olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Μείζον θέμα ηθικής για τους Οικολόγους Πράσινους.

Posted by olympiada στο Απρίλιος 16, 2009

                                                                                                       tremopoulos-thraki3        σσΟ: Έχουμε αναλύσει και στο παρελθόν τη θέση μας περί «προδοσίας», «ξεπουλήματος» ή άλλων τέτοιων εύκολων αφορισμών. Είμαστε κάθετα ενάντιοι και δεν υιοθετούμε ούτε χρησιμοποιούμε τέτοιους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Σε μια καπιταλιστική κοινωνία κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει το συμφέρον του. Δικαίωμα του καθενός να μην ταυτίζει το προσωπικό του συμφέρον με το συνολικό. Πόσοι άραγε από τους αυτόκλητους κριτές θα συνέχιζαν να υπερασπίζουν τις απόψεις τους εάν ελάμβαναν κάποιο «βοήθημα» κάποιων χιλιάδων Ευρώ από την «αντίθετη πλευρά»;

Χάριν λοιπόν της ελεύθερης έκφρασης και μόνο παραθέτουμε το άρθρο του Αποθησαυριστή, χωρίς να υιοθετούμε τους χαρακτηρισμούς. Όπως πάντα ο δίαυλος είναι ανοιχτός για όλους ώστε να υπάρξει διάψευση ή απάντηση. 

Γράφει ο Αποθησαυριστής

 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούνται να τοποθετηθούν δημόσια: Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου τους ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ στους πολίτες και τους δημοσιογράφους της Θράκης ότι ποτέ του δεν δήλωσε ή δεν έγραψε να μην εγκατασταθούν οι Πόντιοι στην Θράκη.
 
Οι ισχυρισμοί Τρεμόπουλου:
 
http://www.xronos.gr/reportage/detail.php?ID=45625&print=Y [Απόσπασμα από το ρεπορτάζ]
Απαντώντας σε ερώτηση του Γρηγόρη Σεμπελίδη για το αν ισχυρίστηκε ότι οι Πόντιοι δεν έχουν θέση στην Θράκη, ο κ. Τρεμόπουλος εκνευρίστηκε λέγοντας ότι η συνέντευξη έχει άλλο χαρακτήρα και οδεύει αλλού επιμένοντας: «Πρώτο, δεν ήρθα σε καμία ανάκριση. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να με κατακρίνετε. Ήρθαμε να κάνουμε συζήτηση εμείς για να προβάλλουμε… Είδατε ότι δεν πρόκειται να σεβαστείτε τους κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου; Ξεκίνησα να απαντώ σε μια ερώτηση που μου έκανες εσύ και ήδη μίλησαν άλλα τρία άτομα, χωρίς όμως εγώ να μπορώ να πω την ουσία της άποψής μου. Άρα σημαίνει ότι εσείς μπορεί να μην κρατιέστε για να πείτε αυτό το οποίο σας έχει φανατίσει, αλλά έχω δικαίωμα εγώ να απαντήσω απευθείας στην ερώτησή σου όπως εγώ θέλω. Εγώ λοιπόν θεωρώ ότι είστε παραπληροφορημένοι. Έξω από τα δόντια. Από εκεί και πέρα αυτό που λέτε δεν προκύπτει από πουθενά, δεν ισχύει. Σας προκαλώ να μου πείτε ότι αυτό προκύπτει από κάποια κείμενα του κόμματός μου, τα δικά μου προσωπικά, ή των συνεργατών μου. Το έχετε; Όχι; Τελεία λοιπόν, όχι δεν το είπαμε ποτέ.
Για άλλο σκοπό ήρθαμε, ήρθαμε για τον βιώσιμο τουρισμό, ήρθαμε για μία ποδηλατική διαδρομή που γίνεται στα σύνορα σε μία αειφόρα κατεύθυνση και εσείς θέλετε να βάλετε ένα άλλο θέμα. Άρα πολύ σύντομα λοιπόν στο θέμα που λέτε χωρίς πολύ συζήτηση, γιατί δεν το σηκώνει από ό,τι καταλαβαίνω, σας λέω όχι και ποτέ δεν είπαμε τέτοιο πράγμα.
 
http://www.ipatrida.com/2009/04/blog-post_5028.html [Απόσπασμα από το ρεπορτάζ]
«Όταν τον ρώτησαν για το κείμενό του ‘Όχι Πόντιοι στην Θράκη μας’, ο κ. Τρεμόπουλος ρώτησε πού το έχουμε δει. Αυτό που μας απασχολεί δεν είναι το να έχουμε το κείμενο στα χέρια μας, αλλά αν ειπώθηκε ή όχι. Όταν λοιπόν απαντήθηκε από μας ότι δεν έχουμε το κείμενο, είπε ο κ. Τρεμόπουλος ότι δεν έχει ειπωθεί ποτέ».
 
http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1172:2009-04-12-19-09-00&catid=87:epikairotita&Itemid=277
 
tremopoulos-thraki1Και η σκληρή αλήθεια: Στα συνημμένα σκαναρισμένα αρχεία από το τεύχος 7 της Οικοτοπίας, Μάρτιος 1990.
 
Στις ΗΠΑ και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όταν αποκαλυφθεί ότι ένας υποψήφιος λέει ψέματα αμέσως απολύεται από την λίστα εκλογής. Προσοχή! Όχι για την ουσία των λεγόμενων του, αλλά επειδή είναι αναξιόπιστος της εμπιστοσύνης του λαού. Ο Μ. Τρεμόπουλος και οποιοσδήποτε άλλος προφανώς έχει δικαίωμα να διατυπώνει οποιαδήποτε άποψη θέλει, είμαστε ελεύθερη χώρα. Όχι όμως και να λεέι ψέματα κατάμουτρα στον κόσμο. Στην Ελλάδα της πολιτικής σήψης, οι Οικολόγοι Πράσινοι που έρχονται με τη σημαία του νέου ήθους, τι θα κάνουν; Θα κρατήσουν επικεφαλής έναν ανερυθρίαστο ψεύτη; Και αν εκλεγεί ευρωβουλευτής πώς θα πολιτευθεί, με ψέμματα στον ελληνικό λαό;
 
Το ζήτημα είναι μείζονος σημασίας για την πολιτική ζωή στην χώρα. Ακόμη και η ελπίδα που λέγεται οικολογία πέθανε.

 

tremopoulos-thraki2

23 Σχόλια to “Μείζον θέμα ηθικής για τους Οικολόγους Πράσινους.”

 1. Οικωλόγος said

  Οι πράσινοι λαμογάνθρωποι. Το χει το χρώμα φαίνεται!!

  Μου αρέσει!

 2. Ashley said

  ΟΙ άνθρωποι είναι αισχροί. Και όμως θα βγουν στη βουλή. Και μετά κλάιμε για συντάξεις, Λάφκα και άλλα περίεργα. Αφού μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας!

  Μου αρέσει!

 3. WARRIOR said

  ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Μου αρέσει!

 4. KnowDame said

  Συγνώμη αλλά το επίμαχο σκαναρισμένο κείμενο γιατί δεν είναι δυνατό να διαβαστεί; Εκτός από τον τίτλο του, είναι αδύνατο να διαβαστεί το υπόλοιπο κείμενο, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες 2 σκαναρισμένες σελίδες.

  Αν δεν θέλετε να θεωρηθεί ότι απλώς παραπληροφορείτε, παρακαλώ ανεβάστε το επίμαχο κείμενο σε αντίστοιχης ποιότητας ανάλυση.

  Σε αντίθετη περίπτωση, θα θεωρήσω ότι απλώς παραπληροφορείτε και δημιουργείτε εντυπώσεις.

  Μου αρέσει!

 5. olympiada said

  Δείτε το και τώρα, μάλλον είναι καλύτερα. Δεν έχουμε κανένα λόγο να «παραπληροφορήσουμε» ή να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται, υπάρχει και η άλλη οδός. Εμείς άλλωστε είμαστε .gr όχι blogspot. Αναμένουμε τις απόψεις σας.

  Μου αρέσει!

 6. omadeon said

  Φαουλ μεγάλο.

  Οποιος διαβάσει το κείμενο (και ΔΕΝ ΜΙΣΕΙ τον Τρεμόπουλο) διαπιστώνει ότι παραπληροφορεί ακόμη και ο… τίτλος του άρθρου. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η ουσία αυτή που λέτε. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ.

  Το θέμα δεν είναι έτσι γενικα΄και αόριστα «οχι Πόντιοι στη Θράκη», είναι για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ σε ΠΟΛΥ συγκεκριμμένες (και πονεμένες) περιοχές όπου θα υπήρχε μια σειρά προβλημάτων, που εξηγούνται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο κείμενο.

  Κι όποιος αδιαφορεί ΚΑΙ για τα προβλήματα αυτά εντελώς, αλλά ΚΑΙ για τους ίδιους τους (παραπληροφορημένους) Πόντιους (που αναφέρει το άρθρο) ας… στρέψει τις ΟΠΟΙΕΣ ευαισθησίες του ΑΛΛΟΥ.

  Μου αρέσει!

 7. omadeon said

  Προσωπικά…
  ΑΝ ήμουν Πόντιος πρόσφυγας, εκείνη τη μακρινή εποχή, και διάβαζα το άρθρο του Τρεμόπουλου,
  1) ΔΕΝ θα πήγαινα με ΤΙΠΟΤΑ να εγκασταθώ στις περιοχές που λέει
  2) ΘΑ ευγνωμονούσα το άρθρο που θα με είχε κατατοπίσει για τον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και άχαρο ρόλο που ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ θα έπαιζα (έτσι και πήγαινα)
  3) Θα ζητούσα από το Ελληνικό κράτος να με σεβαστεί περισσότερο κι όχι να με ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ για να θρέψει το ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ εκείνων των περιοχών, που κάνανε π.χ. ΠΟΓΚΡΟΜ σπάζοντας όλα τα μουσουλμανικά μαγαζιά, κλπ.

  Επομένως, ΟΡΘΩΣ δεν απάντησε ο Τρεμόπουλος στην ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΙΚΗ ερώτηση (έτσι γενικά όπως του τέθηκε) και ορθώς αρνήθηκε ότι είπε αυτό ΠΟΥ ΛΕΤΕ.

  ΔΕΝ ξέρω, τώρα, το περιοδικό «Οικοτοπία». Βλέπω ότι είναι τεύχη του 1990. Μάλιστα, η τρίτη σκαναρισμένη εικόνα περιέχει και μια ΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ κατά ορισμένων απόψεων του Μιχάλη Τρεμόπουλου. Που με ΤΙΠΟΤΕ δεν θυμίζει την ωμή παραπληροφόρηση ΑΥΤΟΥ ΕΔΩ ΤΟΥ ΠΟΣΤ. Εκείνος που τον κριτίκαρε τότε, σεβόταν αξίες και αρχές…

  Μου αρέσει!

 8. omadeon said

  Υ.Γ. ΚΑι μάλιστα… με την κριτική αυτή, της σκαναρισμένης σελίδας, που είναι και ΧΩΡΙΣ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟ ή ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ, μάλλον ΣΥΜΦΩΝΩ. Ο Σταύρος Υφαντής ΜΑΛΛΟΝ είχε δίκιο σε όσα επισημαίνει.
  («Μάλλον¨» γιατί…. ΚΑΙ πέρασαν τόσα χρόνια ΚΑΙ δεν έχω ΟΛΑ τα στοιχεία ΚΑΙ γιατί σήμερα το θέμα είναι αλλού ΚΑΙ γιατί δεν ξεκαθάρισα ακόμη ΚΑΛΑ το ΤΙ ακριβώς έλεγε ο Μ.Τ. εκείνη τη μακρινή εποχή).

  Μου αρέσει!

 9. WARRIOR said

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ;

  Μου αρέσει!

 10. omadeon said

  Τώωωρα μάλιστααα…. μίλησε ο Ορθός Λόγος, ο «Ελληνικός Συναγερμός».

  ΚΑΛΑ.

  Μου αρέσει!

 11. olympiada said

  Ομαδεόν: Ο καθένας είναι ελεύθερος να πράττει και να φέρεται κατά το προσωπικώς εννούμενο συμφέρον του. Εάν θεωρείς το ποστ ωμή παραπληροφόρηση, μπορείς ελεύθερα να στείλεις την άποψη σου με τα αντίστοιχα επιχειρήματα. Εδώ δημοσιεύονται τα πάντα, είτε μας αρέσουν είτε όχι.

  Μου αρέσει!

 12. Coroner said

  Omadeon αν τα πιστεύεις αυτά που γράφεις δεν έχω πρόβλημα μαζί σου, δέχομαι ότι έχεις ευαισθησίες και μπράβο σου. Καλό είναι τα πιστεύω μας να τα ψάχνουμε διπλά για να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπηρετούμε τη φαυλότητα.
  Αν τώρα είσαι του κόμματος θα σε κρίνω διαφορετικά γιατί είσαι ή τελείως παραπλανημένος ή υποκριτής όπως και ο Τρεμόπουλος.

  Μου αρέσει!

 13. omadeon said

  Γιατί δεν γράφετε μια ΕΚΤΕΝΗ κριτική, των απόψεων του Τρεμόπουλου, αν σας ενοχλεί τόσο πολύ?

  Προσωπικά έχω κρατήσει αποστάσεις από το κόμμα του, και από ΚΑΘΕ κόμμα. ΔΥΟ υποψήφιοι βουλευτές του μου φέρθηκαν ΠΟΛΥ απαίσια σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, ένας μάλιστα με απόπειρα ΣΟΒΑΡΗΣ επαγγελματικής ζημιάς που… άλλος στη θέση μου θα είχε ταχθεί εναντίον ΟΛΩΝ τους, συλλήβδην. Ομως, ΔΕΝ το κάνω.

  Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ,
  με βάση το «συμφέρον» Ολυμπία.
  Αλλιώς ΚΑΘΕ αναγέννηση είναι καταδικασμένη.

  Νομίζω ότι όσα είπα αρκούν, ΑΝ ψάξει κανείς καλά το θέμα, για να δει ορισμένα πράματα καθαρά. Κάθησα και διάβασα το άρθρο και νομίζω ότι κάνετε πολύ ντόρο για το ΤΙΠΟΤΑ.

  Διορθώνω κάτι. Ο καθένας ΜΠΟΡΕΙ να νομίζει ότι _αποκαλύπτει στοιχεία_, αλλά _άθελά του_ να παραπληροφορεί.
  Στην εποχή του Διαδικτύου όμως, είναι δύσκολο να σταθούν μακροπρόθεσμα, τέτοιες απλουστευτικές στρεβλώσεις.

  Μου αρέσει!

 14. omadeon said

  Υ.Γ. Δηλαδή με συγχωρείτε, ρε παιδιά.

  Με ΤΙ μούτρα, με ΤΙ τσίπα, με ΤΙ ειλικρίνεια, θα λογομαχήσω κάποια στιγμή και με Τούρκους φανατικούς (που θα λένε διάφορες μπούρδες υπέρ της «Τουρκικής Θράκης) αν μέμφομαι κάποιον Ελληνα που ΕΣΤΩ και όχι πάντα με τέλειο τρόπλ, εν τούτοις κάποτε ΤΟΛΜΗΣΕ να μιλήσει κατά του οργανωμένου -τότε- ΠΟΓΚΡΟΜ που κάνανε οι ΝΤΟΠΙΟΙ Ελληνες χριστιανοί της Θράκης κατά των ομοεθνών του… Τουρκαλά?)

  Υπάρχουν και ΑΛΛΟΙ δρόμοι για τον πατριωτισμό.
  Μερικοί είναι και πιο… διεθνείς! 🙂

  Μου αρέσει!

 15. ΙΩΝΑΣ said

  OMADEON ότι και να πιστεύεις στο άρθρο είναι ξεκάθαρο ότι ο τύπος αναπαράγει λέξη – λέξη τις επίσημες θέσεις του ΥΠΕΞ Τουρκίας. Ότι λένε τα κοράκια στις επιχειρηματολογίες τους για καταπιέσεις μειονότητας. Θα αρχίσω να πιστεύω ότι στην ΕΛλάδα πραγματικά χρειάζεται ένας ΚΕΜΑΛ όπως λέει και ο σαλτιμπάγκος Τρεμόπουλος για να λύσει μια και καλή τα μειονοτικά θέματα με τον τρόπο που μόνο αυτός ήξερε.

  Μου αρέσει!

 16. […] Είναι απαραίτητο να τα μάθει όλα αυτά ο κόσμος, όπως και το μεγάλο ψέμμα που κατάμουτρα είπε στους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες της Κομοτηνής ότι δήθεν δεν είχε ποτέ εναντιωθεί στην εγκατάσταση Ποντίων στην Θράκη, όπως έχει ήδη αναφερθεί σε εκατοντάδες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο (ενδεικτικά: https://olympia.gr/2009/04/16/tremopoulos-thrace/ και http://antifonitis.gr/online/?p=1020).www.tolimeri.blogspot.com […]

  Μου αρέσει!

 17. […] Ντοκουμεντα.https://olympia.gr/2009/04/16/tremopoulos-thrace/http://antifonitis.gr/online/?p=1020http://www.youtube.com/watch?v=_IHyFheGSCkhttp://www.scribd.com/doc/14494899/ […]

  Μου αρέσει!

 18. […] σε εκατοντάδες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο (ενδεικτικά: https://olympia.gr/2009/04/16/tremopoulos-thrace/ Μάριος […]

  Μου αρέσει!

 19. […] κατά εγκατάστασης Ποντίων στην Θράκη. Ντοκούμεντα. https://olympia.gr/2009/04/16/tremopoulos-thrace/ http://antifonitis.gr/online/?p=1020 http://www.youtube.com/watch?v=_IHyFheGSCk […]

  Μου αρέσει!

 20. […] σε εκατοντάδες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο (ενδεικτικά: https://olympia.gr/2009/04/16/tremopoulos-thrace/ και […]

  Μου αρέσει!

 21. Sakisathens said

  Δείτε το βίντεο και καταλάβετε περι τίνος πρόκειται.
  Και εαν δείτε τις θέσεις τους γενικά στην εξωτερική πολιτική, είναι απλά ένα κακέκτυπο του Συριζα.

  Μου αρέσει!

 22. […] Στο πλευρό του ο κύριος Τρεμόπουλος, που ήθελε να εκδιωχθούν οι Πόντιοι από την Θράκη. Ξέρετε, αυτοί που γλίτωσαν από το μαχαίρι και […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: