olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Όταν τα υπουργεία σιωπούν, οι λαοί τολμούν

Posted by olympiada on August 2, 2009

ceb1cf81cf87ceb1ceafcebf-cf80cebbcebfceafcebf-cf86cf8ecebaceb1ceb9ceb1

Έφτιαξαν αντίγραφο πλοίου των Αρχαίων Ελλήνων της Φώκαιας

Το διεθνές παιχνίδι έχει αλλάξει κατά πολύ αφού οι δυνατότητες αυτοοργάνωσης και παρέμβασης των πολιτών μέσω διαδικτύου αυξάνονται. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά αφού η πληροφόρηση δεν είναι στα χέρια μονοπωλίων τύπου CNN ή εκδοτικών συγκροτημάτων που ελέγχουν τη ροή για να κατευνάσουν και να χειραγωγήσουν τις αντιδράσεις.

Στην Ελλάδα τα αποτελέσματα είναι ίσως πιο ορατά και τα βλέπουμε σχεδόν καθημερινά από την κινητοποίηση και την αποτελεσματικότητα των πολιτών σε θέματα όπως το Κυπριακό, την Σκοπιανή προπαγάνδα, του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς και άλλα.

Ενδεικτικό ήταν και αυτό που συνέβει στη Μασσαλία με το περιβόητο “πλοίο της ντροπής” όπως είχαμε γράψει από τις 6 Μαΐου. Η κινητοποίηση που ξεκίνησε μέσω διαδικτύου για αυτή την ασέλγεια στις μνήμες τις γενοκτονίας με την οικειοποίηση του πολιτισμού που οι Κεμαλιστές ξερίζωσαν έπειτα από χιλιετίες έγινε χιονοστιβάδα στο λιμάνι της Μασσαλίας κατά την άφιξη του πλοίου.

Διαδηλωτές εμποδίζουν τον ελλιμενισμό του "πλοίου της ντροπής"

Διαδηλωτές εμποδίζουν τον ελλιμενισμό του "πλοίου της ντροπής"

Τι και αν το Ελληνικό ΥΠΕΞ συνεχίζει να αγνοεί τα εγκλήματα, τι και αν τα ΜΜ”Ε” ασχολούνται με τα συμφέροντα των αφεντικών τους, Γάλλοι, Έλληνες και Αρμένιοι επεφύλαξαν μια αξέχαστη υποδοχή στους γενοκτόνους και το “τρόπαιο” τους. Μετά από πολυήμερη κινητοποίηση, Γάλλοι πολίτες καθώς και μέλη της Ελληνικής και Αρμενικής κοινότητας της Μασσαλίας εμπόδισαν τον ελλιμενισμό του πλοίου ενώ προκάλεσαν επεισόδια εις βάρος του Τούρκου προξένου που ήταν στο σημείο. Εντέλει το πλοίο “έδεσε” σε άλλο σημείο και η αποστολή δεν παρευρέθει σε κανένα από τα δρώμενα που είχαν οργανωθεί προς τιμήν της.

Ο Τουρκικός τύπος (Μιλιέτ, Ραντικάλ) έχει εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα με τη Μιλιέτ να υποστηρίζει ότι τα μέλη της αποστολής δεν τόλμησαν ούτε να δειπνήσουν στη Μασσαλία από το φόβο πιθανής δηλητηρίασης!

Τα επεισόδια κατά τους Τούρκους χρεώνονται στη Γαλλική ακροδεξιά και στην Αρμενική κοινότητα “που έχει μεγάλη δύναμη” στη Γαλλία. Κατηγορείται επίσης και ο πρόξενος που δεν ειδοποίησε έγκαιρα για το κλίμα που επικρατεί, καθώς (εκτός από την ολιγομελή επιτροπή υποδοχής) δεν υπήρχε ούτε ένας Γάλλος πολίτης εκτός των διαδηλωτών! Εκφράζονται επίσης ανησυχίες και για τη συνέχιση του ταξιδιού στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά λιμάνια λόγω του “αντιτουρκικού” κλίματος που επικρατεί σε πολλές χώρες.

Το όλο εγχείρημα εξ’ αρχής αποσκοπούσε στην δημιουργία ενός πολιτιστικού προφίλ που θα βοηθούσε στην αποδοχή της Τουρκίας ως κληρονόμου ενός σημαντικού κομματιού του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ευτυχώς κάποιοι μπόρεσαν να γλιτώσουν από την γνήσια πολιτιστική επιρροή της Τουρκίας και επιμένουν να θυμούνται…

5 Responses to “Όταν τα υπουργεία σιωπούν, οι λαοί τολμούν”

 1. Ἄ γειά σου! (Μόλις ἐχθὲς παρέπεμπα στὰ παλαιότερα δημοσιεύματά σου!) Ἐκεῖ εἶναι Γαλλία! Ἀντιθέτως, εἰς τὴν Ἱερὰν Πόλιν Μεσολογγίου ἡ τουρκικὴ σημαία ὑψώνεται χωρὶς καμμία ἀντίδρασιν. (Ἀλλὰ ἐδῶ εἶναι νεοθωμανικὴ αὐτοκρατορία…)

  Like

 2. ΓΗΓΕΝΗΣ said

  Ουτε καν νεοθωμανια. Ξεπουλημενο ραγιαδισταν. Γι αυτο και το μονο που φοβουνται ειναι η αυτοοργανωση και πρωτοβουλιες των πολιτων…

  Like

 3. mnk said

  Και που ήταν οι “Ιεροί” Μεσσολογγίτες να κατέβουν στο λιμάνι να τα κανουν λαμπόγυαλο; οεο;

  Like

 4. Μακεδών said

  Εξέλειπαν οι ήρωες;
  Ντροπή μας

  Like

 5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ said

  OI ELLHNES ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΚΩΣΤΑΚΗ -ΝΤΟΡΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.
  ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΛΕΚΑ-(ΑΛΕΚΟ-ΑΛΕΞΗ) -ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ.

  ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ.

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: