olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Πείραμα Cern: Η νεκρανάσταση του Αιθέρα ως πέμπτο στοιχείο.

Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 10, 2008

Ο περιβόητος «άγνωστος» συνδετικός κρίκος της ύλης, το μποζόνιο Χίγκς, είναι το εφαλτήριο για την πολυδιαφημιζόμενη διεθνή εργασία γνωστή ως πείραμα του CERN. Για άλλη μια φορά στη σύγχρονη εποχή, αλήθειες που ειπώθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια, επανέρχονται ως μεγάλες ανακαλύψεις. Έτσι, ενώ οι περιγραφές του ηλιακού συστήματος ήταν δεδομένες και εξαφανισμένες για αιώνες, επανέρχοντο ως επιτεύγματα του υλιστικού πολιτισμού. Τι και αν ο άμοιρος Κοπέρνικος έκανε σαφείς αναφορές στο έργο του Αρίσταρχου, οι σύγχρονοι ταγοί επιμένουν να τον παρουσιάζουν ως ρηξικέλευθο ερευνητή. Τι και αν Πλάτωνας και Πυθαγόρας είχαν αναλύσει τη σφαιρικότητα και μορφολογία της Γης και του Ηλιακού συστήματος, οι σύγχρονοι επιστήμονες μέχρι το ’70 πίστευαν πως οι πλανήτες είναι 7, ενώ ακόμα ψάχνουν τον Δέκατο (Αντίχθων).

Έτσι και τώρα, με το πείραμα του Cern, επιχειρούν να επαναφέρουν με επιστημονική απόδειξη, την ύπαρξη του Αιθέρα ως πέμπτου στοιχείου, συνδετικού της ύλης. Ενώ γνωρίζουν κάλλιστα πως ο Αιθέρας σαν στοιχείο ήταν αποδεκτός από τον Καρτέσιο, τον Κοπέρνικο, τον Νεύτωνα, Τέσλα, Φάραντεϊ και πολλούς άλλους. Στην παραδοχή της ύπαρξης του οφείλουμε τον ηλεκτρισμό, τον μαγνητισμό και πολλές άλλες εφαρμογές που απολαμβάνουμε σήμερα. Ακόμη και η πυρηνική ενέργεια.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΑ 

Όσο και αν φαίνεται υπερβολικό, η ύπαρξη του Αιθέρα αποσιωπήθηκε διότι ακύρωνε Θρησκευτικές και Υλιστικές δοξασίες. Η παρουσία του αιθέρα ως Πέμπτο στοιχείο, έδινε «Θεία» υπόσταση στην ίδια τη φύση εξηγώντας πολλά από τα μυστικά της δημιουργίας. Κατέρριπτε λοιπόν το μονοπώλιο των Μεσσιανιστικών Θρησκειών που βάσιζαν την εξουσία τους στην εκπροσώπηση της Υπερφυσικής υπέρτατης δύναμης.

Ο Υλισμός, απέκρυψε τη δύναμη του Αιθέρα για λόγους συμφέροντος. Η διαχείριση του Αιθέρα δύναται να προσφέρει πακτωλούς φθηνής ενέργειας, ακυρώνοντας την εξουσιαστική δομή των μονοπωλίων ενέργειας ως μοχλό πίεσης.

Η χαριστική βολή επιστημονικής ταφής του αιθέρα δόθηκε με τη θεωρία της σχετικότητας, θεωρία που ήδη έχει καταρριφθεί πειραματικά! Ο Αϊνστάιν μάλιστα, στην πράξη παρέδωσε τη διαχείριση του Αιθέρα ως το τελικό συστατικό δημιουργίας της Ατομικής Βόμβας. Δημιουργία που αποτελεί ακόμα και σήμερα το απόλυτο μέσο άσκησης εξουσίας.

Παρακολουθούμε λοιπόν το αυριανό πείραμα όχι με καχυποψία ή κινδυνολογία αλλά διαβλέποντας τη σκοπιμότητα που κρύβει και μάλλον συνάδει σε μερική αποκάλυψη αιθερικών μορφών ενέργειας. Ως μοναδικό μέσο αντιστροφής της θλιβερής πορείας που προκαλεί ο Άνθρωπος στον Πλανήτη. Το αυριανό πείραμα δείτε το σε απ’ ευθείας μετάδοση ΕΔΩ.

Λεπτομερείς πληροφορίες για τον Αιθέρα και το ιστορικό απόκρυψης μας δίνει ο Ερευνητής Γιώργος Στάμκος:

Αν και θεωρείται επιστημονικά «νεκρός» εδώ κι έναν αιώνα, ο Αιθέρας (Aether) εμφανίζεται και πάλι στο προσκήνιο ως μια θεωρία για την ερμηνεία της ανεξήγητης «θάλασσας ενέργειας» και του «κοχλάζοντος κενού», που μας περιβάλει. Από την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα ο Αιθέρας αποτελούσε το τελευταίο κρίκο που συνέδεε τη Φυσική με τη μεταφυσική.

Στην αρχαιότητα πίστευαν πως όλος ο κόσμος ήταν γεμάτος από ένα υλικό λεπτό, αέρινο, σχεδόν άυλο, που οι Έλληνες ονόμαζαν Αιθήρ, οι Ινδοί Πράνα και οι Κινέζοι Τσι. Ο Πυθαγόρας πίστευε στην ύπαρξη του αιθέρα ως «πέμπτο στοιχείο» της Φύσης, ενώ οι ανατολικοί πολιτισμοί αποκαλούσαν το ίδιο στοιχείο Ακάσα (Akasha). Ο Αριστοτέλης υποστήριζε πως εκτός από τα τέσσερα στοιχεία (Γη, Ύδωρ, Αήρ και Πυρ) υπήρχε στη Φύση και ο Αιθήρ. Σύμφωνα με την άποψη του ο ουρανός διέφερε θεμελιακά από τον κόσμο, καθώς αποτελούνταν από ένα πέμπτο στοιχείο, τον αιθέρα, που ήταν και η «πέμπτη ουσία» της Φύσης (εξού και η λέξη πεμπτουσία). Ο Αριστοτέλης οδηγήθηκε σ’ αυτό το συμπέρασμα επειδή παρατήρησε πως όλα τα ουράνια σώματα είναι φωτεινά, διαγράφουν ατέρμονους κύκλους, είναι άφθαρτα κι αμετάβλητα. Επομένως κάποια άγνωστη μορφή ενέργειας θα έπρεπε να είναι υπεύθυνη γι’ αυτό.

Στους αιώνες που ακολούθησαν οι αλχημιστές, που αναζητούσαν την «πεμπτουσία», κράτησαν ζωντανή τη θεωρία του Αιθέρα. Στις συμβολικές απεικονίσεις των αλχημιστών ο Αιθέρας αντιπροσώπευε πάντα το κεφάλι (το «πέμπτο άκρο» του σώματος), ενώ τα υπόλοιπα στοιχεία αντιπροσωπεύονταν από τα άλλα τέσσερα άκρα (χέρια και πόδια). Σύμφωνα μ’ αυτούς τους συμβολισμούς ο Αιθέρας θεωρούνταν ανώτερο στοιχείο της Φύσης και η «αιθερική» κατάσταση ως ένα από τα ανώτερα επίπεδα του «πνευματικού σώματος».

Στους επιστημονικούς και φιλοσοφικούς κύκλους η θεωρία του Αιθέρα γνώρισε και πάλι διάδοση τον 17ου αιώνα. Ο Ολλανδός αστρονόμος Κρίστιαν Χούχενς (Christiaan Huygens, 1629-1695) πίστευε ότι στο διαστημικό κενό υπήρχε ένα αδιόρατο ρευστό, που «κυμάτιζε» τα φωτόνια, όπως ανάλογα ο αέρας δημιουργούσε κύματα για τη διάδοση του ήχου. Το υλικό αυτό το ονόμασε Αιθέρα, από τον Αριστοτέλη. Την ίδια άποψη υιοθέτησαν ο Καρτέσιος, ο Κοπέρνικος και ο Νεύτωνας. Μάλιστα ο τελευταίος υποστήριξε ότι υπήρχε Αιθέρας, προκειμένου να ικανοποιήσει την ανάγκη του για ένα «ακίνητο σύστημα αναφοράς» έτσι ώστε να εξηγήσει την κίνηση των ουράνιων σωμάτων.

Τον 19ο αιώνα ο Φάραντεϊ υποστήριξε την ύπαρξη του φωτοβόλου αιθέρα, θέτοντας ταυτόχρονα τις βάσεις του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού. Στη συνέχεια ο Τζεημς Κλερκ Μάξγουελ (1831-1878), ορίζοντας τα πεδία ως καταστάσεις μηχανικής συμπίεσης ενός αόρατου αλλά υπαρκτού υλικού που γεμίζει το χώρο, του αιθέρα, πρόσθεσε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα θα πρέπει να θεωρούνται ως ελαστικές συμπιέσεις του αιθέρα. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ήταν δονήσεις αυτού του ενδιάμεσου αβαρούς και ρευστού υλικού, εφόσον τα κύματα της θάλασσας είναι δονήσεις του νερού και του ήχου δονήσεις του αέρα.

Σύμφωνα με τον Μάξγουελ το κενό φαινόταν να ενεργεί διηλεκτρικά, σαν να ήταν «ηλεκτρικά πολωμένο». Προσπάθησε λοιπόν να προσφέρει κάποιο είδος μηχανικού μοντέλου για τη διάδοση του ηλεκτρομαγνητικού κύματος μέσα στο απόλυτο κενό. Έτσι φαντάστηκε ότι το κενό γεμίζει από τη μυστηριώδη ουσία του Αιθέρα, που υποστηρίζει και περικλείει τα χρονικά μεταβαλλόμενα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία –κάτι σαν παλλόμενο αλλά αόρατο «ζελέ» που διαποτίζει το σύμπαν. Το «τρεμούλιασμα» του αιθέρα ήταν η αιτία που το φως ταξίδευε μέσα του, ακριβώς όπως τα κύματα του νερού μεταδίδονται μέσω του νερού και ο ήχος μέσω του αέρα. Αυτό το παράξενο υλικό ήταν λεπτό, αέρινο, σχεδόν άυλο. Όλα τα ουράνια σώματα περνούσαν μέσα του χωρίς να επιβραδύνονται. Ήταν όμως αρκετά συμπαγής ώστε τα εγκάρσια κύματα να διαδίδονται με τεράστια ταχύτητα.

Ανάμεσα στους επιστήμονες του 19ου αιώνα που υπεράσπιζαν τη θεωρία του Αιθέρα ήταν και ο μεγαλοφυής Σερβοαμερικάνος Νίκολα Τέσλα, ο εφευρέτης των επαγωγικών κινητήρων εναλλασσόμενου ρεύματος, που έφεραν επανάσταση στην ηλεκτρομηχανική, καθώς και άλλων 700 πρωτοποριακών ευρεσιτεχνιών. Ο Τέσλα υποστήριζε πως: «Ένας ασύρματος πομπός δεν παράγει ερτζιανά κύματα, τα οποία είναι ένας μύθος, αλλά ηχητικά κύματα στον αιθέρα, που συμπεριφέρονται με κάθε τρόπο σαν αυτά στον αέρα, εκτός από το ότι, λόγω της μεγάλης ελαστικής δυνάμεως και εξαιρετικά μικρής πυκνότητας του μέσου, η ταχύτητα τους είναι αυτή του φωτός». 

Οι επιστήμονες που υποστήριζαν τη θεωρία του Αιθέρα είχαν αποδειχθεί τις εξής αξιωματικές ιδιότητες του: Ο Αιθέρας υπάρχει παντού, γεμίζει όλο το σύμπαν, διαπερνά κάθε ύλη, είναι η πηγή κάθε ενέργειας, μεταβάλλεται σε ύλη ή μάζα… Εκπέμπει φως, αλλά είναι διαφανής. Δεν υπάρχει θερμότητα στον αιθέρα, δεν υπάρχει απώλεια ενέργειας. Ο Αιθέρας είναι ακίνητος, στάσιμος και αναπόδεικτος…

Όμως η θεωρία του Αιθέρα δεν έμελλε να έχει πολύ «επιστημονική ζωή» μπροστά της. Το 1887 οι φυσικοί Άλμπερτ Μίκελσον και Έντουαρτ Μόρλεϊ (Albert MichelsonEdward W. Morley), θέλοντας σαν επιβεβαιώσουν την ύπαρξη του Αιθέρα, πραγματοποίησαν ένα πείραμα που απέδειξε ωστόσο πως αυτό το στοιχείο ήταν ανύπαρκτο! Σ’ αυτό το πείραμα απέδειξαν πως η ταχύτητα μιας δέσμης φωτός δεν μεταβάλλεται σε όποια κατεύθυνση ή απόσταση κι αν κινείται στην πειραματική διάταξη. Εφόσον λοιπόν δεν βρέθηκαν μεταβολές, αλλά «μηδενικό αποτέλεσμα», ο Αιθέρας δεν υπήρχε.

Από τότε η θεωρία του Αιθέρα θεωρούνταν προβληματική και αμφιλεγόμενη. Τη χαριστική βολή όμως την έδωσε το 1905 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν με τη Θεωρία της Σχετικότητας (Ε=mc²), που έδειξε πως δεν υπήρχε αιθέρας για να στηρίζει τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στο κενό. Τα κύματα διαδίδονται από μόνα τους. Διακηρύσσοντας πως τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία αποτελούν αυτούσιες οντότητες, που έχουν την ιδιότητα να ταξιδεύουν στο κενό διάστημα.

Μετά κι από την κατακεραύνωση του Αϊνστάιν ο Αιθέρας θεωρούνταν «επιστημονικά νεκρός». Όποιος ασχολούνταν μαζί του θεωρούνταν ρομαντικός, αν όχι «αιρετικός». Η ενασχόληση με τον Αιθέρα θεωρούνταν «ψευδοεπιστήμη» και στιγμάτιζε την «καλή φήμη» των επιστημόνων. Με τα χρόνια η λέξη Αιθέρας απέκτησε υποτιμητική σημασία. Ακόμη και σήμερα το επίθετο «αιθέριος» (Ethereal) σημαίνει τον «φευγάτο», αυτόν που βρίσκεται «στον κόσμο του».

Παρ’ όλα αυτά υπήρχαν πάντα επιστήμονες κι ερευνητές που ριψοκινδύνευαν τη φήμη τους ασχολούμενοι με την «απαγορευμένη» θεωρία του Αιθέρα, ενώ κάποιοι αρνητές αυτής της θεωρίας έγιναν στη συνέχεια οπαδοί της. Ακόμη και ο ίδιος ο Αϊνστάιν πραγματοποίησε το 1920 μια ομιλία στο Πανεπιστήμιο Leyden, όπου φαινόταν να είχε μεταβάλει τη στάση του σχετικά με τον Αιθέρα: «Ανακεφαλαιώνοντας, μπορούμε να πούμε ότι σύμφωνα με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας ο χώρος είναι προικισμένος με φυσικές ιδιότητες. Υπό αυτή την έννοια συνεπώς υπάρχει ένας Αιθέρας. Σύμφωνα με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας ο χώρος χωρίς τον Αιθέρα είναι αδιανόητος, διότι σ’ έναν τέτοιο χώρο όχι μόνον δεν θα υπήρχε διάδοση του φωτός, αλλά επίσης καμιά πιθανότητα ύπαρξης των προτύπων του χώρου και του χρόνου, και συνεπώς ούτε χωροχρονικό συνεχές…».

Η κβαντική Φυσική καθώς και οι διάφορες θεωρίες για την Ενέργεια του Μηδενικού Σημείου ανάστησαν ως ένα βαθμό την ομιχλώδη και «απαγορευμένη» θεωρία του Αιθέρα. Εμφανίστηκαν έτσι οι λεγόμενοι νεοαιθεριστές, που υποστήριζαν τη σύγκλιση Φυσικής και μεταφυσικής. Ένας πρωτοπόρος νεοαιθεριστής ήταν και ο Βίλχελμ Ράιχ. Αυτός «ανακάλυψε» την οργόνη, μια αρχέγονη κοσμική ενέργεια που βρίσκεται παντού στο σύμπαν, και η οποία έχει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του παραδοσιακού Αιθέρα.

Το 1954 ο διακεκριμένος Άγγλος φυσικός P. A. M. Dirac αναρωτήθηκε σοβαρά για τη σκοπιμότητα η επιστήμη να ρίξει μια δεύτερη ματιά στη θεωρία του Αιθέρα: «H φυσική θεωρία που δεν βασίζεται στον αιθέρα φαίνεται πως έφθασε στο ανώτατο στάδιο και στο τέλος των δυνατοτήτων της. Ίσως δούμε στο Αιθέρα μια νέα ελπίδα για το μέλλον».

Ένας από αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Dirac ήταν και ο E. W. Silvertooth, ένας αμερικανός επιστήμονας από την Ουάσιγκτον. Το 1986 ο Silvertooth εκτέλεσε ένα πείραμα χρησιμοποιώντας εξοπλισμό λέιζερ και τις ειδικές γνώσεις του στην προωθημένη οπτική. Σ’ αυτό το πείραμα μετρήθηκε η κίνηση της Γης στο διάστημα. Υπολογίστηκε πως το ηλιακό μας σύστημα κινείται προς ολοταχώς προς τον αστερισμό του Λέοντα με ταχύτητα 400 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, δηλαδή 144.000 χιλιόμετρα την ώρα! Ο Silvertooth πέτυχε εκεί που οι MichelsonMorley απέτυχαν. Το γεγονός ότι μπορούσε να ανιχνευθεί η κίνηση της Γης στο διάστημα, σήμαινε ότι πρέπει να υπήρχε ένα σταθερό σημείο αναφοράς, ο Αιθέρας. Ο Silvertooth χρησιμοποίησε για τα πειράματα του πανάκριβο εξοπλισμός και η έρευνα του στηρίχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κι από μια άλλη αμυντική υπηρεσία. Δεν είναι γνωστό αν επανέλαβε με επιτυχία το πείραμα του. Γνωστό είναι πάντως πως ένας Αυστριακός φυσικός υποστήριξε πως και ο ίδιος εντόπισε πειραματικά την ύπαρξη του Αιθέρα. 

Σήμερα οι θεωρητικοί του Αιθέρα δεν τον βλέπουν ως ένα αόρατο υγρό, που βρίσκεται παντού στο σύμπαν. Αντίθετα λένε ότι είναι ένα σπειροειδές θεμέλιο του σύμπαντος, που δεν μπορεί να μετρηθεί με τα όργανα επειδή κινείται πολύ γρήγορα. Ο δρ Moray B. King από τη Γιούτα των ΗΠΑ δεν είναι ο μόνος επιστήμονας της «ενέργειας του χώρου», που πιστεύει πως ο Αιθέρας κινείται με σπειροειδή κίνηση. Ο Ινδός επιστήμονας Paramahamsa Tewari έχει την ίδια άποψη. Σύμφωνα μ’ αυτή το σύμπαν, σε κάθε κυβικό του εκατοστό, είναι γεμάτο από κολοσσιαία επίπεδα ενέργειας τα οποία κινούνται με εκπληκτικές ταχύτητες σε «μορφή δίνης». Αυτή είναι η αιτία που από τους γαλαξίες μέχρι και τα ηλεκτρόνια κυριαρχεί η σπειροειδής κίνηση.

Γιατί όμως η ενέργεια του Αιθέρα δεν μπορεί να εντοπιστεί και να χρησιμοποιηθεί ακόμη; Ένας επιστήμονας περιέγραψε την ενέργεια αυτή σαν δύο γιγάντιους, αόρατους ελέφαντες που σπρώχνουν ταυτοχρόνως από τις δύο πλευρές μια πόρτα. Όσο κι αν σπρώχνουν με ίσες δυνάμεις, η πόρτα δεν πρόκειται ν’ ανοίξει ούτε από τη μία πλευρά ούτε από την άλλη. Η άντληση της αιθερικής ενέργειας απαιτεί μια κατάλληλη διαφορά δυναμικού.

Οι θεωρητικοί της νέας Φυσικής πιστεύουν πως ο Αιθέρας δεν υπακούει στους περιβόητους Νόμους της Θερμοδυναμικής, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί ούτε και να καταστραφεί, παρά μόνον ν’ αλλάξει μορφή. Γι’ αυτούς η ενέργεια πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί.  Εκείνο που χρειάζεται είναι ένας νέος Αϊνστάιν, που θα ξεπεράσει τους νόμους διατήρησης της ενέργειας και θα δημιουργήσει το θεωρητικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η νέα αιθερική τεχνολογία (Aether Technology). Το πρόβλημα όμως είναι πως οι άνθρωποι αρνούνται να πιστέψουν πως έχουν απεριόριστες δυνατότητες εμπρός τους, αρκεί να εκμεταλλευτούν σωστά τη νοημοσύνη και τα ένστικτα τους. Ο πλανήτης μας ασφυκτιά κάτω από το σημερινό ενεργειακό μοντέλο, που βασίζεται στην καύση των ανθρακούχων ενώσεων. Η Γη δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Χρειάζεται επαναστάτες όχι αύριο, αλλά σήμερα. Όχι μόνον λόγια, αλλά και δράση. «Ο θρίαμβος του κακού είναι η απραξία του καλού» (Edmund Burke).

 
*Ο Γιώργος Στάμκος είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Από το 1988 αρθρογραφεί συστηματικά στον ειδικό, κυρίως, τύπο κι έχει δημοσιεύσει πάνω από 1.000 εξειδικευμένα άρθρα σε περισσότερα από 30 περιοδικά. Υπήρξε αρχισυντάκτης του περιοδικού Strange (1998-2001) και  από το Νοέμβριο του 2004  εκδίδει και διευθύνει το ανατρεπτικό περιοδικό ΖΕΝΙΘ. Έχει μέχρι στιγμής γράψει δέκα βιβλία: Νίκολα Τέσλα: Ο Προφήτης του 21ου Αιώνα (1999), Μυστική Σερβία (1999, μαζί με τη Μίλιτσα Κοσάνοβιτς), Απαγορευμένη Τεχνολογία (2000), Γεωπολιτική του Αρχιπελάγους: Ο Ελληνισμός στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης (2000), Ελεύθερη Ενέργεια (2001), Μετα-Αποκάλυψη Τώρα (2002), Θεωρίες Συνωμοσίας (2003, μαζί με τον Λουκά Καβακόπουλο), Γκρίζα Ελλάδα: Η Ανατομία του Ελληνικού Συνδρόμου (2004), Ο Θαυμαστός Κόσμος του Τέσλα (Εκδ. Άγνωστο 2004) και Mind Control: O Πόλεμος για τον Έλεγχο του Νου (Εκδ. Άγνωστο 2005). Όλα τα βιβλία του οδηγήθηκαν σε πολλές επανεκδόσεις κι έγιναν αφορμή για δημιουργικές συζητήσεις, ακόμη και διαφωνίες. Έχει επίσης συμμετάσχει με εκτενή κείμενά του σε πολλά συλλογικά έργα (Μυστικές Εταιρείες, Μυστική Ελλάδα, Τα Μεγάλα Μυστήρια του Κόσμου, Ο Πόλεμος Ενάντια στο Matrix, Ιστορία του Μέλλοντος, Τα Μυστήρια του Χρόνου, Το Πεπρωμένο μας Είναι τα Άστρα κ.α.). Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ταξιδεύει συχνά στη βαλκανική ενδοχώρα. Για επικοινωνία με το συγγραφέα: stamkos@post.com –www.stamkos.gr και www.agnosto.gr

22 Σχόλια to “Πείραμα Cern: Η νεκρανάσταση του Αιθέρα ως πέμπτο στοιχείο.”

 1. Μπράβο Ολυμπιάδα!!!!!!!
  Όσα πειράματα και να κάνουν,όσο και να προσπαθούν να πάνε σαν τον κάβουρα,κάθε φορά βρίσκουν μπροστά τους τους Έλληνες!!!!
  Το άσχημο γιαυτούς είναι ότι ο Μεγάλος Ενιαυτός του Γαλαξία μας που ακολουθεί τον Υπέρτατο Ενιαυτό του Σύμπαντος,έκλεισε τον κύκλο των 26000 ετών!!
  Βρισκόμαστε ήδη στα πρώτα κλάσματα δευτερολέπτου,του πρώτου λεπτού,της πρώτης ΩΡΑΣ,της πρωτοχρονιάς του Νέου Γαλαξιακού Χρόνου!!!
  Όλα αλλάζουν και επαναλαμβάνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα!
  Οι αλλαγές αυτές όμως επιρρεάζουν και τον πλανήτη μας.Τέτοιες αλλαγές έγιναν πριν πολλές χιλιάδες χρόνια,στην προηγούμενη πρωτοχρονιά του Γαλαξιακού Χρόνου,οι οποίες είναι καταγραμμένες στην Ελληνική Μυθιστορία και συγκεκριμένα στην Τιτανομαχία-Γιγαντομαχία!!!!!!

  Μου αρέσει!

 2. ELGRECO said

  Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο. Μπράβο.
  Τώρα για να μαι ειλικρινής, δε ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει αυτό το πείραμα στον πλανήτη και η ταπεινή μου άποψη είναι οτι αυατα τα δις που έχουν χρησιμοποιηθεί, θα μπορούσανε να πάνε για τις ανάγκες των ανθρώπων στις χώρες του 3ου κόσμου…

  Μου αρέσει!

 3. Μ.Σ. said

  Συγχαρητήρια και μπράβο. Μόνο εσείς τολμήσατε. Όλοι οι άλλοι στο σκοτάδι. Εύγε.

  Μου αρέσει!

 4. Coroner said

  Πλάτωνα δε μας κάνεις μια επεξήγηση; <φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα τα γραφόμενα σου.

  Μου αρέσει!

 5. ΝΙΚΟΣ ΞΗΝΤΑΡΗΣ said

  Το πείραμα Cern και ενδεχομένως άλλα μελλοντικά δείχνουν την προσπάθεια που κάνει ο Άνθρωπος ώς «Ον» να γλυτώσει από την αλλαζονεία του, όντας καταστροφικό όν, κοροϊδεύει τον ίδιο του τον εαυτό. Έτσι όπως οδεύει η ανθρωπότητα εννοείται ότι θα επαναληφθεί η ιστορία και οι αλλαγές που γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται θα επηρρεάσουν την Γη και όλα τα ζώντα όντα σε αυτή. Και η Ανθρωπότητα θα εξαφανιστεί και θα επανεμφανιστεί ώς πιό εξελιγμένη σε ένα ανώτερο επίπεδο από αυτό που γνωρίζουμε ώς τώρα…Διότι όταν σου δίνουν ένα «μήλο» και σου λένε μήν το φάς αλλά να το θαυμάζεις και εσύ το τρώς, το «μήλο» κάποια στιγμή τελειώνει και δεν υπάρχει άλλο…Και καλό θα ήταν σήμερα και όχι αύριο – αύριο είναι αργά – η οποιαδήποτε εκμετάλλευση νέας ανακάλυψης ενέργειας να μας οφελήσει και όχι να μας εξαφανίσει σε μιά «δίνη» των δικών μας ενεργειών…

  Μου αρέσει!

 6. Αρχίδαμος said

  Η «δυτικότροπη μύνις» του υπέρτατου της άρνησης και της συνενοχής δημιουργεί αυτές τις παραδοξότητες. Όπως αναφέρεται σχετικά ο Πλατων, στην άρνηση της ύπαρξης συντελεί η αποδόμηση του είναι και του υπάρχειν.

  Σε μια ανούσια επιλέπτυνση της γνώσης του υπαρκτού από ένα εβραικό συνοθύλευμα επιστημονικοφανών τάχατες συμπερασμάτων προκύπτει ότι «τα του όντως» παύουν απέναντι στα «τα του μη όντως». Ο Άνθρωπος ως ύπαρξη, και ο άνθρωπος ως μή ύπαρξη είναι ένα και το αυτό.

  Αυτό πρέπει να κατανοήσουν οι ινστρούκτορες της διεθνούς ένωσεως του άνθρακα, και στο υλικό αυτό, συστατικό των ανθρακικών ενώσεων (ή ενώσεων του άνθρακα κατά τους δυτικούς αλχημιστές) να προυπαντήσουν ώς προυπόθεση της απόδειξης ύπαρξης του αιθαίρος.

  Μου αρέσει!

 7. Στέλιος said

  Διάβασα με προσοχή και ενδιαφέρον το άρθρο (ή πιο συγκεκριμένα την εισαγωγή στο θέμα και το άρθρο του Γιώργου Στάμκου) και θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια, καθώς και κάποιες ερωτήσεις πάνω σε αρκετές ανακρίβειες που διαπίστωσα σε αυτό.

  (1)»…οι σύγχρονοι επιστήμονες μέχρι το ‘70 πίστευαν πως οι πλανήτες είναι 7, ενώ ακόμα ψάχνουν τον Δέκατο (Αντίχθων)» Οι σύγχρονοι επιστήμονες γνωρίζουν πως οι πλανήτες είναι 8. Ψάχνουν ακόμα για πολλά ουράνια σώματα (και όχι απαραίτητα για τον Αντίχθονα) τα οποία ονομάζονται ΤΝΟ (Trans Neptunian Objects ή Υπερ Ποσειδώνια Αντικείμενα) δηλαδή ουράνια σώματα που βρίσκονται πέρα από την τροχιά του πλανήτη Ποσειδώνα. Μάλιστα έχουν βρει κάποια, όπως π.χ. τον Πλούτωνα και την Έριδα.

  (2)»Η χαριστική βολή επιστημονικής ταφής του αιθέρα δόθηκε με τη θεωρία της σχετικότητας, θεωρία που ήδη έχει καταρριφθεί πειραματικά!» Μπορείτε σας παρακαλώ να μου υποδείξετε μια επιστημονική δημοσίευση που να περιγράφει ένα πείραμα το οποίο καταρρίπτει τη Θεωρία της Σχετικότητας (είτε μιλάμε για την Ειδική είτε τη Γενική, δεν το ξεκαθαρίζετε)? Γνωρίζεται ότι όλοι οι τεχνητοί δορυφόροι (τηλεπικοινωνιακοί, GPS, αλλά και τα τροχιακά παρατηρητήρια όπως το Hubble) γύρω από τον πλανήτη μας χρησιμοποιούν τη ΓΘΣ για τον ακριβή υπολογισμό των τροχιών τους? Πιστεύεται ότι οι δορυφόροι δεν λειτουργούν καλά?

  (3)»Ο Αϊνστάιν μάλιστα, στην πράξη παρέδωσε τη διαχείριση του Αιθέρα ως το τελικό συστατικό δημιουργίας της Ατομικής Βόμβας.» Έχετε κάποια βιβλιογραφία ή κάποια πηγή για το συγκεκριμένο ισχυρισμό, κάτι που να αποδεικνύει τα λεγόμενά σας? Επίσης, αν ο Αϊνστάιν παρέδωσε (εννοείται στους Αμερικάνους) τη διαχείρηση του Αιθέρα, το οποίο είναι το τελικό (και φαντάζομαι απαραίτητο) συστατικό, τότε πώς κατάφεραν π.χ. οι Ρώσοι να φτιάξουν Ατομική βόμβα?

  Το κείμενο του Γ.Στάμκου έχει επίσης αρκετές ανακρίβειες, τις οποίες όμως σε πρώτη φάση δεν θα σχολιάσω, αφού φαντάζομαι πως ο συγγραφέας δεν θα μπορεί να μου απαντήσει και άρα δεν μπορεί να γίνει διάλογος.

  Συγγνώμη για την έκταση και ευελπιστώ σε απάντηση.

  Μου αρέσει!

 8. α.»Δύσκολον πράγμα λοιπόν να εύρη κανείς τον δημιουργόν και πατέρα του Σύμπαντος,και εάν τον εύρη,είναι αδύνατον να το είπη εις τους πάντες…»
  β.»…ως προς τούτο πρέπει να πιστεύσωμεν όσους ωμίλησαν προ ημών,όπου ήσαν,καθώς έλεγον,απόγονοι των θεών και ασφαλώς εγνώριζον πολύ καλά τους προγόνους των.Είναι αδύνατον λοιπόν να μη πιστεύωμεν εις τους απογόνους των θεών,μολονότι αυτοί ωμίλησαν χωρίς πιθανάς και αναγκαίας αποδείξεις»
  Πλάτωνος «ΤΙΜΑΙΟΣ» Ε’ 29,ΙΓ’.4.

  Πολύ δύσκολο,λοιπόν,όμως σας προτείνω να διαβάσετε τα «Διονυσιακά» του Νόννου,τον «Τίμαιο» του Πλάτωνα,τους «Ύμνους» του Ορφέως,και το «Ιχνηλάτησις εις τον Λαβύρινθον του Παρελθόντος-Μέλλοντος» του Φουράκη(ίσως σε πολλούς να μην αρέσει,αλλά ειδικά σε αυτό το βιβλίο,κάνει ανάλυση που θα ζήλευαν πολλοί από τους «επιστήμονες»)!Βέβαια την Θεογονία του Ησιόδου,όπως και πολλά άλλα συγγράμματα Ελλήνων.
  Ένα είναι απόλυτα σίγουρο,όλο το Σύμπαν από το άπειρο Μικρό,μέχρι το άπειρο Μέγα,ακολουθεί αενάως μια ανακυκλική πορεία,υπακούωντας σε Νόμους απαράβατους.
  Τέλος,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ.
  Μπορεί να μη σας διαφώτησα,άλλωστε δεν γνωρίζω τίποτα,ο καθένας όμως που πραγματικά θέλει να μάθει διαθέτοντας λίγο χρόνο,έχει τη δυνατότητα να γευτεί από το νέκταρ της γνώσης των ΕΛΛΗΝΩΝ,έστω από αυτή την ελάχιστη που διασώθηκε!!!!
  Έρρωσθε.

  Μου αρέσει!

 9. Panagiotis. said

  Νομίζω οτι πρέπει να ξαναδιαβάσετε φυσική και χημεία λυκείου. για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα εδω…

  Μου αρέσει!

 10. Coroner said

  Θα το κάνω φίλε Πλάτωνα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε! BTW Ωραίο και αληθινό το blog σου.

  Μου αρέσει!

 11. olympiada said

  Αγαπητέ Στέλιο ευχαριστούμε για την παρέμβαση. Χαρά μας η ανάγνωση και η αμφισβήτηση!

  Εν συντομία (Παρασκευή βράδυ γαρ!): Ο Πλούτωνας οριστικοποιήθηκε σαν ανακάλυψη το 1978. Το γεγονός ότι μια μερίδα (ΔΑΕ) αποφάσισε πραξικοπηματικά να αφήσει Πλούτωνα και Έριδα εκτός ΠΗΣ πιστεύουμε ότι επιβεβαιώνει τα δεδομένα μας, καθ’ οτι η Έριδα είναι ο 9ος Πλανήτης. Ο υπολογισμός της «ποιότητας» μάζας που οδήγησε την έξωση του Πλούτωνα και της Έριδος είναι καθ’ ημάς απαράδεκτος διότι η πρόκληση παρέλκυσης σε ΠΗΣ και συγκεκριμένη διάρκεια Ηλιακού έτους είναι ακράδαντα κριτήρια συμπερίληψης. Και βεβαίως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τη Δήμητρα που ενώ δεν τηρεί τίποτε από τα προαναφερθέντα ΚΣ χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα έξωσης των δύο Πλανητών. Δεν είμεθα συνωμοσιολόγοι, προβληματιζόμεθα σφόδρα τόσο γι’ αυτές τις αποφάσεις όσο και για την εξόφθαλμη ακύρωση διαστημικών αποστολών για τον Πλούτωνα και την κατόπιν πιέσεων νέα ΔΑ με χρονικό ορίζοντα οκταετίας(!) Αντιλαμβάνεσαι ότι οι 9 σήμαιναν αυτομάτως έρευνα για τον 10ο και τρανή επιβεβαίωση του Πλάτωνα.

  Ομιλούμε βεβαίως και για τις δύο (η ειδική θα ήταν δι ημάς σαν να παραιτείς τον… Βουλγαράκη!). Παραθέτουμε ορισμένα:
  Κάρλος Ναβία με Κ. Αουγκούστο (Μάιος 2006)
  Κ. Ναβία (Αύγουστος 2006)
  Ρολάνδος Ντε Βίτε (1991)
  Ν. Κρίσερ (1990)
  Γκανιόν, Τορ, Κόλεν και Τσάνγκ (1988)
  Σίλβερτουθ (1986)
  Ο κορυφαίος Κινέζος Τόνγκς που αφιέρωσε 30 χρόνια έρευνας και πολλοί προγενέστεροι να μην καταχρώμαι χώρο.

  Όσον αφορά το GPS και τις δορυφορικές εφαρμογές, αντιπαρέρχομεθα την ειρωνική διάθεση και παραπέμπουμε στα
  http://tycho.usno.navy.mil/gps.html
  http://www.aliceinphysics.com/introduce/ion.pdf
  Που καταρρίπτουν τις αστείες αιτιάσεις που οι προστάτες πασχίζουν να παραθέσουν, δεν αναφερόμεθα βεβαίως σε εσένα, αλλά στους πομπούς της αναπαραγωγής.
  Θα μου επιτρέψεις να κάνω μια παρένθεση, διάβασε αυτό : http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15196&m=H03&aa=1
  Και παρατήρησε τις υποτιμητική στην ανθρώπινη νοημοσύνη, προσπάθεια των πιστών να μας πείσουν ότι δύο εστίες φωτός που ξεκινούν από την ίδια πηγή, φτάνουν στο ίδιο σημείο με διαφορά χρόνου(!) επειδή η μία κάνει καραμπόλες σε διαθλαστικά σώματα(!!!!) έλεος πιά.
  Τρίτο και τελευταίο, διάβασε αυτό: Einstein und die Sowjetphilosophie by Siegfried Müller-Markus, για να δεις πως οι Σοβιετικοί στήριξαν με υποτιθέμενο πείραμα τη ΘΤΣ το 1950 (!) όταν αυτή εβάλλετο από σοβαρούς επιστημονικούς κύκλους. Πρόκειται βεβαίως για συνδιαλλαγή και όχι υποκλοπή, που θα ήταν η αυτονόητη απάντηση στον προβληματισμό σου. Για το βασικό συστατικό δεν θα σου απαντήσουμε διότι εμπεριέχει και φιλοσοφική θεώρηση, Η μορφή όμως που κοινοποίησε ο ΑΑ τη μέθοδο βομβαρδισμού του πυρήνα με ηλεκτρόνια έχει κριθεί ανυπόστατη εδώ και δεκαετίες.
  Ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο και την προσοχή!

  Μου αρέσει!

 12. Στέλιος said

  Αγαπητοί (φαντάζομαι ότι είναι με -οι γιατί στην απάντησή σας χρησιμοποιείτε πρώτο πληθυντικό)

  Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντησή σας (παρόλο που είναι Παρασκευή βράδυ).

  Επανέρχομαι με κάποια καινούρια σχόλια:

  (1)»Ο υπολογισμός της “ποιότητας” μάζας…» Φοβάμαι πως δεν καταλαβαίνω τί εννοείτε με τον όρο ποιότητα μάζας και πού ακριβώς περιλαμβάνεται αυτός ο όρος στον ορισμό της ΔΑΕ.

  (2)»..η πρόκληση παρέλκυσης σε ΠΗΣ και συγκεκριμένη διάρκεια Ηλιακού έτους είναι ακράδαντα κριτήρια συμπερίληψης..» Φοβάμαι πως και εδώ δεν σας καταλαβαίνω. Η συγκεκριμένη διάρκεια Ηλιακού έτους?

  (3)»…καθ’ οτι η Έριδα είναι ο 9ος Πλανήτης… Αντιλαμβάνεσαι ότι οι 9 σήμαιναν αυτομάτως έρευνα για τον 10ο και τρανή επιβεβαίωση του Πλάτωνα» Προσωπικά συμφωνώ με τον ορισμό της ΔΑΕ. Για χάριν διαλόγου όμως, θα δεχτώ πως ο Πλούτωνας και η Έριδα είναι πλανήτες (άρα 9). Τότε όμως, θα πρέπει να δεχτούμε και το Χάροντα (ο οποίος λανθασμένα ονομάζεται δορυφόρος του Πλούτωνα, αφού το κοινό κέντρο μάζας του συστήματος είναι εκτός του Πλούτωνα, άρα πρόκειται για διπλό σύστημα πλανητών) και τη Sedna και το Makemake (άρα 12) και εν δυνάμει το 2003EL61 και κάποια ακόμα TNO (άρα >13).

  (4)Όσο για τις διαστημικές αποστολές, το 2006 αναχώρησε το New Horizons. Ομολογώ πως δε θυμάμαι αν ήταν κάποια ακόμη προγραμματισμένη και ακυρώθηκε.

  (5)Αν θα μπορούσατε να μου παραθέσετε κάποια link ή/και pdf των άρθρων που ισχυρίζονται ότι καταρρίπτουν τις ΘΣ θα ήταν καλό.

  (6)Για το GPS δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς θα πρέπει να δω στο πρώτο site (παρασκευή βράδυ γαρ…). Όσο για το pdf, δυστυχώς δε βλέπω το σήμα κάποιου επιστημονικού περιοδικού, το οποίο θα σήμαινε ότι η εργασία έχει περάσει από κρίση και έχει δημοσιευθεί στη διεθνή βιβλιογραφία. Χωρίς καμιά διάθεση ειρωνίας, θα ήθελα να ρωτήσω αν αποδέχεστε την κρίση των κριτών σε τέτοια περιοδικά.

  (7)»Και παρατήρησε τις υποτιμητική στην ανθρώπινη νοημοσύνη, προσπάθεια των πιστών να μας πείσουν ότι δύο εστίες φωτός που ξεκινούν από την ίδια πηγή, φτάνουν στο ίδιο σημείο με διαφορά χρόνου(!) επειδή η μία κάνει καραμπόλες σε διαθλαστικά σώματα(!!!!) έλεος πιά.»

  Καθόλου υποτιμητική. Ο συγγραφέας του άρθρου στο Βήμα μεταφέρει, εκλαϊκευμένα, το περιεχόμενο μιας επιστημονικής δημοσίευσης (η παρατήρηση αυτή και η συνεπαγόμενη δημοσίευση έχει γίνει μάλιστα από το Δ.Νανόπουλο). Ο Νανόπουλος λοιπόν, στο paper αυτό, λέει: Παρατηρήσαμε αυτό. Πιστεύουμε ότι οφείλεται στη μη-σταθερή ταχύτητα του φωτός. Θα μπορούσε όμως να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες (τους οποίους στη συνέχεια αναλύει και προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν ισχύουν). Συνεπώς ο Νανόπουλος μόνο πιστός δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Όσο για το συγγραφέα του άρθρου, το λέει καθαρά: «…θα πρέπει να περιμένουμε για περισσότερα πειραματικά δεδομένα, προτού «αναγγείλουμε επίσημα» τον θάνατο της Θεωρίας της Σχετικότητας». Συνεπώς, δεν αποκλείει τίποτα! Στο συλλογισμό σας για τις δυο εστίες φωτός ξεχνάτε ότι πρόκειται για εστίες διαφορετικής ενέργειας (δηλαδή διαφορετικής συχνότητας κ διαφορετικού μήκους κύματος). Η αλληλεπίδραση της ακτινοβολίας με την ύλη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες για να μπορεί κανείς να απορρίψει έτσι απλά το ενδεχόμενο που αναφέρεται στο άρθρο. Και επίσης η «τεθλασμένη» γραμμή που αναφέρει το άρθρο δεν προέρχεται από καραμπόλες σε διαθλαστικά σώματα, όπως λέτε, αλλά από την πολύ γνωστή και καλά μελετημένη σκέδαση των φωτονίων από άτομα.

  (8)»…Για το βασικό συστατικό δεν θα σου απαντήσουμε διότι εμπεριέχει και φιλοσοφική θεώρηση» Ομολογώ πως εδώ με στεναχωρείτε και μου αυξάνεται τον προβληματισμό, υπό την έννοια του ότι είμαι περίεργος να δω πως θα μπορούσε να συνδιαστεί μια φιλοσοφική θεώρηση με κάτι τόσο απτό όσο η δημιουργία μιας ατομικής βόμβας. Αν δεν επιθυμείτε να απαντήσετε δημοσίως, θα εκτιμούσα τη συνέχιση της συζήτησης με κάποιο email (θεωρώ ότι έχετε το email μου).

  (Ξανά χωρίς διάθεση ειρωνίας) Υπάρχει κάπου μια αναλυτική περιγραφή των χαρακτηριστικών του αιθέρα? Δηλαδή ποιές είναι οι ιδιότητες του, ποιά τα φυσικά του χαρακτηριστικά και πώς με την εισαγωγή του μπορούμε, αφενώς να αναπαράγουμε όλα τα πειραματικά δεδομένα και αφετέρου να εξηγήσουμε αυτά που μέχρι τώρα δεν μπορούμε. Με λίγα λόγια, υπάρχει μαθηματική περιγραφή του αιθέρα? Υπάρχουν εξισώσεις που τον περιλαμβάνουν ως παράγοντα? Π.χ. με τη ΓΘΣ μπορούμε με εξισώσεις να εξηγήσουμε και να υπολογίσουμε αριθμητικά τη μετάθεση του περιηλίου του Ερμή (που συμπίπτει απόλυτα με τις παρατηρήσεις). Υπάρχει κάτι ανάλογο που να εμπεριέχει τον αιθέρα?

  Μου αρέσει!

 13. ΑΤΟΜΟΣ said

  Λοιπόν εδω εχετε πολυ γέλιο. Αλλα εσύ ρε Στέλιο μάλλον πρέπει να είσαι απο άλλο πλανήτη! Άκου λέει πως μπόρεσαν οι ρώσοι να φτιάξουν ατομική βόμβα! Όπως οι Γιάπωνες ρε μεγάλε φτιάξαν αυτοκίνητα!! Γουστάρω όταν βλέπω σεντόνια με δήθεν βαρύνουσες επιστημονικές απαντήσεις και γράφονται ερωτήματα παιδιων δημοτικού!!

  Μου αρέσει!

 14. Α.Π. said

  Γίγαντα Παναγιώτη ποιά βιβλία εννοείς; αυτά που γράφει η εκάστοτε εξουσία για τα συμφέροντα της; Που ο υπαρκτός σοσιαλισμός είναι ο παράδεισος και το μέλλον; Η αυτά περί συνωστισμού; Α ρε Παναγιώτη γι΄αυτό είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

  Μου αρέσει!

 15. Αρχίδαμος said

  Εβραιοσιωνιστή Στέλιο, δεν πιστεύεις το προφανές της ανωτερώτητας του όντος ;

  Μου αρέσει!

 16. […] Πείραμα Cern: Η νεκρανάσταση του Αιθέρα ως πέμπτο στοιχε… […]

  Μου αρέσει!

 17. ... said

  Γιατί ρε παιδιά κάνετε μπλογκ με τέτοιου είδους υλικό; Η αξιέπαινη προσπάθεια πληροφόρησης που κάνετε πάει στράφι, κι ακόμα χειρότερα, γίνεστε περίγελος του κάθε τρακτεροκουδουνόβλαχου που το μόνο που ξέρει από τη ζωή του είναι το γήπεδο, ο φραπές, ο καναπές κι η μαλακία που τον διαποτίζει από τα παιδικά του χρόνια.

  Η φιλοσοφία και η του πνεύματος σοφία, απαιτεί άλλου είδους ζωή, τρόπο σκέψης, παίδευσης κι εκπαίδευσης. Άνθρωποι που δεν έχουν φόβο και σεβασμό ούτε θείου μα ούτε κι ανθρωπίνου, πώς να δουν πάνω και πέρα από τον κόσμο των 5 αισθήσεων; Και τόσο που νoιώθουν, με το να παπαγαλίζουν και να αναπαράγουν τις πλαστές παπαριές και τις μισές αλήθειες, πάλι τυχεροί να λέγονται.

  Πάρτε το μύθο του σπηλαίου του κορυφαίου Πλάτωνα. Άν αποδεσμευτείτε από τα δεσμά σας και ανεβείτε στη ρημάδα την επιφάνεια και δείτε το όντως όν, έ, σηκωθείτε και φύγετε προς τα πάνω, κι αφήστε κάτω τα στραβάδια αλυσοδεμένα να αγκομαχάν και να μην ξέρουν ούτε τί τους φταίει, μα ούτε και τί τους γίνεται. Λυπηθείτε έστω τον κόπο και τις γνώσεις που αποκομίζετε, και υιοθετείστε αυτήν την καταπληκτική τεχνική της κρυψίνοιας, που τόσο έντεχνα οι εχθροί των Ελλήνων (αλλά και κάθε άλλου λαού με παρελθόν σοφίας και πνεύματος) και της ανθρωπότητας χειρίζονται.

  ΕΙΜΑΣΤΕ άξιοι της μοίρας μας! Ενώ στο παρελθόν κάναμε κάθε «ζώο» που ζούσε σε σπηλιές και λασποκάλυβα άνθρωπο και διανοούμενο, σήμερα είμαστε οι πιο διεφθαρμένοι, άξεστοι και κοντόφθαλμοι παρατρεχάμενοι των Α… και των Ε… σε σημείο που καταντάμε γελοίοι. Και η τεχνητή κρίση μας αξίζει, και η κοροϊδία των ξένων μας αξίζει, μόνοι μας ανοίξαμε τον λάκο μας. Με την απληστία, την αμάθεια και την ανιδεότητά μας. Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δέν έχει μέλλον. God bless novus τη νέα τάξη πραγμάτων και την παγκοσμιοποίηση. Oh yeah.

  Μου αρέσει!

 18. click here said

  This website really has all the information
  and facts I wanted about this subject and didn’t know who to ask.

  Μου αρέσει!

 19. Click Here said

  I’m gone to tell my little brother, that he should also pay a visit this webpage on regular basis to take updated from most recent news update.

  Μου αρέσει!

 20. If you want to improve your experience simply keep visiting this website and
  be updated with the hottest gossip posted here.

  Μου αρέσει!

 21. bobos said

  Ο νομπελιστας Robert B. Laughlin λεει οτι η σχετικοτητα δεν αποριπτει τον αιθερα απλως μας λεει οτι αν υπαρχει θα ειναι συμμετρικος. Αρα παραδεχεται οτι υπαρχει. Επισης λεει οτι το κενο του συμπαντος ειναι ενας ρελατιβιστικος αιθερας αλλα δεν το λεμε ετσι γιατι ειναι ταμπου.

  Πηγη: https://en.wikipedia.org/wiki/Aether_theories#Quantum_vacuum

  Μου αρέσει!

 22. […] ΘΕΩΡΕΙΑ:Η πεντάλφα είναι ένα σύμβολο που είχαν έξω από τις σχολές τους οι Έλληνες στην αρχαιότητα. H πεντάλφα σε γενικές γραμμές είναι άπλα συμβολισμός κοσμικής τάξης ισορροπίας και σύστασης. Λέγοντας σύστασης εννοούμε αυτού του κόσμου, Αν τον κόσμο τον κομματιάζαμε ενεργειακός θα βλέπαμε ότι όλα έχουν σαν βάση πέντε στοιχειά(βασικές ιδιότητες ύλης και ενέργειας). Είναι γη, αέρας, νερό, φωτιά και αιθέρας κάθε μύτη της πεντάλφας είναι και ένα στοιχείο, η πάνω μύτη είναι ο αιθέρας. Οι σαολίν αν θέλουν να ανέβουν βαθμό ένα από αυτά που πρέπει να κάνουν είναι να μάθουν να δουλεύουν με το στοιχείο της φωτιάς, στην αρχή κάθονται μέσα στο ναό και κάθονται δίπλα σε μια χύτρα και προσπαθούν να την ζεστάνουν όταν πουν είμαι έτοιμος, τότε μένει για ένα βράδυ έξω μόνο με ένα εσώρουχο στο κρύο με κίνδυνο να πεθάνει γιατί οι πόρτες παραμένουν κλειδωμένες για αυτόν. Το πρωί που βγαίνουν έξω ή θα τον δουν νεκρό ή θα τον δουν σε μια διαλογιστική στάση και το χιόνι γύρω γύρω λιωμένο. Οι φακίρηδες δουλεύουν το στοιχείο της γης και μπορούν να γίνονται αμετακίνητοι σαν βράχοι. Το στοιχείο της φωτιάς είναι επικίνδυνο επειδή μπορεί προκαλέσει εγκαύματα και τραύματα στα όργανα. Γενικά τα στοιχεία τα δουλεύουν ως εξής. Κάθεται κάποιος ακίνητος σε μια στάση που να τον βολεύει και οραματίζεται σταθερά ότι είναι μέσα σε μια σφαίρα 3-4 μέτρα με φωτιά  ή νερό ή δυνατό άνεμο και ότι είναι κάπου στα σύννεφα ή μέσα στην θάλασσα ή κάπου στα έγκατα της γης ανάλογα το στοιχείο, φυσικά μπορεί να επιλέξει να είναι και τοπίο π,χ, να είναι μέσα στον ωκεανό. Πιστεύει οραματίζεται και έχει καθαρή πρόθεση και κατανόηση αυτό που κάνει γιατί στην 4 υπόσταση του χώρου είναι αληθινό αυτό που κάνει μέσα στη σφαίρα που είναι ή  το τοπίο και ξεκινάει συγκεκριμένες τεχνικές με αναπνοές και νοητικές κινήσεις. Απαιτείτε καθημερινή και πολυετή άσκηση των στοιχείων για να μπορεί να πει κάποιος ναι είναι ικανός να προκαλέσει ένα αξιόλογο φαινόμενο, και όχι κάτι ασήμαντο όπως μια έντονη προσωπική εμπειρία, ή το ανέβασμα της θερμοκρασίας του δωματίου κατά 1 βαθμό Κελσίου. Όμως υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που είναι ο αιθέρας, ο αιθέρας είναι η ενέργεια το ρεύμα αυτών των στοιχείων και είναι το πιο σημαντικό, είναι η πάνω μύτη στην πεντάλφα. Απλά μαζεύεις με την άσκηση(που αναφέρεται παρακάτω) πολύ αιθερική ενέργεια την μετατρέπεις σε μπάλα και την στέλνεις. Η μπάλα περιέχει όλες σου τις προθέσεις γενικά το τι οραματίστηκες. Όταν εσύ αποσυντονίζεσαι κατά την άσκηση και σκέφτεσαι και άλλα πράματα αυτές οι άσχετες σκέψεις αποθηκεύονται και αυτές και σαμποτάρουν ως ένα βαθμό το αποτέλεσμα. Για αυτό έχουν μεγάλη αξία οι ασκήσεις του δεύτερου μέρους. Γενικά με τον καιρό γίνεσαι πιο ικανός γιατί βελτιώνεσαι σε όλα. H άσκηση αυτή εστιάζεται αποκλειστικά στο πέμπτο στοιχείο τον αιθέρα.     ΠΡΑΞΗ: Σκέψου πραγματικά τι θες, χαλάρωσε και νιώσε την επιθυμία μέσα σου, κλείσε τα μάτια σου και οραματίσου το δωμάτιο γεμάτο ψυχική ενέργεια, αν θες μπορείς να είναι ένα νέφος ομίχλης ή ατμού, στην χειρότερη φαντάσου τον χώρο σαν θάλαμο αερίων, έχε κλειστά μάτια και συνέχιζε να το φαντάζεσαι μέχρι να το νιώθεις σαν αληθινό τον ατμό σαν αφή, μόλις το καταφέρεις ίσως σε 5 λεπτά; ανάλογα τον άνθρωπο και την συγκέντρωση. Τότε παίρνε βαθιές αναπνοές από την μύτη γέμισε τα πνευμόνια σου με τόση ενέργεια στο βαθμό που να νιώθεις και ότι ηλεκτρίζεσαι έστω ελαφριά έστω σαν αμυδρή αίσθηση ότι είναι γεμάτα με τον ατμό-με αιθερικη ενεργεία που ήταν στο δωμάτιο σου,σε όλο αυτό να σημειωθεί ότι τα ματιά είναι κλειστά και δεν σταματάς να οραματίζεσαι την διαδικασία. Βάλε σε απόσταση 20-30 εκατοστά τα χέρια σου από το ηλιακό πλέγμα και άρχισε να οραματίζεσαι ότι έχεις μια τεράστια ενεργειακή μπάλα σαν ρεύμα και πως με κάθε εκπνοή σου η ενέργεια αυτή βγαίνει από το ηλιακό πλέγμα σου σαν εκπνοή σαν ατμός, μετά από περίπου 5-10 λεπτά άνοιξε τα μάτια και νιώσε πως παλεύεις να την συγκρατήσεις αυτή την σφαίρα ατμού και μέσα σε αυτή την μπάλα βλέπεις την επιθυμία σου σαν μάγισσα που κοιτάζει την μαγική σφαίρα και νιώθεις τα συναισθήματα που σου προκαλεί, μετά αυτή η μπάλα αρχίζει και γίνεται μεγάλη σιγά σιγά. Και εσύ συνεχίζεις να εκπνέεις να αδειάζεις τα πνευμόνια με την αιθερικη ενέργεια από το ηλιακό πλέγμα καθώς εκπνέεις όπως μια φάλαινα πετάει το νερό από την πλάτη της. Η σφαίρα καθώς μεγαλώνει γίνεται σιγά σιγά περίπου 2 μετρά και δεν μπορείς πλέον να την κουμαντάρεις, τότε μόλις νιώσεις ότι αρκετά ήταν την στέλνεις να πάει να πραγματοποιήσει το στόχο της, δεν δίνεις οδηγίες που να πάει τι να κάνει πως να το κάνει, τα πάντα είναι αυτοματοποιημένα εκτός αν είναι πρόσωπο ή ζώο τότε έχε αυτούς στο μυαλό όταν την στείλεις, γενικώς απλά στείλε την προς την κατεύθυνση που νιώθεις καθώς σκέπτεσαι τον πόθο και σκοπό σου. Όλη η διαδικασία η κάθε σφαίρα ας έχει διάρκεια περίπου 30 λεπτά, άμα το κάνεις παραπάνω σε κουράζει άμα θες το μέγιστο αποτέλεσμα το ξανά φτιάχνεις, φτιάχνεις όσες θες. Αυτή είναι μια άσκηση που προκαλείς σκεπτομορφές σε μορφή μάζας, μπορείς να το κάνεις όσες φορές θες για οποίο θέμα θες. Αν κάνεις αυτή την άσκηση ενώ είσαι συναισθηματικά φορτισμένος η ισχύς όλου αυτού πολλαπλασιάζεται κατά πολύ. Πρέπει ο ερωτευμένος να προσέχει γιατί οι καρδιές είναι ενωμένες κατά κάποιο τρόπο και ο ένας αν παθαίνει(συναισθηματικά) κάτι ένα ποσοστό δέχεται και αυτός. Ορθό είναι οι σαρκικός ηδονισμένοι και οι ερωτευμένοι να μην κάνουν τέτοιες ασκήσεις για να εξασφαλίσουν τον άλλον σύντροφο μπορεί ο έρωτας πιο δυνατός από την μία πλευρά μόνο και να μην παίρνεις ανάλογη ανταπόδοση ή να γίνει επώδυνος ή ανυπόφορος  αργότερα, ας το κάνουν για να τα βρίσκουν μετά από ένα τσακωμό αν θέλουν να κάνουν ασκήσεις. Αν θες δουλειά η μια ευκαιρία για να ξεφύγεις από κάτι ή να κερδίσεις κάτι ή να συμβεί κάτι είναι καλή σκέψη, οραματισμού το σκηνικό που θες να συμβεί καθώς φτιάχνεις την μπάλα.  Αν η μουσική υποβοηθά την συγκέντρωση και την πώρωση της διαδικασίας της άσκησης είναι πολύ καλό εκτός και αν αποσυντονίζει το μυαλό και ταξιδεύει σε άσχετα πράματα την φαντασία. Η σφαίρα αφού φτιαχτεί και σταλθεί δεν πρέπει να μας νοιάζει ούτε να ασχολούμαστε γιατί την αποσυτονίζουμε. Πόσες φορές λέμε θέλω να μάθω ή να βρω αυτό και αυτό, και δεν μας νοιάζει το ξεχνάμε και μετά το συναντάμε ακριβώς αυτό είναι και συμβαίνει με τις σφαίρες. Τίθενται και κάποια ερωτήματα, μπορούν αυτή την άσκηση να την κάνουν πολλά άτομα για τον ίδιο σκοπό; και αν ναι πρέπει να είναι στον ίδιο χώρο; Ναι μπορούν και αν είναι ολόιδιος ο στόχος γίνονται όλα πιο ισχυρά και πιο αποτελεσματικά, και όχι δεν έχει καμία σημασία ο χώρος μπορεί ο καθένας να είναι και σε διαφορετικό σημείο στο κόσμο ακόμα και στο γαλαξία, όσο για τον χρόνο δεν είναι απαραίτητο να γίνεται την ίδια στιγμή. Όλοι τον ίδιο κόσμο-θάλασσα αιθερικη μοιραζόμαστε. Οι σφαίρες με τι ταχύτητα πάνε; και που πάνε; Η ταχύτητα της σφαίρας είναι σχεδόν ακαριαία σαν τηλεμετάβαση φαίνεται σαν τα διαστημόπλοια που εκτοξεύονται από πλανήτη σε πλανήτη με κενό αιθερικής ενέργειας κάπως έτσι πάνε και οι σφαίρες. Όταν οι σφαίρες πάνε εκεί που πρέπει να πάνε στον στόχο τους εκεί εκφορτίζονται σαν πυκνά σύννεφα που ρίχνουν βροχή και αστραπές η σύσταση τους εξανεμίνεζεται και ενώνεται με την αιθερική ενέργεια που ενυπάρχει σε κάθε πτυχή του σύμπαντος, όπως ένα νεκρό χταπόδι το σώμα του θα γίνει μέρος της θάλασσας μετά από 10 χρόνια. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ: Τα πρώτα αποτελέσματα πιθανόν να έχουν μηδενικό αποτέλεσμα γιατί πρέπει να μάθει ο άνθρωπος την άσκηση και την στάση πνεύματος που πρέπει να έχει γενικά. Όσα ανέφερα για την πεντάλφα ήταν απλά για να κατανοηθεί καλύτερα η άσκηση. Όπως και σε όλες τις ασκήσεις κάνοντας τις δυο ασκήσεις που αναφέρονται στο δεύτερο μέρος και κάνοντας πιο συχνά την άσκηση αυτή καλυτερεύεις ή οποιαδήποτε άσκηση μαθαίνεις να την κάνεις καλύτερα να είσαι πιο συγκεντρωμένος και να παράγεις παραπάνω ισχύ. Σκοπός αυτής της ασκήσεις είναι να μπορείς με τα δημιουργήματα της αιθερικής ενεργείας και ύλης που έφτιαξες με την ψυχή σου να μπορούν αυτά τα δημιουργήματα οι σφαίρες να κυρτώνουν τα πράματα υπέρ σου και υπέρ των σκοπών σου. http://www.logiosermis.net/2011/12/blog-post_2066.html#.WJ4MLG-LSUk http://www.brainchange.gr/pentagram pentaquark μια λέξη κλειδί για επιπλέον αναζήτηση γύρω από το θέμα πεντάλφα σχετικά με σημερινές ανακαλύψεις. Επίσης https://olympia.gr/2008/09/10/cer/ […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: