Γάλλος δημοσιογράφος κατηγορεί Κοσοβάρους και Αμερικανούς για τις ταραχές του Δεκέμβρη στην Αθήνα

Δείτε τη μετάφραση και τους συνδέσμους. Δείτε και το προηγούμενο άρθρο μας και (ξανα)αναρωτηθείτε γιατί τα σκάνδαλα δεν βρίσκουν ποτέ ενόχους. Η Ελληνική δικαιοσύνη κοιμάται. Το ίδιο και η Ελληνική δημοσιογραφία. Ένα Ελληνόπουλο χάθηκε για τους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς και μια χώρα διασύρθηκε. Τώρα, πάλι ένας “ξένος”, ένας Γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας έρχεται με στοιχεία που αφορούν τη χώρα μας. Στοιχεία που θα έπρεπε να είχε βγάλει έστω ένας Έλληνας δικαστής, πολιτικός, δημοσιογράφος, αστυνομικός. Όταν τα βατράχια μαλώνουν μεταξύ τους, άντε να γλιτώσουν από τα βουβάλια.

Του Ιωάννη Μιχαλέτουepeisodia_dekemvrios_08_-_copy.jpg

Τα διεθνή ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα έχουν δώσει ορισμένα επιπλέον στοιχεία σχετικά με τις ταραχές του Δεκεμβρίου στην Αθήνα, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όχι μόνο ιστορικό. Ο Γάλλος γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας THIERRY MEYSSAN, πρόσφατα έδωσε συνέντευξη όπου και περιέγραψε ότι κατά τις δικές του πληροφορίες ομάδες Κοσοβάρων στέλνονταν στην Ελλάδα για ταραχές και βανδαλισμούς με παρότρυνση των Αμερικανών με διττό σκοπό: Πτώση της Ελληνικής κυβέρνησης και δημιουργία προβλημάτων στην Ευρωζωνη με στόχευση το σκληρό πυρήνα της ΕΕ (Γαλλία-Γερμανία, κ.α). Επιπλέον αναφέρει ότι οι ταραχές είναι ευρύτερο σχέδιο με σαφέστατο στόχο την Ε.Ε και βεβαίως την Ελλάδα ως ένα κράτος που θα μπορούσε να εφαρμοστεί μια τέτοια “επίθεση”.

Η εκτίμηση αυτή ταιριάζει απολύτως με τις αποκαλύψεις που έκανε ο Έλληνας ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον,Λάμπρος Παπαντωνίου, όπου παρέθεσε και συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία προκειμένου να στηρίξει τις αποκαλύψεις τους. Το παρόν διάστημα σύμφωνα με την εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ, ο Λάμπρος Παπαντωνίου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ μετά από προσβολή απο εγκεφαλίτιδα.

Επιπλέον Ιταλοί δημοσιογράφοι αναλύουν και επαυξάνουν τα παραπάνω αποκαλώντας τις ταραχές της Ελλάδας ως “τεστ” για όλη την Ευρώπη. Ευθέως αναφέρουν ότι η πτώση μιας “ανεξάρτητης” κυβέρνησης έναντι των ΗΠΑ είναι ο λόγος.

Μια ακόμη άποψη που αξίζει να προσεχθεί ιδιαιτέρως έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου ομάδα ερευνητών αποκαλύπτει ότι, “Σύμφωνα με τον Evgeny Morozov, ο οποίος είναι Λευκορωσίκης καταγωγής και στέλεχος στον οργανισμό Open Society Instititute του χρηματιστή Σόρος με έδρα τη Νέα Υόρκη, υπάρχει εδώ και κάποια έτη συγκεκριμένη έρευνα για τη μελέτη κινητοποίησης νέων ανθρώπων με τη χρήση της λεγόμενης “έξυπνης τεχνολογίας”.

Η άποψη του γράφοντος είναι ότι η αλήθεια πρέπει να αναζητηθεί πέρα από το επίπεδο των διακρατικών σχέσεων προς το τομέα των “Διεθνών εξτρεμιστικών δικτύων” που με τη σειρά τους ελέγχονται και γίνονται αντικείμενο διαχείρισης από ομάδες παγκοσμίων συμφερόντων που δεν υπακούουν σε σχεδιασμούς κρατών, αλλά μάλλον προσπαθούν να επιβληθούν έναντι αυτών.

Υπό αυτή την οπτική γωνία, μπορεί να αναζητηθούν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί της οργάνωσης των επεισοδίων σε παγκοσμιοποιημένα δίκτυα, τα οποία εν μέσω της χρηματοοικονομικής  κρίσης βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες σε ότι αφορά νομισματικές και δημοσιονομικές ισορροπίες. Εάς μην ξεχνά ο καλά ενημερωμένος αναγνώστης ότι η αύξηση των spreads των Ελληνικών Ομολόγων άρχισε αίφνης μαζί με τις ταραχές και περίπου 1,5 δις. Ευρώ χάθηκαν σε μερικές εβδομάδες με αυτό τον τρόπο. Επιπλέον για πρώτη φορά από το 2000 το Ευρώ απειλήθηκε έστω και εμμέσως, λόγω της πιθανής κατά πολλούς τότε, αποπομπής της χώρας από την ΟΝΕ.

Βεβαίως εσωτερικοί παράγοντες, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μικροπολιτικές φιλοδοξίας λειτούργησαν ως καύσιμη ύλη σε συνδυασμό με ένα απόλυτο αιφνιδιασμό της κρατικής μηχανής και ιδίως της Αστυνομίας.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί εντόνως, είναι ότι δεν έχει διαταχθεί μια εισαγγελική έρευνα, έστω και τύποις, για εκείνες τις ταραχώδεις ημέρες στο κέντρο των Αθηνών, γεγονός που οδηγεί τον μέσο πολίτη και ιδιαιτέρως εκείνον που επλήγει από τους βανδαλισμούς, να χάνει ελπίδα στην αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης και του κράτους σε ευαίσθητες περιόδους όπου και το έχει ανάγκη.

Εν κατακλείδι μια βέβαιη πρόβλεψη είναι ότι μόνο ένα μικρό μέρος της αλήθειας έχει αποκαλυφθεί για τα γεγονότα του Δεκεμβρίόυ και είναι πλέον καιρός να αρχίσει τόσο από δημοσιογραφικής όσο και από δικαστικής πλευράς μια ενδελεχή διερεύνηση πέρα από τις αοριστολογίες περί κοινωνικών συνθηκών τη στιγμή που υπάρχουν ήδη άπλετα σημεία προς διερεύνηση που παραπέμπουν σε οργανωμένα επιχειρησιακά σχέδια πρόσκλησης ταραχών και αποσταθεροποίησης.

Η Ελληνική Δημοκρατία είναι αρκετά σταθερή να μη φοβάται τις τυχόν αποκαλύψεις που μπορεί να έρθουν στο φως, ακόμα και εάν αυτές κλονίσουν-προς στιγμήν- τις σταθερές του συστήματος αποκαλύπτοντας διασυνδέσεις ατόμων και οργανισμών που λειτουργούν ως μια ιδιότυπη “5η φάλαγγα” στη καρδιά της Πρωτεύουσας, αλλά και ευρύτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ GREEK AMERICAN NEWS AGENCY

21 thoughts on “Γάλλος δημοσιογράφος κατηγορεί Κοσοβάρους και Αμερικανούς για τις ταραχές του Δεκέμβρη στην Αθήνα”

 1. Οι Έλληνες δικαστικοί δεν πρόκειται να αρχίσουν καμία έρευνα. Εδω στα έυκολα κολάνε, να πάνε να τα βάλουν και με το Ελληνικό και διεθνές παρακάρτος…αυτό πάει πολύ!

  Το ίδιο ισχύει και για τους δημοσιογράφους και πολύ περισότερο μάλιστα.

  Ότι μαθαίνεται, βγαίνει χάρης τα μπλογκς, μεμονωμένους συγγραφείς και κάποιους ξένους αναλυτές.

  Δυστυχώς ζούμε μια “Μετα-νεωτερική” Χούντα, στην οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσεις τον εχθρό από τον φίλο.

  Καλή δύναμη και συνέχεια!

  Like

 2. εγώ πάντως…συμφωνώ με τον Καραμανλή και το κλείσιμο της βουλής.

  αν μόνο το πάει ένα μικρό βηματάκι παρακάτω και την κρατήσει κλειστή τι καλά που θάτανε 🙂

  Like

 3. Αν είναι δυνατόν μετά από αυτή την αποκάλυψη (δεν έγινε από τον Καρατζαφέρη, από Γάλλο προς Ιταλούς έγινε, να μην έχει γίνει χαμός σ’ αυτή τη χώρα. Μετά από αυτό πως υπάρχουν ακόμα Τσιπροαλαβάνοι και Παπανδρέου με κεράκια;

  Like

 4. Ποιός; ο Thierry Meyssan. O Thierry Meyssan! δεν είναι δημοσιογράφος, είναι Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!
  Μεταξύ άλλων:
  – Είδε τον Σωκράτη μεθυσμένο να χορεύει ζεϊμπέκικο.
  – Είδε τον Χριστό φαντάρο.
  – Είδε τη Σαπφώ με άντρα.
  – Είδε τη Θώδη να θεραπεύει κάθε νόσο και κάθε μαλακία.
  – Είδε το λιάκουρα να διαβάζει το Κεφάλαιο.
  – Είδε τον Καραμανλή να κάνει δίαιτα.
  – Είδε τους αρειανούς πράσινους από το γέλιο.
  Για όλα αυτά είναι σίγουρος ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Άλλωστε, μερικές φορές αμφιβάλλει αν αυτός ο ίδιος δεν είναι προϊόν της φαντασίας της ΣΙΑ.
  Εἴρηται λόγος.

  Like

  1. Ρε kike, που ησουνα ρε! Στο Λουτρακι;
   Ξεχασες ομως οτι’
   Ειδε και στην Νεα Υορκη τους Εβραιους απεγνωσμενα, να προσπαθουν να αποτρεψουν την 11η Σεπ 2001!

   Ο κοσμος το ‘χει τουμπανο ρε. Τη καλημερα μου σε Δρακουμελ και υιον Κυριακουλην.

   Like

 5. Ναι ρε το φαντασιόπληκτο ακόμα και βίντεο έφκιαξε με αλβανά να σπάνε την αθήνα. Όλα της φαντασίας είναι εκτός απ’ τα λεφτά που κονομάτε μπομπολάκια

  Like

 6. Ναι, ρε π…, αυτοί οι αλβανοί γκρέμισαν τον Παρθενώνα για να πλήξουν τον ελληνικό τουρισμό. Προτείνω να απελαθούν όσοι ονομάζονται Αρβανίτης, Αρβανιτάκης, Αλβανός, Γερμανός, … Αρβανιτάκη (εάν ζητήσει άσυλο στη Γαλλία, μπορώ να τη φιλοξενήσω με μεγάλη ευχαρίστηση).
  Δεν νομίζω να συστηθήκαμε, μήπως μιλάς για άλλον; γιατί δεν κονομάω τίποτα κι οι καιροί είναι και δύσκολοι. Για πες, ρε μεγάλε, που τα κονομάνε να πάω κι εγώ γιατί η κατάσταση είναι άγρια.
  Μπομπολάκι είσαι και φαίνεσαι (συγγνώμη, τα ελληνικά μου έχουν όρια, δεν ξέρω τι θα πει, αλλά επειδή υποπτεύομαι ότι δεν είναι και πολύ κολακευτικό, λαμβάνω προληπτικά μέτρα).
  Les innocents (il y a un synonyme qui commence par «a», mais j’ai de la pitié) dans ton genre, dans notre langue on les appelle des « couillons de la lune » et je pèse mes mots. Ensuqué, va !

  Like

  1. Ααααααλλα τις και γαλλιστι κουφαλα.
   Μπας και σε λενε “Ζαν” ρε (λ)αμδα;

   Like

 7. Ο Γάλλος σύμφωνα με γκαραντί πληροφορίες ετοιμάζεται να κατέβει στις ευρωεκλογές στο πλευρό του καρατζαφύρερ με τη στήριξη της χρυσής αυγής και της μαύρης δύσης. Γιαυτό έκανε τις δηλώσεις. Οι Ιταλοί που τον άκουγαν μετέφεραν τα δικαιώματα τους στη γ Αθηνών για να στηρίξουν το Γάλλ φασίστα. Άντε Ni pAS νομίζω σε κάλυψα μπορείς να πας για ύπνο.

  Like

 8. Μεγάλη θλίψη. Τέτοιο θέμα και σιωπή από τα μεγάλα ΜΜΕ. Δύσκολο το φως στο βάθος του τούνελ.

  Like

 9. Συγνωμη … αλλα εσεις θεωρειται πιθανο να εγινε αυτη η συνωμοσια για να ριξουν οι Αμερικανοι την “ανεξαρτητη” κυβερνηση του ΚΑΚ?
  Θα μπορουσαν απλα να λαδωσουν εναν βουλευτη της ΝΔ και τελειωνε η υποθεση.
  ‘Η μηπως ηταν κοσοβαρος ο ειδικος φρουρος που πυροβολησε?

  Οπως και να εχει ομως δεν αποτελει σοβαρη εικονα μιας χωρας να βαζει τους αστυνομικους να καθονται και να κοιτανε τους ταραξιες να τα σπανε, τους δημοσιογραφους και τους δικηγορους να τους δικαιολογουν που τα σπανε και εμας να τραβαμε τα μαλλια μας με τα χαλια τους!

  Like

 10. O THIERRY MEYSSAN είναι συνωμοσιολόγος. Αυτό σημαίνει ότι όσα γράφει εν μέρει είναι όντως αποκαλύψεις εν μέρει είναι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί. Είναι δύσκολο σε τέτοιες περιπτώσεις να ξεχωρίσεις τι είναι τι.

  Like

  1. Και οι εκπτωσεις στα βορεια προαστια που απο 200 στο πουλανε μονο 75, συνομωσια ειναι φιλε μου.
   Ξερεις γιατι; Γιατι τοχουνε αγορασει μονο 7.

   Like

 11. Το μεγαλύτερο κόλπο που έκανε ποτέ ο διάβολος είναι ότι έπεισε το κόσμο ότι δεν υπάρχει

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s