg

η φτώχια θέλει καλοπέραση

ή αλλιώς, πως θα έπρεπε να κινηθεί η Ελληνική δικαιοσύνη για να βρει που πήγαν τα λεφτά, ποιοί πλήρωσαν τη νύφη και ποιοί θα έπρεπε να στηθούν στο εδώλιο…

Η αμαρτωλή σύμβαση για τα συστήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων ήταν -όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα- η αρχή του τέλους για τη Siemens αφού ο καυγάς για τη μοιρασιά, οι κακοτεχνίες και το μπαλάκι των ευθυνών έγιναν η αιτία της ρήξης των Αμερικανών της SAIC (διαβάστε το και ανάστροφα) με τους βασικούς συνεργάτες της.

Κοιτάξτε τώρα πως πιάνει τόπο το μαύρο χρήμα που μετουσιώνεται σε «πολιτικές παρεμβάσεις ανωτάτου επιπέδου» και καταλήγει σε πλιάτσικο των δημοσίων ταμείων.

Η SAIC λοιπόν μαζί με τη Siemens που είναι ο βασικός εταίρος της κοινοπραξίας (Eκτός από την SAIC, ισχυρό ρόλο στην κοινοπραξία που ανέλαβε την εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας για τους Oλυμπιακούς Aγώνες διαδραματίζει η Siemens, η οποία αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των συστημάτων (integration). Καθημερινή) καταθέτουν μια προσφορά για το έργο που υπερβαίνει τα 500 εκ. Ευρώ. Στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με τους αρμοδίους, «προσγειώνει» της απαιτήσεις της στα 318 εκ Ευρώ. Πως είναι δυνατόν τώρα να συνειδητοποιείς ότι έπεσες έξω κατά 70% στην προσφορά σου όταν υποτίθεται ότι στον επίσημο διαγωνισμό εξαντλείς τα όρια σου για να πιάσεις τη δουλειά, είναι άλλο θέμα.

https://i0.wp.com/www.parapolitika.gr/files/images/Venizelos_eyagelos_apo_to_vima_tou_pasok.jpg

εδώ την παραγγελία

Στον αντίποδα, η έτερη ανταγωνιστική κοινοπραξία, η Γαλλοαμερικάνικη TRS, βλέποντας τη δουλειά να χάνεται από αυτές τις περιβόητες «διαπραγματεύσεις με αρμοδίους» ερήμην του επίσημου διαγωνισμού, επανέρχεται με προσφορά που απευθύνεται απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη (αλήθεια γιατί δεν την έστελναν και αυτοί στους «αρμοδίους»; Δεν είχαν εμπιστοσύνη;). Στην προσφορά αυτή δεσμεύεται ότι θα φέρει σε πέρας το έργο με 265 εκ. Ευρώ. Οκαζιόν και στα δημόσια έργα, δύο στην τιμή του ενός!

Εκεί λοιπόν αρχίζει το θέατρο του παραλόγου… Ο πρωθυπουργός με προσωπική του παρέμβαση και παράλληλη ακύρωση του διαγωνισμού, ενεργοποιεί το ΚΥΣΕΑ και αναθέτει το έργο στη …SAIC (!) με 255 εκ. Ευρώ! Εδώ οι Γαλλοαμερικάνοι πρέπει να ένιωσαν λίγο σαν τον Περατικό που απεγνωσμένα ζητούσε τη βοήθεια του πρωθυπουργού κυρίου Σημίτη λίγο πριν βρεθεί διάτρητος από τις σφαίρες της 17Ν (αλήθεια ποιός ωφελήθηκε ΚΑΙ από αυτές τις σφαίρες; Εθνολογικά εννοούμε).

Το ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου δεν ξεπερνούσε τα 210 εκ. Ευρώ, δεν έχει καμμιά σημασία αφού ο κύριος Βενιζέλος έδωσε ξεκάθαρα την εξήγηση, υποστηρίζοντας ότι το έργο «δεν αφορά μόνο την ολυμπιακή χρήση των συστημάτων αυτών αλλά και μία πολύ σημαντική περίοδο μετά το 2004». Το κατά πόσο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια και μετά, το ζήσαμε από πρώτο χέρι.

Αυτοί οι προϋπολογισμοί βέβαια έχουν και μεγάλη ελαστικότητα ιδιαίτερα όταν συνοδεύονται από τα ασύγκριτα Γερμανικά λιπαντικά των εκατομμυρίων Μάρκων, όπως στην περίπτωση του ΟΤΕ:

https://i0.wp.com/www.hellaswebnews.com/images/Siemens/data/images/evl2_papakonstantinoy_pasokthumblarge.jpg

και επειδή ήμουν στο ΔΣ τι έγινε; Γουστάρετε καμμιά αγωγή;

Ο OTE στα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία του για το 2002 σημειώνει ότι οι επενδύσεις της χρήσης έφθασαν τα 680 εκατ. ευρώ και ότι υλοποιήθηκαν προγραμματικές συμφωνίες ύψους 653,5 δισ. δρχ. την περίοδο 1998-2001, αν και το Διοικητικό Συμβούλιο του Oργανισμού, πριν από την εκπνοή του 1997 είχε εγκρίνει πλαφόν 350 δισ. δρχ.! Δεν μοιάζει με θαύμα η υπέρβαση αυτού του πλαφόν; Παρατηρεί η Αριστέα Μπουγάτσου και συμπληρώνει:

Mε χειρισμούς, παρερμηνείες και κυρίως με μισές αλήθειες φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν στον OTE το status που έχει διαμορφωθεί γύρω από τις προμήθειες του Oργανισμού και τους ισχυρούς εθνικούς προμηθευτές.

Tο ταμπού φαίνεται ότι είναι μεγάλο. Aυτήν τη φορά οι αρμόδιοι του OTE έφθασαν στο σημείο να μετατρέψουν μια κανονιστική υποχρέωση σε παρωδία ενημέρωσης, εμφανίζοντας τούς είκοσι μεγαλύτερους προμηθευτές του Oργανισμού για το 2002 κατ’ αλφαβητική σειρά και χωρίς την καταγραφή της οικονομικής αξίας των συμβάσεων που καθένας εξασφάλισε. Eτσι στο top 20 της λίστας των προμηθευτών του OTE το Iνστιτούτο Iατρικής Eρευνας και Eκπαίδευσης κατατάσσεται πάνω από την Intracom και τη Siemens, οι οποίες συνυπάρχουν με… τη Φακελοποιία Hλιος A.E. (στην ίδια λίστα).

Η Υπέρβαση δηλαδή των 300 και πλέον δις δραχμών, έγινε λόγω ανεπάρκειας σάλιου των εργαζομένων που υποχρέωσε στην αγορά 1 τρισ φακέλων για την πλήρωση των αποστολών θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς βλέποντας την ανωτέρω λίστα.

https://i2.wp.com/1.bp.blogspot.com/_SwvqahfgyBg/SXqABibyjhI/AAAAAAAAiD4/Wl06vV1xwqk/s400/mpakogianni_0.jpg

Θαύμα ο καινούριος μου αποχυμωτής...

Το παραγεγραμμένο λοιπόν αμαρτωλό και σάπιο 1997 φαίνεται ότι ήταν το εφαλτήριο του πλιάτσικου των δημοσίων ταμείων, γεγονός που εξηγείται και πρακτικά εάν δούμε την πορεία των κοινοτικών επιδοτήσεων στην Ελλάδα την περίοδο 1998 – 2003. Ασύλληπτα ποσά, πρωτοφανή για την Ελληνική πραγματικότητα, ανεπανάληπτα ακόμη και σήμερα, το 2009 χωρίς αποπληθωρισμό!

Όπως ασύλληπτες ήταν και οι ενέργειες του τότε πρωθυπουργού κυρίου Σημίτη, του κυρίου Βενιζέλου, ολόκληρου του ΚΥΣΕΑ. Ανεπανάληπτες και οι ενέργειες συλλήβδην των ΔΣ του ΟΤΕ μετά το 1998 όπου έγραψαν στα παλαιά των υποδήματα τις αποφάσεις και τους προϋπολογισμούς του 1997, ενώ ακόμη και απολογιστικά έδιναν παραπλανητικά στοιχεία στη δημοσιότητα!

Όλα αυτά κάνουν τον κύριο Γείτονα να μοιάζει …ψιλικατζής και τον Τσουκάτο, ανέκδοτο.

Η στάση της ΝΔ τότε;

Από την πλευρά της Ν.Δ. τονίσθηκε προς τη διοίκηση του ΟΤΕ «ότι οφείλει εφόσον κρίνει ότι ορισμένες επενδύσεις και προμήθειες είναι απαραίτητες, να προχωρήσει χωρίς άλλες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις σχετικές συμφωνίες βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου».

Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε συναντηθεί η υπουργός Ανάπτυξης κ. Βάσω Παπανδρέου με την υπεύθυνη του τομέα αναπτυξης της Ν.Δ. κ. Ντόρα Μπακογιάννη με πρωτοβουλία της κ. Παπανδρέου. Η κ. Μπακογιάννη είπε μετά τη συνάντηση ότι σε πολλά θέματα διαπιστώθηκε «ταυτότητα απόψεων με την κ. Παπανδρέου». Το υπουργείο Ανάπτυξης εκτίμησε στη συνέχεια ότι «θα προχωρήσουν πλέον γρήγορα οι συμφωνίες ΔΕΚΟ με εγχώριες βιομηχανίες για τις μεγάλες και μακροχρόνιες προμήθειες (εφημερίδα «Ναυτεμπορική» 19/9/1997).

Διακομματικός ο οίστρος λοιπόν το αμαρτωλό 1997, πρόσωπα και καταστάσεις που κάνουν κύκλους στο πολιτικό σκηνικό, δεν δίνουν δεκάρα για τα καθήκοντα τους, αδιαφορούν πλήρως για το συμφέρον του Ελληνικού λαού αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν εκλέγονται από αυτόν αλλά από τις μαύρες ενισχύσεις της κάθε Siemens που οφείλουν και να υπηρετούν. Θα μάθουν όμως ότι τα εγκλήματα τους μπορεί να παραγράφονται στους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους νόμους, αλλά η λαϊκή συνείδηση πλέον δεν παραγράφει.


25 Σχόλια to “Πως οι Γερμανοί φρόντιζαν τις δουλειές και τους φίλους τους…”

 1. Πραγματική Οικολογία said

  Έγραψα το σχόλιο και πριν. Το άρθρο είναι διαφωτιστικό γιατί οι Γερμανοί δεν θέλουν η Ελλάδα να τον δικάσει για αυτά που έκανε πριν το 2003. Όπως φαίνεται και απ’ αυτά που γράφεις, τότε έγιναν τα μεγαλύτερα όργια!

  Μου αρέσει!

 2. Anonymos said

  Η εμμονή σας νά ασχολείσθε μέ τήν προσπάθεια ξεσκεπάσματος τών λαδωμένων τρωκτικών, επιφανών καί προβεβλημένων ατόμων τής Δημοκρατικής Κοινωνίας μας,

  θά ΗΤΑΝ αξιέπαινη καί πρός ζήτω καί μπράβο σας, εάν, εκόντες ή άκοντες, δέν ωθούσατε, συστηματικώς, μέ κάθε άρθρο σας, τήν υπόθεση πρός λάθος κατεύθυνση, καί τούς παμπόνηρους μάγκες, στό απυρόβλητο καί τήν λήθη.

  Εάν τό πράττετε άκοντες, απλώς είναι κρίμα, κοντά στά τόσα άλλα «κρίματα», λόγω τής κομπλεξικής αριστερογένειάς σας καί τής λαολαγνείας σας, νά υπηρετείτε, άκοντες είπαμε, τούς υπερ-έξυπνους λαδοτρωκτικούς μας,

  Εάν τό πράττετε εκόντες, μπράβο σας καί καλοφάγωτα !!!

  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΛΑΚΩΔΗ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ SIEMENS.

  Πήραν, έφαγαν, τό έν δέκατον (1/10) τών όσων λαδωμάτων κατασπάραξαν οι επιφανείς συμπολίτες μας, μή πολιτικοί, απλώς μέλη τού αγνού, άδολου, αμόλυντου, βασανισμένου, δημοκρατικού «λαού» μας, παντός κόμματος καί πάσης συμμορίας.

  ΚΑΙ ο αγνός «λαός», αλλά ΚΑΙ η εκάστοτε εταιρεία (SIEMENS, BOEING,TORR M1, όλες, οποιαδήποτε άλλη εταιρεία),

  ΠΡΟΣΕΞΤΕ, πάντοτε, όταν γίνονται δουλειές στήν Νιγηρία, στό Μπουρούντι ΚΑΙ στην Ελλάδα, ΠΑΝΤΟΤΕ ΛΕΓΩ,

  εμπλέκουν μέ ένα μικρούτσικο, ασήμαντο ποσοστό λαδιού καί όλα (ΟΛΑ), τά πολιτικά κόμματα τής Δημοκρατικής χώρας-πελάτου, ώστε, άν κάτι σκαλώσει καί βρωμίσει η μπόχα, ο νοήμων Δημοκτατικός λαός καί ο αντίστοιχος Δημοκρατικός Τύπος, νά ασχοληθούν μέ τούς γείτονες τού γείτονα καί νά τούς αφήσουν (τούς εκβιαστές-λαδιάρηδες), στό απυρόβλητο τής αφάνειας καί τής Haute Couture κουκούλας, πού έχουν προμηθευθεί από τήν ΑΡΧΗΔΙασφαλίσεως τού Απορρήτου τής Μιζοληψίας. (Συνταγματικώς κατοχυρωμένης!!).

  ΦΙΛΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, (επειδή δέν έχεις δουλέψει ποτέ σου),
  ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:
  – ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΠΡΟΣΦΟΡΏΝ ή
  – ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗς ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ, ή
  – ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ή
  – ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ, κλπ, κλπ, κλπ…..

  ΠΙΡΑΝΧΑΣ…….

  Μου αρέσει!

 3. olympiada said

  Όντως φίλε Ανώνυμε, είμαι μια ανεπάγγελτη. Θα συμφωνήσω όμως με το πρώτο σκέλος του σχολίου σου συμπληρώνοντας ότι το μείζον δεν είναι να τιμωρηθεί ο Χριστοφοράκος ή ακόμη – ακόμη και οι πολιτικοί που λαδώθηκαν αλλά ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ που ζημιώθηκε η χώρα από αυτά τα τρωκτικά όπως σωστά αναφέρεις. Τις συντάξεις μας δηλαδή, την περίθαλψη των παιδιών μας, την παιδεία κλπ.

  Μου αρέσει!

 4. Anonymos said

  Ξέχασα, (καί μέ συγχωρείτε), τό συμπέρασμα:

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.

  ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΧΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ,
  ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,
  ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ !!!

  ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΗΡΩΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ.

  Μου αρέσει!

 5. olympiada said

  …και σ’ όλους τους άλλους

  Μου αρέσει!

 6. […]  https://olympia.gr/2009/08/17/siemens-greece-saic/ […]

  Μου αρέσει!

 7. dexiextrem said

  Νομίζω ότι είναι λίγο πρόωρο να πούμε ότι οι Γερμανοί «φρόντισαν» τον φίλο τους τον Χριστοφοράκο και η υπόθεση έληξε γι’ αυτόν. Μην βιαζόμαστε. Μπορεί οι Γερμανοί να μην θέλουν να δικαστεί ο Χριστοφοράκος (προσωπικά πιστεύω ότι δεν τους ενδιαφέρει και μάλλον θέλουν να τον ξεφορτωθούν) αλλά εδώ τα πράγματα είναι αλλιώς. Ξεχνάμε ότι υπάρχει Καράβελας και προπάντων Σκαρπέλης και Γεωργίου που θα δικαστούν και η υπόθεσή τους είναι πακέτο με τον Χριστοφοράκο. Νομικά δεν είναι σίγουρο αν ισχύει αυτό που λένε οι Γερμανοί, δηλ αν η υπόθεση του Χριστοφοράκου μπορεί να αποσυνδεθεί από τους υπόλοιπους. Ας έρθει όμως πρώτα με το καλό ο Χριστοφοράκος και θα τα βρούμε όλα… ως τότε μην προσπαθούμε να λύσουμε νομικά ζητήματα

  Μου αρέσει!

 8. […] Τα ανθρωπόμορφα ζόμπι, οι Γερμανοτσολιάδες που δεν άκο…. Εντέλει δεν χρειαζόμαστε “ισχυρή κυβέρνηση” αλλά πλήρη ακυβερνησία για δυό μήνες. Μετά κάντε και χούντα. […]

  Μου αρέσει!

 9. […] θα ξαναζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους, όπου η αντιπολίτευση θα “πιέζει” την κυβέρνηση να προωθήσει τα έργα και τις business του κυρίου […]

  Μου αρέσει!

 10. […] μοιράζοντας αφειδώς χρήμα σε κάθε κατεύθυνση. Παντού, σε κάθε κόμμα, υπήρχε μία κάστα καλοταϊσμένη για να εξασφαλιστεί η επιτυχία του κερδοσκοπικού […]

  Μου αρέσει!

 11. […] μοιράζοντας αφειδώς χρήμα σε κάθε κατεύθυνση. Παντού, σε κάθε κόμμα, υπήρχε μία κάστα καλοταϊσμένη για να εξασφαλιστεί η επιτυχία του κερδοσκοπικού […]

  Μου αρέσει!

 12. […] Το μεγάλο πλιάτσικο όμως που έγινε κατά την επταετία Σημίτη ήταν η οριστική ταφόπλακα της οικονομίας. Εκείνο το χρονικό διάστημα η Ελλάδα παρέλαβε τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην ιστορία της. Αυτές οι ενισχύσεις κατέληξαν βορά  σε αυτά που συνηθίζουμε να ονομάζουμε “μεγάλα συμφέροντα”, έτσι αόριστα. Υπάρχει ένα αναμφισβήτητο δεδομένο: Ουδείς χαρίζει λεφτά. Η ΕΕ δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε Ευρώ που έχουμε πάρει, είμαστε υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε. […]

  Μου αρέσει!

 13. […] Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Δεκεμβρίου 18, 2009 …θα βρεις από κάτω τους φίλους μας (και τους φίλους τους). […]

  Μου αρέσει!

 14. […] Το μεγάλο πλιάτσικο όμως που έγινε κατά την επταετία Σημίτη ήταν η οριστική ταφόπλακα της οικονομίας. Εκείνο το χρονικό διάστημα η Ελλάδα παρέλαβε τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην ιστορία της. Αυτές οι ενισχύσεις κατέληξαν βορά  σε αυτά που συνηθίζουμε να ονομάζουμε “μεγάλα συμφέροντα”, έτσι αόριστα. Υπάρχει ένα αναμφισβήτητο δεδομένο: Ουδείς χαρίζει λεφτά. Η ΕΕ δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε Ευρώ που έχουμε πάρει, είμαστε υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε. […]

  Μου αρέσει!

 15. […] τι εννοούμε… Αφού το κάνετε, διαβάστε αυτό: Πως οι Γερμανοί φρόντιζαν τις δουλειές και τους φίλους… Για να δείτε πως γίνονται σήμερα οι μεγάλες business… […]

  Μου αρέσει!

 16. […] Πως οι Γερμανοί φρόντιζαν τις δουλειές και τους φίλους… […]

  Μου αρέσει!

 17. […] Το μεγάλο πλιάτσικο όμως που έγινε κατά την επταετία Σημίτη ήταν η οριστική ταφόπλακα της οικονομίας. Εκείνο το χρονικό διάστημα η Ελλάδα παρέλαβε τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην ιστορία της. Αυτές οι ενισχύσεις κατέληξαν βορά  σε αυτά που συνηθίζουμε να ονομάζουμε “μεγάλα συμφέροντα”, έτσι αόριστα. Υπάρχει ένα αναμφισβήτητο δεδομένο: Ουδείς χαρίζει λεφτά. Η ΕΕ δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε Ευρώ που έχουμε πάρει, είμαστε υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε. […]

  Μου αρέσει!

 18. […] Το μεγάλο πλιάτσικο όμως που έγινε κατά την επταετία Σημίτη ήταν η οριστική ταφόπλακα της οικονομίας. Εκείνο το χρονικό διάστημα η Ελλάδα παρέλαβε τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην ιστορία της. Αυτές οι ενισχύσεις κατέληξαν βορά  σε αυτά που συνηθίζουμε να ονομάζουμε “μεγάλα συμφέροντα”, έτσι αόριστα. Υπάρχει ένα αναμφισβήτητο δεδομένο: Ουδείς χαρίζει λεφτά. Η ΕΕ δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε Ευρώ που έχουμε πάρει, είμαστε υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε. […]

  Μου αρέσει!

 19. […] Το μεγάλο πλιάτσικο όμως που έγινε κατά την επταετία Σημίτη ήταν η οριστική ταφόπλακα της οικονομίας. Εκείνο το χρονικό διάστημα η Ελλάδα παρέλαβε τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην ιστορία της. Αυτές οι ενισχύσεις κατέληξαν βορά  σε αυτά που συνηθίζουμε να ονομάζουμε “μεγάλα συμφέροντα”, έτσι αόριστα. Υπάρχει ένα αναμφισβήτητο δεδομένο: Ουδείς χαρίζει λεφτά. Η ΕΕ δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε Ευρώ που έχουμε πάρει, είμαστε υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε. […]

  Μου αρέσει!

 20. […] Το μεγάλο πλιάτσικο όμως που έγινε κατά την επταετία Σημίτη ήταν η οριστική ταφόπλακα της οικονομίας. Εκείνο το χρονικό διάστημα η Ελλάδα παρέλαβε τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην ιστορία της. Αυτές οι ενισχύσεις κατέληξαν βορά  σε αυτά που συνηθίζουμε να ονομάζουμε “μεγάλα συμφέροντα”, έτσι αόριστα. Υπάρχει ένα αναμφισβήτητο δεδομένο: Ουδείς χαρίζει λεφτά. Η ΕΕ δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε Ευρώ που έχουμε πάρει, είμαστε υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε. Υπάρχει και άλλο ένα δεδομένο: Ουδείς δίνει λεφτά (έστω και δανεικά) χωρίς έλεγχο. Η ΕΕ πάλι δεν αποτελεί εξαίρεση και όλοι θυμόμαστε την άμεση αντίδραση σε υποθέσεις όπως το καλαμπόκι, τα ΧΥΤΑ κλπ κλπ. Πως λοιπόν “χάθηκαν” τα κονδύλια της ΕΕ και η χώρα υπερχρεώθηκε σε μέγιστο βαθμό; Όταν μάλιστα οι Έλληνες είναι “διεφθαρμένοι”; […]

  Μου αρέσει!

 21. […] έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Το έχουμε όμως ξαναπεί: Οι Γερμανοί φρόντιζουν τις δουλειές και τους φίλους τ…) Share this:EmailFacebookTwitterPrintDiggRedditStumbleUponLike this:LikeBe the first to like […]

  Μου αρέσει!

 22. […] να διασφαλίσουν “μονιμότητα” και στους ψηφοφόρους.Το μεγάλο πλιάτσικο όμως που έγινε κατά την επταετία Σημίτη ήταν η οριστική […]

  Μου αρέσει!

 23. […] Το μεγάλο πλιάτσικο όμως που έγινε κατά την επταετία Σημίτη ήταν η οριστική ταφόπλακα της οικονομίας. Εκείνο το χρονικό διάστημα η Ελλάδα παρέλαβε τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην ιστορία της. Αυτές οι ενισχύσεις κατέληξαν βορά  σε αυτά που συνηθίζουμε να ονομάζουμε “μεγάλα συμφέροντα”, έτσι αόριστα. […]

  Μου αρέσει!

 24. […] να διασφαλίσουν «μονιμότητα» και στους ψηφοφόρους.Το μεγάλο πλιάτσικο όμως που έγινε κατά την επταετία Σημίτη ήταν η οριστική […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: