Ακροδεξιές… Κωλοτούμπες!

TOY IΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ
Σήμερα στην Α1 δημοσιεύθηκαν μερικές νέες γραμματείες του κόμματος. Στην Γραμματεία ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ συμμετέχει και ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρακίδης.
Νιώθω την ηθική ανάγκη να σας υπενθυμίσω συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές του 2007…………….

Π. ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΔΗΣ: «Δεν έχω θέση στο ΛΑΟΣ»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΝΗ
Συνεργάσθηκε με το ΛΑΟΣ ως υποψήφιος για τη νομαρχία Πειραιά και τέθηκε «επικεφαλής εκλογικού αγώνα» για την αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου. Τον διέψευσαν, όπως λέει, η ιδεολογική ταυτότητα της νεοσύστατης κοινοβουλευτικής ομάδας και οι θετικές αναφορές του Γ. Καρατζαφέρη σε πρακτικές της χούντας και του Μεταξά. Ο απόστρατος αξιωματικός Π. Θεοδωρακίδης ανακοινώνει μέσω της «Κ.Ε.» την αποχώρησή του από το ΛΑΟΣ και εξηγεί το γιατί.

* Ταυτισθήκατε με την εικόνα του ΛΑΟΣ τον τελευταίο χρόνο. Γιατί, όμως, εξαφανισθήκατε μετεκλογικά;
– Πρόκειται για συνειδητή πολιτική αποχή από το συγκεκριμένο κόμμα όπως αυτό διαμορφώθηκε μετεκλογικά. Είναι πια αποτυπωμένη στην πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησής του η επικράτηση όσων έχουν τα ίδια πιστεύω και χαρακτηρίζονται από ιδεολογική ταύτιση. Καθόλου τυχαία, αφού και προεκλογικά συνεργάστηκαν με επιτυχία. Ξεκίνησα τη συνεργασία μου αρχικά στην αυτοδιοίκηση, όπου η πολυσυλλεκτικότητα υπερβαίνει τα κομματικά στεγανά. Τη συνέχισα, όπως έγινε και με άλλα στελέχη από διαφόρους πολιτικούς χώρους, στοχεύοντας στη μετεκλογική επικράτηση καθαρών δημοκρατικών και προοδευτικών φωνών οι οποίες θα καθιστούσαν το ΛΑΟΣ μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη με αποφασιστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας προς όφελος των πολιτών. Η κατεύθυνση αυτή, ωστόσο, δεν ευοδώθηκε.

* Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ κυριαρχούν ακραία δεξιοί βουλευτές, ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στη Βουλή, αναφέρθηκε θετικά σε πρακτικές της χούντας και του Μεταξά. Γι’ αυτήν την εικόνα συνεργασθήκατε;
– Οταν η κύρια ιδεολογική συνιστώσα του ΛΑΟΣ -και αυτή θα καταδειχθεί επαρκώς και στο μέλλον- είναι των βουλευτών με τη συγκεκριμένη ιδεολογία, τότε και ο πρόεδρός του θα επικαλείται αντίστοιχα παραδείγματα. Επειδή, όμως, είναι επίκαιρη η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, υπενθυμίζω ότι ο λαός υπερέβη τη μεταξική συνταγή και αντιστάθηκε στο φασισμό. Κάθε άλλη, λοιπόν, ευκαιριακή και αποσπασματική υιοθέτηση αρχών και θέσεων, ακόμα και πράξεων όπως η υπερψήφιση του προτεινομένου από την Ν.Δ. προέδρου της Βουλής, δεν μπορεί να προσδώσει κανένα άλλο σταθερό και καθαρό ιδεολογικό στίγμα σε αυτό το κόμμα που βλέπουμε σήμερα.

Η μετεκλογική εικόνα του κόμματος αυτού δεν με εκφράζει σε καμία περίπτωση. Εγώ αγωνίζομαι για την επικράτηση ανθρωποκεντρικών αξιών που ενώνουν και όχι ακραίων και δογματικών αντιλήψεων που δηλητηριάζουν τις ανθρώπινες ψυχές και διαλύουν κάθε έννοια κοινωνικής συνείδησης. Αυτής που ο Μακρυγιάννης, κι όχι ο Μεταξάς, εμφατικά προέβαλε ως ανάγκη κατανόησης του «εμείς» αντί του «εγώ». Η εξάλειψη της οικονομικής και κοινωνικής παθογένειας του νεοφιλελευθερισμού δεν γίνεται με προσκόλληση σε ιδεοληψίες του παρελθόντος, μισαλλοδοξίες και ρατσιστικές πρακτικές. Απαντήσεις στα μεγάλα λαϊκά αιτήματα δεν είναι δυνατόν να δοθούν με δημαγωγικό λόγο κομμάτων προσωποπαγούς εξουσίας. Επιδίωξή μου είναι να συμβάλω στην ανάπτυξη μιας δίκαιης κοινωνίας με δίκαιους και ξεκάθαρους κανόνες, που πλαταίνουν τη δημοκρατία και την κοινωνική μέριμνα σε μια αξιοπρεπή πατρίδα. Για τέτοιους αγώνες και επιδιώξεις, θέση για μένα στο συγκεκριμένο μετεκλογικό ΛΑΟΣ δεν υπάρχει.

* Ως απόστρατος αξιωματικός πώς είδατε την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΛΑΟΣ από «σαραντάρη» βουλευτή που δεν πήγε στον στρατό;
– Αυτό που με ενοχλεί ως ενεργό πολίτη είναι ότι όσοι ψήφισαν το ΛΑΟΣ προεκλογικά δεν γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Η συγκάλυψη ενός τόσου σοβαρού γεγονότος, που θα έπρεπε να είναι γνωστό στην ηγεσία του κόμματος, ένεκα της μακροχρόνιας συνεργασίας με αυτό το άτομο, είναι αδικαιολόγητη. Οποιαδήποτε επίκληση δικαιολογιών δεν «περιποιεί τιμή» στον πολιτικό χώρο που επενδύει και πολιτικά στην ηθική και νομική υποχρέωση της στράτευσης. Εξάλλου η πολιτική ασκείται διά του παραδείγματος, προκειμένου να έχει και παιδευτικό χαρακτήρα.
* Θα παραμείνετε στο ΛΑΟΣ;
– Η επιστολή παραίτησής μου βρίσκεται από χθες στο γραφείο του προέδρου του κόμματος. Εξάλλου, φαίνεται ότι έχει χαθεί και το συναίσθημα, που μαζί με την ηθική είναι απαραίτητα στοιχεία για να υπάρχει συμπόρευση. Εξέλιπε, πλέον, κάθε λόγος, λοιπόν.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 21/10/2007
Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει ΜΝΗΜΗ, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα
ΗΘΟΥΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. Ενημερωτικά στην ίδια εννεαμελή γραμματεία
είναι και ο βουλευτής Κ. Αιβαλιώτης.
Σήμερα ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι η μόνη ΕΛΠΙΔΑ,
και πρέπει να υπάρχει ΣΥΝΕΠΕΙΑ στον αγώνα μας,
διότι στην πολιτική δεν μπαίνουμε για να βγούμε βουλευτές,
αλλά για να υπερασπιστούμε την ΠΑΤΡΙΔΑ,
η οποία δεν είναι για την τσέπη μας,
αλλά για να κυριεύει την καρδιά μας.

Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας.
ΣΧΟΛΙΟ
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ,Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟ ΛΑΟΣ.ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ

www.peripatris.blogspot.com

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ακροδεξιές… Κωλοτούμπες!”

  1. Εχει δίκαιο ο άξιος και ακούραστος μαχητής του ελληνικού πολιτισμού και γενικότερα της πατρίδος κος Γ.Γιαννάκενας.
    Μπράβο κ.Γιαννάκενα επιτέλους κάποιος να πει και μερικά ονόματα.

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s