Η “Ισχυρή Ελλάδα” και το μεγάλο πλιάτσικο

πως να κρατήσεις κακία σ' αυτό το γλυκύτατο πλάσμα;
πως να κρατήσεις κακία σ' αυτό το γλυκύτατο πλάσμα;

Πούλησαν περιουσία 17,3 δισ. ευρώ αλλά το χρέος αυξήθηκε κατά 45 δισ. ευρώ(1998 – 2003)

Τα κολοσσιαία κονδύλια της ΕΕ (τα μεγαλύτερα που εισέρρευσαν στην Ελλάδα), φαγώθηκαν μέχρις ενός.

Και το 2003 ολοκλήρωσαν το έγκλημα δίνοντας για πρώτη φορά σε καιρό ειρήνης τα αποθεματικά χρυσού (και όχι μόνο τα αποθεματικά, σε λίγο μια ιστορία που όλοι ξέχασαν και κάλυψαν. Παντου μέσα ο ΜΠΟ)

Η Νέα Δημοκρατία συνένοχος αφού “αμνήστευσε” τους εγκληματίες και χρησιμοποίησε το φιάσκο του “Βασικού Μετόχου” ως δικαιολογία (παντού μέσα ο ΜΠΟ)

Τα στοιχεία που παραθέτει ο Χρήστος Ζιώτης στην Ελευθεροτυπία δείχνουν το μέγεθος της εκποίησης: Παρ’ όλο που το οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια ήταν το πλέον ευνοϊκό για τη μείωση του δημόσιου χρέους, η πρόοδος που έχει γίνει ήταν μάλλον περιορισμένη.

Νίκος Χριστοδουλάκης

Η άνθηση του Χρηματιστηριου, σε συνδυασμό με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη ραγδαία μείωση των επιτοκίων, διαμόρφωσαν ιδανικές συνθήκες, τις οποίες όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση τις αξιοποίησε για να καλύψει ταμειακές ανάγκες. Ετσι την περίοδο 1998 – 2003 τα έσοδα που εισέπραξε το Δημόσιο από τις αποκρατικοποιήσεις ξεπέρασαν τα 17,3 δισ. ευρώ, όμως την ίδια περίοδο το δημόσιο χρέος όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε κατά 45 δισ. ευρώ.

Ποσοστιαία μείωση 3 μονάδων

Βέβαια ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας (ΑΕΠ) στη διάρκεια της περιόδου αυτής καταγράφεται μια περιορισμένη βελτίωση καθώς το δημόσιο χρέος από 105,8% το 1998 θα υποχωρήσει φέτος στο 102,7%. Ομως η όποια περιορισμένη πρόοδος συντελέστηκε οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οικονομική ανάπτυξη και όχι στο νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών. Ετσι το δημόσιο χρέος στη διάρκεια της περιόδου αυτής από 110,5 δισ. ευρώ αυξήθηκε στα 154,815 δισ. ευρώ.

Σε λίγο το έγκλημα του Χρυσού αλλά και τα Νέα από το μέτωπο του Ανασχηματισμού.

16 thoughts on “Η “Ισχυρή Ελλάδα” και το μεγάλο πλιάτσικο”

 1. Να ‘ναι καλά οι Τσίμες τα φιλαράκια μου. Μέχρι σίγουρο πρόεδρο της ΕΕ μας τον έλεγαν. Εντέλει ούτε για κλητήρα δεν τον πήραν (αφού είδε ότι δεν κινδυνεύει για φυλακή)

  Like

 2. =Όταν ένας πέσει δύο φορές στο ίδιο σφάλμα λάθος (ψηφίζεις τον ίδιο μ-βλάκα) τότε είσαι *Μ

  =Όταν κάνουν κάτι, που έπρεπε να το είχαν κάνουν χθες ή εδώ και 20-30 χρόνια, πρέπει να ξεχέζονται και όχι να τους θαυμάζουμε να τους λέμε μπράβο και να τους ξαναψηφίζουμε. (και μας τον σέρβιραν για υποψήφιο πρόεδρο…)

  Όποιος άκουσε τις ομιλίες του Καρατζαφέρης στο τηλεάστυ 1/2/2001 και 29/11/2001 για το χρηματιστήριο και τα μπινελίκια που έριξε μέσα στη βουλή για τον Παπαντωνίου και τον Σημίτη και ψήφισε ΠΑΣΟΚ τον λυπάμαι, είναι ΖΩΟΜΑΛΑΚΑΣ.

  Το 2000 ο Σημίτης ως πρωθυπουργός και ο Παπαντωνίου έλεγαν στις εφημερίδες ότι το Χρηματιστήριο είναι ο καθρέφτης της οικονομίας, και ο Γενικός Δείκτης θα πάει στις 7.000 μονάδες και έχει λαμπρό μέλλον, στο μέλλον. Ή τους λέγατε ψέματα, ή είχατε μεσάνυχτα από οικονομία. Ξέρατε ότι το χρηματιστήριο είναι ΤΖΟΓΟΣ, θεσμός απάτης.

  Χρηματιστήριο =Θυμάστε που μας παραμύθιαζε ο κ. Σημίτης ότι το Χρηματιστήριο είναι ο καθρέπτης της ελληνικής οικονομίας που τάχατες ανθούσε; Θυμάστε που με το παραμύθι αυτό εκμαύλισε (εκπόρνευσε) τους μισούς Έλληνες στον καιάδα του ΧΑΑ κι έχασαν το βιος τους; (“Σοσιαλιστική Ανακατανομή” κι αυτή, ε;)

  [[ http://seferou.blogspot.com/2008/11/28.html seferou_maria@yahoo.com ]]

  =6 Προδιαγραφές ανθρώπου, πολιτείας, δημοκρατίας.

  Τα χρηματιστήρια οι τράπεζες με τις κομπίνες τους φάγανε τα λεφτά, και άρχισαν οι κατασχέσεις οι απάτες οι αυτοκτονίες από χρέη προς τις τράπεζες χρηματιστήρια κλπ. Συνέχεια στο: Μπινελίκια για το χρηματιστήριο. http://www.tzinis.com/xaa.htm

  Η ιδιωτικοποίηση είναι η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΙΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ των οικονομολόγων του κράτους, και του ίδιου του κράτους κλπ Μπορείς να είσαι οικονομολόγος (του κράτους) χωρίς να σπουδάσεις αρκεί να μην είσαι μ-βλάκας

  Από τέτοιους ανθρώπους πρέπει να αφαιρείται βαθμός ανθρωπισμού επί τοις %. Ενώ έπρεπε να τους κάνουν απόσυρση τους ίδιους λόγο ανικανότητας, και να τους αφαιρέσουν την άδεια κυκλοφορίας ανθρώπου, ή αφαίρεση βαθμός ανθρωπισμού (Ανθρωπινότητας) επί τις %, να τους αφαιρείται η ταυτότητα, και να κατατάσσονται στα δειγματολόγια ζώων της γεωργικής σχολής.

  Από το λεξιλόγιο των πολιτικών να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΎΝ με νόμο οι λέξεις, ΘΑ – ΝΑ – ΠΡΕΠΕΙ. Κάθε φορά που λέγει μια από αυτές, να ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΒΑΘΜΌΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ από τον “ψεύτη”.

  ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ: Που παρίσταναν τους οικονομολόγους, Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας Οικονομικών “καθηγητής”

  Γ. Αλογοσκούφης και Ο νυν Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι τέως και οι επόμενοι.

  Δείτε την μάπα σας στο καθρέπτη. Μπας και δείτε και τον ψεύτη.

  Τους ανθρώπους υψηλής ποιότητας να τους ψάχνετε μόνον στις Εξαιρετικές Εξαιρέσεις.

  *Μ=(μάγκες μαλαγάνες μάπες μαφίες μαλάκες βλάκες γκόλντεν μπόις κλπ. )

  *(ΕΕΕ) = Εκτός Εξαιρετικών Εξαιρέσεων)

  Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s