ΟΙ Τούρκοι.

Ένας λαός που μόνο με επιμιξία μπόρεσε να υπάρξει..

ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ .ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ

 

Ας δούμε με μερικά παράδειγμα πώς.

Οι Αζέροι τουρκικό φύλο , που ζει στο άκρο της περιοχής της Καυκασίας και ήλθαν από της περιοχές της Μογγολίας .είναι μαζί με λαούς όπως οι Λεσγίνοι ,Ταλύσιοι Νταγκεστανοί. Με επίσης Λεζγκίνους, Κούρδους και Τάλις . Ουκρανοί, Γεωργιανοί και Άβαροι αλλά και Ρώσοι όπως και διάφορα ανάμικτα τουρκογενή φύλλα και μη , ζουν εκεί, στην χώρα τους.

Απομεινάρια της οθωμανικής κατοχής, τουρκογενή δηλαδή, βρίσκουμε και στην Βοσνία αλλά και σε όλα τα βαλκάνια, μικρο-εστίες οι οποίες κακό έκαναν ιστορικά στο κράτος όπου βρίσκονται παρά καλό. Όπως οι Τσάμηδες καθαρόαιμοι τούρκοι που ξέμειναν στην περιοχή αρχικά της Ελλάδας και μετά της σημερινής που ονομάζουν «αετών γη» με κανένα εθνικό προσδιορισμό οι κάτοικοι της δηλαδή ονομάζονται «της γης των αετών» ίσως «αετοί» , οι δυτικοί την ονόμασαν Αλβανία , όπου όμως οι Αλβανοί είναι ορεσίβιος λαός από τον βόρειο Καύκασο.

Οι Τούρκοι . επίσημα είναι περισσότεροι από 46 φυλές , ανεπίσημα περισσότεροι από 2000..!!!… Οι κάτοικοι της σημερινής όπως την ονομάζουν Τουρκία, είναι και Ασσύριοι και Χετταίοι αλλά και Λαζοί και πάρα πολλοί άλλοι….και φυσικά μεγάλος μέρος του πληθυσμού ρωμαίοι Έλληνες οι οποίοι κατά την διάρκεια των αιώνων με την βία κύρια άλλαξαν θρήσκευμα ,χαρακτηριστικό της οθωμανικής κατοχής .

Εδώ θα αναφέρω και άλλα δύο κράτη σημερινά που έχουν μια μακρινή συγγένεια με αυτό.

Η Ουγγαρία εκεί οι επτά φυλές των Μαγυάρων ήρθαν στη κεντρική Ευρώπη από τα Ουράλια οι Τάταροι κατέλαβαν την περιοχή τους δηλαδή προσόμοιοι, επίσης με μέρος τουρκογενούς πληθυσμού, λόγω οθωμανικής κατοχής..

Φινλανδία, μέρος από Λάπωνες η κάποιος άλλος φιννοουγγρικής -άρα μαγυάρικο φύλο- προέλευσης λαός, μετά βρίσκουμε έναν λαό προερχόμενο από την Εσθονία τους Φίννους. εγκατεστημένους εκεί. .

Μιλάμε για τους Οθωμανούς Τούρκους πάντα….αλλά έχουμε και τους Σελτζούκους τουρκικό φύλο όπου έφτασε σε μέρος της Μικράς Ασίας και έμεινε εκεί . .απορροφήθηκε από το ντόπιο στοιχείο και έγινε ένα μικρό κομμάτι του ρωμαϊκού κόσμου…ο πρίγκιπας Ορχάν υπεράσπιζε μέρος από τα θαλασσινά τειχιά της Πόλης, κατά την μεγάλη πολιορκία, το οποίο ήταν εκτός από το ρωμαϊκό πια Ελληνικό που κυριαρχούσε από την αρχαιότητα ,υπήρχαν εκεί Ασσύριοι, Χετταίοι και διάφορα άλλα ανόμοια φύλα, μέχρι σήμερα , τα οποία και προαναφέραμε.

Ας δούμε τι γράφουν για αυτούς τους τούρκους οι εγκυκλοπαίδειες .

Τουρκική ή τουρανική ονομάζεται μια οικογένεια δεκάδων νομαδικών φυλών με καταγωγή από τη Μογγολία και τη ΝΑ Σιβηρία, τα οποία μετανάστευαν κατά κύματα καθ’ όλη τη διάρκεια του μεσαίωνα, κυρίως μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα. Μιλούσαν διάφορες διαλέκτους της αρχαίας τουρκικής γλώσσας, οι οποίες στη συνέχεια διαφοροποιήθηκαν δημιουργώντας τις σύγχρονες τουρκικές γλώσσες. Η θρησκεία τους ήταν σαμανιστική με ανώτατο θεό τον Τένγκρι, άρχοντα του γαλάζιου ουρανού. Στην πορεία όμως η πλειοψηφία, ιδιαίτερα όσοι μετακινήθηκαν προς δυσμάς, ασπάσθηκε τον ισλαμισμό από τους Άραβες και τους Πέρσες. Κατά την περίοδο της μετανάστευσής τους τα τουρκικά φύλα – πολλές φορές σε σύγκρουση μεταξύ τους – απλώθηκαν σε μία τεράστια έκταση από τη Μικρά Ασία και τη Μαύρη Θάλασσα έως τα παράλια του Αρκτικού Ωκεανού, ιδρύοντας τα δικά τους κρατικά μορφώματα (χαγανάτα ή χανάτα) και ελέγχοντας τους εμπορικούς δρόμους ανάμεσα στην Ευρώπη, την Περσία και την Κίνα. Τα περισσότερα υπήρξαν βραχύβια και με το πέρασμα των αιώνων προσαρτήθηκαν από δυνατότερα βασίλεια (Ρωσία, Γεωργία, Κίνα), κάποια όμως επεβίωσαν και έγιναν η μήτρα που γέννησε έξι σημερινά κράτη: Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιζία, Ουζμπεκιστάν, Τουρκία, Τουρκμενιστάν. Επίσης οι Βούλγαροι υπήρξαν τουρκικό φύλο στο παρελθόν, αλλά μετά την εγκατάστασή τους στα Βαλκάνια (τέλη 7ου αι.) εκσλαβίσθηκαν σε τέτοιο βαθμό που το μόνο τουρκικό χαρακτηριστικό που κράτησαν είναι το όνομά τους.

 

 

 

Τούρκοι από χειρόγραφο της εποχής , απλά βλέπουμε τα χαρακτηρίστηκα τους

 

Γνωστό είναι ότι οι Ρωμιοί είχαν σε πολλά πράγματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας την διοίκηση , έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για αυτό, Φαναριώτες και άλλα, επίσης ξέρουμε ότι οργάνωση του κράτους τους βασιζόταν στην περίοδο ακμής της στο τιμαριακό σύστημα. Εκτός από τον κύριο κορμό της αυτοκρατορίας, εδώ διοικείτο λέμε διοίκηση και όχι αρχηγεία , κύρια από εξησλαμισθέντες ρωμιούς και όχι μόνο εξησλαμισθέντες, υπήρχαν και υποτελή στον Σουλτάνο κράτη, τα οποία όμως διατηρούσαν το δικό τους σύστημα διοίκησης, δηλαδή κανένα στοιχείο τρόπου η γνώση διοίκησης σε ένα πολιτειακό περιβάλλον από τους τούρκους.

Και ας έλθουμε τώρα σε μια άλλη διαδικασία σκέψης. είναι δυνατόν ένας λαός που ζούσε με παστό κρέας το οποίο έμπαινε κάτω από την σέλα του αλόγου του με αλάτι να μπορεί να έχει εξέχουσες κοινωνικές η άλλου είδους συνήθειες Είναι δυνατόν να ανέπτυξε αυτό που κάποιοι λανθασμένα λένε τούρκική κουζίνα ;.Είναι δυνατόν να είναι τούρκικα τα χαμάμ ..που αναπτύχθηκε η συνήθεια αυτή κατά την διάρκεια των μακροχρόνιων πορειών με άλογα;. Είναι δυνατόν ; είναι δυνατόν ο αρχαίος κόπτης επειδή το παράφραζαν σε κιοφτέ οι τούρκοι να είναι τουρκικό ; αν και αυτό θα μπορούσε τα αρωματικά που θα εύρισκαν όμως ; Είναι δυνατόν να έκαναν το πολύπλοκο καταιφη , όπου κάποια ελληνική λέξη θα υπάρχει και για αυτό αν δεν είναι αντιδάνειο.!! ..τρέχοντας από στέπα σε στέπα ; Είναι δυνατόν να καλλιεργούσαν οι νομάδες μογγόλοι μαϊντανό και σέλινο ;λόγω τρόπου ζωής και συνηθειών …Βέβαια όχι , απλά από ελληνικό ρωμαϊκό μετά με την κατάληψη της γης έγινε «τουρκικό», και φυσικά επειδή δεν μπορεί ο λαός αυτός να ανάπτυξη καμιά πρωτοβουλία εκεί εάν πας οι ελληνικές συνταγές είναι ακριβώς όπως παλιότερα…

 

 Σκηνή από την ζωή των τούρκων νομάδων. Βιβλιοθήκη του Τοπ Καπι Κωνσταντινουπόλη

 

 

Το μεγάλο αστείο είναι ότι όταν άλλαξε η ελληνική αστυνομία στολές με την μετάλλαξη της σε ΕΛ.ΑΣ ξέρετε ότι αμέσως το άλλαξαν και οι τούρκοι και είναι πανομοιότυπες …..!!!.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι παντού στην επικράτεια τους υπάρχει η κόκκινη με την σελήνη (άλλο ελληνικό σύμβολο και αυτό) σημαία .παντού μα παντού, αυτό κάνουν και στις ΗΠΑ… προσπαθούν με το σύμβολο να δείξουν στον λαό τους ότι είναι εθνικό στοιχείο-σύμβολο και άρα έθνος…ομοιογενές και με υπόσταση…για τους ίδιους τους υπηκόους τους το κάνουν όχι για τους άλλους , είναι μια καθημερινή προπαγάνδα ίσως και απέλπιδα μερικές φορές

Πολλές είναι οι γνώμες από όλο τον κόσμο που πληθαίνουν ότι το τουρκικό κράτος σύντομα θα διαμελιστεί, κάπου βασίζονται για να το λένε βέβαια.

Μετά από όλα αυτά βλέπουμε ότι αυτά τα μογγολικά φύλλα όπου έμειναν αναμείχθηκαν και μάλιστα δια νόμου ,βλέπε γενιτσάρους..!! και αντέγραφαν οτιδήποτε, ο αρχέγονος πολεμικός χορός όπου αναφέρεται και στον Όμηρο η «σάρισα» χορεύεται και από τον Πρωθυπουργό τους …!!! Και ας μην πούμε για την ρωμαϊκή «βυζαντινή» μουσική αλλά και για την αρχιτεκτονική , η Αγία Σοφία έχει αντιγραφεί όχι μόνο σε όλες τις διαστάσεις αλλά και στο παλάτι του μετέπειτα σουλτάνου τους με το ίδιο σχέδιο κατασκευάστηκε όπως και πλήθος κτηρίων και οικιών είναι καθαρά ελληνικού σχεδιασμού και τόσα άλλα και έτσι μόνο μπόρεσαν να επιβιώσουν προσκολλώμενοι σε άλλους αρχέγονους λαούς με ιστορία η με δύναμη πραγματική όχι μόνο περιστασιακή….αυτά τα τουρκικά φύλλα εάν δεν υπήρχαν άλλοι σπουδαίοι λαοί σήμερα δεν θα υφίσταντο.

Στις στρατιωτικές Ακαδημίες και στα δημοτικά σχολεία ακόμα διδάσκονται ότι είναι αρχαίοι είναι γηγενείς και ότι άλλη γελοιότητα μπορείς να ακούσεις εκεί θα την βρεις. Εκεί την βρήκε και το BBC και αρχίζει να αναφέρεται …..«στην αρχαία Τουρκία»…!!! Σε ανταποκρίσεις του για κάποια ανασκαφή.

Αδύναμα συνονθυλεύματα δεν επιζούν όπως φαίνεται ιστορικά και αποδεικνύεται , μόνο στιβαροί πολιτισμοί βασιζόμενοι στην αλήθεια και στην ελευθερία μπορούν να μεταφέρουν το ανθρώπινο γένος μακριά. Σήμερα στην τουρκιά οι πασάδες ,αυτοί βλέπουν την χώρα σαν τσιφλίκι και όχι σαν έθνος τους, βλέπε διαφορά Ανατολίας με δυτικής τουρκιάς, βλέπε Κούρδους και η άρχουσα τάξη η από γενιτσάρους κατάγοντα με λανθάνουσα εθνική υπόσταση η ίσως δεν υπάρχει δεύτερη κοινωνική διαστρωμάτωση .Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι οι στρατιωτικοί διοικούν , αυτό δείχνει ότι ο λαός αυτός ποτέ δεν αναπτύχθηκε κοινωνικά, ουσιαστικά δηλαδή. Ξένες δυνάμεις που όλοι γνωρίζουμε έχουν την διοίκηση εκεί πέρα αυτό γινόταν πάντα ιστορικά..!! γιατί όχι και τώρα….να δούμε μέχρι πότε όμως.

 

Ν.Φ. για www.gataros.blogspot.com / 2009.

6 σκέψεις σχετικά με το “ΟΙ Τούρκοι.”

 1. «Όπως οι Τσάμηδες καθαρόαιμοι τούρκοι που ξέμειναν στην περιοχή αρχικά της Ελλάδας…»

  Δεν είμαι ιστορικός αλλά απο τα βιβλια
  που έχω διαβάσει οι Τσάμηδες δεν είναι
  Τουρκοι.

  «οι δυτικοί την ονόμασαν Αλβανία , όπου όμως οι Αλβανοί είναι ορεσίβιος λαός από τον βόρειο Καύκασο…»

  Ακόμα από ότι έχω διαβάσει.Η χώρα
  Αλβανία της περιοχής του Καυκάσου δεν
  είναι σίγουρο ότι έχει σχέση εθνολογική
  με την σημερινή. Και η ύπαρξή της είναι
  παλαιοτέρα της εισόδου των Τουρκικών
  φυλών στην περιοχή μας.

  Μου αρέσει!

 2. ΙΠΠΟΛΑΡΙΕ
  ΚΑΤ ‘ΑΡΧΑΣ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ «ΑΛΒΑΝΟΙ »
  ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ…!!
  ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ «ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ» ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΝ 19 ΑΙΩΝΑ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ….ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΞΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ.
  ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ … ΜΕ ΤΗΝ ΈΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ; ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ , ΟΤΙ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ
  ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ CHRISTOPHER WOODHOUSE ΕΠΙΣΗΣ TO ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΕΙ ΓΕΝΙΚΑ.
  ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟ ’22 ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ .ΑΠΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΕΔΩ.. ΜΕΤΑ ΤΟ 44 ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ 3ο ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΑΕΤΏΝ.
  ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ 22 ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. , ΟΠΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ…!!
  Ν.Φ

  Μου αρέσει!

 3. Η προσωπογραφία των πρώτων Τούρκων που έχει το άρθρο είναι διαφωτιστική από μόνη της για τις επιμειξίες που ακολούθησαν. Δεν θέλει ιδιαίτερη μελέτη άλλωστε ο εκτουρκισμός εξακολουθεί σαν πρακτικη΄και στο Κεμαλοκρατούμενο κράτος.

  Μου αρέσει!

 4. Πολύ καλή ανάρτηση,μακάρι να κάνεις και άλλες με το ίδιο περιεχόμενο είναι μια εποχή που δεν
  την πολυεξετάζουν και κάνει εντύπωση αν μη τι άλλο.
  Αν έχεις στοιχεία με απογραφές τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια μετά την πτώση της Πόλης θα ήταν καλό να αναρτηθούν,οι γνήσιοι Οθωμανοί γράφεται ότι ήταν μια πολύ μικρή ομάδα…
  Ίσως τελικά να είχαν δίκιο οι Φαναριώτες που έλεγαν ότι είναι πρόωρη η επανάσταση…και δυστυχώς ίσως η ιστορία τους επιβεβαιώσει…
  Εκεί που μας χρωστάνε θα μας πάρουν και το βόδι 😉

  Μου αρέσει!

 5. 1)«ΙΠΠΟΛΑΡΙΕ
  ΚΑΤ ‘ΑΡΧΑΣ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ…»

  Ν.Φ.

  Τα στοιχεία που έχω προέρχονται από το
  βιβλίο του Σαράντου Καργάκου
  «Αλβανοί Αρβανίτες Έλληνες» Ι. Σιδέρης

  Γράφει σελ. 18 στην παραπομπή:

  « Η λέξη Αλβανός-Αλβανικός μαρτυρείται
  ωστόσο από τούς Αλεξανδρινούς χρόνους.
  Μαρτυρείται ακόμη και χώρα Αλβανία που
  τοποθετείται στην περιοχή του Καυκάσου
  Ο Στράβων αποκαλεί τούς Αλβανούς αυτούς
  -απλούς και ου καπηλικούς-…»

  Εάν χρησιμοποιεί την λέξη «χώρα» με την
  έννοια της περιοχής και όχι με την έννοια
  της κρατικής οντότητος δεν μπορώ να το γνωρίζω.

  2) «ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ «ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ» ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΝ 19 ΑΙΩΝΑ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ….ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΞΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ.»

  σελ 19 ιδίου βιβλίου:

  «Το όνομα Αλβανός προέκυψε από το Αλβανόν
  όρος(Albanum mons),την υψηλότερη κορφή
  του Λατίου που απέχει 20KM από την Ρώμη…»

  Στην αυτή σελίδα του ιδίου βιβλίου:

  «Το σημερινό όνομα που χρησιμοποιείται
  ως εθνικό,Σκιπετάρ,που κατ άλλους σημαίνει
  ορεινός και κατ άλλους χώρα των αετών
  είναι πολύ πιθανώτερο να είναι Ιταλικό
  από την βενετική λέξη Schiopetier και
  δηλώνει τον καραμπινοφόρο,οπλοφόρο…»

  3)«ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ … ΜΕ ΤΗΝ ΈΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;»

  σελίδα 286-287 του ιδίου βιβλίου:

  «Σχετικά με την καταγωγή των Τσάμηδων
  οι γνώμες ποικίλλουν.Εικάζεται πάντως
  ότι οι Τσάμηδες δεν αποτελούν ιδιαίτερη
  αλβανική φυλή. Ησαν σμιγάδι Ελλήνων και
  Αλβανών οι οποίοι κατά τον 17ο αιώνα
  εξισλαμίσθηκαν όχι με τη βία αλλά από
  συμφεροντολογία,για να έχουν υπό τη δική
  τους κυριαρχία την περιοχή που κατοικούσαν…»

  Στό βιβλίο «Οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες»
  Απ.Π.Παπαθεοδόρου (Πελασγός) σελίδα 24

  «Από τις αρχές όμως της Τουρκοκρατίας
  στην Ηπειρο…πολλοί από τους Χριστιανούς
  της περιοχής εξισλαμίσθηκαν…
  Τα πιο πολυάριθμα κύματα εξισλαμισμού
  τσάμηδων παρατηρήθηκαν επί Σουλτάνου
  ΜουράτΒ (1421-1451) και μετά την επανάσταση
  του Διονυσίου Τρίκκης 11/09/1611…»

  Και οι δυο συγγραφείς γράφουν ότι είχαν
  ρευστη εθνική συνείδηση

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s