Ντροπή και αηδία. Δημόσια έργα με εταιρείες δολοφόνων.

πως να κρατήσεις κακία σ' αυτό το γλυκύτατο πλάσμα;
πως να κρατήσεις κακία σ' αυτό το γλυκύτατο πλάσμα;

Αίσχιστη κατάπτωση της Δημοκρατίας και της πολιτικής είναι οι τελευταίες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την εταιρεία δολοφόνων που εμπλέκεται – μεταξύ άλλων –  και στην απαγωγή Παναγόπουλου. Ο οχετός του αίσχους έχει ανοίξει και εμπλέκει κουμπάρους, πολιτευτές, γραμματείς υπουργείων και πάει λέγοντας. Κουβέντα όμως για την ταμπακέρα.

Όταν ο επιχειρηματίας Θεοφάνης Παπαδάς που ήταν στη λίστα των “μελλοθάνατων” βγαίνει και καταγγέλει ότι ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας Τρομπούκης αναλάμβανε δημόσια έργα και εμπλέκει το όνομα του Άκτωρα, φτάνουμε στο σημείο της έσχατης σήψης. Όταν μιλάει για δημόσιο έργο στην Ηλεία που όχι μόνο δεν πληρούσε τους περιβαλλοντικούς όρους αλλά γινόταν και με τη χρήση κλεμμένων φορτηγών, έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που φροντίζει απλώς τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος με κάθε τρόπο.

Όταν στα δημόσια έργα εμπλέκονται εταιρείες δολοφόνων, συμβόλαια θανάτου και άλλα τινά, για ποιόν “Βασικό Μέτοχο” να μιλήσουμε; Όταν κατά τα φαινόμενα στην επταετία Σημίτη πέρασαν τα μεγαλύτερα κονδύλια της ΕΕ που χρέωσαν ες αεί τη χώρα και διατέθηκαν με παρακρατικούς όρους, για ποιά δημοκρατία μιλάμε; Όταν μια Ελλάδα γονάτιζε για να τελέσει Ολυμπιακούς αγώνες, τα έργα των οποίων αναλάμβαναν κοινοί νταβατζήδες με την υπέροχη μέθοδο της υπεργολαβίας, ποιά ιδεώδη υπηρετούμε; Όταν πολιτικοί, πολιτευτές και λοιπά κομματόσκυλα συνωστίζονταν για να κάνουν κουμπαριές με δολοφόνους, ποιά είναι η ποιότητα του κοινοβουλευτισμού;

Όταν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπάρχει διασύνδεση τρομοκρατικών ενεργειών με συγκεκριμένα μέλη της σπείρας αλλά η ΕΥΠ εμποδίζεται να συνεχίσει την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση και άξαφνα βλέπουμε τους “επαγγελματίες υπερασπιστές της τρομοκρατίας” να βολτάρουν στα κανάλια υπερασπίζοντας κοινούς (υποτίθεται) ποινικούς, ποιό ακριβώς είναι το αντάρτικο;

Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποβιβάζει τον Αρχιερέα σε διάκο. Όταν ο πρωθυπουργός βλέπει σκιές στο Βατοπαίδι αλλά αγνοεί τις κακοτεχνίες στα Ολυμπιακά έργα που κόστισαν μια εκατοστή Βατοπαίδια (κύριε Τσιτουρίδη γιατί σιωπήσατε;). Όταν ο νεκρός ένστολος γίνεται προειδοποίηση για τους υπόλοιπους ζωντανούς – νεκρούς ενστόλους ώστε να μην πολυψάχνουν καταστάσεις, πως ακριβώς ορίζεται το “καθήκον”;

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Ο σεβάσμιος απατεώνας που διασπαθίζει τον κρατικό πλούτο δεν διαφέρει από τον δολοφόνο που σκοτώνει για λίγα Ευρώ ή τον πολιτικό που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία. Αντίθετα όλοι αυτοί δουλεύουνε σε αγαστή συνεργασία. Ο πρωθυπουργός εκλέγεται από τα μέσα που ελέγχονται από διαπλεκόμενους που χρησιμοποιούν τη μπιστόλα του ποινικού – τρομοκράτη ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, όταν δεν του βγαίνει η εξίσωση.

Τουλάχιστον απανταχού λαμόγια μάθετε την Ταρίφα: Μη ζητάτε πάνω από 40,000 τη διευκόλυνση, γιατί τόσο κοστίζει η ζωή του απλού πολίτη σήμερα. Από κει και πάνω τους έρχεται πιό φτηνά να σε σκοτώσουν.

Γι’ αυτό και η ατέλειωτη “κρίση αξιών” όπως ξύλινα τη λέμε. Δείτε τα πρότυπα. Πόσο καιρό έχετε να δείτε Οικογένεια να ποζάρει ως πρότυπο ευτυχίας; Πόσο καιρό έχετε να δείτε ένα παιδί να χαμογελάει στις στήλες των rich & Famous;

Αυτιστικά παχύδερμα, άσαρκες εκδιδόμενες, ανεγκέφαλοι αστοί. Πουθενά η μάνα (είναι στρουμπουλή βλέπετε), ο πετυχημένος πατέρας, ο άνθρωπος που προσέφερε κατ΄ελάχιστον στο σύνολο. Κοινωνικός αυτισμός, ιδιώτευση. Ο λαουτζίκος υποχρεώνεται να προσκυνά αυτούς που βιάζουν την καθημερινότητα του, τη ζωή των παιδιών του, την ίδια του την ύπαρξη. Και όμως τους προσκυνά. Διαβάζει τις φυλλάδες τους, βλέπει τα κανάλια τους, ψηφίζει τους εκλεκτούς τους. Το σύνδρομο της Σουηδίας σε Ελληνική έκδοση.

Ντροπή σου υπήκοε. Ντροπή σου γιατί δεν σκέφτηκες. Ντροπή σου γιατί δεν αγωνίστηκες. Ντροπή σου γιατί μόνος σου πέρασες τις χειροπέδες της σκλαβιάς σου. Από το super market που σε ταΐζουν συσκευασμένα δηλητήρια εως το χαμόγελο του παιδιού σου που το ξεπουλάς για τον δικό σου τρόμο. Ντροπή σου γιατί εσύ πρέπει να πάρεις το στυλιάρι και να τσακίζεις όποιο κάθαρμα σου κλέβει το χθες και το αύριο.

Τι είσαι συ; “Πετυχημένος Επιχειρηματίας”. Τι προσέφερες στην κοινωνία; “Ήμουνα μάγκας και υπερτιμολόγησα δημόσια έργα”. Στο κεφάλι!

Τι είσαι συ; “Πετυχημένος Δημοσιογράφος”. Τι προσέφερες; “Δουλεύω στην εφημερίδα του πετυχημένου επιχειρηματία και επιπλέον είμαι κολλητός του άλλου μεγαλοστελέχους που λάδωνε πολιτικούς. Έχω δηλαδή κονέ”. Στο κεφάλι!

Στο κεφάλι το φιλί λοιπόν σε αυτούς τους πετυχημένους. Για να τους δείξεις έμπρακτα την αγάπη και το θαυμασμό σου.

Αύριο με περισσότερη ψυχραιμία θα δούμε τις εξελίξεις γιατί η οργή πάντα οδηγεί σε υπαρξιακά μονοπάτια.

29 thoughts on “Ντροπή και αηδία. Δημόσια έργα με εταιρείες δολοφόνων.”

 1. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΥΠΑΡΚΤΟ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ή ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ.
  Τώρα που άρχισαν να βγαίνουν οι βρωμιές του Γιωργάκη και των «συντρόφων» του τα πράσινα blogs προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα.
  ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ BLOGGERS:
  1. Ο Τσουκάτος έχει παραδεχθεί ότι μετέφερε παράνομα λεφτά της Ζίμενς στο πασόκ. Οι ταμίες στην αρχή λέγανε ότι δεν ξέρουν τίποτε, μετά είπανε ότι μπορεί αλλά δεν θυμόμαστε. Το πασόκ παρουσίασε κάτι χειρόγραφα μπακαλο-τέφτερα που ήταν τα αρχεία του, λέει. Μας πείσατε, κύριοι, ωραία έρευνα κάνατε. Εάν ο Γιωργάκης επιμείνει ότι το πασόκ δεν έπαιρνε παράνομα λεφτά, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι ο Τσουκάτος θα πάει μέσα. Εάν θέλει να σωθεί θα πρέπει να μιλήσει.
  2. Ο Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος έπαιρνε μεγάλα ποσά από επιχειρηματίες και τα μετέφερε στο πασόκ, λέει όμως ότι δεν τα θεωρεί παράνομα, παρόλο που ξέρει ότι είναι. Κανένας εισαγγελέας δεν τόλμησε να επιληφθεί, προφανώς ξέρει ότι θα τον ρημάξουν στη συκοφαντία τα ιδιωτικά Γιωργοκάναλα, σαν το Σανιδά.
  3. Ο Τρεπεκλής, ο παιδικός φίλος του Γοωργάκη, έχει παραδεχθεί στον ανακριτή ότι πήρε μίζα 6,7 εκατομμύρια ευρώ για το άχρηστο C4I που μας κόστισε 255 εκατομμύρια ευρώ. Τα κανάλια και οι εφημερίδες έχουν αποσιωπήσει ΕΝΤΕΛΩΣ το θέμα, σαν να μην υπάρχει.
  4. Ο σοβαροφανής λιμοκοντόρος Παπακωνσταντίνου, που ήταν στο Δ.Σ. του ΟΤΕ και θα μπορούσε να αναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση 8002 για τα ψηφιακά του 67 εκατομμυρίων ευρώ δεν απαντάει κάν στις ερωτήσεις που του γίνονται για το θέμα. Μέχρι πρόσφατα έκρυβε ακόμη και τη θητεία του στον ΟΤΕ, αναρωτιέμαι γιατί.
  5. Την περασμένη εβδομάδα ασκήθηκε ποινική δίωξη στον έτερο Γιώργο Παπακωνσταντίνου, πρώην Γενικό Διευθυντή του Πασόκ, για τα εκατομμύρια που χάθηκαν από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (διόδια), λόγω πλαστογραφιών και απάτης σε βάρος του δημοσίου. Τα κανάλια και τα πράσινα blogs έθαψαν το θέμα, εντελώς.
  6. Η πλειοψηφία των προφυλακισμένων για τη σκανδαλάρα Ζίμενς ήταν μέλη του πασόκ, που μάλιστα έβαλε συνήγορους υπεράσπισης τους γνωστούς Τσοβόλα (πρώην υπουργό πασόκ) και Ματζουράνη (πρώην Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου πασόκ). Ο Γιωργάκης όμως λέει ότι το σκάνδαλο είναι Νεοδημοκρατικό, δηλαδή ο Τσοβόλας και ο Ματζουράνης είναι κρυφο-νεοδημοκράτες;
  7. Ο Γιωργάκης προσπάθησε απεγνωσμένα να στείλει το σκάνδαλο Ζίμενς στη Βουλή για να θαφτεί στα γρήγορα, πριν προλάβουν να αποκαλυφθούν οι προσωπικές μαρτυρίες και οι κινήσεις των λογαριασμών. Αυτό και αν είναι ένδειξη ενοχής, αυτό και αν είναι απόδειξη θράσους.
  8. Όταν συνελήφθη η οικογένεια του καραβέλα, οι πασόκοι φοβήθηκαν μήπως αυτός αναγκαστεί να γυρίσει, γι’ αυτό έβαλαν τα κανάλια να λένε τις ψευτο-συναισθηματικές ανοησίες που έλεγαν (για τα κοριτσάκια με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ). Πάλι η Ν.Δ. έφταιγε, γενικώς.
  9. Χριστοφοράκος, τι να πεί κανείς; Ο τύπος αιφνιδίασε το Ζαγοριανό και την έκανε για να δικαστεί στη Γερμανία, που είναι χαμηλές οι ποινές. Η δικαιοσύνη έστειλε δύο εντάλματα σύλληψης και Έλληνες ιδιωτικούς ντετέκτιβ που τον βρήκαν και έτσι συνελήφθη. προσπαθούμε να τον φέρουμε να δικαστεί στην Ελλάδα και το πασόκ προτείνει να του χαμηλώσουμε την ποινή για να «μιλήσει». Και πώς εμείς ξέρουμε ότι θα πεί αλήθειες, αν θα κρύψει αλήθειες, ή θα πεί ψέματα; Θα βασιζόμαστε στη μαρτυρία ενός ανθρώπου, που ξέρει πολύ καλά ότι εάν δεν πεί αυτά που πρέπει υπάρχει και «η Σέχτα»; Και νομίζω ότι οι περισσότεροι υποπτευόμαστε ποιοι είναι πίσω από τη Σέχτα (βλέπε 17 Νοέμβρη).
  10. ΟΜΩΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ. Είναι ντροπή να παίρνει τον ίδιο δρόμο που έχουν πάρει τα ιδιωτικά κανάλια και οι εφημερίδες. Δηλαδή, να χρηματοδοτείται για να λέει μισόλογα, να κρύβει αλήθειες, να συκοφαντεί και να μπερδεύει επίτηδες τα σημαντικά με τα επουσιώδη.. Οι πιο ύποπτοι μηχανισμοί παραπληροφόρησης είναι τα blogs που δεν δημοσιοποιούν σχόλια (πχ. troktiko) και αυτά που τα δημοσιοποιούν πολλές ώρες μετά (πχ, press-gr). Το άτιμο το χρήμα, βλέπεις!

  Like

 2. H8ela prin pethanw na’vlepa politikous se stil Diakou.
  A8anasiou Diakou enow me ladolemono
  kai ola ta koproskula
  tou dimou A8inaiwn
  triseftixismena
  na kanoune Pasxa.

  Like

 3. Ένα κράτος βιασμένων που χειροκροτούν και θαυμάζουν τους βιαστές τους τι τύχη μπορεί να έχει;

  Like

 4. …”βγαίνει και καταγγέλει ότι ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας Τρομπούκης αναλάμβανε δημόσια έργα “…

  Βρε μανία με τον Τρομπούκη.

  Δεν τα πήρε από την Siemens αυτός. Δεν είναι φανερό? (Ε τι να κάνει? κλπ)

  Τι τον κατηγοράμε τον άνθρωπο τζάμπα και βερεσέ?

  Ντροπή μας.

  Like

 5. Για πολλές δεκαετίες η Ελλάδα κυβερνιέται από μια χούφτα βαρώνων που σήμερα ελέγχουν το εμπόριο, την ενέργεια, την ενημέρωση και λαμβάνουν την μερίδα του λέοντος στα δημόσια έργα.

  Οι επαφές τους με το κοινό έγκλημα είναι μια καινούρια πτυχή από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω (όχι πολλά).

  Πολλές από τις πολιτικές αναταραχές έχουν να κάνουν με τις κόντρες μεταξύ αυτών των βαρώνων. Πχ οι βολές Ρουσόπουλου/κεφαλογιάννη ενάντια στον Μπόμπολα και την Ακτώρ και η διαμάχη μεταξύ των Μητσοτακικών και των Καραμανλικών.

  Σιγά σιγά θα βγουν στην επιφάνεια αρκετά από τα σκάνδαλα που αποκρύφθηκαν επιμελώς επί της διακυβέρνησης Σημίτη. Φυσικά μην περιμένουμε να άλλάξει κάτι, ούτε κάποιον από τους ισχυρούς να τιμωρηθεί.

  Πότε άραγε στην χώρα μας κατέληξε πολιτικός ή βαρώνος (πχ. ο Κοντομηνάς) στην φυλακή για θέμα διαπλοκής; Μέχρι και οι Αμερικάνοι έστειλαν ton Regensberg, και τα κοράκια της Enron στην φυλακή.

  Όσο για τον Τρομπούκη, ποιός σοβαροφανής επιχειρηματίας θα είχε επαφές με άτομα σαν τον Βλαστό και θα του παρείχε διαυκολύνσης για την προμήθεια εκρητικών μέσω τρίτων;
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=4500805

  Like

  1. Αριστειδης,
   Αν θες να κανης σχολιο(α) επι του θεματος καλως,
   αλλοιωτικα……

   Αϊ Γκαμησου!!!

   Like

   1. Ρε Πατρίκιε…
    Ρε Πατρίκιε!!

    Δεν σου είπα να φοράς καπέλο πριν βγεις στον ήλιο; Ορίστε τώρα!

    Like

 6. Πρώτη μου φορά εδώ.
  Είναι μάλλον γνωστό πως σήμερα (εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια) την Ελλάδα μας τη κατευθύνουν οι μεγαλοπαράγοντες.
  Λίγο τα ΜΜΕ τα οποία τη ζοφερή εποχή του ΧΑΑ εξαγόραζαν από εκτυπωτικές εταιρείες μέχρι εταιρείες διανομής, λίγο μεγαλοπαράγοντες της ενέργειας, λίγο εκείνοι που ούτως η άλλως μετέχουν στα παραπάνω ΜΜΕ και ταυτόχρονα αναλαμβάνουν τα μεγάλα δημόσια έργα, Ολυμπιακά έργα κλπ.
  Η σκέψη μου: ναι υπήρχε σκάνδαλο στο Βατοπαίδι. Πολιτικές ευθύνες σαφώς. Ξεκινώντας από την κυβέρνηση σημίτη (το σ μικρό) μέχρι και κάποια μεσαία και μεγάλα στελέχη της ΝΔ
  Όμως τι σχέση έχει αυτό το σκάνδαλο όπου στο κάτω κάτω της γραφής, εγώ ο πολίτης δεν ζημιώθηκα στο ελάχιστο. δεν πλήρωσα ούτε καν έμμεσα για αυτό.
  Στα σκάνδαλα του ΧΑΑ, ξέρει κάποιος κανέναν μικρό που να έβγαλε. Οι περισσότεροι έχασαν και μάλιστα πολλά και δε μιλώ για εκείνους που επένδυαν αλλά για εκείνους που έπαιζαν! με την παρότρυνση του σημίτη και του παπαντωνίου (σ και π με μικρά)
  Στο σκάνδαλο της Ολυμπιάδας, με τα τόσα ανούσια έργα (θα μπορούσαν τα κόστη να είναι υποπολλαπλάσια μέ άλλου τύπου κατασκευές) δεν χάθηκαν καράβια λεφτά?
  Δεν θα μπορούσε για παράδειγμα το κοπηλατοδρόμιο να γίνει εκεί που συνήθως γίνονταν κοπηλατικοί αγώνες δηλ. στα Γιάννενα; Αλλά οι μεγάλες κατασκεταστικές είχαν περάσει θηλιά στη τότε κυβέρνηση-ο θεός να την κάνει.
  Στο σκάνδαλο της siemens εκτός από τα λεφτά τα οποία πήγαν στο ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένος(!) σε κάποιους πολύ υψηλά, δεν είναι απλή εκτέλεση του πολιτικού ήθους; χάσιμο αξιών;
  Η διαχείριση ή καλύτερα η μη έγκαιρη αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος για πολιτικά οφέλη δεν έφτασε τα ταμεία μας στο χείλος του γκρεμού.
  Τι πάνε να μας πούνε τώρα.
  Που βλέπεις mega και είναι σα να βλέπεις συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ.
  Το οποίο εκτός από τα ΜΜΕ ελέγχει και τις δύο εταιρείες διανομής ημερησίου και περιοδικού τύπου δια μέσου των ιδιοκτητών τους που με τη σειρά τους ελέγχουν το ΠΑΣΟΚ.
  Όταν γίνονταν οι εξαγορές του Αργους και της Ευρώπης που ήταν η επιτροπή ανταγωνισμού; Διακοπές σε κανένα Ελούντα μήπως;

  Αν δεν με απατά (που δεν με απατά) η μνήμη μου τον Καπόνε δεν τον τσάκωσαν για τίποτε άλλο παρά μόνο για φοροαπάτες. Απλά χρειάσθηκε πολιτική βούληση!

  Για να το δούμε κι αυτό

  Like

 7. Αυτός ο <> Θεοφάνης Παπαδάς πως μπορεί να γυρνάει με μπράβους και με φεραρι και να χρωστάει εκατομμύρια σε πολλούς μικροεργολάβους που εκτελούσαν τα έργα που πήρε η ΔΟΜΥΛΥΚΟ ΑΕ(πάνε στο google να δεις που μετέφερε την έδρα του)απο την ΑΚΤΩΡ ΑΕ.
  Ενας απο αυτούς είμαι και εγω ,μου έμεινε η επιταγή της ΔΟΜΥΛΥΚΟ στα χέρια μου ακάλυπτη και εγω πρέπει να πληρώσω και τον ΦΠΑ,εκ των τιμολογίων προς αυτήν ,καθην στιγμή δεν εχω λάβει ούτε καν ενα ευρώ για δουλειές χιλιάδων ευρώ,και δεν ειμαι ο μόνος …….
  Τον κυνηγουν πολλοί να τον κα8αρίσουν ,γιαυτο κυκλοφοράει με μπράβους,αλλα η απορία μου είναι,πως χωρίς ντροπή βγήκε και στο κανάλι με τον κ. Χατζηνικολάου …..
  Καλά αν δεν ήξερε δεν ρώταγε ….πριν τον βγάλει?
  Θα σας πω και άλλα στην συνέχεια

  Like

 8. Pos ginetai o koumparos tou Trompouki pou itan xeiroteros ap ton Trompouki,stin kideia tou na einai oli i ipsili koinonia?ap ton megalutero epixeirimatia mexri tous kaluterous tragoudistes kai kallitexnes…????Tora ta bazoun oloi me ton Trompouki???Pou stin teliki anelabe to ”xepluma” giati fobithike gia ti zoi tou???

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s