Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Πεσκόφ δήλωσε εάν η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αυξανόμενη εμπλοκή της Δύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία απαιτεί από τη Ρωσία να είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις διατάξεις του επικαιροποιημένου πυρηνικού δόγματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στον Πάβελ Ζαρούμπιν, σε βίντεο δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός παρακολουθεί στενά τι είδους όπλα και πώς χρησιμοποιούνται στην Ουκρανική Σύγκρουση ( Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια).

Έτσι απάντησε ο Πεσκόφ στο ερώτημα εάν η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να εφαρμόσει τις διατάξεις του επικαιροποιημένου εγγράφου στο πλαίσιο της τρέχουσας σύγκρουσης.

«Στη Δύση δεν περιλαμβάνουν κανένα φρένο… Με φόντο αυτό (σημ. εμπλοκή της Δύσης), εμείς, φυσικά, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις εφαρμόσουμε», σημείωσε.

%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%81%CE%B6%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD2345

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης ότι οι προσαρμογές στο  πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας έχουν ήδη προετοιμαστεί και θα αρχίσουν να επισημοποιούνται.

Εξήγησε ότι οι λόγοι για τις αλλαγές στο δόγμα σχετίζονται με την εξέλιξη της διεθνούς κατάστασης, την αυξημένη ένταση γύρω από τα σύνορα της Ρωσίας, τη συμμετοχή πυρηνικών δυνάμεων στη σύγκρουση από την πλευρά της Ουκρανίας και την προώθηση της στρατιωτικής υποδομής του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προήδρευσε σε συνεδρίαση της μόνιμης συνεδρίασης του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας για την πυρηνική αποτροπή. Ο αρχηγός του κράτους μίλησε για το προσχέδιο επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα της χώρας. Η τρέχουσα έκδοση εγκρίθηκε τον Ιούνιο του 2020.

Με τη σειρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι με την αναθεώρηση του πυρηνικού της δόγματος, η Ρωσία προσπαθεί να εκφοβίσει τις χώρες μέλη της Συμμαχίας. Πρόσθεσε ότι θεωρεί την πυρηνική ρητορική της Μόσχας «επικίνδυνη και απερίσκεπτη».

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ