olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

94 Χρόνια η «Μεγάλη» Βρετανία αποκρύπτει το έγγραφο – απόδειξη της κρατικής εντολής για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Posted by olympiada στο Απρίλιος 8, 2009

Εδώ και δεκαετίες στον «πολιτισμένο» δυτικό κόσμο η γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί θέμα «διαλόγου» και «έρευνας». Το βασικό επιχείρημα που αποτρέπει την ταυτοποίηση της εθνοκάθαρσης είναι η έλλειψη εγγράφων που να αποδεικνύουν ότι η σφαγή έγινε βάσει επίσημου σχεδιασμού. Πέραν του γελοίου της αμφιβολίας αυτής, όντως η ηττημένη Τουρκική διοίκηση προσπάθησε μετά τα τραγικά γεγονότα να καταστρέψει όλα τα έγγραφα που αποτύπωναν την οργάνωση και εκτέλεση της γενοκτονίας. Τα Οθωμανικά αρχεία καταστράφηκαν μεθοδικά ώστε να μην μπορούν να κατηγορηθούν τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Έτσι τουλάχιστον ήθελαν οι Τούρκοι και οι ναζιστικές – ιμπεριαλιστικές χώρες να επικρατήσει.

Η πραγματικότητα όμως είναι πως το σημαντικότερο των εγγράφων, η τρανταχτή απόδειξη του απάνθρωπου σχεδιασμού και εκτέλεσης έχει διασωθεί και …φυλάσσεται ανακατεμένο με άλλα, άχρηστα έγγραφα στα αρχεία του foreign office εδώ και 94 χρόνια.

Οι Δέκα Εντολές της επιτροπής Ενότητας και Προόδου.

Αυτός ακριβώς είναι ο τίτλος του επίσημου εγγράφου που συντάχθηκε σε μυστική συνάντηση παρουσία του τότε υπουργού εσωτερικών Ταλάτ Μπέη και τεσσάρων αξιωματούχων τον χειμώνα του 1914. Το έγγραφο αυτό είναι οι επίσημες διαταγές που καθόρισαν την τύχη εκατομμυρίων Γηγενών Αρμενίων και η μεθοδολογία εξόντωσης τους. Αναλυτικά:

Εντολή πρώτη: Σύλληψη όλων των Αρμενίων που αντιμάχονται την κυβέρνηση (sic) και βίαιος εκτοπισμός τους σε Βαγδάτη και Μοσούλη. Κατά τη διάρκεια του εκτοπισμού οι Τούρκοι φύλακες διατάσσονται να τους εκτελέσουν είτε καθ’ οδόν είτε στον τόπο προορισμού.

Εντολή Δεύτερη: Αφοπλίστε κάθε Αρμένιο

Εντολή Τρίτη: Ερεθίστε τους Μουσουλμανικούς πληθυσμούς ιδιαίτερα στο Βαν, στα Άδανα, στο Ερζερούμ ώστε να προκαλέσετε μαζικές σφαγές (εναντίον των Αρμενίων).

Εντολή Τέταρτη: Σε μέρη όπως Ερζερούμ, Βαν κλπ. αφήστε τον όχλο να κάνει τις εκτελέσεις και ενεργοποιήστε το στρατό για να «παρέμβει» στο απαραίτητο χρονικό διάστημα ώστε να επιβάλλει την τάξη. Αντίθετα σε μέρη όπως Άδανα, Σμύρνη κλπ ενισχύστε ενεργά τους Μουσουλμανικούς πληθυσμούς με στρατιωτική εμπλοκή.

Εντολή Πέμπτη: Φροντίστε την άμεση εκτέλεση Ιερέων και Δασκάλων ανεξαρτήτου ηλικίας και οργανώστε την εκτέλεση κάθε αρσενικού κάτω των 50 ετών. Κρατήστε γυναικόπαιδα για εξισλαμισμό.

Εντολή Έκτη: Εκτοπίστε τις οικογένειες όσων καταφέρουν να δραπετεύσουν (σσΟ: τα υπόλοιπα μέλη) και αποκόψτε τους με κάθε τρόπο από τις γενέτειρες τους.

Εντολή Έβδομη: Με τη δικαιολογία ότι κάθε Αρμένιος λειτουργεί ως κατάσκοπος, καθαιρέστε τους από κάθε αξίωμα ή θέση εξουσίας.

Εντολή Όγδοη: Εκτελέστε με διακριτικό (sic) τρόπο κάθε Αρμένιο που υπηρετεί στον στρατό. Αυτό είναι ευθύνη του στρατεύματος.

Εντολή Ένατη: Η εκτέλεση όλων των εντολών να ξεκινήσει συγχρόνως ώστε να μην επιτρέψουμε προετοιμασία κάθε είδους άμυνας.

Εντολή Δέκατη: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο Άκρως Απόρρητο των εντολών που δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να γνωστοποιούνται πέραν των 2 ή 3 επιτελών (σσΟ: Ανά πυρήνα δράσης).

Το ντοκουμέντο αυτό παραδόθηκε στον πρώην πρόξενο της Μ. Βρετανίας στη Σμύρνη, Κλιφορντ Χιθκοτ – Σμιθ από υψηλόβαθμο στέλεχος του Οθωμανικού υπουργείου εσωτερικών. Ο Τούρκος επιτελής αρχικά ζήτησε αμοιβή 10,000 λιρών από τον πρόξενο. Μετά από διαπραγματεύσεις, ο Σμιθ κατάφερε να αποκτήσει το έγγραφο χωρίς αμοιβή αλλά με την παροχή αμνηστείας και εγγύηση ανωνυμίας έναντι Entente και Τουρκικής διοίκησης αντίστοιχα.

Το έγγραφο παραδόθηκε στους αρμόδιους Βρετανούς υπουργούς ώστε να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες για εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας για τον Ταλάτ Μπέη. Στο μεσοδιάστημα όμως ο Ταλάτ δολοφονήθηκε, έτσι το έγγραφο αρχειοθετήθηκε αθόρυβα μαζί με άλλα, άχρηστα έγγραφα με αριθμό αρχείου FO371/4172 όπου και βρίσκεται εως σήμερα. Η γενοκτονία συνεχίστηκε και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Πέρασε από την Ασία στα Βαλκάνια, τη Γερμανία, πάντα με το βηματισμό της χήνας και τους ίδιους κρυφούς πρωταγωνιστές. Και έρχεται σήμερα ο Ομπάμα για να μιλήσει περί «ανασύστασης Αρχαίας αυτοκρατορίας» και «αντίστασης του Τουρκικού λαού.

Ένα χαρτάκι επιμελώς κρυμμένο θα αρκούσε να γκρεμιστεί η υποκρισία. Η Εθνοκάθαρση φαίνεται έχει δρόμο ακόμα γι’ αυτό και το χαρτάκι θα παραμείνει στα αζήτητα του FO.

Πηγές:

Paradise Lost, Giles Milton (σ.87,88)

Εθνικό Ίδρυμα  Αρμενίας

9 Σχόλια to “94 Χρόνια η «Μεγάλη» Βρετανία αποκρύπτει το έγγραφο – απόδειξη της κρατικής εντολής για τη γενοκτονία των Αρμενίων”

 1. Coroner said

  Ξέρεις αν το paradise lost έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά;

  Μου αρέσει!

 2. Ashley said

  Σίγουρα όχι. Είναι θέμα μηνών όμως γιατί κάτι είχα ακούσει στο Public που πήγα να το ζητήσω. Υποτίθεται το περιμένουν.

  Μου αρέσει!

 3. akritas said

  Μήπως κάτι δεν πάει καλά!!!
  Οι Αρμένιοι το έχουν τον φάκελο FO371/4172 σε μικροφίλμ

  http://www.umd.umich.edu/dept/armenian/search/micro.pdf
  και σε σαιτ

  http://www.armenian-genocide.org/br-cup-memo_1.html

  Μου αρέσει!

 4. Μηνάς said

  Και πως ξέρει ο συγγραφέας για το έγγραφο; Το είδε; Προφανώς, δεν μπορεί να βγάζει αυτά από το μυαλό του. Κάποια στοιχεία θα υπάρχουν. Έχει γίνει κάπου αλλού καταγραφή; Αν το έχουν οι Εγγλέζοι, μετά από τόσα χρόνια είναι επιτρεπτή η πρόσβαση σε αυτό, υπάρχει σχετική νομοθεσία. Ακόμη κι αν επικαλεστούν λόγους συντήρησης, μπορεί να ζητηθεί μικροφίλμ, φωτογραφία… Πάντως υπάρχει τρόπος. Ας μάθουμε περισσότερα.

  Μου αρέσει!

 5. […] Ένα χαρτάκι επιμελώς κρυμμένο θα αρκούσε να γκρεμιστεί η υποκρισία. Η Εθνοκάθαρση φαίνεται έχει δρόμο ακόμα γι’ αυτό και το χαρτάκι θα παραμείνει στα αζήτητα του FO.”https://olympia.gr/2009/04/08/armenian-genocide-proof/ […]

  Μου αρέσει!

 6. […] https://olympia.gr/2009/04/08/armenian-genocide-proof/ […]

  Μου αρέσει!

 7. Ashley said

  Αφού γράφει τις πηγές ρε παιδιά! Διαβάστε και λίγο!

  Μου αρέσει!

 8. Συντακτης said

  Ναι, έχει μεταφραστεί και έχει τίτλο Ο χαμένος παράδεισος και είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχουν γραφεί για τη Μικρά ΑΣία, μαζί με το βιβλίο Το όραμα της Ιωνίας του σερ Μάικλ Λιουέλιν Σμιθ

  Μου αρέσει!

 9. Μηνάς said

  Χτες που έγραψα, δεν υπήρχε το σχόλιο για μικροφιλμ. Με βάση το κείμενο απάντησα. Στο κείμενο λέει πως ξέρουμε που και τι, αλλά κάποιος το «αποκρύπτει». Αφού υπάρχει σε μικροφιλμ, κανείς δεν το αποκρύπτει.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: