«Πράσινη Ανάπτυξη»: Η νέα Πολιτική Απάτη του Καπιταλισμού

ις τελευταίες ημέρες λαμβάνουμε μηνύματα εναντίον των «Οικολόγων» πρασίνων που περιλαμβάνουν μάλιστα και δικά μας άρθρα. Το ότι πρώτοι αποκαλύψαμε τη σήψη που τους δημιούργησε και τους διατηρεί αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε θεραπαινίδες πολιτικών παιχνιδιών. Τα μηνύματα αυτά δυστυχώς προέρχονται από τον «ανταγωνιστικό» χώρο της πράσινης ανάπτυξης που με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να ανακόψουν διαρροή ψήφων προς το κομματικό μόρφωμα των «πρασίνων». Αυτά τα κομματικά παιχνίδια αποδομούνται μόνο με την αποκάλυψη των δημιουργών αυτής της φαρσοκωμωδίας που λέγεται «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Ταφόπλακα χρώματος Πρασίνου για Γη και κοινωνία. Διαβάστε:

Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι κάποια αυτοφυή μπαρούφα του Γιώργου Παπανδρέου ή του Τρεμόπουλου. Το κακό σ’ αυτή τη χώρα είναι η προσκόλληση σε στερεότυπα που μας κάνουν να θεωρούμε φυσιολογική μια εγκληματική ενέργεια και να υποτιμούμε τον κίνδυνο ανάγοντας τον σε γραφικότητα. Έτσι όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έστησε το πρόγραμμα διακυβέρνησης του πάνω σ’ αυτή, εχθροί και φίλοι γέλασαν θεωρώντας ότι είναι «άλλη μια ασυναρτησία του ΓΑΠ». Κανείς δεν έκανε τον κόπο να μπει στην ουσία τον πραγμάτων και να αναλύσει τον όρο Πράσινη Ανάπτυξη που απετέλεσε έναν από τους πυλώνες της πρόσφατης νίκης Ομπάμα. Σωστά κάποιοι υπέθεσαν ότι σαν «Democrat» Ο Γιώργος αντέγραψε το ίδιο σύστημα, κανείς δεν έκρινε σκόπιμο να το ερευνήσει βαθύτερα.

monsanto
monsanto

Η «Πράσινη Ανάπτυξη» είναι ένα σύστημα πολιτικής διακυβέρνησης με ένα σαφές νομικό πλαίσιο λειτουργίας που προωθεί, περικλείει και προστατεύει τους 7 βασικούς οικονομοτεχνικούς τομείς εφαρμογής. Ξεκίνησε σαν ένα αποσπασματικό πλάνο της διακυβέρνησης Κλίντον πριν πάρει τη σημερινή μορφή της. Σήμερα, αποκαλύπτουμε τους δημιουργούς και βασικούς συντελεστές της Πράσινης Ανάπτυξης. Διαχρονικές, υπερκομματικές μορφές που εργάσθηκαν μεθοδικά επί χρόνια για τη δημιουργία αυτού του τερατουργήματος το οποίο ήλθε στην εξουσία μέσω ενός Γκαιμπελικού συστήματος προπαγάνδας. Ενδεικτική είναι η μαρτυρία του Dan Glickman, ΓΓ αγροτικής ανάπτυξης επί Clinton, που έζησε τον ιδιότυπο φασισμό από πρώτο χέρι: «Εάν τολμούσες να το αμφισβητήσεις (αυτό το σύστημα ανάπτυξης), όχι απλά σε θεωρούσαν «ανήθικο» αλλά σε βάφτιζαν Γελοίο, Ηλίθιο και εχθρό του κόμματος» αναφέρει μεταξύ άλλων αποκαλύψεων που παρατίθενται αναλυτικά στο βιβλίο «Dinner at the New Gene Cafe: How Genetic Engineering Is Changing What We Eat, How We Live, and the Global Politics of Food του Bill Lambrecht»

 

O Michael Taylor είναι ο πρώτος στυλοβάτης του εγχειρήματος. Στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του Obama, νομικός και γραφειοκράτης, έχει αναλάβει όλο το νομικό πλαίσιο που θα αγκαλιάζει την επιβολή της «Πράσινης Ανάπτυξης» εντός των ΗΠΑ για κάθε μια πολιτεία ξεχωριστά. Επίσης συντονίζει ένα ανεξάρτητο όργανο που ασχολείται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δυσκολίες εξαγωγής αυτού του σύγχρονου θαύματος, θα δούμε λεπτομέρειες στη συνέχεια. Ποιός είναι όμως ο Michael Taylor;

Ο Taylor υπήρξε επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος του κολοσσού της Βιοτεχνολογίας που λέγεται Monsanto, φτάνοντας μάλιστα στη θέση του αντιπροέδρου. Όλοι λίγο εως πολύ γνωρίζουμε την Monsanto ως την εταιρεία με τα περιβόητα «μεταλλαγμένα». Αυτό που αγνοούμε είναι ότι η Monsanto υπάγεται σε μια πρωτοφανή κρατική στήριξη στα πρότυπα της Αμερικάνικης Βιομηχανίας Όπλων όχι μόνο επί καθεστώς Bush. Ο Taylor ήταν ο άνθρωπος που εξοβέλισε μια προς μια τις νομικές αντιστάσεις των διαφόρων πολιτειών αλλά κυρίως (επί πατρός Bush το 1992) ανέλαβε επιτελική θέση στον περίφημο FDA (οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων) με σκοπό να συντάξει την πολιτική του οργανισμού έναντι στη Βιοτεχνολογία! Τα κατάφερε περίφημα συντελώντας δύο εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με απίστευτα τεχνάσματα, απόκρυψη στοιχείων αλλά και ολόκληρων μελετών που στοιχειοθετούσαν την επικινδυνότητα αυτής της νέας μορφής ανάπτυξης:

1. Η πολιτική διακύρηξη του FDA και η απόκρυψη στοιχείων: Το 1992 με τις παρασκηνιακές ενέργειες του Taylor βγήκε η επίσημη θέση: » Ο Οργανισμός δεν διαθέτει οποιοδήποτε στοιχείο ή πληροφορία που να δείχνει ότι τα παραγόμενα με αυτό τον τρόπο τρόφιμα διαφέρουν από τα υπόλοιπα». Με αυτές τις απλές κουβέντες ξεκίνησε η βαριά βιομηχανία να αναπτύσσεται με σκοπό να γίνει κύρια εξαγωγική δύναμη. Το 1999 όμως, μετά από τον αδυσώπητο αγώνα του εισαγγελέα Steven Druker ήλθαν στο φως της δημοσιότητας 44,000 σελίδες επίσημα κατατεθημένων (στον FDA) μελετών που αποδείκνυαν την επικινδυνότητα και είχαν σκοπίμως «αγνοηθεί». Για την ιστορία, η Αμερικάνικη δικαιοσύνη πήρε κάποιες σκληρές αποφάσεις που ακυρώθηκαν από το εμπορικό δίκαιο (!) όπως ακριβώς έγινε με τα καρκινογόνα συστατικά στα βρεφικά προϊόντα.

2. Η εγκληματική νομιμοποίηση της ορμόνης rbGH. Πρόκειται για μια ισχυρότατη, γενετικά τροποποιημένη ορμόνη που παράγεται από τη Monsanto (!) και σύμφωνα με μελέτες ευθύνεται για αρκετές μορφές καρκίνου (χρησιμοποιείται στα γαλακτοκομικά προϊόντα). Αυτή η ορμόνη απαγορεύεται σε όλες τις βιομηχανικές χώρες ακόμα και στον Καναδά.  Το οξύμωρο είναι ότι μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με τη νομιμοποίηση, αρκετές εταιρείες που δεν τη χρησιμοποιούσαν το ανέγραφαν στη συσκευασία (rbGH Free). Γι’ αυτό το «πρόβλημα» φρόντισε πάλι ο Taylor, χρησιμοποιοώντας τον αχυράνθρωπο ΓΓ Γεωργίας της Πενσυλβάνια Dennis Wolff, όπου απαγόρευσε την αναγραφή του rbGH Free για την πολιτεία. Έκπληξη, ο Dennis Wolff μετέχει τώρα στο επιτελείο του Obama για την «Πράσινη ανάπτυξη»! Προοριζόταν μάλιστα για το ύπατο αξίωμα στο USDA το οποίο όμως κέρδισε με το σπαθί του ο Tom Vilsack, ο άνθρωπος της δράσης και της εφαρμογής, ο έτερος κινητήριος μοχλός του project.

Tom Vilsack
Tom Vilsack

Ο περιβόητος Tom Vilsack είναι η κεφαλή του υπουργείου Γεωργίας (USDA), αντάξιος εκτελεστής των σχεδιασμών του Taylor. Πρώην κυβερνήτης της Iowa, παρουσιάστηκε μετά την εκλογή Obama ως υποψήφιος για τη θέση επισύροντας τη μήνι οικολογικών οργανώσεων και ακτιβιστών ως η πρώτη απάτη του Obama. Αυτός ο Democrat έχει βαρύ βιογραφικό που θα το δούμε βήμα – βήμα από τη δράση του στους 6 από τους 7 βασικούς άξονες της πράσινης ανάπτυξης:

1. Ίδρυση ταμείου έρευνας για επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη: Ο Vilsack έγραψε ιστορία αφού ήταν ο πρώτος που το κατάφερε στην Iowa και επένδυσε σε… εταιρεία με βασικό αντικείμενο την κλωνοποίηση της Αγελάδας! (Trans Ova)

2. Ενίσχυση της έρευνας για «πράσινα» Φαρμακευτικά σκευάσματα. Ο Vilsack θεώρησε πρέπον να χρησιμοποιήσει τους πόρους της Iowa για καλλιέργεια γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων και ιδιαίτερα καλαμποκιού για φαρμακευτική χρήση! Το γιατί θα το δείτε παρακάτω.

3. Διάθεση Εδαφών για «Πράσινες» εφαρμογές (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κλπ). Ο Vilsack εκμεταλλεύθηκε πλήρως την παρόμοια τρίπλα που είχε κάνει ως κυβερνήτης αφού άφησε ανεξέλεγκτες τις καλλιέργειες Γενετικά Μεταλλαγμένων σπόρων (!)  άροντας όλους τους υφιστάμενους περιορισμούς (με την αμέριστη στήριξη της Ρεπουμπλικάνας Sandy Greiner για να είμαστε ακριβοδίκαιοι).

prasini anaptyxi4. Ενίσχυση των κονσόρτσιουμ εταιρειών «πράσινου» αντικειμένου. Εδώ ο Vilsack θα αποδειχθεί μανούλα έχοντας ψηφιστεί ως «Κυβερνήτης της χρονιάς» από την Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνολογίας (Biotechnology Industry Organization) ενώ διετέλεσε ιδρυτής και πρόεδρος της αντίστοιχης Biotechnology Partnership.

5. Επενδύσεις στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Μαντέψτε, ο Vilsack είναι φανατικός θιασώτης των βιοκαυσίμων, ιδιαίτερα αυτών που παράγονται από Σόγια και Καλαμπόκι (!) παρ’ ότι έχει αποδειχθεί πως η καλλιέργεια τους απαιτεί περισσότερη ενέργεια από το εξαγώγιμο ενώ οδηγούν τις τιμές των βρώσιμων προϊόντων στα ύψη οδηγώντας τον τρίτο κόσμο στη λιμοκτονία.

6. Για την «πράσινη» αγροτική ανάπτυξη περιττεύει να μιλήσουμε αφού ο Vilsack είναι το αγαπημένο παιδί της Monsanto που του διαθέτει και ιδιωτικό αεροσκάφος για τις μετακινήσεις του! Taylor – made στην κυριολεξία.

 

Η «Πράσινη Ανάπτυξη» είναι απλώς ένα νέο, εξ’ ίσου επικίνδυνο με τα οπλικά, τέχνασμα για να καταστήσει τις ΗΠΑ ως παραγωγό χώρα μιας νέας μορφής οικονομίας. Ένα νέο μονοπώλιο το οποίο αποτυγχάνει οικτρά και εντός των ΗΠΑ αφού δεν έχουν καταφέρει ακόμα να το καταστήσουν εξαγώγιμο. Τα στοιχεία είναι καταλυτικά:

 • Οι υποσχέσεις προς τους αγρότες για μεγάλη κερδοφορία από τις μεταλλαγμένες καλλιέργειες πήγαν περίπατο και η Αμερική πριμοδοτεί με 5 δις δολλάρια ετησίως το αγροτικό εισόδημα για να διατηρήσει τις εκτάσεις!
 • Η «Πράσινη Ανάπτυξη» ως όπλο για την καταπολέμηση της φτώχιας καταρρίπτεται σε όλα τα επίπεδα, οικονομοτεχνικά, επιστημονικά και αγροτικά: International Assessment of Agricultural Knowledge, Science and Technology for Development

Μιχάλης ΤρεμόπουλοςΚαταλαβαίνετε λοιπόν ότι η προσπάθεια εξαγωγής αυτού του νέου καπιταλιστικού προϊόντος με το «φιλάνθρωπο και οικολογικό» brand απαιτεί μια γλυκιά εναλλακτική προσωπικότητα (Obama) αλλά κυρίως Κυβερνήσεις μαριονέτες που θα απαρτίζονται από δύο ειδών πολιτικούς:

Χαζοχαρούμενους και Απατεώνες. Μόνο έτσι θα πουληθεί το προϊόν. Στη συγκεκριμένη συγκυρία, οι Έλληνες πολιτικοί αγοραστές και πλασιέ της «Πράσινης Ανάπτυξης» έχουν βρεθεί. Χαρακτηρισμούς και πρόσωπα μπορείτε εύκολα να ταιριάξετε.

Η μάχη για τη Μητέρα Γη δεν έχει χρώμα ούτε εμπορική διαχείριση. Είναι μια εύκολη επανάσταση που ξεκινά από την καθημερινότητα μας. Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε μια νέα ενότητα. Είναι καιρός να αντιδράσουμε χωρίς αυτόκλητους σωτήρες και σπόνσορες.

102 σκέψεις σχετικά με το “«Πράσινη Ανάπτυξη»: Η νέα Πολιτική Απάτη του Καπιταλισμού”

  1. μ’ έστειλες δεν το ήξερα για τον Gates αυτο!!!!
   ρε τι παιχνιδι παιζεται πανω στις πλατες μας!
   Πρασινη Αναπτυξη δουρειος ίππος για Πράσινο Φασισμό!
   όλα τα κεφαλια και ιδρυτες των μεγάλων οικολογικών οργανώσεων βλεπε WWF προέρχονται απο τη μερια των Ναζί και πολυεθνικών και σίγουρα δεν είναι εδώ για να εξυπηρετίσουν τον άνθρωπο και τη γη

   Μου αρέσει!

 1. Μετά τη μπαρούφα του Χριστιανισμού και του Κομμουνισμού ήρθε η μπαρούφα της Οικολογίας. Τα κατώτερα μυαλά πάντα ήθελαν να «παίζουν» με κάτι καλό και κάτι κακό. Ήθελαν μικρές ιστοριούλες για να τις χωράει το μυαλουδάκι τους και ταυτόχρονα να αισθάνονται πως είναι ικανοί να συμμετέχουν σε συζητήσεις. Ο Αδάμ και η Εύα, οι 10 εντολές, ο κακός διάβολος, η υπεραξία της εργασίας, ο κακός πλουσιος και ο καλός φτωχός, το αιμοβόρο κεφάλαιο, το κακό διοξείδιο του άνθρακα, το καλό φωτοβολταϊκό. Όλα ανυπόστατα αλλά πολύ πιασάρικα για την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που δυστυχώς δεν μπορεί να λειτουργήσει πέρα από τον άξονα καλό-κακό. Μπορεί βέβαια το διοξείδιο του άνθρακα να είναι το 0,03 της ατμόσφαιρας, ή το φωτοβολταϊκό να είναι 10 φορές πιο ακριβό από κάτι συμβατικό όμως οι μικροί νόες λίγα σκαμπάζουν από αυτά. Τους αρκεί που από τίποτα έγιναν κάτι, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ…..και ακούγεται και μοντέρνο και κυρίως δεν θέλει γνώσεις, διάβασμα, παραμυθάκια όπως στη θρησκεία και τον κομμουνισμό. Δεν αμφιβάλλω πως η οικολογία «αγγίζει» την πλειοψηφία του κόσμου, όμως πάντα οι ηλίθιοι ήταν πλειοψηφία. Μην υποτιμάται την Οικολογία, αυτό το κίνημα της ηλιθιότητας, ήδη έχει αποδειχθεί πολύ ισχυρό και επικίνδυνο. Ο ηλίθιος πάντα ήτανε φανατικός.

  Μου αρέσει!

 2. Εχουμε λιγνιτη για περιπου μονο 50 χρονια σαν χωρα και δεν θελουμε να εκμεταλλευτουμε τον ηλιο και τον αερα που δεν τελειωνουν ποτε, μπορουμε τοτε να συνεχισουμε να καιμε λιγνιτη και να πεθαινουμε απο καρκινους … Και τι προτεινεται λοιπον για να βρουμε ελληνικη ντοπια καθαρη ενεργεια? Α, ναι ξερω να γυρισουμε στο μεσαιωνα …

  Μου αρέσει!

  1. Το ότι σε λίγο καιρό (πολλοί άρχισαν ήδη) θα ψάχνεις τα σκουπίδια για λίγο φαγητό βλέπω πως δεν σε προβληματίζει καθόλου. Δικαιωμά σου. Προτιμάς τα φωτοβολταϊκά που έχουν 10πλάσιο κόστος κι ας είσαι φτωχαδάκι. Το ότι ανέβηκε το ηλεκτρικό 30% σε λίγους μήνες για να πληρώσουμε τα λαμόγια με τα φωτοβολταϊκά δεν φαίνεται να σε ανησυχεί. Σε λίγο καιρό όμως πρα΄γματι θα γίνεις «οικολόγος» αφού δεν θα έχεις δεκάρα για ηλεκτρικό και θα σου το κόψουν. Όσο για τον καρκίνο δεν κατάλαβα, φταίει κι εδώ το διοξείδιο του άνθρακα; Μόνο μια ΜΚΟ θα σε σώσει!

   Μου αρέσει!

   1. Συμφωνώ απόλυτα μαζι σου. Ανέκαθεν η ανθρωπότητα λειτουργούσε υπο καποιον φόβο ( γέρος με άσπρα μαλλιά στον ουρανό, ασπρόμαυρα ισοπεδωτικά πολιτικά συστήματα και τώρα από την στάθμη της θάλασσας). Ο φανατισμός όχι μόνο δεν εξαλείφεται με την πάροδο των αιώνων, αλλά θεριεύει σε περιόδους ισχνών αγελάδων. Ίσως είναι καποιο χαρακτηριστικό του DNA του ανθρωπίνου είδους. Κάποιες ομάδες ανθρώπων προσπαθουν να το αλλάξουν κι άλλες ομάδες το εκμεταλλεύονται. Αυτομάτως καταλήγουμε στο άτομο. Εξελιγμένα άτομα θα θεσπίσουν εξελιγμένες κοινωνίες. Πιστεύω είναι ζήτημα χρόνου κι οχι ενεργειών.

    Μου αρέσει!

 3. O παγκοσμιος διατροφικος κωδικας (codex alimentarious) εχει ψηφιστει απο ομπαμα κ περιπου αλλες 170 χωρες,διδασκεται στα πανεπιστημια κ οι καθηγητες διευκρινιζουν οτι προκειται περι παρανοιας.Ψαξτε στο διαδικτυο για τιν κωδικα ειναι πολυ απλο,ρωτηστε οποιον ειδικο,γνωριζετε…προκειται περι εγκληματος κατα της ανθρωποτητας,υπενθυμιζω οτι ηδη ψηφιστικε απο τις περισσοτερες χωρες.

  Μου αρέσει!

 4. ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ…ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ…ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΕΣ…ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΗΤΑΝ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΨΩΜΙ…ΝΑ ΒΡΑΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΣΑΣ,ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ,ΤΑ ΛΙΠ[ΑΣΜΑΡΑ ΣΑΣ,ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΑΣ

  Μου αρέσει!

  1. Αυτό ακριβώς κάνω και εγω με συνέταιρο φίλο .
   Τα πάντα , όπως και οι παππούδες μας , φυσιολογικά .
   Δεν χρειάζεσαι πράσινα άλογα και διαβολου σπορια .
   Αγρότες χρειάζονται με αγάπη και σεβασμό στο τέλειο οικοσύστημα του Δημιουργού μας .
   Ειναι κουραστική η απασχόληση με την μητέρα γη , αλλα δεν το αλλάζω για καμία θέση καρέκλας .
   Πόνους πολλούς παντού καθημερινά , αλλα το χαμόγελο , χαμόγελο .
   Εγω μύριζω την σκαμενη γη και μου κόβεται η αναπνοή απο την ευχαρίστηση…..
   Ονειρο και στόχος φθηνή και καθαρή τροφη στους Ελληνες .
   Να τρων τα Ελληνόπουλα αγαθά του Θεού και όχι φαρμακια της κάθε εγκληματικής οργανώσεως .
   Είμαστε οτι τρώμε .

   Μου αρέσει!

 5. Πράσινη ανάπτυξη!…Ωραία φράση.Σου φέρνει στο μυαλό απίστευτα όμορφους συνειρμούς όπως:…Πράσινα λιβάδια ,πράσινους τοίχους,πράσινες τσόχες,πράσινα δολάρια,πράσινα ανθρωπάκια,πράσινους ήλιους,πράσινη χολή,πράσινα βλήτα,πράσινες ισλαμικές σημαίες,πράσινες πασοκικές σημαίες, πράσινα άλογα,χρυσοπράσινες μύιγες(οι ποίο βρωμιάρες),και δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, το γαλάζιο όταν το ξεβάψει ο ‘Ηλιος πράσινο γίνεται κι’αυτό!-Γενικώς το πράσινο είμαι το χρώμα της απόλυτης ηρεμίας!

  Μου αρέσει!

 6. Παράθεμα: roofing expenses
 7. Παράθεμα: timewarner Angola, NY
 8. Παράθεμα: kontenery na gruz Łódź
 9. Παράθεμα: Low cost holidays voucher
 10. Μήν χάνομαι άλλο χρόνο με τους κλέφτοσκοπιανούς. Αποαναγνώριση και εμπάργκο δια παντός. Ακόμα και η Ιταλική Il Manifesto λέει: Αποκύημα της φαντασίας οι δήθεν δεσμοί των Σκοπίων με τον Μεγαλέξανδρο. Αντε Γειά …. Στις 4 Φεβ θα τα πούμε ξανά στην Αθήνα.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s