Εκτεταμένο ρεπορτάζ των Times για την υπόθεση των υποκλοπών κάνει ειδική αναφορά στη λίστα με τους 33 παρακολουθούμενους που δημοσίευσε το Documento και διαψεύδει κατηγορηματικά τη συκοφαντία του Κυριάκου Μητσοτάκη πως υπάρχει απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου από το 2016, η οποία εμπλέκει τον εκδότη και δημοσιογράφο του Documento Κώστα Βαξεβάνη «στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο».
Μεγάλη σημασία έχει επίσης το γεγονός πως στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται πως η βρετανική εφημερίδα έχει λάβει γνώση της δικαστικής απόφασης και επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει απόφαση για τον Κώστα Βαξεβάνη, γράφοντας πως «Οι Times έχουν αποκτήσει ένα αντίγραφο της δικαστικής απόφασης, η οποία δεν κάνει καμία ρητή αναφορά στον Βαξεβάνη».
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας (Sunday Times) είχε φιλοξενήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παραχωρώντας συνέντευξη είχε επιτεθεί στον Κώστα Βαξεβάνη με ακριβώς τις ίδιες συκοφαντίες εναντίον του, κάνοντας λόγο για σύνδεση του τελευταίου με Ρώσο ολιγάρχη.
Μάλιστα, τότε ο Βαξεβάνης είχε αποστείλει επιστολή διάψευσης προς τους Times όπου αποδομούσε μία προς μία τις κατηγορίες του Μητσοτάκη λέγοντας πως «ο πραγματικός λόγος πίσω από τη τοξική συμπεριφορά του Έλληνα πρωθυπουργού είναι πως μισεί τη κριτική και την ερευνητική δημοσιογραφία».
Καθημερινά, ο κλοιός γύρω από τον Μητσοτάκη κλείνει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Το ένα ευρωπαϊκό μέσο μετά το άλλο ξαναπιάνει το νήμα του ελληνικού Watergate και αποκαλύπτει τη δράση του παρακράτους Μητσοτάκη ενώ έχει ειδική σημασία πως μέχρι και οι βρετανικοί Times διαψεύδουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως στο δημοσίευμα μεταφέρεται η απόφαση του Βαξεβάνη να καταθέσει αγωγή κατά των συκοφαντιών του Μητσοτάκη. Εξάλλου, μέχρι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, διέψευσε τον πρωθυπουργό.
Τέλος, οι Times βάζουν στο κάδρο των υποκλοπών με ξεκάθαρο τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη γνωστοποιώντας στους αναγνώστες τους πως είχε αναλάβει προσωπικά τον έλεγχο της ΕΥΠ. Επίσης, αναφέρουν ότι μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών ο Πρωθυπουργός απέπεμψε τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, παρόλο που ο ίδιος υποστηρίζει πως η παρακολούθηση ήταν νόμιμη για λόγους εθνικής ασφαλείας.