olympia.gr

Για την Μητέρα Γη, την Ελλάδα, την Αλήθεια

Η ΝΕΤ στην υπηρεσία της ανθρώπινης εκμετάλλευσης.

Posted by olympiada on September 5, 2008

Μαθήματα “δημοσιογραφίας” παρέδωσε η ΝΕΤ στο βραδυνό της δελτίο. Με έναν ορυμαγδό ασχετολογίας και ψευδών στοιχείων προσπάθησε να ακυρώσει τα αποτελέσματα ομάδας επιστημόνων του πανεπιστημίου Yale για τις επιπτώσεις της καισαρικής σε μητέρα και έμβρυο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Yale βοήθησαν τους επιστήμονες να τεκμηριώσουν την έλλειψη σύνδεσης μητέρας και εμβρύου που παρατηρείται σε περιπτώσεις μη φυσιολογικού τοκετού. Η επιστημονική τεκμηρίωση ήρθε από τις μετρήσεις της ορμόνης oxytocin που εκκρίνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες όταν οι συσπάσεις της μήτρας είναι αυξημένες, δηλαδή στη φυσική γέννα. Η έρευνα επεκτάθηκε και στην περίοδο της λοχείας καταδεικνύοντας συνολικά συμπεράσματα για τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες της καισαρικής.

Η ΝΕΤ, προστατεύοντας μια από τις Ιερές Αγελάδες του συστήματος, τη βιομηχανία τοκετών, προσπάθησε να αναιρέσει τα αποτελέσματα της έρευνας προβάλλοντας 2 γιατρούς, ξέρετε αυτούς που “συνεργάζονται” με τα ιδιωτικά μαιευτήρια, που είπαν τα εξής φαιδρά:

 • Μα και στην περίπτωση καισαρικής, εκλύεται αυτή η ορμόνη. (Βεβαίως κύριε, αυτό λέει και το Yale, με τη διαφορά ότι οι ποσότητες είναι πολλαπλάσιες στο φυσιολογικό τοκετό)
 • Μα παίζει ρόλο και η περίοδος της λοχείας για τους δεσμούς μητέρας βρέφους. (βεβαίως δόκτωρα, γι’ αυτό και η έρευνα έγινε ΔΕΚΑ ημέρες μετά τη γέννα και επεκτάθηκε σε όλη την περίοδο της λοχείας για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα)

Το ρεπορτάζ έκλεισε με την παρατήρηση ότι “στη δύση παρατηρείται αύξηση των καισαρικών τομών, το ίδιο και στην Ελλάδα”. Κύριοι οφείλατε να γνωρίζετε ότι εδώ και τρία έτη στις περισσότερες δυτικές χώρες τα ποσοστά όχι μόνο έχουν σταθεροποιηθεί αλλά μειώνονται, ενώ στην Ελλάδα η βιομηχανία των καισαρικών καλπάζει φτάνοντας και το 300% κατ’ αναλογία λ.χ με τη Βρετανία. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην ενημέρωση που λαμβάνουν οι γυναίκες στο εξωτερικό σχετικά με τους κινδύνους στην καισαρική, στο ότι οι ασφαλιστικές ΔΕΝ καλύπτουν το κόστος της, αλλά και στο εξής σημαντικό στοιχείο: Στις περισσότερες χώρες της Δύσης, για να γίνει μια καισαρική χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον 2 επιστημόνων. Εδώ στην Ελλάδα, αρκεί μια δικαιολογία τύπου “αχ κάτι δε μου αρέσει…” από τον “έμπιστο” γυναικολόγο, για να πάρουν φωτιά τα νυστέρια.

Κύριοι της κρατικής τηλεόρασης, ας συμβάλλουμε όλοι για να σταματήσουν να οδηγούνται βρέφη και μητέρες στο βωμό του κέρδους.

2 Responses to “Η ΝΕΤ στην υπηρεσία της ανθρώπινης εκμετάλλευσης.”

 1. Stathis said

  συμφωνώ και επαυξάνω.
  τί κάνεις πρωινιάτικά;

 2. Os p'ote said

  ΙΕΡΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ – ΕΜΒΡΥΟΣΥΝΗ
  Ο Πρώτος Μήνας
  Στο τέλος του πρώτου μήνα το έμβρυο έχει μόλις το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού. Ο νευρικός σωλήνας του, που γίνεται στη συνέχεια ο εγκέφαλος και η σπονδυλική του στήλη, αναπτύσσεται.

  Οι επιθετικές ιδεολογίες διαδίδουν ότι τα έμβρυα δεν έχουν σημαντικές εμπειρίες μέσα στη μήτρα, αδιαφορούν λίγο-πολύ για το απαραίτητο ήρεμο περιβάλλον τής εγκύου και του τοκετού και επιμένουν ότι ο χαρακτήρας των ανθρώπων διαμορφώνεται μετά τη γέννηση. Αυτή η άποψη υποστηριζόταν και υποστηρίζεται από επιστήμονες του ιατρικού κόσμου οι οποίοι ορίζουν το έμβρυο ως μια οντότητα που είναι ανεπαρκής ακόμα να καταγράψει μνήμες, να νιώσει συναισθήματα, να μάθει και να βιώσει τραύματα. Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες (Chamberlain) έχουν δείξει ότι οι αισθήσεις του εμβρύου αναπτύσσονται αρκετά νωρίς, με αποτέλεσμα η μήτρα να αποτελεί το πρώτο του σχολείο και η ζωή του μέσα σε αυτή να είναι ενεργή και γεμάτη με ανταλλαγές πληροφοριών σχετικά με το πώς είναι φτιαγμένος ο κόσμος “εκεί έξω”. Σε αυτό το απόσπασμα, θα διαπιστώσουμε πώς το έμβρυο επηρεάζεται από τα συναισθήματα και τις αντιλήψεις των φροντιστών ή “φροντιστών” του.
  http://klimatika.blogspot.com/2007/07/blog-post_26.html

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: