olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Τουρκία: Κράτος που σέβεται τις πολιτιστικές του παραδόσεις

Posted by olympiada on May 6, 2009

…Και τις διαιωνίζει επάξια: Αφού δεν μας κάνουν τίποτα, ας συνεχίσουμε να κλέβουμε!

ceb1cf81cf87ceb1ceafcebf-cf80cebbcebfceafcebf-cf86cf8ecebaceb1ceb9ceb1

Έφτιαξαν αντίγραφο πλοίου των Αρχαίων Ελλήνων της Φώκαιας

για να το επιδεικνύουν σαν Τουρκικό στην Ευρώπη!!!

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Προκειμένου να μεταβάλει την εικόνα της στη διεθνή κοινή γνώμη

Σε διπλό πόλεμο βρίσκεται ο Ελληνικός Πολιτισμός, καθώς Σκόπια και Άγκυρα από κοινού και σε συνεργασία προωθούν μεθοδικά τις θέσεις αμφισβήτησης και υφαρπαγής του ασύγκριτου Ελληνικού Πολιτισμού, με τελικό στόχο τον πλήρη εκμηδενισμό και την εκτόπισή του από το προσκήνιο, με τη βοήθεια των διεθνών ΜΜΕ, που υποκαθιστούμε με μιαν εικόνα χίλια σκονισμένα βιβλία, αλλά και τη χρησιμοποίηση του προκειμένου να βελτιώσουν ή μεταβάλουν ριζικά την εικόνα τους στη διεθνή σκηνή, αποκτώντας πλεονεκτήματα και θετικές εικόνες Πολιτισμού που ποτέ δεν είχαν…

Αυτή τη φορά, η Τουρκική πρόκληση έχει να κάνει με την ταυτότητα του Μικρασιατικού Πολιτισμού, και ιδιαίτερα του περίφημου Ελληνικού Πολιτισμού της Ιωνίας, που αποίκησε με τη σειρά του τον Εύξεινο Πόντο και έπειτα, μετά την καταστροφική μανία των Περσών εναντίον του, στράφηκε δυτικά και έφτασε ως την ίδρυση της Μασσαλίας περί το 600 π.Χ. στη Γαλλία, της Αλαλίας στην Κορσική, του Εμπορίου στην Ισπανία και πολύ αργότερα της περίφημης Νίκαιας (σημερινή Νις) και του Μονακό (αρχ. Μόνοικον), καθώς και άλλων πόλεων της Δυτικής Μεσογείου, χάρη στους τολμηρούς θαλασσοπόρους της Φώκαιας, που με ορμητήριο τη Μασσαλία και χάρη στις θρυλικές πεντηκοντόρους τους, έφτασαν μετέπειτα ως το Γιβραλτάρ, ιδρύοντας την Κάλπη και τα Γάδειρα (Cadix)!

Συγκεκριμένα, η Τουρκία κατασκεύασε ένα «αντίγραφο» αρχαίου ελληνικού πλοίου διαστάσεων 19Χ5 μέτρων, το οποίο ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι προπαγάνδας στη Μεσόγειο, με υψωμένη επάνω του την Τουρκική Σημαία, ώστε να φτάσει σαν τουρκικό αρχαίο πλοίο της «Ανατολίας» στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην αποικία των αρχαίων Ελλήνων Φωκαέων, την περίφημη Μασσαλία της Γαλλίας, 2.600 χρόνια μετά το πρώτο εκείνο αρχαίο ταξίδι… Η άφιξη υπολογίζεται να γίνει την 1 Ιουλίου, ώστε να παραβρίσκεται εκεί στους εορτασμούς των 320 ετών από την Γαλλική Επανάσταση!

Έπειτα από τη Μασσαλία, μέσω ποτάμιων οδών θα μπει θριαμβευτικά στο ίδιο το Παρίσι, αποτελώντας σπουδαίο αξιοθέατο της πάντα κοσμοπολίτικης Γαλλικής Πρωτεύουσας, παίρνοντας μέρος στις εκδηλώσεις του «Τουρκικού Έτους» στη Γαλλία!!! Υπενθυμίζεται δε ότι η Γαλλία του Νικολά Σαρκοζί είναι επίσημα η πιο αντίθετη Ευρωπαϊκή χώρα στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Η πορεία ίσως του «τουρκικού» πλοίου που το βάφτισαν «Κυβέλη», να μαλακώσει τελικά τους Γάλλους, όπως επιδιώκουν οι Τούρκοι…

Στον γυρισμό πάντως, το αρχαίο «τουρκικό» πλοίο σχεδιάζεται να παρελάσει από την Κεντρική Ευρώπη και μέσω του Δούναβη να βγει στη Μαύρη Θάλασσα, για να καταλήξει θριαμβευτικά το 2010 στην Κωνσταντινούπολη», όπου και θα πάρει μέρος στις εκδηλώσεις «”Ισταμπούλ” – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»…

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΚΑΙΑΣ

ceb5cebecf8ecf86cf85cebbcebbcebf-cf86cf8ecebaceb1ceb9ceb1Όταν οι Αρχαίοι Φωκαείς έφυγαν για πάντα από την αρχαία Φώκαια, που είχε πέσει σε περσικά τότε χέρια, με πόνο και δάκρυα στα μάτια έριξαν εκεί μπροστά στη θάλασσα ένα μαύρο σίδερο, ορκιζόμενοι να μην ξαναγυρίσουν ποτέ, παρά μόνο εάν εκείνο το σίδερο έβγαινε στην επιφάνεια!

Οι νεότεροι όμως Έλληνες της Φώκαιας στη Μικρασία, ούτε καν το μαύρο σίδερο πρόλαβαν να ρίξουν, κυνηγημένοι από τους αιμοσταγείς σφαγείς της Τουρκίας! Ήταν οι φρικτές ώρες της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, που το λεπίδι και η φωτιά της είχαν φτάσει ως τη Φώκαια στις 30 Μαϊου/12 Ιουνίου του 1914!

Ο Γάλλος αρχαιολόγος και μηχανικός Φελίξ Σαρτιώ, βρέθηκε τότε εκεί και μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς του, τους Manciet, Carlier και Dandria, που ύψωσαν αμέσως πρόχειρες Γαλλικές Σημαίες σε τέσσερεις ελληνικές οικίες, κατορθώνοντας έτσι να διασώσουν πολλούς Φωκαείς, κυριολεκτικά από τα δόντια των λυσσασμένων τουρκικών λύκων, που άκουγαν στο φρικτό όνομα «Τσέτες»!

Να πως περιγράφει ο ίδιος ο Σαρτιώ το Διωγμό και τη Γενοκτονία:

«Πλούσιοι πρόκριτοι της πόλης έφυγαν ανυπόδητοι γιατί κι αυτά τα παπούτσια, τους είχαν αφαιρέσει. Εις τους ναούς διεπράχθησαν ανήκουστοι ιεροσυλίαι»!

Και αλλού:

«Οι Νεότουρκοι στο όνομα της δικαιοσύνης και της ελευθερίας έβαψαν τα χέρια τους με τόσο αίμα, όσο δεν είχαν χύσει από πολλούς αιώνες οι πρόγονοί τους, παρόλο που ήταν άριστα εκπαιδευμένοι στην τέχνη της σφαγής»!

Ο δε Mansier ένας από τους υπόλοιπους πραγματικά θαρραλέους Γάλλους της ομάδας των Αρχαιολόγων θυμόταν:

«Μας έφεραν μια γυναίκα που πέθανε. τη νύχτα την είχαν βιάσει 17 Τούρκοι. Επίσης είχαν πάρει μαζί τους στα βουνά ένα κορίτσι 16 ετών αφού σκότωσαν μπροστά στα μάτια του τον πατέρα και τη μητέρα της. Έτσι είχαμε δει τα πέντε χαρακτηριστικά της λεηλασίας μιας πόλεως: την κλοπή, τη λαφυραγωγία, τον εμπρησμό, τους σκοτωμούς και τους βιασμούς»!!!

Και αλλού:

«Βρήκαμε μια γριά που κοιτόταν στο δρόμο, και πού ήταν σχεδόν παράλυτη από τα κτυπήματα. Είχε δυο μεγάλες πληγές στο κεφάλι πού είχαν γίνει από κτυπήματα υποκόπανου τουφεκίου. τα χέρια της ήταν κομμένα, το πρόσωπο της πρησμένο»!!!

Και πάλι:

«…Βεβαιώνω ότι όλοι εκείνοι οι πληγωμένοι με εξαίρεση δύο η τριών ήταν επάνω από εξήντα ετών. Ανάμεσα τους υπήρχαν γριές επάνω από ενενήντα ετών, πού είχαν πυροβοληθεί και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι είχαν τραυματιστεί υπερασπιζόμενες τα αγαθά τους. Επρόκειτο απλούστατα περί σφαγών»!

Και ακόμη:

«Ήταν ολοφάνερο ότι όλα αυτά αποτελούσαν μιαν οργανωμένη επίθεση…»

Τα παρακάτω σχόλια μάλιστα του Αμερικανού Προξένου στη Σμύρνη Τζώρτζ Χόρτον, που εξέδωσε στα 1925 το βιβλίο-μαρτυρία «Η κατάρα της Ασίας» για τις Τουρκικές Σφαγές εναντίον Ελλήνων και Αρμενίων, είναι ενδεικτικά, καθώς, όπως τονίζει, φανερώνουν «την αναλλοίωτη φύση του Τούρκου και του χαρακτήρα του, σαν πλάσματος με άγρια πάθη, που ζει ακόμη στην εποχή του Ταμερλάνου και του Ούννου Αττίλα»

ΤΟ ΠΛΟΙΟ – ΜΑΣΚΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ

Η Τουρκία, που αφάνησε με φρικτούς διωγμούς και τους τελευταίους Έλληνες της περιοχής της νεότερης Φώκαιας στη Μικρασία, επιχειρεί σήμερα να υποκαταστήσει τον Ελληνικό Πολιτισμό της Μικρασίας, με το εφεύρημα του δήθεν «Πολιτισμού της Ανατολίας», στην τεχνητή έννοια του οποίου δεν επιτρέπεται να συμπεριλαμβάνεται ο όρος Έλληνας ή Γιουνάν!

Η Άγκυρα, αναζητώντας στηρίγματα για να διασωθεί από τα απίστευτα μαζικά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος που έχει διαπράξει, με 1.500.000 σφαγιασμένους Αρμένιους και σχεδόν άλλους 1.500.000 Έλληνες, βρίσκει καταφύγιο στον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, τον οποίο έχει βαπτίσει σε «Πολιτισμό της Ανατολίας» (δηλαδή τουρκικό…)!

Έτσι κατασκεύασε και το αρχαίο πλοίο, που δεν είναι παρά ένα ακόμη προσωπείο, μια μάσκα για να διασκεδάσει στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, τις φρικτές εντυπώσεις που προκαλούν οι Γενοκτονίες της! Και ιδιαίτερα στη Γαλλία του Σαρκοζί!

«STOP KYBELI»

Το πλοίο αυτό, δεν πρέπει να γίνει δεκτό σε ελληνικά λιμάνια! Και σε κανένα Γαλλικό ή άλλο Ευρωπαϊκό!

Και εάν πλησιάσει, οφείλουν όλοι οι Μικρασιάτες, όλοι οι Πόντιοι, όλοι οι Ανατολικοθρακιώτες, όλοι οι Κύπριοι, όλοι οι Αρμένιοι, όλοι οι Γάλλοι, όλοι οι Ευρωπαίοι, να το προϋπαντήσουν με υψωμένες τις γροθιές μιας δίκαιης και παγκόσμιας διαμαρτυρίας!

Επειδή δεν είναι δυνατόν, οι Γενοκτόνοι της Ανθρωπότητας, οι τύραννοι των Κούρδων, οι εισβολείς και κατοχείς της πανάρχαιας ελληνικής Κύπρου μας, οι καθημερινοί θρασύτατοι εισβολείς του Ελληνικού Αρχιπελάγους, να λάβουν πιστοποιητικό λευκού ποινικού μητρώου!

Δεν είναι δυνατόν να αφεθούν να χρησιμοποιήσουν ένα αρχαίο ελληνικό πλοίο, προκειμένου να αθωώσουν τα ματωμένα και ένοχα χέρια τους, θαμπώνοντας την Ευρώπη!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!

Το πλοίο αυτό, δεν μπορεί να ταξιδεύει χωρίς συγνώμη, χωρίς έμπρακτη μεταμέλεια!

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ-ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΒΑΛΘΗΚΕ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Δεν μπορούν οι Τούρκοι να παριστάνουν του αρχαίους Φωκαείς! Δεν μπορούν οι σφαγείς των νεότερων Φωκαέων να παριστάνουν τους πολιτισμένους Ευρωπαίους!

Η Γαλλία ολόκληρη πρέπει να σηκωθεί στο πόδι! Και μαζί της όλη η δημοκρατική Ευρώπη!

Η παράσταση της Ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας αρχίζει… Ας είναι εκεί όμως η Ιστορία και η Δικαιοσύνη!

Άλλη μια χρήσιμη και κατατοπιστική ενημέρωση του www.noiazomai.net

4 Responses to “Τουρκία: Κράτος που σέβεται τις πολιτιστικές του παραδόσεις”

 1. stef said

  γιατί μας κακοφαίνεται αφού είμαστε χωρα του τίποτα.δεν έχουμε γνώση τις ιστορίας μας, για το παρόν δεν έχουμε πυξίδα,και για το μέλλον μας θα αποφασίσουν οι τούρκοι και οι φίλοι μας

  Like

  • Αντώνης said

   Εύγε.
   λίγα λόγια, λιτά και τόσο περιεκτικά.
   Μορφωμένοι, πτυχιούχοι και αδιαφορούν. μακάρι να διάβαζαν και να καταλάβαιναν αυτά που γράφεις.
   αντώνης

   Like

 2. Αντώνης said

  Πολιτιστική καπηλεία από τους Τούρκους.
  Ούτε να γελάσεις μπορείς.
  Μέχρι που μπορεί να φθάσει η αναίδεια και η ξεδιαντροπιά του ανθρώπου; Πότε θα σταματήσει ο πολιτιστικός βερμπαλισμός; Δεν έχει όρια η πολιτισμική αλαζονεία; Αυτά που έκαναν ή κάνουν οι Τούρκοι, προσβάλλουν ολόκληρη την ανθρώπινη κοινωνία. Όποιος τα ανέχεται, είναι συνυπεύθυνος στην ιεροσυλία και την τυμβωρυχία που διαπράττεται στον πανανθρώπινο πολιτισμό. Κάποτε πρέπει να σταματήσει η μόλευση και ο κανιβαλισμός του ανθρώπινου πολιτισμού.
  Δεν πιστεύω ότι είναι κακό που χρησιμοποιούν τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων. Έχουν το δικαίωμα και ως άνθρωποι πάνω στη γη και ως κάτοικοι της αρχαίας Φώκαιας. Ο τρόπος και οι διαδικασίες είναι το βδελυρό και άσχημο, αυτό που δημιουργεί την βρώμιση και τον κακοφορμισμό του πολιτισμού. Έτσι αποδεικνύουν ξανά ότι δεν τους νοιάζει η ιστορία, δεν τους νοιάζει ο πολιτισμός, δεν τους νοιάζει η αλήθεια. Καλυμμένοι πίσω από έναν ανιστόρητο και οπισθοδρομικό εθνικισμό, ξεφεύγουν από τα όρια, φτάνουν σε ακραίες καταστάσεις σε κάθε τομέα της ζωής, και ονομάζουν -ελαφρά τη καρδία- το λευκό μαύρο και το σκοτάδι φως. Και πληγώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την αξία του πολιτισμού. Και όλα αυτά; για έναν ανεπίκαιρο ματαιόδοξο εθνικισμό.
  Εγώ λέω να τους δέχονται όπου πηγαίνουν με το πλοίο των αρχαίων Φωκαέων. Αλλά να τους μιλούν στη γλώσσα των αρχαίων Φωκαέων και μόνο σε αυτήν. Να τους ρωτούν αν γνωρίζουν τα φρικιαστικά εγκλήματα που διέπραξαν το 1914-1923 οι νεότουρκοι στους απόγονους των αρχαίων Φωκαέων. Να τους ρωτήσουν πόσοι επέζησαν από τις σφαγές αυτές. Να τους ρωτήσουν ποιων απόγονοι είναι αυτοί που φέρονται τώρα ως φορείς εκείνου του πολιτισμού των αρχαίων Φωκαέων. Είναι απόγονοι των αρχαίων Φωκαέων; Αν ναι γιατί δεν το αναφέρουν; Γιατί κατέσφαξαν τους υπόλοιπους; Το 1922 τα 4/5 του πληθυσμού της Φώκαιας ήταν Έλληνες, τι έγιναν το 1922; Ακόμα να απαιτείται, τα διαπιστευτήρια έγγραφά τους να είναι στην γλώσσα των αρχαίων Φωκαέων. Αν δεν την γνωρίζουν αυτήν την γλώσσα, τότε να τους διώχνουν κακήν κακώς ως παραχαράκτες της ιστορίας και του πολιτισμού.
  Αντώνης Αναστασιάδης

  Like

 3. […] ήταν και αυτό που συνέβει στη Μασσαλία με το περιβόητο “πλοίο της ντροπής” όπως είχαμε γράψει από τις 6 Μαΐου. Η κινητοποίηση που […]

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: