Η γενοκτονία στην Οσετία και η συμβολή των Ελληνικών κυβερνήσεων

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά ο .. Ρόντος μένει. Να που μια γενοκτονία φέρνει στη φόρα απίστευτες δράσεις των Ελληνικών κυβερνήσεων που θα έμεναν στην αφάνεια αν ο Σαακασβίλι δεν αποφάσιζε να κάνει τον …Κεμάλ. Διαχρονικά λοιπόν, οι Ελληνικές κυβερνήσεις εξόπλισαν με πολεμικά σκάφη και συμβούλους τον Χίτλερ του Καυκάσου. Πάλι καλά που δεν έστειλαν στρατό για να προστατεύσουν τους Γεωργιανούς στρατιώτες στο θεάρεστο έργο τους. Αποκαλυπτικότατο το δημοσίευμα του press-gr, που παραθέτουμε αυτούσιο.

H πρόσφατη δραστηριότης του κ. Ρόντου (Alex Rondos) στην Γεωργία είναι ενδιαφέρουσα αυτή καθ’ εαυτή. Εδώ θα μας απασχολήσει στον βαθμό που αυτή άπτεται των ελληνικών πραγμάτων.
Είναι ασφαλώς δικαίωμα του κ. Ρόντου να προσφέρει ως ελεύθερος επαγγελματίας τις υπηρεσίες του στην κυβέρνηση του κ. Σαακασβίλι και να αμοίβεται για αυτές.

Για παράδειγμα το πρόσφατο άρθρο του (8 Μαίου 2008) στην International Herald Tribune (ΙΗΤ) αποτελεί ένα ελαφρώς δακρύβρεκτο διαφημιστικό κείμενο, απολύτως μονομερές και αφελές ως προς το περιέχομενο. Ορθώς η ΙΗΤ έβαλε ως byline την ιδιότητα του “συμβούλου της Γεωργιανής κυβέρνησης”.
Προκύπτουν όμως τα εξής ερωτήματα:

1. Γιατί, αν υποτεθεί ότι για κάποιο μυστηριώδη λόγο (επί κυβερνήσεως Σημίτη) ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε ανάγκη τις συμβουλές του μισθοφόρου-διπλωμάτη κ. Ρόντου, δεν τον διόριζε απλό σύμβουλο (όπως μετά έκανε ο κ. Σαακασβίλι) αλλά τον έκανε πρέσβυ του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών; Ο κ. Ρόντος κυκλοφορεί διεθνώς με τον τίτλου του former ambassador. Χωρίς τον κ. Γ. Π. θα ήταν κυριολεκτικά ένα τίποτε.
2. Ο κ. Λοβέρδος όταν ασαφέστατα εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση για την στάση της στο γεωργιανό θέμα γιατί δεν παραπέμπει συγχρόνως στις απόψεις του κ.Ρόντου ώστε να φωτισθούμε πλήρως; Οι δε απόψεις του κ. Ρόντου γίνονται τώρα εξ ίσου σεβαστές από τον κ. Γ. Π. ή μήπως δεν τον εμπιστεύεται επειδή τώρα τον πληρώνει άλλος; Μα και τότε δεν πλήρωνε ΚΑΙ άλλος;;;
3. Η κα Μπακογιάννη μπορεί να μας εξηγήσει γιατί αντί να προσέχει καλύτερα τις παρέες της μετέσχε μαζί με τον κ. Ρόντο σε συνάντηση με τον απίθανο τίτλο “τα Βαλκάνια ως πηγή ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη”; Και με ποιά κριτήρια ο έλληνας φορολογούμενος χρηματοδοτεί (όπως προκύπτει από το ίδιο το έντυπο της συνάντησης) από κοινού με το Project on Ethnic Relations (PER) και την αμερικανική κυβέρνηση τέτοιες δραστηριότητες; Σημειώνουμε ότι όπως φαίνεται και στο έντυπο το PER είναι μαγαζάκι του κ. Ρόντου.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Α.Δερ.

One thought on “Η γενοκτονία στην Οσετία και η συμβολή των Ελληνικών κυβερνήσεων”

 1. Ο ΄Ρόντος..(από press gr kai sibilla)

  1. Δεν έχει διακόψει τις σχέσεις του με τον Γ. Παπανδρέου.Είναι μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου
  Βλ. (sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/08/blog-post_8972.html)
  2. Πράγματι είναι “προφήτης” ή μήπως Πυθία;
  3. Ας ελπίσουμε να μην “κρύβεται” ο ίδιος πίσω από την πρόσφατη τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ, περί “εγκληματία” Κάραζιτς.
  4. Συμμετέχει “συμπτωματικά”, ή λόγω των τεράστιων γνώσεων του, σε “σεμινάρια” που χρηματοδοτεί η οργάνωση των ΗΠΑ USAID. Μία από τις οργανώσεις που διχέτευσαν μαύρα δολάρια ώστε να υπερψηφιστεί το “ναι” στο Σχέδιο Ανάν.
  Όπως και να έχει το “πράγμα”, διαχωρίζοντας τις προσωπικές φιλίες από την πολιτική, όντως χωρίς να είναι καν απλό μέλος ο κύριος Άλεξ, το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει διακόψει κάθε σχέση μαζί του.
  Η γυναίκα του Καίσαρα δεν θα πρέπει να είναι απλώς τίμια, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι ορατό σε όλους.Όλοι, είναι και οι “τελευταίοι” αγνοί ψηφοφόροι του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, αλλά και η “κοινωνία των πολιτών” (ορολογία που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα από πολλούς…)…

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s